Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

luni, 5 ianuarie 2009

Rezonanta energetica

Cei care se preocupa cu invatatura esoterica, publicand informatii de diverse categorii, accepta concluzia ca orice om (as completa: orice vietuitoare, dar si planetele, stelele si, atat cat stim deocamdata, si galaxiile) capteaza si emite energii de anumite frecvente vibrationale. Textele in circulatie spun mai departe: se atrag de catre fiecare individ in parte numai acele energii cu care va fi in rezonanta prin ceea ce emite.
Adevarat. Dar avand in vedere si urmatoarele precizari:
Fiecare fel de energii se incadreaza intr-un segment vibrational, cu o limita maxima si o limita minima de vibratii. Sa pornim de la faptul ca nu avem un singur corp - cel fizic-solid - ci un sistem corporal format din mai multe corpuri: fizic-solid, eteric (sau vital), astral (sau emotional), mental, cauzal, spiritual (sau buddhic) si dumnezeiesc (sau atmic - care cuprinde la randul sau mai multe segmente corporale, in functie de sarcinile fiecarui intrupat in parte).
Folosesc in continuare numirea lor cu expresia "fluidic", desi o astfel de expresie ofera imaginea unei lipse de stabilitate structural-materiala in spatiu. Un corp fluidic nu este o radiatie, ci notiunile coexista in complexul viabil spiritual: structura si radiatie. Pastrez aceasta expresie datorita faptului ca astfel de corpuri, de o vibratie superioara celui fizic-solid, vehiculeaza cu o viteza mult mai mare decat corpul fizic-solid fluxurile energo-materiale care formeaza, hranesc, dezvolta si perpetueaza, atata timp cat este necesar spiritului corpurile proprii de manifestare.
Fiecare corp vehiculeaza energii (vom vedea candva ca: si materii) sub forma filamentara, cu o frecventa de vibratie medie specifica corpului respectiv: atrage, primeşte, foloseste, elimina in spatii. Gama intreaga de energii vehiculate de fiecare corp in parte se incadreaza intre o limita superioara si una inferioara.
Pe de alta parte, nici un flux energetic, dintre cele care hranesc corpurile din univers, nu este pur - din punct de vedere al unei singure frecvente de vibratie. Un filament - parte a unui fuior de filamente de energii - cu cat este de frecventa mai ridicata, cu atat atrage mai multe filamente de frecvente asemanatoare, desi cu mici diferente vibrationale intre ele; acestea, la randul lor atrag altele - si tot asa mai departe, pana cand un anumit fel de filament se stabilizeaza pe pozitia de "ultim": caci el are putere sa atraga - dar nu are putere sa si retina alte filamente. Alte filamente, in circulatia universica a fuioarelor lor, vor desprinde ultimele atrase, dar complexul filamentar se reface in drum - desi doar pentru putin timp, dupa care procesul se reia. Este un lucru bun, caci in acest fel fuiorul are o stabilitate vibrationala proprie si pe de alta parte el se reinnoieste continuu, contribuind la sustinerea variatiei informationale, mai ales pentru intrupatii aflati la inceputul lor de drum evolutiv, cand experienta este mica - dar intr-o formare continua.
Principiul pe baza caruia functioneaza coeziunea de nezdruncinat a corpurilor din sistemul propriu al unui intrupat cuprinde si notiunea de egalitate a unor frecvente corporale. Astfel, privind sistemul din perspectiva corpului solid, unde primul corp fluidic este corpul eteric (sau vital), ultima secventa de vibratie (la partea sa superioara) are aceeasi vibratie cu prima secventa de vibraţie a corpului urmator. Fiecare corp urmator are aceeasi distributie de secvente vibrationale, fiecare avand insa o frecventa medie superioara celui anterior. Asadar, in astfel de distributii, cea mai inalta vibratie a unui corp este egala cu cea mai joasa vibratie a corpului urmator.
Pornind de la corpul solid - de vibratia cea mai joasa, si tocmai de aceea cel mai usor destructibil, scara valorilor vibrationale creste mereu, fiecare in parte reluand partial secventa celui anterior. In acest fel intreg sistemul corporal are o puternica coeziune, structurile sale coexista in acelasi plan si, simultan, in planuri diferite - desi toate aflate in aceasi dimensiune existentiala. Vom vedea ca, privind intruparea spiritului din alte puncte de vedere, alte planuri vibrationale contribuie la stabilizarea in spatiu si timp a altor feluri de corpuri, dar deocamdata sa ramanem in acest plan dimensional.
Putem astfel sa intelegem cat poate fi de complex procesul atragerii, folosirii si eliberarii energiilor de catre fiecare corp in parte. Pentru fiecare vietuitoare in parte, pentru fiecare treapta de evolutie spirituala in parte. Daca ne referim acum la om, ceea ce ne intereseaza in primul rand, el nu atrage, prin comportamentul sau, numai acele energii cu care va fi in rezonanta momentana, iar acest lucru nu trebuie sa sperie pe nimeni. Biblic vorbind, ispita este chiar la usa noastra, dar fiecare om in parte are astfel posibilitatea sa isi perfectioneze si consolideze acele parti ale comportamentului sau, rezonant cu starile de dezechilibru intalnite. Si nu numai de dezechilibru, in cadrul populatiilor umane, ci orice fel de stari emotionale raspandite de intreg biosistemul planetar. Pentru ca fiecare dintre noi le are, si este la intrupare ca spirit in evolutie pentru permanenta perfectionare a manifestarilor sale.
