Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degraba de pasarile care i-au cantat la ferestre... de florile care i-au crescut in fata ochilor, dimineata dupa dimineata, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsa, de ingerii care i-au vorbit intotdeauna despre mosii pamanturilor stravechi si despre tainele ascunse ale omului mereu cautator in trecuturile sale, in prezentul sau si in viitorul catre care se indreapta cu incredere, strabatand valurile eternitatilor...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

Gândul zilei.......

GÂNDUL ZILEI

Din comunicările astrale...

Sunt două principii fundamentale pe care le moştenim de la începutul evoluţiilor spiritelor umane pe Pământ.

1. De la entităţile transcedentale, care ne-au creat condiţii de întrupare şi de trăire pe Pământ:

SĂ NU PIERDEM NICIODATĂ LEGĂTURA CU ENTITĂŢILE NOASTRE AJUTĂTOARE (astrale, interdimensionale şi dimensionale, precum şi întreaga verticală spirituală coordonatoare a evoluţiilor noastre: adică cu toţi cei pe care, la un loc, formează sintetic pe Dumnezeu).

2. După ultima glaciaţiune, când vibraţia naturală a planetei a scăzut foarte mult, de la Moşii popoarelor (conducătorii spirituali întrupaţi pe Pământ: care ne-au născut noul neam şi astfel ne-au creat noi condiţii de întrupare şi de trăire, cei care ne ajută concret pentru restrângerea timpului de manifestare grea pe Pământ şi restrângerea relelor pe care le-am putea face fără ajutorul lor):

SĂ PROTEJĂM ÎNTREAGA VIAŢĂ DE PE PĂMÂNT, ÎN LIMITA PUTERILOR ŞI CONDIŢIILOR PE CARE NI LE POATE OFERI PLANETA, ÎN PERIOADA CU VIBRAŢIA EI CEA MAI JOASĂ.

(Voi relua din când în când aici această comunicare şi voi detalia prin tot ceea ce voi scrie pe blog, la eticheta Tradiţii.)duminică, 15 noiembrie 2009

VIBRAŢII (5): LĂMURIRI PRIVIND MODUL DE ÎNLOCUIRE A FOLOSIRII METALELOR ŞI CRISTALELOR CU ELEMENTE DE TRĂIRE NUANŢATĂ ŞI ECHILIBRATĂ

