Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degraba de pasarile care i-au cantat la ferestre... de florile care i-au crescut in fata ochilor, dimineata dupa dimineata, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsa, de ingerii care i-au vorbit intotdeauna despre mosii pamanturilor stravechi si despre tainele ascunse ale omului mereu cautator in trecuturile sale, in prezentul sau si in viitorul catre care se indreapta cu incredere, strabatand valurile eternitatilor...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

Gândul zilei.......

GÂNDUL ZILEI:

LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE ŞI CU MULTĂ FERICIRE !!!

Da, să îndrăznim să căutăm şi să ne păstrăm fericire în suflete !!! Fericirea poate fi ceva complicat, căci complicat e sufletul uman... Dar poate fi şi ceva simplu care să ne ducă sufletul către picul de nemărginire pe care îl putem simţi astfel !!!

DAR a o căuta şi a trăi fericirea este cel mai frumos şi omenesc lucru din această mică lume a noastră !!! Căci în fericire, tot ceea ce este mic devine uriaş, universal şi minunat prin însăşi minunea că există !!!

Mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis urări de Anul Nou şi vă doresc din tot sufletul să aveţi un an frumos şi bun, cu împliniri ce vor încununa curajul, demnitatea, frumuseţea sufletelor voastre !!!

Vă îmbrăţişez cu tot sufletul, dragii mei !!

luni, 29 septembrie 2008

DIN VORBA IN VORBA (1)

Da, am intalnit si eu oameni care spuneau ca s-au saturat de spiritualitate si vor sa traiasca cu adevarat... Le-am spus ca ceea ce simteau si faceau ei nu era decat drumul in sine, nu 'facem' spiritualitate, suntem spirite intrupate si traim astfel !! aaaaa ... daca este vorba despre cumintenie, adica acel fel de echilibru care este foarte prost inteles... e altceva!! Vreau sa fac nebunii... pai le fac si gata... Fiecare om are nevoie de micile si marile sale nebunii... de ce sa nu le fac??!! Nebunia mea cea mai mare este sa umblu pe munti de una singura, desi de multe ori mor de frica de ursi, de rasi, de oameni... Dar imi.... vine asa o nebunia, ca uit de frica pur si simplu... Toata lumea zice ca sunt nebuna !!! Altii zic ca la varsta mea nu este normal sa ma arunc pe burta pe zapada si sa ma fotografieze cineva ... asa !!! Altii spun ca nu-si imaginau ca pot fi atat de ... jucausa !!! Pai poate e o mica-mare nebunie sa simt viata prin toti porii si sa fiu o cuminte - desi mi-am dorit sa fac si eu alte soiuri de nebunii, dar alea nu mi s-au prins de suflet... asa am fost eu... na !! Printre doua respiratii suierate de joaca raspund la probleme grele de istorie, de religie, de psihologia ajutatorului intrupat, politice, de piatza ... de viatza !!! Toate sunt ale noastre, asa ne vine sa le facem pe toate deodata sau pe rand. Sa ne aducem aminte reciproc sa traim...multi nu stim sa facem asta. Ii spuneam persoanei respective: vezi ca tu trebuie sa-mi aduci aminte sa ma bucur de viata aia zbenguita... pentru ca eu sa nu ma lovesc de zidurile insingurarii cu cultura... Caci sa nu uitam un lucru: cand spunem ca facem spiritualitate ... de fapt facem CULTURA, spiritualitatea este confundata cu religia, dar religia este un alter ego al politicii. Religia este o latura a culturii. Punct. Religia a fost impusa cu forta sau cu blandete, cu exemplu negativ (focul Gheenei !!!) sau pozitiv (martirii neamurilor) . Latura laica a religiei ne-o impune in felul ei scoala - asadar 2 laturi ale aceluiasi element.
Omul a ramas pe ganduri... Pai, i-am spus, parintele Teofil mi-a spus candva asa: daca ti-am dat de gandit - e mare lucru... Ce vei face cu ce ti-am spus, este treaba ta...
De aceea nu m-am leganat decat foarte putin timp in hamacul religiilor. Nu sunt adica practicanta, dar sunt de acord ca trebuie evidentiata latura buna a religiilor, latura aceea de invatatura de viata, ceea ce face ca mostenire pe care preotii nici nu mai stiu de unde vine. Cineva a facut un studiu extraordinar, din care a rezultat ca 70 % din fondul religios roman este... dac !! Este mostenirea noastra, desi pe mine m-au rusinat unii preoti si mireni deopotriva ca nu am azvarlit din mintea si din trupul meu ideea de dacism... de barbarie si de ... si de... Uite, am trait un moment fantastic asta vara la Congresul de dacologie in care un studios cu parul alb a adus dovezi clare... a adus... de fapt le-a expus, ele au fost intotdeauna ...cine le-a vazut??foarte putini... ca poporul roman nu s-a nascut catusi de putin crestin, ci a fost crestinat cu forta, cate sate crestinau preotii din Valahia si din Moldova atatea privilegii le erau date. Asta era vremea, nu sunt ei de judecat... de gandit asupra acestui aspect este datoria noastra acum, sa facem deosebirea intre cele vechi si cele noi...Acolo unde sunt lucruri de pastrat - sa le pastram, acolo unde lucrurile au fost denaturate - sa le punem punct. Sa vedem ce ne ajuta si ce nu ne ajuta. Suntem la sfarsitul timpurilor si a cam venit vremea sa tragem concluzii. Mai avem vreo 50 de ani pentru asta. Pe urma exercitiul de gandire se va cam termina si ramanem cu exercitiul de STIINTA. LE VOM STI si vom sti si faptul ca gandirea de mai an ne-a ajutat la fixarea obiectivelor, analizarea practica a deciziilor, a cailor de actiune, la stbilirea etapelor de creatie, la cunoastrea fiecarui spirit care ne-ar putea ajuta sa facem lucrurile de o calitate superioara celei ale momentului...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Da, poporul dac a fost crestinat cu forta dar si cu "zaharelul". Lenea si ignoranta i-au determinat sa-si paraseasca credinta stramoseasca si sa astepte mantuirea din exterior (para malaiata in gura lui natafleata). Muntii nostrii mustesc de spiritualitate, bogatie, nemurire, prospetime, chiar iubire, si iata ca inca... of Doamne, inca cersim la alte porti.

