Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degraba de pasarile care i-au cantat la ferestre... de florile care i-au crescut in fata ochilor, dimineata dupa dimineata, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsa, de ingerii care i-au vorbit intotdeauna despre mosii pamanturilor stravechi si despre tainele ascunse ale omului mereu cautator in trecuturile sale, in prezentul sau si in viitorul catre care se indreapta cu incredere, strabatand valurile eternitatilor...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

Gândul zilei.......

GÂNDUL ZILEI:

LA MULŢI ANI CU SĂNĂTATE ŞI CU MULTĂ FERICIRE !!!

Da, să îndrăznim să căutăm şi să ne păstrăm fericire în suflete !!! Fericirea poate fi ceva complicat, căci complicat e sufletul uman... Dar poate fi şi ceva simplu care să ne ducă sufletul către picul de nemărginire pe care îl putem simţi astfel !!!

DAR a o căuta şi a trăi fericirea este cel mai frumos şi omenesc lucru din această mică lume a noastră !!! Căci în fericire, tot ceea ce este mic devine uriaş, universal şi minunat prin însăşi minunea că există !!!

Mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis urări de Anul Nou şi vă doresc din tot sufletul să aveţi un an frumos şi bun, cu împliniri ce vor încununa curajul, demnitatea, frumuseţea sufletelor voastre !!!

Vă îmbrăţişez cu tot sufletul, dragii mei !!

marți, 10 martie 2009

DIN NOU DESPRE RECONECTARE

Am citit in ultima vreme mai multe materiale despre reconectare - conform celor scrise de E. Pearl in cartea sa. Multe idei se invartesc in jurul neputintei oamenilor de a se "reconecta" la armonia superioara, prin intermediul careia viata noastre se poate schimba din multe puncte de vedere. Nu vreau sa intru in multe amanunte, caci nu am strans material suficient pentru o detaliere corespunzatoare, insa consider ca se pot spune urmatoarele, testate pe oameni care chiar au reusit, si sunt in curs de extindere a unei asemenea reusite acum, stiind despre ce este vorba. In sufletele lor au cunoscut starea de armonie si stiu cum sa caute prelungirea acestei stari, dincolo de frontierele strabatute de ei, personal, pana acum.
Nu este nevoie sa facem pentru aceasta cursuri, sau daca am facut un curs, sa ne legam definitiv doar de acela care ne-a revelat ceva, candva. Omul este incredintat ca numai daca da bani pe ceva acel ceva este autentic: si cu cat da bani mai multi, cu atat este mai autentica lucrarea... Daca aude undeva discutandu-se din experienta proprie a cuiva, ori nu crede ca lucrurile ar putea fi atat de simple, ori nu crede ca poate face si el acelasi lucru. De fapt lucrurile sunt extrem de simple si nu trebuie neaparat sa ne faca cineva re-conectarea, din moment ce (am mai spus-o) suntem conectati permanent, doar ca nu stim, si tot ceea ce facem se supune unor lucruri care oricum trebuie sa existe in viata noastra... doar ca depinde de noi sub ce forma sunt realizate.
Nimic nu se petrece in lume fara ca fiecare om sa poata fi in stare sa faca: doar ca fiecaruia ii trebuie un timp mai lung sau mai scurt pentru a intelege si a lucra in directia respectiva. Iar societatea se pare ca nu poate avea rabdare cu fiecare dintre noi, drept pentru care fiecare ne plasam pe unde putem, in functie de acel lucru pe care il putem face si mai repede, si mai bine.
Pana la urma insa putem sa ajungem la multe intelegeri, fiecare dintre noi. Caci lucrurile sunt extrem de simplu de inteles, daca le acordam putin timp: este iarasi drept ca acest timp il impartim cu multe altele si nu mai ajungem niciodata sa facem tot ceea ce ne-am dori. Si totusi...
Daca facem fiecare lucru cu care suntem confruntati cu drag, ne conectam astfel la lucrul respectiv, la lucrarea respectiva, la realizarea care este necesar sa fie facuta, la tot ceea ce s-a facut anterior si se va face cu efectele celor pe care le-am realizat noi. Integram astfel lucrarea noastra in lucrarea armoniei generale a aomenirii, asa acum este ea in acest moment, ridicandu-i nivelul de calitate, frumusete, aspiratiile inalte catre ceruri mereu deschise...
Nu este neaparat nevoie sa ne gandim la cine si cum a realizat aspiratorul si toata reteaua la care se conecteaza prin simpla introducere in priza; dar putem sa ne gandim cat de mult bine facem celor din casa noastra, care vor avea curatenie, ordine, un moment de respiratie sanatoasa si o clipa de frumusete !! Oferim nu numai celor foarte apropiati, dar intregii lumi pe care ne-o putem imagina, stiind cum arata planeta noastra din spatiu, cu stelele scanteietoare in adancurile catifelate ale universului!!..

