Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

RĂSPUNSURI LA INTREBĂRI: TINERETE FARA BATRANETE

M-am oprit la urmatorul paragraf:
"Variaţia corporală în această epocă - de la copil nou-născut la bătrân - conduce la trecerea dintr-un registru de activităţi la altul, aproape pe nesimţite, astfel încât spiritele să înveţe cum să-şi coordoneze în mod optim puterile pentru ca acest sistem corporal să îi fie de folos de-a lungul sarcinilor de destin."
Vis-a-vis de aceasta idee am citit diverse materiale in care am gasit si teoria ca, in prezent, unii oameni isi pot incetini ritmul biologic, fara a mai imbatrani. Mai mult decat atat, ca unii ar avea chiar abilitatea unor regenerari ale celulelor degradate, actiune care le confera chiar o intinerire a corpurilor lor fizice.
Este posibila/probabila in realitate o astfel de teorie ?

__________________

Pentru cei care au si alte treburi de facut, raspunsul pe scurt este: da, se poate. Linia genetica permite, mai ales daca omul nu traieste bezmetic in mijlocul societatii, ci retras, in conditii de multa liniste trupeasca si sufleteasca.
Pentru cei care vor mai mult: depinde despre ce vorbim!!!
In principiu, da - se poate, din cate stiu eu, si nu neaparat pentru ca ma refer la moşii despre care scriu frecvent. Lor le este proprie intretinerea, si nu regenerarea - dupa ce au cunoscut chiar degradarea. de altfel, cred ca este o confuzie aici, la aceasta tema, cred ca este vorma despre intretinere si nu o regenerare dupa degradare. Dar este posibila si o astfel de regenerare, to in aceleasi bune conditii, fara... elixiruri miraculoase, plante care regenereaza instantaneu, etc... Si nici despre vampiri, varcolaci, etc. Uneori, astfel de pagini descriu romanţat chiar tot felul de cazuri de acest fel si, ca sa fie credibili, romanţarea capata directionari in viata curenta.
Dar la baza se afla intr-adevar ceva cu totul special, moşii - oameni care au alte sarcini decat noi, insa chiar aici, pe Pamant. Pe lânga cei din alte dimensiuni, despre care vorbim acum.
Dar vorba din Star Gate (!!) multi au ... gena Strabunilor, adica, mai biblic spus, se trag din stravechi linii asupra carora avem astfel atentionare: ca exista ca atare si ca sunt pure. Nu prea se spune in ce consta acesta puritate, si despre ea se poate spune o multime de lucruri. Gruparile secrete cunosc bine faptul ca s-au urmarit crearea si intretinerea unor linii genetice cu puritate de neam, care - credeau ei - aveau darul sa atraga la intrupare spirite de un anume fel: acolo unde se tinea cont de asta. Acolo unde se credea doar in existenta carnii intretinuta prin carne, se intretineau si se oferea un anumit fel de invatatura capabila sa sustina dorintele "creatorilor" de acest fel. Stiind acest lucru, părerea mea este ca ar fi improbabil sa fi existat... un potir cu sange al lui Iisus, dus in secret de Maria Magdalena in Europa, unde sa se intemeieze stirpea lui Iisus - asa cum s-a tot scris de-a lungul timpului. Cred ca acolo este vorba despre altceva, cunoscut de unii capi ai catolicismului (si de altii, nu-i vorba!!) si rasuflat in anumite momente ale istoriei, pentru care multi au murit - si noi credem ca din cauza averilor, caci se prinde cate ceva de ceea ce tocmai ne lipseste!!. Este vorba de putere, de fapt, puterea de a subjuga masele, de a gasi facil metode de imbogatire, etc.
Si de a cauta metode de ... nemurire... Ne vine greu sa credem asta… Dar da!! pentru ca stiau si ei cate ceva din existenta mosilor, si voiau si ei!!! Dar de la a vrea pana la a avea, trebuie muncit mult, si cand ajungi acolo, trebuie sa muncesti si mai mult, total pentru altii, de loc pentru sine, pentru acumulari pt. sine...
Astfel de ...gene sunt intr adevar coboratoare din vechi linii genetice, de descendenta atlanta. Unele sunt depistate si intretinute cu intentie, altele sunt, exista, pentru ca nu au intrat in circuitul mondial. Si astfel de linii, la randul lor, au fost urmarite de conducatorii societatilor, cu mare batalie pe capetele lor, altele s-au format prin conjuncturile vremurilor - dar bine cunoscute şi intretinute, chiar de multe ori folosite pentru scopuri inalte, de ajutatorii nostri. Vom mai discuta despre astfel de lucruri.
Dar de-a lungul timpului, conducatorii societatilor noastre si-au dat si ei seama ca una este spiritul si alta este trupul, chiar daca trupul poate oferi impulsuri de manifestare spiritului. Poti face orice fel de actiuni cu carnea, dar nu si daca spiritul este constient ca poate face altceva decat sa fie carne maleabila in mainile unor asemenea stapani, cu scopuri mai mult sau mai putin josnice. Chiar daca se pune accent pe formarea comportamentala, de copil, pe stimularea fortelor ascunse ale spiritului, pe care le numim azi foarte plastic: paranormale, CONSTIINTA apare si se dezvolta la maturitate. Nu la toti, nu se nasc multi "Moise" in lume.. Desi si Moise a cam facut acelasi lucru, dar translatand cunoasterea primita catre poporul lui. De regula, astfel de oameni formati, cu constiinta inaintata, erau omorati sau prin grija unor alte structuri paralele, de acelasi fel - dar cu constiinta inaintata - erau salvati si isi gaseau astfel alt loc in lume, ajutand-o cu puterile sale. Asa s-au format si pe la noi sihastrii, solomonarii, pe nedrept numiti vrajitori, catalogati drept raufacatori.
Nu-i vorba ca si azi suntem tentati sa-i dispretuim… Dar sunt din ce in ce mai multi si, de multe ori, Saulii vremurilor noastre ingroasa randul Pavelilor…
De aceea sa-i iuibim si pe Sauli, nu numai pe Paveli !!!… Chiar daca ei nu cred ACUM in iubirea noastra, se vor sprijini pe ea atunci cand le va veni vremea. Si ne va fi bine tuturor!!

