Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

luni, 1 septembrie 2008

DA, EXISTA DIFERENTA INTRE ASIATICI SI EUROPENI: IN PLANUL ASTRAL-ETERIC AL CORPURILOR NOASTRE

O ideea expusa 'en passant' la comentariile articolului de pe empower.ro - adresa completa mai jos - mi-a atras atentia asupra unei probleme care ar trebui cercetata de clarvazatori, mai ales cand este vorba despre alimentatie sau de meditatie, sau in general de acceptarea sau neacceptarea unor aspecte cu caracter oriental.

http://www.empower.ro/sanatate/greseli-in-alimentatia-de-sezon/?cp=3

As avea ceva aici de atentionat apropos de chinezi (asiaticii in general), ei au corpurile eterice si astrale altfel decat europenii (din nefericire nu am mai intalnit aceasta atentionare decat la Valentina Garlea - de la Iasi, ar trebui sa se studieze mai concret acest lucru, mai ales cand este vorba despre alimentatie sau meditatie: aici recunosc ca biserica are dreptate sa ne atentioneze asupra devierilor catre altceva in cazul preluarii unor obiceiuri orientale - dar nici ea nu face nimic concret pentru linistirea omului, daca ii da inainte cu pacatele si absolvirea de ele doar prin mana ei... Acest lucru conduce la formarea unor alte particularitati de sanatate a corpului solid, de gandire si de intelegere a lumii in care traim, de sentimente la adresa celor in compania carora traim. Europenii s-au intins mult mai mult decat le-a fost dat (plapuma romanului !!) si au astfel corpurile foarte degradate (ar fi mai multe de spus de ce lucrurile stau asa). Cei care traiesc in conditiile euro-nord/americane au nevoie sa-si depaseasca impulsul de munca exclusiv cu mintea, sa treaca la activitate echilibrata in toate planurile, nefiind in general mari iubitori de munca fizica. De aceea subconstientul lor i-a lipit de asiatici permanent, i-au pus pe acestia la munca silnica - la fel ca si pe africani. Iisus a atras atentia sa fie lasati in pace, mai ales in primul mileniu, dar doar cu vorba l-au ascultat conducatorii care s-au dat ferventi crestini...
Fiecare rasa umana are sarcini si ajutoare pe masura. Multi europeni se trezesc cu ficatul blocat de preparatele din soia: sunt acele organisme care nu au nici un fel de metisare (sau foarte putina, pierduta aproape de-a lungul timpurilor) cu asiaticii, adica sunt localnici europeni get-beget (zicem noi... getii !!!) . Sunt europeni care nu suporta muzica lor, asa cum nu suporta nici muzica tiganilor (manelele) - asa cum altii le-o suporta, si ne suparam unii pe altii... unii ca de ce, altii ca d'aia!!! Parca nu am avea motive destule de cearta intre noi, ne aruncam asupra a tot ce ne iese in cale... Dar, desigur este dreptul fiecaruia se sa supere sau nu, sa accepte sau nu...

Va veni o vreme in care vom intelege ca a venit vremea sa ne acceptam asa cum suntem, cu cele care ne sunt particulare pentru destinele noastre, chiar daca suntem si traim intr-un mental colectiv - un fond care ne ajuta sa traim in relatie unii cu altii, dar care ne atentioneaza ca trebuie sa ne pastram si personalitatea: proprie si de grup spiritual, acceptand si pe altii (altele) in acelasi timp...

Ceea ce ne separa si ceea ce ne uneste insa este un subiect foarte larg, care tine de istorie si evolutie. Universala si particular-pamanteana.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Care anume ar fi acele diferențe dintre asiatici și europeni, în planul astral-eteric, și care ar fi acele atenționări de care ar trebui să luăm aminte?

Mulțumesc.

Numai bine.

Cristiana spunea...