Subiectul privind vibraţiile cristalelor şi metalelor a fost conceput cu precizări importante privind modul de a percepe şi a înţelege amploarea deosebită a folosirii lor în viaţa curentă a omului. Vom vedea în subiectele viitorului modul în care omul a folosit cristalele în epoca sa mentală, cum a folosit… sau de ce …NU a folosit metale în aceleaşi timpuri, modul în care vibraţia lor a putut fi de folos omului numai azi, nicidecum în trecut.
Dar trebuie deocamdată să cunoaştem explicaţii generale privind cele care ne înconjoară. Să reţinem deocamdată în mod cu totul deosebit accentul care a fost pus în studiul precedent pe faptul că omul poate să folosească în fel şi chip metalele sau cristalele – dar în acelaşi mod poate să folosească toate celelalte „ustensile”, „unelte” de ridicat sau de păstrat o vibraţie corporală înaltă: cele pe care le-am enumerat le amintesc din nou, ceva mai detaliat, pentru ca să le păstrăm pe cât posibil în sufletul nostru, încercând să le folosim pe ele, mai curând decât bijuterii şi cristale. Să devină treptat adevăratele noastre bijuterii, prin care întreaga noastră fiinţă să strălucească:
– folosirea muncii corporale în echilibru, de-a lungul zilei: treburi realizate în cursul zilei, atunci când lumina soarelui – chiar şi pe timp noros – ne ajută, ne întăreşte în mod subtil. În timpul săptămânii: de vineri până duminică seara, energiile spirituale sunt puternice, în partea lor mental-cauzală şi emoţională, de aceea în această perioadă este bine de folosit nu neapărat religios – cât intelectual-emoţional timpul nostru, chiar dacă avem de făcut şi treburi în gospodărie. Să nu lăsăm toate de făcut la sfârşitul săptămânii, ci să ne repartizăm munca manuală în mod egal în zilele luni-joi. Dar este necesar să avem în vedere în aceste zile şi faptul că ne trebuiesc permanent puncte de informare, de înţelegere şi emoţionale de înaltă vibraţie, care – spunem noi – ne odihnesc sufletul şi mintea (cugetul): de fapt intensifică circulaţia energiilor spirituale şi oferă trupului energiile necesare susţinerii muncii trupeşti (cu mâinile, prin deplasare, vorbire);
– odihna curentă: somn între 23,00 şi 4 – 5,00 dimineaţa; pauze de lucru după fiecare 1 2 ore (5 – 10 minute de relaxare prin preferinţe personale); odihnă activă la sfârşitul de săptămână, prin care se intensifică schimbul de păreri, schimbul de experienţă între membrii familiei, rude şi prieteni;
– folosirea mişcărilor fluide – nu agresive, ci liniştite, calme, eliminarea pe cât posibil a lucrărilor făcute în goană, pe fugă. Să învăţăm şi noi, să dăm şi exemplu celor din jur, să facă tot ceea ce este posibil pentru poziţia lor de serviciu, din familie, de bună vecinătate. Să nu preluăm alte lucrări din mâna altora, din exasperare din cauza nepriceperii lor. Se pot aduce completări ulterioare, păstrând atitudinea deschisă, binevoitoare, faţă de cei din jur, atitudine care va conduce treptat la întărirea dorinţei de a face ceea ce le revine fiecăruia, cu drag şi, astfel, cu mai mult spor şi calitate.
– folosirea cuvintelor în echilibru între viteză şi nefolosire. Să nu uităm că viteza din vorbirea noastră nu este decât dorinţa de a exprima cât mai multe lucruri în cât mai scurt timp şi nu este proprie omului defel. Să ne ascultăm pe noi înşine, aşa cum îi ascultăm pe alţii şi să dăm putere cuvintelor atunci când este cazul, de-a lungul frazelor pe care le întocmim. Să nu lăsăm plictiseala să ne anime, nici ruşinea, comunicarea trebuie să ajungă armonios în lume. Să participăm direct şi noi la simfonia lumii, în felul nostru – nu în felurile agresive pe care suntem tentaţi să le folosim, după lumea scrâşnetelor şi claxoanelor în care trăim…
– folosirea gândirii pozitive – deşi nu dogmatice, cum este aceea care spune: „Nu spune NU!!”, „Nu spune LUPTĂ!!”, „Nu spune NU POT!!”… Să ne obişnuim să ne echilibrăm folosind cuvinte de orice fel, căci creierul nostru are nevoie de diverse sunete pentru a se adapta în această perioadă de trecere de la o etapă de evoluţie la alta: cu toate grupurile spirituale din lume, cu toate teoriile (din care să luăm câte un bob bun, de oriunde, direct sau prin adaptare la obişnuinţele noastre), cu tot felul de lucruri de care avem nevoie. Să nu uităm minunatele cuvinte ale miresei americane: ceva vechi, ceva nou, ceva de împrumut, ceva care să aducă emoţii duioase!! Străduinţa ar trebui să ne fie calea, să nu disperăm că nu facem cum vrem noi lucrurile şi nu avem comportamentul după idealul din sufletul nostru… Să nu uităm că avem de îndreptat miliarde de faţete ale aceluiaşi element, cu care ne-am confruntat o eternitate până acum. Înlocuirea cu ceva superior se face treptat şi… avem la îndemână o eternitate de acum încolo pentru a remodela practic la infinit, totul… Trebuie totuşi să ne gândim că eternitatea se parcurge şi ea pas cu pas, din nădejde în nădejde – şi nu deznădăjduind, lovindu-ne, afurisindu-ne… Şi nici pe noi înşine, şi nici pe alţii, aşa cum ne-a învăţat, din nefericire, societatea…
– calitatea înaltă a execuţiei, eliberarea de lucruri făcut de mântuială, la repezeală, că tot nu ne mai pune notă cineva!!.. Măcar să facem 5 din 10 lucruri – mai puţine, dar de calitate… decât 10, cum or fi!!..
– ordinea (pe cât posibil), curăţenia (chiar dacă nu stăm toată ziua bună ziua cu mopul în mână), întreţinerea unei atmosfere plăcute: personale, a locuinţei, a locului de muncă – însă cu o atitudine tolerantă faţă de cei care nu au înţeles acest lucru. EXEMPLUL PERSONAL FACE MINUNI !!!
– folosirea echilibrată a tuturor celor pe care ni le oferă societatea – de la obiecte variate la medicamente şi alimentaţie. Îmbrăcămintea variată ca formă, culoare, are o deosebită importanţă în starea generală de fiecare zi; chiar dacă nu suntem bogaţi – tot ceea ce avem să fie de culori variate (chiar şi lenjeria intimă – nu mă judecaţi greu..) căci corpul nostru are nevoie de variaţii în fiecare zi.

