Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

vineri, 20 februarie 2009

DESPRE EVOLUTII, FOARTE PE SCURT

Sunt mai multe elemente de discutat aici si le voi lua drept subiecte de abordat pe rand, cu timpul, ca sa nu le amestecam. Insa foarte pe scurt voi incerca sa expun cateva elemente demne de luat in seama atunci cand discutam astfel de subiecte; caci despre ele am scris mii de pagini pana acum si vor fi explicate pe parcursul multor capitole pe site-ul in lucru.
Existenta, si dinamica fluxurilor de filamente energo-materiale impune studiul lor amanuntit: este necesar sa delimitam fluxurile filamentare de energii - de fluxurile filamentare de materii, cele care sunt sintetizate si folosite de planeta pentru crearea si intretinerea corpurilor biosistemului marunt planetar. De asemenea circulatia galactica a fluxurilor filamentare este un subiect vast, chiar daca in contextul studiului vietii pamantene eu nu m-am oprit chiar foarte mult asupra ei: doar cat sa evidentiez diversitatea energiilor si materiilor, precum si circulatia lor in procesul de creatie constienta a omului mental, traitor inainte de „potop” (adica inainte de ultima glaciatiune) si explicarea restransa a procesului de diminuare a vibratiei medii planetare.
Aceasta variatie a vibratiei medii planetare are la baza pierderea treptata a vibratiei patului energetic al filamentelor de energii si materii circulante in spatiile zonei universului in care ne aflam. Atat diminuarea, pe care tocmai am incheiat-o de trait in acesta perioada, cat si redimensionarea vibrationala pana la maximum necesar zonei, tine tot de dinamica acestor fluxuri filamentare, iar fenomenologia modificarilor resimtite de noi in toata acesta perioada cuprinde segmente de studiu pentru galaxie, pentru sistemele stelare, pentru planete si pentru intrupatii individuali de pe planete: printre care, pe Pamant, creatorii constienti cu multa experienta care sunt oamenii.
Independenta energetica umana este parte de studiu a evolutiilor spirituale, cuprinzand pe scurt evolutii de trei feluri:
– evolutii independente de corpul planetar si de structurile corporale planetare: este cazul oamenilor si mamiferelor planetare pamantene, ale caror spirite se folosesc de sisteme corporale complexe, create si intretinute in principal de fluxurile radiante de energie a spiritelor care se intrupeaza;
– evolutii comune, in cadrul carora se intrupeaza un grup masiv de spirite (pe care il putem numi popor spiritual), de aceeasi evolutie, intr-un corp comun: este cazul planetelor (intruparea unui singur popor spiritual), al stelelor (mai multe popoare spirituale) si un caz aparte, de o complexitate care nu ajunge sa fie perceputa tehnologic de pe Pamant, intruparea galaxie - care este cu totul altceva decat organizarea galactica pe care o cunoastem din lumea perceputa de la nivelul Pamantului (in mijlocul uneia dintre care organizari ne aflam si noi, acum, pe Pamant): o multitudine de popoare spirituale intrupate intr-un corp comun, asemanator unei organizari galactice din zona noastra de perceptie.
– evolutii intra-planetare: spirite aflate la inceputul evolutiilor lor, care nu au puterea sa-si creeze un sistem corporal, dar invata sa-si preia, sa traiasca si sa paraseasca un asemenea sistem corporal - dar de complexitate mai redusa decat cele ale mamiferelor si oamenilor, pe Pamant. Planeta este aceea care, prin structurile sale radiante si folosind fluxurile energo-materiale atrase in galaxie, creaza corpurile acestor spirite, iar micutii gestionari invata asadar sa se foloseasca de ceea ce au in dotare, pe parcursul unei perioade de viata pe care incep treptat sa si-o constientizeze la nivelul fortelor interioare momentane ale spiritului care de fapt se manifesta astfel. Este aici cazul acelui biosistem planetar (este drept: mai mult sau mai putin marunt!), despre care aminteam la inceput, format din totalitatea vietuitoarelor de la virusi pana la mamifere (exclusiv).
Astfel de evolutii se urmaresc la nivelul nostru universic, in dimensiunea de evolutie a spiritelor care se afla doar la inceputul evolutiilor lor (sa le numim spirite primare) precum si a ajutatorilor lor, veniti din alte universuri, pentru ajutor oferit spiritelor primare; dar si pentru imbogatirea experientei lor – alaturi de perfectionarea permanenta a manifestarilor la diverse nivele de vibratii si in compania unor mereu alte spirite tinere aflate in evolutii deosebit de complexe.
Iar despre alte dimensiuni spatiale si alte universuri, discutia este mult mai lunga si o vom desfasura in viitor detaliind aspecte foarte variate ale ajutorului pe care asemenea entitati le ofera tuturor, pe langa sarcinile lor complexe de gestionare a tuturor structurilor universice.
Sistemele corporale umane sunt foarte complexe; comunicari si perceptii exprimate de-a lungul timpului au simplificat destul de mult distributiile corporale, desi multe structuri se cunosc nu numai gratie cercetarilor contemporane (de aceea am indicat cartea sotilor Manolea – de fapt dansii au mai multe carti publicate, dar aceasta mi se pare foarte accesibila celor aflati la inceputul studiului). Am facut detalierea sistemului corporal uman in postarea

