Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

vineri, 6 martie 2009

CALATORIA ASTRALA



Aceasta expunere este doar o deschidere asupra subiectului, urmand ca in viitor sa dezvoltam tema, in functie de interesul pe care acest articol il prezinta pentru dvs.

1. NOTIUNI GENERALE DESPRE CALATORIA ASTRALA
Putem sa discutam acum pe scurt despre calatoria astrala, in conditiile in care am detaliat cateva notiuni despre sistemele noastre corporale. Despre calatoria astrala se prea poate ca multi dintre dvs. sa fi auzit, citit, invatat, aplicat de-a lungul vietii. Altii dintre dvs. doar au auzit si poate nu cunosc anumite subtilitati care delimiteaza aceasta notiune din noianul noutatilor cu care ne confruntam zi de zi.
Sa vedem macar cateva dintre aceste notiuni, sa facem o deschidere acum catre o forma de cautare cu care ne vom mai intalni frecvent in calatoriile noastre printre mostenirile spirituale. In mod cu totul intentionat am legat de acest blog – blogul "Drumurilor Spirituale", pregatind multe dintre intalnirile (pe drumuri!..) pe care le voi prezenta, in viitor, prin deschiderile de cunoastere prezentate aici.
Calatoria astrala era folosita inainte de glaciatiune de catre populatiile umane lemuriene si atlante, in scop de cercetare detaliata si profunda a lucrurilor de o complexitate cu totul deosebita pe care ei le percepeau in acel moment al desfasurarilor evolutiilor planetare. Conditiile planetare de atunci permiteau oamenilor (ca spirite creatoare constiente inaintate pe cararile evolutiilor, intrupate pe Pamant) sa-si desfasoare adaptari complexe la realitatea pamanteana si sa-si cunoasca toate fortele cu care pot desfasura orice fel de manifestari pe Pamant.
Astfel de conditii se refereau in primul rand la un nivel foarte mare al vibratiei medii planetare – de pana la 400 – 500 % (comparativ cu ceea ce cunoastem noi azi, in preajma glaciatiunii, chiar mult mai inalte cu cat ne intoarcem mai mult in timp, catre stravechimi). Iar in al doilea rand – astfel de conditii se refereau la o dinamica a functiunilor corporale care permiteau un trai mult mai simplu:
hranirea si intretinerea generala a corpurilor: prin osmoza, energizare si autostabilizare vibrationala individuala (adica: pastrarea vibratiei corporale la nivele optime desfasurarilor vietii curente, cu diferentele ei de usurinta sau greutate a desfasurarilor);
– desfasurarea unei forme de creatii materiale mentale, mult mai usor de realizat in acele conditii, care presupunea cunoasterea intregii fenomenologii galactice la incidenta cu planeta, aplicatiile de inalta tinuta calitativa si morala, ca activitate de cea mai mare importanta pe care oamenii o derulau permanent.
Inainte de a detalia putin cele de mai sus, pentru intelegerea mai clara a notiunilor, sa pecizez ca o astfel de calatorie nu isi are scopul sau bine constientizat in perioadele planetare de joasa vibratie, cand si corpurile vietuitoarelor isi restrang mult activitatile energetice, determinand spiritele sa lupte efectiv pentru supravietuirea lor in medii destul de ostile, comparativ cu viata dinainte. De aceea exista mecanisme automate – din functionarea normala a corpurilor si, prin inteligenta speciala, inaintata, a Fauritorilor (a coordonatorilor-lucratori din galaxie), planeta si steaua care o guverneaza desfasoara mecanisme indreptate spre intretinerea vietii si a desfasurarii fortelor spirituale ale tuturor vietatilor planetare.
In astfel de conditii, calatoria astrala devine stare natural-fiziologica in care, atunci cand se instaleaza oboseala (adica scaderea in valoare medie a vibratiei individuale) automat corpul astral se detaseaza de restul sistemului corporal, creindu-se, prin mecanisme in a caror detaliere nu intram deocamdata, aceasta autostabilizare vibrationala: prin care corpurile isi recupereaza vibratia, fiind apte sa permita spiritului sa-si desfasoare in continuare, zi de zi, activitatile cu care el este obisnuit. Adica se instaleaza starea de somn, de regula pentru toate vietuitoarele planetare prin formarea unui mecanism de conditionare naturala: lasarea noptii – pentru unele vietuitoare, sosirea diminetii – pentru altele, in functie de sarcinile de destin specifice treptei de evolutie pe care o parcurg ca spirite intrupate.
In etapa contemporana, de joasa vibratie medie planetara, daca ne referim unilateral la evolutiile umane, delimitam notiunea de somn de aceea de calatorie astrala in sine, in care calatoria astrala ramane ca notiune constientizata, de cercetare specific astrala: aprofundata, detaliata, extinsa dincolo de "marginile" locului de desfasurare a vietii cercetatorului.
Acum putem sa sintetizam cele de mai sus astfel: calatoria astrala a spiritului, prin detasarea corpului astral de restul sistemului corporal (de care ramane insa legat printr-o structura aflata in prelungirea unui plex central, structura care, popular, poarta numirea de cordon) are un dublu scop:
– autostabilizarea vibrationala proprie, actiune automata care se desfasoara numai prin intermediul acestui corp – care de altfel este cel dintai care pierde vibratia optima desfasurarii activitatilor necesare conform destinului. Iar acest lucru se petrece datorita variatiei starilor emotionale (exteriorizate sau nu), modificate de la starea de echilibru, in urma impulsurilor primite (interioare si exterioare deopotriva). O astfel de activitate a corpului astral (de autostabilizare vibrationala) este automata, in sensul ca acesta este atras cu putere de o banda de stabilizare vibrationala planetara: o structura planetara, adica din componenta elementelor matriceale eterice planetare, care se afla la o distanta relativ redusa fata de Pamant. O astfel de structura are o valoare vibrationala optima pentru fiecare grup spiritual care desfasoara evolutii pe o planeta. Vom detalia in studii separate formarea si functionarea unor asemenea structuri. In continuare, corpul astral, ajuns la o vibratie optima pentru individualitatea sa, se reintoarce in sistemul corporal, sistem care imprumuta vibratia astfel inaltata de la corpul astral, stabilizandu-se vibrational pe fiecare treapta de vibratie interioara. Procesul este mult mai complex, implicand si alte structuri, dar deocamdata sa ramanem in acest segment de detaliere.
– desfasurarea de calatorii astrale cu scop informativ-lucrativ, in cadrul carora fiecare spirit in parte deruleaza actiuni individuale sub ocrotirea entitatilor astrale insotitoare: proprii si de grup spiritual propriu; desfasoara activitati indreptate catre cunoasterea si aprofundarea cunoasterii mediului universic local, indreptate catre ajutor (de invatatura) oferit si primit in cursul unor astfel de cunoasteri, precum si aplicatii de natura astrala: cunosterea, intretinerea si folosirea structurilor planetare, a desfasurarilor de biosistem planetar, a desfasurarii vietii si activitatii vietuitoarelor intrupate in corp astral sau fizic-solid.

2. VANATORII DE VISE
Discutand despre un astfel de procedeu este de remarcat faptul ca, in lumea contemporana – adica de dupa ultima glaciatiune, calatoria astrala (ca activitate constienta) a ramas conditionata de o pregatire speciala, destinata constientizarii scopului sau de cercetare. Insa calatoria astrala devine, chiar in aceste conditii, pentru orice calator=cercetator astral, si somn profund in care are loc recuperarea vibratiei personale.
Lumea intuitiva de dupa glaciatiune era impartita in societati retrase si societati deschise tututor formelor de manifestare a spiritelor umane, indiferent daca ele erau sau nu morale pentru desfasurarea vietii si creatiei umane. Caci, la asemenea nivele foarte joase de vibratie, multe spirite nu au inca experienta de manifestare de inalta calitate: o astfel de inaltare se capata incet, treptat, pe parcursul mai multor reveniri in aceasta zona a universului. In societatile retrase, organizate si indrumate (coordonate) de oameni stravechi, buni cunoscatori ai oamenilor si ai manifestarilor, precum si ai intuitiilor umane, calatoria astrala era deschisa oricui avea inclinatia naturala de a o folosi, indiferent daca era coordonator, invatator sau maestru al unor meserii in asezarile locale. Fiecare om putea practica si oferea rezultatele cercetarilor proprii dupa puterile de manifestare proprii, dar toti oamenii erau incurajati sa-si pastreze intuitiile, viziunile si incredintarile aparute spontan inca din primii ani de viata, continuand de-a lungul vietii sa foloseasca metode de cercetare mentala sau astrala, sau sa foloseasca rezultatele celor intreprinse de cercetatorii consacrati astfel ai asezarii lor. Practic, toata viata comunitatilor umane se desfasura pe principiile unor astfel de cautari si aplicatii.
In lumea deschisa, locul indrumatorilor stravechi (caci in prima parte a vremurilor, dupa glaciatiune, toate comunitatile umane s-au refacut sub indrumarea stravechilor) a fost luat treptat de spirite intrupate din randurile unor grupuri special venite pentru a invata sa coordoneze comunitati umane. Dar ele nu au inca formata experienta de acest fel in aglomeratii spirituale planetare, avand numai experienta de traire in propriile lor grupuri spirituale. Cei care au ajuns astfel conducatori de societati au fost (si sunt) spirite puternice in propriul lor grup, remarcandu-se in decursul evolutiilor ca lideri pe diferite nivele, si experimentand astfel diverse feluri de coordonari, in diferite feluri de trairi ale evolutiilor lor. Treptat ele insa invata, din propriile lor uriase greseli, din egoismele formate in timpul evolutiilor lungi sub forma de tot felul de vietuitoare inconstiente de lumea exterioara perceptiilor lor, cum sa-si deturneze atentia si lucrarile de tot felul de la scopuri inguste – de turma, de grup propriu, de casta, de individ rupt de semenii sai – catre idealuri extinse, ajutorari oferite unor segmente populationale din ce in ce mai largi, cu teluri mai inalte, cu misiuni mai cuprinzatoare...
In zorii istoriei antice (prima forma a istoriei noastre contemporane, de fapt, din epoca pe care am numit-o intuitiva) cei care au fost primii mostenitori ai procedeelor stravechi au fost babilonienii. Ei au folosit calatoria astrala in cercetare, pentru realizarea unor procedee inaintate de creatie materiala manuala, punand bazele creatiei comunitare in lumea lor. Au incurajat fiecare mebru al comunitatilor locale sa-si desfasoare priceperea, talentul, cunoasterile – preluate din familie sau intuite din vietile anterioare puternic lucrative (chiar daca ele fusesera in plan mental). Si, ceea ce este mai important pentru dezbaterile noastre, primele practici constiente prin care s-a incercat influentarea de la distanta a oamenilor, in cadrul contactelor politice locale, au aparut in sanul societatii babiloniene si au fost indreptate catre imbunarea oamenilor, catre linistirea sufletelor (corpurilor lor astrale) in relatiile dintre formatiunile statale nou formate; catre deturnarea intentiilor lor negative spre gasirea unor cai amiabile in relatiile inter-statale.
Cu timpul, astfel de practici au fost preluate de partenerii lor de trai, pe cai intuitive, ajutate de intelegerea unor informatii mostenite de la generatiile anterioare: inscriptii pe suport solid=piatra, constructii (fresce) sau piele prelucrata, papirus, etc. sau mosteniri prea putin intelese, transmise pe cale orala.
Dar nu toate grupurile spirituale din astfel de conjuncturi planetare au avut un grad inaintat de echilibru social, astfel incat asemenea practici superioare au decazut in moralitatea lor, devenind perverse, imorale. Ajungem astfel in epoca primelor dinastii egiptene, in care asemenea practici perverse au devenit meseria de baza a preotilor egipteni. Ceea ce se folosea nu era numai intrarea in starea undelor cerebrale numita de noi "alfa" – stare in care se poate influenta de la distanta participantii la discutii, in acelasi timp cu sustinerea unor protectii personale, individuale, prin care posesorul se ascunde in activitatea sa de perceptiile intuitive ale omului. Calatoria astrala a inceput sa fie folosita si si-a dezvoltat noi valente, din ce in ce mai complexe si mai perverse in acelasi timp. Practic, perversul „lucrator” („operator”) se afla in stare de lucru asupra participantilor la discutii, dar ascuns in spatele unor asemenea protectii = perdele energetice de aceeasi vibratie ca si aceea a mediului inconjurator, care nu lasau detectarea unei activitati in spatele lor.
Influentarea practicata la inceput in sensul diminuarii vibratiei participantilor, care se manifestau prin oboseala, scaderea concentrarii si chiar enervarea lor, ducand la conflictele dorite de preotii egipteni, a fost ulterior adancita prin atacarea cordoanelor astrale ale conducatorilor popoarelor "dusmane" sau ale descendentilor lor, distrugerea treptata a corpurilor plapande ale descendentilor proaspat nascuti, slabind vitalitatea neamului de conducator. O asemenea infaptuire avea loc si la oamenii maturi, in momentul trecerii de la trezie la somn, atunci cand corpul astral se detaseaza si deruleaza cordonul de stabilizare al legaturii cu restul sistemului corporal.
In popor asemenea operatori se numeau "vanatorii de vise" sau "vanatorii de visatori".
Povestea lor este lunga si foarte ampla. Multe popoare au preluat de la ei – sub diferite forme – o asemenea grea mostenire. Religia, societatile secrete, mai mult sau mai putin desecretizate azi, au folosit si folosesc si in prezent asemenea practici, sau se folosesc din plin de rezultatele celor create in mileniile trecute. Referitor la unele fapte descrise in Biblie, in Vechiul Testament, sa nu ne amagim cu incredintarea ca Dumnezeu a dat acele pedepse poporului egiptean, pentru a lasa sa iasa evreii din mijlocul lui. Sa nu ne mai amagim cu ideea – asa cum este prezentata mai nou in filme in circulatie prin You Tube – cum ca Moise a fost un simplu cioban care a vazut un stalp de foc pe o pajiste, in timp ce isi crestea oile... Este bine sa citim cu atentie Biblia si sa vedem ca Moise a fost crescut ca un urmas de tron egiptean, ceea ce insemna pentru acele timpuri o invatatura uriasa in directia celor de mai sus. Cunoscand bine "tainele" preotesti (inclusiv astronomie, geografie, specificitati ale functionarilor climatice si fenomenologii locale) Moise a dascalit preotii iudei, mai mult sau mai putin inocenti si, impreuna, si-au unit puterile pentru a-i invinge – intr-o lupta mental-astrala extrem de dura – si pentru a-si recupera libertatea. Ar fi bine sa intelegem acest lucru doar si pentru a salva de la macelul infiorator din fiecare an bietii miei, al caror sange a fost folosit pentru a delimita casele iudeilor de cele ale egiptenilor, de parca Dumnezeu nu ar fi stiut cine erau iudei si cine erau de alt neam; dar atunci cand lucrurile erau realizate de incepatori – cum erau atunci preotii iudei, o asemenea delimitare se impunea de la sine in lupta astrala care nu putea sa dea gres in acel moment.
Din fericire, Dumnezeu nu face ceea ce face omul, dar il lasa pe om sa faca ceea ce poate, pentru ca apoi sa-l invete sa nu mai faca acel lucru niciodata, daca se ridica impotriva semenilor sai...
Religia a fost impusa treptat popoarelor prin influente sau cu biciul, desi este bine sa recunoastem faptul ca fiecare forma de religie in parte imparte darul de mostenire spirituala pe care il poarta, din practica indelungata a poporului local. De multe ori el este un dar, cadou cu caracter stiintific pur, pe care il poarta, pe care il descoperim azi, de la cei care au lasat mostenire inocenta sau au incercat sa mladieze legatura dintre popor si religie, atunci cand devierile erau prea mari pentru ca oamenii sa mai ajunga sa creada in forte coordonatoare dumnezeiesti, de buna credinta – chiar daca sunt prezentate ca fiind pedepsitoare.
Vom discuta la Drumuri Spirituale influentele colosale pe care asemenea practici le-au avut de-a lungul mileniilor; vom discuta in viitor si despre protectiile care s-au format de-a lungul timpurilor, ca forme de aparare pentru cei care s-au aflat in mijlocul unor asemenea practici imorale. Si mai ales felul in care crearea unor astfel de protectii a condus la sublimarea lor in planul ridicarii de vibratie, constienta, in timpurile noastre.

62 de comentarii:

Adrian Campean spunea...

din nou,gind la gind....cea ce inseamna ca deja exista o anumita rezonanta.In "conversatii cu Dumnezeu" se spune ca oricit ai dori anumite capacitati,supraeul stie mai bine cea ce este necesar iar mica dorinta nu se manifesta daca nu se suprapune cu marea necesitate.In afara de asta,in momentul in care te straduiesti sa obtii ceva,e ca si cind nu ai,cea ce nu este decit iluzie-ai tot cea ce ai nevoie,iar divinitatea nu iti poate oferii cea ce ai,dar nu stii.Cred ca primii pasi sunt linistea interioara si controlul mental,insa ce urmeaza?cred ca pentru tine calatoria astrala este o stare naturala,avind parte de prieteni "sus-pusi",deci ne poti da niste lamuriri suplimentare despre decorpolarizare si calatoria astrala?

Cristiana spunea...

Dupa parerea mea, ceea ce se numeste "mica dorinta" se manifesta oricum, pentru ca universul le cuprinde pe toate si poate rezona cu toate... Nu cunoastem noi cate poate duce acest univers... Dar vazand cele ce s-au petrecut in trecut si se petrec si azi... vedem clar ca toate ajung sa se exprime, nu neaparat de catre - sau la cel care - emite, dar poate sa intareasca sau sa grabeasca formarea la cei din jur... Asa ca... sa fim foarte atenti la ceea ce gandim, nu stim ce vecini se pot lua la bataie pentru ca SI noi avem impulsul de gandi "Mama! ce pumni ar merita sefu'acum!!"
Cred ca se vor abordate mult mai multe lucruri pornind de la aceasta carte, eu nu am citit toate volumele, dar mi s-a spus ca se aprofundeaza in continuare multe lucruri care au fost doar expuse in primele volume. Si astfel se mai pot aprofunda si altele.
Despre marile noastre dorinte, am scris mai jos cate ceva, pe scurt, urmand sa dezvolt in continuarea acestui articol cate ceva despre diverse laturi ale protectiilor.