13 comentarii:

hera mariana spunea...

Bine tuturor?
Imi pare rau, draga Cristiana, dar eu nu cred...
Poate ar fi bine sa dai niste exemple mai din zilele noastre, ca sa mai inteleaga si unii ca mine, cum stau lucrurile. Eu nu mai cred demult in basme.
Dar te citesc... poate o sa ma prind si eu intr-o zi.
Te imbratisez.

Anonim spunea...

Multumesc pentru un asa amplu raspuns. Intrebarea pornise si de la observatia reala asupra unor semeni de-ai nostri: cunosc persoane care, desi sunt trecute de 40 si chiar de 50 ani arata de parc ar avea 20-30 ani. Fara exagerare. Varsta pe care si-o arata pe chip este intr-o uluitoare discordanta cu varsta din buletin.

Anonim spunea...

Nu ma surprinde acest subiect. De mic copil am considerat ceva firesc existena unor anumite metode prin care corpul se poate pastra tanar si sanatos, atata timp cat ai un motiv serios pentru care sa o faci. Nu stiu de unde, dar eram si sunt inca, ferm convins de asta. Acest lucru nu ma intereseaza, totusi. Ceea ce poti face intr-o mie de ani poti face si in o suta doua zeci, daca stii cu adevarat ce ai de facut, desigur;)

Numai bine.

do re mi spunea...

Mi-am schimbat ieri foto la profil tocmai pt ca devenise obositor sa ma tot explic ca am 41 ani nu 21 ,ca atata are baiatul meu ,e marea si mereu repetata intrebare ,pe unde ma duc si mirarea oamenilor si mie care mi se pare firesc sa fiu asa si nu altfel ;e ,poate oi cobori si eu din atlanti ,ca tot aveau toti stramosii mei ochii albastri .
va imbratisez

Anonim spunea...

Doremi, devenise obositor sa explici ca ai 41 si nu 21?
Dar asta chiar trebuia facut?
Ce incantare mai mare ai mai fi putut avea decat sa te vezi in ochii celorlalti acum ca la 21 ?
Nicidecum nu ar fi trebuit sa fie o corvoada, ci un minunat secret care nici nu trebuia sa iasa la lumina !
Dumnezeu nu a lasat o atare tinerete pe chipurile unor oameni ca tine degeaba ! Bucuria trebuie sa fie reciproca: a ta ca ai primit-o, a celor din jur - ca au ocazia de a se minuna privindu-te 1

SOmeONE spunea...

