Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

vineri, 20 februarie 2009

ALIMENTATIA SI ENERGIILE

Ceea ce mancam ne influenteaza in special sub aspect energetic, in aceasta perioada pe care o traversam acum. Cresterea, transformarile permanente ale sistemului nostru coporal se deruleaza pe baza energiilor atrase pe trei cai:
- prin osmoza - proces foarte complex de patrundere directa prin epiderma a unui cumul de energii si materii filamentare despre care am discutat aici, gaze, elemente minerale din atmosfera planetara, vapori de apa si microorganisme;
- prin hrana ingerata, cu tot aportul despre care se poate discuta privind alimentatia naturista si clasica;
- prin fluxurile filamentare provenite de la corpurile fluidice adiacente corpului fizic solid, singurul de care suntem constienti majoritatea dintre noi. Ele sunt atrase si circulate prin intermediul plexurilor corpurilor fluidice, hranind fiecare corp in parte si fiecare corp avand legaturi de natura circulanta cu corpurile din apropierea lui, de la corpul de vibratia cea mai inalta pana la corpul fizic solid - de vibratia cea mai joasa. Acesta din urma primeste astfel energii din toate segmentele de vibratie ale sistemului din care face parte, impulsionand glandele endocrine care, la randul lor, creaza impuls pentru organele in subordine.
Cu cat hrana este mai naturala, mai putin denaturata prin procedee cunoscute de tratament termic si chimic, cu atat energia pe care o contine este in cantitate mai mare. Prin tratamente, mare parte a energiei se degaja, iar ceea ce se cunoaste mai putin este faptul ca apa continuta de alimente se denatureaza, pierde din formatiunea sa structurala naturala si astfel pierde din binefacerea de care organismul uman o poate beneficia. Apa trecuta prin circulatia plantelor este cea mai apropiata de necesarul trupului uman; denaturarea prin fierbere, coacere si prajire saraceste mult hrana de componentele ei naturale. In plus, substanetele toxice degajate prin procesele termice se acumuleaza in corpul solid, ingreunand desfasurarea normala a proceselor de intarire a vitalitatii corporale.
Cu toate acestea, degradarea puternica a organelor interne conduce la imposibilitatea desfasurarii unui curs alimentar normal, ceea ce impune de multe ori tratamentul termic al alimentelor, mai ales odata cu inaintarea in varsta. De aceea am aceasta pozitie de intelegere a unor deficiente care nu tin de prezumtive greseli ale stramosilor nostri - cat de conditiile agresive de trai din mileniile anterioare.
Mostenire a unei folosiri eronate alimentatiei bazate pe carnea animalelor sacrificate, folosim in continuare, inconstienti, acelasi procedeu de hranire cu carne, fara sa ii intelegem radacinile si devenirile deopotriva. Chiar daca am mentionat la un moment dat ca persoanele care au grupa sanguina "0" mai au nevoie de consum de carne, acest idee vine in sprijinul derularii unor sarcini neduse pana la capat, din cauza lipsei de actiune diversificata in perioadele istorice anterioare, care insa sunt necesare pentru evolutia spirituala proprie sau de grup spiritual. De asemenea, degradarea canalelor de distributie interioara necesita unele intariri, de care nu s-ar fi pus problema in conditiile unui trai echilibrat al stramosilor celor aflati azi in suferinta.
Recomand filmele din gama Earthligs cu privire la sacrificarea animalelor. Cunosc oameni care au parasit consumul de carne in urma vizionarii acestor filme...
In zilele noastre insa, starile emotionale - si ele agresive, rezultat al frustrarilor acelorasi perioade anterioare, se acumuleaza si devin ele insele toxice, adaugandu-se la aportul alimentatiei gresite, la lipsa unor reguli elementare de spiritualitate din care crizele umane genereaza o spirala degenerative, in locul uneia regenerative.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte foarte real ceea ce spui in acest post...Doar stiu pe pielea mea ce inseamna hrana vie vege :) As avea o completare: energia se poate lua si prin respiratie profunda.

