Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degraba de pasarile care i-au cantat la ferestre... de florile care i-au crescut in fata ochilor, dimineata dupa dimineata, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsa, de ingerii care i-au vorbit intotdeauna despre mosii pamanturilor stravechi si despre tainele ascunse ale omului mereu cautator in trecuturile sale, in prezentul sau si in viitorul catre care se indreapta cu incredere, strabatand valurile eternitatilor...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

Gândul zilei.......

GÂNDUL ZILEI

Din comunicările astrale...

Sunt două principii fundamentale pe care le moştenim de la începutul evoluţiilor spiritelor umane pe Pământ.

1. De la entităţile transcedentale, care ne-au creat condiţii de întrupare şi de trăire pe Pământ:

SĂ NU PIERDEM NICIODATĂ LEGĂTURA CU ENTITĂŢILE NOASTRE AJUTĂTOARE (astrale, interdimensionale şi dimensionale, precum şi întreaga verticală spirituală coordonatoare a evoluţiilor noastre: adică cu toţi cei pe care, la un loc, formează sintetic pe Dumnezeu).

2. După ultima glaciaţiune, când vibraţia naturală a planetei a scăzut foarte mult, de la Moşii popoarelor (conducătorii spirituali întrupaţi pe Pământ: care ne-au născut noul neam şi astfel ne-au creat noi condiţii de întrupare şi de trăire, cei care ne ajută concret pentru restrângerea timpului de manifestare grea pe Pământ şi restrângerea relelor pe care le-am putea face fără ajutorul lor):

SĂ PROTEJĂM ÎNTREAGA VIAŢĂ DE PE PĂMÂNT, ÎN LIMITA PUTERILOR ŞI CONDIŢIILOR PE CARE NI LE POATE OFERI PLANETA, ÎN PERIOADA CU VIBRAŢIA EI CEA MAI JOASĂ.

(Voi relua din când în când aici această comunicare şi voi detalia prin tot ceea ce voi scrie pe blog, la eticheta Tradiţii.)sâmbătă, 24 decembrie 2011

CĂTRE TOŢI PRIETENII MEI...ŞI NU NUMAI !!
...da, şi nu numai!! Căci gândul – această nestemată a spiritului întrupat – se răspândeşte în lumea largă şi, lucrător fiind el însuşi, atinge cu strălucirea sa fiecare fiinţă vie !!

De multe ori spunem că aceste zile sunt cele mai frumoase zile ale anului !! Sigur că mulţi oameni spun că spiritul Crăciului s-a transformat în spiritul comerţului, aripa sa mercantilă s-a întins pe cerul înţelepciunii noastre, întunecând echilibrul, bucuria pură a evenimentelor, frumuseţea sufletului uman care poate alerga şi după altceva decât după hrană şi băutură multă – chiar dacă toate din ce în ce mai rafinate, moderne, lăsând deoparte „cerurile deschise” pentru exploziile sticlelor de şampanie, al artificiilor – artificiale ca şi beculeţele colorate, darurilor prin care nu neapărat generozitatea – cât interesele familiale, sociale, profesionale şi, de ce nu: politice, cântă simfonii false cu rare pauze de puritate şi bucurie sinceră...

...Şi totuşi...