Este necesar să avem în vedere asemenea lucruri, să le urmăm treptat şi vom vedea cum singur trupul nostru nu va mai avea nevoie de bijuterii. Este de adăugat, de asemenea, faptul că bijuteriile = combinaţii de metale stabile şi cristale, ori numai cristale simple, amplifica energiile celor ştiute de noi, dar – aşa cum spuneam la un moment dat – ele nu oferă învăţătură în plus şi, obişnuindu-ne cu ele, nu ne mai impulsionează către noutăţi. Ele pot echilibra, dar tot aşa ne putem singuri echilibra, ştiind cum s-o facem, prin ce metode.
Cristalele nu au fost niciodată „umplute” cu învăţături în străvechimi (în epoca atlanţilor sau lemurienilor), dar fiind folosite în feluri speciale, ele au amplificat forţele spirituale ale celor care aveau mari sarcini planetare, de realizat în epoca de trecere anterioară: trecere de la etapa mentală la etapa intuitivă. Să înţelegem că folosiri ale metalelor şi cristalelor au fost create de populaţii spirituale care nu au avut de la bun început mare putere de adaptare la modul de existenţă pământean, la evoluţii prin folosirea trupului (creaţie materială, comunicare, deplasare). De aceea, pentru astfel de populaţii a fost întotdeauna mai uşor să folosească metale şi cristale, decât să se străduiască să folosească metodele de orientare prin trup.
Descoperim treptat adevărata faţă a multor lucruri în aceste timpuri, în care mai descoperim de asemenea că forţele spirituale sunt mereu în creştere şi numai folosindu-le aşa cum le avem, de la un moment la altul, putem să realizăm complet sarcinile spirituale pentru care am venit aici, pe Pământ. Avem toate învăţăturile în noi, delimitarea între subconştient şi conştient este din ce în ce mai subţire, iar intuiţiile noastre – din ce în ce mai puternice. Să le ajutăm, să ne ajutăm pe noi înşine şi astfel vom vedea că putem ajuta din ce în ce mai mulţi oameni să păşească mai departe curajoşi pe drumurile vieţii.

9 comentarii:

Nicolle spunea...

Chris, vreau să te întreb ce semnificaţie are un vis în care îţi apare un cal negru?
Poate să fie îngerul meu? pt. că părea să fie bun şi curajos...şi mă înţelegea.
Mă sperie însă că era negru...

100 Ro spunea...

Buna,am fi incantati daca te-ai alatura comunitatii 100 Ro.Bafta si te asteptam.

Cristiana spunea...

Draga Nicolle, uneori ne trebuie sa intelegem ca ajutatorii nostri ne formeaza echilibre pentru elemente pe care nu le intelegem suficient din viata curenta. Nu ne invata societatea noastra prea multe lucruri, ori poate ca suntem atenti prin alte parti... Cunosc multi oameni care au adevarata groaza de culoarea neagra, asociind-o cu doliul. Cunosc clarvazatori care confunda canalele negre cu demoni (cand este vorba doar de niste biete canale fluidice infundate.. din cauza vibratiilor joase, asa cum constipatia este binecunoscuta in cazul corpului fizic). Protectiile care apar ca un fum sunt luate drept blocaje, si multe, multe altele.
Cert este ca nu trebuie sa ne fie frica de negru, caci explicatia profunda a negrului spune ca aceasta este culoarea necunoscutului care ni se prefigureaza doar spre stiinta, inainte de a veni vremea necesitatii de a cunoaste un anume element. Intai vedem un punct negru, la "orizontul" constientei noastre, care treptat prinde forma si culoare, elementele structurale se contureaza precis si intelegem despre ce este vorba. Ne este frica de fapt de orice ne este necunoscut, de multe ori distrugem ceea ce ne ar putea intari... Invatam cu destul de multa greutate ceea ce este necesar pentru a deveni din ce in ce mai curajosi. Dar devenim, cu siguranta, chiar daca uneori mai incet.. Fiecare dupa puterile sale...
Asadar, nu-ti fie frica de negru !! Nu-ti fie frica de cai negri! Un inger al tau iti arata poate... cat de pretiosi sunt caii arabi pur-sange!!!
Si eu ma sperii cateodata, dar am invatat ca orice durere, greutate si neintelegere as fi avut in viata, toate m-au intarit. De multe ori neclaritatile le-am luat drept greutati. Si am ajuns la o varsta la care pot spune ca nu am trait degeaba din acest punct de vedere!!
Te imbratisez cu mult drag, Nicolle!!