Fiti romantici cu lumea, nu ve fie teama, nu va fie rusine!!

Aceasta poate fi o reconectare. Si daca este facuta in pragul fiecarei activitati, fiecarui eveniment, fiecarui moment obisnuit al vietii noastre aparent atat de banale, de rutinate, de multe ori atat de necajite... credeti-ma... lumea noastra se va schimba radical.. In simtirile noastre, in simtirile celor din jurul nostru..
Si nu numai lumea noastra cea apropiata sufletului nostru: oferim ceva din armonia iubirii noastre lumii care sufera pentru ca nu simte iubire in jurul ei. Nu simte pentru ca nu vine ceva, in cantitate mare, si cu putere multa, pentru ca totul sa fie simtit. Lumea vrea mult, rapid, total. Da, vrea sa vada totul deodata si daca nu este asa – nu crede nimic...
Nu avem reconectare pentru ca nu avem puterea sa ne reconectam cu totii, in acelasi timp. Si fara intrerupere... Din nefericire, oferta noastra nu se leaga de oferta celor din jur, nu se face o conexiune reala intre toti oamenii si intre toate lucrarile lumii. Unele lucrari sunt spre distrugere, altele sunt spre constructie, indiferent daca ele sunt materiale sau sufletesti. Unii masoara sufletul – altii masoara bucuriile cu sufletul... Lumea nu se incarca de BINE, de IUBIRE, de BLANDETE, de INTELEGERE. De aceea, ceea ce se numeste reconectare nu "merge" decat in proportii mici. Unii dintre acei oameni care au mai multa initiativa si putere mai mare de desfasurare se straduiesc sa adune cat mai multi oameni in jurul lor, facandu-si din asta un fel de meserie. Nu elibereaza oamenii, ii leaga. Ii leaga de carisma lor, de aura de personalizare care s-a creat in jurul lor. Nu spun decat prea putini: “Nu ramane la mine, nu te intoarce decat pentru a ne impartasi ce ai incercat si ce ai reusit. Sau ce nu ai reusit, iar eu o sa incerc sa-ti mai spun ce fac eu, ce fac altii – poate ca iti va fi de folos, daca incerci si tu. Da, te voi trimite si la altii... Poate ca, daca incerci ceva sau altceva, ti se va forma tie personal o alta viziune, intelegere, a celor care iti sunt tie de folos, altceva decat ne-a fost noua. Si, te rugam, invata-ne si pe noi, poate ca vom aprofunda si noi calea ta, si ne vom bucura impreuna de toate cele!!”
Incearca singur sa traiesti reconectat la armonia vietii, oricat de banala, de obisnuita ar fi ea! Dar fii perseverent. Fa asa cum fac si eu. Ai cazut – ridica-te, nu astepta sa te ridice altul. Ai gresit, nu-ti ascunde greseala, chiar de tine, zicand ca nu te-a vazut altul. Pe cat posibil acest “altul” sa fie doar cel cu care sa comunici, nu sa-l inrobesti, sa-l doresti pentru a-l smulge altuia.. Chiar si siesi... Lasa-l sa-si apartina, si apartine-ti tie personal.

Reconecteaza-te la libertatea universului, la bunatatea lui de a te lasa si pe tine sa respiri aerul sau!!

