Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

luni, 11 iunie 2012

CÂTEVA IDEI ÎN PLUS CU OCAZIA TRANZITULUI PLANETEI VENUS ÎNTRE PĂMÂNT ŞI SOARE

…din toate punctele de vedere… complex subiect o discuţie legată de planeta Venus !!!... Dar pentru că a venit vorba, hai s-o depănăm acum…

În primul rând vă rog să-mi permiteţi să vă atrag cu respect atenţia asupra tuturor fenomenelor care leagă Pământul de Venus, căci vom discuta îndelung despre legăturile matriceale care unesc aceste două planete. Şi nu numai... aşa cum vom vedea...

MITOLOGIE, ZODIAC ŞI CERCETARE ASTRO-FIZICĂ…
Mitologia unor popoare a identificat şi interpretat Steaua Dimineţii drept influenţă ne-benefică, chiar dacă ea a fost considerată benefică la început. Astfel Lucifer apare la început drept influenţă benefică, după care curentele de cunoaştere (de cele mai multe ori rămase obscure) aduc în faţă aspectele nebenefice: întrucât astfel de influenţă cosmică poate avea şi un aspect pozitiv, dar şi unul nedorit: ceea ce însă nu înseamnă a fi negativ. Cu toate acestea, creştinismul rămâne în linii mari cu imaginea ne-benefică, întrucât astfel de influenţe pot să trezească în noi şi cele pe care le dorim, dar şi cele pe care nu ni le dorim…
Tocmai acest lucru ar fi de discutat acum…

Alte mitologii consideră prezenţa sa benefică, tocmai pentru că ajută să ne cunoaştem toate atitudinile în faţa influenţelor lumii pe care tot ea o impulsionează – şi au simţit, şi intuit faptul că o astfel de influenţă deosebit de complexă este favorabilă destinului uman – chiar dacă este şi greu de mistuit…

Când se discută despre influenţa planetelor asupra oamenilor – ne este clar că discutăm despre zodiac. Pe scurt adică, fiind modul în care diversele energii locale, planetare şi cosmice, la incidenţa cu planeta, influenţează o anumită parte a manifestărilor umane, care se suprapun influenţelor de acelaşi fel pe care le purtăm în funcţie de momentul naşterii.
Personal nu numai că nu neg astfel de influenţe, dar consider că ele există din momentul pregătirii spiritului de întrupare, înainte de concepţia propriu-zisă, fiecare spirit sprijinindu-se pe o temă cosmică de influenţe care îl vor ajuta să-şi desfăşoare întreg destinul, bine conştientizat chiar din planificarea ciclului de vieţi pământene: un ciclu în care fiecare spirit nu aşteaptă ca societatea să ajungă undeva – cât să ajungă împlinirea desfăşurărilor universice în punctul în care poate să intre la întrupare.

Dar toate acestea nu sunt valabile, într-un anume fel, decât pentru vremurile pe care le trăim acum, un timp scurt în lungimea ciclului întreg de vieţi pământene. Dar chiar dacă este atât de scurt – tot şirul vieţilor noastre de la ultima glaciaţiune durând doar cât o singură viaţă de atlant, aşa cum erau ele în medie înainte – întreagă această perioadă este deosebit de importantă pentru noi: este un timp când cunoaşterea universală se estompează, sub puterea vibraţiilor joase ale mediului de trai, iar impulsurile favorabile nu mai pot fi cunoscute cu ştiinţă clară, conştient căutate. Spiritele însă doar aşa îşi pot cunoaşte puterea de a se conduce după propriile intuiţii, în care învaţă treptat să se încreadă, astfel să şi le întărească: până la clar-intuiţii şi apoi până la dezvoltarea clar-simţurilor, din care au pornit înainte de toată această dificilă perioadă.
Până la astfel de întăriri, multe cunoaşteri reale se împletesc cu confuzii, speranţe, iluzii.
Pe măsura creşterii vibraţiei medii planetare, fenomenul care apare nu este estomparea sau amplificarea influenţelor cosmice în funcţie de ritmurile planetare, stelare (deşi sunt şi ele reale), ci folosirea intensă a unor astfel de influenţe, dezvoltarea conştienţei umane cu privire la rolul trăirilor lor pe Pământ, cu privire la remodelarea atitudinilor noastre, înţelegerilor noastre, sub influenţa factorilor externi. Nu vom mai fi firicele de praf în bătaia vânturilor solare!!! Vom conştientiza rolul influenţelor emoţionale pe care le-am suportat, care ne-au oferit impulsuri şi animale, şi vegetale deopotrivă, chiar dacă ele s-au estompat mult în ultimul mileniu pământean. Le cunoaştem acum în linii mari, conştientizăm şi influenţele exterioare, şi impulsurile interioare; şi ce ar trebui să abandonăm din toate aceste manifestări, şi ce ar trebui să păstrăm şi să întărim în continuare. Abia de acum vom aprecia cum se cuvine asemenea cor, asemenea simfonie de influenţe pe care le-am avut în vieţile noastre…

Cei care nu le-au cercetat, înţeles şi discutat sunt reprezentanţii şi susţinătorii ştiinţelor fizice şi astro-fizice, al căror aport însă nu este de loc de dispreţuit. Căci unii avem ceva de făcut – alţii: altceva, şi în final vom înţelege importanţa uriaşă a contribuţiilor tuturor la formarea unei imagini generale a omului despre sine, despre Pământul cu vieţuitoarele sale, despre universul întreg.
O frumoasă prezentare aduce articolul http://www.descopera.ro/stiinta/9705357-tranzitul-lui-venus-un-eveniment-ce-nu-se-va-mai-repeta-pana-in-2117  prezentând tot ceea ce formează contribuţia planetei Venus pentru ştiinţele fizice, pe care vă invit să o urmăriţi când aveţi puţin timp liber.

