Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

duminică, 21 decembrie 2008

ZIUA MIJLOCULUI DE IARNA

ESTE SOLSTITIUL DE IARNA.
Ziua Mijlocului de Iarna. Una dintre cele mai subtile zile, alaturi de ziua Mijlocului de vara. Stramosii nostri incepeau orice noua activitate ori in Ziua Mijlocului de vara, ori in Ziua Mijlocului de iarna. Nu porneau la drumuri lungi decat intr-una din aceste zile. Ca si tracii, la fel procedau si celtii, si tibetanii. Deci inaltatii emisferei boreale. Nu am studiat cum se petreceau lucrurile in Sud. Dar pot spune cu tarie ca asemenea zile erau cele mai importante ale oamenilor nordului. Si fiecare dintre ei stiau un lucru: ca o astfel de Zi pregateste in mod ascuns (subtil zicem noi azi) oamenii pentru cele pe care le aduceau ca noutate fiecare an urmator. La fel ca si tot a 7a zi, care aduce un bob de noutate din ridicarea urmatoarelor 6. Si asa lumea SE RIDICA MEREU.
Si se ridică mereu, indiferent de timpuri, de locuri, de cerurile de de-asupra noastra sau de pamanturile pe care calcam. Fiecare se ridica, nu exista om care sa nu o faca, nu exista fiinta care sa nu o faca, constient sau nu.

SA NE TRAIM UNII ALTORA!! SA NE BUCURAM UNII DE ALTII!!

SA NE BUCURAM DE ZILELE NOASTRE!!
Cu drag, Cristiana

4 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Cristiana!
Am revenit,

ma bucur ca pe al tau blog gasesc materiale/comentarii interesante lansate de o persoana asemeni.
ma bucur ca sunt oameni cuminti si cu mintea deschisa, receptiva minunilor ce ne-nconjoara; m-am gandit de multe ori sa deschid si eu un blog, lansand diverse teme supuse cator mai multor comentarii; simt, cred asemeni multor altora, ca am atat de multe de spus, fiindca ma bucur ca am luat parte la aceast fantastic, misterios, deosebit...spectacol al vietii, in care nu de putine ori simt ca sunt minunat si ca trebuie sa ma comport intocmai.
Doresc sa mai revin, eventual cu o tema sau/si-un comentariu!

Cristiana spunea...

Multumesc frumos!!
La o zi mare - o bucurie mare!!
Imi pare rau ca nu pot sa ma ocup chiar si mai mult de toate cele pe care le-as avea de spus!! Dar treptat se vor face toate.
Incurajez pe toata lumea sa faca blog, sa participam fiecare dupa puterile noastre la intelegerea profunda a lumii in care traim. Sa ne sfatuim, sa colaboram, sa ne indrumam, sa oferim tot ceea ce avem mai bun.
Esti, asadar, un prieten minunat al blogului meu si tocmai de aceea minunile se vor tine lant pentru noi de acum incolo!!
Revino!! Multe teme de aici, care vor fi abordate si in continuare, sunt scrise datorita intrebarilor si comentariilor celor din jurul meu. Astfel incat orice tema este binevenita si o discutam impreuna pe larg, asa cum sta bine unor oameni cuminti !!! Revino!!

Anonim spunea...

23.12.2008
Zi minunata!
Tocmai am parcurs epistola catre evrei, a lui Saul devenit prin bunavointa celui prea inalt, marele apostol Pavel;
mentionez ca este, de la primul pan' la ultimul cuvant, deosebit de interesanta;
citez insa doar cateva, de la care voi pleca intr-un scurt itinerar imaginistic, apropiindu-se si marea sarbatoare a nasterii, asadar:
"de aceea cand intra-n lume, El zice: Tu n-ai voit nici jertfa, nici prinos; ci Mi-ai pregatit un trup; n-ai primit nici arderi de tot, nici jertfe pentru pacat; atunci am zis: Iata-Ma (in sulul Cartii este scris despre mine), vin sa fac voia Ta, Dumnezeule!"

...si daca ceea ce demult inceput-au a cauta oamenii, de stiinta, ba chiar filosofii, artistii, atrasi fiind de altfel, ca oricare alt muritor, de misterul acestei lumi, acestei vieti...avem daruit...avem, asemeni ca-n tabloul lui Michelangelo, dupa creare, mana intinsa, oferindu-ne cunoastere, oferindu-ne standardul comportamentului uman; daca ceea ce inca noi mai cautam ( nu recomand incetarea acestui proces, el va intregi minunat ceea ce deja s-a comunicat), daca acele civilizatii cautate asiduu prin progamul celor de la SETI si nu numai, acele sensuri ale existentei, explicatii si raspunsuri pentru nenumarate intrebari care macina/mistuie intr-o masura mai mica sau mai mare, la un moment dat cel putin, existenta fiecaruia,cautand si uneori gasind diverse forme de exprimare ( artistice, stiintifice, filosofice, credinte etc) S-AU INTRUPAT IN A NOASTRA ISTORIE, materializandu-se in a noastra lume, luand corp si vietuind in acelasi mediu cu cel al nostru, de atunci, de ieri, de azi si de maine; insa, partea cea mai interesanta...........voi reveni!
cu drag, urandu-va tuturor sarbatori fericite, Iulius

Anonim spunea...

Dragii mei, este important ca in aceste zile sa ne bucuram.
Totul sa fie prilej de sarbatoare si de fericire acum. Craciunul este sarbatoarea bucuriei, sarbatoarea iubirii.

Acum se naste Iisus, din nou, in inimile noastre. Se naste Domnul Luminii, al Iubirii si al Bucuriei.

Acum Iisus este mai aproape de noi, este peste tot imprejurul nostru si peste tot in noi, de aceea este important sa fim plini de multumire pentru tot ce am primit ca dar de la Dumnezeu.

Este sarbatoare. Sa lasam asadar toate grijile si supararile deoparte, pentru ca acum este timpul bucuriei. Nu mai avem timp pentru nimic altceva decat pentru sarbatoare.

Sarbatoriti-L pe Iisus in inimile voastre, cu mare bucurie, smerenie, iubire, minunatie si simplitate. Sarbatoriti-L pe Iisus in acest fel si impartasiti totul cu iubitii vostri, cu cei dragi, cu cei care nu-i cunoasteti, cu toata omenirea.

Fiti simpli si frumosi precum copii, si colindati pe Iisus in inimile voastre, cu mangaiere, pace si iubire. Si apoi colindati-L pe Iisus in inima fiecarui om pe care il intanliti - fie ca il cunoasteti fie ca nu. Iisus este in inimile tuturor, Iisus este legatura noastra - a tuturor cu Inima Suprema - Dumnezeu Tatal.

La Multi Ani!
In sarbatoare si iubire de Iisus, mereu al vostru - George.