Referitor la calatoriile astrale:
De fapt nu prea incurajez folosirea calatoriei astrale, decat la persoane care constientizeaza legatura lor permanenta cu entitatile lor ajutatoare. Doar cei care au constientizari spontane de calatorie astrala si se sperie, care ajung la mine sa-mi spuna direct ceea ce au simtit, ii pot linisti si le pot explica fenomenologia insotitoare, ii incurajez sa faca exact ceea ce simt ei: daca nu se simt in stare pentru ca frica este deodata coplesitoare, sa fie linistiti si sa nu mai caute sa-si zgândăre curiozitatea.
De aceea scriu detaliat, cu rabdare, caci stiu ca sunt destul de multi oameni care constientizeaza momentul constientizarii spontane de iesire astrala. Exista confuzii legate de acest moment, dintre care cea mai frecventa este aceea a faptului ca exista zguduiri puternice in preajma adormirii - considerate incercari nereusite de calatorie astrala din cauza unor entitati negative care ne-ar putea ataca in acel moment... Exista intuitia si cunoasterea acestor "vanatori de vise", dar nu este cazul cu noi, suntem mici in lumea noastra... Chestia cu zguduirile si cu entitatile rele este un lucru total neadevarat, dar sunt crezuti cei care au curajul de a scrie tot ceea ce cred ei din auzite ca este adevarat, fara sa studieze in amanunt FIZIOLAGIA CORPURILOR FLUIDICE. De fapt, ei nici nu cred ca exista corpuri materiale - dar de alta vibratie, cu structuri interioare, cu functionari exact ca si formele cunoscute de noi in corpurile fizice (numesc "fizic" ceea ce poate fi masurabil - atat cat poate fi in acest moment - cu simturile umane + aparate obtinute pe cale tehnologica). De aici si un volum foarte mare de confuzii... Nu ne ataca nimeni, este corpul astral incarcat de vibratii straine din timpul zilei, de aceea mai intai trebuie sa dormim - ceea ce inseamna recuperarea vibratiei in felul pe care l-am descris mai sus, simplu si natural, si la trezire, daca sunt conditii naturale sau daca exista o experienta de invatatura - sa se faca un astfel de lucru.
Exista insa si protectii naturale care ofera sau nu - atentie!! SAU NU - cale de realizare a unor astfel de calatorii, in functie de ceea ce ne-a mai ramas de facut in aceasta viata... O sa discutam despre acel Pazitor al Portii, despre care se scriu multe (R.Steiner a scris mult). Este foarte normal sa fie asa cu astfel de protectii, caci in vietile anterioare nu am avut disponibilitatea de a realiza programele pentru care am venit, referitoare la epoca intuitiva. Mai avem de socializat, de creat, de corespondat cu OAMENII, de aflat ce au gandit ei - citind, afland pe diverse cai, si abia apoi sa pornim in explorari de acest fel. Si aceasta este tot o protectie (sunt in curs de creare a acelui articol privind PROTECTIILE) caci ne protejam pentru ducerea la bun sfarsit a sarcinilor pe care le avem noi personal - pentru evolutiile noastre sau de grup, sau inter-grupale. Adica, sunt multi oameni care nu iubesc - de exemplu, cititul, si prin actiunile noastre ii influentam sa o faca, pentru ca aici, pe Pamant, cititul este calea cea mai directa de acces la cele pe care le intreprind semenii pamanteni.
Deci nu e nici un atac. Lumea noastra este complexa din alte puncte de vedere...
Daca unele grupuri nu pot fi corectate altfel, li se spune si asa, dar nefericirea este ca cei care primesc COMUNICARI PERSONALE SI DE GRUP se arunca la edituri sau pe "sticla" (TV, PC) si raspandesc chestii de care, in timp se rusineaza si ei, descoperind adevarul. Dar nu mai au curaj sa revina sau merg mai departe fara sa constientizeze ceea ce fac, negand chiar si pe aceia care ii corecteaza, prin aprofundari. Deh! pozitia, renumele, orgoliul... Si acesta este un drum de invatatura, pentru toti, mai devreme sau mai tarziu.
Mie mi s-a propus, prin 1997, sa public comunicarile pe care le aveam pana atunci. Era tentant... Dar simteam ca ceva nu e in regula cu cele pe care le aveam pana atunci, ca trebuia sa sa revad materialele... bibliorafturi intregi... Incepand sa recitesc, mi-am dat seama - la 1 2 ani de la scriere - ca multe lucruri le intelegeam altfel... Nu m-am rusinat, desi multa lume le citise atunci, xeroxau intr-o veselie, in 20 30 exemplare, sute de pagini... O nebunie, si eu eram bucuroasa... Hoooop! am spus. Stati asa !!
Si am inceput SA PUN INTREBARI... Atunci mi s-a spus ca CEEA CE ASTEAPTA ENTITATILE AJUTATOARE DE LA NOI ESTE EXACT ACEST LUCRU: SA APROFUNDAM, SA NU TRECEM MAI DEPARTE INAINTE DE A STI CEVA CE NE VA AJUTA CANDVA... Deschiderea catre cunostere ne va fi vitala pe alte meleaguri ale universului...
Stii, cu cat am aflat pana acum pot trai linistita sa fac ce simt curiozitatea sa aflu prin metodele mele... Dar mi-am dat seama ca pierd ceea ce vine de la semenii mei. Ajutatorii imi spun asa: asta o poti afla de la... sau : cauta... sau pur si simplu nu raspund... si eu stiu ca trebuie sa caut, sa ascult, sa astept... ESTE INIMAGINABIL CATE LUCRURI AM INTELES PORNIND DE LA CEEA CE NU AU INTELES SAU AU INTELES PUTIN CEI DIN JURUL MEU... Cum am mers IMPREUNA mai departe... Este frumos, este bun, este bine...
Referitor la calatoriile astrale... eu nu folosesc calatoria astrala pentru studiu, doar foarte rar, atunci cand considera ajutatorii nostri acest lucru sau in prezenta unor oameni care inteleg mai bine aceasta cale. Folosesc vizualizarea mentala, ca sa scriu si sa desenez direct in acelasi timp. Este ca si cum ai derula un video si astfel pot intra pe fiecare secventa pentru intelegere, detaliere, descriere. Atunci cand nu inteleg complet, sunt oprita si indrumata, discutam, mi se ofera comunicare foarte detaliata si pentru toate legaturile cu care fenomenul are legatura. Este mult de munca - dar asta trebuie sa fac...
Siiiii... daca trebuie - cu placere!!!

Adrian Campean spunea...

Frumos,m am lamurit,si eu tot cu mentalu".dar si cu Vocea interioara care imi spune....orice,de toate.Daca mi ar spune numai ce vreau sa aud,as fii fooaaarte circumspect,dar nu e cazul.Ma si balacareste(prieteneste,cu bun simt),mai ales pentru orgolii si aroganta,mai scap si eu cite o gafa.Cit despre Neale Donald Walsch,ca vorbeste singur,ca vorbeste cu Divinitatea sau indiferent cu cine vorbeste,informatia este extraordinara si aproape de felul meu de a percepe acest plan.cu unele aspecte nu sunt complet de acord,dar pe de alta parte sunt constient ca aceasta este informatie pentru milioane de oameni aflati pe trepte diferite de intelegere,deci tot e bine.Din imaginile care le am vazut cu Walsch,pare bun si blind,vorbeste calm si asezat,asa cum imi imaginez eu ca trebuie sa fie un om care stie,deci e de al "nostru".In rest, din cautator m am transformat in aflator,si e bine.

Cristiana spunea...

Ce frumos ai spus: aflator...
Eeeei.. suntem si cautatori - si aflatori.. nu trebuie sa ne pierdem abilitatea de a cauta.. cred eu..
Cat despre vocea blanda.. fiecare dintre noi avem varianta calma si varianta "iesit din fire" - adica din firele care duc la gasirea Linistii Launtrice Luminate.. Eu cred ca nu degeaba cei care se retrag in ashramuri, etc. o fac, desi linistea aceea nu este chiar liniste, este fuga poate mai curand. Sau o perioada pentru regasire, reintegrare, aprofundare - dupa care revenirea in lume poate avea valente mai pline, mai bagate, mai deosebite in orice caz.
Candva, un calugar, de la man. Sambata de Sus, imi spunea ca noi, cei de la oras, ne "mantuim" mai repede decat cei de la manastire, caci "exercitiul" din mijlocul lumii este mai puternic si mai profund decat acela cu "retragere" la o manastire...
Fiecare cu "firele" lui.. daca tot vorbeam de fire..

Anonim spunea...

Ce este o calatorie astrala?Tu ai
constientizat o astfel de calatorie?Daca da,atunci spune te rog cum se desfasoara o calatorie astrala!

Cristiana spunea...

Fiecare om are particularitatea sa de perceptie a unei calatorii astrale. Unii nu constientizeaza iesirea efectiva din corp, daca calatoria astrala este un fel normal, vechi, cu care spiritul este obisnuit; pentru cei care aplicatia este un anumit fel de invatatura momentana, in consolidare in acest moment al evolutiilor lor - se poate desfasura cu teama, apoi (pe masura invingerii fricilor, temerilor) cu constientizarea etapelor, daca ajutatorii astrali considera ca este cazul sa se desfasoare astfel. In functie de profilul spiritual al monadei, de sarcinile de destin - si individuale, si de grup spiritual (in care individul poate fi invatator, la randul sau, pentru semeni din grupul propriu de evolutie) orice invatatura se desfasoara treptat, secvential: adica constientizand fenomenul secventa cu secventa.
Calatoria astrala trebuie sa fie definita din doua puncte de vedere: al celui care o efectueaza si al celui care poate fi observator al aplicatiei altcuiva.
Din punctul de vedere al aplicatorului (celui aflat in calatorie astrala), daca intervine teama, el poate percepe, in unicul moment constientizat, un fel de canal deschis pe o anumita directie (de multe ori, daca el merge in jos, se instaleaza o teama si mai puternica, de cadere); de cele mai multe ori insa canalul este perceput lateral sau pe directie verticala in sus. Impresia generala este asemanatoare cumva cu fundul marii privit din apa cu ochii deschisi: aceasta a fost prima mea impresie si nu am mai putut-o compara cu altceva, de-a lungul timpului, raman la impresia aceasta). Pentru mine, care port ochelari de la 10 ani, a fost fantastic momentul in care mi-am dat clar seama ca ... nu port ochelarii la ochi si totusi vad perfect!! O senzatie fantastica, care mi-a dat in acel moment tot curajul din lume, nu am mai avut nici o frica de nimic.
Dar fiecare reactioneaza in felul sau. O doamna care a ajuns la mine disperata de frica cu care privea fenomenul, era intepenita de o frica pe care nu si-o putea explica de loc: i-am spus ca nu explicatia o va ajuta in acest caz, ci altceva de care se poate "agăţa" in acel moment, cum ar fi... am cautat ceva... sa priveasca prin acel canal, care nu este de fapt un canal propriu zis, ci o perceptie detaliata a paturilor compacte ale campului energiilor din jurul corpurilor noastre!!! O clipa poate sa se dilate intr-un timp foarte lung (chestie de perceptie) si perceptiile sa se desfasoare lent, foarte lent, dand impresia de strabatere a unui canal. Ca si cum am trece prin tesatura unei paturi de material textil, privita in sectiune la microscop!!!!! Dar.. i-am atras atentia doamnei, ia sa priveasca in sus ("canalul" dansei se deschidea in sus) caci acolo poate vedea cerul senin, bleu, splendid!! Si nu este chestie de nori, corpul astral percepe lumina...
Femeia s-a linistit, a inteles.
Astfel de perceptii se pot intelege ca nu cuprind "treceri" efective prin "canale", dar pot apare insa elemente de perceptie a amprentarilor noastre - auto-amprentari sau amprentari exterioare, incidentale.. Le prindem din mediu si nu sunt intotdeauna ale noastre: pot fi insa si frici ale noastre - de intuneric, de animale, de "păcate"... Detaliile perceptiilor lente pot cuprinde si astfel de amprentari, care sunt energii de joasa vibratie si sunt decodificate de creier in fel si chip, dupa experienta totala a individului. Trebuie sa stim asta - dar sa mai stim ca nu trebuie sa ne fortam curajul pentru a ne demonstra ca "putem", ci sa lasam ca lucrurile sa decurga in "legea" lor. Daca se termina frica - mergem mai departe, daca nu - ne retragem si, atunci cand vom fi pregatiti, totul va decurge de la sine. Trebuie sa ne "imprietenim" cu noi insine, cu toate ale noastre, sa ne cunoastem linitele - dar sa nu le fortam...
Este foarte important sa intelegem ca, dupa trairea "trecerii" prin "canal" putem ramane chiar in locul unde se afla corpul nostru (eu am crezut prima data ca m-am dus... si m-am duuuuus... si pana la urma eram tot in aceeasi camera, dar percepand elemente pe care nu le puteam percepe cu senzorii copului solid, din „coltul” unde eram...
De asemenea, este bine de stiut ca suntem atrasi mai aproape sau mai departe de corpul nostru, corpul astral poate sa releve imediat trecutul, prezentul si viitorul, in functie de necesitatile, de sarcinile de destin. Sunt sarcini care se releva imediat in desprinderea constienta de trup. Acesta este un capitol de discutie vast, important, cred ca trebuie desfasurat treptat.
Pentru mine , acum, calatoria astrala decurge fara perceptii lente, dar nu o folosesc, asa cum am mai spus, pentru ca folosesc perceptia mentala cu care m-am obisnuit de copil. Dar de fiecare data cand am simtit nevoia de un anume fel de detaliu sau am simtit ca trebuie sa ma "duc" si fara sa am un anume scop, am folosit-o. Pe urma am continuat prin analiza mentala. Dar am nimerit si in evenimente socante, astfel incat m-am intarit mult in curajul cu care trebuie sa privesc anumite evenimente. Asa am putut sa urmaresc in trecutul meu propriu o serie de evenimente pe care nu le puteam privi, nici intelege desfasurarile, asadar. Mi s-a dezvoltat mult compasiunea - cine spune ca o are, nu stie ce inseamna cat de putin o avem... oricat de complet ni s-ar pare ca este... in asemenea conditii, echilibrul se formeaza de la sine, daca vorbesc de oameni necajiti, sunt unii care spun ca nu imi vad de treaba mea, ca oamenii nu au nevoie de ajutor, ci trebuie sa se descurce singuri... Sunt oameni care – asa cum am mai spus – au nevoie de intuneric in jurul lor, pentru a se percepe ei insisi stralucitori.. Nu stiu ca cei mai stralucitori oameni sunt aceia care stralucesc la lumina plina a zilei, si s-ar putea ca ei insisi sa fie asa – doar ca nu o stiu inca... Echilibrul nu inseamna nemiscare, ci in egala masura si una si alta: si a face (in acest caz) si a nu face. Calatoria astrala, fiind facuta exclusiv cu corpul emotional (astral) ofera constientei noastre exact felul in care putem sa folosim un element de evolutie IN MOD ECHILIBRAT. Adica sa simtim cui, cat, si cum sa oferim ajutor.

Am pus la inceput si problema celui care percepe un individ aflat in calatorie astrala: observatorul care percepe aplicatorul - pe cel aflat in calatorie astrala.
Este, atata cat am studiat eu, ceva diferit decat perceptia unor entitati astrale. Daca ajutatorii nostri astrali ajuta astfel de constientizari, ele pot apare sub forma de flash-uri de lumina in care apare figura calatorului care poate sa asiste la derularea studiului propriu sau a evenimentului pe care il traiesc, sau sa imi atraga atentia asupra activitatii sale. Sincer mi-a fost teama prima data, un coleg care chiar m-a intrebat a doua zi daca am gasit ceea ce cautam cu o seara inainte ... si m-am speriat... nu neaparat ca mi-ar fi "calcat" intimitatea, chiar era un om fin cand trebuia, dar mi-a fost frica... na! uite-asa, pur si simplu... Imi pare rau si in ziua de azi ca i-am raspuns ca nu stiu la ce se refera.. Pe urma a plecat de la locul nostru de munca.. As dori sa ajung sa-i spun ca imi pare rau.. dar cred ca el m-a inteles deja, inca de atunci!!!
Alte forme pot fi: aparitia cu viteza a calatorului dintr-un punct indepartat, crescand cu vitaza intr-o secunda pana la o imagine clara (chiar daca la scara redusa) de contact; perceptii olfactive, specifice entitatii: eu simt miros de tutun din partea celor care fumeaza, sau miros de deodorant strain - mirosurile amprenteaza puternic corpul astral (emotional).
Eeeei... sunt multe de discutat... nu ne mai oprim!!
Multumesc de intrebare, sper ca am clarificat... cate ceva.. Daca mai trebuie, discut cu placere.

Adrian Campean spunea...

deh,m am lecuit.tot proiectiile mentale si calatoriile mentale par mai apropiate.Sunt mai usor de controlat,ofera o mai buna constientizare si sunt mai apropiate de level ul actual.Aflat in plina senzatie,impresie,emotie si aparenta,nu stiu zau,cum as reactiona.Dar daca va fii necesar,m ai ajutat foarte mult in a intelege,fiindca am citit o carte intitulata chiar calatorii astrale si prima fraza pe care am citito,deschizind cartea la intimplare a fost ca trebuie sa maninici doua ochiuri si o friptura de pui sau sa faci sex inainte de a calatorii,cea ce mi sa parut jalnic si amuzant totodata.Si eu vreau sa descopar acea stare de compasiune deasupra simturilor,dar nu la modul fortat si nu neaparat prin decorpolarizare,cit prin intelegere.

Cristiana spunea...

Adrian... considera muuulte-multe emoticoane din acelea cu omuleti care rad, rad, se tavalesc pe jos de ras !!!!!
Buna chestia cu ochiurile pentru a VEDEA - adica sa cascam ochii cat farfurioarele pentru tot ceea ce este in jurul nostru(!!).. sa mancam pui ca sa... ZBURAM cat mai sus (!!!) si sa facem sex (as fi spus.. dragoste??!!) ca sa fim cat mai deschisi la EMOTIILE care ne pot duce intr-o lume mirifica... de VIS !!!
Radem... radem... E duminica si e zi frumoasa... normal ca trebuie sa radem, nu??!!

Anonim spunea...

Eu sunt crestin ortodox si asa vreau sa raman si cred ca sufletul poate calatori in afara trupului in timpul somnului.Nu merg la biserica pentru ca biserica incalca Poruncile lui DUMNEZEU si Invataturile lui Iisus Hristos!
Cum se produce iesirea sufletului din trup in timpul somnului?Exista o legatura intre suflet si trup pe perioada calatoriei sufletului in afara trupului?Cum vede sufletul (care a iesit din trup) realitatea inconjuratoare?Cum se misca sufletul in afara trupului?Cum se produce revenirea sufletului in trup?Ce crezi tu ca este sufletul in general si ce crezi tu ca este sufletul unui om in special?Cum arata sufletul?Sufletul este de natura materiala?
Sufletele pot fi vazute?Tot ce este material are un suflet?Tu ai vazut sufletul cuiva?Un om poate sa-si vada cu ochii sai trupesti propriul sau suflet?
Te rog da raspunsuri scurte pentru fiecare intrebare de-a mea!
Esti crestin ortodoxa?

Adrian Campean spunea...

da

Adrian Campean spunea...

ha,nu am vazut fluxul anonim.oare nu stie ca traducere la anonim inseamna fara suflet?.si totusi,da.Ce da?da domnule.dar aici ploua si e gri.

Cristiana spunea...