Înafară de cercetarea fizică, clasică, a macrostructurilor universului şi a mişcărilor lor în planul fizic al existenţei noastre, cercetarea umană multisenzorială îşi poate aduce încă de pe acum un aport substanţial – înainte de a ajunge un înlocuitor definitiv al cercetării prin intermediul tehnologiilor avansate: însă fără să excludă în prezent alte feluri de cercetare, aşa cum este cea tehnologică, chiar dacă industria nu poate ţine pasul cu dezvoltarea percepţiilor umane. Şi nu pentru că nu ar putea, ci pentru că necesităţile unei mari părţi a omenirii se canalizează încă pe alte direcţii, pe care nu le-a putut încă finaliza până în prezent. Este necesar să considerăm lucrurile exact aşa cum sunt ele şi să ne orientăm către o cunoaştere complexă în continuare, sprijinind atunci când va veni timpul pe toţi cei care îşi deschid treptat porţile acceptărilor...
Spuneam în deschiderea acestui articol că ne este necesar să cunoaştem cîte ceva în plus despre relaţia Pământ-Venus, cu orice ocazie am avea, căci aceste două planete sunt legate matriceal între ele.

SCURT ISTORIC AL CONSTITUIRII GALAXIILOR
Pentru a înţelege felul în care curg influenţele directe ale planetelor între ele, între ele şi steaua care le guvernează (adică le creează condiţiile de fiinţare, energetice şi materiale, pentru a crea acelaşi fel de condiţii, la rândul lor, biosistemelor lor însoţitoare) şi toate împreună cum sunt legate de întreaga galaxie din care fac parte, trebuie să înţelegem felul în care ele sunt legate între ele.
Pentru o astfel de înţelegere este necesar să ştim câteva lucruri legate de constituirea galaxiilor – de constituirea stelelor şi planetelor din interiorul unei galaxii.
În universul nostru, galaxiile sunt de două feluri, din punct de vedere al constituirii lor:
1. Galaxii matriceale: specifice zonelor I şi II ale universului – adică în acele zone care oferă condiţii de evoluţie spiritelor aflate la începutul evoluţiilor lor, fie prin întrupări individuale, fie prin întrupări comune. Într-o astfel de galaxie, din formaţiunile nucleului galactic se formează corzi matriceale, în “nodurile” cărora se dezvoltă sisteme (grupuri) stelare. Din fiecare centru al sistemelor stelare se dezvoltă pe acelaşi principiu corzi astral-eterice, în ale căror “noduri” (care sunt de fapt structuri arhetipale complexe de constituire a unor formaţiuni galactice şi stelare) se vor forma stelele cunoscute de noi. stelele sunt de fapt, spiritual vorbind, întrupări ale unor grupuri de popoare spirituale cu înclinaţii asemănătoare de înaintare în evoluţii. Stelele vor dezvolta la rândul lor corzi stelare, în “nodurile” cărora se vor forma planetele: prin întrupări ale unui singur popor spiritual într-un singur corp, numit de noi “planetă”.
2. Galaxii întrupate (sau întrupări galactice), specifice zonei a III-a a universului nostru, spaţiu universic dedicat numai unor asemenea uriaşe întrupări ale unor mulţimi de popoare de spirite.

Se pot urmări explicaţii detaliate – dacă se doreşte – în studiile:
– Energetică stelar-planetară cu adresa:
http://www.bucuria-cunoasterii.ro/articole/6.-energetica-stelar-planetara.html ;
– Zonele Universului Fizic, cu adresa:
 http://www.bucuria-cunoasterii.ro/articol/731/4.-zonele-universului-fizic.html ;
– Întrupare, cu adresa:
 http://www.bucuria-cunoasterii.ro/termen/ntrupare.html .

Evoluăm în prezent pe Pământ, într-o galaxie matriceală şi discutăm astfel despre particularităţile celor care se petrec aici, în galaxia noastră. De aceea ne vom ocupa acum de acest fel de galaxii.
Punctul de vedere al ştiinţelor fizice conduce la cunoaşterea fenomenologiei din planul materiei fizice şi al energiilor fizice: toate de vibraţia optimă pentru derularea evoluţiilor noastre, în prezent. De consemnat că ştiinţele fizice nu trebuiesc câtuşi de puţin dispreţuite ci, pe măsura aprofundării cunoaşterii dincolo de graniţele ştiinţelor fizice, putem să împletim, să completăm şi astfel să cunoaştem mult mai profund tot ce ne înconjoară. Să devenim tot mai conştienţi de complexitatea fenomenelor acestui univers, în care de fapt nu ne zbatem, nu ne zvârcolim – ci ne consolidăm manifestările, învăţăturile generale: prin aplicaţii în toate felurile de vibraţii, aşadar şi în cele specifice Pământului.
Un loc aşa cum este Pământul ajută mult mai mult decât ne putem închipui la consolidări prin derulări încetinite (faţă de viteza cu care se desfăşoară manifestările astrale şi mentale) şi prin derulări îmbogăţite: pentru acelaşi rezultat asemănător creaţiei rapide astrale şi mentale, se derulează un uriaş volum de activităţi de toate felurile: creaţii, manipulări, deplasări, hrăniri, comunicări – toate astfelde activităţi consolidându-se, inclusiv memoriile noastre spirituale: care se folosesc pentru experienţa pe care o conţin...
Toate acestea sunt importante pentru subiectul nostru, chiar dacă poate nu ne vine să credem...

