Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degraba de pasarile care i-au cantat la ferestre... de florile care i-au crescut in fata ochilor, dimineata dupa dimineata, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsa, de ingerii care i-au vorbit intotdeauna despre mosii pamanturilor stravechi si despre tainele ascunse ale omului mereu cautator in trecuturile sale, in prezentul sau si in viitorul catre care se indreapta cu incredere, strabatand valurile eternitatilor...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

Gândul zilei.......

GÂNDUL ZILEI:

LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE ŞI CU MULTĂ FERICIRE !!!

Da, să îndrăznim să căutăm şi să ne păstrăm fericire în suflete !!! Fericirea poate fi ceva complicat, căci complicat e sufletul uman... Dar poate fi şi ceva simplu care să ne ducă sufletul către picul de nemărginire pe care îl putem simţi astfel !!!

DAR a o căuta şi a trăi fericirea este cel mai frumos şi omenesc lucru din această mică lume a noastră !!! Căci în fericire, tot ceea ce este mic devine uriaş, universal şi minunat prin însăşi minunea că există !!!

Mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis urări de Anul Nou şi vă doresc din tot sufletul să aveţi un an frumos şi bun, cu împliniri ce vor încununa curajul, demnitatea, frumuseţea sufletelor voastre !!!

Vă îmbrăţişez cu tot sufletul, dragii mei !!

duminică, 26 ianuarie 2014

"Mergeţi cu bine, cu sănătate, în vremurile care vor veni!" (urare getică straveche)


Una dintre frumuseţile României despre care nu ai auzit: Singurul sat de formă rotundă din ţară

La origini toate aşezările, de pretutindeni, erau în acest fel. Dacă satele noastre ar fi fost lăsate aşa cum au fost ele în vechime, am fi avut toate aşezările în acest fel, coborâtoare din aşezările de aceeaşi formă atlante şi lemuriene deopotrivă. Este foarte uşor să distrugi şi să pui în loc acelaşi lucru, folosind orgolios locul de vârf, dând impresia că înveţi pe cel care te-a primit în gospodăria lui... 

Denaturarea, dezordinea sau ne-ordinea naturală locală a venit odată cu migratorii, cărora tracii - dar şi celţii, cu care tracii au înpărţit cândva pământurile şi cerurile Europei - le-au făcut loc (culoar) să-şi continue drumul de-a lungul Europei, până la Oceanul Atlantic. Europa nu era "goală", iar populaţiile nu s-au format din migratori. 

Să ţinem bine minte că suntem aici, pe aceste plaiuri, în majoritate aşadar de origine tracă, getică – numiţi de alţii „daci”: traci erau populaţiile de pe un areal foarte larg, dar tot locuit de populaţii autohtone, locale, tradiţionale (oricum cred că este corect, exprimă ceea ce trebuie): din Alpi până la Nipru, în nord inclusiv Carpaţii Păduroşi, la răsărit Marea Neagră, la sud Mediterana. Dincolo de Alpi erau tot populaţii tradiţionale, celţii numiţi de migratori: dar nu migratorii care şi-au luat acest nume, cum aş spune azi că, dacă locuiesc în Bucureşti, sunt bucureştean...
Este foarte normal să se facă confuzii între goţi şi geţi, căci goţii au venit prin canalul de nord – adică locul lăsat, eliberat pentru circulaţie de către geţi pentru trecerea grupurilor migratoare. Dar geţii nu aveau cum să migreze la fel cu goţii: dacă credem că geţii erau migratori, atunci da, greşim fără să ştim şi susţinem mai departe această formă de eroare. 
Doar sistemele corporale ale oamenilor arată clar diferenţa dintre corpurile de tip atlant : la nivelul corpurlui cauzal având formă generală de ciupercă, şi corpurile de tip lemurian : la nivelul corpului cauzal având formă de aripi sau de secure dublă. De aceea cel care studiază acest aspect înţelege că goţii (cu copruri de formă asiatică - lemuriană) nu erau geţi (cu corpuri de formă atlantă - europeană sau ariană).
Va veni un timp şi pentru astfel de cunoaşteri... De altfel tradiţia culturală nu este aceeaşi, forma de încredinţări nu este aceeaşi... multe lucruri care pot fi studiate nu numai astral, bunăvoinţă şi MODESTIE să avem...
Până atunci e dreptul fiecăruia să creadă ceea ce doreşte, ceea ce poate...

