Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

vineri, 8 iunie 2012

DE LA RUSALII PÂNĂ LA SÂNZIENE: SĂ PRIVIM CU OCHII LARG DESCHIŞI...



Reiau un articol scris anul trecut, căci mi se pare deosebit de important să înţelegem cu toţii importanţa deosebită pe care această perioadă a oricărui an o are pentru fiecare dintre noi: mai ales acum , când conştientizăm atât de multe lucruri despre noi înşine...
De altfel deschid acum o nouă etichetă: Sărbătorile planetei... 
...Avem multe de gândit asupra lor...

DE LA RUSALII PÂNĂ LA SÂNZIENE: SĂ PRIVIM CU OCHII LARG DESCHIŞI...

Toată luna iunie, cu punct culminant între 16 şi 25 ale lunii, se remarcă printr-un vârf energetic deosebit de puternic – al Mijlocului de An. Este perioada cu cea mai puternică activitate astrală a omului – şi în general: a mamiferelor. Însă omul poate fi, şi deveni treptat conştient de importanţa covârşitoare a dezvoltării propriilor percepţii: mai ales în cele două luni de solstiţiu: de vară (iunie) şi de iarnă (decembrie).
O astfel de adâncire a conştientizării conduce la învingerea fricii create prin inducerea unor neadevăruri împletite cu percepţii naturale ale omului. Fără să intrăm în amănunte defăimătoare, este necesar a se înţelege practicile moştenite din perioada Evului Mediu şi cea imediat următoare lui, prin care s-a impus pe diferite căi – directe şi indirecte – înlocuirea sărbătorilor şi cunoaşterilor profunde locale cu sărbătorile biblice.
În vechime, în toată perioada lunilor iunie şi început de iulie, în majoritatea locurilor de pe Pământ, energiile deosebit de puternice şi de dense se materializau, prin compactizare, în mod natural în picături de lichid plăcut mirositor – numit în mod religios azi: Mir sau Sfântul Mir. Locurile s-au restrâns cu timpul, din cauza diminuării vibraţiei locale, prin industrializare şi creşterea puternică a agresivităţii umane. În străvechimi omul putea să simtă mirosul specific mirului peste tot în aer – distingându-l de parfumul vegetal şi animal. De remarcat faptul că biserica nu acceptă să recunoască apariţia lui în alte locuri decât cele consacrate activităţilor sale, desfăşurate numai de oameni doriţi de ea, care dedică conducătorilor ei cele petrecute în mod natural. O activitate umană de orice fel însoţită de lumină de la foc natural, de sunet intuit a fi ajutător, înălţător, de emoţii sufleteşti înălţătoare – ne-sparte de interese politico-ideologice reci – poate să creeze un climat propice compactizărilor care duc la apariţia mirului. Dacă ar recunoaşte acest lucru, ar trebui să recunoască încă mult mai multe elemente naturale, care nu ar avea mai multă legătură cu biserica decât o astfel de activitate înălţătoare a omului: nicidecum în mod unilateral cu biserica creştină. Cu diferite lucruri, evenimente planetare, pentru care unii oameni îşi arogă drepturi în exclusivitate (cum ar, pe scurt – dar cu prezentare în curând a unor detalii, cunoscute de altfel, chiar dacă restrâns: lumina de Paşti, sfinţirea apelor naturale, etc.).

ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ: OBIŞNUIREA DE A PRIVI CU OCHII LARG DESCHIŞI...
Omul are o structrură a aparatului ocular croită şi dezvoltată, în această etapă a evoluţiei sale spirituale, cu precădere pentru percepţii prin senzorii corpului fizic. Cu precădere – dar nu în exclusivitate. Căci aceast aparat are în compunerea sa deopotrivă:
– structuri fizice: constituite din materiile cele mai dense, de vibraţia cea mai joasă a câmpului universal;
– structuri fluidice cu vibraţia medie cea mai apropiată de vibraţia medie a materiei fizice, adică: materie eterică, astrală şi în parte mentală: care sunt tot structuri materiale, fixe, stabile, dar de vibraţie medie mult mai mare decât aceea a materiei fizice.
În linii mari, structurile oculare care facilitează percepţia obişnuită a celor fizice se află în special în centru retinei. Pe marginea retinei se multiplică un alt fel de celule, care captează şi decodifică semnalele provenite de la transmisiile senzorilor corpului eteric, corpului astrale şi corpului mental – în această formă de prioritate.
Pe de altă parte, întreagă retină este dublată în structura ei de structuri de materii fluidice (tot stabile, dar de vibraţie mai înaltă, aşadar) care au rolul de a efectua conversia semnalelor (impulsurilor) eteric-astral-mentale în semnale care contribuie la formarea imaginilor retiniene. Imaginile prin care percepem lumea nu reprezintă 100% imaginea materiei fizice, ci în proporţii diferite imagini ale părţilor eterice (care contribuie la formarea strălucirii şi clarităţii imaginii), astrale (cu contribuţie în domeniul culorilor şi formelor, delimitării formelor în peisaj) şi mentale (percepţia luminii albe şi aurii, care se împleteşte cu percepţia culorilor, dând o rezultantă plăcută omului, fapt pentru care este atras de frumuseţea aurului, argintului şi platinei, dincolo de partea practică a metalului ca atare).
În acest fel, privirea periferică poate suprinde permanent câmpul de vibraţie mult mai mare decât cel fizic, cu condiţia generală ca ochii să fie larg deschişi, iar omul să privească drept în faţă. Percepţiile se modifică simţitor dacă omul priveşte îndreptând ochii spre coada lor, fără să mişte capul (expresia: trage cu coada ochiului). Privirea printre gene – cu ochii ingustaţi – concentrează privirea pe partea centrală, punând însă în valoare un segment foarte îngust de câmp; în această situaţie, în funcţie de sănătatea ochilor, se poate percepe fugitiv aura structurilor materiale (luminiscenţa emisă de compactizarea structurilor materiale).
Omul care are ochii larg deschişi, la propriu, are o percepţie de ansamblu asupra realităţii care împleteşte permanent câmpul fizic cu cel eteric, astral şi mental. Este omul care trăieşte şi lucrează obişnuindu-se cu toate percepţiile, cu tot ceea ce îi vine din mediul înconjurător, fără să-i mai fie teamă de informaţiile eronate sau numai interesate, din partea semenilor care nu au interes ca alţii să cunoască: până când informaţiile se pierd, păstrându-se numai temerile şi fricile care se vor dovedi cândva a fi neîntemeiate. Este omul căruia nu-i mai este frică de „iele”, năluci, semne proaste, omul care înţelege treptat fundamentul lumii în care trăieşte, care rămâne credincios în faţa întregii Creaţii, înţelegându-i astfel rostul universal.

6 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

servus!

ma simt in etapa a doua a lecturilor SF!

Nu, nu e ironie, e numai ideea ca sunt atat de departe de alte stele...

Cristiana spunea...

Servus, Vasilică !! mie mi-a plăcut comparaţia, pentru că apreciez mult SF !! Şi ştiu că glumele tale sunt pline de bun-simţ, eşti un om plin de bun-simţ - ştiu asta de mult.
Vezi, eu înţeleg şi lupt pentru ca fiecare om din lumea noastră să-şi vadă de "stelele" sale - nu de ale altora. Dacă se mai interesează şi de ale altora - e bine, dacă nu - iarăşi bine. Pentru că avem LIBERTATEA să o facem, pentru libertatea asta lupt. Să înţelegem că putem fi apropiaţi unii de alţii chiar dacă nu privim întotdeauna aceleaşi "stele"... Dar putem afla despre toate, informându-ne şi văzându-ne mai departe de treburile, înclinaţiile, dorinţele, plăcerile, neplăcerile noastre... Atâta vreme cât sunt expuse (şi nu impuse) cu bun-simţ, atâta vreme cât sunt discutate cu toleranţă, în echilibru... totul este bine !! Ne bucurăm de toate, împreună!!
Toate cele bune !!!