Un asemenea eveniment poate fi din punct de vedere astronomic un fenomen rar, dar din punct de vedere evolutiv, din punctul de vedere al dezvoltărilor galactice şi al construcţiilor matriceale ale universului, ele se influenţează reciproc, permanent. Aşa cum spuneam, planetele nu sunt bucăţi de materie ruptă din stele şi răcite, oprindu-se la diferite distanţe de stea în funcţie de componenţa lor materială, de mărime şi densitate, orbitând în jurul stelei: toate acestea sunt valabile ca influenţe asupra mişcărilor, printre multe alte elemente cunoscute mai mult sau mai puţin. În plus, constituite fiind planetele pe corzile matriceale create din dezvoltările eteric-astrale (dar în interiorul lor având structuri cu toate nivelele de vibraţie galactice) ale stelei, planetele sunt supuse tuturor factorilor care derivă din mişcarea stelelor. Ele sunt impulsionate, la rândul lor, de energiile şi materiile, de vibraţiile şi influenţele cosmice mai apropiate sau mai depărtate de stelele din acelaşi sistem stelar, din cadrul aceleiaşi galaxii şi suportă influenţa câmpurilor fluidice formate în zona şi subzona în care sunt astfel constituite.
Fiind situate pe aceeaşi coardă stelară, Venus şi Pământul se influenţează reciproc direct, primind acelaşi fel de energii şi materii de la steauă care le guvernează (adică Soarele). Noi primim astfel de influenţe – nu numai noi, oamenii, ci toate vieţuitoarele de pe Pământ, permanent, în multitudinea de influenţe pe care le primim din întregul cosmoc. Însî cele mai puternice astfel de influenţe le primim de la stea şi de la planetele-surori ale Pământului, Venus fiind cea mai apropiată.
Desigur că, pe lângă o astfel de influenţă permanentă, mai mult sau mai puţin discretă (mai curând prea puţin cunoscută), o influenţă exterioară mai puternică îşi oferă reciproc atunci când gravitează una în apropierea celeilalte, aşa cum s-au petrecut lucrurile recent.
Cred că este bine să reţinem următoarele:
– amândouă planetele se susţin reciproc şi prin câmpurile vibraţionale ale stelei, în interiorul câmpului vibraţional galactic general, şi prin circulaţia fluxurilor de energii şi materii prin intermediul corzilor matriceale, pe care s-au format: printre altele şi prin energiile astrale (emoţionale) stelare, de vibraţie din segmentul care ne susţine şi impulsionează nouă corpurile astrale (emoţionale) – aceste influenţe fiind însă doar o parte (aşadar nu sunt majoritare). Eu nu folosesc cifre pentru desemnarea unor segmente vibraţionale decât în foarte rare cazuri, căci frecvenţele se modifică frecvent, de la o perioadă scurtă de timp la alta; îndrum către folosirea unor termeni de numire: fizic, eteric, astral (emoţional), mental, cauzal, spritual (budhic), dumnezeiesc (atmic), enesic şi supraenesic: cu specificaţia că fiecare în parte este un segment, adică având un minim şi un maxim propriu.
Energiile astrale – emoţionale – şi nu numai, aşa cum vom vedea, sunt din segmentul cel mai înalt doar pentru oameni, şi numai ei au conştienţa sentimentelor, a trăirilor pe care asemenea energii le aduc cu ele. Cele din registrul segmentului emoţional care au valorile cele mai înalte, sunt plăcute, odihnitoare; cele cu valorile vibraţionale medii şi sub-medii conduc omul către sentimente comune şi agresive, pătimaşe – indiferent dacă este vorba despre iubire sau sentimente conexe.
Dar ştim bine că nu sunt mulţi paşi acum, pe Pământ, de făcut între iubirea egoistă şi iubirea altruistă… Trebuie doar să ne aducem aminte că acesta ne este de fapt felul nostru de a fi...
– amândouă vehiculează, printre multe altele, şi energii care omului îi stau în conştiinţa de acum drept emoţionale, însă ele sunt de fapt echilibrante, pentru emoţionalul uman din mileniile trecute, plin de durere, frustrare, agresivitate, cruzime, frică, griji. Registrul energiilor de acest fel – astrale – este mult mai larg, iar acest lucru trebuie neapărat detaliat – ceea ce va cuprinde şi acest articol, şi altele care vor urma. Faptul că pentru noi planeta Venus este planeta iubirii are o însemnătate legată de senzaţiile cele mai puternice prin care omul se lega în antichitate de semenii săi, descoperind în acelaşi timp cum acest corp ceresc poate avea influenţă asupra stabilităţii emoţionale – de fapt – a omului.

