Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

luni, 4 iulie 2011

Un raspuns la articolul REVOLUTIA TACUTA

Acesta este răspuns la un articol scris de dl. Marius Stan, la adresa:
http://www.empower.ro/spiritualitate/revolutia-tacuta/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+empowerro+%28Empower.ro%29
Intrucat aveam mai mult de scris, nedorind sa acaparez spatiul altora, am scris acest comentariu detaliat pe Facebook, de unde l-am preluat şi pe blog, acum.

M-a atras acest pasaj, foarte bine surprins, ca de altfel, din punctul meu de vedere, mai tot ceea ce scrie dansul.
„...Contribuie schimbarea noastra individuala la transformarea lumii? Da, insa doar intr-o mica masura – oricat de bine ne simtim crezand asta, impactul este redus, in esenta. Schimbarea unui sistem cu altul presupune mecanisme dincolo de puterea noastra. Ce putem noi face e sa fim deja pregatiti, adaptati, astfel incat sa preluam din mers si sa ducem mai departe, in comunitatile noastre, noul mod de a trai...”

Nu orice dorinta si lupta este izvorata din orgoliu, si multi oameni chiar dau dovada de orgoliu (eu numesc asta doar partea exacerbata a acestuia, nicidecum bucuria de a crea ceva, de a se automotiva si a merge mai departe), crezand ca de fapt lumea se poate schimba doar prin a ne crede dumnezei, deschizand „portaluri”, fiind reintruparea unor personaje istorico-biblice, etc. Exista si Gandalfi, si Zalmocsi, dar ei nu vor spune in vecii vecilor cine sunt si ce fac cu adevarat.
Ceea ce este adevarat aici - si apar deseori informatii cu privire la astfel de elemente - se refera la faptul ca exista oameni puternici, in marginea societatii generale umane, care au puterea de a ne sprijini in demersurile noastre curate pentru schimbarea lumii. Schimbare care este, de altfel, aproape. Foarte aproape... Dar nici doar pentru. ca si ei lucreaza, ci pentru ca universul este in permanenta schimbare: acum pe ridicare de vibratie.
Toate la un loc îsi aduc contributia – dar schimbarea vibratiei, cu adevarat, este temelia sublimarii manifestarilor noastre. Lumea „se trezeste” - nu prea sunt de acord cu aceasta numire, asa cum stiti acum, dar mai inchid si eu ochii uneori!! Si putem să ne simtim treptat aceasta „trezire” – as spune mai curand constientizare – pentru ca suntem veniti din cunoasteri uriase, pentru ca am venit sa invatam sa ajutam, sa ne ajutam reciproc, nu sa impiedicam. Sa nu ne impiedicam noi, mai departe, in propriile neputinte. Constientizandu-le, putem sa le indreptam, sa alegem cai de manifestare care sa acopere cu moralitate, calitate, echilibru, modestie, ceea ce poate fi influenta fatala la un moment dat din partea unui biosistem insotitor: vegetal si animal deopotriva. Sa rezistam influentelor. Sa ne ridicam de-asupra lor. Sa avem curaj sa o facem, să avem atitudine curajoasa in fata unor asemenea influente. În acest fel, schimbariel ne vor prinde pregatiti – asa cum spunea foarte frumos Marius:
„...Ce putem noi face e sa fim deja pregatiti, adaptati, astfel incat sa preluam din mers si sa ducem mai departe, in comunitatile noastre, noul mod de a trai...”

Comentarii preluate de pe locaţia mea Facebook:
Marius Stan:
Total de acord - tot ce ai spus tine de ' a ne pregati, a fi adaptati pentru a duce in comunitatile noastre schimbarea' -ce tine, intr-adevar, de ridicarea vibratiei. Pe care nu noi oamenii o ridicam pentru planeta - ea vine de dincolo de mintea noastra, din 'univers' sau oricum l-am numi. Sunt intr-adevar persoane puternice care ne ghideaza - dar nu vor iesi niciodata in fata sa faca pe 'salvatorii'. Intre timp, exista o infruntare intre vechiul si noul sistem, in fiecare din noi, in interior...pe care avem nevoie sa o 'castigam'...

Cristiana Antonovici:
Da, Marius...
Am observat ca este foarte neplacut multora, influentati de scrieri inconstiente sau oportuniste, carora nu le place echilibrul si recunoasterea cu modestie a unor astfel de lucruri. Si multe lucruri sunt spuse in virtutea incredintarii asupra naturii dumnezeiesti a omului - care arata de fapt puterea omului de a se auto-cizela, de a-si perfectiona mereu atitudinea si manifestarea deopotriva. Ma opresc aici, caci nu vreau sa se creada ca acuz. Solicitam de fapt lucrarea spirituala asupra noastra, prin fortele pe care ni le ofera lumea in care traim. Sa devenim constienti de ele si sa le folosim pentru a ne pregati sa primim viitorul cu demnitate si cu bucurie, asa cum ai aratat in articol foarte corect, dupa parerea mea, foarte frumos. Ca un om pe deplin constient de lumea in care traim cu totii si deschis catre a constientiza mai departe ceea ce ne va oferi viitorul.

2 comentarii:

Laura spunea...