Cristiana spunea...

Vero, de fapt omul nu stie ca unul dintre cele mai importante lucruri cunoscute de el ar trebui sa fie: respiratia corecta. Alaturi de alimentatia corecta. Si de pastrarea pozitiei corecte in timpul mersului, sederii, urcarii treptelor, si inca multe altele... Alaturi de pastrarea unui echilibru in viteza de deplasare - intre graba si miscare lenta...
Dar invatam 12 ani calea spre a face bani... nu a face sanatate, pentru ca cei mai multi bani se castiga de pe urma oamenilor care au grija sa faca bani, nu sa-si intretina sanatatea!!
Daca omul ar sti acestea, in primul rand respiratie sa ar fi mereu profunda, sanatoasa.
Si... sa fac o glumita!! Daca as sta si eu pe malul marii, mi-ar fi drag sa respir profund!! In mijlocul celui mai poluat punct al Bucurestilor (declarat: Obor - Aversa!! adica unde locuiesc eu) nici nu-mi vine sa deschid nasul!! Ma intelegi acum de ce ori de cate ori pot ma arunc spre munte!! Si nu in Sinaia, unde atmosfera e cam la fel ca si in Buc., ci sus, in creierul muntilor.. Daca as avea bani m-as duce in fiecare week end... Si te-as lua si pe tine cu mine!!

Adrian Campean spunea...

Legat de munte,anul trecut am urcat de 5 ori in Fagaras.Cea ce este o certitudine,tot cea ce tine de oras,risipirea,micile probleme,aparenta de haos si lipsa de control,se sterg parca cu buretele.Ramii in aceasta minunata expresie,parca din limba celor care au ramas in Hunas,Tu CU Tu.Chiar daca mai apare vreun gind legat de oras,asa de usor il dai de o parte.Si totusi,cuprins de maretia din jur,am incercat sa meditez dar inca mincam denaturat.Corpul fizic nu rezista la vibratiile unei meditatii,cin esti plin de mezeluri si conserve,asa ca m am intors la cabana si am tras un pui de somn de vreo trei ore.Dar asta a fost un impuls care mi a dat subiect de reflexie,legat de revenirea la o alimentatie normala,chiar daca aparent nu sunt bolnav sau tensionat.

Cristiana spunea...

Asa este Ady, si am sa imi expun parerea pe larg despre obisnuinta concediilor, in curand. Sunt multe obisnuinte umane care au la baza intuitii: le putem numi chiar clar-intuitii. Omul a luptat mult pentru obtinerea unor drepturi pentru necesitati pe care nu si le-a inteles in radacinile lor profunde. Dar le-a gasit explicatii mai simple si a luptat pentru ele.
Deschiderea omului catre acceptarea cailor esoterice va conduce treptat la intelegerea tuturor radacinilor si acceptarea lor - si nu numai a lor - in generalizarea luptei pentru toate drepturile morale pe care simte nevoia sa le aiba.
Modificarile de ritm si compozitie energetica in timpul vacantelor/concediilor sunt destul de grele de indurat, de aceea sufletul cauta frumusetea si trupul reclama hrana placuta. Un complex cauzal cu radacini, dezvoltari si efecte speciale, pentru ca un astfel de moment schimba mult din felul implicarii in activitatile curente din perspectiva anului de munca, pana la urmatoarea vacanta.

Anonim spunea...

Atat alimentatia cat si miscarea contribuie la mentinerea unui corp sanatos.Din ce in ce mai mult trebuie sa ne preocupam de aceste aspecte cu atat mai mult cand avem si de unde sa ne procuram alimente sanatoase si unde sa citim despre un stil de viata sanatos asa cum vorbiti si voi pe acest blog. La cluj s-a deschis in luna decembrie 2008 primul magazin de produse ecologice, Cosul Verde, pe care va invit sa il vizitati la www.cosulverde.ro. Acolo veti gasi o gama variata de produse ecologice certificate. O zi buna va doresc