Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

miercuri, 18 noiembrie 2009

O DISCUTIE INTRE PRIETENI, DE LA BLOG LA BLOG...

O mica discutie despre arhangheli, pentru toata lumea, dar pornind de la o idee din partea prietenei noastre, Liege.BlueIris, careia ii multumesc pentru prezenta ei - cu adevarat acea flower-power: gingasa, profund simtitoare, subtila si puternica deopotriva.
(Iertata sa fiu de catre romanii stabiliti in America sau cei care prefera siturile americane, nu am nimic impotriva nimanui, fiecare face ce crede de cuviinta, eu cred ca sarcina mea este sa explic. Restul este discutie vesela si prieteneasca pe un blog) ...
Dintre ideile care circula pe forumuri si unele bloguri, aleg sa dau de exemplu una dintre ele, cand discut despre credulitatea oamenilor, care duc si ei mai departe ceea ce primesc, fara sa stie nici un fel de explicatie, fara sa-si puna intrebari... Printre care si acest lucru, cum ca Arhanghelul Mihail ar fi "inger cazut". Toti arhanghelii ar fi ingeri cazuti...
Oricum, in urma cu vreo 3 4 luni am primit ideea, ca Dumnezeu pe care il iubim noi este un dumnezeu teluric, cazut, un dumnezeu de mâna a zecea... In contextul unor emisiuni Discovery, carti etc, unde se ataca fundamentul emotional unui popor - credinta, incredintarile spirituale comune ale oamenilor - nici nu ma mai mir... Altii zic ca nici nu se mai mira de prostia mea... De aceea stau eu dreapta, cu un pumn in spate si unul in fata, reusesc aceasta performanta cu brio !!!
Am avut bucuria sa primesc foarte multe detalii privind evolutiile, multe nu sunt intelese decat asa cum au dorit oficialii vremurilor. Si informatii cu siguranta ca au existat in toate vremurile, doar ca au fost ascunse cu deosebit de multa grija. Printre altele, am aflat despre faptul ca arhanghelii nu se intrupeaza in dimensiunea noastra, caci puterile lor devin extrem de mari si, fara invataturile complete ale treptei lor de evolutie, ar avea tendinta de a ajuta pe toata lumea, ajungand sa faca ei cele mai grele lucruri din vietile noastre. De aceea ei stau, pe parcursul treptei lor de evolutie, in dimensiunile si universurile paralele, de unde pot ajuta in feluri de o complexitate si subtilitate pe masura fortelor lor spirituale uriase. Altfel, daca ei ar trai efectiv printre noi, noi - ceilalti, care nu am intrat in treptele superioare de evolutie, nici nu le-am mai atinge, daca nu invatam subtilitatile care conduc la usurarea celor care, la un moment dat, ni se par grele, complicate.
Dar ei ajuta indirect, din dimensiunile structurale paralele, dimensiuni de ajutor pt. dimensiunea noastra. Stim ca arhanghelii au ajutat intotdeauna oamenii, si cei mai sensibili dintre noi chiar simt acest ajutor, efectiv, manifest in viata noastra.
Sa adaug si faptul ca numele lor nu este o simpla alegere a unui "parinte", fie el uman sau Dumnezeu. O numire - un nume - este de fapt un cod si multe numiri pe care le cunoastem sunt de fapt coduri ale liniilor de lucrare sau de invatatura care vin de la coordonatorii nostri de evolutii. De aceea, numele de Mihail sau Gabriel, sau Uriel, sunt coduri de lucrari de mare complexitate, care ne cuprind si pe noi, in lucrari sau evenimente universice despre care invatam treptat, pe masura cresterii puterilor noastre spirituale. Este un fel de nume comun, asa cum aflam in zilele noastre ca nu a fost, la daci, un singur Deceneu, ci un sir intreg de decenei, invatatori pe care avem tendinta sa-i numim "preoti".
Multi oameni nu inteleg diferitele feluri de ajutor ale acestor entitati, in cadrul lucrarii lor deosebit de cuprinzatoare. Sunt consternati ca aud de semeni ai lor despre care au pareri rele, ca au fost ajutati de arhangheli, fiecare pe o anumita linie de lucrare. Caci de multe ori, neplacerile sau neincrederile formate in viata curenta nasc sincrazii profunde.
Astfel, se nasc sincrazii legate de faptul ca unii arhangheli ajuta unor oamenii pe care avem temdinta sa-i dispretuim daca nu chiar mai mult, si de aici la ura si consternarea de a fi si ei ajutati nu mai este decat un pas.
Sau respingeri ale faptului ca ei, arhamghelii, ar ajuta la... dezvoltarea tehnicii - asa cum, se aude, au ajutat si in trecut. Si chiar de aia ar fi cazut Atlantida, pe care au mancat-o pe paine, ca si Lemuria, inaintea ei... Ar trebui sa nu ma consternez nici eu (desi e greu!) si sa ma obisnuiesc sa spun doar ca nu a "cazut" Atlantida, ca noi nu suntem "cazuti" ca numai cei care urasc viata pe Pamant cred acest lucru si influenteaza puternic si pe altii.. Oamenii nu iubesc tehnica decat ca sa-si faca loc in lume, sa castige bani, sa devina "cineva". Macar asa invata treptat sa munceasca si apoi, tot treptat, sa indrageasca munca... Cei care nu iubesc chiar de loc tehnica (s-o faca, nu s-o foloseasca!!) au de multe ori ideea ca tehnica, munca ca atare, este "depasita", neavenita. Ca devine chiar o rusine... Si apoi, cum poate un arhanghel sa stie tehnica!! Sincer, si eu am crezut ca ingerii si arhanghelii sunt chestiutze fara vlaga, care pupacesc oamenii si cel mult dau din nasuc si-i scot din caderi !!! Mai nou, aflu ideea ca ... Dumnezeu habar nu a avut vreodata de tehnologiile pe care, de fapt, oamenii le nascocesc acum, pe care Dumnezeu le uraste pt. ca nu sunt facute de el...
Este foarte dureros, dar raman consternata degeaba...
Si iata cum ajungem sa credem despre ingeri si arhangheli ca ar fi "cazuti". Telurici. Ok, si eu am fost facuta "telurica", pt ca ma cobor la nivele inferioare si ma apuc sa explic oamenilor chestii despre care trebuie sa-si bata singuri capul... eventual eu sa iau doar comunicari siderale, cu ingeri care pupacesc oamenii, care se extaziaza razand ca noi suntem lumina lumii, noi facem acum, nu altcand, portaluri pe Pamant... Cand ele au fost create inainte de a apare ţărâna.. Si multe altele.
Ingerii, arhanghelii, fii de Dumnezeu (ii numesc entitatile centrale, centralii care coordoneaza toate evolutiile din universuri) sunt ajutatorii nostri, fara de a caror contributie nu am putea, singuri, sa mergem tot mai sus in evolutiile noastre. Ar trebui, dupa parerea mea, intr-adevar, sa nu ne limitam la dogmele bisericesti, dar nici sa nu calcam pe oriunde. Sa intelegem subtilitatile gandirii pozitive, ale celei negative. Sa ne punem intrebari... Caci poate gasim raspunsuri...
Ma rog, pe masura puterilor noastre. Daca nu vrem raspunsuri, sa nu-i judecam greu pe cei care doresc altceva.
Doamne, te rog cuminte si frumos, ajuta-i si pe arhangheli sa ne ajute !!!