Cerurile nu sunt „deschise” doar în aceste zile ale anului – dar ceea ce aduc în plus zilele solstiţiului de iarnă sunt energiile spirituale, de vibraţie foarte înaltă, cu maximul lor anual în aceste zile. Aşa spune lumea... că cerurile sunt deschise, că omul poate vedea în ceruri... Dar de fapt nu cerurile sunt deschise, ci percepţiile omului sunt foarte puternic activate în astfel de zile – mai ales cele guvernate de corpurile de vibraţie înaltă: de la cauzal în sus. Este perioada în care mai ales oamenii care au experienţă mare de ajutători, cu sarcini multiple, foarte profunde, au forţele cele mai mari, la nivele de vibraţie cele mai înalte. De aceea miturile, legendele şi obiceiurile noastre se învârt în jurul cadourilor, darurilor – care reprezintă în fond generozitatea umană. Ajutătorii cei mai puternici, întrupaţi în mijlocul oamenilor (şi nu numai, căci orice vieţuitoare are nevoie de ei...) o fac altruist, primind impulsuri puternice de la ajutătorii proprii astrali, dimensionali, de la coordonatorii tuturor evoluţiilor. Dar un astfel de ajutor vine şi din marginea societăţii umane, terestre: de la Moşii popoarelor şi de la cei învăţaţi direct de către dânşii.
Nu-i ştim, nu-i credem a exista... dar ei există, sunt lângă sufletele noastre, trăiesc numai pentru a ne ajuta...
Prin receptivitatea lor mărită acum, ei oferă fără să ceară nimic în schimb, de cele mai multe ori fără ca ei înşişi să ştie ce facilitează în aceste perioade: prin înţelegerea, toleranţa, dragostea şi dăruirea sufletelor lor, prin corpurile lor care vehiculează energiile cele mai înalte ale sistemelor noastre corporale, ei ridică vibraţia lumii; în primul rând vibraţia corpurilor noastre, aducând un aport extraordinar la schimbarea vibraţiei lor.
De multe ori aceşti ajutători sunt loviţi de începătorii clarvăzători cu vibraţie corporală mult mai mică – datorită experienţei lor mici de înţelegere în această zonă a universului, şi nu din altă cauză. Am mai evidenţiat astfel de confuzii, acest proces este de cele mai multe ori perceput doar în aspectul său de preluare a energiilor cu joasă frecvenţă din mediul înconjurător: prin plexurile-malaxor ale corpurilor lor, dar eliberarea lor cu vibraţie mult mărită nu mai este percepută, energiile eliberate fiind de vibraţie mult mai înaltă şi tocmai de aceea puţin – sau de loc – percepute de începători...
Dar fiecare astfel de confuzie nu este altceva decât baza unei învăţături ulterioare pentru aceşti oameni, căci vor învăţa să despartă adevărul de confuzie, la rândul lor, în viitorul evoluţiilor lor, în faţa unor multe alte generaţii de evoluanţi...