Poate nici eu si nici orice alt om – fie el sau nu charismatic – nu stim prea mult. Nici eu nu stiu de ce vad cu alti ochi si aud cu alte urechi. Dar stiu ca trebuie sa dau din ce aflu si sa nu fac meserie din ceea ce fac. Sa indrum omul sa faca singur. Sa-i dau din ideile mele si sa-l las sa mearga pe drumul sau. Sa nu-l leg de mine. Sa ma port frumos cu oricine, dar fara sa il leg sau sa ma leg de el. Fie el prieten, vecin, coleg, insotitor din familie..
Degeaba se spune ca s-au pierdut invataturile lui Iisus. Ele transpar din randurile Bibliei, simple si clar. Poate ca, de fapt, ceea ce s-a piedut a fost detalierea invataturilor. Zalmoxis a dat invataturi care au ramas in popor si ele sunt chiar invataturile lui Iisus. Ale tuturor Inaltatilor care s-au perindat pe Pamant si au invatat oamenii. Si ii invata in continuare, de sus sau din mijlocul nostru…
Daca fiecare om intelege ca nu este urmasul de doar cateva mii de ani al maimutelor - fie ele si altele decat cele pe care le cunoastem azi... Si mai ales daca ar constientiza faptul ca constiinta noastra nu este dezvoltata ca urmare a muncii brute din ultimele cateva din acele ultime mii de ani - acele ultime 5 minute din orologiul inchipuit, comparand istoria Pamantului cu timpul omului - intelegem ca avem o baza solida prin care este necesar sa ne individualizam, sa ne intelegem resursele, si constiinta prin intermediul careia putem sa ni le gestionam: resurse interioare si exterioare deopotriva.
Fiecare trebuie sa facem lucrarea proprie, sa avem individualitate proprie, personalitatea proprie, pentru ca o putem face. Sa avem constiinta proprie momentului pe care il traim. Fiecare o poate face fara sa se rupa de societatea sa, ci conlucrand impreuna prin aportul special de ingeniozitate pe care numai astfel il poate aduce fiecare om, oferindu-l societatii sale. Structurile bisericesti s-au temut tocmai de aceea, de pierderea puterii. Toti cei care s-au aratat patrunsi de intelegerea de acest fel au fost inlaturati. Azi nu se mai pot inlatura multele voci care apar pretutindeni. Omul sa traiasca in comuniune directa cu Dumnezeu, cu oamenii, cu natura... Sa fie conectati prin uniunea fiecaruia in parte cu semenii sai, creind un camp puternic, din puterea fiecaruia in parte, adunate toate si impartite din nou lumii prin intermediul puterilor individuale. Cerul si pamantul se reunesc in talia fiecarui om, si nu degeaba. Prin OM lumea trebuie sa devina mai frumoasa, sa primeasca caldura sufletului uman, caci nu degeaba l-a facut Dumnezeu pe om "stapan" peste toate vietatile pamanturilor, apelor si aerului...
Daca omul isi "iubeste" doar banul abstract din buzunarul lui, prin care nu se intereseaza decat de masina lui, vila lui, hainele lui, in timp ce la altele priveste doar cu jind, sau defaimator, sau distrugator... nimeni nu se va putea reconecta total la armonia naturii. Este nevoie doar de o masa critica pentru ca intreaga lume sa vireze catre aceasta intelegere extrem de profunda. Atata timp cat fiecare om se va grabi sa munceasca doar pentru ca scoate niste bani prapaditi dintr-o munca superficial realizata, si spune batjocoritor: “Pai de cat imi da - atata fac, daca "da" mai mult - o sa "dau" mai mult !!”... el nu s-a conectat la munca lui, caci daca ar fi facut-o toate s-ar fi schimbat in viata lui... Orice ar face, ar trebui sa "simta" ca poate fi facut cu bucurie, cu placere, din placerea de a face ceva, de a vedea ceva frumos, si bun, si corect iesind din mainile lui...

Multi oameni imi spun... Da' ce.. ce poti vedea ca bucurie... in a curata cartofi?? Despre mine se spunea odata: "Dati cartofii Cristinei sa-i curete, ei ii place!!" Da, spuneam ca mie imi place... Imi place sa fac orice. Ba chiar pot spune ca imi place sa fac ceva mai mult decat altceva, dar imi plac toate sa le fac. Sa curat chiuvetele la serviciu, este ceva ce imi place foarte mult... Pe urma fac si investitii!!!..