Da, ai dreptate, ar fi trebuit sa fi scris asta aici..
In site voi scrie un capitol intreg despre Sisteme Corporale si apoi, cam peste 2 ani - voi face un site separat dedicat lor.
Pe scurt, acum: corpurile asiaticilor (pe care le numesc: de tip lemurian) are aspect general de pagoda, sau secure. Pagoda (acoperisul ei, de fapt) s-o vezi pe verticala, cu baza mare spre exterior. Forma este si pe partea dreapta si pe partea stanga, cum privesti corpul din fata. In partea umerilor ofera un aspect de aripi.
Corpurile europenilor au forma de ciuperca, vizibil total de la corpul cauzal. Voi face cateva desene la urmatorul art. de sisteme corporale si aici, pe blog. Le numesc corpuri ariene (sau atlante).
Consider ca, de fapt, avem 2 rase pure - lemuriana (asiatica) si ariana (atlanta) si o rasa metisata: toltleca (denumire la origine, din care avem ramasita "toltec").
In planul functional: corpurile asiatice (lemuriene) capteaza energii si le recircula cu viteza sporita, comparativ cu cele ariene (atlante): datorita faptului ca in general spiritele care le folosesc pe cele ariene sunt obisnuite, anterior venirii pe Pamant, cu o activitate rapida, bogata, trecand fara multa rabdare de la o actiune la alta. Cei care folosesc corpurile asiatice (lemuriene) sunt spirite care invata sa se foloseasca de activitati foarte variate, derulate cat se poate de echilibrat intre rapid si lent. Tendinta lor este de a tergiversa, pentru ca spiritele acestea nu iubesc munca, de felul lor: ma refer la munca fizica, din zilele noastre, caci sunt iubitoare doar de munca mentala, pe care o considera superioara, cea fizica considerand-o inferioara, animalica. De aceea trebuie sa se obisnuiasca cu de toate, iar timpul epocii intuitive este foarte scurt (cam 10.000 ani, ceea ce e foarte putin - cumuland pe total doar o viata de lemurian/atlan dinainte de ultima glaciatiune).

Cristiana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cristiana spunea...

(2) Corpurile lemuriene se adapteaza mult mai repede la vibratia medie planetara, ceea ce inseamna ca suporta bine si segmentele mai joase, si cele mai inalte de vibratie, putand sa se adapteze bine la trairile pe intreg Pamantul.
Corpurile ariene au o vibratie mai joasa, caci si pamanturile din care vin, ca teren de formare, sunt cele mai joase dintre toate continentele. Fosta Atlantida (care cuprindea Am. de Nord si Europa pana la m-tii Urali) era/este continentul de vibratia cea mai joasa. Spiritele intrupate astfel urasc vibratia joasa si cu ea trebuie sa se obisnuiasca, destinic spiritual. De aici si accentul cel mai drastic, pus pe ura contra corpului, pe care religia generala il considera in mod eronat murdar, pacatos. Nicaieri nu mai exista o astfel de inclinatie, care desconsidera materialul si corpul omenesc, decat in partile noastre si in religia noastra.

Cristiana spunea...

(3) Actualmente, populatiile europene si americane (exceptand populatiile traditionale: asa numitii indieni) sunt amestecate (nu folosesc aici termenul "metisat" si voi arata pe larg in studii de ce) dar cu consecinte care tin de corpul fizic si cel eteric. Amestecarea nu merge mai sus de corpul eteric, nu atinge corpul astral (emotional).
Fiecare tip de corp are tipul sau de sensibilitate specifica. Insa corpurile ariene sunt foarte sensibile la energiile si materiile altor continente - de unde si intuitia de a-si pastra rasa "pura", trasferata intr-un registru extrem. Odata cu cresterea vibratiei medii planetare, se mai estompeaza insa aceasta sensibilitate, de unde tot intuitia ne ajuta sa lasam ura de rasa mai domol... pana la excluderea totala in viitor.
In planul hranirii se poate observa uneori diferentele - unii europeni sunt foarte alergici la proteinele de tip asiatic (susan, soia - din care se poate muri rapid, in cazurile drastice) sau sud-american (cartofi, rosii).
Asiaticii se pot adapta, in ce priveste hranirea, la orice alt continent. Suporta mai greu insa partile extrem-sudice ale continentelor din emisfera sudica. Dar nu am studiat inca de ce. Tine tot de energetica pamanturilor, dar nu am studiat fenomenul pana acum.