1. Da... daca tu personal vrei raspunsuri scurte, am sa procedez in felul urmator: dau acum raspunsuri scurte si apoi fac postare cu detalii. Caci sa nu uit ca cei care citesc acest blog - blog de dezbateri - urmaresc in primul rand detaliile pe care le prezint aici.
Asadar.. da, sunt crestina ortodoxa si apreciez ortodoxia pentru ca o cunosc mai bine, am avut si am relatii spirituale cu preoti ortodocsi pe care ii consider luminati, care m-au sustinut si m-au incurajat sa merg pe calea mea, chiar si atunci cand nu stiam ce tot spun ei acolo; intre timp doi dintre dansii au decedat (cu siguranta ca de aceea s-au grabit sa imi comunice, in situatia in care eu nu credeam ca voi ajunge sa fac cate imi spuneau dansii...)
Daca suntem constienti ca oamenii gresesc, ca fiecare dintre noi gresim, sa fim toleranti macar - chiar daca nu acceptam sa ne pastram in mod bolnavicios naivitatea. Sa ne pastram nota aceea de ingenuitate - dar sa stim bine pe ce lume traim.. Cred eu... Poate tocmai de aceea simtim nevoia sa ramanem in religia noastra, dar ne separam cumva de atitudinea dogmatica, pe care o vom regasi oriunde in lume - la oamenii de stiinta, la conducatori, medici, invatatori, la vecinii nostri... Asta... asa pe scurt!! Asa ca pastrez fluxul invataturilor christice, si trebuie sa am invedere intelegerea puterilor pe care oamenii le au sau nu le au, le constientizeaza sau nu, si incerc sa-mi modelez permanent intelegerea, folosirea cunoasterilor primite, fortele si abilitatile pe care le am, pe care mi le-a dat Dumnezeu (asta e clar, caci nu am facut nici o scoala - am facut doar un curs de Qi Gong de 4 zile care doar mi-a dat incurajarea de a merge prin forte proprii mai departe) si sa lucrez numai in sensul deschiderii lumii catre intelegere, toleranta si iubire christica.
2. Detalii ale detasarii astrale : iesirea din trup in timpul somnului are loc prin detasarea corpului emotional, care nu este de fapt ceea ce in mod corect ar trebui sa numim "suflet" (dar voi reveni asupra acestei notiuni cu extindere) numit si astral (de la un anume fel de energii vehiculate de el) prin doua locuri, acolo unde se afla plexurile in cascada. Desi in "cascada" este si plexul radacinii, pe acolo nu se detaseaza corpul astral, din cauza vibratiei mai joase comparativ cu celelalte doua. Asadar: ori prin plexul (chakra) central (a) situat in regiunea sternului (sau oricum pe la jumatatea trupului) - valabil pentru toate vietuitoarele pamantene pana la om (exclusiv) si apoi la om - prin regiunea moalelor capului (fontanele) unde se afla plexul coroanei (chakra sahashrara). Detasarea corpului astral (CA) se face ramanand in legatura cu vibrationala cu restul sistemului corporal, printr-un sistem cordon = prelungire a plexului corpului eteric, de care s-a desprins CA. El (cordonul) are o functionalitate distincta, in cazuri distincte de deplasare astrala: cand deplasarea are loc pana la banda de autostabilizare vibrationala despre care am discutat pe scurt in articol, cordonul nu se intrerupe. Dincolo de aceasta banda, cordonul nu se rupe, ci isi organizeaza forma de legatura : jumatate la corpul eteric - jumatate la CA, pastrand forma de legatura prin FLUX RADIANT de la sistemul corporal la CA. Adica asa cum functioneaza un mouse care nu mai are legatura prin cordon cu PCul, dar este legat prin fluxul electric de aparatura de baza, pe care o serveste. Sau cum functioneaza orice receptor, daca intra pe canalul de aceeeasi unda, sau orice satelit la care este conectat un receptor aflat la o distanta considerabila. Desi raspund pe scurt, se vede ca este nevoie de detaliere pentru o intelegere corecta a lucrurilor. Dar o sa revenim cu articol.
Realitatea inconjuratoare este perceputa din CA in acelasi fel in care vedem cu ochii nostri desfasurarile obisnuite. Dar disponibilitatile de deplasare sunt mari, cu viteze foarte mari (perceptiile sunt de la o secunda la alta) si in continuare, se poate percepe cu senzori deosebiti profunzimea constructiilor totale in mediul de trai astfel cercetat: fluxurile energo-materiale, toate structurile fizice, eterice, astrale si mentale, precum si o mica parte a celor cauzale care au vibratie apropiata cu cele astral-mentale cu care se invecineaza. Se percep si se pot cerceta vietuitoarele astrale, adica cel intrupate in sisteme corporale astrale (descrise in textele blogului), precum si structurile matriceale planetare, stelare si galactice.
Disponibilitatea de miscare este practic asemenea zborului, cu posibilitatea de variatie a vibratiei in anumite limite, astfel incat se poate intelege clar modul de traire, de simtire a vietuitoarelor de tot felul - daca exista dorinta de acest fel.
Revenirea se face mecanic (la schimbari de vibratie in mediul senzorilor corpului fizic: zgomot, schimbare de temperatura, etc.) sau volitiv, dar si prin obosire si intrare in somn adanc: adica intrarea in zona de autostabilizare vibrationala proprie. Urmeaza trezirea in modul cunoscut.
Problema SUFLETULUI este mai complexa: si sa intelegem ca sufletul nu este NUMAI corpul astral, ci cumulat CA cu restul corpurilor de de-asupra sa, care cumuleaza partea superioara de traire a omului - a spiritului: corpurile astral, mental, cauzal, spiritual (buddhic) si dumnezeiesc (atmic)+cele din suprastructura spirituala, in functie de evolutie si sarcini: enesic si supraenesic. Spiritul care se intrupeaza este reprezentat prin radiatia sa proprie, care sustine tot sistemul corporal pe parcursul vietii. Spiritul NU este de natura materiala, dar sufletul este, cu precizarea ca fiecare corp in parte este reprezentarea FORTELOR SPIRITUALE totale in intrupare. Ceea ce numim suflet este necesar sa detasam de structura prin care se scurg radiatiile spirituale - ca fiind SIMTIREA universalizata a spiritului care se manifesta astfel.
De regula se face precizarea ca suntem TRUP (cuprinzand si etericul=matrice vitala pentru trupul fizic), SUFLET (cele precizate mai sus) si SPIRIT (inafara sistemului, dar sustinand sistemul prin radiatia spirituala, puternica si clara in manifestarea sa prin intrupare).
Sufletele pot fi vazute, dupa iesirea din destin (deces). Am detaliat in articole acest lucru.
Studiul fiecarui corp in parte se poate face prin exercitiul perceptiei structurilor in fiecare plan al campurilor (eteric, astral, etc.) Dar asa cum am delimitat elementele de cunoastere, omul nu-si poate vedea sufletul propriu decat dupa deces, cand isi constientizeaza sistemul remanent (ramas in manifestare de CA cu celelalte corpuri de-asupra sa). Totusi putem sa ne simtim sufletul, ceea ce este altceva.
Cel putin acestea sunt, in linii mari, cele pe care le stiu eu.
Acum ma duc sa mananc si eu!!! Dar sufletul meu e bucuros ca a reusit sa faca sinteza aceasta!!!

Cristiana spunea...

Adrian, nu fii obraznic!!!
Respecta te rog pe cei care vin aici, ca altfel ma iau si eu de tine si nu o sa-ti placa de loc !!!

Adrian Campean spunea...

nu am avut intentia de a jignii sau de a fii obraznic.e doar o constatare,a -nonimus asta inseamna in traducere directa.imi cer scuze poate e din cauza vremii gri de afara,dar nu a fost cu intentie.

Adrian Campean spunea...

iar da,era da pentru nu?din azi este duminica si trebuie sa ridem,si chiar am ris un pic,cu toATE ca ploua.

Anonim spunea...

Ce inseamna Ortodoxa?
Biblia Ortodoxa este adevarata in totalitate?
Suflet=Duh=Spirit=Suflare de Viata!
Eu cred ca sufletul unui om este de natura materiala subtila asemanatoare cu o plasma rece.Eu cred ca omul isi poate vedea cu ochii sai trupesti propriul sau suflet fara ca funia (cordonul) de argint sa se rupa.Cat de mare este funia de argint?Ce forma si ce culoare are sufletul unui om?
Nu cred ca exista altfel de corpuri cum le zici tu!Exista numai suflete neintrupate si suflete intrupate!Atomii au suflete?
Sufletele pot trece prin ziduri?DUMNEZEU are SUFLET?
Ce spune DUMNEZEU si Iisus Hristos despre suflete?
Eu nu practic yoga pentru ca DUMNEZEU si Iisus Hristos dau suficiente invataturi ca sa putem avea tot ce vrem cu conditia sa avem macar putina credinta.Cat de mare este credinta ta?Eu nu am suficienta credinta!Practici yoga?
Mananci carne,lapte si oua?
Iesirea sufletului din trup se face numai in lateral incepand cu partea superioara a lui,iar revenirea in trup se face prin pozitionarea instantanee a partii sale inferioare pe talpile picioarelor trupului (dupa ce in prealabil sufletul a executat o rotire cu viteza foarte,foarte mare in jurul axei sale verticale de la stanga la dreapta)dupa care intra incet in trup prin basculare.
Cum pluteste sufletul,este nevoie sa faca pasi sau sa dea din maini?Sufletul are cap,maini si picioare?Cum schimba sufletul unui om directia de mers sau plutire la 90 de grade sexazecimale sau la 180 de grade sexazecimale fata de directia initiala?
Ficare suflet de om are un nume dat de DUMNEZEU si acela este cel Adevarat!Care au fost Sufletele care s-au intrupat ca oameni si aveau numele dat de DUMNEZEU?
Nu sunt de-acord cu ce face biserica asa zis "ortodoxa"!Tu dai zeciuiala preotului?
Poti sa initiezi o sectiune despre Biblie si biserica?

Cristiana spunea...

Eu am simtit de la bun inceput ca ma pui la intrebari ca sa vezi ce stiu si, pentru ca de fapt prietenii mei din lumea intreaga (ii numesc prieteni si pe cei din jurul meu, de acasa, si pe cei care vin cu drag pe aici, asa ii simt eu..) aveau nevoie de astfel de precizari - le-am facut. Si pentru ca este duminica si pot sta linistita la masa de lucru, ceea ce in timpul saptamanii e mai greu. Si pentru ca de Ziua femeii femeile trebuiesc puse la munca!!!! (glumesc!!)

In al doilea rand, nu am facut niciodata nici o secunda de yoga, desi am prieteni care au fost necajiti ca nu am vrut sa fac - pana si-au dat seama ca am altceva de facut in viata. Nu am abordat insa nici religia in mod special, desi am studiat istoric spiritualitatea de-a lungul etapelor de evolutie umana. Am citi de 2 3 ori Noul Testament si consider ca am inteles suficient pentru a intelege ce am de facut pentru a pune invatatura christica temelie pentru tot ceea ce fac. Mai mult nu pot sa fac, adica studiu biblic, deocamdata, sunt foarte multi care il fac foarte bine. Eu fac altceva, si ma stradui sa fac bine.
Insa nu vreau sa intru niciodata in amanunte de felul celor pe care le-ai dat tu: pentru ca stiu bine - si am spus asta - fiecare om are particularitatile lui de manifestare, iar daca incepem sa umblam la parametri, la valori si la pozitionari, pierdem din vedere faptul ca ei se modifica in functie de modificarea corpurilor!! Traim exact aceasta epoca, de modificare a corpurilor fluidice, iar parametrii pe care ii cunosteam pana acum - devin altii!!! Pentru ca - am scris in articolele anterioare - se modifica forma lor (prin dezvoltarea plexurilor) de la forma ovoidala - la forma sferica. Iar in viitor numai bunul Dumnezeu mai stie ce vom necesita pentru evolutia noastra !!...
Intr-adevar, cele pe care le-ai enumerat tu pot sa faca obiectul unei intregi sectiuni, la care eu m-am gandit anterior: SISTEME CORPORALE. Pentru ca imi dau seama ca nu ai avut timp sa citesti tot blogul meu (intr-adevar este foarte mult material, stiu, si nicidecum usor, totusi) iti spun si tie acum ca pregatesc un site foarte voluminos care se va ocupa de probleme vaste: evolutii spirituale, energetica planetara, sisteme corporale, profil spiritual si - cel mai puternic volum de lucru: istoria evolutiilor umane pamantene in parcurgerile lemuriene, atlante si contemporane.
Este un material suficient pentru o viata de om. Cei care vor veni dupa mine sau vor merge in paralel cu mine, ii rog sa mearga pe sectoare de cercetare proprii si apoi sa discutam fara a face polemica, ci confruntare de cercetare proprie. Cei care cititi materiale ale altor cercetatori - le putem discuta si din punctul meu de vedere, al celui care nu masoara cu ansa, pendului etc. ci are o practica de 15 ani in domeniul cercetarii mentale. Si nu vrea sa expuna rezultatele muncii sale pe bani, caci am in jurul meu multi oameni de conditie medie, dar doritori de a cunoaste. Dar discutiile doresc sa fie frumos prezentate, cu blandete, camaradereste.

Acum voi raspunde la cateva probleme pe care le-ai abordat aici.
Am intarziat un pic cu codificarea (numirea elementelor materiale planetare) din dorinta de a raspunde si aici, si in alte forumuri, la intrebari legate de calatoria astrala. Urmareste articolul de pe Drumuri Spirituale care va apare in seara asta (totusi!!) - daca doresti. In plus, am scris material enorm despre codul de vibratie personal = numirea pe care o da Dumnezeu fiecarui intrupat. Daca doresti, vei citi in curand pe aici, detalii complexe (niciodata nu spun complete, suntem departe de a sti lucrurile in toata complexitatea lor, cu atat mai putin aici, pe Pamant).

Eu sunt cam sigura (ferma!!) in ceea ce priveste iesirea prin ALTFEL de laterala - laterala astrala a plexului coroanei!! Probabil ca s-a inteles gresit o anumita forma de laterala sau din om in om s-a pierdut sensul de intelegere... Din practica si din comunicarea in care am incredere, asta este ceea ce stiu bine eu, acum... Ceea ce pot spune insa ca nu am cunoastere - ci numai comunicare - este iesirea la nevertebrate; iesirea pe laterala de pozitie a trupului (plexul central) se face la mamifere in mod sigur, dar nu si la om, dupa cate am eu cunoastere. Poate in cazuri de boala... nu stiu... Voi cere o comunicare din acest punct de vedere.
Nu cred - cu incredere - ca un om isi poate vedea sufletul, poate sa vada fiecare corp in parte, dar nu si sufletul detasat de trup. Poate ca numim altceva, fiecare dintre noi, "suflet" - daca numesti CA suflet (am fost foarte clara in detaliile pe care le-am oferit) atunci vorbim despre lucruri diferite. Vreau sa fiu cat pot de clara din acest punct de vedere.
Numirea pe care ai folosit-o este o folosire mai veche, in conditiile in care oamenii nu cunosteau multe lucruri in vremea lor. Azi se detaliaza multe elemente de cunoastere si este bine sa folosim cunoasterea pe care o aflam treptat, cu ajutorul lui Dumnezeu, in vremurile pe care fiecare generatie le traieste. Toate sunt adevarate, cuprinderile insa sunt mai generale sau mai aprofundate. Traim epoca abstractizarilor, putem intelege o fenomenologie mult mai ampla, putem sa "zburam " mai sus.. Fara frica ca Dumnezeu ne-ar taia "aripile", nu?!
Daca suntem buni, cuminti, eu cred ca nu ni le taie... Indiferent cat de mare sau cat de mica e credinta noastra - numai El stie asta... Chestia cu parametrii de radiestezie care masoara in fel si chip - mi-au aratat si mie colegii mei de serviciu si... ce sa spun, am inceput si eu sa iau cu pendulul pe atunci (prin 1995 6) pana cand mi s-a spus ca trebuie sa fac altceva eu personal, in timp ce masuratori trebuie sa faca altii. Sa nu desconsider nimic in urma acestei experiente, dar sa imi vad de drumul meu. Si ... asta am facut... na! asta e !!!
Si sincer! nu mi-a parut de loc rau..
Ok, acum citeste si articolele de la Alimentatie, ca sa vezi ca sunt vegetariana convinsa de 15 ani. Dar nu invit pe nimeni sa faca la fel ca mine, dacat daca doreste, daca este incredintat ca face bine, sau daca are probleme de sanatate.
Bun, tot scriind asa, aici, m-am gandit ca poate, dupa ce pun site ul la punct, fac si o sectiune aici, pe bloguri, referitoare la Biblie... dar doar Noul Testament, la care am facut referiri de altfel, destul de mult in articole. Ma feresc, in general, sa intru in teme religioase mai mult decat tangential, pentru ca religia este foarte usor de interpretat, fie ea ortodoxa sau de alta forma. M-au exasperat forumurile religioase, chiar si cele ezoterice s-au impotmolit in probleme religioase, in loc sa se axeze discutiile pe toate cunoasterile noastre... Mai ales asa cum este Biblia deformata in timp, de interese, practici, etc. Dar trebuie sa fim echilibrati si sa spunem ca face referiri la elementele bune, care sunt parti ale cunoasterii universale ale omenirii din toate timpurile. Aici se poate discuta cate ceva si despre Vechiul Testament - am facut ceva referiri acum, cand pregatesc un material privind Codul lui Moise, cartea si filmul care circula pe net.
Oricum ma gandesc cu toleranta, cu delicatete - dar cu hotarare in felul meu - la faptul ca preotii cer niste sume de te ia bâţul pentru o inmormantare... Unei colege i-a cerut 9 milioane cu specificarea: avans 3 + restul cand o putea sa faca imprumut la banca!!! Iti vine sa plangi... I-am spus mamei ca o sa-i spun preotului cand o fi sa fie nevoie.... asa: "Parinte... de la mine mai putin - de la Dumnezeu mai mult... Ia matale 2 milioane si mergi cu Dumnezeu inainte... "
Pai zau ca nu stii ce sa mai spui...
Mai spunem si prostioare din cand in cand ca sa nu ni se urce la cap ca suntem savanti!!!!!!!!!!!!!!
Mai vorbim... nu a fost rau de loc !!!! Chiar mi-a placut... o Zi a femeii asaaa.... ca lumea !!!!
La buna vedere!!

IULIUS spunea...

La multi ani Cristiana!

Cristiana spunea...

Multumesc frumos, Iulius! La multi ani si tie, cu sanatate si bucurii mii!!!

Anonim spunea...

Sufletul poate fi vazut de ochii propri ai trupului sau caci asa constientizeaza la un nivel mai inalt decorporalizarea si calatoria sa in afara trupului.DUMNEZEU da Adevaruri celui care cere dar cand noi cerem un Adevar sa fie ca si cand am si primit acel Adevar!
NIMIC NU SE FACE FARA VOIA LUI DUMNEZEU!AMIN!

Anonim spunea...