Este mult adevăr însă în cele ce se petrec...
...Şi multă intuiţie în tot ceea ce face omul cu prilejul acestor zile, chiar dacă ne vine greu să credem acum... Intuiţia porneşte de la bradul asemănător omului, împodobit cu beteală şi globuri viu colorate – toate simbolizând aura şi plexurile luminoase, aflate peste tot, sferic, în jurul corpului fizic.
Urmează zgomotul muzical, căci intuiţia sunetului fundamental al planetei la incidenţa cu cosmosul puternic radiant provoacă senzaţia unui vacarm interior, din care răzbat către conştient – dar neatingându-l încă, de cele mai multe ori – doar sunetele de foarte joasă frecvenţă.
Mulţi oameni văd îngeri, „coborând” din ceruri, ca şi cum ar celebra naşterea zeului tuturor, deşi nu este de loc important pentru noi, azi, că Iisus s-ar fi născut în decembrie sau în aprilie... A fost cândva important, pentru conducătorii unor vremuri în care considerau necesar ca religia creştină să înlocuiască orice alte încredinţări, după interesele lor; astfel încât, aşa cum ştim acum, multe obiceiuri locale de-a lungul şi de-a latul lumii au fost înlocuite cu elementele noii religii, grefându-se pe încredinţările locale. Dacă introducerile au fost brutale – şi nu prin înţelegere şi acceptare – scopul a fost în felul său bun, deşi ar fi trebuit să se păstreze tradiţiile fiecărui popor, şi nu să se denatureze tradiţia proprie fiecărui popor, ci să se împletească tradiţiile în mod armonios şi blând, cu iubire de semeni şi de fiecare firicel de viaţă de pe Pământ... Dacă azi cineva vrea să distrugă o credinţă, aşa cum sunt încercări mai tot timpul, prin tot felul de instrumente mass-media, să fim puternici prin învăţătura pe care am primit-o de la Iisus şi astfel nu se va reuşi absolut nimic!! Nici viaţa sa sexuală, nici moartea trupului nu sunt mai importante decât învăţăturile sale şi faptul – puţin înţeles azi, dar bine şi profund înţeles treptat va fi în viitor – că El ne-a adus din nou în atenţie, spre păstrare, seminţele celor ce au fost cândva timpurile de glorie ale umanităţii şi care vor rodi în viitor, exact aşa cum ne-a arătat El...
Îngerii sunt cu noi tot timpul – însă mai rar îi putem noi vedea acum: îi vedem,sau chiar şi numai le intuim, simţim prezenţa, când propriile noastre ritmuri biologice sunt pe vârfurile vibraţiilor celor mai înalte, în armonie cu cele mai înalte ale vibraţiilor cosmice şi planetare. Asemenea momente armonice se petrec însă la orice nivel de vibraţie, pe care fiecare om în parte le are – şi la vibraţii mari, şi la vibraţii mici. Însă în astfel de momente, omul ar trebui să ştie că trebuie să înveţe cu răbdare să fie înţelept atâta cât poate el: când are forţe mari şi percepţiile sale sunt bine conştientizate la nivelul calitativ, moral – spiritual cel mai avansat, nu trebuie să-şi impună altora punctul de vedere, oricât de bun, înălţător ar fi el. La fel cum ar trebui să se abţină de la împrăştierea celor percepute în perioade armonice de vibraţii medii şi joase, când de regulă omul nu înţelege rosturile cele mai înalte, ci pe acelea care se află cel mult la jumătatea drumului de profunzime... Azi există multe căi de exprimare a celor cunoscute, decât impunerea cu forţă, cu mânie în faţa celor care nu sunt pe aceeaşi linie de frecvenţă proprie, deşi pot fi aşa în alt moment, ori pot fi chiar pe loc în alte feluri de percepţie şi de înţelegere.

Dacă am dori să facem un mic roman din acest articol, am putea discuta de foarte multe obiceiuri care au la bază o cunoaştere profundă a realităţii nevăzutelor, împletite armonios şi corect cu cele văzute de ochii trupului... Dar să le lăsăm pentru alt prilej !!
Iată aşadar că acest Crăciun poate fi văzut de unii ca pe o excrocherie comercială – de către cine doreşte aşa ceva, punându-şi în valoare o gândire de joasă vibraţie... sau nu !! Eu aş spune că putem lăsa accentul să cadă pe generozitatea cu care împărţim cadouri, pe muzica armonioasă pe undele căreia dansăm, pe mesele care (este bine să înţelegem aşa ceva...) compensează azi foametea generală a popoarelor ţinute în trecut în mizerie şi sărăcie lucie... Discuţii cu prietenii şi rudele – de care numai acum, în aceste vremuri avem parte – trecutul măsurându-şi clipele ca pe bulgării de pământ din care nu avea voie sclavul sau iobagul să-şi ridice ochii..
Şi da !! chiar la un pahar de vin, sau la o cafea, sau o bere – iar cei care pierd măsura paharelor vor învăţa cu prilejul acestei vieţi să aprecieze în mod echilibrat darurile între a nu avea şi a avea, între a putea şi a nu putea, între libertate şi sclavie, între mânie şi iubire ...
Căci toate au un rost în lumea noastră...
Absolut toate...
VĂ DORESC SĂRBĂTORI FERICITE, UN AN NOU PLIN DE BUCURII, SĂNĂTATE ŞI MAI ALES BUNE AŞTEPTĂRI, SPERANŢE DE BINE CĂTRE ECHILIBRAREA NOASTRĂ SPIRITUALĂ SUB TOATE ASPECTELE EI...
CU ÎMPLINIREA TUTUROR DORINŢELOR VOASTRE, CU ÎMPLINIREA DORINŢELOR LUI DUMNEZEU PENTRU NOI TOŢI!
LA MULŢI ANI FERICIŢI !!!