CÂTEVA CUVINTE DESPRE ATANI, ÎN ISTORIA STRĂVECHE A OMENIRII…
Şi nu numai. Căci planeta Venus este şi altfel legată de omenire, încă din timpurile străvechi, fapt care a rămas de asemenea în subconştientul nostru fără ca o reală cunoaştere a evenimentelor străvechi să ne rămână de asemenea, multor popoare, în mitologia, în legendele, în poveştile de neam. Chiar dacă această legătură este de cu totul altă natură – această “natură” este legată de omenire cu o iubire infinită.
Pe scurt: ştim că am fost creaţi, ca specie, planetară (la fel ca toate celelalte specii planetare) de către entităţile dimensionale, coordonatoarele evoluţiilor pământene, care au creat o transcendenţă a corpurilor lor din dimensiunile structurale paralele de ajutor pentru noi – în dimensiunea structurală în care trăim: evoluanţi rezidenţi şi totalitatea ajutătorilor lor. Transcedentalii s-au retras după încheierea constituirii omenirii, în dimensiunea structurală de origine (de întrupare pentru ele), dar de acolo au continuat să ajute dimensiunea noastră, pe toate căile necesare tuturor vieţuitoarelor.
De asemenea, când de-a lungul istoriei, au avut sarcini de ajutor direct pentru pământeni, cu multe milioane de ani în urmă, ele au coborât şi şi-au întărit parţial corpurile – într-o demi-transcendenţă temporară (adică o întărire de foarte mică consistenţă a corpurilor lor, doar cât să poată îndruma pământenii desemnaţi în lucrările lor) – însă prin planeta Venus, planetă cu derulările energo-materiale de aceeaşi natură cu Pământul, asemănătoare, dar puţin sesizabile pentru vieţuitoarele pământene. După puţină întărire energo-materială în dimensiunea noastră, ei au venit pe Pământ, pentru a ne ajuta în sarcinile noastre. Toate acestea au fost realizate cu multă atenţie, în acest fel din mai multe motive: pe toate le vom înţelege atunci când vom detalia, în studiile istorice, în ce au constat asemenea lucrări de o amploare cu totul specială şi o subtilitate pe măsură. Deocamdată să reţinem două motive:
– pentru a nu perturba viaţa, trăirile vieţuitoarelor pământene, căci dacă ar fi coborât ca entităţi dimensionale pentru mai mult timp decât cele câteva ore (aşa cum o mai fac uneori) ar fi modificat aerul planetar – cu urmări grele în şirul întrupărilor spiritelor vieţuitoarelor mari şi mici ale planetei. Majoritatea oamenilor, pe de altă parte, ar fi avut şi ei reacţiile lor nedorite, putând să devieze în acel moment activităţile lor curente şi consolidarea tuturor celor învăţate pe Pământ până în acel moment. De aceea, cu iubire infinită pentru tot ceea ce se desfăşoară aici şi pretutindeni, coordonatorii evoluţiilor noastre au făcut acest ocol prin Venus. După terminarea lucrărilor pământene, ei s-au întors tot pe aceeaşi cale în dimensiunea lor structurală – adică tot prin Venus – ca să nu forţeze deschiderea marilor portaluri pentru entităţile cu vibraţii mai mici, aşa cum sunt cele ale întrupaţilor fizici din orice parte a acestei zone a universului. În caz contrar, s-ar fi modificat structura fluxurilor energetice şi materiale – datorită atragerii unor fluxuri de energii şi materii diferite de cele ale vieţuitoarele pământene, constituţia corpurilor lor fiind de vibraţie mult mai ridicată decât cea a corpurilor noastre pământene;
– modificarea aerului planetar ar fi avut urmări grele şi nedorite în acel moment şi pentru evoluţiile oamenilor, în calitate de creatori conştienţi, dar şi în calitate de mari iubitori ai tuturor vieţuitoarelor planetare, pe care oamenii s-ar fi simţit datori să le ajute să treacă de un asemenea moment planetar greu pentru ele: lăsând la o parte propriile lor sarcini deosebit de complexe.

Iată aşadar cât de important este să se efectueze orice fel de lucrare cu o deosebită dragoste faţă de orice manifestare a vieţii pe o planetă…
De aceea, cu iubire infinită pentru întreaga viaţă pământeană, coordonatorii tuturor evoluţiilor noastre au făcut acest ocol prin Venus, reîntorcându-se la finalizarea lucrărilor lor tot pe aceeaşi cale, ca să nu forţeze deschiderea marilor portaluri matriceale, structurale ale planetei: iarăşi o fenomenologie complexă, cu urmări la fel de nedorite pentru entităţile cu vibraţie mai joasă cmparativ cu entităţile dimensionale – aşa cum este vibraţia întrupaţilor fizici din dimensiunea noastră.

Aş face o paranteză destul de importantă aici: ne-am obişnuit să credem că legendele, miturile şi poveştile popoarelor de pretutindeni sunt simple elucubraţii ori iluzii omeneşti, dar lucrurile nu stau de loc în acest fel… Miturile din toate părţile Europei sunt părticele din istoria străveche, acoperite nu numai cu praful sidefat al timpurilor, dar şi cu voalul necesar păstrării lor ferite de încrâncenările societăţilor care s-au perindat, şi încă se perindă. Asemenea forme de societate umană diluează importanţa propriilor noastre rădăcini, din varii motive – toate însă scăldându-se deocamdată în neputinţe umane necesar a fi înţelese, chiar dacă ne este foarte greu de acceptat, mai ales, la schimbarea timpurilor… Mitologia finlandeză, pusă în lumină în mod magistral de către J.R.R. Tolkien, păstrează amintirea atlanţilor care au lucrat sub oblăduirea atanilor – sau edainilor: a “zeilor” veniţi prin Venus. Corpurile lor îşi “sunau” cântecul vieţii prin “atani”: adică sunetul fundamental al corpurilor lor ofereau simfonic numirea în lucrarea comună: “atani”. Numirea s-a transformat în timp în “edaini” şi a rămmas în conştiinţa poprului ca fiind ajutători de mare anvergură, linie de altruişti, înţelepţi şi vindecători de prestigiu ai popoarelor atlante, precum şi ai urmaşilor lor. Iar urmaşii lor pe linia lucrărilor pe care le-au făcut s-au numit tot aşa, păstrând astfel vie amintirea celor petrecute în străvechimi...