24 de comentarii:

Anonim spunea...

Cineva,"acia"jos nu ne iubeste si tine mortis sa ne pierdem increderea in ajutorul venit din planurile inalte ale existentei.Daca nu mai speri in ajutor "din cer" nici nu il mai capeti,si daca nu mai speri in nici un fel de ajutor,devii disperat,usor de manipulat.Traim niste timpuri nebune de tot,si cei care nu sunt bine "ancorati"cad foarte usor prada teoriilor si curentelor de opinie bolnava.Ajutorul primit de la ingeri ,ghizi,ajutatori,este o palma peste obrazul celor care vor ca oamenii obisnuiti sa traiasca in mizeria psihica,emotionala,care domina viata sociala pe intreaga planeta.Doamne fereste de ajutor si idei superioare venite de sus,care pot rasturna sistemele de jos!Daca iti poti rezolva problemele cu ajutorul arhanghelilor,si ii poti invata si pe altii sa o faca,viata va deveni mult mai frumoasa si mai sanatoasa,fara sa cotizezi din plin la sistemele socio-economice oficial recunoscute.Daca ai simtit atingerea unei aripi de inger,nu cred ca mai are importanta ce spun unele voci "autorizate si bine intentionate".Cazuti sunt exact cei care ne forteaza sa ne negam trairile si experientele interioare.Traim intr-o lume nebuna rau si fiecare din noi avem puterea sa ne inasanatosim sau sa intram cu totii la balamuc!Gabriela.

Cristiana spunea...

URRRRAAAAAA!!!
BRAVO GABRIELA!!!
Ce frumoasa este dragostea ta pentru arhanghelii nostri dragi !!!
Imbratisari si sarutari din partea mea !!!

DaenIris spunea...

Acum vin sa citesc, Cristiana, imi cer scuze de intarziere si mi-e putin necaz ca n-am timp sa citesc mai repede.
Am multa treaba la serviciu, dar va prind din urma!
Cu drag,

DaenIris spunea...

Iertare, dar o sa scriu telegrafic:

1. Cristiana, multumesc, dar te rog frumos, hai sa renuntam la “aprecierile” reciproce, caci sunt stanjenitoare. Tu simti ca eu te iubesc, la fel cum si eu simt ca tu ma iubesti, iar restul vorbelor sunt de prisos.
2. E putin aiuristic sa aud ca Arhanghelul meu preferat ar fi cazut, Doamne apara-ma!
In privinta incarnarii lor, arhanghelii stiu ca folosesc avatarele, adica un fel de “proiectie” umana. In functie de “apropierea” pe care o au fata de dimensiunea noastra, avatarul poate fi pe diferite nivele de sfintenie. Cu cat arhanghelul e mai aproape de acest plan, cu atat omul e mai sfintit.
3. La treaba cu tehnica sunt usor derutata. N-am inteles nuanta, daca esti ironica sau chiar crezi ca arhanghelii sunt nepriceputi la unele lucruri tehnologice. Probabil am dat dovada de superficialitate cand am lecturat. Iarta-ma, te rog si – daca ai bunavointa, reia mai pe intelesul meu.
4. “Sincer, si eu am crezut ca ingerii si arhanghelii sunt chestiutze fara vlaga, care pupacesc oamenii si cel mult dau din nasuc si-i scot din caderi !!!” aici am ras o gramada! Sunt niste minunate fiinte de lumina. Sunt inalti, as zice uriasi, chiar, senini, rabdatori, intelegatori si nespus de blanzi. Cea mai tare enervare pe care am sesizat-o la unul din ei a fost un “eeeeeeeiii!” rostit cu un ton usor sacait si se referea la un “rau-rau”, care intinsese pelteaua mult mai mult decat era cazul, dupa toate legile iubirii si ale tolerantei. Il simteam si ma gandeam cata zarva as fi facut eu, pentru situatia aceea, desi fata de El eram ca o ganganie. He-he, da!, as fi bâzâit scandalizata, ca un bondar ranchiunos, o gramada de vreme, sa stie toata lumea ce nemultumita sunt! Da’ El, dragul de El, s-a multumit sa ofteze si sa spuna un “eeeeeeeiii”.
5. In privinta “demiurgului cel rau”, eu ti-as recomanda sa citesti, (daca inca n-ai facut-o), cartea lui Cioran, cu acelasi nume. Cred ca de acolo s-au inspirat. Ai sa vezi ca unele idei sunt interesante.
Dpmdv, puterile celeste sunt pe nivele de evolutie, ca si noi.
6. In rest, sunt complet de acord cu tine si ma bucur ca ai darul de exprima cu acuratete aceste lucruri, la modul clar si concis.