22 de comentarii:

Gabriela Cristea spunea...

Sarbatori frumoase si voioase, cu drag de toti si toate, cu sufletele deschise spre darurile ce vin si le primim! La multi ani Cristiana! :)

SOmeONE spunea...

Sarbatori fericite, Cristiana!

>:D<

Flipi spunea...

Ceea ce e dat, nu poate fi altfel! dar cuvântul rostit îşi are locul lui în firescul timpului acum şi în viitor aşa că urarea ce curge natural ar suna ca un cântec la pahare pline cu apă pură din care jerbe de lumină ar irumpe la fiecare mângâiere, luminând bolta curbată a sihăstriei de piatră unde trei moşi stau şi ascultă cerurile cântând întoarcerea încă unei file, în limbaj actual: CRĂCIUN (d)ALB!

Cristiana spunea...

Gabi, tu eşti pentru noi, cei care te cunosc, o adevărată Xena - luptătoarea pentru dreptate, bun simţ - Omenie!! Sărbătorile de anul acesta au o strălucire în plus pentru că mi-am petrecut o parte din timp şi cu tine !!!
Anul ce vine o să ni se împlinească cu siguranţă dorinţa de a ne vedea!! Aşa cum am ajuns să îmbrăţişez mulţi prieteni pe care i-am primit cadou de la Dumnezeu mai întâi pe net, apoi în cealaltă parte a realităţii - aceea a îmbrăţişărilor !! tot aşa ne vom îmbrăţişa sigur anul acesta !!! că ne ajută Dumnezeu mai departe, eu aşa zic !!!
Până atunci... SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI!! Îmbrăţişează şi copiii din partea mea !!

Cristiana spunea...

Mulţumesc Sorin!! Îţi doresc şi eu Sărbători Fericite... dar te colind şi la tine pe blog !!! Nu scapi!!!

De vorba cu mine... spunea...

Felicitari pentru postare! Exista o legatura cu textul anterior, referitor la "matricea cromatica"; si aici, in comentarii, este o idee: "ceea ce e dat, nu poate fi altfel!".
Suntem, fiecare, un sambure de univers; avem, fiecare, o "amprenta coloristica" unica; fiecare este "un dat"! dar exista dirijori, exista pictori care din "daturi" disparate creeaza armonia!
Dati-mi un violoncel! Ma voi uita la el, el se va uita la mine si... Suntem doua lucruri minunate, un om si un violoncel; fara "ochiul suprem", care le potriveste pe toate, nu poate fi armonie!

Sarbatori fericite!

Cristiana spunea...

Flipi... tu n-ai scăpat anul acesta fără îmbrăţişarea mea!! şi de turuiala mea despre atlanţi, Moşi şi creaţie umană !!! :))) Voi, îngerii mei care mi-aţi oferit clipe de neuitat din orice - dar ORICE punct de vedere...
Să fiţi fericiţi, voioşi şi luminoşi, iar fiecare an să ne fie tuturor spre creştere, căci creştem mai ales pentru că ne împletim drumurile spre zările tot mai pline de minuni !!!
SĂRBĂTORI (d)AURITE !!

(PS:... puţini Moşi au rămas în lumea omenească, făcând loc omului să pătrundă singur toate ascunzişurile Pământului. Dar şi pentru ca sufletul omului să se poată ridica doar cu un mic ajutor din partea lor - oameni fiind şi ei, pentru a împlini ajutorul trupesc, alături de cel dumnezeiesc... Ca o metaforă ascunsă, ca nestematele rare, în loc de trei sute - trei sunt de ajuns azi pentru noi, cei ridicaţi de mult chiar fără să ştim prea bine... Ei sunt flori rare ascunse în frunziş bogat... Şi omul, oricât ar fi el de tânăr sau bătrân, devine el însuşi suflet căutător alături de ei, chiar fără măcar să ştie cât de mult contează asta la curgerea filelor cosmice...