Conectati-va la tot ceea ce faceti. Dar nu faceti ceea ce simtiti ca trebuie sa faca altul. In armoniile universale, veti simti, dupa un timp, ce trebuie sa faceti voi - si ce trebuie sa faca altul: si nu cedati, caci oamenii se vor ingramadi sa va dea sa faceti tot ceea ce nu le place lor sa faca.. Unii nu ar face chiar nimic, poate cel mult sa stea la TV, sau la PC, si cam atat. Puneti-va centuri de siguranta si demarati. Nu mai legati copiii de voi, sub pretext ca ei invata. Invatati-i sa lucreze cate ceva in casa, fara discutii. Nu legati partenerii de viata de dvs., dati-le libertate de gandire, de actiune. Veti descoperi ca va conectati la viata lor curatita astfel intr-un mod uluitor, si veti trai cu atat mai armonios - cu cat mai multa intelepciune veti avea.
Nu va legati, nu legati: CONECTATI-VA VOI la tot ceea ce poate face in mod decent, un OM. Invataturile lui Zalmoxis spuneau ca fiecare om trebuie sa invete sa faca tot ceea ce poate face un om: si femeie, si barbat. Si apoi sa stie sa se invete si sa se ajute reciproc, in viata de toate zilele. Sa-si vorbeasca frumos, nuantat, fara sa inghita cuvintele. Cuvinte putine, dar "grele": incarcate de semnificatii, de nuante. O viata plina de semnificatii, de nuante, o participare din postura de "existent" in comunitate, nu neaparat de a casca gura la ea, zburand de la o idee la alta. De ganditor la lucrurile pe care le-a aflat, contempland realitatea inconjuratoare, trecand-o prin sufletul sau.

Sa ne binecuvantam toate clipele vietii noastre si ale lumii intregi!
Si binecuvantare vom gasi in toate clipele vietii noastre!!..

18 comentarii:

Adrian Campean spunea...

din nou spun,frumos.yoghini numesc asta karma yoga.a actiona fara a astepta rodul actiunii,cale spre armonie si spre "arderea" karmei.dar repet acest aforism pe care nu mai stiu unde l am citit,poate chiar aici:Nimic din cea ce vine si pleaca,nu ne apartine

Anonim spunea...

De mici am fost invatati sa ne comparam cu ceilalti si sa le-o luam neaparat inainte,in orice fel,cu orice mijloace,orice ar fi.Bunicii,parintii,scoala,societatea ne-a injectat pe vena calea competitiei.Suntem ori invingatori,ori "luzeri".Astfel ,ne raportam la vecini,prieteni,la cunoscuti,si ne spunem ca daca ei au ceva noi trebuie sa avem mai mult.Trebuie sa avem note mari la toate materiile,sa ne placa toate orele de curs,sa facem o meserie de top,sa avem un corp de top model,sa umblam cu masini tari,sa avem muschi...sa fim in general pe locul intai...Daca nu indeplinim aceste norme,lumea ne trateaza cu indiferenta si noi sfarsim prin a fi niste nefericiti incurabili.Daca am sti di fasa,ca suntem unici,ca nu concuram cu nimeni,ca suntem iubiti asa cum suntem,ca avem calitatile noastre,ca trebuie doar sa facem ce simtim noi ca ne bucura si ne pune in valoare,altfel ar sta situatia .Noi toti am fi mai relaxati ,ne-am privi cu alti ochi,am trai in armonie si nu intr-o perpetua comparatie,si am da mai multa atentie activitatilor curente,asa zis banale,dar care ne umplu timpul.Eu cred ca reconectarea este viata traita la timpul prezent,alerta simturilor in fiece moment,atentia focalizata in timpul si spatiul in care ne aflam fizic.Nu trebuie sa ne grabim,trebuie sa traim clipa pe indelete si sa fim atenti la orice modificare de perceptie pe care o putem avea .Daca Sinele nostru superior considera ca suntem pregatiti ,atunci ne sunt accesibile frecvente mai inalte,si noi pasim intr-o lume magica.Nu cred ca ne putem forta sa ne trezim,sa ne iluminam,sa ne reconectam...Asta-i un proces natural ,si daca nu suntem pregatiti ,asta e...Va veni o zi pentru fiecare,caci toti suntem datori cu propria evolutie.Gabriela

Cristiana spunea...

