Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

miercuri, 20 august 2008

STRALUCIRE MEDIEVALA

Nu stiu ce a fost duminica aceea in aer... Pe mine si pe prietenii mei ne-a prins sarbatoarea Sf. Petru si Pavel la gura pesterii Ialomicioarei, unde este o bisericuta chiar cu acest hram. Preotii ne-au tinut la usa bisericii de la 9 la 13,30 doar pt ca am avut nerusinarea de a veni la pestera si nu la biserica. Este o intreaga manifestare cu bataie lunga, caci este un vant de curaj deosebit in a da la iveala mandria de a ne trage din daci, si nu din daci+romani, despre care o anumita parte a bisericii spune ca erau 'pagani' (deci trebuie musai dispretuit tot ce coboara de la ei), iar multe voci se ridica acum sa spuna cu curaj ca poporul nou format (care de fapt era vechi de dinainte de potop, nici macar venit in goana cailor, boilor, gotilor si altor vietuitoare continentale) nu s-a nascut crestin, ci crestinarea fortata a valahilor s-a finalizat la sfarsitul sec. XVII...
Cand omul care vindea lumanari ne-a spus ca acum stam la slujba, nu in pastera, mi s-a urcat un fel de nebunie la cap si am spus cu voce tare 'Dar daca sunt mahomedana mi se da voie in pastera?' ceea ce nu a avut efect chiar de loc (poate mai al...aceluia!!) Sunt incredintata ca Dumnezeu nu vrea sa stea doar sub un acoperis, dar recunosc in acelasi timp ca multe dintre cele spuse de preoti au radacini adevarate, doar incifrate din stravechimi - printre alte feluri de incifrari pe care orgoliul exacerbat al unora dintre noi nu ofera voie sa le descifram, sa le intelegem, gasindu-le pervers o stralucire ori romana, ori de factura ortodoxa, ori ca sa fie mai sigur - medievala, caci atunci nu se mai supara nimeni !!!
Poate ca biserica nu va recunoaste deschis ca este un comerciant de reguli de buna cuviinta, nu va recunoaste nici ca noi suntem clientii ei…Poate tocmai de aceea se cuvine sa existe niste reguli care sa restranga poftele trupesti si sufletesti ale toturor oamenilor, indiferent de meserie.. Doar daca privim orice manifestare ca fiind un baston de care nu mai avem nevoie la un moment dat, atunci putem privi lucrurile in liniste, chiar daca ei au tendinta de a specula nelinistile noastre ancestrale…
Dar asa cum scriam candva pe alt forum, ce ne facem (ce se fac alte factziuni) daca descoperim (si se va descoperi, cu siguranta...) ca nu numai ca nu suntem pacatosi, dar am fost si mai-presus-de-orice-foarte-altruisti la inceputul vremurilor de dupa potop? Adica, sa descoperim ca multi ‘gradinari’ au primit ‘castraveti’ de la comercianti care le prezentau marfa cu gunoi de grajd cu tot? Este drept ca atunci gradinarii isi vor arata acea marinimie ancestrala si ii vor mangaia pe comerciantii mititei, care doar au fost ajutati de gradinari sa isi intareasca si ei increderea de sine…Cred ca este valabil pentru orice alt tip de grupuri umane.
Pana la urma am intrat si in pestera, iar pana sa intram ne-am intalnit cu prieteni vechi, am stat pe iarba, intre soare si umbra, am vorbit despre lucruri vechi si noi, am mancat si apoi am strans frumos gunoaiele, lasand pajistea curata si mai voioasa - cred eu!!! Si mai cred ca Dumnezeu a vrut sa fie asa, caci vrea sa fie si pace, si prietenie intre oameni, oamenii sa nu se limiteze doar la un 'Buna! ce mai faci?' ci sa mai stea putin si impreuna, nu neaparat sa caste gura la acelasi lucru, ci sa schimbe un real dialog, curat si frumos... Am auzit ca la slujba ce se desfasura la 500 metri mai incolo, pentru oameni care venisera in mod special pentru asa ceva (si cred ca este imbucurator), parintele ne-a rusinat. Noi nu ne-am simtit rusinati, fiecare om e liber sa faca si sa simta ce vrea si ce poate. Atata am putut noi - asta este. Ne-a mai rusinat cineva, candva in bisericuta de la Corbii de Piatra, cand aveam nerusinarea sa fotografiem 'lucruri pagane' , adica: modelate in piatra straveche - porti dimensionale=celule de stabilizare si de ridicare vibrationala cu legaturi interdimensionale pentru ajutatorii nostri nevazuti, dar atat de bine sintiti de noi atunci cand cerurile se deschid de-asupra noastra... Uluitoare si locurile, si oamenii..
Cand cineva iti da un pumn in piept si altcineva te sustine din spate... se spune ca stai DREPT IN FATA LUI DUMNEZEU... Nu?!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Asa-zisii crestini au incercat sa anihileze spiritualitatea dacica (si nu numai) prin plasarea unor biserici sau manastiri chiar peste (sau in apropierea) vechi centre spirituale (e valabil si pentru alte culturi stravechi), din doua motive: o data, pentru ca nu puteau scoate din subconstientul oamenilor vechile obiceiuri, culturi, ritualuri si apoi pentru ca aveau nevoie de emisiile benefice subtile ale respectivelor centre, pentru propria lor existenta. Cam la fel cum fac elementele parazite. Insa am o surpriza pentru acesti paraziti: in ultima vreme (poate ai simtit si tu asta) se observa o crestere foarte puternica (reactivare?) a acestor centre stravechi si acest lucru va atrage cu sine eliminarea parazitilor. Paraziti nu sunt toate locatiile crestine (fals crestine) ci doar acelea care propovaduiesc ura intre diferitele credinte, inselaciunea cu privire la om si Dumnezeu dar mai ales cele care cauta sa mentina omul in lanturile sclaviei spirituale alimentand intentionat temerile omului.