Stimata Doamna Cristiana!
Conform DEX online:
-"DEZBÁTE, dezbát, vb. III. Tranz. A discuta pe larg şi adesea în contradictoriu o chestiune, o problemă etc. cu una sau mai multe persoane; a supune ceva discuţiei."
-"A POLEMIZ//Á ~éz intranz. A face polemică; a dezbate anumite chestiuni în contradictoriu; a purta controverse în public."
Deci dezbatere=polemica.Si vreau sa specific ca nu am nimic impotriva vreunei Biblii, Invataturi,biserici si a religiei acelei biserici,dar cred ca este bine sa comparam toate acestea intre ele pentru a afla Adevarul!
..............
Completare:
-Iesirea sufletului din trup si revenirea lui in trup in modul in care eu l-am prezentat se refera la pozitia de echilibru stabil al trupului intins si aproape de orizontala din timpul somnului,dar cred ca si in pozitia sezand intr-un fotoliu tot asa s-ar desfasura iesirea si intrarea sufletului.
-Daca trupul in timpul somnului sta pe partea stanga sau pe partea dreapta,atunci pe aceste parti va iesi si intra sufletul ridicandu-se si respectiv coborandu-se;daca trupul sta cu fata in sus sau cu fata in jos (adica cu spatele in sus),atunci sufletul va iesi si intra ridicandu-se si respectiv coborandu-se pe aceste parti pe partea cu fata in sus respectiv pe partea din spate.
-Daca trupul in timpul somnului este in pozitie verticala si se afla in echilibru stabil,atunci iesirea si intrarea sufletului se va face prin tranzlatie paralela cu axa longitudinala a trupului.
Sufletul poate teleporta trupul,adica dupa ce a iesit sufletul din trup (trup aflat intr-o anumita locatie de echilibru stabil) poate acest suflet sa aduca trupul in noua locatie a sufletului?A reusit vreun suflet intrupat ca om sa aiba o asemenea performanta?
..............
DUMNEZEU ARE SUFLET!Sufletele oamenilor sunt asemenea SUFLETULUI LUI DUMNEZEU!Repet:"Un atom are suflet?".
...............
Eu mananc rar peste,lactate si oua de gaina si carne de miel fript doar la Pasti.Eu nu mananc paine,dar mananc cereale crude si legume crude cu sau fara ulei de floarea soarelui,mananc alune crude,seminte de dovleac si floarea soarelui crude,faina alba de grau "650" cruda amestecata cu tarata de grau cruda,boabe de porumb crude,boabe de fasole crude,cartofi cruzi,ciuperci crude,boabe de orez crude....miere de albine,zahar si foarte rar halva.Iarna oparesc cartoful si orezul.Mananc doar o data pe zi,iar inainte culcare mananc un mar si cheltuiala mea pe o luna de zile cu mancarea ajunge la 120-150de lei.Ma simt bine!Ce retete de hrana folosesti?Este voie sa mancam carne,lapte si oua?Ce spune DUMNEZEU privitor la hrana oamenilor si a animalelor?
...............
Exercitiile si meditatiile de tip Yoga sunt intortocheate si periculoase,dar trebuie sa recunosc ca au si invataturi de folos pe care si Biblia le prezinta!Biblia nu este in totalitate adevarata si in special unele afirmatii din epistole din Noul Testament si unele afirmatii din Apocalipsa.
Eu cred ca asa zisele "chakre" sunt de fapt noduri ale funiei de argint prin care este legat sufletul de trup!Sufletul iesit din trup dar legat cu funia de argint de trup isi poate schimba directia de mers sau plutire in orice directie la orice unghi fata de cea initiala mod instantaneu si fara rotirea sufletului in jurul axei sale longitudinale.Sufletul unui om este de forma trupului si are cap,maini si picioare,este de culoare galben-aurie.Capul sufletului unui om este rotund este fara nas gura si ochi, picioarele si mainile sufletului nu au degete.Cand merge (la nivelul suportului fie el sol sau podea) mai incet sau mai repede sufletul unui om nu trebuie sa miste picioarele sale si picioarele sufletului sunt la cam 20 cm de la suprafata suportului, iar cand pluteste (zboara)nu trebuie sa dea din mainile si picioarele sale.Sufletul unui om (aflat in afara trupului) nu se indoaie de la mijloc el fiind totdeauna intins de-a lungul axei sale longitudinale!
...........
Te inchini la icoane infatisand barbati si femei sau alte inchipuiri a celor ce sunt vazute si nevazute pe pamant si in ceruri?Iisus Hristos este bun?Eu nu sunt bun!Tu te consideri ca esti buna!
..........
Daca crezi ca deranjez cu polemica (dezbaterea) mea,atunci spune-mi sa nu mai vin pe blogul acesta!
Cu stima!

Anonim spunea...

Care este varsta unui suflet de om!Crezi in reintruparea sufletelor?In ce se poate intrupa si reintrupa sufletul unui om?Care este deosebirea dintre un suflet de om si un suflet de animal!Planeta Pamant are suflet?Soarele are suflet?

Cristiana spunea...

Iti dau un raspuns acum pe loc, repede: sunt la serviciu si chiar daca am net aici, este foarte greu sa raspund pe loc, asa cum pot face in week end. Nu te descuraja, caci nici eu nu ma descurajez usor. Cand pot, scriu 2 3 cuvinte pe un draft si cand termin le postez aici. Oricum, raspunsul la multe dintre intrebarile tale eu le detaliez in site-ul despre care vorbeam ca il pregatesc, pe capitole intregi, astfel incat raspunsurile pe care le dau acum pot fi doar orientative in acest moment, urmand ca detalierea celor pe care le cunosc la ora actuala sa fie expusa in cursul urmatoarelor 1 2 luni (sper, cum o vrea Dumnzeu pana la urma!!).
O sa am in vedere si comunicarea pe care am cerut-o ieri seara. Sunt bine venite intotdeauna completarile, caci eu ma axez pe anumite directii si cei care aprofundeaza elementele de studii nu pot face decat bine. Insa doar daca se mentin in linia de iubire, de toleranta, de intelegere, de cumintenie cum spun eu.
Dar nu pot sa fac studii extinse acum, cand pregatesc volumul acesta urias al site ului, in timp ce ma mai ocup si de bloguri. De aceea deocamdata promit comunicari din partea ajutatorilor mei, urmand ca, imediat dupa ce voi da drumul la site sa fac toate studiile de rigoare. Blogurile acestea sunt deschidere pentru site, si merge bine !!!
Dar sa faci si tu studiile tale, daca poti - daca esti pe cercetare proprie; daca ai citit numai despre toate cele spuse, asta este! Nu avem ce face, discutam de pe aceste pozitii...
Pe curand.

Anonim spunea...

Eu am avut trei minunate si divine expierente pe care DUMNEZEU mi le-a oferit si de atunci sufletul meu este din ce in ce mai constient de existenta sa proprie si de existenta lui DUMNEZEU si a intregii sale creatii!
Omul se naste liber?Ce inseamna libertatea?Ce inseamna libera alegere?
Nu sunt de-acord cu ce a spus Jean Jacques Rousseau:"Omul s-a nascut liber, dar pretutindeni este in lanturi."
Eu cred ca omul nu s-a nascut si nici nu se va naste niciodata liber pentru ca sufletul omului este legat cu minunatul Lant al lui DUMNEZEU.Libera alegere a sufletului omului se face doar cu voia lui DUMNEZEU!Ruperea Lantului lui DUMNEZEU nu se poate face decat cu voia lui DUMNEZEU?
Esti de-acord cu teoria big-bang si cu teoria evolutionista a lui Darwin?

Adrian Campean spunea...

Vad ca la acest articol s au adunat prea multe,si prea multe.Consider totusi ca o buna parte din cei incarnati pe acesat planeta,cam 70%,sunt niste primitivi si sunt la primele incarnari pe aici,indiferent de experienta lor ca spirite pe aiurea,nu stiu,nu vor sau nu pot si urmeaza un echilibru natural.Aceasta reechilibrare ne priveste pe toti dar cei care au pus bazele se vor intoarce in turbioanele din care au venit,fiindca nu i mai rabda pamintul.daca nu sunteti de acord,contraziceti-ma si am sa vin cu nenumarate argumente,fiindca sa terminat vremea sfintilor si a invatatoriilor buni si prietenosi,pe care dealtfel tot acesti primitivi i au ridicat in slavi si apoi i au trimis in alta dimensiune,si apoi iarasi iau slavi.

Cristiana spunea...

Toate cele pe care le scriu aici sunt pentru toata lumea, nu numai raspuns la un comentariu.
Constat ca este o deosebire intre felul in care unii corespondenti ai mei pun intrebari – in dorinta sincera de a profunda ceva, si cei care pun problema pentru ca ei au o cunoastere si vor sa stie care este si parerea altora. Raspund si unora, si altora.
Sa consemnez in continuare ca: eu fac o deosebire neta intre dezbatere si polemica, indiferent care este parerea din DEX - de multe ori am simtit ca nu prea se prind subtilitatile cele mai fine ale practicii noastre in conditiile vietii foarte complexe pe care o traim azi. Mai ales cand este vorba despre anumite subtilitati spirituale pe care DEX nu are cum sa le cuprinda azi. Asadar, polemica pentru mine este discutie in contradictoriu, fara ca participantii sa-si accepte reciproc argumentele nascute din experienta lor: de regula fiind vorba despre preluari de cunoastere care nu sunt traite efectiv, si osifica textul care nu poate fi decat interpretat.
Dezbateri eu numesc comparari ale unor elemente de cunoastere efectiva, care pot fi acceptate ca putand fi reale, pana cand participantii vor avea propriile experiente din baza carora pot porni alte discutii, din care sa rezulte o invatatura pentru fiecare in parte. Si care pot fi reluate atunci cand experienta lor se imbogateste cu noi elemente aparute intre timp. Ceea ce, cred eu, este altceva...

Detaliile sunt foarte importante in orice studiu – cand este vorba despre studiu propriu – caci detaliul trait efectiv demonstreaza existenta generalizarilor care determina pierderea unor amanunte semnificative, a confuziilor, de care literatura de specialitate este plina, asa cum este ea acum, la inceput de studii, la inceput de sistematizari. Incerc sa demonstrez confuziile pe care le-am facut si eu, nascute din generalizarea unor elemente la o masa mult prea mare de informatii. Incerc sa fac o sistematizare a celor pe care le-am studiat efectiv, mergand incet, treptat, revenind asupra unor notiuni pe masura ce pot sa fac studii personale.
Consider ca suntem cu totii ca niste pietre de Onyx, valorosi (si nu stim) - dar lumea se teme de negru si de aceea reticentele se oglindesc in trairile noastre, limitandu-le !!
Daca tot suntem in sfera notiunilor, sa discutam un pic despre teleportare. Daca privim ceea ce suntem ca un corp simplu – asta vedem = asta suntem, da, chiar s-a realizat o teleportare a unei particule, dupa cum sunt anunturile din presa. Desi se poate sa fie si o impingere a particulei dintr-o parte in alta, caci nu cunostem vitezele de deplasare in conditiile in care supunem particula unei forte al carei efect nu il cunoastem suficient. Dar sa lasam lucrurile asa. De aceea alti cercetatori sunt foarte reticenti in acceptarea desfasurarii unui astfel de eveniment.
Un atom in sine nu are suflet, nu este o intrupare a unui spirit, a unei monade, ci este o structura de particule supusa unor forte exterioare si interioare. Problemele de evolutii, de manifestare a monadelor grupate in spirite, de formare a unor profile spirituale in functie de care se desfasoara astfel de evolutii in continuare, sunt ample si le vom discuta la vremea cuvenita.
Astfel, teleportarea care teoretic este normal sa fie posibila, in conditiile sistemului corporal foarte complex al omului nu se poate face decat atunci cand asupra lui actioneaza o forta de vibratie mult mai mare decat cele folosite pe Pamant, actionand sub imperiul unor anumite protectii, pe care numai entitatile dimensionale le pot realiza. Dar ele nu fac acest lucru pe Pamant, caci subconstientul uman s-ar dezorienta puternic, in cazul in care stim bine ca exista si micuti, si mai maricei, si foarte mari – dupa evolutie – pe planeta noastra. Este o confuzie intre perceptia mentala a unui om aflat la distanta – care apare in cele mai fine amanunte – si teleportarea unui om, iar acest lucru se poate demonstra. Voi discuta foarte amplu asupra acestor lucruri. Sunt lucruri cu care ne putem confrunta direct in viata noastra, si nu lucruri teoretice – chiar daca le punem si pe acelea in discutie. Repet, din nefericire ne confruntam si cu o plaja uriasa de confuzii: din care nu am avut timp sa le studiez decat pe cele cu care m-am confruntat direct. Iar discutiile cu oameni care nu au studiat personal asemenea lucruri sunt pe undeva, cu tot respectul, paralele, caci si cel care a scris despre un fenomen a ajuns poate (sau sigur!!) dupa un timp scurt la aprofundarea lui si putini scriitori au curajul sa revina asupra celor scrise, explicand si confuzia lor.. Am incercat sa fac acest lucru – a fost greu, foarte greu – dar am reusit sa trec peste acest handicap. Cred... sper!! Nu ai de unde lua omul sa discuti despre cele mai noi perceptii, conceptii ale sale… Multi nici nu mai apar astfel, rusinati, desi ar fi bine sa continue studiile, caci incepusera frumos…

Problema legata de fiinta Dumnezeu, asa cum ne este el prezentat biblic… este complexa… Este metaforica, sunt mai puternic incredintata ca este de fapt o imagine compusa, o forma universala abstracta in exprimare, cuprinzand de fapt o multitudine de entitati uriase, cu o experienta uriasa, care actioneaza intr-un gand, intr-o singura simtire, cu acelasi scop: ajutorul altruist, iubitor, total, dus pana la sacrificiu, in vederea desfasurarii evolutiilor tuturor spiritelor mai tinere, aflate pe drumul pe care l-au parcurs si ajutatorii lor, candva. Daca ai numit pe unul dintre Tati (marii Creatori, marii Fauritori) – ai numit si pe altul, si asa pana la ultimul, si nici unul nu vrea sa iasa in evidenta, in fata altuia, ecranandu-si bunii camarazi de munca: o munca uriasa, ale carei taine ni le ofera fara nici o cerere de compensare, pe masura ce fortele noastre mici cresc, sub privirea plina de iubire a acestor Fauritori: coordonatorii evolutiilor noastre.
Cele desfasurate cunosterii in lume, pe care le-am preluat si noi, candva, si le ducem cu noi, sunt elemente de cunoastere care pot fi intelese si de oamenii mileniilor trecute de oriunde din lume, fara multa experienta in intelegeri foarte profunde, dar care pot fi intelese si aplicate ulterior de oricine, la orice timpuri, pe masura cresterii intelegerilor in lume. Biblia cred ca este o carte de abstractizari – le numim parabole, metafore, exemple care pot fi oferite in orice timpuri, oricaror populatii umane.
Si unii oameni de biserica incep sa creada acest lucru, azi, chiar daca tac, de frica sa nu-si piarda ocazia de a lumina cu blandete pe cei din jurul lor, intr-o lume dogmatica, dura, in care chiar religia este agresiva.. Dar astfel de oameni buni fac sa fie totul mai mladios in lume…

Cat despre faptul ca Biblia nu ar fi adevarata... nu sunt de acord, eu personal, cu acest lucru. Nu cred ca ar cuprinde lucruri neadevarate – chiar nu stiu ceva sa fi constatat, istoric vorbind, ca nu ar fi adevarat; exprimarea acolo este metaforica, da, dar nu as spune ca nu este adevarata. Chiar este foarte adevarat – daca stii lucruri mai profunde in realitatile pe care nu le vedem cu ochii… Dar sunt foarte metaforizate devenirile, intr-un mod care pe mine ma face sa rad satisfacuta uneori!!! Vorbesc de Vechiul Testament, de primele capitole in special... Este mult de discutat, chiar o sa vorbim, in linii mari... Este foarte inteligent pus totul in cuvant... Dar interpretarile ulterioare sunt de multe ori departe de ceea ce este inscris acolo, chiar negru pe alb – cred eu: si in Noul Testament, si in Vechiul Testament. Multe lucruri au fost scoase si se studiaza separat de catre seminaristi – am scris in articole despre acest lucru, nu vreau sa accentuez prea mult. Dar, asculta-ma pe mine, Biblia este foarte metaforizata, dar este adevarata, daca tinem cont de exprimarea parabolica din acele vremuri. Greutatile de intelegere, cunostintele reduse ale iudeilor, intentia de a pastra cunostintele reduse – dupa evenimente, in timpul Evului Mediu si a istoriei medii si inceput-contemporane – a format continutul lacunar de azi. Dar asta e parerea mea, Biblia e chiar adevarata, doar ca nu se potriveste cu fiecare popor in parte care a adoptat-o fortat – vorbesc de evenimentele expuse acolo, caci ar fi de parca am invata istoria poporului nostru si NU ESTE istoria poporului nostru… Iisus chiar a spus ca nu a venit sa schimbe Legea (de fapt – Legea fiecarui / oricarui popor..) dar a venit sa o completeze cu acele invataturi care se potriveau schimbarii vremurilor pe care le-a adus El.
Apocalipsa chiar este adevarata, dar metaforizarea este mult mai pronuntata, pe linia celei pe care o numim azi “gandire negativa”. Sunt bine surprinse elementele de baza, care nu au nici o legatura cu angoasa celui care a vazut cele descrise. Dar a fost o descriere (nu stiu daca nu contrafacuta pe ici pe colo, Doamne iarta-ma) care s-a potrivit intereselor de subjugare a popoarelor…
Asa erau vremurile atunci.. Asa gandeau acei oameni, atunci..
Cam plina de confuzii exact de acelasi fel este si prezentarea asa zis a lui Sundar Singh referitoare la Romania. Confuziile apar cand nu se face studiu complex asupra devenirilor populatiilor, asupra evolutiilor lor. Ceea ce ae fi descris el pentru alte lumi nu are nimic apocaliptic in expuneri, iar referitor la Romania – nu are nimic mai merituos decat ar fi de spus la adresa altor popoare!! Parerea mea, pe care o voi dezvolta, de asemenea, pe larg. Rabdare sa avem !!!