Comment in 2 parti ca e prea lung :)... dar asa mi-a iesit :)

Chris, desi cantitatea de informatii pe care eu o detin, in comparatie cu voi e infima, pot sa imi exprim aici viziunea de moment, rezultata pur si simplu din aspectele cu care am rezonat dupa cercetarile mele, asa cum au fost si sunt si, de ce nu, din intuitie.
Cum am mai spus, ideea de adevar, in acest moment este extrem de relativa si sunt sigura ca defapt fiecare dintre noi detine o mica mica bucatica de adevar din intreg dar, sunt convinsa ca nici unul nu detine adevarul ultim sau intelepciunea ultima (defapt, as mai adauga faptul ca probabil il detinem, dar nu il constientizam). Nu stiu cat de coerenta voi putea fi acum, pentru ca sunt pe picior de plecare dar o sa incerc sa sintetizez cat mai clar ceea ce vreau sa spun :)). Deci, la ora actuala, este nevoie de o ridicare generala a vibratiei care spui tu ca deja se produce... probabil ca suntem si ajutati, defapt cred ca suntem ajutati sa ridicam aceasta vibratie... dar asta nu inseamna ca e bine sa dormim pe o ureche in ideea ca entitatile ajutatoare si universul fac totul si noi nu avem nimic de facut. Eu o vad ca pe o conlucrare. Nu suntem Dumnezei... cu asta sunt perfect de acord... dar suntem mici „scantei” care sunt desprinse din energia Creatorului... avem iubirea in noi, avem potential neconstientizat, avem potential creator (nu la nivel de Dumnezu :)) dar avem... eu cred ca e bine sa gasim ECHILIBRUL acesta intre a lucra cu noi insine si a lasa ca lucrarea universului si a Creatorului sa se manifeste prin noi. Voi doi, foarte frumos spuneti in discutiile de fata, si vad ca e un punct comul pentru ambii... ca e bine sa ne „pregatim” pentru a putea primi aceasta noua vibratie. Intr-adevar despre asta e vorba si din punctul meu de vedere. E bine sa ne pregatim si asta presupune, pentru cine poate si doreste :), lucrul cu sine, curatirea interioara, iesirea din conditionare si neputinta, constientizare, pe cat posibil. Masura, tot timpul masura este importanta, echilibrul... echilibrul intre solitudine, meditatie, constientizare, lucrul cu sine si actiune. Actiunea fara curatirea interioara nu va avea rezultatele dorite iar solitudinea si meditatia fara actiune, sunt ok din anumite puncte de vedere, pentru ca in momentul in care ne ridicam vibratia, chiar daca stam singuri pe un varf de munte, oricum influentam, oarecum, constiinta colectiva, dar totusi... cred ca in asta lume, la acest moment, e bine sa ne folosim si de instrumentele care ne stau la dispozitie in lumea reala si sa actionam in interiorul ei pentru a ajuta si pe cei din jurul nostru sa se prgateasca pentru acest moment. Nu ca noi am fi pe deplin pregatiti :)... dar fiecare e bine sa contribuie cum poate, atat cat poate... si in paralel sa isi continue propria curatire interioara, si cu cat curatirea interioara avanseaza, cu atat constientizarea se amplifica, cu atat neputinta scade... si tot asa :)...

Laura spunea...

Sunt sigura ca nu va veni nici un mare personaj dumnezeiesc si minunat sa ne „salveze” :))... parerea mea in privinta asta e clara :)... repet, cred ca totul e o conlucrare.... univers – noi... univers – noi... univers – noi... universul isi face propria treaba, iar noi e bine sa ne-o face pe a noastra, fara sa ne consideram dumnezei si nici macar unii deasupra celorlalti... cu iubire, cu modestie, cu constiinta faptului ca suntem UNA... sa nu ne credem, nici macar, unii mai speciali ca ceilalti, dar nici inferiori celorlalti... sa nu ne amplificam egoul dar nici sa plecam capul... sa nu credem ca schimbarea depinde numai de noi si sa tinem cont de faptul ca universul isi are propria functionare si propriul plan care e mai presus de noi dar nici sa asteptam, cu mainile in san, justificandu-ne in continuu propria neputinta de constientizare si asumare in spatele acestei idei... sa stim ca mai avem si noi un rol de indeplinit si ca, contribuim si noi la aceasta schimbare, brat la brat cu universul...
:)... ahm, mai vroiam sa adaug ceva referitor la faptul ca tu spui ca nu esti de acord cu termenul de „trezire” :)... da, si mie mi se pare mai corect constientizare... dar e doar un termen, pana la urma... :)... fiecare exprima in mod diferit un concept comun noua tuturor :)...
Iti multumesc pentru discutii si pentru ca m-ai ajutat sa inteleg ca ceea ce vreu sa fac, desi in mintea mea aparea oarecum ca fiind o contributie minora, este totusi important... orice contributie, cat de mica, in acest moment conteaza... atata timp cat este facuta din suflet, cu echilibru si modestie si fara impesia ca suntem cine stie ce fine marete care pot salva planeta :)... este pacat ca in momentul in care ne constientizam un anumit potential, sa nu il impartasim... asa cum tu iti faci treaba, asa fiecare dintre noi e bine sa isi aduca propria bucatica de contributie.
Chris draga mea, am scris de ma dor mainile :))... subiectul e vast si profund si imens... dar o sa avem ocazia sa mai vorbim :)... gata, am fugit...:)
Te imbratisez, cu drag!
Zi frumoasa!