Ieşiţi afară pe-nserat, în aerul curat, voi îngeri iubitori, şi mângâiaţi stelele cu sufletul vostru curat! Să fie şi pentru cei ce nu le bagă azi în seama lor aplecată spre pământurile cărora le smulg aurul şi mult mai puţin tainele clipind somnoroase încă în dimineaţa Revenirilor !!...)

Cristiana spunea...

...Şi "datul" curge, Vasile, curge ca să crească mereu şi să rodească fiecare "sâmbure de univers" !!...
...şi aş veni şi eu cu un bucium şi un cimpoi... căci aceşti trei "moşi" ai sufletului românesc sunt sunetele pământului nostru, formând amprenta unică a pământurilor din Cuibul carpatin şi din imediata apropiere a lui... Spre văi curge sunetul înalt, ca al fluierului de ciobănaş în aerul molcom al aşteptărilor ....

Să-ţi cânte sufletul cu bucurie în fiecare clipă a vieţii !! Sărbători fericite !!

Ryana spunea...

Iti doresc un Craciun fericit si plin de lumina.

Sarbatori fericite !

Ana Maria spunea...

Craciun fericit!

Genny spunea...

Craciun Fericit draga noastra Cristiana!♥ ♥ ♥

Nima spunea...

Craciun fericit !>:D<

Cristiana spunea...

Crăciun fericit şi ţie, Ni, scumpa mea !! Doamne ajută cu sănătate!!!

Karina spunea...

L-am vazut urcand pe cos cu tupeul lui de mos, bani, noroc si sanatate le avea in cos pe toate......Craciun fericit ! ! !

Biancoluna spunea...

Craciun fericit Chris... Aripile ingerasilor de lumina sa-ti adie peste clipe :) si sa iti umple aceste zile de caldura si zambet.
Te pup!!!

Anonim spunea...

Am venit sa te imbratisez, Cristiana!
Mi-a fost tare drag sa fiu aici, alaturi de tine, in ultimii ani si am vrut sa-ti las si acum, in zi de sarbatoare, un semn. O imbratisare calda!

Cristiana spunea...

În mod sigur puterea mea de lucru s-a susţinut şi prin frumuseţea sufletului tău!!! Şi ziua de azi este sigur o sărbătoare pentru că mi-ai sărbătorit şi tu drumul lin al peregrinărilor mele prin lume !!!
...Şi uite-aşa ne este drag să fim în lumea asta pe care azi putem s-o iubim mai mult decât ieri, pentru că ne simţim îmbrăţişaţi o dată în plus faţă de ieri !!!
Sărbători fericite în continuare, Anonim, primeşte te rog o îmbrăţişare şi din partea mea !!

gabi c. spunea...

Sarbatori fericite, cu bucurie in suflet! Te citesc cu placere mereu, cautand sa ating usor, bunatatea pe care o imparti cu generozitate tuturor.

Anonim spunea...

La mulţi ani cu sănătate, fericire şi împliniri pe toate planurile!
>:D<
Cu drag,

Cristiana spunea...

SĂRBĂTORI FERICITE ÎN CONTINUARE, TUTUROR, DRAGII MEI !!!
Am rămas în urmă cu felicitările ...şi primite şi oferite... N-are nimic, mă revanşez eu !! Ştiţi bine că sufletul meu vă îmbrăţişează pe toţi cu multă bucurie, cu respect şi delicateţea aceea care construieşte frumosul în viaţa noastră... cel puţin încerc... Că-mi mai sare ţandăra... sunt şi eu om supus greşelii...
Dar caut să mă îndrept...
Încă o dată vă îmbrăţişez cu mult drag !!

Karina spunea...

http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2011/12/blog-aniversar-2-ani_29.html
Trofeul este pt blogul tau! La multi ani! Un an nou prosper!

Cristiana spunea...

Karina, mulţumesc frumos pentru acest dar şi pentru urări !! La fel îţi doresc şi eu ţie, scumpa mea !!!