Sa nu confundam sub nici o forma plexurile cu “noduri” ale cordoanelor de legatura intre structurile corporale, care nu sunt nicidecum “de argint”, ci au o structura interioara cu o vibratie mult mai inalta decat aceea a corpului fizic, de aceea au o stralucire palida (la exterior, caci au o structura interioara foarte bogata) sticloasa, perlata, data de suma vibratiilor structurilor si materiilor din care sunt formate. Nu este singurul “cordon”, si functionarile lor sunt complexe, dupa cum si corpurile de care apartin sunt complexe ca structura, cu functionari multiple. Amanuntele de pozitie, schimbari etc., pe care le-ai oferit cred ca sunt faze de studiu ale unor momente, caci cuprind dupa cat am sesizat un soi de rigiditate de miscare pe care nu am observat-o nici macar la alte mamifere, dara-mi-te la oameni… Sincer, nu cred ca sunt decat faze, franturi de miscari, ca si cand ai lua cateva carti de joc dintr-un pachet intreg… Nu le contest, dar cred ca ar trebui dus pana la capat astfel de studiu, daca este personal… Cu incurajarile de rigoare. Si cu atentionarea, din nou, ca sufletul nu este acelasi lucru cu corpul astral… Daca ar iesi sufletul din om, omul nu ar mai putea simti ce se petrece cu el pe timpul somnului; nici starea de coma nu detaseaza sufletul, ci tot corpul astral, dar nu vreau sa intru in detalii privind situatii particulare.
Chestia cu culorile este foarte relativa. Mai citeste referitor la ele, nu vreau sa intru... in polemica acum pe tema aceasta... Corpul astral chiar are particularitati deosebite de culoare, comparativ cu celelalte...
Detaliile de miscare sunt si ele bune, orientative pentru cei care le studiaza. Eu am studiat alte detalii, avand o forma speciala de relatie intre studii: intelegerea modului in care toate acestea au contribuit la dezvoltarea si perpetuarea societatilor omenesti si la activitatile omenesti de-a lungul timpurilor de evolutie umana: a etapei mentale si a etapei intuitiv-manuale.
Cand stai de vorba cu un om trebuie sa stii si ce a urmarit prin cercetarile pe care le-a facut, si le face in continuare. Nu?!
Da, eu ma consider un om bun !! Consider ca fiecare om e bun la modul general si bun pe o anumita felie la modul particular. Consider ca avem si parti bune si parti antisociale, dar ca fiecare om face ceva, in functie de fricile si de sigurantele lui. Restul este istorie.
Cred ca ar fi bine sa-ti cultivi intelegerea si iubirea pentru tine insuti, caci asa cum te porti cu tine – ai inclinatia sa te porti si cu altii. Ba chiar sa fii si mai dur cu tine, in alte situatii, sau si mai dur cu altii – alteori. Considera-te ca fiind bun si incearca mereu, tot mereu, sa devii SI MAI BUN, MEREU MAI BUN!!!
Pe rand (pentru ca chiar acum sistematizez materialele privind intruparile tip “planeta”, “stea” si “galaxie”) este de spus ca fiecare planeta si stea reprezinta intruparea unui grup (popor) de spirite (planeta) sau a unui grup de popoare de spirite (stea); in zona universului in care se afla Pamantul galaxiile reprezinta organizari de stele si planete, dar exista si zone foarte indepartate ale acestui univers care cuprind intrupari ale unei multitudini de popoare spirituale intr-o singura structura globala: galaxia ca forma de intrupare. In concluzie, astfel de “suflete” chiar exista !!!
Parerea mea este ca nu suntem catusi de putin “legati” de catre Dumnezeu – aceastea sunt tot felul de expresii cu care multi ne programeaza la acceptarea faptului ca avem niste conducatori - fie ei laici, religiosi, sociali de diferite soiuri, care nu pot trai fara sa nu ne oblige sa facem ceea ce le convine lor, dar de care acceptam sa ascultam in mod echilibrat, caci in acest fel ii determinam si pe ei sa invete sa faca acelasi lucru – pe care ei deocamdata nu il pot face, nu se pot subordona altora decat prin interese materiale extrem de puternice. Dumnezeu nu leaga si, desi ne aflam in trepte de evolutie care presupun o ORDONARE A INVATATURILOR SI A APLICATIILOR PE CARE LE PUTEM FACE CU AJUTORUL ACESTOR INVATATURI, liberul arbitru functioneaza in limita in care invataturile oferite de ajutatori aflati pe trepte in-mod-echilibrat-potrivite de nivele de evolutie, sa conduca la formarea manifestarilor de apropiere de semeni, si nu de departare de ei, de pretuire si nu de dispretuire, de altruism si nu de egoism. Adica de formare a unor atitudini CONSTRUCTIVE, si nu distructive. Dar toate se desfasoara in timp, si mai ales potrivind intrarile la intrupari cu necesitatile de invatatura si de aplicatie. Bineinteles ca poate fi interpretat ca un fel de legare i-as zice… logare!!! adica intrare in legatura, in formele de lucrare. Este frumos, zic eu, chiar daca sunt de multe ori greutati. Greutatile insa ne intaresc increderea in fortele noastre, ne invata sa ni le cunoastem, sa ne depasim fricile, temerile, agresivitatile provenite din aceeasi frica.. De aceea este necesar sa ne obisnuim sa ne valorizam, sa-i valorizam si pe cei din jurul nostru, fara sa le incurajam negativitatile, prin preluarea lor.
In ceea ce priveste teoria Big Bang ului… ea trebuie privita din mai multe puncte de vedere: daca se considera ca universul a aparut singur, din nimic sau din ceva implozat anterior – si astfel extrem de dens – care a explodat conducand la reorganizarea materiei in expansiune… este o posibilitate, un fenomen care chiar se poate petrece in lumea pe care o traim. Dar nu este cazul aici. Daca consideram ca este vorba despre o lucrare efectuata de o inteligenta existenta anterior, in functie de o necesitate aparuta in cursul unei alte lucrari mult mai cuprinzatoare – atunci avem o insiruire de lucruri pe care le putem intelege mult mai clar decat fenomenologia fizico-chimica descrisa de renumita teorie.
Eu cred in a doua varianta. Se poate reprezenta aceasta lucrare ca fiind suma unor ţeluri foarte clar urmarite. Astfel de ţeluri sunt evolutii desfasurate la nivele diferite de intelegere a spiritelor care isi desfasoara invataturile in universurile (structurile) astfel create: rand pe rand, dupa necesitati, sau simultan – in functie de aceleasi/sau alte necesitati. Şi mai ales dupa o logica pe care s-o inteleaga, concret si abstract, fiecare spirit aflat pe treapta sa de evolutie: concret – pentru cele care au mai putina experienta, abstract – pentru cele care au experienta mai multa, dar si sarcinile lor sunt mai mari. De aceea discutam despre un univers holografic, creatia aceasta de o profunzime deosebita despre care azi aflam treptat, o creatie care poate fi inteleasa de la fiecare nivel de traire a vietuitoarelor – spiritelor intrupate – de fiecare in parte, in felul sau, in lumea pe care o cunoaste, ale carei armonii le simte si le intelege de la nivelul ei. Cresterea fortelor spirituale, si astfel a experientei de manifestare si de intelegere interioara si exterioara, conduce la depasirea treptata a nivelelor proprii de intelegere momentana, cu salturi de pe un nivel pe altul, coordonate de marii Creatori (Fauritori) si Coordonatori ai tuturor celor ce sunt necesare unor astfel de evolutii.
In sensul celor de mai sus, consider ca teoriile darwiniste - la fel ca si cele carteziene - au fost popularizari ale unor parti ale teoriilor complexe pe care acesti ganditori le-au avut ca viziune: preluari conform unor interese restranse, la un moment dat al societatii care se dezvolta prea superficial pentru a avea timp sa progreseze pe toate laturile sale existentiale. O zbatere de ultima ora, in care anul 2009 este declarat Anul Darwin: oare pentru aprofundare sau pentru zadarnicirea unor aprofundari???!!

Toate cele pe care le-am expus aici consider ca au fost deschideri ale unor subiecte, iar acest lucru il scriu pentru toti cititorii mei. Pentru ca fiecare astfel de subiect sa fie inteles cel putin la nivelul pe care il pot intelege si eu, este necesara deschiderea prin articol si apoi, in functie de feedback-urile primite, aprofundarea subiectelor treptat, cu multa grija pentru detaliile care arata felul in care cercetatorul se ingrijeste permanent de cele asimilate de cititorii sai. Este in primul rand o forma de respect pe care o datorez (cel putin eu, asa simt) voua, celor carora ma adrezez.

Cristiana spunea...

Ady, in primul rand vreau sa apreciez faptul ca doresti poate sa ma protejezi. Multumesc. Dar cu precizarea ca pozitia mea este pozitiva chiar si fata de cei care au batjocorit efectiv acest blog, nu am sters comentariul, ca sa vada toata lumea cu ce ma pot confrunta si ce raspuns se poate oferi in asemenea situatii. Ceea ce ulterior nu a mai fost cazul. Ma voi apara cu demnitate atunci cand va fi cazul, dar nu este acum. Ce faci ?? Imi alungi cititorii?? Eu vreau sa mergem sau sa stam numai dupa cum dorim sa ne luam invataturile. Citeste raspunsurile pe care le dau si vei vedea ca stiu sa ma apar. Vreau sa ma port cu tine si cu toata lumea delicat, si cu delicatete - dar si fermitate - sa ducem discutii.
Este drept insa ca, din astfel de discutii, cu totii avem de invatat. Corect??
Cate lucruri bune ti-ai sistematizat din cele de mai sus?? Multe, nu-i asa?? Nu vreau sa ma laud, dar m-am straduit sa fac ceva foarte bun pentru voi toti, nu pentru mine, nu pentru altul - pentru VOI TOTI LA UN LOC!!
In al doilea rand, TOATE SPIRITELE UMANE AU FOARTE MULTA EVOLUTIE IN SPATE. Este drept ca cei care sunt in tranzit pe planeta au DOAR UNEORI - deci sa nu generalizam - mai putina experienta in bagajul lor aplicativ, dar tocmai de aceea este bine ca avem, fiecare in felul nostru, si sa invatam, fiecare in felul nostru, sa aplicam invataturile pe care le avem.
Ok? Atunci... toate panzele sus!!!

Anonim spunea...

Stimata Doamna!
Pe de o parte spui ca Biblia este adevarata iar pe de alta parte spui ca sunt metafore si confuzii.Eu am spus clar ca Biblia nu este in totalitate adevarata si in special anumite afirmatii din epistolele din NT si Apocalipsa.
Daca cumva crezi ca te-am jignit cu intrebarile si afirmatiile mele atunci spune-mi sa nu mai postez pe blog!
Ce anume sustine existenta unui atom?Eu iti spun ca toate de la atom pana la om au suflet dar sufletul unui atom are un grad de constientizare a existentei sale si a lui DUMNEZEU foarte mic in comparatie cu al omului pe care DUMNEZEU a vrut sa-i arate anumite Adevaruri si pe om DUMNEZEU l-a facut asemenea LUI si in Biblie se spune clar ca suntem Dumnezei facuti de DUMNEZEU!
Revenind la calatoria sufletului in afara trupului te rog sa-mi spui daca ai reusit in mod voit sa te decorporalizezi?Eu am incercat dar mi-a fost teama si am intrerupt brusc deoarece am simtit ca ma prabusesc desi stateam in fotoliu!Eu dupa ce am avut acele trei experiente divine am cautat sa aflu daca nu a fost aievea si am gasit in Biblie raspuns la doua din experientele divine traite in ceea ce priveste culoarea si forma sufletului omului!
Nu am dispretuit pe nimeni niciodata si mai mult am considerat ca pot invata de la oricine fie o furnica sau un om rau sau de la un om care nu face rele si eu recunosc ca sunt un om rau!Niciun om ,barbat sau femeie, nu este bun caci numai DUMNEZEU este BUN!Insusi Iisus Hristos spune despre El insusi ca nu este bun,si spune ca numai DUMNEZEU este BUN si atunci cum pot eu sa spun despre mine ca sunt bun?Iti iubesti propriul suflet?Eu recunosc ca-mi iubesc propriul suflet si acest fapt nu este bine!Ce se va intampla cu omul care-si iubeste sufletul?Iisus spune ca cel care isi iubeste sufletul s-il va pierde!
As vrea sa discut despre Biblie incepand cu Facerea Lumii si sa-mi spui ce confuzii si metafore sunt in capitolele 1,2,3 si 4 din aceasta prima carte a lui Moise.Eu nu am gasit nici o confuzie si nici o metafora!Daca se citeste cu atentie Biblia care contine Cuvantul lui DUMNEZEU si mai ales daca DUMNEZEU iti da ochi sa vezi atunci Adevarul apare in toata stralucirea sa chiar daca mai sunt unele cuvinte,adaugate de-ale unor oameni si care nu sunt adevarate!Diamantul sau aurul de 24 de carate ramane diamant sau aur chiar daca este murdarit ici colo cu noroi!
Noapte buna!

Adrian Campean spunea...

Inca odata imi cer scuze.observ ca orice scriu este interpretat si interpretabil,departe de mine intentia de a contra sau a "goni" pe cineva,mai ales nefiind vorba de cea ce eu am creat,cit m am "intersectat".Ii recomand cu caldura domnului prezent in ultimele comentarii,cartea "Conversatii cu Dumnezeu" de Neale Donald Wasch,in care toate aceste imagini sunt foarte bine conturate si explicate,in toate trei volumele.Daca nu gaseste cartea,exista on line pe:http://www.scribd.com/doc/3120686/Walsch-Neale-Donald-Conversatii-cu-Dumnezeu-Vol-2.
E adevarat ca mi am clarificat multe citind acest blog,dar mai mult ca o confirmare si ca stare,acea bucurie in care stii ca nu esti singur si sunt multi altii implicati pur si simplu in aducere aminte si tot acest volum de informatie deja exista,poate sub alta forma,poate nu asa bine conturat,insa adevarul nu are paternitate{sau maternitate}.Probabil in acest plan sunt milioane de entitati care realizeaza la fel{repet,poate nu sub aceasu forma,insa cu acelasi sens}.iar noi nu facem decit sa dinamizam si sa accentuam aceasta stare de cunoastere mentala,care pur si simplu,schimba lucrurile.Astfel am ajuns sa renuntam la singuratate,la anonimat,si toti,pe toate blogurile si site urile suntem prezenti si bineveniti,si ne imprietenim.

Cristiana spunea...

Adrian, tocmai voiam sa te dau ca exemplu, si pe tine si pe altii care au venit pe aici si ne-am imprietenit, pentru a determina pe altii sa fie mult mai relaxati cand vin pe aici... Stiu ca nu te superi, stiu ca ai avut o atitudine protectoate. Fii incredintat ca nu exista nici un pic de suparare din partea mea, la adresa nimanui, vreau doar sa fac un pic de ordine si de aceea vreau sa ne referim strict la subiectele abordate sau cele care au legatura cu cele expuse. Caci chiar tu mi-ai atras atentia ca se merge prea departe cu O PARTE din comentarii, care nu-si gasesc locul pe aici. Scriu acum un raspuns mai amplu.
Pe urma mergem mai departe.
Eu cred ca ma in pregatire subiecte foarte frumoase... nu am avut timp sa le pun in post... Dar acum, le facem pe toate.

Cristiana spunea...

... Frica este si ea buna la ceva, Anonimus, am scris ca eu nu prea incurajez calatoriile astrale decat la cei care se afla in comunicare constienta cu entitatile ajutatoare astrale proprii. Care te pot ajuta si coordona exact acolo si cum sa procedezi, daca este cazul. Si iti dau si foarte multa cunoastere in plus, linistindu-te in acelsi timp.
Eu profit de discutii la care particip si pe alte forumuri, pentru a posta pentru cititorii blogurilor mele. Extinderea subiectelor este buna pentru ca oamenii sa-si formeze o parere generala, organizata, asupra subiectelor care se dezbat in multe feluri: in presa, la TV, pe net.

Parerea mea este - caci am recitit raspunsul la comentariile anterioare, ca nu am am scris in felul pe care l-ai perceput tu, dar daca ceea ce am scris poate fi astfel interpretat, este tot ceea ce am putut face eu. M-am referit la faptul ca textele biblice pot fi interpretabile - uite, exact asa cum si textul meu poate fi interpretat in fel si chip. CITESTE, DACA POTI, CU ATENTIE, RASPUNSUL MEU. Nu are sens sa imi citez din propriul meu text, acum.. ar fi culmea!!!
Este normal, insa. Oamenii sunt inteligenti, au o incarcatura proprie de cunoastere cu care vin in discutii si doresc sa si-o expuna. Pana aici sunt de acord.
Nu ma simt jignita, nicidecum, simt numai ca incerci sa-mi impui subiectele. Lucru pe care nu il doresc. Cu ceea ce nu sunt de acord este tonul de somatie (chiar mi-au atras atentia prietenii mei, dar nu m-am simtit de la inceput somata, ci INCITATA la discutie, desi da, aveau dreptate, caci daca impui omului sa scrie ceva pe scurt - inseamna ca il somezi, nu?!). Dar de data aceasta tonul imperativ si faptul ca se incearca impunerea de subiecte ma determina sa atentionez asupra acestor lucruri.
Caci acesta este un blog personal cu incarcatura ezoterica. Nu este un blog de dezbatere religioasa. Pentru astfel de dezbateri, exista bloguri si forumuri de site uri religioase. Eu nu am pregatirea necesara pentru astfel de dezbateri. Daca pun in discutie probleme de sorginte religioasa, o fac colateral, ca exemplu pentru propriile mele debateri. Poti sa intri in toate partile, sa citesti si sa-ti expui punctele de vedere oriunde, nu?! Adecvat expunerii subiectului, chiar si momentului.
Sunt prieteni ai blogului meu care au inceput prin a avea o atitudine asemanatoare, dar au inteles ca sunt un om care incearca sa ofere un anumit fel de cunoastere, frumos, relaxat, cu atitudine delicata la adresa cititorilor.
Daca, asemenea lor, vei dori sa vizitezi acest blog, esti invitatul meu, ca oricine altcineva. Daca ai nelamuriri asupra textului, voi incerca sa lamuresc problema textului si probleme conexe. Dar nu voi raspunde la intrebari ca la scoala, in cascada, plimbandu-ne prin cultura generala sau particulara, caci inca nu am iesit la pensie (mai am totusi 2 ani!!) si nu ma pot ocupa decat de probleme de deschidere si de atitudine spirituala. Primesc sugestii, dar nu si subiecte impuse.
Biblia este adevarata. Daca o luam la bani marunti - s-ar putea ca noi sa nu-i intelegem subtilitatile - atatea cate au mai ramas.
O metafora nu este un neadevar. Nici o confuzie nu este - de fapt - un neadevar, caci este un adevar din punctul de vedere al celui care creaza; ceea ce eu numesc neadevar este ceva mult mai subtil: modelarea textului cu intentie de a duce in eroare. Foarte - foarte mare atentie la acesta subtilitate.
Dar nu este nici o problema - invatam!! Chiar sa avem si atitudine placuta la adresa celor din jur, cu aceasta ocazie. Daca as dori sa vorbesc despre inadvertentele comentatorilor - as face-o si as scrie o carte la fiecare comentariu, uneori. Dar aleg sa luminez omul, nu sa-i caut nod in papura. Este mai bine, nu?!
Asadar, nu am nimic impotriva sa ridici probleme legate de subiect sau conexe, dar nu in cascada - este o rugaminte, de fapt. Altfel imi rezerv dreptul sa nu raspund. Daca nu pot raspunde pe loc, anunt ca scriu un articol separat, asa cum am procedat pe blogul Drumuri Spirituale.
Revenind la subiect, citeste textul cu rabdare ca sa intelegi ca am trait din plin o astfel de experienta... ca am experienta si discut NUMAI DIN EXPERIENTA PROPRIE, NU DIN ALTE SCRIERI. Indrumarile si comunicarile astrale PERSONALE, nu citite din alte parti. Ceea ce nu inseamna ca nu apreciez cele scrise in alte parti, si as da mult mai multe linkuri, daca m-as preocupa mai mult de cosmetizarea blogului (ceea ce nu pot face inca). Tocmai de aceea eu cred ca fac si scriu destul de multe, nu?!
Daca as face mai mult decat atat, ar fi ceva foarte superficial, fara forma, fara intelegere pentru cei care incearca sa se orienteze in oceanul de informatie foarte putin sistematizat din acest domeniu.
Daca am spus ca mi-a dat de gandit ceva legat de formarea unui tag privind descutii pe teme religioase, cred ca as da foc blogului, caci ele ar fi numai din punctul meu de vedere, neacceptat de analisti ai textelor biblice. Deocamdata... Nu stim ce vor gandi maine!! Oricum site ul meu va avea un subiect foarte valoros la un moment dat - epoca lui Iisus... dar acolo nu sunt comentarii !! Poate deschid un forum, este tentant.
P.S. Scriu de la serviciu, asa ca, de data aceasta, daca se gaseste ceva scris cu greseli, cer sa fiu iertata! Toleranta si increderea duc pe drumuri insorite!!
La buna vedere!!

Cristiana spunea...

