Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

duminică, 7 iunie 2009

Pe scurt, din emisiunea "Codul lui Oreste" din 5 iunie 2009 (invitaţi Alexandru Pârgaru şi Maria Sabina Teodorescu)

În acest scurt articol voi face referire la emisiunea „Codul lui Oreste” din 5 iunie 2009, având ca temă „Omul viitorului” şi invitaţi: Alexandru Pârgaru şi Maria Sabina Teodorescu. Au fost mai multe lucruri pe care le-am agreat, pe care doresc doar să le punctez acum, aici. Prietenul încredinţărilor mele generale (sper să se înţeleagă bine exprimarea mea literară), tânărul Alexandru Pargaru, a mai punctat un lucru deosebit de bun, pe care consider că este bine să îl încurajez, la rândul meu. Tot aşa am încurajat o altă punctare a sa, în altă emisiune – citiţi la adresa:
şi am explicat anumite lucruri puţin înţelese de unii spectatori ai emisiunii din 10 aprilie 2009:
Sper din tot sufletul că nu s-a înţeles faptul că eu l-aş judeca pe Alexandru – atunci când, tocmai la neinţelegerile altora privind cele spuse de el, am încercat să explic felul în care el pune în discuţie probleme noi pentru multă lume, deşi pentru altii sunt vechi şi destul de bine înţelese. A explica nu înseamnă a judeca.
Nu numai ceea ce a spus Alexandru este de apreciat – cred eu – în emisiunea citată. Nu voi mai explica alte lucruri în acestă punctare, ca să nu mă mai confrunt cu neînţelegeri, ci tot ceea ce am de explicat voi insera în explicaţii ulterioare, cu alte prilejuri. Pe scurt, încurajez câteva idei:
  1. Alexandru Pârgaru: Nu suntem robii lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne vrea robi, ci oameni liberi.
  2. Alexandru Pârgaru: Dacă părinţii nu permit copiilor să-şi desfăşoare lejer cunoaşterile, părerile, înclinaţiile, încredinţările, nu le permit şlefuirea acestui cristal luminos care este un copil, vor trebui să revină pentru terminarea celor pe care nu le-au putut face acum.
  3. Alexandru Pârgaru: Nu te simţi rău în timp ce faci rău, te simţi rău după ce faci rău.
  4. Dl. Oreste Teodorescu: Există şi o voluptate în a face rău.
  5. Maria Sabina Teodorescu: Compari binele cu răul?!... Le amesteci?!... ce faci?!...
  6. Comentarii făcute de toţi participanţii: să opunem fricii iubirea! (nota mea: subiect dezbătut şi pe blogul dlui Teodorescu în data de 6 iunie a.c. la adresa http://codulluioreste.blogspot.com/ )
Cred că avem mult de reflectat asupra acestor idei.............
Sper că se va înţelege faptul că nu am avut cum să dau citat, cuvânt cu cuvânt, din dialogurile purtate. Ideea cred că este surprinsă corect.
Reiau un comentariu de la articolele mele de pe acest blog, pentru acei cititori care nu au obişnuinţa de a cerceta comentariile:

"Romania are multi clarvazatori de mare experienta, are copii care vad si aud multe din eterul cerurilor noastre - doar ca deocamdata se face in linii mari publicitate prin materiale primite din strainatate. In asemenea conditii, ceea ce face dl. Teodorescu este un lucru bun, mai ales eu consider ca, la emisiunea de vinerea trecuta, a facut un lucru bun daca a adus-o si pe fiica dansului. Dincolo de a-l judeca pentru acest lucru (unii dintre noi o pot face), cred ca trebuie sa intelegem pozitiv totul ca fiind exemplu clar, pe loc, de copii români intelesi si incurajati de catre parinti (după exemplul sau propriu, al realizatorului emisiunii). Cu cat vom fi mai multi care spunem anumite lucruri greu de acceptat de catre noi, românii, cu atât va fi mai bine. A spune adevarul nu inseamna ca este un lucru rau, chiar daca pentru unii oameni este si neplacut. Ceea ce se face acum este chiar binevenit. Cred eu – chiar daca am respect si pentru alte pareri. Dar a tolera cred ca nu inseamna si a primi.. "

Copiii sunt foarte atenţi la noi, cei care ne numim pe noi înşine adulţi. Să nu uităm că spiritul lor este tot atât de adult ca şi al nostru. Poate chiar şi mai "adult"...
Trebuie să învăţăm şi noi să fim foarte atenţi la ei.............................

17 comentarii:

Anonim spunea...

