Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

sâmbătă, 3 ianuarie 2009

LA MULTI ANI BUNI SI FRUMOSI !!! noua, tuturor !!!

LA MULTI ANI BUNI, SI FRUMOSI, SI VOIOSI !!! noua, tuturor !!!
Imi place sa spun urmatorul lucru acum, in acest an, asa cum mi-a spus si mie o prietena ieri de dimineata!! Sa fie anul care ne aduce o viata mai buna, NOUA !! 9 !!! Noua, oamenilor simpli si cuminti, si sa ne fie noua, cu noi - mereu noi, si bune, si frumoase lucruri in ea !!

Recunosc ca ma simt plina de zambet sagalnic-acrisor la adresa fiecarui rand pe care il citesc sau a fiecarei fraze pe care o aud despre primejdii si grozavii... Ma intreb cine beneficiaza de pe urma unor astfel de induceri..
Dar in loc sa comut TV pe alte canale, sa caut alte ziare, alte site-uri... am urmarit cat am avut eu timp si mi-am propus sa imi spun la fiecare grozavie asa:
- ahaa... daca e asa... atunci sa stam cuminti in banca noastra si sa nu facem pasi gresiti...
- ahaa.. sa fim retinuti, modesti... sa nu ne aruncam in necunoscut, caci sunt destule de facut in jurul nostru...
- ahaa.. sa nu ne lasam aprinsi de furiile altora... poate reusim chiar sa le stingem noi furiile...
- ahaa.. sa spunem ca daca mancam rational, facem cumparaturi micutze, pe plimbam pe sub brazii nostri.. etc., etc., vom trai si ne vom face NOUA o viata frumoasa, calda, micutza de fel, dar mare in pozitiv..

...adica mereu cu bucurie, cu prietenie, chiar daca si un pic de solitudine, de nostalgie, zambind nicidecum amar, ci placut, concentrandu-ne pe lucrusoarele vietii noastre cu curatenie sufleteasca... lasand pe zanatecii care vor sa-si rupa gura urland si zevzecind... Poate ca soaptele noastre pline de caldura, de prietenie, de bucurie isi vor face loc mai bine astfel intr-o lume satula de perversitati, atrocitati, cruzimi, viclenii...
...si uite asa cred eu ca vom vira catre simplu, frumos, prietenos... Facandu-ne un fel de lume a noastra si crescand-o astfel de la o zi la alta ... Chiar daca suntem foarte constienti de tot ceea ce se petrece in lume, urmarind atent ceea ce traieste in jurul nostru, caci toate sunt experienta, cunoastere, acumulare, intelegere...
Mai ales intelegere. Cu care sa ne privim pe noi insine si pe toti cei din jurul nostru.

6 comentarii:

IULIUS spunea...

Zi buna, cu respect!
"concentrandu-ne pe lucrusoarele vietii noastre cu curatenie sufleteasca... " - cred ca va fi punct de plecare pentru mine in a redacta o frumoasa sper parabola.
Mult bine!

Cristiana spunea...

Pai da, Iulius, mai aflu si eu de la voi, am aflat si eu de la tine cum e treaba cu postmodernismul... E drept ca de obicei ma arunc pe Wikipedia sa aflu ce nu prea inteleg bine, dar in ultimele 3 saptamani am lucrat mancand jar si doar pentru ca din cand in cand fac "Rondul de Noapte" (!!adica asaaa.. cam dupa miezul noptii!) la site uri si bloguri, am aflat din selectia ta, foarte precis, ce este cu postmodernismul.
Acum.. sigur, fiecare citeste si face conexiunile care se leaga in sinea lui.. probabil ca peste doi ani, cand voi iesi la pensie (astept asta de 30 de ani!!) o sa citesc mai mult, dar acum zic: "Multumesc lui Dumnezeu!" ca nu mi-a lasat timp sa stau prea mult la citit, daca a trebuit sa fac ceea ce mi-a dat El.. Deocamdata sunt cam.. autentica! Chiar daca asa intru in conflict cu unii. Ohooo! Si inca cati vor mai fi!!