Acum abia am mai sesizat un set de intrebari: referitor la varste. Si cu acest prilej se trage si concluzia privind parerea mea despre reincarnare.
Dupa studiile mele, trebuie sa delimitam evolutia generala a unui spirit, de evolutia unui spirit intrupat in forma umana si de timpul afectat unei singure vieti, dintr-un ciclu de vieti pe Pamant (pe o planeta, in general).
Evolutia unui spirit intrupat ca om - spre exemplu - numara valuri-peste-valuri-peste-valuri (!) de eternitati!!! Este o descriere intr-un fel hazlie - dar totusi foarte adevarata. Si aici fac o mica paranteza pentru precizarea ca atomul in sine nu este o intrupare, desi exista vietati foarte mici, de asemenea, avand in felul sau constiinta. De asemenea structurile interioare ale atomului (atentie!) cuprind filamente cu monade interioare aflate in diferite stadii INCIPIENTE de evolutie, cu forme de constienţă incipienta, la nivelul propriu de existenta, care vor creste urias insa, prin evolutii foarte indelungate. Atomul este asadar o forma de organizare a materiei, formata din compactizari de filamente materiale, in care chiar particulele subatomice sunt astfel de organizari supuse fortelor clar cunoscute in linii mari in momentul de fata. Dar nefiind o intrupare, nu discutam despre suflet, nu discutam despre personalitate. Despre evolutii si intrupari - alta data. Este un subiect foarte serios.
Evolutia unui spirit cuprinde faze sau trepte si sub-trepte de evolutie parcurse de spirite in perioade mari de timp.
Evolutia se face in cicluri pe planetele cele mai reprezentative din jurul stelelor din galaxiile universului (si, de asemenea, in alte universuri). Este un sistem foarte complex de evolutii ciclice ele insesi, adica cicluri de vieti se desfasoara ciclic - dar cu particularitati de stabilire a ciclicitatii lor in functie de puterile spiritelor, elastice si diferite pentru fiecare grup (popor) spiritual in parte.
Un ciclu planetar poate fi - in functie de locul de desfasurare, foarte lung sau foarte scurt, in functie de necesitatile si mai ales puterile spiritelor. Este, de altfel, foarte plastic descrisa in Noul Testament sub forma parabolei lucratorilor veniti la diferite ore ale zilei, dar "platiti" - tratati, recompensati - in mod egal de "stapan". Mai tarziu cu totii vor intelege de ce stau lucrurile asa - si nu altfel: li se va cere celor care au putere mai multa - efectuarea unor sarcini mai extinse, de complexitate din ce in ce mai mare. Si nu stat cu servitori la poale, care eventual sa si cante necontenit, asa cum s-a interpretat ca am sta la poalele lui Dumnezeu o vesnicie. Este o metafora privind faptul ca, oricat de evoluati vom fi - niciodata nu vom ajunge la experienta uriasa a lui Dumnezeu... Si este foarte normal sa fie asa, dar exista faze de evolutie in care spiritele se cred mai mari decat Dumnezeu - faze care oricum sunt depasite, iar asemenea manifestari sunt infierate de insesi astfel de spirite evoluate, aruncate in "focul" vesnic al lepadarii de ele. Da, pe vecie.. Iar muzica este... sunetul natural care se inteţeste odata cu inaintarea in evolutii, o "cantare" uluitoare si.. vesnica!!
Asta pentru ca a venit vorba, in modul cel mai natural !! Zambiti, chiar va rog !! Suntem asa de frumosi cand zambim!!
Evolutia unui om intr-o viata.. este treaba fiecaruia dintre noi in parte!!! Si.. avem o viata sa o tot dicutam!!

Anonim spunea...

Stimata Doamna Cristiana!
DUMNEZEU a facut toate cele vazute si toate cele nevazute minunat de simplu si DIVIN,iar tu si foarte,foarte,foarte...multi oameni le vedeti a fi complicate si compexe!Cum a facut DUMNEZEU universul?Daca stii sa raspunzi la aceasta intrebare,atunci imi vei da dreptate!Astept un raspuns simplu si clar la aceasta intrebare!
Spui de atom ca nu are suflet,iar eu te contrazic intrebandu-te :"Cine sustine fortele care exista intr-un atom?Cine sustine orice suflet de atom pana la sufletul de om?
Ce este metafora?"Metafora este figura de stil prin care se trece de la sensul obişnuit al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei comparaţii subînţelese. Procesul de realizare a metaforei constă în "punerea semnului identităţii între două obiecte diferite (lucruri, fiinţe, persoane) prin numele lor, pe baza unei analogii"".Cand m-am referit la faptul ca in Biblie nu exista metafore si nici confuzii m-am referit in special la Actiunile lui DUMNEZEU si ale lui Iisus Hristos si care in Biblie sunt foarte clare!Oamenii au adaugat metafore si confuzii in Biblie,fie pentru a Slavi pe DUMNEZEU sau pentru al anatemiza pe satan in ceea ce privesc metaforele din diferitele Carti ale Bibliei,iar confuzii sunt in special in epistole si in Apocalipsa din NT.
Metafora nu este o parabola (pilda)!Te rog frumos sa nu faci confuzie intre pilde (parabole) si metafore!Un Adevar nu poate fi o metafora sau o alta figura de stil si daca avem ochi sa vedem Adevarul atunci vom intelege TOTUL si TOTUL ESTE DUMNEZEU pentru ca TOTUL ESTE A LUI DUMNEZEU!Cine crezi tu ca este DUMNEZEU!
Repet:"Suflet=Spirit=Duh=Suflare de viata"!Sufletul evolueaza doar cu voia lui DUMNEZEU si omul are Libera Alegere doar cu voia lui DUMNEZEU!Citeste ce spune Iisus Hristos si ai sa vezi ca am dreptate!Cum putem ajunge la DUMNEZEU si ce spune in acest sens Iisus Hristos?Si tot ce spune Iisus Hristos este Adevarat!Nimeni nu poate face nimic bun sau rau decat cu voia lui DUMNEZEU!NIHIL SINE DEO!NIMIC FARA DUMNEZEU!Nu sunt mai multe cai de ajuns la DUMNEZEU si calea care duce la DUMNEZEU este stramta,iar calea care duce la satan este larga!
Poate in viata aceasta sau in alta viata vei vedea cat de simplu,minunat si divin a facut DUMNEZEU universul si deci si pe noi oamenii!
..............
Legaturile dintre suflet si trup se realizeaza prin funia de argint care are acele noduri principale (chakre) si din acele noduri pleaca o multime foarte mare de firisoare de argint care ajung la fiecare celula si prin care sufletul o hraneste cu Hrana Cereasca.Ce este Hrana Cereasca?
..............
Tu iubesti toata Creatia lui DUMNEZEU?
.............
Sufletul este nemuritor?Trupul oamenilor poate fi nemuritor?
Exista ceva fara Voia lui DUMNEZEU?
Ce crezi tu ca face DUMNEZEU acum?Acum cati ani au aparut oamenii pe Pamant?In a cata zi a Facerii au fost facuti oamenii de catre DUMNEZEU?In a cata zi a Facerii a fost facut Adam de catre DUMNEZEU?In a cata zi a Facerii a fost facuta Eva de catre DUMNEZEU!Exista suflete pereche?
Daca nu vom citi si intelege Cuvantul lui DUMNEZEU din Biblie,atunci vom rataci pe calea larga a lui satan!satan face voia sa sau face Voia lui DUMNEZEU?De ce exista satan?
Bine ar fi sa faci un forum!!!!!
Nu stiu daca am sa mai vin pe acest blog,caci simt ca nu sunt dorit pentru ca nu sunt de-acord cu tine si cu ceilalti,dar sper din tot sufletul ca tu si ceilalti veti citi cu atentie Biblia cerand de la DUMNEZEU intelegerea ei!
As fi vrut sa va spun tuturor care au fost cele trei minunate si Divine experiente oferite mie de catre DUMNEZEU si de aceea renunt,pentru ca voi cautati Adevarul in alta parte decat mine,caci eu il caut in Biblie!Daca tu sau altcineva vrea sa discute cu mine atunci astept sa dialogam pe adresa decev@yahoo.com.
Poate intr-o alta viata ne vom cunoaste toti cei de pe acest blog!
Cu stima!

Cristiana spunea...

In cazul in care mai doresti sa vizitezi acest blog, eu iti raspund cu aceste cuvinte: din nefericire - si nu este chiar vina noastra - nu cunoastem suficiente lucruri simple pe care stiinta noastra fizica - prodigios totusi dezvoltata chiar si numai prin teoretizarea (si astfel extinderea) fenomenelor studiate si aplicatiile binecunoscute azi de noi - asadar, pe care ea ni le pune la dispozitie. Cand cineva se straduie sa explice frumos, macar si cate ceva (Doamne, cat de putin..) - alungam pe cel care s-a straduit... Nu ne invata nimeni - este foarte drept - sa valorizam cele care sunt facute si sa incurajam sa se mearga mai departe: pe orice carare.
Dar si aceasta este o invatatura. Cel astfel neacceptat trebuie sa fie tolerant, cel care alunga - sa nu o mai faca... Toleranta pentru toti!!
Ti-as recomanda sa-ti faci un blog si sa scrii toate cele pe care doresti sa le expui. Asa a facut, de curand, si dl. Adrian Campean, pe care il admir mult pentru deschiderea sa pe calea dorintei sincere de a-si deschide cai multiple de cunoastere. Si nu ne cunoastem decat de vreo 3-4 saptamani.. dar parca am discuta de 10 ani!!!
Este foarte usor, pornesti de la chiar acest blog, sus ai o indicatie CREATI BLOG si mergi pe linia pe care ti-o ofera Google, spre exemplu, daca tot esti pe aici. Eu sunt foarte multumita de Google. Daca vrei, poti sa imi dai si mie adresa blogului astfel creat,, ca sa te invat si multe alte posibilitati de lucru, foarte simple, foarte usoare.
Iti vei gasi foarte multi oameni care sa impartaseasca segmentul acesta pe care il doresti.
Oricum voi face un forum, dar voi avea aceeasi atitudine echilibrata in privinta subiectelor de dezbatere, caci va fi un blog atasat unui site cu subiecte tratate din punctul de vedere al cercetatorului clarvazator. Va fi un blog corelat cu sensul de studiu al site ului, pentru cei care vor detalieri, si nu dezbateri religioase: altii m-au provocat agresiv cu... Coranul, probabil pentru ca nu prea stie nimeni Coranul pe la noi, si se simtea "tare", pe "felie"!!!.. Ii pastrez o amintire placuta, caci pana la urma si-a dat seama (dupa cat am inteles eu) ca nu am raspuns cu agresivitate la agresiunile lui si ca am ramas in limitele unei decente de exprimare si expunere a subiectelor care nu alunga. Sunt forumuri ezoterice pe care oameni religiosi care vor sa "rupa raul din radacina" si se arunca asupra celor care privesc universalizat lumea, anatemizandu-i cu biblia in mana. Cred ca Biblia este deschizatoare de drumuri, dar ma opresc aici, sa nu ne aruncam mai departe.
Eu as face si ceea ce imi spuneti voi, cei care analizati strict textele biblice, dar am ales sa fac altceva. Este loc, de altfel, pentru toti in lumea aceasta uriasa!! nu??!!
Parerea mea este ca oricum ne vom intalni imediat dupa terminarea acestui moment de explorare a disponibilitatilor noastre, de pe Pamant, nu numai in vieti viitoare!! Si vom "discuta" toate cele care vor vi necesar a fi intelese de toti, chiar mult mai extins decat ceea ce vedem acum. Caci, iertat sa-mi fie, EU NU VAD NICI CAT UN ATOM DIN IMENSITATEA COMPLEXITATII DIN CHIAR JURUL NOSTRU (ce sa mai vorbim despre toate cele care se deschid dincolo de intelegerile marunte, pamantene, ale noastre...) IMENSITATE PE CARE DUMNEZEU DORESTE S-O CUNOASTEM - DOAR SA VREM!!! CACI CEEA CE TINE DE EXPRESIA "CREDE SI NU CERCETA" NU ESTE DECAT UN MEDIEVALISM DUREROS, DE CARE FOARTE GREU SCAPAM... Ca sa cercetam , intr-adevar, trebuie sa credem ca EXISTA CEVA, reducerea acestei acceptari a condus la folosirea acestui dicton, folosire pe care eu o numesc dureroasa, pe care o fluturam si in zilele noastre. De aceea zilele noastre le numesc "Evul Mediu contemporan"... Iata ceva in plus fata de mataforele SI parabolele (sper ca vei intelege pana la urma ca nu am pus catusi de putin egalitate intre notiuni... citeste cu rabdare si mai ales cu inima-de-asupra-mintii... ) cele cu care ti-am raspuns, animata de cele mai bune intentii. Tot ceea ce numesc eu complexitatea uluitoare a lumii noastre o privesc cu inima, o descifrez cu mintea, apoi o simt in cele mai marunte fire pe care le-am inteles si pe calea carora merg in continuare: tot cu inima... Si pe pamanturi, si cu oamenii..
De aceea nu stau sa caut decat orientativ prin dictionare, caci asa cum am mai scris pe aici, dictionarele sunt orientative si nu pot sa surprinda azi finetea spirituala de o speciala mladiere pe care o poate face inima omului...
Eu o sa-ti scriu, cand o sa am timp. Am retinut toate intrebarile tale. In felul meu, eu am cate un fel de raspuns pentru fiecare intrebare a ta, doar ca am ales, asa cum ti-am scris mai sus, sa o fac in felul meu, pe indelete, aratand toate cele pe care vad, le simt, le inteleg in jurul meu. Iar "jurul" acesta este foarte mare. De fapt, tot ceea ce scriu eu raspunde intr-un fel sau altul la aceste intrebari, doar ca nu le accepti, ceea ce este altceva. Raspunde la SI mai multe intrebari... cred eu!! Rabdare sa avem cu totii, caci stiu ca nu sunt decat la inceputul intelegerilor din aceasta viata!!!
Scuze ca am scris repede, pe fuga intre 2 lucrari. Acasa mai am de facut un material pe care trebuie sa-l postez pe Drumuri Spirituale, fara intarziere.
Cu bine!!

Anonim spunea...

Stimate Domnule Adrian!
Eu am spus ce credinta am!Tu insa nu vrei sa-mi spui ce credinta ai si atunci cum poti tu sa arati altora o cale cand eu iti spun ca mie DUMNEZEU mi-a aratat Calea si din pacate inca nu vreau sa urmez aceasta cale sau poate DUMNEZEU vrea inca sa mai vorbesc si altora despre cele trei minunate si Divine revelatii care mi-au fost oferite de DUMNEZEU ca astfel sa fiu cu EL,cu Iisus Hristos si cu Sfantul Duh in Rai.Ce credinta ai?Dupa ce scriptura te ghidezi?Ti-ai facut tu insuti o scriptura si daca da care este aceea?Cand au fost facuti oamenii si cand a fost facut Adam si cand a fost facuta Eva?Orice scriptura ar trebui sa inceapa cu Facerea!
Numele pamantesc nu este decat o eticheta pamanteasca pusa de oameni cu Voia lui DUMNEZEU?Intr-adevar DUMNEZEU i-a spus lui Moise:"EU SUNT"!Dar nu uita ca noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui DUMNEZEU si deci suntem Dumnezei facuti de DUMNEZEU si de trei ori scrie in Biblie ca suntem Dumnezei si DUMNEZEU este al tuturor,dar Poporul Ales al lui DUMNEZEU este Poporul Evreu si eu nu sunt evreu si am fost ateu o vreme si-mi pare rau!Adevaratul meu nume in Ceruri este de la inceput unul singur si neschimbat si cu Voia lui DUMNEZEU un destin si o misiune am ori de cate ori ma voi reintrupa si odata si odata mai devreme sau mai tarziu sau la Judecata de Apoi in mod sigur voi afla care este numele dat de DUMNEZEU sufletului meu!Tu vorbesti de 9 corpuri si eu iti spun ca exista doar suflet si trup si amandoua sunt in Mainile Lui DUMNEZEU!Iisus Hristos vorbeste in parabole dar putini sunt cei ce le inteleg!
Ai citit vreodata vreuna din cele 4 Evanghelii din Biblia Ortodoxa?
Care este rugaciunea ta?Rugaciunea mea este doar Rugaciunea Domneasca pe care Iisus Hristos a lasat-o evreilor si deci si neamurilor!
De ce evreii sunt cu mult mai putini numerosi decat chinezii?Raspunsul corect la aceasta intrebare va arata ca Tora si Biblia Ortodoxa sunt Adevarate cu exceptia catorva afirmatii din epistolele si Apocalipsa din NT ale Bibliei Ortodoxe.
Ce importanta are pentru tine numele meu pamantean si varsta mea trupeasca din aceasta viata?Oare nu stii ca varsta tuturor sufletelor de oameni este aceiasi si oare crezi tu ca DUMNEZEU mai face azi suflete de oameni???!!!DUMNEZEU SUSTINE INTREGUL UNIVERS!Cum iti explici ca azi se nasc aproape in mod egal baieti si fete fiind astfel un echilibru perfect atat la nivel local cat si la nivel mondial?
Te rog mult arata-ti identitatea religioasa si astfel vom putem discuta in mod sincer si vom vedea ce Cale trebuie urmata pentru a ajunge la DUMNEZEU in CERUL in care este Tronul Sau!
Vorbesti despre iubire si te intreb iubesti intreaga Creatie a Lui DUMNEZEU?
Daca nu raspunzi la intrebarile mele inseamna ca tu monologhezi si astfel eu nu inteleg ce spui!
Intreaba-ma si iti voi raspunde si eu!
Ma compari cu Ulise,dar tu nu-mi spui nimic care sa ma incante!
Numele meu pamantean poate este Socrate si de aceea pun intrebari ca sa aflu Adevarul!
Te rog din tot sufletul meu si pentru NUMELE LUI DUMNEZEU raspunde cu sinceritate la intrebarile mele!Fii barbat!Nu poti afla Adevarul decat daca vrea DUMNEZEU si dupa aceea cercetand Cuvantul Lui vei vedea cat de minunat este Cuvantul sau asa cum este scris in Biblia Ortodoxa!Daca nu raspunzi la intrebarile mele nu mai scriu nimic pe blogul tau si poti ramane sa discuti cu cei din cercul vostru stramt!Ce-ti pasa ce nume am cand nici tu nu-ti stii numele sufletului tau dat de DUMNEZEU!Ce este sufletul,ce forma si ce culoare are?Nu confunda aurele cu sufletul,caci aurele sunt radiatii ale sufletului!Sufletul este de natura materiala si veti afla u totii in viata aceasta sau intr-o viata viitoare!
Nimeni nu vine la Iisus daca nu-l trage TATAL adica DUMNEZEU si nimeni nu ajunge la TATAL adica la DUMNEZEU decat prin Iisus!Iisus spune:"Cunoasteti Adevarul si veti fi liberi!Roaga-te la DUMNEZEU sa-ti arate Adevarul si cand ceri asta sa fie ca si cand ai si primit Adevarul de la DUMNEZEU!Oare tu ai alt DUMNEZEU decat cel al lui Iisus Hristos si DUMNEZEUL lui Iisus Hristos este DUMNEZEUL intregului univers si deci si al tuturor oamenilor!AMIN!
Hai sa dialogam!Observ ca pe blogul tau sunt numai monologuri si un monolog nu este o dezbatere,adica o polemica ci este o vorbire fara noima a surzilor si a orbilor!
Astept raspunsuri la toate intrebarile mele de pe blogul tau....pe blogul tau!
Cu stima!