Acum mai fac o repriza de treb’soara si revin sa va citesc, cu mare drag.

Anonim spunea...

Intr-un fel toti suntem “cazuti” din sfera creatiei primordiale, trimisi la plimbare prin univers ca sa cunoastem lucrarea Tatalui si, intorcandu-ne la matca sa bucuram/imbogatim pe Tatal Nostru cu cunoasterea noastra. Bine, cred ca se intelege ca nu ma refer la tipul de cadere despre care se spune ca l-a avut Lucifer (si in care, fie vorba intre noi, cred din ce in ce mai putin).
Blandete, cu blandete sa tratam pe semenii nostrii.
Eu am mai spus si sustin in continuare; fiecare scriitor are publicul sau, fiecare maestru are invataceii lui si viceversa; adica fiecare individ isi gaseste scriitorul pe care-l poate citi si maestrul pe care il asteapta.
Odata, te-am intrebat, Cristiana, cui doresti sa te adresezi: unor persoane cu o oarecare cunoastere sau maselor largi. Tu, ai spus ca ai vrea sa te citeasca cat mai multi, Eu, cred ca acest lucru nu se poate.
La sfarsitul secolului XIX inceputul secolului XX au fost un numar important de carturari, ilustrii ganditori si in grupul acesta select un numar mic/mare (nu conteaza) de ezoteristi de clasa. As enumera persoane care apartin unor curente de idei diferite ca forma dar asemanatoare ca substanta: Renee Guenon, Fritzof Schuon, Evola, ai nostrii Scarlat Demestrescu, Vasile Lovinescu, apoi Steiner si grupul teosofic. Si, multi altii. Toti au spus adevaruri mici si mari, toti au gresit si toti au fost divin inspirati. Numai ca si atunci si acum, au un public foarte restrans. De ce? Pentru ca scriitura lor iti pune “mintea pe bigudiuri”. Si nu-i comod. Iar in aceasta epoca in care spiritul creator doarme, in care in mare parte facem repetitii si copiem fara jena, cititul se cere a fi recreativ nu provocator (in sensul de a provoca mintea si geniul).
Parerea mea este ca de aceea scriitura americanilor prinde la public. Pentru ca este usoara cu aceeasi tema si unele inflorituri care sa coloreze placut latura artistica. Nu provoaca mintea dimpotriva ii comanda sa se relaxeze si chiar sa nu mai functioneze (“nu ganditi” ni se indica in unele mesaje channel).
Asa ca sa privim cu intelegere si sa acordam timp tuturor sa capete experienta, sa-si parcurga drumul lor in ritmul pe care il stabileste fiinta lor. Daca channeling-ul pare superfluu si plin de erori, so be it cum are spune englezu’. Sunt cateva mesaje sanatoase: exista un singur dumnezeu, cunoaste-te pe tine insati, cauta adevaruri in interiorul tau, nu-i judeca pe ceilalti, oamenii din jurul tau sunt oglinda propriei persoane samd.;ceea ce este intre aceste principii si ceea ce este eroare, aproape ca nu conteaza. Eu cred ca eroarea isi are locul ei pentru a face ca mesajul sa poata fi acceptat de cei care sunt adeptii acestor channeling-uri.
Care-i diferenta intre noi si Arhangheli? Ne spune noua cineva sa ne inchinam Arhanghelilor? Nu. Ni se spune ca le putem ruga ajutorul. Inchinarea si slava se cuvine Tatalui. Noi si Arhanghelii suntem frati. Toti am pornit din Tatal. Diferenta este de treapta de evolutie. Poate ca intr-o buna zi vom fi si noi Arhangheli (e drept ca mai avem cateva milenii de calatorii in univers). Cu iubire deci, cu respect si, atat cat putem, cu smerenie sa-i privim. Si daca am pune aceeasi iubire, respect si dram de smerenie si in relatiile intre oameni, atunci Raiul cu adevarat ar cobora pe pamant.
Veneratia insa sa o tinem pentru Tatal Nostru, al oamenilor, al ingerilor si al Arhanghelilor.

Dan Ioanitescu spunea...