Despre cele citite: sigur ca fiecare om care ARE IDEI - si le imbratiseaza - ar fi chiar culmea sa nu fie asa!!.. Multi nu au idei ci PLIMBA IDEI, sunt PURTATORI DE IDEI - vezi articolul meu DESTIN SI MISIUNE (2) / 9 decembrie2008 despre notiunile "autentic" si "purtator". Dar chiar am incredintarea ca si unii, si altii ar trebui sa traiasca in pace si intelegere in aceasta lume, caci contribuie cu totii la intelegrea lumii, asa cum este ea... Pur, si tocmai de aceea - simplu!!
Cu toate acestea, site-ul meu are urmatorul motto:
"ÎNDOITI-VÅ DE TOT CEEA CE ESTE SCRIS AICI, CÅCI NUMAI ÎN ACEST FEL VETI LUPTA, SI VETI LUCRA PENTRU A AJUNGE SÅ VÅ REDESCOPERITI SINGURI, CU PROPRIILE VOASTRE FORTE SI CAPACITATI PE CARE CU SIGURANTÅ LE AVETI"
Deci, fara sa stiu prea multe, cred ca umbra aceea de modestie pe care ma straduiesc sa o pastrez mi-a dictat imperios sa scriu asta, inca in urma cu 10 ani...

Ceea ce vreau sa scriu acum este faptul ca eu chiar cred in normalitatea mea, a celei care chiar scrie, chiar face studii, chiar vrea sa aduca o contributie la intelegerea oamenilor, alaturi de multi-multi altii: mai cu seama la inaltarea INCREDERII pe care ar trebui s-o aiba oamenii in ei insisi, contribuind la topirea neincrederii cu care sunt izbiti mereu, din nefericire... Pentru ca fiecare om in parte sa aiba curajul sa se ridice de-asupra celor care ii descurajeaza, le taie zborul de o clipa, sau incercarea de a spune o vorba buna, de a lumina lumea cu un zambet, cu o mana intinsa...
Cred ca voi reusi!! Adica, sunt incredintata ca voi reusi.
Altfel nu as mai scrie.

Anonim spunea...

Deja ai reusit,draga mea! Ai reusit sa misti inimile noastre ale celor care iti citim randurile.Ne faci sa ne punem intrebari ,sa cautam raspunsuri, sa-ti spunem parerea noastra .Daca revenim dupa ce ti-am descoperit blogul inseamna ca ceva din noi a rezonat cu fiinta ta ,cu convingerile tale. NOUA ne pasa,Cristiana ! Si ne dorim ca anul douamiiNOUA sa ne aduca o viata frumoasa,o viata NOUA.

Cristiana spunea...

Multumesc frumos, Elena, ingerasule!! Pai viata mea are un plus de farmec, de lumina si incredere cu tine alaturi.

IULIUS spunea...

Sarut mana!
Cu mult respect imi permit sa-ti mai vorbesc....o cat de multe am a-ti spune!
Potrivit DEX. autentic="Care este conform cu adevărul, a cărui realitate nu poate fi pusă la îndoială; recunoscut ca propriu unui autor sau unei epoci; adevărat, curat, nefalsificat, original, veritabil; a cărui autoritate sau realitate nu poate fi pusă la îndoială; recunoscut ca propriu unui autor, unei epoci; real, veridic; original; necontrafăcut."
Recunosc in a le tale scrieri originalitatea, insa mi-ar place sa fii in aceasi masura conforma cu adevarul a carei realitate nu poate fi pusa la indoiala.
Si sa stii Cristiana ca nimeni nu cred ca ar dori sa intre in conflict, iar cat priveste modestia, eu ma simt lipsit de ea, atunci, mai ales atunci cand sunt incredintat de Dumnezeu in privinta multor aspecte ale realitatii, in ciuda varstei relativ mici pe care o am.
Tocmai de aceea imi permit sa reinnoiesc legatura cu tine spre a ne comunica cu respect unul altuia mai multe.

Cristiana spunea...

Ok, suntem pe aici!!
Din partea mea - numai de bine!!