Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

sâmbătă, 30 august 2008

REALITATEA DE CONTRAST

Ce este realitatea de contrast?

Avem in fata o discutie despre REALITATEA DE DREPT si REALITATEA DE CONTRAST, o discutie care are in vedere evolutia spiritului in perioadele cele mai grele din timpurile planetare locale (pamantene). Este vorba, pe scurt, despre trairile pe care le avem, privite sub alt unghi de vedere: traim, manifestam un fel de comportamente care nu sunt proprii stadiului de evolutie a spiritelor care suntem acum pe Pamant.

Starea normala a spiritelor momentan uman-pamantene este aceea de mari creatori, mari utilizatori, puternici prin tot ceea ce este mai calitativ si inca mult de-asupra celor pe care le cunoastem azi...
Realitatea de contrast este proprie vremurile de joasa frecventa a vibratiei planetare, care vibratie conduce la emiterea, din memoriile spirituale, a unor comportamente care conduc la distribuţii de forţe spirituale in directiile care nu au fost suficient folosite anterior. In acest spatiu si in acest timp planetar local, spiritele nu au suficienta experienta pentru a avea manifestari fluide constructive, ci mai degraba manifestari distructive la adresa celor pe care nu le cunosc, le considera primejdioase - acolo unde de fapt nu este vorba decat de o obisnuinta limitata, care face totul putin, sau chiar de loc cognoscibil.
Astfel, realitatea de contrast este lasata - si chiar cautata de spirite, atunci cand isi planifica inaintarile in deplina cunostinta de evolutie personala - sa se desfasoare, sa conduca astfel la crearea unei forme generale contrastante cu cea avremurilor de vibratie inalta, care permit formarea unor corpurile de manifestare de vibratie inalta, care impulsioneaza astfel scoaterea din memoriile spiritului a unor comportamente armonioase intre membrii grupurilor spirituale, conlucrand pentru aplicarea a cat mai multe invataturi, pentru protejarea mediului inconjurator, pentru dezvoltarea perceptiilor in vastitatea formelor care se desfasoara la astfel de nivele inalte de vibratie...
In lipsa unor astfel de perioade de contrast, fortele monadelor ar fi folosite in mod egal pe toate ditributiile corpurilor lor, ceea ce ar conduce la estomparea comportamentului care ramane cu timpul deficitar (acela distructiv) si astfel se creaza o prapastie intre spiritele care inainteaza in evolutii si cele care intra in evolutii in urma lor. Acest lucru ar conduce la crearea unui comportament de retinere a entitatilor inaltate in fata celor care vin din urma, care poate nici nu ar mai beneficia de ingrijirea si protectia, oferta de invatatura cu multa abnegatie, compasiune din partea invatatorilor lor... daca ar mai exista. Si, nu in ultimul rand, chiar acestea din urma nu ar mai beneficia de un filon de o bogatie uriasa, practic nelimitata, de cunoasteri privind mereu noi feluri de evolutii, de profile spirituale, de manifestari care ele insele pot conduce la imbogatirea celor proprii, prin acceptarea faptului ca exista si ca pot fi adaptate la noi - mereu noi - intrari de monade in evolutii.
Prin permanenta perfectionare, imbogatire si ridicare a calitatii manifestarilor spirituale cunoscandu-si comportamentul negativ, distructiv - pana la cele mai fine subtilitati ale acestora - spiritul ajunge in postura de lucrator-traitor în calitate foarte înaltă în orice vremuri ar fi trăite. Fara astfel de momente evolutive, oamenii nu ar mai sti ce sa schimbe, ce sa accepte sa schimbe, pentru a ajunge la crearea unui volum de comportament constructiv de inalta calitate. Acesta trebuie sa ajunga sa acopere, si cu timpul sa depaseasca din ce in ce mai mult comportamentul de tip animalic, adica nestiutor, care a durat mare parte din evolutiile noastre anterioare, ocupand acum un volum imens in volumul total al experientei trairilor noastre.
Astfel de trairi sunt lasate sa curga pana la un moment in care corpurile se pot distruge prin comportament de vibratie joasa, distructiv la adresa altora (cu repercusiuni de raspuns la randul sau distructiv) sau la adresa propriei persoane (mai mult sau mai putin constient - dar care vor fi constientizate dupa terminarea destinului). Spiritele se intrupeaza in locuri si timpuri cand corpurile au condiţii de directionare a fortelor lor interioare, acolo unde comportamentul lor pozitiv, constructiv este deficitar. Iar acest lucru nu inseamna ca coordonatorii evolutiilor noastre sunt nemilosi sau ne lasa prada pe unii altora, sa induram nedreptati, si pagube, si insulte, si cate si mai cate... Ci numai sa cunoastem acele manifestari de care altii sunt in stare, acelea de care suntem chiar noi in stare a face, chiar daca ne consideram invatati, inaltati... Sa ne mentinem starea de inaltare in orice fel de conditii traim, pastrandu-ne echilibrul spiritual, invatand si pe altii sa faca acelasi lucru.