De acord, Gabriela... Vad ca si tu ai simtit de-a lungul vietii ceea ce am simtit si eu, referitor la tot felul de impuneri... Plus cele pe care mi le-am impus eu !!! ooooof!! Hai sa spun ca nu trebuie sa imi para rau de cele pe care le-am facut, au fost bune, in general... Dar muuulte nu le-as mai face acum !!! Cred ca si acesta este rostul vietii... sa invatam...
Da, si apoi ai exprimat cu alte cuvinte ceea ce simt si eu, doar ca eu pornesc in cele pe care le scriu aici si de la unele subiecte, evenimente, discutii pe care mi le deschid cei din jurul meu, asa cum am pus in articol si cele pe care le-am discutat si cu tine.
Ceea ce nu am abordat insa pana acum (totul la timpul sau!!), intr-adevar, este acesta goana dupa.. frecventa!! Da, acesta este un subiect care ma "roade" de mult timp!! Si pe care promit sa il "fac" articol!! Deocamdata spun doar ca ai MARE DREPTATE!!! Cand vine timpul - vine... daca tot tragem de noi, de altii, de altele... nu facem decat sa invatam ca toate vin LA VREMEA LOR!!
Valabil pentru mine...
Multumesc, Gabi, ca si in alte momente de pana acum.

IULIUS spunea...

Cristiana, au curs atat de frumos ultimele fraze, incheiind minunat scriitura; si dincolo de inlantuirea cuvintelor, de apreciat profunzimea mesajelor.

Cristiana spunea...

Multumesc, Iulius!! As mai spune acum inca o mie de lucruri frumoase... dar de multe ori tacerea... linistea... contemplatia..........

Adrian Campean spunea...

da,pesemne toti ne am luptat cu morile de vint.Insa,dupa noile(vechile) revelatii din diferite parti,asa cum bine spunea Cristiana,noi nu ne ocupam de spiritualitate,noi suntem spirite intupate,si ne ocupam de cea ce la modul generic numim.viata.Acest plan este o proiectie holografica 3D in care 99% este spatiu gol,deci energie,si in care reprezentarile noastre,modul in care constientizam,creaza cea ce numim realitatea,ma rog,o parte a ei.Iar competitia,permanenta lupta,este un concept al mimetismului,in care copiem unii de la altii cite ceva,si asta este legat,de dependenta de senzori:separare,comparare,cantitati de nu stiu ce.Solutia ar fi,Eu sunt,toate astea Eu sunt.Si mai mult,Eu sunt,insa in devenire,dinamic si din ce in ce mai constient,chiar si la nivel de simturi,de reprezentare.

Anonim spunea...

Daca tot m-am pus pe comentat,ma framanta un aspect al reconectarii:reconectarea in trepte,etape.Nu inteleg...daca m-am reconectat la acele frecvente inalte,inseamna ca m-am reconectat partial? Am citit de 2 ori cartea dr.Pearl ,si am fost foarte entuziasmata.Amlucrat o vreme cu mainile,si pot spune ca am tot soiul de senzatii,este necesar doar sa-mi comut atentia pe maini si sa simt valuri de energi care se misca intre palmele mele.Nu cred ca asta-i reconectarea lui Perl,dar imi place ce simt.Dr.Perl avenit si in Romania si a sustinut seminarii de reconectare(pe taxe de participare destul de mari pentru romanii obisnuiti).La un timp,dupa aceste seminarii,s-au facut altele,pentru un grad superior de reconectare,si apoi altele...la care participai,doar daca le aveai si pe celelalte ,dinainte,si toate la aceleasi taxe de mai multe sute de $.In sfarsit puteai sa fii maestru in reconectarea de gr.3 sau 4,in fine,reconectat,rau de tot!Poate ca sunt rea,dar aici mi-a mirosit a afacere,si multi oameni de buna credinta au dat foarte multi bani,pentru a deveni vindecatori in noua energie.Unii,sunt convinsa,ca au reusit,dar nu toti...Inteleg ca totul trebuie platit,ca trebuie sa dai ceva,pentru altceva,ca nimeni nu-si cheltuie banii pentru a-i invata pe ceilalti ceva,dar...reconectarea asta a costat cam mult,si nu sunt sigura ca s-a incheiat si nu urmeaza un alt seminar cu discipolii dr.Pearl pentru gradul x.Sunt in necunostiinta de cauza,sau am dreptate? Gabriela.

Cristiana spunea...