RAUL NU EXISTA! EXACT CA INTUNERICUL SI FRIGUL! DUMNEZEU NU A CREAT RAUL. RAUL ESTE REZULTATUL A CEEA CE SE INTAMPLA ATUNCI CAND NU ARE DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU IN INIMA LUI.- Albert Einstein

Daca nu discernem atunci cand facem un rau, dupa toate acestea, e probabil sa ucidem oameni si pe urma sa ne para rau... Nu credeti ca e grav ceea ce a afirmat Alexandru?

Cristiana spunea...

Eu cred ca Dumnezeu nu a creat raul - ci ne pune fata in fata sa ne confruntam cu situatii complementare pt ca sa ne dam seama ce este constructiv si ce este distructiv. Facand in fel si chip si lucruri vechi, ori mostenite din inconstienta evolutiilor animale, si noi - mostenite din experienta de creator constient inaintat si pe cale sa se inalte mereu - care se strang in memoriile permanente ale spiritului in evolutie, NOI AJUNGEM SA DISCERNEM SI SA HOTARAM INTRE A CREA SI A DISTRUGE.
Dar sa ramanem doar in folosirea cuvintelor care de canalizeaza doar sensurile lumesti, ca sa ne intelegem. Voi incerca sa dau aici, in acest comentariu, exemplu de astfel de folosire.

De fapt, a propos de ceea ce ati scris referitor la ucidere.. chair asta si face lumea, cu perdea sau fara perdea... In StarGateAtlantis (parca, sau SG1) cineva spunea: suntem un popor pasnic, dar ripostam daca suntem atacati...
Ca este vorba despre ucidere sau numai agresivitate verbala, dispret etc... ucidem chiar daca vrem sa canalizam pe cineva de pe drumul lui - pe drumul pe care noi il credem "drept"... Exact asta am scris la un alt comentariu mai devreme... Ucidem fara sa vrem sau dorind - pt. va nu vedem alta cale de supravietuire: laica sau religioasa deopotriva... Muuuulte de spus!!
Dar trebuie sa ne mai si ridicam de pe ultima treapta si sa vedem si ce este in sus... Sa tindem si catre altceva, sa nu mai vedem DOAR raul, sa mai vedem si binele, frumosul, magnificul, bucuria, despletirea din lanturi (parca suna mai frumos...)
Sa nu distrugem insa orice lanturi cele materiale putem sa le folosim la trastiuni de orice fel!!...
Sa mai si radem un pic, nu??!!

As putea scrie buinteles mult mai mult, dar ma marginesc eu insami acum sa raspund la obiect si pe scurt, cu toate cele implicite ale simtirilor celui care ma prezint: creator constient inaintat. Mai sunt si inaltatii, dar sa fim seriosi, eu una nu ma simt asa... Pot vorbi o zi si o noapte despre INALTARE SI ILUMINARE - cuvinte omenesti pe care unii nici nu vor sa le auda macar.. din nefericire, dar eu - DA! pentru ca acesta este idealul spre care tind!! Si pana la urma o sa scriu eu niste articole in care sa arat (si sa dovedesc de fapt, stiind ca sunt de fapt multi in lume care stiu bine asta, dar au si multa teama sa spuna cu voce tare) CA DE FAPT TOTI SUNTEM DEJA ILUMINATI, IAR CADERILE NOASTRE SUNT PE VÂRFURI... pe crestele inalte ale muntilor pământeni!!
Daca vrea cineva sa auda sau sa vada scris de "rău" (cuvânt, ca să ne înţelegem prin sensuri, de fapt!!) la mine nu va vedea asa ceva, cu tot respectul pentru alte pareri. Si daca "cad" vreodata... trageti-ma de urechi afara din lunecare!!! Căăăă... mai lunec si imi pare asa de rau..............
Asadar sa rezum: de acord cu batranul Einstein. desi fiecare cuvant in parte din citat poate fi înălţat azi, cu toata Creatia pe care incepem s-o vedem cu proprii nostri ochi.
Asa cred eu... Ce sa fac?!
Credeti ca este rau??
P.S. Sper sa aveti simtul umorului, azi sunt libera de la serviciu si imi vine sa rad tot timpul!! De fapt nu stiu daca tine de serviciu, caci acolo nu-mi face nimeni nici un rau!!! (iar am glumit!! dar pe bune ca nu imi face nimeni nici un rau!! de fapt cred ca nimeni nu mi-a facut vreodata vreun rau, desi bine nu mi-au picat multe lucruri..)

Cristiana spunea...