Invat. De la tine Cristiana si de la prietenii tai. Daca ma bucur de ceva in mod deosebit este ca tu si cu Stanjenelul v-ati imprietenit. Cat despre arhangheli... sper sa ma imprietenesc cu ei. E ca in povestea cu Harap Alb :"de numele tau am auzit dar de vazut nu te-am vazut". Desi o data, mai demult, am vazut ingeri. Sper ca ingeri.

Cristiana spunea...

Dragii mei, va raspund de indata ce pot, caci sunt intr-o corespondenta spirituala din care voi scrie si pe blog, foarte necesar tuturor. Va multumesc din tot sufletul meu pentru tot ceea ce ati scris, este o mare bucurie pentru mine!!!
Va imbratisez si va doresc o seara placuta, odihnitoare!!
Cu drag, Cristiana

Cristiana spunea...

(1)
Draga Iris, uite, sa discutam un picut despre intruparea arhanghelilor, dar si a celor cu evolutie superioara lor. Informatiile sunt pe masura modului in care omul a avut puterea de intelegere, la nivelul unei vibratii planetare foarte joase, sa le "prinda" in mod constient. De fapt azi, cunoscand in linii mari teme de fizica superioara, putem intelege ca, la un nivel superior de evolutie, se poate intrupa o monada (caci la astfel de nivele inalte, evolutiile se fac individual, insa toate monadele din astfel de trepte simt, gandesc si actioneaza intr-o singura directie - ajutor oferit evoluantilor care le calca pe urme) ...deci se poate intrupa o monada partial, si fara sa coboare efectiv in universul spiritual primar, de unde sa-si creeze un sistem corporal de intrupare si manifestare. O fac si ele, atunci cand este vorba despre alte lucrari zonale sau de anvergura universica. Dar cand este vorba de a oferi ajutor spiritelor intrupate in felul nostru, direct din mijlocul lor, o parte din energiile lor se intrupeaza, in timp alte parti lucreaza universic mai departe, prin puterea de cuprindere a ceea ce eu numesc verticala spirituala coordonatoare. Specializarea acestei puteri de cuprindere conduce la perceptia intregii structuri de coordonare, de la toate nivelele intermediare si este astfel ajutata de ele. Am mai scris acest lucru despre Iisus, o entitate centrala - un Fiu de Dumnezeu. El a facut o astfel de lucrare de cuprindere a unui intreg sistem de galaxii din subzona universica in care se afla si Pamantul.
De multe ori se crede ca avatarele, adica reprezentarile lor de acest fel, nu sunt intrupari propriu zise, dar ele chiar sunt! Radiatia monadica - daca vine dintr-un univers sau din alt univers, tot radiatie este, tot puterea sa determina formarea intruparilor si tot se manifesta la fel ca orice om. Doar ca in asfel de cazuri, puterea se ramifica pe multe nivele. O sa discut si despre aceste lucruri, nu este nici un bai sa aflam, sa intelegem, sa discutam.
Arh. Mihail mi-a transmis si mie ceva, si celor din jurul meu, atunci cand eram la inceputul comunicarii si nu aveam incredere ca se poate asa ceva !! Mesajul a fost... sa nu mai ceara Cristiana sa i se spuna toata ziua-buna-ziua cu cine vorbeste, caci ajutatorii sai sunt multi si de evolutie superioara, facem impreauna cu totii o lucrare si modestia nu prinde rau nimanui!!
Ceea ce am invatat si eu sa spun tuturor!!
Cei care nu se intrupeaza pot apare insa in viata noastra pentru crearea de conditii personale sau de grup spiritual, pentru desfasurarea unor destine. A unor lucrari. Aparitia lor in preajma noastra arata - departe de a face vreo onoare sau favoare cuiva doar asa, ca asa vor ei! - ca omul respectiv are o sarcina puternica de facut, de obicei o sarcina de grup, un grup spiritual rasfirat pe toate sau majoritatea continentelor. Aparitia lor este IN FAPT, dintr-una din dimensiunile paralele, atunci cand este vorba despre aparitii, si nu comunicare directa sau indirecta, prin intermediul entitailor noastre ajutatoare. Tot in functie de sarcina - comuna a tuturor, o sarcina de realizat in mod simultan din mai multe universuri si mai multe dimensiuni ale universului de intrupare a noastra. Daca sunt intrupati dimensiunea paralela (asa aflam direct de ei) ei apar direct, cum spuneam, prin compactizarea spatiului interdimensional. Practic fac un pas si sunt aici. Chiar direct. Ceea ce se numeste avatar este de fapt intruparea razei de putere care vine din Universul Central. Dar, cum spuneam este doar o forma de exprimare a diferentei intre coborarea efectiva a monadei si patrunderea radiatiei spirituale + intruparea ei. Dar de fapt este acelasi lucru. Se arata prin astfel de informatii ca omul stie sa faca diferenta intre cele doua forme de patrundere in lucrare.
____

Cristiana spunea...