http://cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.com/2009/02/dansul-vietii-si-al-mortii.html

http://cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.com/2009/02/sa-discutam-putin-despre-corpurile.html

Ceea ce este de adaugat este faptul ca fiecare dintre corpurile: astral (sau emotional), mental, cauzal, spiritual (sau buddhic) si dumnezeiesc (sau atmic), precum si suprastrucurile spirituale: enesic si supraenesic au sub-structuri pe care empiric le putem numi: superior, inferior, chiar si alte structuri intermediare, la care se adauga alte structuri adiacente corpurilor fluidice, cu rol important in autostabilizarea vibrationala personala, senzori si selectori de vibratii, dupa necesitatile destinului personal. Astfel de structuri ofera o autonomie de sarcina, de traire, fiecarui individ in parte, forte si disponibilitati de manifestare multipla, in functie de necesitatile proprii de evolutie, precum si de necesitatile de oferire de ajutor celor in mijlocul carora isi desfasoara destinul.
Complexitatea tuturor structurilor interioare si exterioare ale corpurilor din sistemele omenesti ofera o diversitate de moduri generale si particulare fiecarui individ in parte, creind totodata putere de perceptie si putere de abstractizare, prin formele carora omul devine ceea ce numim azi: omul creator constient inaltat.


2 comentarii:

IULIUS spunea...

Interesant!
Insa o aglomeratie foarte mare de informatii; daca ai putea a ni le prezenta in mai multe episoade.....

Oricum, interesant!
Eu sunt captivat de teoria lui A=A=A, auzita in facultate; teorie potrivit careia informatia=energia=materia, fatete diferite ale aceleasi entitati!

Cristiana spunea...

Da, este foarte dens, ai dreptate. Site ul va detalia mult toate acestea. Chiar daca el se adreseaza celor care accepta astfel de situatii de mult timp, si au mai citit astfel de lucruri, materialul este foarte detaliat, cu explicatii si planse, diagrame, desene, sinteze, care ofera o imagine cat de cat a unei complexitati uluitoare a Universurilor si a istoriei omenirii pe Pamant. Si a confuziilor, de asemenea, care s-au facut pana acum.
Voiam sa iti mai spun ceva... 2012 nu as spune ca este o data fatidica, ci mai curand neinteleasa sau prost inteleasa. Din mai multe puncte de vedere. Se spune ca cei care lucreaza pt serviciile secrete si sunt clarvazatori nu am mai vazut nimic dincolo de 2012... Ca si cum Pamantul nu ar mai exista... Nici pomeneala de asa ceva... De fapt, este o conjunctura nefavorabila sau prost inteleasa dincolo de masa de lucru a cercetatorilor.. Vibratia va creste foarte mult si de aceea nu poti cerceta ceva din interval in interval de timp, fara o pregatire corespunzatoare.. Nu este nimic distructiv, dimpotriva.. Dar vom mai discuta despre asta, cum spuneam in celalalt comentariu, putin mai devreme.
Da, relatia dintre materie, energie si informatie are la baza energia compactizata fundamentala a universului, din care toate sunt create, iar radiatia oricaror structuri astfel create transmite simultan si secvential informatii despre infinitul existential. Este un subiect frumos, vast, real, bine inteles la nivelul celor pe care azi incercam sa le aprofundam.
Si mai ales, avem o viata sa tot discutam!!!