Am promis (am mai zis eu.. nobil sa promiti... nobil sa te tii de cuvant!!! ...comunistii spuneau ca... e burghez sa te tii de cuvant!!! na!ca acum toti suntem burghezi!!) ca fac un articol referitor la un pps care descria exact acest lucru: cat de...gol este universul: micro-universul si macro-universul - prezentate ca spatii goale...
Adevarul este ca astfel de spatii nu sunt absolut de loc goale, atat interiorul atomilor (ale caror componente doar le banuim, dupa efectele celor care le compun in universul vizibil pentru noi, oamenii), cat si in spatiile tot atat de vaste - la alta scara - ale galaxiilor...
Cu bucurie spun asta... cu aceeasi bucurie cu care va impartasesc si voua !!! Este energie, dar o energie structurata, compactizata, modelata in fel si chip de o maiestrie uluitoare, pe care o numim armonie: o armonie atat de perfecta, in care nimic din ceea ce functioneaza nu iese din cadrul lor perfect, pentru a strica o astfel de armonie.
O armonie fractalica, asa este, adica croita in asa fel incat sa fie perceptibila la orice nivel al vietuitoarelor: cu puteri infinit de variate, care isi percep propriul univers de la nivelul lor. Un nivel care se sublimeaza permanent, in functie de experienta care se adauga mereu celei vechi, creind valuri de intelegeri mereu mai mari, mereu mai bogate, adaugand intelegerilor si aplicatiile lor in viata pe care o numim astfel : VESNICA...

Adrian Campean spunea...

Conversatii despre Dumnnezeu sau mutat la mine acasa.Poate poti sa ma ajuti la comentariile fara de sfirsit din postare "mihaelei,si nu numai"si mai spun odata:offff

Cristiana spunea...

Ady, incerc de o ora sa postez la tine si nu merge!!! Nu vrea sa preia comentariul meu... (care imi place!! nu vreau sa renunt la el!! poate fac si o postare cu el !!!)

Cristiana spunea...

gata a luat, e bine acum

Adrian Campean spunea...

da,multumesc,aceasi impletire armonioasa intre yin si yang.si totusi,offffffff.

Cristiana spunea...

De ce oftezi? Lasa, ca va fi bine, ai sa vezi!!! Garantat!!!

Adrian Campean spunea...

Oftez la figurat,la propriu nu mi permit ca mi stric imaginea.prietenul nostru anonim ma bombardeaza din nou si cred ca am sa capitulez,deja ma irita pina si termenul de dumnezeu,mutat de colo,colo.nici macar nu citeste ce scriu,sau daca citeste,nu intelege.

Anonim spunea...

Oooofffff!
Eu cred ca toti ne intrupam conectati de la inceput cu DUMNEZEU,adica legati de DUMNEZEU prin Lantul Sau Divin al Iubirii Eterne!Unii incearca sa rupa acest Lant Divin si atunci apar greselile si grijile si nenorocirile.Fericit este cel care ramane legat de DUMNEZEU cu Lantul Sau Divin,dar mai fericit este cel care intelege ca acest Lant Divin inseamna Cunoasterea Adevarului si deci eliberarea sa.Nimeni nu poate fi liber si deci nu poate cunoaste Adevarul daca nu este legat de DUMNEZEU cu Lantul Sau Divin!
In acest articol se vorbeste de iubire si romantism si pun tuturor urmatoarea intrebare:
Iubesti toata Creatia lui DUMNEZEU?
Ooooofffff!

Cristiana spunea...