Atasez adresa primei mele postari pe acest blog! Doamne, nu-mi vine sa cred ce drum am parcurs de atunci si pana azi... nici nu a trecut un an de atunci!!!

http://cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.com/2008/08/copiii-adevaratii-invatatori-ai.html

Si cred ca vom merge mai departe, cu ajutorul lui Dumnezeu!

andreiraduM spunea...

Bunii mei (cum frumos spune Mircea Albulescu),
Copii minunati sunt peste tot, chiar si in cele mai intunecate colturi ale tarii, unde saracia si neputinta predomina, dar nu are nimeni interes nici sa-i gaseasca nici sa vorbeasca despre ei.

O rectificare mica as vrea sa fac - nu Alexandru a spus "Nu te simţi rău în timp ce faci rău, te simţi rău după ce faci rău" ci Sabina Oreste Teodorescu.

Dar noi deja stim acest lucru, insa ne place sa ne ascundem in spatele cuvintelor, iar cand nu o mai putem face, gasim jusitficari.

Exista rau, dupa cum exista si bine, exista intuneric, dupa cum exista si lumina.
Ne place sa epatam, in loc sa spunem"exista rau" am gasit formula "elevata" "absenta binelui" etc.

Tot ceea ce conteaza este doar ECHILIBRUL!

Cristiana spunea...

Ce bine ca mai fac o pauza din copiere!!! Multumesc si tie, si celor care ma sustin, e bine sa mai fac o pauza din cand in cand, simt ca imi plesnesc ochii in cap!!! Oricum cel mai mare greu a trecut, acum mai copiez doar comentariile.
Nu te contrazic, bunule pamantean!!!
Dupa ora 22 nu de putine ori adorm ori cu creionul sau compasul in mana, ori imi cade capul pe tastatura!!
Iertata sa fiu!! Si de tine, si de Alexandru Pargaru, si de Maria Sabina Teodorescu.
Sper, copilas bun!!
Dar nu o sa devin acum alta de frica sa nu ma mai blokeze cineva!!! Deja am ras de cateva ori din toata inima, pana acum!! Ca si copilasul din fotografia ta!!!!
Sincer eu vorbesc cum imi vine, zic "rau" dar caut sa nu zic "de rau"!!! Am si formule elevate, am si formule care nu-mi plac nici mie!!! Dar ma straduiesc sa tin staketa sus, altfel o luam pe aratura... nu??!!!!!!!
Ma bucur ca te vad si pe aici!! Eu va urmaresc pe blogul vostru de discutii, la Oreste, cu mare drag!!!
Gata, fug din nou la muncusoara mea!!! Mai am ceva de munca... nu e chiar gluma!! Dar am invatat.. Doamne!! Cate am invatat din povestioara asta!! In plus cati oameni ma ajuta... o sa fac din nou o postare cu multumiri!!

Anonim spunea...

anonimului pamantean i-as sugera sa studieze Biblia, no ofense:)

andreiraduM spunea...

@bunul meu anonim, iti multumesc pentru sugestie, dar era si mai bine daca o completai cu o sustinere, motivatie, pentru a putea eu sa inteleg... unde "bati".

Eu, novice fiind, nu am studiat biblia, doar am citit-o.
Cei ce doresc sa despice firul in mii de bucatele, pentru a avea argumente pro sau contra crestinism o pot face, chiar au nevoie. Eu nu.

Daca esti acelasi anonim care sustine "raul nu exista", atunci inteleg unde bati.. dar tot la nivel lingvistic ramanem.

Poate vii cu "detalii suplimentare".
Multumesc frumos

andreiraduM spunea...

Cristina, placerea e de partea mea.
Si... razi, pentru ca rasul nu ingrasa, dar intareste sistemul imunitar.
:)

Cristiana spunea...

Am uitat sa raspund!! Cer milioane de scuze, razand e drept !!!

Anonim spunea...

Pentru Oreste, întrucât beneficiază de oportunitatea de la B1 TV: http://logosuladevarat.blogspot.com/

Anonim spunea...

salut,
cata increre ai in faptul ca 2012 contine evenimentele mult discutate? eu nu sunt persoana publica,asa ca cel mult voi zice : am fost un fraier ca am crezut, dar tu? cum vei mai aparea la tv?
bine, este posibil sa se si intample!
ce te face asa de sigur? sufletul tau ce iti zice?

Cristiana spunea...