(2)
Nu, draga mea, nu am fost de loc ironica, la problema cu tehnica/arhangheli. Am vrut doar sa arat ca altii sunt neincrezatori ca astfel de entitati superioare, care fac totul mental, nu s-ar pricepe si la tehnica... Eu trebuia sa fiu mai explicita. Invatam cu totii tehnica acum si in multe alte intrupari, aici sau pe alte meleaguri ale universului!! Pentru ca nu facem altceva decat sa intelegem legitatile care stau la baza activitatilor mentale ale grupurilor spirituale care, mai tarziu, trebuie sa ajute pe rand sau simultan grupuri de spirite in grade, trepte de evolutie diferite. Fiecaruia trebuie sa i se "sopteasca" la ureche , proportional cu cunoasterile sale. Dar toti impreuna isi unesc puterile pentru a face o lucrare de care sa beneficieze si alte spirite intrupate, dar ca utilizatori, care trebuie sa inteleaga bine, sa li explice pe intelesul lor, pentru a utiliza, la inceput, apoi pentru a realiza, a crea si ei subansamble, parti componente de complexitate si, normal, dificultate crescuta treptat.
A fi ajutator asadar, intr-adevar, este un lucru de mare responsabilitate. Care rimeaza cu... abilitatea, indiferent daca ne aflam in cer sau pe Pamant !!! Cu atat mai mult daca suntem pe Pamant, unde intrebarile curg din toate partile, oamenii sunt atenti si se poate cuprinde destul de greu complexitatea celor puse in discutie !!!!
Dar si foarte-foarte frumos!! Zic si eu !!! :)) !!!
Da, si eu ii percep pe ajutatorii mei uriasi stalpi puternici si luminosi, radiind siguranta si blandete, chiar cand imi dau in petec de-mi vine sa ma bag in pamant de rusine!! Adica atunci cand fac zarva aceea despre care spui si tu, Iris !! scandalizata, revoltata, neputincioasa in fata propriei mele neputinte de a ma tine in frau, oricate lucruri as sti... Si ma gandesc intotdeauna ca trebuie sa-mi cunosc limitele, chiar nu e nici o rusine in asta - chiar daca altii le ascund cu grija multa, macar sa inteleaga de la mine ca TOTI evoluam, invatam, gresim, mergem cu intelegeri mai departe... Trebuie sa stiu ca daca eu, care cunosc destule pentru conditia mea de om, ma revolt in asemenea fel, ce pretentii sa am de la altul?? Imi dau seama ca altii vorbesc de trairi mirabolante si privesc cu dispret pe cei care nu o fac... Chiar nu se gandesc ca le avem pentru ca sa ne putem ridica sufletul catre ceruri, ca sa ne odihnim, dar e musai sa ne coboram privirile si spre propria noastra persoana... Dar ma rog, fiecare cu puterea sa de traire !! Nu scapam fara sa trecem prin toate, asta cu siguranta!!

Cristiana spunea...

(3)
In ceea ce priveste Demiurgul Cel Rau, da, cunosc si eu multe elemente de adaptare a invataturilor la nivelele de cunoastere ale fiecarui grup spiritual in parte. Fiecare grup spiritual are invataturi pe sensuri si contrasensuri, potrivit felului personal de evolutie: nu numai pe grup, dar si pe fiecare persoana din grup. Si aici , fiecare are dreptul sa judece, de la nivelul lui, felul in care Zeul este bun sau rau cu grupul lui si cu alte grupuri, cu blocuri intregi de grupuri, cu populatii planetare de diferite feluri... Zeul Panterelor permite sfasierea unui unui, nu?! Dar ce invataturi deosebite avem din acest fapt... Ce abilitati prindem din astfel de destine...
Destinul grupului si integrarea grupului in tematica de evolutii planetare va face subiectul unui blog intreg.
Sincer, nu mai stiu cat si cand sa mai citesc, in avalansa de lucrari pe care le fac si acasa , si la serv., de aceea mi ar fi drag sa citesc, chiar de aceea vreu sa ies anticipat la pensie, daca voi putea. Imi propun multe lucruri pentru anii care vor veni, sa le iau pe toate incet, cu rabdare, sa le patrund cu ingrijire, pas cu pas !!!

DaenIris spunea...

Multumesc Cerului ca te-am intalnit, Cristiana!
Nu caut sa te magulesc atunci cand spun asta, e mai repede un fel de exclamatie egoista, ca ma faci sa ma simt ca in familie (sau ca acasa)! Mi-e tare bine sa discut cu tine si desi ne exprimam folosind termeni diferiti, esenta este aceeasi.
Doamne, multumesc! Iata, in sfarsit, cineva care intelege cu usurinta la ce ma refer atunci cand mai spun una-alta!
Revenind, la arhangheli exact asta am zis si eu. Nu se intrupeaza global, ci proiecteaza o parte a lui spre o fiinta umana.
Iisus este avatarul Lui Dumnezeu, dar aceasta proiectie este realizata de undeva cam din "cerul 7" cum ar zice unii, ca daca se lasa "mai jos" devenea insuportabil pentru ceilalti, mai putin evoluati.
Cu cat e mai aproape arhanghelul de planul respectiv, cu atat personajul care il reprezinta e mai puternic, mai sfintit etc.
In privinta arhanghelului Mihail, eu il iubesc mult... E vesnic serios si ingandurat, preocupat de problemele armate, de agresiuni, de conflicte, dar - mai ales - el este cel desemnat sa intervina in cazurile in care entitatile evoluate au actiuni a caror violenta depaseste limitele legilor cerului. In spatele figurii razboinice si rece a lui Misu, se ascunde o sensibilitate si o delicatete inimaginabila. E atat de dulce,are atat iubire, mila si duiosie ca...pur si simplu e imposibil sa nu-l iubesti, desi prima impresie pe care ti-o face, e inspaimantatoare. Presupun ca asa tre'i sa para, adica oleaca mai fioros, ca doar e razboinic, nu?!
Eu, una, sunt topita dupa el...
Pe mine m-a ajutat de multe ori, cu aceeasi noblete cu care obisnuieste sa-i apere pe toti cei lipsiti de mijloace si care il invoca, spre ajutor.
In privinta celorlalte puncte, repet, difera doar modul de exprimare. Fireste ca arhanghelii stiu tehnica, doar ca a lor este de alta natura, nu e poluanta si nici agresiva pentru cei din jur. Ei folosesc altfel fiecare element al naturii. Uite, daca facem o infima analiza, ai sa vezi ca omul foloseste natura prin mijloace care distrug, despart, separa, dezagrega etc. Ei folosesc elementele naturale, fie asa cum sunt fie prin combinare. Spre exemplu, oamenii obtin energia calorica sau forta aburului, arzand lemnul, in vreme ce stiinta superioara utilizeaza energia existenta in mod normal in natura, focalizand-o cu ajutorul spiritului si amplificand-o, daca se cere prin intermediul cristalelor, sau suprafetelor reflexive, sau refractare. Ei nu "consuma" ci folosesc ceea ce exista prin adunare, combinare sau amplificare, dar procesele permit revenirea la starea initala, fara a perturba matricea.
In fine, mai vorbim despre asta daca o sa ne mai intereseze subiectul...
Cu drag,

