Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

luni, 5 septembrie 2011

FILĂ DE JURNAL: 5.SEPT.2011

"Sa zambesti unui om care este suparat; sa vizitezi, chiar si pentru putin timp, pe cineva care este singur; sa oferi adapost sub umbrela ta cuiva aflat in ploaie; sa citesti ceva unui orb; aceste actiuni si multe altele pot parea marunte, dar astfel noi putem sa dam iubirii noastre pentru Dumnezeu o forma concreta." Maica Tereza
 
Mă gândesc şi la aceste aspecte, cu care eu personal m-am întâlnit uneori - este drept nu de multe ori: o dată în viaţa curentă, şi de multe ori pe internet.
Sunt oameni care sunt atât de necăjiţi de viaţă încât nu suportă zâmbetul altora. Mângâierea prietenească cu atât mai puţin. Nu este ceva rău, este felul acelor oameni, deocamdată, de a se concentra la cele ale vieţii lor, cu care nu sunt obişnuiţi. Tocmai de aceea li se pare totul greu. Să-i înţelegem astfel şi să păstrăm un moment de înţelegere în tăcere lângă ei.
Alţii vor lovi din cauză că nu vor înţelege de ce avem o atitudine pozitivă atunci când lumea este atât de necăjtă... Să avem în vedere că nu toată lumea înţelege şi nu ştie încă a căuta înălţarea spirituală pe care unii o caută, din care unii îşi fac un ideal.
Idealul nostru nu este înţeles de mulţi oameni azi, dar păstrându-ne această cale, îi ajutăm şi pe ei s-o caute, sau măcar să accepte că sunt astfel de semeni pe Pământ, care nu caută comoditatea, relaxarea de dragul relaxării, relaţionare pentru descărcarea furiilor dn familie, de pe stradă şi de la serviciu...
Să-i înţelegem şi pe ei. Şi să facem aerul Pământului mai respirabil şi pentru noi, şi pentru ei deopotrivă. Ştim că de fapt curăţăm, eliberăm câmpurile de diverse nivele vibraţionale, de toate cele care îngreunează sufletele celor din jurul nostru. Oameni şi orice fel de vieţuitoare, deopotrivă...
Să folosim severitatea atunci când este cazul, zâmbetul atunci când este cazul - dar să păstrăm atitudinea interioară uşoară şi flexibilă, luminată de zâmbet interior, pentru tot ceea ce există în această lume. Să nu facem confuzie între supărare şi severitate, între severitate şi concentrare asupra subiectelor serioase de gândire curentă.
A face diferenţa între diferite elemente ne ajută la crearea unei flexibilităţi în faţa semenilor noştri. Dar şi la adresa propriei noastre fiinţe, la adresa propriei noastre evoluţii. Aici sau oriunde în lumile create pentru a ne ajuta.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Să nu facem confuzie între supărare şi severitate, între severitate şi concentrare asupra subiectelor serioase de gândire curentă. Asa este Cristiana!
te citesc.....Margareta

Cristiana spunea...

Mare bucurie mi-ai făcut, Margareta !!
Noapte bună!! Mâine dimineaţă... din nou împreună !!!