Ne aflam in preajma finalizarii acestei perioade, cand vibratiile planetare se ridica mult, in revenire catre vremurile in care ne-am stabilit noi insine candva, pentru traire, destine in care putem sa ne cunoastem partea intunecata a comportamentelor noastre. Traim ultimele forme de manifestari de contrast care, prin formele lor agresive, creaza ele insele, comportamente de contrast la cele usor contrastante candva... Energiile si vibratiile inalte sunt insa regenerative, corpurile noastre se pot regenera suficient de usor pentru a ne ajuta sa mergem mai departe, pana la capatul destinelor de acest fel. Vom sti astfel ce trebuie sa facem pe viitor pentru a ne schimba manifestarile, sa cceptm cu mult mai multa usurinta ajutorul pe care il putem primi de la semenii nostruu mai inaltati, mai experiementati decat noi, pentru a ne putea si noi ridica la nivele si mai inalte decat cele pe care le avem acum. Chiar si cei care au comportamente frumoase, dar autoritare sau care nu accepta treptele de evolutie care se imbina in societatea spirituala pamanteana trebuie sa stie ceea ce fac, sa cunoasca ceea ce trebuie schimbat si sa lucreze mult pentru indreptarea lor. Totul se cere remodelat, schimbat, iar din acele momente ale intaririi celor astfel realizate se pot vedea clar multe alte trepte de inaintare, mereu mai sus, de calitate neincetat crescuta. Toate spiritele invata, unele de la altele, caci cele mai mici, vazand cum cele mai mari se corecteaza, se vor corecta si ele, luandu-le drept exemplu, cerandu-le ajutorul, lucrand impreuna pentru ridicarea lor si a multor altor mititei care le calca pe urme.

Totul se petrece in partea subtila a realitatii pe care o traim, a celor mai fine elemente de traire - si totodata a celor mai dificil de inteles, comparativ cu cele clare, pe care toata lumea le simte, le intelege... Toate se petrec in aceasta dimensiune planetara, in viata noastra curenta, in conditiile actuale de timp si spatiu. Subtilitatea consta in acceptarea faptelor care se afla la limitele intelegerii naturii comportamentelor noastre, care ajung sa deceleze agresivitatea chiar acolo unde altul ar spune ca este vorba numai despre pertinentza, acolo unde perceptiile se voaleaza la un orizont aflat chiar la limita perceptibilului.. Fiecare spirit isi intelege la un moment dat astfel de subtilitati si cauta sa si le corecteze. Odata intelese astfel de lucruri, ele insele devin grosiere, iar dincolo de ele se descopera noi si noi orizonturi...

Iar aceasta nu se mai cheama relativitate, in raporturi dintre oameni (orice spirite intrupate).
Insa aceasta este alta poveste...

14 comentarii:

Anonim spunea...

Magnificent items from you, man. I've consider your stuff prior
to and you're simply too great. I really like what you've acquired here,
certainly like what you're saying and the way in which by which you are
saying it. You're making it enjoyable and you continue to care for to keep it smart.
I can not wait to learn far more from you. This is actually a tremendous site.



my page; gamestop hours black friday

Anonim spunea...

Spot on with this write-up, I actually feel this site
needs a great deal more attention. I'll probably be back again to read more, thanks for the advice!



My blog - google keyword tool

Anonim spunea...

Great blog right here! Additionally your site lots up very fast!
What web host are you using? Can I get your associate hyperlink to your host?
I desire my web site loaded up as fast as yours
lol

Here is my web-site หลังคาเปิดปิดได้

Anonim spunea...

Hello to every one, the contents present at
this web site are genuinely remarkable for people experience, well,
keep up the good work fellows.

Feel free to surf to my web page; lida

Anonim spunea...

This dеsign is spеctacular! You certainly know how to keep a reader entertained.
Between your աit and your videos, I wаs almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Exϲellent job.
I really enjoyed what you hаd to say, and more than that,
how you presented it. Too cool!

Here is my webpage vaginas

Anonim spunea...

Hi I am so happy I found your site, I really found you by accident, while I was looking on
Askjeeve for something else, Regardless I am here now and would just
like to say thank you for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love the
theme/design), I don't have time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS
feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please
do keep up the fantastic job.

My page หลังคาเปิดปิดได้

Anonim spunea...

Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
you made blogging look easy. The overall look of your website is magnificent,
as well as the content!

Here is my web blog - best digital camera 2014 (Bestcompactdigitalcamera2013.com)

Anonim spunea...

I believe everything published was very logical. However, think on this, suppose
you added a little content? I am not suggesting your
information isn't solid, but suppose you added a headline that grabbed a person's attention? I
mean "REALITATEA DE CONTRAST" is a little vanilla. You could glance at Yahoo's home page and watch how they
write news titles to get viewers to open the
links. You might add a video or a related pic or two to grab people interested about
what you've got to say. In my opinion, it would
make your website a little livelier.

My page - Best graphics card 2014

Anonim spunea...

I was suggested this web site by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know
such detailed about my difficulty. You're wonderful!
Thanks!

My web page - cheap gaming laptop 2014

Anonim spunea...

Useful info. Fortunate me I found your site by accident, and
I am shocked why this coincidence didn't came about in advance!
I bookmarked it.

My page best mattress 2014

Anonim spunea...

What i do not realize is in reality how you
are not really a lot more well-appreciated than you may be
right now. You are so intelligent. You know therefore significantly relating to this topic, made me in my opinion imagine it from so many numerous angles.
Its like women and men aren't interested until it's something to accomplish with Lady gaga!
Your personal stuffs excellent. All the time maintain it up!


My web page; Best breast pump 2014; ,

Anonim spunea...

We absolutely love your blog and find almost all of your post's to be what precisely
I'm looking for. can you offer guest writers to write content
for you? I wouldn't mind producing a post or elaborating
on a few of the subjects you write related to here. Again,
awesome website!

Look at my homepage safest baby car seats 2014

Anonim spunea...

Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you're a
great author.I will remember to bookmark your blog and will often come back in the foreseeable future.
I want to encourage one to continue your great writing, have a nice day!


my weblog :: gas grill reviews

Anonim spunea...

Hello there, You've done an excellent job. I'll definitely digg it and personally suggest to my friends.
I'm confident they will be benefited from this site.


my website: herbalife proizvodi