Cristiana spunea...

Asa este, din nefericire.Doua lucruri ar fi de spus aici: la Congresul de Dacologie 2007 s-a prezentat o lucrare (aplaudata la o scena atat de deschisa (!) incat conferentiarul nu apuca sa spuna nici o fraza una dupa alta..) care atesta cu documentatie clara faptul ca Tarile Romane s-au crestinat cu forta, crestinarea terminandu-se in sec.XVII si pentru fiecare sat in parte crestinat astfel, Patriarhia Rusa oferea privilegii importante Patriarhiilor locale romane. Se pare ca un astfel de document exista chiar in Patriarhia Romana, nu avea nici un rost sa retin mai multe amanunte de felul acesta, incerc sa fiu echilibrata.
Intruna dintre ultimele emisiuni "Codul lui Oreste" un roman care a avut acces la 2 dintre multele subsoluri - 12, 13, Dumnezeu mai stie cate - si, intrebat de Oreste cam ce ar putea fi in astfel de locatii uriase, omul a spus in modul cel mai firesc: sa ne gandim ca Biserica Catolica, la fel ca si Biserica Ortodoxa, s-a fondat pe distrugerea credintelor locale, iar cei care au atestat lucrarea pe care au facut-o au prezentat documente cu descrierea clara a evenimentelor, ca sa nu fie nici un dubiu. Inimaginabile atrocitatile care se stiu deja... catharii, templierii, protestantii, culturile remanente chiar de sorginte crestina - dar neacceptate de BC.. In fine, sa nu dezvoltam mai mult decat o putem face echilibrat: in fond asa era epoca, viziunea asupra realitatii si dreptatii partilor chiar beligerante. Cruciadele, muschetarii, cavalerii de tot felul... asa erau incredintarile.. Nefericita este neintelegerea acestui fapt acum, in sec. XXI, perpetuarea acelorasi incredintari privind legimitatea bisericii crestine si paganitatea incredintarilor stravechi..
Ma bucur ca ai delimitat locatiile care exagereaza cu un fel de oportunism religios de meserie - de acelea care au o inclinatie HARICA cu totul deosebita. Caci exista si multe astfel de locuri pe care le putem pe drept cuvant numi inaltatoare pentru omenirea intreaga, nu numai pentru romani.