Anonim spunea...

Stimata Doamna Cristiana!
Rogu-te iarta-ma ca nu ma tin de cuvant dar am transmis se pare un ultim mesaj Domnului Adrian Campean,care nu vrea sa mai dialogheze cu mine pe blogul sau!
Cu stima!

Anonim spunea...

Stimate Domnule Adrian!
Daca vrei sa nu mai postez pe blogul tau,spune si eu ma voi conforma,dar te rog nu mai bloca blogul,caci astfel blogul tau este un monolog!
Cu stima!

Adrian Campean spunea...

Imi cer din nou scuze,pentru ultimele comentarii.Nu am blocat blogul,am setat doar o optiune pentru moderari iar apoi am renuntat ,sa spuna oricine ,orice si oricind,fiindca asa e firesc si frumos.

Cristiana spunea...

Da, se pot intampla diverse lucruri din cauza ca nu avem toata experienta pentru a zburda printre setarile PC si programele pe care le folosim. Eu, pana am invatat singura cum sa setez blogul, programul de modelare a folografiilor, de fonturi, de comentarii, etc... aoleu!! cat am patimit... Anul trecut a fost de jar pentru mine!! Dar multumesc tuturor ca ati avut rabdare cu mine!! Multumesc celor care m-au ajutat, multumesc George, Andreea, din tot sufletul meu!!!

Anonim spunea...

Am dat pe google un search si m-a adus la voi.Nu stiu mai nimic despre calatorii astrale dar vreau sa va povestesc ce patesc eu si poate ca cei avizati imi pot raspunde...ce se intampla cu mine?
Se intampla cam asa-nu visez, sunt undeva intre veghe si somn si ma apuca o panica graznica, ceva ce n-am mai simtit cu nicio alta ocazie.in scurt timp simt ca si cum nu-mi mai pot misca corpul.de multe ori ma chinui sa ridic un picior sau o mana si nu pot si panica creste.dupa simt o vibratie pe marginile corpului,nu stiu cum sa ma exprim,in plus un zzzzzzz in urechi.un fel de zumzait metalic.aici am niste lipsuri, nu stiu exact cum se intampla dar ma vad deasupra mea si e ca-n filmele cu prosti ca ma vad luminoasa(partea asta suna ca naiba).o singura data am avut luciditatea sa ma uit in jur, sa caut o dovada ca ce se intampla e real-am vazut betisorul parfumat care era pe terminate.cam atat. asta mi se intampla de vreo 8 ani, de cateva ori pe an si pana acum n am dat mare importanta. am vb cu cineva si mi-a spus ca se cheama calatorii astrale, altcineva mi a zis ca e o forma de epilepsie. daca aveti vreo parere,multumesc.

Sus

Cristiana spunea...

In primul rand trebuie sa incep cu ceea ce este cel mai important lucru aici: CEEA CE TRAIESTI NU ESTE NICIDECUM EPILEPSIE. INCEARCA SA CREZI ACEST LUCRU... ar insemna ca Pamantul sa fie plin de epileptici nedeclarati, ceea ce nu este nici pe departe adevarat.
Draga mea, stiu ce inseamna tot ceea ce traiesti, am trait si eu astfel de clipe. Vei citi pe aici. Daca ai timp, citeste cu atenti articolul si comentariile, trecand peste discutiile contradictorii care apar pe ici - pe colo. Multi oameni am intarit, am linistit, astfel de stari anxioase se petrec datorita lipsei noastre de experienta in acest domeniu. Neputinta de a iesi lin din corp si de a ne misca liber prin spatii se datoreaza in special activitatii trupesti si emotional-mentale foarte bogate pe care o avem in cursul zilelor, in mod curent. Calatoriile astrale constiente se petrec in mod spontan datorita frecventelor in crestere, dar si datorita unor abilitati ale corpurilor noastre, mostenite din liniile genetice care se unesc pentru a ne crea corpurile, de urmas in linie. Dar astfel de lucruri nu se petrec numai in calatorie astrala, scriu si pentru alti cititori , ci si celor care intra in mentalizari cu ochii deschisi: eu am trait momente destul de dificile de acest fel, in care m-am blocat la punct fix, in mijlocul bucutariei de exemplu, fara sa mai pot face nici o miscare, paralizata de frica si neputand nici sa ies din stare, nici sa merg mai departe cu viziunea in mijlocul careia m-am aflat. Astfel de fenomene se petrec mai ales cand energiile sunt foarte mari, in mijlocul verii si in mijlocul iernii.
Trebuie sa iti invingi teama de fenomen. De aceea ceea ce numim meditatie este de fapt relaxare profunda, linistirea de toate cele din mintea si din sufletul nostru, care sa preceada o eventuala calatorie astrala. Cauta sa fii foarte linistita in restul vietii tale, caci se va instala o stare generala de liniste, care sa estompeze mult frica generala, nu numai aceea de fenomenul acesta. Cand intri in aceasta stare, nu te chinui sa te misti, altii incearca sa intre cu bucurie mare in aceasta stare "grea", caracteristica a ceea ce numim starea "alfa". De fapt starea alfa este acum o medie intre alfa si delta (la mine trairea este in stare alfa si viziunea mentala in delta, la fel ca si calatoria astrala - aflata intre starile delta si teta; s-ar putea ca si tu sa ai o decalare naturala de vibratie medie normala catre valori de frecvente mai mici).
Nu-ti fie rusine de tot ceea ce ar crede despre tine un neavizat. Faptul ca te vezi luminoasa NU SUNA DE LOC CA NAIBA!!! Suna chiar foarte frumos!!! Si este o imagine deosebit de frumoasa!!! Sunt foarte multi oameni care incearca sa ajunga la ceea ce tu ajungi in mod natural, oameni care PLATESC DIN GREU pentru cursuri care sa-i invete sa faca acest lucru!!! Mangaie-te cu acest lucru!!! Luminiscenta se datoreaza vibratiei puternice a corpului dublu-eteric (sau vital), iar sunetul este amplificarea puternica a frecventelor de trecere a fluxurilor energo-materiale de la un corp fluidic la altul, surprins in momentul in care se desprinde corpul astral din restul sistemului corporal. Incearca sa citesti mai multe lucruri despre corpurile fluidice si aici, si in alte carti de tematica asemanatoare. Eu recomand cartile sotilor Doina si Aliodor Manolea, daca poti sa faci rost in special de "Energetica subtila a fiintei umane". Voi scrie in viitor foarte multe lucruri despre sistemele corporale umane, asa ca mai treci pe aici.
Daca te-am putut ajuta cu ceva, e bine. Mai pune-mi intrebari sau ia legatura cu mine la adresa de mail a.amenti@yahoo.com, cu specificatia "Despre calatoria astrala" .
Iti doresc din tot sufletul numai bine!!
Cu drag, Cristiana

Ciupanezu spunea...

interesant ce vorbiti aici:)
am auzit si eu de calatoriile astrale nu am experimentat sau poate nu am constientizat.oricum imi place ca nu sunt singurul "nebun" care crede in asa ceva :D

Cristiana spunea...

Da, singurul lucru care poate fi spus despre astfel de "nebuni" este faptul ca suntem doar neascultatori de chestiuni oficiale, adica cele care se invata cu sârg in scoala. Nu se pot interzice - pentru ca astfel s-ar intelege ca sunt acceptate.. În Evul Mediu oricine putea omorâ pe oricine, azi este la fel. Oricine putea discredita pe oricine - si azi la fel. Sa zicem ca azi este mai multa putere a opiniei publice.. dar si asta e relativ.. depinde de puterea opiniei publice! Cum spune o fraza celebra. numai impreuna putem castiga!!
Sa nu cadem insa in politic. Mai este insa ceva, cred ca destul de important. Am auzit ca sunt multi preoti catolici care asculta cu atentie de sfaturile care vin de la Maitreya, Kuthumi, etc. Cred ca sunt si ortodocsi, fie vorba intre noi - si nu vorbesc de cei care au curajul sa spuna despre acest lucru cu tarie, direct, cu respect, ci despre cei care discrediteaza pe acestia din urma.. Asa ca lumea merge mai departe. Vaticanul hotaraste cine merge in iad si pe ce criterii de pacatosenie, noi credem ca nu exista pacat din moment ce pacatosii sunt acoperiti in fel si chip, si vom vedea in ce categorii ne incadram dupa terminarea destinului si cum ne vom ajuta in continuare unii pe altii sa fim mult mai echilibrati in viitor.
Putem sa fim inca de pe acum, dar este o optiune personala. Si dincolo va fi tot asa, doar ca vom fi mult mai constienti de tot ceea ce am facut si tot ceea ce nu am facut.
Tocmai de aceea, chiar daca mi-e si mie frica uneori, o astfel de frica ma face sa privesc totul echilibrat, sa nu ma arunc acolo unde nu e treaba mea. Cei care nu au ceva serios de spus pot sa buruieneze oricat. In fine.. vom mai vedea..
Fiecare crede si vorbeste ce vrea, ce poate: conducatori, mass-media, oameni simpli - pentru ca sunt segmente mari de populatie si de o parte, si de cealalta a acestei problematici. Am primit materiale din ce in ce mai multe despre fenomene, despre descoperiri arheologice neoficial acceptate, daca nu exista rapoarte stiintifice: si cei care vor sa le faca sunt trasi pe linie moarta iar materialele au eticheta "clasificate" - o denumire foarte ciudata, pe care romanii au adoptat-o repejor ca tot omul sa nu inteleaga ce este de fapt!! Daca intrebi ce inseamna, omul va spune.. pus intr-un dosar pentru a fi pe rand studiate.. normal! orice om normal ar traduce asa - doar ca asta inseamna ca nimeni nu are dreptul sa se uite acolo (înafara celor care au dreptul!! Cine imparte - parte isi face, si partea poate sa fie 100%).
Dar oamenii nu mai sunt atat de opaci ca pana acum. Politica se face in spatele usilor inchise; cand in spatele acestor usi se ofera "voie" unui reprezentant mass-media, eu cred ca este pusa in scena toata intrunirea mediatizata astfel. Dar oamenii isi extind intelegerile destul de departe acum.
Este o epoca de pionierat. Este drept. Important este sa fim echilibrati. Si Biblia spune ceva foarte bun: indiferent ce facem - sa facem cu dragoste. As accentua in mod special ca iubirea, chiar daca se intelege ca este iubirea de oameni, trebuie sa se extinda pentru tot ceea ce exista in univers. Daca altii nu o pot face, mi-e mila de ei. Sincer.. Si nu poate fi acoperit cineva care are mila. De aceea se discrediteaza chiar mila, spunandu-se ca este un sentiment rusinos.. Se discrediteaza Domnul Milei.. Iar zic ..in fine..
Ei.. sa mergem mai departe, avem lucruri atat de frumoase de discutat!!!Pana una - alta... sa ne vedem de drum!! Eu chiar cred ca suntem protejati!!

Anonim spunea...

Buna
Foarte interesant ceea ce spui, as vrea sa stiu daca ai fost pusa in aceasta postura adica daca tu ai facut vreao calatorie astrala programata sau spontana.Exista vreo metodaa prin care sa ajut spiritul sa iasa din corp cind doresc eu ?...Bine stiu ...o sa spuneti da : prin meditatie, etc. dar eu vreau sa stiu exact ce ar trebui sa fac sa ma decorporalizez in mod constient...
Am avut,ca sa zic asa ,,tentative de decorporalizare " de pe la virsta de 12-13 ani ...dar de fiecare data simteam o frica extrem de mare aproape ma coplesea si ma readucea in corpul fizic.De fapt incepea de fiecare data la fel si se sfirsea tot...la fel si anume : in timpul somnului deveneam constienta , in special spre dimineata, simteam cum ceva din corpul meu este atras in sus ca si cum cineva ar fi aspirat acel ,,ceva'' din corpul meu...apoi din cauza fricii exagerate care intervenea, ma reintorceam inapoi in corp. Abia la virsta de 26 de ani am reusit sa ies din corp, sa inving frica , prima oara m-am trezit intr-un colt al camerei si culmea ca puteam sa ma deplasez doar gindind unde as vrea sa ajung...era ceva fantastic...dar cind am descoperit ca pot trece pur si simplu prin corpuri dure doar gindind ...adica am inceput sa trec prin pereti sa ajung afara ...si pur si simplu sa zbor ...simteam ca desi eram eu ,corpul fluidic in care ma transformasem de marimea unui cerc cu diametrul de 35-45 de cm, care era facut ca dintr-o ceata mai densa , ca un mic norisor de culoare alb dar un alb un pic mai ,,murdar" adica nu era un alb foarte -foarte luminos cum sint norii de pe cer, aveam o propulsie interioara care ma facea pur si simplu sa zbor doar spunindu-mi in gind unde as vrea sa ajung : ziceam in gind ca vreau sa fiu in camera alaturata si propulsia aceea interioara ma facea sa trec prin perete si sa ma trezesc in camera de alaturi.Stiu ca suna ciudat totul...dar asta mi s-a intimplat mie...Ce pot spune este faptul ca vedeam culorile din camera mea un pic mai intense...spre exemplu peretii care erau zugraviti bej pal ii vedeam un bej mai aprins...nu stiu asta poate sa fie doar impresia mea...Oricum ceea ce simteam atunci nu seamana cu nici un sentiment trait in viata de zi cu zi....eram foarte libera , puteam sa zbor...era extraordinar.Am reusit sa ies propriu zis din corp doar de 3-4 ori efectiv ...de fiecare data mi se parea ca stau putin...si cind ma intorceam inapoi in corp simteam ca sufletul pur si simplu se clatina in corpul meu ca sa se aseze mai bine...aaa...era sa uit : in timpul cind incepea procesul de iesire din corp simteam niste sunete ciudate in urechi ca niste tiuituri si vibratii ale corpului....simteam ca sufletul iese prin partea de mijloc a corpului meu si ca este aspirat in sus cam la 1 m - 1,5m deasupra corpului meu fizic.
Crezi ca ai putea sa ma ajuti sa reusesc sa fac aceste iesiri din corp sa fie controlate adica sa ies cind vreau eu? Ai o experienta asemanatoare cu a mea? Iti multumesc ca mi-ai citit comentariul si scuze pentru unele greseli de exprimare in fraze dar sint la serviciu acum si scriu asa mai ,,pe furate"....Numai urari de bine ...Dana...

Cristiana spunea...

Draga Dana, imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului. Maine dimineata iti raspund pe larg.
Curaj, totul este foarte bine!!

Cristiana spunea...

Buna, Dana! Povestea calatoriilor mele astrale nu este una foarte consistenta, caci pe mine m a inzestrat Dumnezeu cu putere de mentalizare - buna pentru studiul detaliului. Dar am inceput cu calatoria astrala mediata de cristal (cristalul focalizeaza atentia astrala, dupa cate am observat eu) prin 1993. Acum o folosesc doar atunci cand este cazul, fara cristal. Adica atunci cand trebuie sa fac cunostinta cu ceva nou, ca sa imi fac pareri generale. Dar si cand imi spun ajutatorii mei. La analizele de detalii merg pe activitate mentala.
Eu cred ca fiecare om are exact ceea ce ii trebuie, la momentul potrivit. Am observat ca un om, chiar daca face cursuri pentru asa ceva (am auzit ca se fac, dar nu am auzit ca oamenii care le-au facut au devenit maestrii emeriti ai acestui "sport" !!), nu ajunge decat spontan, in momente de maxima energizare si antrenament in intrarea in starea numita "alfa". Cred ca ar trebui sa faci acest antrenament, sa ajungi la starea aceasta. Eu pot intra imediat in stare, caci de regula fondul meu este foarte linistit, imi pot opri imediat gandurile - antrenament si de la comunicari astrale - si pot sa trec cu usurinta de la o stare de surescitare la linistire si studiu. Dar starea mea de surescitare o numesc aceea de lucru la serviciu, unde trebuie sa faci lucrari peste lucrari, sa dai telefoane, sa accepti ca dau oamenii peste tine unul dupa altul... Daca ma concentrez un pic, dupa ce s au potolit toti, am capatat imediat linistirea si pot intra chiar in studiu, daca cineva imi da telefon, spre exemplu, sa ma intrebe ceva. Probabil ca nu este chiar de dorit asta, pentru ca uneori ma relaxez in mijlocul strazii si ma decorporalizez privind o secunda doua cum se prabuseste corpul meu pe caldaram... Nu mi se intampla nimic, imi revin si sunt ajutata sa nu patesc ceva grav, dar am nefericit o pereche de ochelari in acest fel!! De asemenea, este dezorientant sa ma trezesc deodata pe tavanul magazinului, privind de la panza de paianjen cum se schimba luminile campurilor.. Uneori imi doresc sa nu se petreaca, dar mi s-a explicat ca numai asa pot ajuta oamenii, incurajandu-i ca este un fenomen foarte normal, ca nu sunt bolnavi, etc. Si asa si este...
In rest, mentalul meu este calat pe studiu, mentalizez cu multa usurinta orice in spatiu si timp. Tocmai de aceea intelegerile curg bine, dar si sensibilitatea este mare, percepand emotional evenimente care se petrec si despre care nu stiu nimic. Oamenii cred ca ar trebui sa fie insensibil un astfel de om, dar realitatea este ca sensibilitatea este extrem de mare, putand sesiza intentiile negative imediat, ceea ce este uneori foarte dureros. Dar puterea inseamna de fapt revenirea imediata la starea de echilibru si mai ales fara sa porti ranchiuna. Este obositor insa daca ai de-a face cu oameni care te urmaresc ranchiunosi ca ei nu pot face ce faci tu si vor cu orice pret sa-ti taie pofta sa faci asa ceva!! Sunt multi oammeni care nu suporta ca altii sa faca altceva decat pot intelege ei insisi.
Toate acestea ar trebui sa fie cunoscute de oamenii care isi doresc calatori astrala. Daca este parte dintr-o lucrare de destin, se deschide usurinta de lucru, vrei-nu-vrei. Voi face o expunere mai detaliata a calatoriei astrale, preluand si o parte din comentariile de la acest articol. Voi detalia cat se poate de mult, din perspectiva mea. Apoi vom continua discutiile.
Succes, mai vorbim!!

Anonim spunea...

Da...asa e sintem perfect normali ...dar pentru altii care nu inteleg fenomenul sintem ,,ciudati", eu una cel putin am fost sfatuita sa nu vorbesc despre aceste calatorii astrale facute, tocmai din simplul fapt ca ceilalti ar putea interpreta gresit fara sa aiba capacitatea de a intelege.Oricum iti multumesc din suflet ca ai citit si mi-ai raspuns la comentariul meu. As vrea sa mai completez oarecum ce am scris mai sus ...nu stiu, poate ca ajuta pe cineva... dar eu intram in acea stare ,,alfa " pe care o numesti tu, atunci cind eram foarte odihnita, adica dupa o perioada cind dormeam in timpul noptii foarte multe ore 10-12 ore fara intrerupere.Pentru mine secretul intrarii in acea stare ,,alfa" este somnul.Uneori mi se intimpla sa am tentative de decorporalizare chiar si de 3-4 ori pe saptamina datorita faptului ca eram foarte odihnita si dormeam mult, dar erau doar tentative deoarece intervenea sentimentul acela de frica ce ma facea sa ma intorc inapoi in corp. Prin urmare singurul mod in care pot intra in starea,,alfa" este sa dorm si sa fiu foarte odihnita si fenomenul de decorporalizare apare fara sa-l programez. Dar bine ca exista chiar si asa...Ar fi interesant de aflat cum anume reuseai sa intri in starea ,,alfa" cu ajutorul ,,cristalului"...poate imi spui mai multe despre acest lucru...daca se poate ...eu una sint gata sa incerc ... Oricum multumesc pentru atentie, sper ca postarile noastre sa fie citite de cit mai multe persoane care cauta raspunsuri la acest fenomen.Numai urari de bine .Dana.