Asta nu înseamnă că am dispreţui migratorii, ci că ar trebui să ne regăsim şi să ne păstrăm apoi specificul spiritual propriu, încurajând alte popoare să-şi recapete acelaşi fel de spiritualitate străveche: am descoperi că ne asemănăm cu toţii, dar fiecare avem nişte particularităţi de trăire, specifică locului... Care ne-ar uni în loc să se considere unul de-asupra altuia, fiecare "primul" care a cucerit... culturalizat... învăţat... creat... Nimeni nu a fost "primul" - dar urmele drepţilor vechi au fost şterse cu brutalitate de croielile lumii noi... Au rămas, dar tocmai pentru că au fost bine ascunse în pietre neînţelese până acum... Abia acum începem să ne dezmeticim. Fiecare loc a avut "Adamul" său, din care s-au creat apoi populaţii extinse... Punerea unui "Adam" în fruntea lumii sau chiar a numai un continent sau a unei regiuni a fost o hotărâre politică, de politică religioasă - dar tot politică - îndreptată spre uşurinţa de manipulare a populaţiilor unor imperii... 
Aşadar... Suntem aici în majoritate urmaşii populaţiilor tradiţionale, coborâtoare din atlanţi şi în foarte mică măsură formată din urmaşii grupurilor migratoare. Dar pentru asta nu trebuie să dispreţuim migratorii, ci să-i îngăduim omeneşte, chiar dacă ei şi-au pierdut în peregrinări omenia şi respectul de semeni: din greutăţile drumurilor, din nepotrivirea trupurilor lor cu vibraţiile pământurilor care i-au hrănit, apelor care le-au potolit setea, animalelor care le-au cărat poverile... şi nu în ultimul rând: localnicilor care s-au zbătut să-şi recupereze pământurile, istoria mototolită, ruptă, sfâşiată, zdrobită...

"Mergeţi cu bine, cu sănătate, în vremurile care vor veni!" (urare getică straveche: primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

4 comentarii:

ile spunea...

STRIG THEORY ESTE O ZONA PE CARE O INDRAGESC EU. Einstein un mare impostor,Tesla un mare vizionar. Mintea noastra trebuie sa ramina deschisa sa nu se agate de stereotipuri,poate ca stramosii nostri stiau mai multe despre originile universului,insa este prea devreme sa se afle si despre originile noastre in arealul asta danubianopontic daraminte despre univers. daca te supara aceasta presupunere nu-i nimic conteaza ca ai citit si poate mai tirziu iti va folosi vreodata...Sa avem incredere in ceea ce pastram in genele noastre,rezonam cu pamintul asta aici pe linga Carpati,iar cei nascuti prin Europa si plecati de mii de ani pe alte continente au pierdut dreptul de a vorbi acestui pamint romanesc. Citeodata ma gindesc ca si romanii parca ar fi niste copii timpiti si rasfatati,ei cred ca li se permite sa fie niste loaze,pentru ca aici e casa lor si MAMA ii iarta si ii iubeste indiferent cite prostii fac.. Nu stiu daca dintre cei plecati pe alte paminturi demult cu mii sau numai sute de ani in urma, au dovedit ca merita sa fie fii pamintului unde au crescut ultimlele lor generatii.Ma uit peste Atlantic si nu-mi vine a crede.

gabi c. spunea...

La mulţi ani Cristiana. Sunt cu ochii pe tine chiar dacă particip mai rar la discuţii.

Iogen spunea...

Pentru Ile.
Mi se pare o mare aroganta sa-l califici pe Einstein impostor.
Einstein a fost o combinatie rara de educatie, inteligenta si intuitie.
Ca si Tesla de fapt.
L aun moment dat, frustrat de toate legendele tesute in jurul lui, am adunat tot ce am reusit sa gasesc: carti, documentare, filme, marturii, corespondenta, chiar pagini din jurnalul lui personal.
Sunt inginer de formatie cu o indelungata pasiune pentru electricitate si electronica asa ca am fost capabil sa inteleg in buna masura conceptele lui. Sa le vad avantajele si dezavantajele, sa le apreciez validitatea. Tesla a fost un personaj fascinant - asta a si facut sa devina un erou al new-age-ului - dar a facut multe greseli si s-a inselat in destule privinte. A fost excentric pina la suparator, mult prea orgolios si arogant si asta i-a atras multe antipatii. A fost ne-onest cu parteneri de investitii.
Una peste alta, cele mai multe parecieri la adresa lui Tesla pleaca de la propaganda new age care distorsioneaza adevarul.
Dupa ce i-am studiat viata il iubesc pe Tesla ca om si sunt fascinat de realizarile lui care la vremea respectiva au fost extraordinare. Dar cu greu depasesc in zilele noastre nivelul de cunoastere al unui inginer bun sau fizician. Si multe au fost demonstrate intre timp ca false sau nepractice.
Intuitiile lui Einstein insa sunt inca valabile si par a creste in valoare cu trecerea timpului.

Cristiana spunea...

...Nici eu nu sunt de acord...
A circulat însă de prin 2006 încoace o serie întreagă de email-uri cu acest subiect - impostura lui Einstein, așa încât nu e de mirare ca oamenii care au măcar oarecare încredere în Sfântul Email nu se mai străduiesc să verifice.
De fapt o serie întreagă de confuzii stă la baza acestor afirmații, printre care și o serie de filmulețe care au rulat pe Discovery Channel tot prin anii 2000 privitor la faptul că Einstein nu ar fi putut să/și etaleze teoriile dacă nu ar fi fost o conjunctură favorabilă descoperirilor în fizică în perioada vieții sale. Eu cred că nici acela care a făcut o roată nu ar fi putut să-și ducă lucrul la bun sfârșit dacă nu se crea anterior toporul cu care a tăiat lemnul din pădure... și exemple din acestea pot fi date pentru orice chestiuță a vieții noastre... Dar nu sunt mulți care înțeleg asta și știu bine de la multele cazuri ...cu necazuri din propria mea viață...
Astfel încât... să auzim oricum numai de bine !!!