Anonim spunea...

Buna Cristiana,
Am o zi mai "gri" azi...
Poate pentru ca nu am reusit sa-mi mentin starea de "prezenta" si mi-am etalat vulnerabilitatea.....se mai intampla.
Astept rabdatoare sa ma regasesc.

Chiar percepusem saptamana aceasta o vibratie crescuta a pamantului(nu prea folosesc corect termenii dar stiu ca tu intelegi)
Era ca si cand pamantul,natura transmiteau energie...)

Am citit si articolul tau despre meditatie...chiar miercuri am ales sa nu merg la o intalnire asemanatoare.
Stiu ca acum trebuie sa fac un pas urmator,dar nu stiu care anume.

As merge la un seminar cu un maestru cunoscut..

Ce sfat ai avea pentru mine?
Multumesc!
Lumina,multa lumina iti doresc,
A2

Cristiana spunea...

Draga mea, mulţumesc pentru încredere...
Personal ţi-aş sugera (dar numai tu hotărăşti, depinde ce simţi tu...)să faci un început organizat, dar nu neapărat cu cineva foarte cunoscut, ci simţind mai curând oamenii care practică şi făcând cu ei prima dată o astfel de meditaţie. Poate fi şi un prieten pe care îl ştii om echilibrat, poate fi un om cunoscut, dar să-l simţi tu, personal, că ţi se potriveşte, că-ţi face încredere. Ai deja experienţa de a fi simţit că undeva nu mergi, pur şi simplu.Nu mai contează de ce, subconştientul asta ţi-a arătat.
Cunosc destule persoane care iau ochii cu chestiuni fulminante, pe care le ştie exaltante şi conduc oamenii pe căi dubioase. Acum, fiecare dintre noi are nevoie de experienţele sale pentru a se lămuri... plăcute, neplăcute... Cât despre experienţele neplăcute, ele au un rost: şi pentru a şti cum să privim oamenii şi evenimentele de pretutindeni, apoi mai este şi faptul că, în felul acesta, ştim în viitor cum să alinăm şi să îndrumăm la rândul nostru pe cei care trec prin experienţele neplăcute prin care am trecut şi noi...
Eu fac orice în funcţie de ceea ce mă atrage sau nu. Dacă mă atrage şi o păţesc - înseamnă că mi-a trebuit, din varii motive, cum spuneam.
Şi dacă a fost aşa, asta nu înseamnă cu nu avem intuiţii, cum îmi spunea cineva - credea că o intuiţie trebuie musai să te ducă la fericire... Te duce, dacă înveţi din experienţele proprii...
Fruntea sus... acolo străluceşte o Stea, A2 !!!

Anonim spunea...

Multumesc Cristiana,
Asa voi face..
Oricum mai am atatea de invatat ,de "stiut"...

Aseara i-am vazut pe Oreste si pe Doru Bem,organizeaza tabere spirituale la Vama Veche.

www.ordo.ro daca te intereseaza.

Inca nu sunt pregatita.

Multumesc mult,
A2

Cristiana spunea...

Te înţeleg...
Eu nu am fost compatibilă până acum - ca să mă simt bine cu adevărat - decât cu Laura şi Flipi (dar nici nu am căutat, am căutat să aplic ceea ce scriam aici, în titlul unui set de articole: "Trăieşte viaţa ca pe o meditaţie"). Dintre cei întâlniţi de mine bunînţeles...
MUlţumesc pt Oreste... Dânsul m-a încurajat în cercetare pe blogul ÎNCERCĂRI, aşa că stau în cercetare mai departe... Oricum intru în şomaj şi apoi la pensie anticipată, aşa că nu am bani de activităţi comune... Dar este exact aşa cum trebuie, acum mă axez pe site, tot timpul îl voi dedica părţii de istorie, evoluţii şi profil spiritual.
Aşadar, aşa să faci, cum te îndeamnă intuiţia !!
După amiază plăcută, A2 (mă înveseleşte chestia asta cu A2 !!!) >:D< !!!