Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

vineri, 15 august 2008

PEDALEAZA MAI DEPARTE! NU TRAIESTI O MIE DE ANI !!

http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/un-om-pe-o-bicicleta/

Chestia cu Pedaleaza! mi-a adus aminte de o intamplare din acelea pe care le numesti Turnant in viata… Totul parea, intr-un moment, ca este un zbor - cand lin, cand vijelios, puternic, dar oricum zbor - cand… betoooiiiing !!! m-am lovit cu capul de beton!!! Stateam acolo, speriata, mal-tratata, shifonata, mototolita, murdarita, privind ceea ce spuneam ca este zidul care nu se departa din fatza… Cineva - o femeie nevricoasa, autoritara, frecvent agresiva chiar - mi-a aruncat (fara sa fi discutat cu ea vreodata) un ‘Ce dracu’ stai cu nasu’n zidu’ala?? VEZI CA ESTI CU SPATELE LA ZID, NU CU NASU’N EL ??!!!’ M-am scuturat privind-o ca pe … n-am termen!!… dar ea se departase de mult, ii priveam mersul nervos, spatele cocosat de viata si de munca, totul se invartea cu mine… cum de nu imi dadusem seama?? M-am dus la ea si nu a trebuit sa spun nici un cuvant… nici nu gaseam cuvinte… dar ea a spus din zbor: PEDALEAZA, PEDALEAZA !!! NU TRAIESTI O MIE DE ANI !!!

Zic si eu, acum, scarpinandu-ma in cap.. ‘fara comentarii’ ..

4 comentarii:

gabi c. spunea...

Aveam un profesor de franceza in liceu care stiai nu stiai avea o vorba: Hai! Pedaleaza pe text.Hai mai repede.Pedalam noi dar sa vedem cat o sa rezista lantul.

Cristiana spunea...

Chiar am remodelat articolul Testoasa si Iepurele, acum, pentru 100ro, o sa il pun si aici, pe blog. Chestia asta cu "Mai repede" m-a stresat si pe mine, dar acum lumea trebuie sa ma suporte cum spun: eu nu ma grabesc decat atunci cand trebuie..
Daca am avea curajul de la inceput sa facem asta.. :) Ar mai invata si profesorii ceva in plus pe lumea asta!!! Si nu numai profesorii.
Cele povestite in text mi-au marcat viata intr-un mod special, deosebit.. De atunci nu m-am mai vazut niciodata cu fata la zid.. ci cu spatele la el.. Si cu tot orizontul in fata!!

Cristiana spunea...

Si, Gabi, stii ceva?? Ai dreptate!! Da, da, cat tine lantul!! Cat tine - tine!! Dar macar sa stim ca am facut ceva bun cat a tinut!! Nu?!
Daca cineva ar spune ca incurajez o gandire care poate fi interpretata ca fiind... negativa, eu spun ca din orice gandire ingrijorata (si omul - zic eu! - are dreptul sa aiba si ingrijorari..) se poate ajuta cu o vorba optimista!!
Nu poti face ceva pentru toata lumea, dar macar poti sa-i spui o vorba buna!!

Anonim spunea...

Foarte interesantă povestirea ta. Probabil mă înşel, dar cred că acea femeie era un eu de-al tău... :)

Ne purtăm ca nişte nemuritori, e adevărat...

Numai bine.