In Limba Italiana exista o expresie interesanta: "Ha una faccia visuta" - "are o fata traita". Se refera la faptul ca respectivul are riduri, par grizonat sau alb, in general semne ale unei varste nu tocmai juvenile. Dar, in cele mai multe cazuri, tinde a fi folosita pentru a descrie pe cineva care a avut multe de trecut, in genere are o bogata experienta de viata. Noi insine, tindem sa dam mult mai mult credit spuselor unei persoane varstnice, decat celor venite din partea unei frumoase si netede figuri.
Se mai spune de asemenea, referitor la cineva, "a imbatranit frumos". Asta nu inseamna ca fata i-a fost crutata de riduri sau parul nu i-a albit. Dar acel om are pe chip o expresie senina iar ochii ii scanteiazza inca, vioi si atenti. Cred ca aici este secretul tineretii vesnice. Sa nu uitam ca in toate reprezentarile facute de catre artisti, Dumnezeu apare sub forma unui batran, fara exceptie.
Daca acea lume pe care o descrie Cristiana exista, si probabil ca asa este, tineretea relativa a corpului are sanse sa intereseze prea putin. Privind prin prisma efemeritatii vietii fizice, trupesti, in raport cu cea spirituala, problema ar trebui sa existe minim, nefiind scop ci mai degraba o povara. Ceea ce se si intampla, de fapt, gandindu-ne ca ne petrecem probabil 95% din viata incercand sa satisfacem nevoile corpului. In cele mai multe cazuri, cele cinci procente ramase le folosim pentru satisfacerea orgoliului, confundat des cu spiritul.
Iata de ce nu cred ca tineretea perpetua sau batranetea intarziata s-ar numara printre preocuparile de baza ale entitatilor spirituale.

corvusdd spunea...

Buna ziua draga Cristina. Daca imi permiti sa intervin si eu in aceasta discutie. In primul rand daca este sa o luam asa corpul umana, genetic vorbind, poate rezista intre 0-500 de ani, dar ca sa ne facem intelesi hai sa si explicam de fapt ce inseamna imbatranirea. Imbatranirea este o degenerare a celulelor. Degenerandu-se acestea nu mai pot asimila apa celulara atat de necesara functionarii optime organismului. Prin acest fenomen apare asa numita imbatranire. Pielea nu mai are elasticitate, organele interne "obosesc", sistemul imunitar isi scade din activitate si multe alte fenomene asemnatoare. Una din solutiile ideale amanari acestui proces ar fi sa ne educam celule sa asimileze in contnuare acest tip de apa. Cum putem sa le educam? Pai in primul rand aceste celule trebuie sa fie "ocrotite" de stimulii externi care duc la o consumare a energie celulare. Ce inseamna consumare a energiei celulare. Pai in primul rand aceasta consumare deriva din viata stresanta, alimentatia nesanatoasa si dezechilibrata, factori de mediu ne prielnici unei vieti sanatoase. Si ultimul punct, sa invatam sa ne conservam si sa ne suplinim aceasta energie, prin diverse mijloace si prin diverse procedee de relaxare si meditatie. Trebuie inteles ca aici un rol foarte important il joaca si psihicul omului. Daca psihicul unui om nu este echilibrat atunci nici viata la nivel celular nu este. In ceea ce fac eu merg pe urmatoarea teorie: Nu exista corpuri separate la oameni. Adica: atunci cand tratezi corpul trebuie sa tratezi si psihicul si spiritualul. Nu exista boala ci doar bolnavi. Mai sunt foarte multe de spus la acest capitol. Eu am incercat sa sintetizez ideile atat cat se poate, nu vreau sa va bulversez mai tare cu informatiile mai mult decat este necesar.
Va urez o zi buna, calda si plina de lumina.

Anonim spunea...

Cu siguranta, toti aveti dreptate.
Tineretea fara batranete ramane totusi un deziderat al omenirii. Am crescut cu acesta in minte preluindu-l din povestile copilariei! Posibilitatile de implinire a unor sarcini pe pamani sunt mult mai numeroase in cazul unui corp tanar fata de cel al unui corp imbatranit.
Mai mult decat atat, doar simpla constatare a spiritului ca salasluieste intr-un corp tanar cred ca ne influenteaza pozitiv.

Evident, stim ca in urma sunt niste elemente si cauze care au determinat mentinerea acestei tinereti fizice, insa, dincolo de acestea, cred ca este un "dat" (sau "dar") de la Dumnezeu aceasta insusire pe care nu multi l-au primit.
Este o mare bucurie sa constati ca te numeri printre cei care l-au primit. Cu un rost anume, desigur.

Cristiana spunea...

Dragii mei, dupa lupte zdravene, am reusit sa intru pe net!! Multumesc si pe acesta cale celor care m-au ajutat si ma ajuta in continuare.. multi oameni buni pe lumea asta!! Doamne ajuta mai departe!!
Am citit cu mare-mare placere tot ce ati scris aici, sper sa se fi incheiat pentru mine aventurile cu netul si sa nu mai lipsesc de la intalnirile cu voi!! Se pare ca voi sunteti mai cuminti decat mine!! Asa ca mi-e cam rusinica acum cu numele acesta al meu..

