Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degraba de pasarile care i-au cantat la ferestre... de florile care i-au crescut in fata ochilor, dimineata dupa dimineata, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsa, de ingerii care i-au vorbit intotdeauna despre mosii pamanturilor stravechi si despre tainele ascunse ale omului mereu cautator in trecuturile sale, in prezentul sau si in viitorul catre care se indreapta cu incredere, strabatand valurile eternitatilor...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

Gândul zilei.......

GÂNDUL ZILEI:

LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE ŞI CU MULTĂ FERICIRE !!!

Da, să îndrăznim să căutăm şi să ne păstrăm fericire în suflete !!! Fericirea poate fi ceva complicat, căci complicat e sufletul uman... Dar poate fi şi ceva simplu care să ne ducă sufletul către picul de nemărginire pe care îl putem simţi astfel !!!

DAR a o căuta şi a trăi fericirea este cel mai frumos şi omenesc lucru din această mică lume a noastră !!! Căci în fericire, tot ceea ce este mic devine uriaş, universal şi minunat prin însăşi minunea că există !!!

Mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis urări de Anul Nou şi vă doresc din tot sufletul să aveţi un an frumos şi bun, cu împliniri ce vor încununa curajul, demnitatea, frumuseţea sufletelor voastre !!!

Vă îmbrăţişez cu tot sufletul, dragii mei !!

miercuri, 1 ianuarie 2014

LA MULŢI ANI CU BUCURIE !!! PENTRU TOATE ŞI TUTUROR SĂ FIE !!!

Eeee... dragii mei !!! în primul rând... 

LA MULŢI ANI CU BUCURIE !!! PENTRU TOATE ŞI TUTUROR SĂ FIE !!!

Apoi... să fim veseli & realişti !!!
(...cele de mai jos sunt inspirate dintr-un film ... eu am adaptat acum !! :D !!)
Când "barilul" de stângăcie ajunge de-ajuns de scump - n. a. (a mea !!!) : adică de dorit, cerut pentru normalitatea unora din jur, ca să se simtă ei bine, superiori - cer exclusivitate de forare în propria-mi conştiinţă !!! Ce găsesc acolo va fi oferit gratis, indiferent cum este cotat "barilul" de înţelegere!!!
Aşadar îmi doresc exact asta să fac în 2014, şi vă doresc şi vouă - pe lângă tot ceea ce doriţi şi tot ceea ce doreşte Dumnezeu pentru voi  !!!
Ştiu că aş face plăcere unora dacă aş încheia printr-o aducere aminte de cândva... cu un "Sal'tare taică şi noroc !!!" dar de mult nu mai ciocnesc un pahar spunând "Noroc" , ci Doamne-ajută !! Iar prima căutare pe Google din acest an mi-a adus ceva ce va enerva pe unii, îi va exalta pe alţii şi le va da de gândit/meditat/reflectat celor care m-au înţeles profund sau/şi au toate şansele să mă înţeleagă (şi) în viitor: http://www.dcnews.ro/2013/11/text-halucinant-al-parintelui-cleopa-de-ce-nu-trebuie-sa-ai-noroc-sau-sa-folosesti-cuvantul/

Sigur că azi eu personal aş da altă exprimare cuvântului "demon", care la origini desemna confuzie, deformare a realităţii prin necunoaştere şi susţinere în continuare a greşelii, din orgoliu, conducând la înrădăcinarea ei ca adevăr universal valabil. Exprimarea aceasta a părintelui este o metaforă, dar noi luăm ad literam metaforizările străvechi, care reprezentau în trecut modul de a oglindi trecerea de la imaginea mentală (comunicarea străveche a omului profund spiritual) la gândirea prin cuvinte (sunete articulate), ajungând să nu mai ştim, să nu mai înţelegem sensul învăţăturilor străvechi... 
Atunci să ne înţelegem în exprimare modernă: A trăi "la noroc" nu înseamnă decât ceea ce fac unii azi, o trăire superficială sau labilă, dorindu-şi să nu mai gândească, ci să meargă după "pofta inimii": care nu e întărită de cele mai multe ori în lumea noastră de azi, care merge după schimbarea vibraţiilor care ne asaltează mereu, schimbate clipă de clipă, fără ca omul să intre în echilibrul mereu urcător pentru el - dar intens variabil şi astfel foarte necesar pentru plante şi animale... Noi nu înţelegem de la bun început că lumea noastră e făcută şi pentru ele, nu numai pentru noi, oamenii: şi astfel mulţi merg în viaţă după cum le place, confortabil să nu facă nici un efort, fără să ţină cont că astfel de poftiri au adus războaie după lăcomia ei şi nu după echilibrul împletirii dintre minte şi inimă - dintre gândire şi intuiţie... 
Nu ne dăm seama că "povestea inimii" este pentru cei care au "inima" întărită prin cunoaştere, experienţă, credinţă după intuiţii anterioare înălţate, încredere în oameni; echilibru - adică flexibilitate între a avea şi a nu avea, a fi şi a nu fi, a face sau a nu face; apoi modestie - adică: acceptarea cu înţelegere a laudelor şi acuzelor în egală măsură, ştiind că fiecare om are limitele sale şi încredinţările sale; şi nu în ultimă instanţă austeritate - adică participare profundă la propria viaţă, ştiind clar ce necesităţi avem şi cât este optim, necesar pentru a le acoperi.
Normal că avem multe de reflectat...

Desigur că toate ne sunt etape, dar ceea ce este suficient pentru unii - pentru alţii nu este de loc suficient... Iar mie nu-mi este "suficientul" de loc suficient...
Asta vă doresc, şi îmi doresc în plus în 2014 şi în fiecare an al vieţii noastre, urcând din an în an tot mai sus, depăşind mereu un anume "suficient" al clipei , având mereu desfăşurat: şi în jurul nostru, şi covor pentru picioarele noastre colinele înălţimilor spre stelele infinitului !!!
Cu mult drag şi respect, 
Cristiana

8 comentarii:

Ana Maria spunea...

La multi ani!

Cristiana spunea...

La mulţi ani şi ţie Ana Maria !!! :)

Nima spunea...

La multi ani! :*

Popa Gheorghe spunea...

LA MULTI ANI!, Cristiana, si subscriu la explicatia Ta, despre "noroc!'.O "interpretare",a mea despre noroc, este ca, poate determina de multe ori!, la semenii nostri, lenevia, minciuna, hotia...!!. Proverbul cu: "pica para malaiata in....!!!*, se potriveste!.

Cristiana spunea...

La mulţi ani Ni !!! Sănătate şi toate cele dorite îţi doresc din tot sufletul !!!
Tuturor !!!
>:D< !!!

Cristiana spunea...

La mulţi ani Gigi, mulţumesc frumos !!! Sigur că sunt de acord cu tine... cu toată pleiada norocului picat din cer, jocuri de noroc, etc.
Când am auzit prima dată pe cineva spunând la un pahar cu vin: Doamne ajută! am avut aşa o înţelegere încât mi s-a făcut ruşine că spusesem Noroc, aşa cum spuneam şi eu până atunci. Azi omul acela nu mai este printre noi, a plecat în cursul acestui an, dar printre multe-multe lucruri învăţate de la el ţin minte acest lucru cu sufletul plecat...
Dar aşa învăţăm, unii de la alţii...

Vasile Dumitru spunea...

LA MULȚI ANI!
hai... VACANȚA MAREEEE!!!

DUMNEZEU spunea...

La mulţi ani!