Salut Anonim,
Cred ca ma confunzi cu altcineva! Eu nu am aparut la TV decat.. e drept, la o olimpiadă de română când eram domnişorică!! Adică acum vreo 40 de ani! Cred că nu vorbim despre aceeaşi persoană!
Si cred ca ma confunzi, căci rezulta din text ca ai crede cum ca sunt bărbat!
Nu sunt!
Apoi, părerea mea pe scurt ar fi că eu nu cred să fie vreo nenorocire în 2012, dar cred ca până în 2016 vom vedea o schimbare care va intari parerea mayaşilor în faptul că nu mai avem nevoie de calendarele lor - nici noi şi nici urmaşii lor. Şi asta pentru că vom fi destul de mulţi pe Pământ care să simtă universul şi propriile forţe interioare, cu foarte multă încredere în armoniile universale..

Caci Vaca Sfanta a orientalilor e drept ca stă doar într-un picior (cum ne-a atras atenţia dl. Oreste Teodorescu), dar va ajunge SĂ STEA CU GRAŢIE, şi nicidecum abia ţinându-se să nu cadă..
Asta cred eu că va aduce 2012, si va fi o bătălie, in sufletele noastre, chiar şi ale celor buni, pentru a nu mai judeca pe cei pe care nu-i pot considera buni..

Dacă mai vrei şi alte păreri ale mele privind 2012 - cam multe, e drept! - ai pe blog o întreagă etichetă cu scrierile mele privind anul de graţie 2012!
Toate cele bune!
Tuturor!

Mitca Dumitru spunea...

Eu, ce sa va spun? Accesati http://apatradimensiune.blogspot.com si veti găsi link-urile necesare cunoasterii, la sfârsitul postarii. Fiecare are libertatea mentala de a crede ce considera de cuviinta. Un lucru ramâne cert: realitatea este obiectiva, indiferent de multitudinea de închipuiri...

Cristiana spunea...

De acord cu dvs.
Sper insa sa nu credeti ca linkurile dvs. ar fi singurele probe ale cunoasterii!! Cam asa s-ar deduce din cele scrise de dvs. mai sus.
Pentru ca fiecare accesam si discutam dintr/un anume punct, unghi de vedere. Cunoasterea cred ca este infinit mai cuprinzatoare decat atomul nostru de "vedere" de azi.
Voi incerca, in timp, sa parcurg cele oferite de dvs. Succes va doresc oricum in tot ceea ce studiati.

PS. Cred insa, dupa cateva priviri fugare asupra subiectele dezbatute de dvs. ca as dezbate, sportiv, ceva subiecte cu dvs.!!! Imi propusesem unele subiecte asemanatoare dupa ce pun pe web mare parte din lucrarile siteului. Asa incat... poate mai treceti pe aici!!
ATENTIE, CRED CA NU MA POT PUNE DECAT IN CATEGORIA OCULTISTILOR, asa incat... s-ar putea sa credeti ca nu prea gandesc !! Chestia e ca de aici as porni dezbaterile!!!!!
Toate cele bune!!

Anonim spunea...

Sunt o persoana cu handicap grav cu ambele picioare amputate la 37 de ani si nu vin cu un comentariu ci cu o dorinta adica sa ma ajutati sa imi pot procura dferite carti indiferent de ce natura care studiindu-le sa ma faca sa uit de felul in care arat
CU STIMA SI RESPECT
IOAN GOTA

Cristiana spunea...

Domnule Ioan Gota, daca aveti acces nelimitat la computer, va pot trimite prin mail puhoaie de carti !! Serios vorbesc, de toate felurile, literatura clasica, moderna, esoterica, de specialitati diferite.
Daca nu puteti urmari suficent de usor la PC, am chiar multe carti pe care voiam sa le dau cuiva caruia sa-i pese, chiar daca nu sunt cine stie ce, beletristica, dar de buna calitate, caci nu sunt un om avut si nu mai am loc de cartile de actuala mea specialitate si de bibliorafturile cu studii.
Ramane sa discutam.
Nu cer nici un ban si refuz orice fel de rasplata secundara.
La oferta mea se vor oferi si altii, fara indoiala.
Sanatate si inima sus!! Stiu ca nu este usor, dar sa incercam, in orice conditii, sa nu ne lasam doborati!! Iata, aveti prieteni in lumea intreaga!
Suntem alaturi de dvs. cu acelasi respect.

Anonim spunea...

Dear ones,
does anyone speak English here? I'd like to find out more about Alexandru Pargaru and get in touch with him. I'd like to invite him to the USA to share his light and wisdom also here. My heart is resonating so strongly with everything he says.

If you can help, please email me at jewel111love@gmail.com

thank you so much.

with love,
Jewel

PS: or, do you know Aryana Hava - how to get access to her?