PRIMUL CORP CARE NE ESTE INFLUENŢAT ESTE CORPUL EMOŢIONAL (ASTRAL)
Influenţele emoţional-astrale întărite prin prezenţa cosmică (în planul fizic, vizibil) sunt însă permanente, în întreg domeniul stabilităţii de orice fel a tuturor vieţuitoarelor Pământului: cu corp fizic şi astral deopotrivă, şi pe Pământ, şi pe Venus, şi pe alte planete care se află pe aceeaşi coardă cu acestea două. De regulă ne referim la influenţa altor corpuri cereşti asupra pământenilor, dar să nu uităm că noi avem aceeaşi influenţă asupra corpurilor cereşti cu care facem tot felul de tangenţe. Chiar dacă nu sunt vieţuitoare cu corp fizic, toate structurile de întrupare ale universului – planete, stele, galaxii întrupate acolo unde este cazul – au în jurul lor vieţuitoare de toate felurile astrale, precum şi grupuri de entităţi spirituale – câteodată – aflate în drumuri universice de călătorie spirituală. Ca să nu mai discutăm despre puţin cunoscutele stele şi planete astrale: cu corp astral, care abundă peste tot – dar despre ele nu se spun prea multe lucruri în general… Vom mai discuta despre acest aspect.
Se influenţează reciproc astfel toate corpurile galactice, de orice fel, de la distanţă mai mare sau mai mică, indiferent dacă se află pe aceleaşi structuri matriceale sau altele: deoarece toate galaxiile sunt legate cu sisteme de corzi matriceale de marile bariere inter-zonale şi inter-sub-zonale, influenţele sunt deosebit de complexe. Şi sunt create în mod special în acest fel, pentru a suplini lipsa de mişcare fizică între stele şi planete a întrupaţilor din această zona (I) a universului, în care deocamdată evoluanţii nu sunt obişnuiţi cu deplasările prin spaţiile cosmice. Astfel încât fiecare planetă oferă treptat obişnuinţe, condiţii prin care vieţuitoarele trăiesc în micro-universului lor planetar: dar condiţiile sunt mult diluate comparativ cu ceea ce ar trăi mişcându-se prin univers. Multe dintre diferenţele vibraţionale, energetice şi materiale cu care se întâlnesc astfel le întăresc, pe măsură ce se obişnuiesc, puţin câte puţin, cu variaţia lor, cu creşterea şi descreşterea lor.

DE UNDE MAI VINE LEGĂTURA ÎNTRE DRAGOSTE ŞI PLANETA VENUS??
…Aici aş avea, cu respect, ceva de corectat: nu suntem noi, oamenii, la primele noastre simţiri de iubire, pe Pământ… Pe lângă faptul că venim din evoluţii în care iubirea este uriaşă faţă de orice fel de simţire posibilă primarilor pe Pământ, chiar aici, pe Pământ, susţin cu blândeţe, dar cu deosebită hotărâre – pe care o voi demonstra, o voi detalia, explica – faptul că atlanţii şi lemurienii, toltlecii şi afrikanii, insularii din toate insulele Oceanului planetar (orice denumire a mărilor şi oceanelor fiind doar a unei părticele din mare ocean planetar) au fost fiinţe cu un grad extraordinar de mare de iubire faţă de semenii lor, faţă de planetă şi univers – nici un aspect al iubirii nefiind lipsit din această ghirlandă a iubirii de oameni, de întreaga natură, de planetă şi de steaua, stelele şi galxiile prietene !!! De care iubire ce ne este proprie noi trebuie doar să ne aducem aminte – pentru a merge mai departe cu toate sarcinile pe care omenirea le are de dus până la capăt. Şi care înseamnă participare în egală măsură la refacerea complexă (nu numai completă) a biosistemului şi biocâmpului astral-fizic planetar…
Influenţa planetei Venus înseamnă pentru noi în primul rând influenţă asupra emoţionalului nostru: şi individual, şi colectiv pe specie şi pe biosistem planetar. Trebuie să apreciem mult acest lucru.
Iar emoţionalul nostru se leagă uniform de dragoste: de prezenţa ei şi pe de altă parte nicidecum de îndepărtarea sau de absenţa ei – ci de canalizarea ei cu prioritate asupra altor subiecte decât cele care privesc societatea omenească în ansamblul ei: dragostea de oamenii apropiaţi, dragostea de viaţă bună (lux), dragostea de putere exercitată asupra oamenilor… Aceste feluri de dragoste conduc către excese, cu urmările binecunoscute de noi de-a lungul istoriilor ultimelor milenii. Oricum am trăi, iubim ceva sau pe cineva...
Toate influenţele exterioare pot conduce către modelarea – exacerbarea sau echilibrarea unor emoţii, sentimente (stabilizarea şi consolidarea emoţiilor): prin diminuarea lor sau prin dezvoltarea altora adiacente. Influenţele unei planete apropiate – cum este Venus, care se află şi pe aceaşi coardă matriceală cu noi, accentuând vibraţiile de acelaşi fel ale propriei noastre planete, dezvoltă emoţionalul: nu numai omenesc, ci al tuturor vieţuitoarelor pământene. Ele nu radiază dragoste, deşi pot avea emoţii legate de partenerii lor de viaţă, de turmă (mai ales în cazul mamiferelor) – însă influenţa lor este puternică prin volumul lor imens, care ne alimentează propriile emoţii inerente vieţii. O asemenea influenţă asupra omului poate fi considerată benefică – atunci când omul conştientizează astfel de influenţe şi luptă cu curaj pentru învingerea exceselor lui – nu pentru anihilare: pentru că în acelaşi timp îi trebuiesc, în calitate de evoluant fără prea multă experienţă pe o planetă cum este Pământul, pentru supravieţuire atunci când vremurile o impun: foamea îi determină hrănirea, oboseala – somnul cu stabilizarea vibraţională fără de care nu ar rezista, fuga de moarte – protecţia faţă de animalele mai puternice sau imprevizibile, atenţia faţă de accidente, înţelegerea semenilor mai agresivi, şi nu în ultimul caz – instinctul sexual – supravieţuirea speciei.
Sigur că excesele nu sunt de dorit, dar omul face excese chiar şi prin apărarea intuitivă contra fricilor planetare sau manifestate faţă de semeni. Protecţia excesivă a propriilor necesităţi sau plăceri îi marchează drumul către alte noi excese, într-un vârtej din ce în ce mai diestrugător…
Iată, aşadar cum toate influenţele exterioare concură la ceea ce are omul mai sensibil în existenţa sa: dragostea.
Dacă luăm în considerare numai ceea ce putem conştientiza direct, ceea ce este perceptibil la ora actuală prin senzorii corpului fizic şi prin influenţele structurilor fizice asupra emoţionalului nostru (tangenţe, apropieri, depărtări), oricum totul este prea puţin comparativ cu volumul imens al celorlalte influenţe planetare asupra noastră.