Am citit si ras-citit multe pasaje din discutiile noastre, am facut chiar si un articol care se intitula DISCUTIE FARA FINAL GLORIOS... pe care il pastrez in caz de necesitate..
Dar ceea ce m-a impresionat azi, cititndu-l pe ultimul, a fost faptul ca amandoi oftati... sincer... si sincer va inteleg pe amandoi... Ar fi aiurea sa spun ca va iubesc pe amandoi... Sunt foarte echilibrata (ma rog, ce inteleg eu personal prin echilibru) referitor la cuvantul IUBIRE si la folosirea lui...Dar simt ceea ce omeneste spunem COMPASIUNE pentru toti trei, de fapt, si eu la mijloc..
Este greu sa facem fata la astfel de discutii. Putem sa ne invartim in jurul cozii inca ani de zile in continuare... ALTII INAINTEA NOASTRA O FAC DE MILENII!!!!!!!!
Propun sa punem punct pe amandoua blogurile. Pe fata, caci se pare ca nu avem alternative aici. Prieteneste si sa ramanem prieteni.
Odata am spus asa: "Cine dracu' tipa in casa mea??" Era Silviu Brucan, care tipa la TV... eram la bucatarie si eram obisnuita cu dispute... dar nu cu a tipa in felul "Gata! Pana aici!!"si batut cu pumnul ]n masa.. Si am inchis TVul si nu a mai tipat nimeni de atunci in casa mea..
De atunci nu am mai ascultat dispute, discutii fara sfarsit... RELIGIA SI POLITICA SUNT DISCUTII FARA SFARSIT GLORIOS... Daca cineva vrea sa fie ... GLORIOS... nu are decat sa-si poarte gloriile prin alte parti, am spus intotdeauna.. dar nu si in casa mea..
Cand am inteles ca CASA MEA ESTE LUMEA INTREAGA lucrurile s-au schimbat cumva... nu poti inchide nimic lumii. Poti doar schimba pa Pamant subiectul... altceva ce sa facem eu personal nu stiu..
Am sa fac un articol despre fractali.. Nu stiu daca ceea ce am pus eu pe hartie a mai scris si altul, dar datorita voua am inteles SI mai profund fractalii.. Adica ceea ce am scris pe blogul lui Adrian.
Iata ca putem intelege lumea din partile ei placute SI din partile ei neplacute... Nu mi-ar fi venit sa scriu ieri asa ceva..
Poate ca este o idee buna de reflectat.
Va propun sa reflectam asupra celor petrecute fara sa vorbim.. Si sa incercam sa ne privim cu drag unul pe altul, caci este ceva trist in toata discutia asta... Si eu i-am spus lui Adrian ca am oftat... cand oamenii ajung sa ofteze inseamna ca SUFERA...
inseamna ca TOTI TREI SUFERIM ACUM...
Haideti sa ne oblojim ranile si sa traim acest week end frumos, linistit, CUMINTE...
NU UITATI CA SUNTETI PE BLOGUL UNUI OM CUMINTE...

Adrian Campean spunea...

repet,oftatul era doar la figurat,nu isi are rostul si nimeni nu sufera.Am raspuns atent,iar imaginea holistica a tot cea ce sa spus este minunata,o completare din mai multe parti,din care nu poate rezulta decit armonie.intr un fel reactionam atunci cind suntem "prinsi" in joc,si cu totul altfel dupa reflexie,cind sesizam imaginea de ansamblu.respect prezenta domnului anonim,pentru ca ne a ajutat sa fim mai aproape.

Cristiana spunea...