Andrei Stîngă spunea...

Mulțumesc frumos pentru explicații! M-ar interesa câteva detalii în plus vis-a-vis de practicile meditative/terapeutice, lucrul cu energiile samd.

Multumesc!!

Numai bine!

Cristiana spunea...

Sincer, eu nu m-am preocupat de practici meditative sau terapeutice, desi am o metoda proprie de energizare, care aduce mult cu practica de energizare zilnica reiki. Pe care o practic si eu de 2 3 luni.
De asemenea, pentru ca am descoperit de la inceput ca am o usurinta deosebita in a vedea mental si cu ochii inchisi, si cu ochii deschisi, inca de copil, nu am avut nevoie decat sa vreau ceva si am pornit imediat la "drum"!
Dar acum 18 ani, sub indrumare astrala,am facut aproape un an de zile exercitii de concentrare pe simturi, pe care ma gandesc sa le pun pe blog. Sunt exercitii de obtinere a constiintei extinse, de perceptie simultana a tuturor celor care se petrec in jur, foarte bune pentru concentrarea vointei in calatorie astrala. Intrarea pe calatorie astrala tine de destin si de pregatirea interioara a fiecarui om in parte si asta trebuie sa intelegem bine. Dar este bine sa cunoastem de toate, sa fim pregatiti cu multe lucruri pentru momentul in care fenomenul ne apare in viata. Citeste si ceea ce am scris la Calatora Astrala.
Am de discutat acum inca un subcapitol la Calatoria Astrala, dupa care voi pune exercitiile mele pe blog.
Mai vorbim.

Anonim spunea...

Cum adica "am o metoda proprie de energizare, care aduce mult cu practica de energizare zilnica reiki"? Nu, nu-mi raspunde. Este doar o expresie de uimire din partea mea, citind aceasta afirmatie a ta.

Andrei Stîngă spunea...

Am înțeles. Ți-aș fi tare recunoscător dacă ai pune acele exerciții despre care vorbeai pe blog, atât practica de energizare zilnică Reiki, cât și acele exerciții de concentrare pe simțuri.

Mi s-a așternut un drum înaintea ochilor și trebuie să mă pregătesc pentru încercările pe care le voi avea de trecut. :)

Pe ce blog voi găsi studiile despre Călătoria Astrală?

MULȚUMESC!!!

Numai bine!

>:D<

Cristiana spunea...

Dar de ce sa nu-ti raspund la intrebare?
De fapt i-am promis si persoanei care mi-a facut initierea in reiki ca ii voi face o energizare - asa cum numim azi acest proces de echilibrare energetica.
Da, este o metoda intutiva, iar o parte din ea o practicam intuitiv cand eram copil, cu propria mea mama. De fapt, toate metodele de echilibrare energetica au la baza experienta comuna oamenilor de pe intreg Pamantul, cu variatiuni pe aceeasi tema de la un continent la altul. Pentru ca realitatea nu poate fi schimbata, omul este - in linii mari - acelasi peste tot. Si perceptiile ii sunt aceleasi, modul de exprimare este diferit.
Insa nu sunt terapeut, asa cum spuneam, astfel incat nu folosesc acest procedeu decat rar, cu cei foarte apropiati.
De altfel, voi scrie ceva foarte util celor care sunt pe calea dezvoltarii perceptiilor totale: despre aceleasi trairi, dar altfel exprimate.
Toate cele bune.

Cristiana spunea...

Da, le voi pune, Andrei.
Despre Calatoria Astrala este o eticheta intreaga char aici, pe B.U.O.C. Cat despre energizarile de tip reiki, nu am dreptul sa le pun aici, trebuie sa respect protocolul obisnuit. Stiu ca, plin de mult bun simt cum esti, ma vei intelege.