Cred ca te vei bucura de noul site pe care il creez acum - Drumuri spirituale - desi sunt destul de putini cei care cred ca dacii, la fel ca si celtii, tibetanii, toltecii, maorii si insularii din Pacific erau doar cuminti, nu si elevati. Incerc sa fac o sinteza a cunoasterilor clare pe care le aveau dacii, lucruri de altfel cunoscute de servicile secrete inca din anii '70 (iarasi de necrezut, dar oamenii nu o spun cu tenta de mare mirare, ci chiar refuza sa creada, taindu-si caile de cunoastere din propria lor initiativa..). Zic "sinteza" pentru ca site ul pe care il pregatesc va detalia absolut totul.
Chiar acum o luna mi s-a mai oferit o incredintare (de parca nu as fi avut destule.. multumesc lui Dumnezeu) cineva care stia dinainte de revolutie ca americanii stiau bine de Zalmoxis - nu Zamolxe - ca fiind un fel de calator interdimensional cu viata extrem de lunga!! Eu stiam ca venea dinainte de potop si a plecat de fapt definitiv din aceasta dimensiune cam pe la anul 500, continuand sa lucreze din dimensiunile paralele pentru toata popualtia planetei. Dureros sa nu credem ceea ce stim si noi, pe aici - dar ne miram ca americani stiu, si abia atunci.. ne vine sa credem!!!
Din nou, vineri, 9ianuarie2009, dl. E. Strainu a spus la "Codul lui Oreste" sa nu se faca greseala sa se creada ca bratarile dacice despre care se tot vorbeste in ultima vreme erau obiecte simple de podoaba, ci erau (daca spune un om de rand asta e tratat cu indulgenta..) ca erau folosite pentru captarea energiilor cosmice. Eu scriu despre astfel de ustensile ca fiind stabilizatori vibrationali!! Ca si inelele, ca si coroanele domnesti, ca orice fel de bijuterii !!!
Mai vorbim!
Mai treci pe aici, multumesc pentru comentariile pertinente.

Cristiana spunea...

Aceeasi poveste am trait-o si la Man. Corbii de Piatra. Foarte dureros, voi scrie mult in viitorul apropiat despre exceptionalele vestigii dispretuite crestineste de la Corbii de Piatra...

Anonim spunea...

Am înțeles tot ce ai scris aici, mai puțin un singur lucru: De ce Zalmoxis și nu Zamolxe? (Zalmoxis=Zăul Moș? Zamolxe=?)

Despre BC prefer să nu dezvolt, s-a spus destul despre ei. Deși, pe undeva, cred că și ea ar putea fi victima unei manipulări ocultate. Sau e doar dorința mea nu de a le oferi scuze ci prezumția nevinovăției până la proba contrarie? :)

Numai bine.

Cristiana spunea...

Da, Zeul Moş, Andrei. Zamolxe este numirea populară. Am aflat si eu acest lucru in anul 2000, cand am fost pentru prima oara la Sinca Veche, intr-un grup de oameni care cercetau istoria straveche de mult timp. Este o mare onoare pentru mine ca m-au primit intre ei.
De fapt, în popor era numit Moşul din Cuibul Munţilor, si era numit asa de catre populatiile: de la Carpatii Padurosi pana in Elada si de la Urali la m-ţii Alpi.
Multe de spus...
Cand ai timp, citeste de la inceput blogul Drumuri spirituale, daca iti place cate ceva din istoria straveche a getilor. Deocamdata m-am oprit din scris, caci preiau intregul blog pe site-ul deschis deja acum; si apoi voi continua cu drumuri Bucovinene, drumurile Transilvaniei, apoi Sarmisegetuza si toate cetatile vizitate de jur imprejur. Ei, multe... Sinca Veche, Corbii de Piatra, Man. Negru Voda, Dobrogea..
Apoi vom trece si la Egipt, etc.
Toate sunt legate de drumurile Moşilor, Solomonarilor..
Este partea care mie imi este nespus de draga...
Toate cele bune!!