Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degraba de pasarile care i-au cantat la ferestre... de florile care i-au crescut in fata ochilor, dimineata dupa dimineata, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsa, de ingerii care i-au vorbit intotdeauna despre mosii pamanturilor stravechi si despre tainele ascunse ale omului mereu cautator in trecuturile sale, in prezentul sau si in viitorul catre care se indreapta cu incredere, strabatand valurile eternitatilor...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

Gândul zilei.......

GÂNDUL ZILEI:

Din comunicările ajutătorilor noştri astrali:
Scrierile cu referire la metafizică au o importanţă deosebită în gândirea umană până ce gândirea prin citire va redeveni trăire de amintire...

miercuri, 13 august 2008

COPIII - ADEVARATII INVATATORI AI OMENIRII IN ORICE TIMPURI

Din punct de vedere spiritual - adica, concret, al evolutiei spiritelor intrupate care suntem noi, de fapt, pe Pamant - VENIREA COPIILOR PE LUME ARE O DUBLA REPREZENTARE:
1. o aplicatie care se consolideaza, privind armonizarea omului cu societatea in mijlocul careia se naste - prin educatia pe care parintii si rudele, educatorii (indiferent de gradele invatamantului) o ofera generatiei noi. ‘Povestind’ si corectand prin canalizari succesive manifestarea copilului pe toate caile lui de concentrare, parintele si educatorul de orice fel isi consolideaza propriile manifestari si… ar trebui sa nu vorbeasca papagaliceste generatiilor noi, ci sa isi dezvolte perceptiile de observare a propriilor greseli, proprii sau preluate de la generatiile anterioare, care l-au format si pe el candva. Sa se dezvolte el insusi permanent, sa vrea sa o faca, sa se autocorecteze in functie de noile directii de studii si aplicatie pe care le aduc…
2. …. generatiile noi !!! Da, si exista si astfel de parinti, si astfel de educatori… rari dar exista! Copiii nu sunt spirite care se nasc odata cu corpurile lor, cum stipuleaza anumite invataturi, ci sunt spirite batrane, care au multa experienta, dar se manifesta prin corpuri mici, formatate treptat, in timp ce mentalul si emotionalul se formeaza pe calapodul societatii. DIN MIJLOCUL ACESTOR FORMATARI, EL TREBUIE SA-SI ADUCA NOUL APORT. IAR SOCIETATEA SA FIE NUMAI OCHI SI URECHI LA CELE NOI PE CARE LE ADUC EI. SA NU-I CONSIDERE NESTIUTORI, NEAVENITI, NEPRICEPUTI, CI INVATATORI SI PUTERNICI CREATORI… GENERATIILE CELE NOI FAC DE FAPT ADEVARATA EDUCATIE A CELOR VECHI, LA CARE CU TOTII TREBUIE SA FIE IN EGALA MASURA PARTICIPATIVI, CREATIVI, INVENTIVI, VENIND FIECARE CU EXPERIENTA SA IN ORICE DOMENIU.

Ne miram ca tinerii sunt agresivi? Eu cred ca nu trebuie sa ne miram. Daca ne uitam la politicienii in varsta, sunt ingrozitori de agresivi…Si din cauza lor lucrurile merg prost in intreaga lume, nu neaparat numai la noi… Numai cu propriile ‘arme’ ale vechilor, tinerii pot rupe AGRESIVITATEA CELOR BATRANI. Candva tinerii au rupt generatiile vechi cu FORTA IUBIRII, CANTECULUI, si se tineau in forte numai cu bautura si cu droguri. Da, comunistii ne-au invatat sa desconsideram generatia ‘66 - generatia hippy - dar eu nu cred decat ca ei au schimbat lumea… Si nicidecum in rau…

Cati profesori de fizica sau de filozofie spun azi elevilor lor: ‘Ce naiba stim noi, de fapt?!’
(este titlul unei carti de mare profunzime, scrisa de cercetatori de mare anvergura ai vremurilor noastre: William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vicente)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ah... cît de adevărat. Îmi aduc aminte de propria mea copilărie. Una foarte restrictivă. Pînă la pubertate devenisem extrem de agresiv, apoi am fost exilat în munţi, lîngă Bacău, la bunicii mei. M-am liniştit, acolo. :)

Mulţumesc.