Unknown spunea...

Sarut mana Cristiana.Ma intereseaza cum pot realiza dedublarea,ce ar trebui sa fac dupa ce ies,ce regim de viata trebuie practicat.am gasit cateva metode.de o luna cochetez cu ideea asta si stiu sigur ca o sa reusesc..Pt.Dana daca se poate sa ma contacteze sau oricine a experimentat iesirea in astral. Nu prea am avut timp sa rasfoiesc tot blogul ,dar imi place ce am gasit aici. Va multumesc mult si tinem legatura. Numai de bine, tot inainte.

Cristiana spunea...

Buna, Mihai. Uite, o sa fac pe Jurnalul unui om cuminte o serie de discutii. Dar imediat ce am putin timp o sa centralizez datele stranse si fac un capitol separat cu calatoria astrala. Voi avea si eu atentie la mai multe aspecte de descris si vom discuta, pe baza experientei tuturor. O sa scriu imediat, dupa amiaza, nu mai tinem cont de aspectul literar, discutam pur si simplu.

Anonim spunea...

pentru mihaivladon....adresa mea de mail e officevsv@yahoo.com...vb acolo daca doresti ...lasa-mi adresa ta...

Anonim spunea...

Buna ziua, vreau sa va intreb, este calatoria astrala un pacat, din punctul de vedere al crestin-ortodocsilor?

si inca o intrebare: cand incerc seara inainte de somn sa ma gandesc la calatoriile astrale, inchizand ochii, imi apar diferite chipuri inspaimantatoare, cu surasete, si chiar rasete necurate. Spuneti-mi va rog, din ce motiv?
Va multumesc mult!

Cristiana spunea...

Anonim, sa ma ierti, te rog... ti-am "furat" prima intrebare si am facut din ea o mica postare!!

De fapt cred ca am sa-ti fur si a doua tema de discutie, caci este deosebit de importanta pentru mine: nu numai la tema Calatoriei astrale constiente, cu scop de cercetare, cu care totusi deocamdata putini oameni se confrunta azi, ci la tema generala a viselor pe care ni le aducem sau nu ni le aducem aminte la trezirea din somn.

In linii mari este vorba despre invataturi astrale, transmise astfel de ajutatorii nostri astrali (entitati astrale ajutatoare personale), pentru pregatirea noastra spirituala in acest final de epoca intuitiva pamanteana.
Pentru acceptarea oricaror feluri de manifestari umane, pentru acceptarea oricaror feluri de aspecte exterioare ale omului sau in general ale oricaror vietuitoare.
Si eu am avut multa vreme astfel de vise, chiar numai viziuni - cum inchideam ochii vedeam fiinte extrem de urate - ma rog, comparativ cu standardele general valabile umane de azi... Este drept ca am avut si viziuni de o frumusete uluitoare - lumi din alte parti ale universului de o gratie si o inaintare spirituala care m-au lasat cateva clipe fara suflare...
Toate sunt invataturi. Voi scrie indelung in temele societatilor stravechi pamantene.
Sa retinem ca totul ni se ofera pentru a invata sa pretuim viata, vietuitoarele inclusiv omul, inclusiv omul care la inceputurile experientei sale dovedeste dispret pentru alte forme de viata... Este doar o faza, ne intarim sa credem ca fondul special uman este bun, dar asa cum si noi ne schimonosim cand ne infuriem, multi se schimonosesc o viata intreaga pentru a invata apoi sa nu o mai faca o eternitate....
Asadar TOTUL ESTE INVATATURA, TOTUL NI SE OFERA CA SA ACCEPTAM, mai greu, mai usor, mai repede, mai lent... Sa simtim cu inima, cu mintea, cu tot ce avem, sau putem...

Anonim spunea...

Buna ziua,
Am citit din postarile dumneavoastra si v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt frecvente noptile in care ma trezesc si corpul imi este paralizat, nu ma pot misca, dar pot vedea totul din jurul meu. Sunt momente in care ma trezesc
si ma aflu intr-o pozitie total diferita de cea a corpului, uneori ma pot misca, iar uneori nu. Chiar am avut o experienta mai placuta, in care m-am inprietenit cu cineva( eu le numesc vise lucide :))
Sunt diferite curiozitati care m-ar intersa sa le aflu, dar credeti ca daca nu am o legatura cu ghizii astrali, entitatile ajutatoare...credeti ca pot patii ceva?(mentionez ca nu pot controla fenomenul) Au fost unele momente care m-au facut sa simt teama, nu toate au fost placute.
Va multumesc anticipat!

Cristiana spunea...

Buna diminieata, Anonim, iti raspund in 2 3 cuvinte acum si apoi fac o detaliere intr-o postare speciala, ca sa avem la Calatorii Astrale si acest aspect detaliat, pentru toata lumea care trece prin astfel de situatii, sa fie la indemana. Nu este de loc un motiv de speriat, acest lucru se poate simti ori la iesire din sistemul corporal ori la intrare, la reintoarcere si cuplare cu sistemul cu corp fizic. Am mai scris pe aici ca frica apare din cauza constientizarii lente a fenomenului, cand si imaginile (perceptiile vizuale) si sunetele (perceptiile auditive) - cele mai puternic afectate in constientizare - se deformeaza puternic. Nefiind recunoscute din viata curenta, ele au darul de a speria. Dar nu este nimic rau de fapt. Senzatia de paralizie este si ea normala in felul ei, datorita defectelor corporale mostenite, de care NU ESTE INSA DE VINA NIMENI (si voi puncta acest lucru ori de cate ori va veni vorba). Decuplarea si cuplarea se face greu acolo unde astfel de mosteniri poarta cu ele urmele emotionale. Corpul astral este corpul nostru emotional: adica acel corp de cea mai mare snsibilitate in perceptia, prin senzorii sai, a mediului inconjurator si a schimbarilor de atitudine, de manifestare in fond, a altor spirite intrupate, voi preciza si acest lucru in postare, iar deformarile mostenite se refera in principal la efectele conditiilor vitrege de trai: frig, foame, rabdarea nedreptatilor (sa moara rand pe rand copii de foame, batranii aruncati la cainii stapanilor, etc.) Daca azi putem sta nemancati pentru silueta si visam la hranire cu prana, asta nu inseamna ca am putea lesne munci rudimentar pamantul fara mancare si apa, a nu vedea foc in vatra in mijlocul unei ierni cumplite, a suporta biciul pe spinare, a lupta in razboaie, etc. Spiritele au suportat, s-au intarit, dar urmele au ramas, iar noi invatam azi sa facem fata acestor mosteniri, invingandu-ne temerile si fricile.
Asadar intrarea si iesirea se pot derula mai lent sau dimpotriva foarte rapid - oamenii nu pot percepe "iesirea" decat foarte rar, eventual doar o data, de 2 ori in viata si cred ca ei nu fac calatorii astrale. Dar functionarea este normala si la ei, in normalitatea sanatatii corpurilor mostenite. Se mostenesc diferite defecte din obligativitati se cuplare sexuala sau chiar cuplari sexuale normale, nesilite, dar intre oameni cu incompatibilitati corporale nesesizate din lipsa de cunoastere. Dar siluirea sexuala sau obligatia de a ucide impotriva dorintei (luarea cu forta in armata) sunt cele mai puternice afectari ale corpului emotional. Cuplarea si decuplarea tine de corpul eteric, maltratat prin foame, frig. O alta cauza puternica este aceea a defectelor corpului mental, afectat de lipsa prilejului spiritului de a-si folosi creativitatea, de a face relatii echilibrate cu cei din jur. Dispretul nostru de azi "Tampitul ala!" "E cretin!" "Da-l naibii de nenorocit! habar n-ar sa gandeasca!" nu este just... dar avem preoti, profesori, medici care ar trebui sa ne indrume... nici ei nu accepta sa o faca, nici noi nu cerem societatii sa ne reorienteze. Cu totii facem "economie de razboi" si fizic, si emotional... Fereasca Dumnezeu sa spui cuiva sa nu mai dispretuiasca, ca te rusineaza de nu te spala nici 3 Dambovite!!
Asadar, in asemenea situatii trebuie sa se stea linistit un minut, pastrand constienta limpede (eu patesc la fel - rar dar da!! si eu, dupa o practica constienta de 20 de ani). Eu zambesc, privindu/ma cu intelegere si blandete, apoi cand pot, fac cateva miscari de apropiere departe apropiere a bratelor de corp sau picioarelor unul de altul si respir adanc. Daca se incepe prin respiratie (ca un suspin adanc, cu sunet usurel, sa nu trezim partenerul de viata) recuplarea se face mai rapede, insa am auzit cazuri in care nu functioneaza, dar linisteste sufletul aflat in agitatie.
Mai discutam !!
SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !!

Cristiana spunea...

Inca ceva: nu suntem departati de ghizii nostri astrali, ajutatorii nostri ii numesc eu, daca nu constientizam si deliberam relatia cu ei. Ei tot ne ajuta, tot sunt langa noi, doar ca nu ii percepem in jurul nostru frecvent. Uneori avem intuitii legate de prezenta lor, alteori chiar ii vedem cu senzorii corpurilor mental-astral care suprapun imaginile peste campul vizual, daca functioneaza bine legatura cu decodificarea cerebrala. Astfel de legaturi se imbunatatesc putin cate putin, prin cresterea vibratiei planetare: se "repara" incetul cu incetul, de la sine, mai ales cand este vorba de linistire si folosirea fortelor spirituale in mod echilibrat, pe toate nivelele.
Ei ne incurajeaza in ritmurile proprii corporale de inalta frecventa, si ne descurajeaza atunci cand bioritmul este ingrenat de frecvente joase.
Se deruleaza activitati inconstiente deocamdata pentru ca ei stiu bine cand si cum sa ne canalizeze in astfel de actiuni. Dorinta prin curiozitate pentru calatorii astrale duce la deformari de obisnuinte si ar trebui sa intelegem ca ele se fac constient atunci cand se poate, nu este nici rau si nici bine sa le facem sau nu... Toate se fac doar atunci cand le vine timpul...
Si aici ma refer la aceia care s-au necajit ca nu dau exrcitii, lectii de zbor astral, etc. Deocamdata am considerat oportun sa dau indrumari spirituale, pregatitoare pentru toata lumea. Asa am fost si eu invatata, asa dau si eu mai departe...

Anonim spunea...

Buna seara,
Am citit cu mare interes ce mi-ati explicat. Este adevarat ca dupa un timp, dupa ce am inceput sa inteleg fenomenul, am reusit sa fiu mult mai deschisa si sa ma calmez. Am avut cateva experiente in care aveam si halucinatii, dar ma gandesc ca ele pot aparea oricand si ma pot ranii. Probabil depinde de starea mea, de cat de calma sunt, de cat imi pot controla emotiile si gandurile. Ceea ce pot spune si cred, este ca la nivelul meu spiritual, nu tine
chiar totul de mine. Sper sa nu gresesc cand spun ca multi dintre noi suntem atacati energetic, ca suntem impiedicati sa facem progrese in eliberarea noastra. Nu de multe ori am vizualizat in astral, diferiti oameni si entitati fara corp in lumea materiala, care ma atacau. Nu vreau sa spun ca sunt doar parti rele, am avut parte si de lucruri placute in care am vazut si am simtit protectia , chiar am putut dormii foarte linistita stiind ca sunt protejata si ca ceilalti au o limita si nu ma poate afecta nimic din ce mi-ar putea face.
Important este sa avem incredere in noi si in Dumnezeu, sa fim mai calmi, mai intelegatori unii cu ceilalti, sa iertam si sa iubim mai mult.Stiu foarte bine ca este greu sa ierti si sa-ti ceri iertare, sa iubesti omul care te raneste, sa intelegi ceva din momentele acelea. Fiecare are in el puterea de a intelege,
iar daca nu crede si nu vede acest lucru, sa mai incerce. Eu, cand nu-mi place o situatie creata de cineva, fie ca ma ataca,ca ma desconsidera , diferite moduri in care ma poate ranii...il vad ca pe un copil care incearca sa inteleaga lumea din jur cat si pe el si inca nu reuseste. Nu pot sa-l atac dupa ce vad ca el se chinuie atata (asta este ca un mic sfat care poate fii folosit de noi toti, astfel nu reactionam imediat si nici nu retinem frustrari..Toata lumea iubeste copii,nu?) :P
Va urez un Paste Fericit, plin de Iubire si Lumina in suflete!

Cristiana spunea...

Draga mea... nu ştiu dacă mă poţi crede... cineva m-a certat urât de tot că am scris un articol despre faptul că ar trebui să fim ca şi copiii, să nu ne uităm ingenuitatea, inocenţa, să fim deschişi la suflet aşa cum sunt ei... Phuuu ce m-a ruşinat... Dar nu abdic de la înţelegerea mea cum că suntem exact ceea ce ne arată copiii, care oglindesc prin sufletul lor tot ceea ce se petrece în lumea în care venim pentru o clipă...
După sărbători, când ai timp (scuză-mă că vorbesc la pers. a II-a singular, asa e pe bloguri !! astfel incat te rog sa retii acest lucru si faptul ca ma chiama simplu Cristiana!!) citeste cele pe care le-am scris în cuprinsul etichetei acesteia, am explicat pe undeva fiecare fenomen care apare, pe care il credem negativ, agresiv, dar lucrurile nu stau de loc aşa. Sunt amprentări normale ale sentimentelor negative, agresive, sunt şi distorsionări, confuzii cu fenomene pe care le cunoaştem eronat din viaţa de toate zilele... Dincolo de corpul de carne, în astral, conştienţa spiritului uman este uluitor de mare şi profundă... de aceea nici nu este credibilă, după cum suntem de contorsionaţi sufleteşte în corpul de carne... Agresiunile reale sunt foarte rare, ele există, dar noi, oamenii de rând nu ne confruntăm cu ele. Ne confruntăm cu gândurile noastre şi cu cele ale semenilor noştri şi ei confuzi din multe privinţe...
Acum nu avem prea mult timp de discuţie... este o sferă extrem de largă, pe care o voi detalia pe cât îmi este şi mie posibil, dar pornind de la istoria începuturilor omenirii pe Pământ, aşa cum a fost folosită călătoria astrală, "visul conştient" de-a lungul timpului, ca să avem o idee despre rădăcinile şi dezvoltările prin folosire aici, pe Pământ.

Sărbători fericite, draga mea!! Fiecare zi să-ţi fie o sărbătoare şi să te bucuri de toate alături de cei dragi !!

Unknown spunea...

Buna seara !!Am auzit si eu de calatoriile astrale acum cativa ani dar nu m-au interesat niciodata. Pana cand am citit un articol pe net despre starile prin care treci inaintea unei calatorii .Eu ,sunt o persoana mai linistita de felul meu ,imi place sa fac totul cu calm si uneori(sau in majoritatea timpului) stau si nu ma gandesc la ..nimic .Si ma simt asa de linistita de parca as putea zbura.Deobicei cand ploua sunt foarte calma si stateam odata pe scaun si m-a cuprins o stare "ciudata" ,eram atat de calma incat abia imi mai puteam tine capul pe umeri ,iar daca ma mai "afundam" mult as fii cazut de pe scaun si mi-as fi lovi asa ca mi-am revenit. Oricum, as dori sa va intreb daca aceasta este starea pe care o simtiti dumneavoastra inainte de o calatorie astrala.

Cristiana spunea...

Bună, Ioana, îmi cer scuze că răspund cu întârziere: Starea aceasta este numită îndeobşte "alfa" - se dau şi anumite valori ale frecvenţei cerebrale, dar azi starea este în funcţie de parametrii proprii fiecărui om în parte.
Este starea pe care S. Dali a pictat-o ca pe o curgere a imaginilor (renumitele ceasuri curgătoare, prin care el a exprimat încetinirea percepţiilor timpului linear), dacă există conştienţa în corpul fizic şi nu se intră direct în călătorii astrale; este o plimbare prin percepţii modificate - unii spun "alterate" dar eu nu sunt de acord cu o astfel de exprimare.
Dar da, este o stare premergătoare călătoriei astrale, deşi la un moment dat, când intervine şi obişnuinţa, şi viaţa ne este foarte liniştită, diferenţa dintre trăirile normale diurne şi starea de astral devin minime. Poţi înţelege trăind o astfel de stare, ce înseamnă ca, la un moment dat al trăirlor noastre, să ne deplasăm plutind de-asupra pământului, apelor - stare descrisă biblic. Starea viitorului, de altfel.
Dar sunt multe de spus cu acest prilej...
O asemenea stare este necesară - dar nu obligatorie pt. călătorii astrale, de asemenea: nu este obligatorie să fie conştientizată, la fel ca şi confuzia că de fiecare dată ar trebui să vedem "canalul, hornul" de iere: care nu este horn, canal, ci este imaginea percepută cu încetinitorul a trecerii corpului astral prin deschiderea corpurilor şi câmpurilor proprii, unde se pot prinde şi amprentările corpurilor, deformate în acelaşi mod, de trăirea neobişnuită. Am descris ceva din aceste trăiri care nu sunt înţelese de regulă.
Cele caracteristice stării alfa, această liniştire a sufletului, nu este numai specifică călătoriilor astrale: ideal este să trăim în acestă stare de plutire, iar ea a fost starea tuturor oamenilor în societăţile anterioare ultimei glaciaţiuni (potopul pentru regiunile subtropicale, tropicale şi ecuatoriale) şi va reveni pentru societăţile imediat viitoare, până la finalul vieţii umane pe planetă. Poate fi obţinută şi azi, şi nu numai în meditaţiile celor care le practică, ci şi în viaţa curentă. Am scris despre o astfel de viaţă ca o meditaţie activă: http://cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.ro/2011/09/viata-traita-ca-o-meditatie-1-perceptii.html
Ideal este să avem astfel de momente măcar 1-2 ori pe zi: este o odihnă deosebită a spiritului uman.
Pregătesc o sumă de detalieri pe site, în care voi relua şi aceste scrieri, îmbpgăţite cu experienţa mea din ultimii ani.

Anonim spunea...


Loved the photos, i actually like the among %image_title%, perfecto.

my website - http://journal-cinema.org/

Anonim spunea...

Buna ziua,mai e cineva pe aici? (Silviu)

Cristiana spunea...

Bineînțeles că mai este cineva pe aici, Silviu !!!
Doar că nu am mai scris despre călătorii astrale de mai mult timp, ci despre cele observate de mine PRIN călătorii astrale, prin analize mentale privind cele văzute și auzite pe Platoul Munților Bucegi, acum în Peștera Ialomicioarei (și urmează alte obiective istoric-culturale din țară). După ce termin Peștera Ialomiciorei mai am un pachet de Călătorii Astrale, cu explicații și îndrumări.