Dacă de la corpul nostru emoţional ne vin accentele pe care acum ni le cunoaştem bine – tot de la el, şi tot prin intermediul lui avem parte de echilibrări. Şi nu mă refer numai la autostabilizare vibraţională – deşi este deosebit de importantă pentru noi.
Să avem în vedere faptul că corpul nostru astral este corpul care îşi modifică cel dintâi vibraţia (ca urmare în primul rând a transferului energetic de la fizic la emoţional, prin care ne formăm atenţia către tangenţele cu mediul de trai: tot ce percepem prin simţuri se transferă în sfera emoţională) şi cel dintâi care se autostabilizează vibraţional şi transferă vibraţia echilibrantă celorlalte corpuri din sistemul propriu corporal (se poate studia elementul de dicţionar “Autostabilizare vibraţională” cu adresa: http://www.bucuria-cunoasterii.ro/termen/autostabilizare-vibraional.html )

Să reţinem că ceea ce se influenţează în primul rând este corpul nostru astral. Iar această influenţă se petrece de fapt permanent, sub incidenţa radiaţiilor cosmice – în bogăţia lor cunoscută acum de noi – astfel şi planeta Venus, de multe ori într-un prim plan, dezvoltă ceea ce este de dezvoltat şi echilibrează treptat ceea ce este exces în viaţa noastră: prin legătura aceasta matriceală care uneşte cele două planete. Corpul astral preia din mediul cosmic, şi vibraţiile corespunzătoare câmpului de aceeaşi vibraţie, prin câmpul astral al Pământului, care rezonează cu corpul nostru astral – nu preia numai energii sub formă de fluxuri de filamente. Să facem deosebirea între vibraţii şi energii, unde prin energii circulante înţelegem fluxuri de filamente de energii – şi materii, să nu uităm ŞI materiile – iar energia fundamentală a spaţiului este fondul care scaldă şi susţine totul, dar nu e circulant, la nivelul universului nostru.