Nicolle spunea...

Îţi mulţumesc mult, Chris! N-am să mă mai tem de negru.
Acasă am 3 pisici negre cu putin alb...şi le iubesc mult, chiar dacă majoritatea oamenilor consideră că aduc ghinion. Probabil în Evul Mediu aş fi fost arsă pe rug :))

Te îmbrăţişez şi mă gândesc la tine!

Cristiana spunea...

Si eu, Nicole, din tot sufletul meu !!!

eledaca spunea...

In primul rand, sunt extrem de recunoscatoare ca mi-a fost permis sa am acces la scrierile tale, incerc sa tin pasul si sper sa nu dezamagesc, pentru ca sunt extrem de mica... As dori sa te intreb daca influienteaza pozitia patului ceea ce se intampla in timpul somnului? Spun asta pentru ca eu ma simt diferit in functie de camera...sa continui sa dorm intr-un loc care ma tulbura uneori? Sau e doar imaginatia mea? :)

Cristiana spunea...

Elena, tuturor le este permis, si chiar nu pot fi de acord cu asa numiti maestri spirituali care spun in fata oamenilor ca nu le este permis accesul, cand, de fapt, chiar maestrii sunt avertizati doar ca omul poate nu intelege tot ceea ce are de acumulat deodata, ci treptat, ori are alta sarcina, ori are unn nivel mult mai mare decat maestrul!! Asa incat, oamenii au "permisiune", dar fiecare are sau nu sarcini compatibile cu un anumit fel de cunoastere..
Si nu exista oameni mari sau oameni mici, dorinta fiecarui om conteaza, daca vrea sa invete - invata!! La orice varsta, cu experienta sa!!
Si asta fiind lămurită(!!) sa spun ca pozitia patului poate sa influenteze somnul,si am in vedere nodurile retelei Hartman. Daca nu te simti bine, plimba-l pana cand gasesti un loc bun.
Dar mai intai ti as da un sfat: inainte de culcare deconecteaza de la priza toate legaturile elecrice din camera, cumpara prelungitoare cu clapa si inchide clapa inainte de culcare. In general noi avem calculatoare, televizoare, radio, etc, telefoanele mobile care ar trebui sa fie cat mai departe (eu pun mobilul pe post de ceas desteptator stau cu el la cap, ceea ce nu e bine chiar de loc!! o sa am si eu in vedere).
De asemenea, vezi ca, daca doar din cand in cand nu dormi bine, se poate sa fii sensibila la vreme, la luna plina (eu nu dorm decat cu tinctura de valeriana cand e luna plina! si pana am descoperit-o dormeam iepureste de la 3 la 6 dimineata!!), la certurile de noapte ale vecinilor!!Chiar cunosc cazuri reale, cineva nu credea cand ii spun ca nu doarme din cauza certurilor vecinilor, ca nu se audea nimic!! Si mi-a spus dupa un timp ca.. au iesit la 1 noaptea si s-au batut pe holul blocului, ca apartamentul nu le mai ajungea!! Iti pare rau de oameni, dar asa sunt ei, pana una-alta..
Fumatul inainte de culcare, consumul de apa care pune sangele in miscare, mancarea tarzie, toate acestea isi fac de cap, din cand in cand.. Eu mancam salata de cruditati seara de seara si nu dormeam!! Telina+morvov+gulie+varza face un amestec exploziv de energie.. si mai dormi daca mai poti!! Sau.. sucul de portocale, ciocolata, cafeaua decofeinizata.. oricat ar fi ea de decofeinizata, tot are cofeina in ea!! Eu nu pot dormi daca beau o astfel de cafea in jurul orei 6 seara!!
Poate nu vei crede, dar lipsa de miscare pe fiecare zi stagneaza energiile si duce cateodata - cand nu se face suficienta miscare - la insomnii.
Trebuie sa invatam sa ne cunoastem bine, in timp!!
Toate fiind sporadice, ne induc in eroare. de aceea e bine sa avem grija sa eliminam posibilitati de acest fel.
Doar vecinii nu-i putem elimina!! De fapt romanul spune ca familia, colegii si vecinii ti-i da Dumnezeu si... daca te alegi cu ei, trebuie sa-i suporti!!

eledaca spunea...

Multumesc Cristiana! Voi tine cont de sfaturile tale! O zi cat mai frumoasa!

Cristiana spunea...

Multumesc, Elena!! Si eu iti doresc la fel !!!