Cristiana spunea...

(1)
Pai chiar un picut ne intereseaza mai departe, caci este vorba de configurarea viitorului nostru, al omenirii!!!
Creatia noastra, de acum, este o forma de creatie mixta - intre mental si manual - in care obisnuintele inconstiente ale trecerii de la creatia inconstienta la aceea constienta se remodeleaza, se rafineaza. Adica este vorbe despre trecerea de la fazele superioare ale animalitatii la fazele creatiei constiente mentala si manuala. De fapt sunt mai multe subfaze care se remodeleaza: si ca creator, si ca utilizator.
De aceea tot ceea ce se petrece acum in societatea noastra sunt lucruri normale pentru acest loc si pentru acest moment al vietii noastre spirituale. De fapt noi remodelam acum, si aici, faze de evolutie pe care le-am trecut deja, dar facand doar cunostinta cu ele. Ne intoarcem de multe ori pentru a rafina, a remodela tot mai inaltat si calitatea creatiei, si volumul amanuntelor de structura interioara, si calitatea comportamentului legat de creatie si de utilizarea ei. Intoarcerile se fac pe masura inaintarilor in evolutii, a cresterii puterii spirituale, a cresterii constientizarilor noastre la diferite nivele de vibratie din universuri.
Fiecare astfel de perioada este ajutata de o multime de ajutatori, coordonati de arhangheli, in principal. De unde si nodul principal de neintelegeri de la care am pornit discutia aceasta, daca ei se preocupa de lucruri foarte "lumesti"... De-asupra lor, fii de Dumnezeu - adica entitatile coordonatoare de evolutii - coordoneaza activitatea reprezentantilor ajutatorilor - adica arhanghelii, ultima treapta a secundarilor, inainte de intrarea monadelor in evolutiile centrale.
O sa fac o schema generala a evolutiilor, observ ca m-am oprit din prezentarile universale, pentru a ma concentra asupra aspectelor particulare, dar ma pun la punct cu toate.
Ceea ce traim azi este o perioada foarte scurta din evolutiile noastre, comparativ cu perioadele lungi de creatie mentala, chiar aici, pe Pamant. Pentru astfel de perioade, planeta este in mod special pregatita sa suporte populatii aflate in astfel de evolutii. Dar si spiritele trebuie sa invete sa faca ordine si curatenie inainte de a parasi definitiv astfel de locuri, care le-a suportat trairea de multe ori inconstienta. Dupa terminarea destinelor in acest loc, majoritatea lor pleaca acasa, de unde au venit (cand vor mai "creste", vor mai veni pe aici, si vor invata sa faca si ordine, si curatenie). Cei care raman au ca sarcina reintroducerea tuturor materiilor extrase din soluri: o lucrare generala, care se efectueaza prin dematerializare si impamantare. Procesul acesta se realizeaza prin invatatura, si sub indrumarea entitatilor dimensionale, iar din aceasta dimensiune, a noastra - prin ajutorul direct al unor ajutatori secundari. Cu totii au invatat oamenii sa faca ceea ce au facut, apoi sa refaca, armonizand astfel toate lucrarile planetare de tip uman. Planeta trebuie sa devina asa cum am luat-o in primire, la venirea noastra aici, pe Pamant.

Cristiana spunea...

(2)
Asa sunt toate planificate, inainte de a incepe aceasta etapa a evolutiilor noastre. Toate lucrarile sunt realizate de cei din aceasta dimensiune, dar coordonati de arhangheli (despre care am spus ca sunt mult mai multi, dar numele de cod al lucrarii lor comune are un sunet care este devenit nume pamantean, in constienta noastra).
Planeta va fi lasata curata, fara nici un fel de amprentari, nici macar ale ajutatorilor intrupati, care si ei vor pleca, ultimii, retrasi in dimensiunea imediat de contact cu cea a noastra. Abia atunci superiorii, cu vibratiile lor foarte inalte - arhanghelii si centralii - vor efectua ultimele dezamprentari.
Lumea care va fi lasata astfel curata va ramane loc de evolutie pentru alte popoare spirituale - dar nu de creatori de nivelul oamenilor, pentru ca insasi planeta sa se poata odihni dupa evolutiile unui asemenea popor, cum au fost oamenii.
Si ei insa, la randul lor, vor fi ajutati de aceleasi entitati dimensionale, la nivelul lor, caci evolutiile inalte nu inseamna nicidecum lasarea cu dispret sau indiferenta a celor mai mici, in urma, ci APLECAREA CU DRAGOSTE LA NIVELUL TUTUROR CELOR CARE LE VIN PE URME, CU ACEEASI BLANDETE, DELICATETE, SUFLARE GINGASA DE VIATA CU CARE SUNTEM CU TOTII TRATATI !!! Asa cum, foarte frumos, ai descris si tu, Iris!! Indiferent cine suntem, ce facem, cum putem sau nu putem sa ne inaltam la nivelul lor traire...
Si numai cu ajutorul lor CU SIGURANTA, vom ajunge la acest nivel, si inca, proportional, cu totii vom merge mult, mult mai departe !!!