Ceea ce este influenţat în primul rând de către planeta cea mai apropiată de noi este aşadar corpul nostru astral, corpul nostru emoţional – al tuturor vieţuitoarelor planetei, indiferent dacă este vorba despre vieţuitoare cu corp de manifestare astral sau fizic, indiferent dacă ele sunt adaptate deplasării aeriene, acvatice, terestre sau subterane, indiferent dacă se află în staţionare fizică (plante) sau în deplasare.
Să reţinem faptul că noi nu luăm în considerare faptul că acest corp astral sau emoţional este corpul nostru principal de regăsire a echilibrului în faţa variaţiilor vibraţionale pe care ni le oferă planeta, în toată complexitatea sa. O echilibrare multi-funcţională aşadar, într-un fel cunoscut de noi. Spre exemplu:
– ne mâniem;
– conştientizăm propria noastră mânie (unii doar obosesc în mânia lor: este prima fază a conştientizării noastre); începe oricum procesul de diminuare a emoţiei perturbatoare a echilibrului din care am ieşit anterior;
– ne liniştim – ne “potolim”, mai devreme sau mai târziu, adică ne regăsim echilibrul prin descărcarea de energie care se acumulase anterior, şi ştim bine ce înseamnă asta.
Acesta este un ciclu emoţional pentru un om mai mult sau mai puţin conştient – însă cu timpul devenim conştienţi de toate cele legate de propriile noastre stări emoţionale. Între a fi total inconştient şi conştient, în care cel conştient se poate linişti chiar în timpul formării mâniei, diminuând explozia energetică potenţială, aşadar între aceste două extreme există o plajă întreagă de manifestări umane care ţine de domeniul echilibrului, ajutat aşa cum spuneam de energiile şi de vibraţiile mediului de trai.
Câmpul astral, cu influenţele sale specifice, formează tuturor vieţuitoarelor trăirile prin care ele învaţă să se manifeste. Învaţă tot felul de forme de echilibrare astfel, indiferent dacă este vorba despre echilibrare emoţională sau fizică în mediul lor, al corpului lor fizic: spre exemplu – echilibrare în zbor pentru păsări, orientându-se după Soare, stele, caracteristicile câmpului electromagnetic al Pământului (în deplasări mai lungi), dar şi faţă de radiaţiile noastre: pentru viruşi, bacterii, insecte. Învaţă de asemenea să se orienteze între structurile planetare şi alte organisme aflate în deplasare (şerpi, păsări), învaţă staţionarea fizică la punct fix (plantele). Acestea sunt tot feluri de echilibrare prin intermediul corpului astral – dar noi nu luăm în seamă serios asemenea lucruri... Deplasarea, staţionarea, echilibrările de diferite feluri în ape, între ape, pământuri, straturi de aer, echilibrările în mişcare şi în staţionare sunt valabile până la oameni; şi sunt faze de evoluţie care pregătesc spiritele de marile lor călătorii cosmice cu corpuri spirituale, despre care am vorbit îndelung. Călătorii care se efectuează cu corpuri spirituale de vibraţii foarte mari, cu care evoluanţii primari din zona aceasta se obişnuiesc treptat, pe parcursul multor trepte de evoluţie, în care asemenea învăţături sunt vitale.

Iată aşadar cât de important este corpul nostru astral – emoţional, înafară de folosirea lui în călătoriile astrale şi autostabilizare vibraţională: despre care acum ştim multe lucruri.
(Despre călătorii înterzonale şi călătorii astrale – pe scurt, se poate studia tema „CĂLĂTORII SPIRITUALE: GENERALITĂŢI” cu adresa : http://www.bucuria-cunoasterii.ro/articol/805/1.-generalitti-privind-cltoriile-spirituale.html )

Revenind la influenţele pe care planetele şi le oferă unele altora, să reţinem că toate influenţele sunt armonizate între ele, astfel încât ele să nu obosească spiritele; evoluţiile spirituale sunt conduse astfel încât să se deruleze între sau în fazele stelar-planetare cele mai propice pentru dezvoltarea forţelor spiritelor întrupate, pentru consolidarea lor, pentru pătrunderea înţelesurilor lor. Influenţele cosmice vor avea maximuri şi minimuri, după cum este locul de întrupare, mai rare sau mai dese, după cum se derulează mişcările corpurilor cosmice. Nu mişcarea lor este în armonie (proporţională) cu cu vieţuitoarele planetelor, ci spiritele sunt duse în diferite puncte ale universului, ale sistemului de planete ale stelei: în diferite timpuri – socotite prin variaţiile vibraţiei planetare: între maximurile şi minimurile vibraţiei planetare. Întrupările sunt pregătite şi ajutate astfel prin evoluţii selective, pentru dezvoltarea şi consolidarea exact a acelor aspecte ale manifestărilor spiritelor.
Planetele pe care le vedem, le ştim, sunt rare în această zonă a universului şi datorită faptului că înafară de ele mai sunt şi formaţiuni astrale, care la rândul lor asigură evoluţii entităţilor astrale. Evoluţiile astrale asigură spiritelor experienţe în influenţe mult mai puternice – în timp ce evoluţiile cu corpuri fizice beneficiază de influenţe estompate. Dar ele sunt din segmentul celor mai joase şi de aceea le vine rândul abia spre finalul evoluţiilor spiritelor în sistemul stelei locale, după parcurgerea evoluţiilor astrale. Vieţuitoarele mărunte parcurg evoluţii astrale mult mai lungi decât creatorii conştienţi: pentru ele aproape 2/3 din evoluţiile de aici sunt astrale, pentru obişnuirea cu toate proprietăţile sistemului stelar, în timp ce pentru oameni, în calitate de creatori conştienţi, 2/3 din ciclul lor local este în întrupări cu corp fizic, căci sunt mult mai obişnuiţi cu evoluţiile decât spiritele care nu au ajuns în stadiul de creator conştient. Deja pentru creatorii conştienţi evoluţiile sunt mult mai uşoare – chiar dacă au gradul lor inerent de greutate, şi mult mai puţin obositoare – chiar dacă survine oboseală şi în cadrul evoluţiilor lor.

Însă atrag atenţia cu acest articol, asupra evoluţiilor tuturor vieţuitoarelor de pe Pământ sub influenţele stelelor şi planetelor – cu efecte încă mult mai puternice decât asupra oamenilor, căci ele nu au învăţat încă să se înfrâneze. Datorită acestui fapt, influenţele lor asupra oamenilor întăresc în mod indirect influenţele cosmice asupra oamenilor, mai ales în segmentul imprevizibilităţii.