Pai... sa incepem sa discutam!!
Mariana, scumpa mea , tu esti o luptatoare si lumea e mai buna cu tine pe Pamant!! Nu pot cladi sperante altora, decat daca ei doresc.. le dau idei care sa le sporeasca chiar increderile!! Dar ale mele merg repede spre implinire!! Constatat !!! Asa ca eu zic ca mai traim niste 25 - 30 de ani ca sa vedem cum lumea asta a noastra s-a schimbat!! Eu o vad schimbata si in curs de schimbare in continuare, daca privesc la radacina lucrurilor si vad exploziile de schimbare in moduri deosebite.. A propos de Tinerete fara batranete, la modul foarte concret, observ cum energiile isi fac efectul lor deosebit in viata noastra: cand eram copil vedeam persoanele de 50 de ani cam cum arata acum cele de 70 si peste.. La 50 de ani ai nostri, acum, aratam mai tineri nu pentru ca ne-am da mai mult cu crema pe fata, sau ne am machia, sau am fi mai bine imbracati.. Cum spuneai si tu, DoReMi, perfect adevarat!! Cum spuneai si tu, Anonim.. Eu nu mi am vopsit parul niciodata si am inceput sa albesc de un an doar.. Depinde si de liniile genetice care se impletesc in noi.. de compatibilitatea lor..
Ceea ce am mai observat a fost faptul ca unele persoane care se straduiesc sa faca gimnastica, operatii estetice, etc.. nu fac decat sa si inrautateasca spre batranete starea de sanatate prin fortarea tesuturilor, muschilor, schimbarea liniilor trupesti fata de traseele energetice pe care nu le sesizam.. Foarte important acest lucru!!

Cristiana spunea...

Si, Andrei (LA MULTI ANI!! cu sanatate, bucurie, implinirea dorintelor tale si ale lui Dumnezeu pentru tine!!), asa cred si eu, ca este foarte important ce facem in viata!! Insa daca ni se dau 1000 de ani, cred ca nu degeaba ni se ofera acest dar... Sunt multe etape in viata noastra de care suntem mai mult sau mai putin constienti si, din nefericire, multi isi doresc moartea mai curand decat sa se vada ajunsi la batranete.. Ni se ofera multi ani ca sa deschidem multi ochi, sa traim cu multe simturi, cu tot ceea ce ne ofera timpul pe care il traim. Este "vremea ideilor" cum spun unele legende.. vremea vorbelor, gandurilor, drumurilor parcurse pas cu pas.. Lumea face ce trebuie sa faca, dar jinduind la gradina altuia (chiar a Domnului!) uita sa se concentreze asupra celor din propria lor gradina.. Invatam, acumulam, gandim, infaptuim, modelam si remodelam ganduri si fapte.. La sfarsit de multe ori spunem ca am facut si noi ceva in viata, intelegem ca am facut ceea ce am putut face.. Si parca o unde de multumire apare ca o blanda recompensa..

Cristiana spunea...

Draga Sorin, da, si eu cred ca fiecare om este un poem al propriei sale vieti!! Este frumos omul: si cu riduri, si cu pielea neteda, este frumos chiar cand in interior trupul i se frange - dar isi primeste soarta cu blandetea intelegerii ca viata i-a dat si zile bune, si zile grele, si isi duce pana la capat, cu demnitate, darul primit..
Intr-adevar, lumea aceea deosebita despre care scriu uneori exista, si aceia nu au atentia oprita pe astfel de lucruri, chiar daca uneori apar sub forma unor batrani si alteori sub forma unor tineri. Depinde de invatatura pe doresc sa o ofere celor in calea carora ies..
De altfel voi scrie foarte mult in viitor despre faptul ca parul alb este lasat asa pentru ca, spre batranete, navala informatiilor sa se mai potoleasca, sistemul corporal sa nu faca eforturi mari pentru procesarea lor, ramanand cu un minimum de atragere a lor. Varsta pe care o cunoastem ca fiind aceea a degradarilor trupesti este o modalitate de impiedicare a muncii, o invitatie la ganduri, reflectii, intelegeri.. gasirea intelepciunii dupa o viata traita intens..

Cristiana spunea...

Corvusdd, am mai multe lucruri de discutat referitor la cele scrise de tine, asa ca amanam pentru maine!!!
La fel, Anonim !! Uuu!! am putea sa prelungim zile intregi acest subiect!!!

Cristiana spunea...

Dragii mei, imi cer iertare, am ramas in urma cu raspunsul la comentariile voastre, dar nu v-am uitat.
Corvus_dd, am deja incredintarea ca, atunci cand voi scoate si blogul de Sisteme Corporale si Profil Spiritual te voi invita sa participi la marea bulversare pe care am pornit-o si eu pe aici!!! De altfel, cred ca nu ne strica din cand in cand o bulversare cu lucruri interesante si bune, caci de alte feluri de bulversari, acasa, la serv., pe strada... suntem plini !! sa le apreciem pe toate, caci din toate invatam multe!!
Multumesc, oricum, pentru toate cele pe care ni le-ai oferit!! Vin si eu din urma, acus-acus !!!