Mikka spunea...

Haaaa... intrarea in "zona" angelica...
Ce bine ca scuturi de praf si imbacseli toate "chestiile" servite, ambalate si aruncate pe gat... Deschizand ceea ce e firesc, setea. Setea de a gusta, atingand ce ni se spune cu propria noastra raza, prin discernamant...

De curand am povestit la mine de intalnirea cu Ingerul. Ce sa-i faci, in calatoriile mele mi se intampla tot felul de... Povestind asa, mai ca poveste, am aratat acolo ce poate face rostirea Numelui. Numele unui arhanghel "rostit", evident, "inauntru", de un Inger...
Da, sunt coduri si detin acolo planuri intregi, "realitati"... Cand simti ceva din ce contine, numele, iti "lucreaza" toate, rascolind, rupand si reasezand. Toate, in acel fel plin de putere si nesfarsita blandete. Esti reconstruit.
Nu ma voi satura niciodata de mirare, de minunare in fata a ceea ce, din cand in cand ne dau, ca Atingere, Ingerii.
Multumesc, draga mea, de darul acestei "discutii intre prieteni". Si tu si cei se sosesc pe aici,
Pasiti in Frumusete!

Anonim spunea...

Frumoasa carte am deschis aici!
Norocul meu este ca pot macat sa admir pozele! ca, altfel, doar si pentru a citi aceste texte imi ies aburi din creierii prea incinsi! Dar daca as incepe si efortul de a incerca sa inteleg ceva?!.....
Imi voi asuma acest risc, totusi, pentru ca merita! (macar asta pot sa-mi dau seama - chiar merita sa inteleg si eu toate cate sunt scrise aici!)Atentia si interesul sunt deja starnite!

Cristiana spunea...

Draga Anonim de la ora 22,19 !!! Ca nu mai stiu cum sa va mai spun !!! dar rad si eu cu placere de chestiile astea!!
Chiar m-ai destins acum, la ora asta, cand imi ies si mie aburi din creierii incinsi cu consilier spirituala, discutii telefonice splendide de metafizica, profile spirituale de popoare, etc... Sa nu crezi ca numai cei noi de pe aici au parte de asa ceva!!!!!!
Daca ramai... sufleca manecile, topul de hartie si pixuri din belsug !!!
Eu ma duc la culcarica, sa prin puteri !!! desi mai am un raspuns de dat... Ba chiar doua !!

Cristiana spunea...

Mikka, abia am intra in "zona"!!!
Tine pe aproape !!! De fapt tie iti pregatesc multe despre dragostea ta, sud-americanii !!!

Cristiana spunea...

Draga Anonim (din 18 noiembrie!!! scuze intarziere... stiu ca ma intelegi!!),
Am inteles demersul tau, si ma bucur ca cineva se ridica in ...apararea celor a caror atitudine am dorit sa o relev aici. Am scris doar pentru ca ideea m-a bulversat si pe mine, si apoi am dorit sa o inteleg. Si am inteles, am scris mai sus, are la baza aplecarea tuturor coordonatorilor evolutiilor noastre catre fiecare treapta e evoluantilor, pentru a caror invatatura se porneste chiar din mijlocul ultimelor lor incredintari, si asa, ca zalele in lant, se leaga invataturile, una dupa alta. Poate de aceea nu mi-e rusine sa spun ca eu nu am putut sa citesc pana acum Vechiul Testament. Ceva din Geneza, Daniel, Ezechiel... psalmii... Probabil ca in curand am sa pot citi, intelegand acum altfel lucrurile...
Privesc cu intelegere astfel de scrieri, mai ales ca am si scris pe undeva, pe aici, ca, in principiu, avem nevoie de scrierile americane. Imi si cer scuze ca dau exemplu de acest fel, nu am nimic impotriva lor, atata timp cat raman informative, sa stim ce gandeste si primeste si alte popoare... Incepem sa schimbam literatura poporului iudeu cu literatura poporului american... Totusi, suntem un popor cu destin propriu, cu istorie proprie, poate cu incredintari proprii...
Pana si fizicienii au inceput sa scrie pe masura oamenilor care nu sunt de specialitate. De ce nu s-ar scrie si ...metafizica pe intelesul tuturor. Mie ideea mi-a placut, desi nu am pornit de la ea. In prologul site ului in pregatire scriam pana acum ca ma adresez celor care au experienta in literatura esoterica... romanilor care au citit Scarlat Demetrescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu... sau Aurelian Theodor Tinculescu (o fi fost el mason, dar nu am mai citit decat la el amanunte despre scufundarea Lemuriei, chiar daca cu alte amanunte nu am acelasi punct de vedere)...
As dori ca piata sa nu fie inundata de ele: deci editurile sa scoata si scrierile romanilor, sa nu-si mai priveasca compatriotii cu neincredere. Chiar cititorii sa accepte scrierile romanilor, sa ajung sa vad pe piata spre exemplu, scrierile ANATECOR... am citit in trecut niste studii cu totul deosebite. Ar prinde si romanii experienta scrierilor, adresarilor unui public din ce in ce mai larg... Nu stiu, spun si eu... Ar fi bine sa scrie cat mai multi pe bloguri... dar pe blogurile romanilor iubitori de esoterism de multe ori apar publicate tot materialele preluate din traducerile textelor straine... Eu am gasit o solutie, ma adaptez treptat cerintelor oamenilor, sunt constienta ca ma adresez unui segment restrans de cititori, desi ma bucur ca este in crestere... Si inca vreau sa iau toate articolele si studiile din urma si sa le remodelez, explicand mai pe scurt si cu artificii de intelegere generala, urmata de detaliile pentru specialisti sau cei care s/au obisnuit deja. Ia timp, dar am luat de la bun inceput hotararea sa invat sa ma adresez oamenilor, nu sa scriu fraze complexe pentru oameni care sunt deja obositi de la serviciu, de la cratita, din trafic, oricat ar fi ei de doritori de cunoastere, oboseala o respiram in fiecare clipa a vietii noastre. Daca pot sa ajut, o voi face, nu neaparat totusi pentru a castiga cititori (desi este normal sa doresc, omeneste, acest lucru), cat pentru a oferi sprijin pentru intelegerea vietii celor care o doresc.
Mai vorbim, stim bine !!!!