Cristiana spunea...

Ce frumos ai spus !!! "Muntii nostrii mustesc de spiritualitate, bogatie, nemurire, prospetime, chiar iubire"... Chiar ca asa este, eu simt asta an de an, pe cararile lor... Nu ma mai satur sa merg, sa simt, sa vad... Oamenii din jurul meu simt ca este ceva deosebit in simtirea mea si vin sa ma intrebe de una, de alta... Le povestesc, le arat, le dau si eu din ce simt, din ce pot... Ii rog sa isi iubeasca pamantul pe care s-au nascut... De fapt, daca nu l-ar iubi... nu ar dori sa stie... O tanara ne-a spus candva cu lacrimi in ochi (eram cu un grup de prieteni, studiind vestigiile uluitoare de la platoul Babelor din Bucegi)"Spuneti oamenilor toate acestea... nu ve lasati acoperiti de cei care NU VOR, ci mergeti cu cei care VOR: sa stie, sa vada..." Uite, si acum imi sta inima in gat si lacrimile in ochi...
Multumesc, om bun, pentru sufletul pe care l-ai pus aici!!
Multumesc tuturor celor care trec pe aici... indiferent daca scriu sau nu !!

Adrian Campean spunea...

sunt alaturi de aceasta imagine a muntelui,iar daca ti e frica sa urci singura la munte,la vara,hai cu noi in Fagaras.Noua de la virsta de 7 la 37,trio de munte,nu ne e frica.

Cristiana spunea...

Multumesc frumos, nu imi este frica sa calatoresc singura, doar ca Fagarasii nu-i pot strabate in mare parte decat cu o masina, si de aceea sunt legata de bunavointa celor din jurul meu, cu care as putea acelasi drum.
Bucegii i-am cam strabatut si singura, dar am oameni cu care merg in mod special pentru studii. Nu imi pot permite sa merg doar pentru relaxare. Studiul meu este foarte complex, de aceea prefer sa merg singura.
Insa, oricum, multumesc frumos, mai vorbim !!