ALTE INFLUENŢE COSMICE
Dacă cunoaşterea mişcărilor în planul fizic sunt bine cunoscute azi, variaţiile mişcărilor se datorează şi mişcărilor corzilor eteric-astrale, iar mişcarea stelei nu este numai o mişcare galactică – adică în galaxie, ci şi o mişcare pivotantă – de-a lungul unui ax care trece prin centrul stelei: în susul şi în josul axului.
Fig.nr.1: Coardă stelară cu planete constituite în nodurile (structurile) sau matriceale: exemplu – Soare-Venus-Pământ
Legendă:
(1) – steaua care îşi guvernează planetele de pe corzile sale matriceale: în cazul nostru – Soarele;
(2) – planetă de pe coarda stelei locale (Venus);
(3) – planetă de pe coarda stelei locale (Pământ);
(4) – coarda stelară eteric-astrală;
(5) – orbitele planetelor.
Fig.nr.2: Desfăşurarea mişcărilor corzilor stelare şi mişcarea pivotantă a stelei pe axul său vertical
Legendă:
(1) – steaua care îşi guvernează planetele prin intermediul corzilor matriceale;
(1a) – mişcarea pivotantă a stelei pe un ax vertical, în sus;
(1b) – mişcarea pivotantă a stelei pe un ax vertical, în jos.

Toate aceste mişcări influenţează simultan  evoluţiile noastre, iar trăirile noastre din viitor ne vor releva modul în care asemenea influenţe şi-au desfăşurat acţiunile şi asupra corpului nostru fizic, dar şi asupra celorlalte corpuri.
Iată aşadar că manifestările noastre sunt influenţate astfel din multe părţi, direct şi indirect, şi toate aceste influenţe se traduc prin diverse feluri de variaţii ale condiţiilor noastre de trai.

O astfel de expunere este doar o mică parte din complexitatea ideilor care se pot desprinde pe baza unui asemenea eveniment.
Şi suntem abia la începutul cercetărilor noastre, care se vor amplifica pe măsura creşterii puterilor noastre de conştientizare, având drept ajutor şi energiile de vibraţie din ce în ce mai mare, şi ajutorul direct pe care îl vom conştientiza venind din partea ajutătorilor noştri astrali.

4 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

servus!

mai tii minte ce batos m-am dat la inceput? :)

culmea, am avut dreptate! atunci am zis ca nu exista ceva "mai fain" decat "odiseea spatiala 2001"!

rectific: exista! mai ales cand il si intalnesti! Da, de "copilul-stea" vorbesc, cel din finalul romanului! acolo doar privea ingaduitor pamantul, aici scrie!

Cristiana spunea...

Bună, Vasilică!! Copilaşul din mine ar fi mai fericit dacă ar scrie sub formă de romane!! Pentru că eu sunt chiar convinsă că Sir Arthur C. Clarke a fost un călător astral de maximă putere pentru zilele noastre... Eu îl compar întotdeauna cu Pitagora, serios... Pentru că este de o rigurozitate+pătrundere specială în amănuntele cu care face doar o aparentă literatură, pentru a-şi povesti înţelegerile sale... Eu l-am descoperit cândva şi am ştiut că totul e adevărat, şi chiar este... Mi-ar place să mă refugiez şi eu pe undeva prin Ceylon... pace, linişte... să scriu în linişte...
Cred că îţi vor plăcea cele 35 de povestiri ştiinţifice de pe site, de la studiile istorice...Acum, la început, sunt mai voluminoase în descrieri tehniciste, dar sunt în acelaşi timp povestiri adevărate pe care voi încerca să le fac din ce în ce mai frumoase...
Mă duc să mă mai plimb printre stele !!! Seară frumoasă îţi doresc!!!
Tuturor !!!

Unknown spunea...

Pe mine m-a fascinat Herbert, pentru ca a înţeles perfect fabricul timpului. a ţesut o minunată privire în viitorul-trecut al omenirii, similar unduirilor tuturor cele care sunt.
pentru că acum intuiesc de ce lumina e undă şi e şerpuitoare, de sunetul e undă şi şerpuieşte, de ce destinele sunt şerpuitoare, de ce intuiţia e unduitoare pentru că urmăreşte ţesătura astral-sentimentală a sufletului.

cât despre lucea-farul :)) nu l-am văzut niciodată negativ numai prin simplu fapt că e un corp planetar care ne face cu ochiul de pe planşa boltei cereşti, că e sub lumina nopţii, lângă lună, cel mai bun ghid pentru navigatori şi pentru fiinţele acvatice, ca mine.

cristiana, tu nu trebuie decât să vrei să le dai o formă literară şi ai poveşti şi romane SF (vorba vine) pentru o întreagă lume. dar înţeleg apropierea ta către subiectele astea şi admir perseverenţa şi tragerea aceea pe care am simţit-o şi eu, doar că la un alt nivel, probabil că eu undeva în astral iar tu mental-cauzal :) ca să nu ne dăm de gol numerele :))))))

apropos, că tot am obişnuit să adaug şi un gambit în finalul micilor mici comentarii (care nu pot fi mai scurte de atât dat fiind vastitatea subiectului) comentariului: se potrivea perfect cumva culoarea ghidului de pe drumul spre Padina cu polarul tău orange. era camuflajul perfect pentru sprâncenele ascunse prin vârful brazilor.

Cristiana spunea...

Flipi, pentru mine Herbert înseamnă mai mult Experimentul Dosadi, care m-a fascinat teribil... cred că am citit-o de 4 5 ori !!! Simţeam că s-a deschis ceva nou şi deosebit de frumos în viaţa mea...
Chiar se deschisese...

Pe drumul nostru spre Padina ... ai spus ceva asemănător la un moment dat, dar eu eram cu gândul în altă parte... mi se adresase şi mie, eram foarte emoţionată... Sincer, şi acum, că mi-ai adus aminte...