DaenIris spunea...

Mi s-a explicat si mie cum e treaba cu ingerii cazuti. Probabil m-am alertat teribil la gandul ca febletea mea (arh. Mihail) a avut vreo neplacere... (Nu. El e in regula. Adica, cel mult, are o misiune intr-un plan inferior. De rezolvarea ei tine un nou up-grade pe care il va primi.)
Caderea ingerilor reprezinta stramutarea lor intr-un plan inferior celui de care apartin de fapt. Acest lucru se poate produce printr-o coborare a frecventei energiei proprii, voit sau accidental. Nu este o involutie, propriu-zisa, ci doar un eveniment, incident, o conjunctura care duce la acest lucru. De regula, este reversibila. Cu aceasta ocazie am inteles ca involutia reala este imposibila. Poate fi "o cadere", dar niciodata involutie.
Uneori, pentru indeplinirea unor misiuni care necesita acest fapt, ingerii accepta sa-si adapteze vibratiile la cele ale unui plan inferior pentru a putea sa se integreze acolo, pana la savarsirea misiunii respective. Pentru ei e destul de neplacut, pentru ceilalti e de fiecare data benefic.
Deci, Arhi-M e bine!
Revin...

PS. Cristiana, ma bucur sa vad ca oamenii incep sa devina curiosi. Asa am inceput toti, nu?! Curiozitate, indoiala, speranta...apoi, surprizele placute sau tinut lant!

DaenIris spunea...

erata "s-au tinut lant" (scuze, din cauza tastaturii si a vitezei!)

Dan Ioanitescu spunea...

Ai o surpriza pe rodulpamantului.:)
Weekend mare! :)

Cristiana spunea...

Tocmai scriam pe Subliminart !!!
Multumesc la fel!! Ma duc sa ma uit!! Uhuhuuuu!! Ce-mi mai plac suprizele !!!

Dan Ioanitescu spunea...

Pentru ca meriti:)

Cristiana spunea...

Draga IrisAzuriu, revenim la discutiile noastre!!!
Da, la explicatiile tale vin si eu cu cele pe care le-am studiat, acelea de diminuare a vibratiei medii a intregii zone a universului nostru, in care ne aflam si noi, urmata de cresterea ei normala, pe care o simtim cu totii azi. Dar tot foarte mica este, comparativ cu ceea ce a fost si va fi in continuare. Doar ca procesul de diminuare este foarte lent, in timp ce procesul de crestere este foarte rapid. Si cred ca este nevoie de o explicatie intr-un articol special. Stim, dar orientarea este necesara uneori.
Si, in plus, sa nu uitam ca mai sunt si planurile normale de evolutie ale celor aflati in alte galaxii, in planurile de vibratie - ca un fel de... latitudine! - de valori mai mici decat Pamantul: mai corect, decat grupul de galaxii unde se afla Pamantul.
Toti ajutatorii nostri se preocupa in acelasi timp si de ei, ca si de altii mult, si mult mai mult evoluati decat ceea ce se poate trai pe Pamant.
Am discutat cu persoane care nici nu voiau sa accepte faptul ca arhanghelii, serafimii, heruvimii se pot concentra pe ajutor oferit tuturor vietuitoarelor din univers, daca ar exista asa ceva... Ceea ce este cu adevarat trist, sa ne insurubam in ideea ca suntem un accident al vietii in univers sau o creatie unica a unui Creator limitat...
Vibratia creste repede si toate vor reveni la ceea ce a fost candva...
De fapt este vorba aici, iar acest lucru il avem de inteles, si de studiat in continuare, ca NUMAI CORPURILE DE MANIFESTARE SUNT SUPUSE UNOR ASTFEL DE FLUCTUATII, NU SI SPIRITELE. Corpurile permit manifestari diferite la nivele de vibratie diferite, si prin intermediul invataturilor, aplicatiilor si consolidarilor lor, creste permanent si vibratia spiritelor, si exprienta lor !!