Daca ar fi atrase numai energii de vibratia cea mai inalta, situatia s-ar prezenta in felul urmator:
- corpurile inferioare nu ar mai fi aprovizionate cu energii, nu s-ar mai putea dezvolta, functiona si elibera mai departe energiile folosite (care sunt preluate de intrupati de vibratie mai mica: vietuitoare planetare marunte, creindu-se astfel circuitul general energo-material natural);
- adaptarea omului la multitudinea de conditii de mediu s-ar desfasura cel putin greoi, daca nu imposibil de trait in conditiile unui biosistem planetar atat de variat, asa cum este el pe Pamant.
In schimb - si acesta este cel mai important lucru pentru fiecare om in parte - atragand comportamental vibratiile cele mai inalte, care aduc cu ele toata gama de vibratii planetare, omul isi creste PUTEREA DE ADAPTARE la intreaga gama de frecvente local-temporale: ale planetei în fiecare punct al ritmurilor sale vitale, ca parte a uriasului sistem stelar si galactic local.
Puterea de adaptare creaza intelegerea tuturor formelor de evolutie ale populatiilor spirituale planetare: semeni umani si biosistem planetar insotitor. Se diminueaza frica, panica, retinerea sociala. Creste gradul de toleranta, se echilibreaza acceptarea conceptiilor, se universalizează manifestarile, conducand cu gratie la o traire comunitara linistita. Se generalizeaza comportamentul autocorectiv, inlocuind pe acela exterior-coercitiv.
Se universalizeaza astfel trairea interioara si exterioara prin serenitate (seninatate).
*
Ne intrebam deseori cum se face ca multi oameni care tin cu sfintenie regulile: morale, juridice, religioase sunt intoleranti si, pe drept cuvant, neadaptabili (se simt atacati, neintelesi, reactioneaza energic la elemente diferite de incredintarile personale). De fapt, cred ca este cat se poate de normal, daca analiza se face mai profund. Cred ca trebuie sa intelegem ca suntem cu totii in cautarea diferitelor modalitati de inaintare pe drumul ridicarii noastre spirituale, fiecare avem drumul nostru si tot ceea ce traim este o cale de gasire sau de aprofundare a unor inaltimi care ne fac, mai devreme sau mai tarziu, rezonanti unii cu altii.
Citind cele scrise zilele acestea de dna Cristiana Alexandra Levitchi pe forum ul Ed. For You: despre fericirea care vine din seninatate (eu foloseam in analizele mele, pana acum, cuvantul "serenitate" - dar "seninatate" cred ca este mai bine de folosit de catre noi, romanii) ajung la concluzia ca aceasta conduce la echilibru, la impacarea de sine si cu ceilalti. Iar zilele vietilor noastre ne arata ce este de cizelat in continuare pentru ca fiecare gherutza sa dispara de pe firmamentul cerului launtric personal.
* *
Referitor probleme discutate cu cititori:
Sunt mai multe moduri de atingere a subiectului cu notiunea de SINTONIE: stare a doua sisteme care oscileaza cu aceeasi frecventa; caracteristica temperamentala constand in usurinta de acomodare afectiva cu mediul ambiant (cautati si alte explicatii prin Google, pentru aprofundarea elementului discutat).
Una dintre tangente se refera la sistemul genetic uman - cuprinzand totalitatea elementelor genetice planetare; cunoscut (nu si aprofundat in cunoasterea efectiva a notiunilor vehiculate):
1. biblic: prin exprimarea faptului ca Dumnezeu l-a facut pe om stapan peste toate vietuitoarele planetei (este usor pentru orice om sa accepte fie declarat stapan, fara sa inteleaga insa si responsabilitatile legate de o astfel de sarcina, confundand momentan drepturile cu obligatiile care decurg din asemenea realitati);
2. confundand geneza cu derivatia: indiferent daca este vorba despre o exprimare ufologica sau darwinista; desi nu sunt de loc adepta darwinismului, el explica mai mult decat teoriile extraterestre modul in care omul cuprinde genetic biosistemul acestei planete. S-a gasit si o explicatie moderna care s-ar apropia de efect - fara sa fi detaliat insa cauza, analitic vorbind - prin faptul ca, la un moment dat apocaliptic al vremurilor, grupuri de atlanti ar fi parasit planeta, lasandu-si semenii in voia sortii, semeni care s-ar fi adaptat cum-necum vremurilor si au generat modul nostru de fiintare de azi.
Vom discuta si alte modalitati de a privi aceasta problema, mai ales ca legendele noastre trimit foarte clar la formarea sistemului corporal uman direct din formele multidimensionale planetare.
Iar eu nu pot sa nu le iau in considerare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cristiana draga,eu la tine simt o rezonanta energetica foarte benefica.De cate ori intru pe blogul tau si citesc ma simt minunat.Multumesc frumos pentru binele pe care il raspandesti !

Cristiana spunea...

Multumesc Elena, ceea ce simti pentru mine devine o incurajare si o sustinere sa fiu activa, dar si mai atenta (Ah! de multe ori imi dau seama ca gresesc, sau nu duc ideile de la care am pornit pana la capat..). Si sa caut mereu acel amanunt minunat de intelegere a importantei celor studiate pentru deschidere si aprofundare spirituala.
Prezenta ta, a voastra, a tuturor, ma motiveaza si ma mobilizeaza. Si imi simt sufletul atat de usor!!
Orice munca devine mult mai usoara si frumoasa!! Multumesc frumos!!