Gabriela, mi-am dat seama acum ca, luandu-ne cu discutiile acelea pe care eu le-am intitulat "Discutie fara final glorios!!" nu am raspuns la problema - foarte importanta!! - a cursurilor... nu numai de reconectare, din care subiect eu am facut aici o dezbatere, dar in general asupra cursurilor care se fac in tara in ultima vreme.. Eu nu am auzit de nici un fel de curs gratis inafara de acela tinut de dl. prof. Grigore Albu Gral (sermoterapie = terapie prin cuvant) dar se prea poate sa fi existat si sa nu stiu eu - normal. Din nefericire dansul nu mai tine cursuri acum, nu stiu de ce si cum a ajuns sa tina astfel de cursuri, poate ca stia dansul ceva in plus decat stim noi privitor la soarta noastra... Nu stiu, cert este ca eu m-am simtit foarte puternic incurajata de dansul, chiar daca nu am aceeasi cale - dar privim lucruri comune, fiecare in felul lui...
In fine, problema cursurilor... imi pare rau ca o dezbat aici, asaaa.. dar am asistat la niste atrocitati de mii de euro (cu totul intamplator eram intr-o asistenta la care se pare ca nu aveam "voie" sa asist... mi s-a intamplat la doua grupuri diferite!!! de unde am tras concluzia ca nu eram picata chiar ca musca in lapte in nici unul dintre cazuri!!)... La un curs sustinut de americani se spunea, imediat dupa acel 11 sept., cum sa ne rugam sa moara dusmanii Americii... ma gandeam daca se va trezi cineva sa ia pozitie... si s-a gasit, intr-adevar cineva, o femeie foarte in varsta (tinerii nu aveau curaj sa cracneasca!! cred ca nici nu voiau) care a spus ca noi ne rugam in Romania cu rugaciunea Tatal Nostru si Tatal stie el bine pe cine sa atentioneze, nu sa pedepseasca si cu atat mai mult sa omoare... Cred ca eram doar vreo 10 din 100 de oameni care am privit-o cu drag pe doamna respectiva... din nefericire...
Da, pentru ca multi dintre cei care participa, de regula, o fac pentru a face afaceri mai departe... Platesc din greu pentru ca vor recupera mai tarziu... Altii sunt oameni care vorbesc despre spiritualitate dar incurajeaza direct "Asa! da-i in cap!! sa se invete minte!!" Mai au mult pana sa invete ce este cu adevarat spiritualitatea despre ... DESPRE care vorbesc... NicidecumCU care vorbesc..
Site-uri aflate departe in topuri ale blogosferei noastre.. care incurajeaza banii cu orice pret, denigrarea cu orice pret... mi-e rusine ca am discutat si eu.. dar cineva trebuie sa le atraga atentia , cred eu... de aceea chiar mai intru din cand in cand pe acolo... sperand... sperand...
Siii... parca unii misca... misca... greu... greu... Si totusi... Macar bine ca le dau de gandit, nu??!!
Nu trebuie sa ne descurajam.. Aflam cum si ce gandeste lumea, mai venim cu un cuvant bun, cu o atentionare despre demnitate, respect, bunacuviinta... Daca tot mergem undeva.. macar sa lasam o dâră de aer proaspat pe acolo, nu??!!
Da, sunt si oameni care merg pentru a cunoaste.. au disponibilitati si merg.. Cunosc oameni de firma care in loc sa stranga bani de case, masini, haine, vacante luxoase - merg la cursuri, merg in locuri istorice deosebite, lupta din greu sa-si ridice nivelul spiritual. Am mai scris de multe ori despre ei, despre exemplul deosebit pe care il poarta si il ofera lumii prin ceea ce sunt ei... Ceea ce este mai mult decat laudabil. Ma uitam atunci, la cursul acela despre care povesteam mai sus, cum in sala erau majoritatea oameni cu figuri de afaceristi, care cantareau bine de tot fiecare idee in parte, care lua notite sau strangeau in mana reportofoane si mai notau apoi profesionist ceva pe un blocnotes... Puneau probleme materiale, banesti... adevarati afaceristi... Nu mi se pare ceva rau sa faci afaceri, dar ideea ar fi trebuit sa fie cu totul alta... Chiar vorbeam cu prietenii care ma dusesera acolo fiind ultima lor participare plina de regret pentru banii oferiti la inceput cu atata drag...
Ma rog, este o experienta.. Altadata o persoana foarte cunoscuta la noi a spus "Hai draga sa facem un curs ca sa-mi iau casa pe pamant, ca nu se mai poate sta la bloc!" Am revazut-o pe dna respectiva anul trecut... imi pare rau pentru dansa... pentru cei care ii pastreaza o amintire plina de dragul pe care stia sa il insufle prin vorbe dulci si texte luate din carti... Am privit-o spunandu-i "Trebuie sa avem grija cum ne comportam in lume, ce pilde de spiritualitate sa oferim.." ma privea ca prin ceata... ceata era groasa si nimic nu ajungea pana la nivelul dansei.. Regretabil..
Sunt exemple pe care le ofer pentru ca, in asemenea situatii, putem sa oferim chiar noi exemplu de spiritualitate.. Profesorul poate uita, elevul poate sa-i reaminteasca.. Nu ar trebui sa fie nici o rusine...
Noi suntem "turma"... Nu degeaba am scris despre "Intoarcerea" la turma... atitudinea fata de turma... Exista o formare de atitudine, o parasire, o rupere de atitudinea invechita si o intoarcere la atitudine pentru a o imbratisa altfel, inaltati, stergand dispretul de acolo unde s-a format cu necesitatea ruperii de atitudinea de animal.. imbratisand notiunea, existenta ca atare, iubind-o... fiind insa foarte lucizi ca ea este o forma care exista la cei care nu am invatat inca sa o priveasca altfel...
Sunt fericita ca am in jurul meu astfel de oameni ca tine, care vad si se sfatuiesc cu altii din orice punct de vedere... Parerea mea este sa nu-i dispretuim - asa cum fac ei, ci sa le oferim exemple de intelegere a neputintelor lor, de atitudine inalt-spiritualizata.. Nu vreau sa intaresc orgoliul nimanui - dar trebuie sa oferim astfel de exemple, oriunde ne aflam...