Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

luni, 14 noiembrie 2011

PINK MONDAYS: 14.noiembrie.2011

Bună dimineaţa, prieteni dragi !!!
...Visez la un petecuţ de albastru, deşi este bine că totul este... după cum este şi nu după nemulţumirile omului... Ciorile se plimbă pe cerul cu nori - cer-umbră a penajului lor măiestrit lucrat de Întemeietorii Lumii...
...Galben-verde-cărămiziu sub cer..
Câinii-colăcei dorm în frunzişul adunat pe la colţuri...
Oameni zgribuliţi vin de la piaţă cu pungi grele în mâinile înţepenite...
Stau cu mâinile pe fălcuţe lângă un geam spălat negospodăreşte de ploile mele iubite...
Cafeaua s-a răcit... Mai am însă ceva biscuţi...
Cât timp îi ronţăi - vă dau şi vouă ceva din gândurile mele senine ....





O zi bună vă doresc şi eu, cu mult drag !!!

2 comentarii:

ioana m spunea...

Multam! Eu una chiar am nevoie de incurajari, vorba cantecului"I don't like Mondays"! I hate Mondays...Nu stiu cum sa fac sa scap de POVARA zilei de luni,chinul care incepe duminica seara la gandul ORIBILEI,CUMPLITEI ZILE DE LUNI! Tu,Cristiana o colorezi in roz.E una din dorintele vietii mele:sa ma bucur ca incepe o noua saptamana...de munca!

Cristiana spunea...

Bună dimineaţa, Ioana!! Draga mea, am scris pe la începutul acestor postări de LuniDimineaţă că în mod normal ar trebui să ne odihnim de sâmbătă până duminică şi să ne pregătim de activitate - de duminică dimineaţa sau cel târziu la prânz. Căci prelungirea pauzei de muncă - aşa zisa odihnă - este inerţială până luni... Dacă am face aşa, să intrăm în muncă de orice fel, în activitate de orice fel de duminică încă, atunci nimic nu ni s-ar pare greu. Treptat, aşa cum cresc energiile !!! Dacă omul ar învăţa să se armonizeze cu TIMPUL REAL: ceea ce înseamnă că s-ar armoniza cu ritmurile creşterilor şi descreşterilor energiilor fizice şi spirituale zilnice în cadrul a ceea ce numim săptămână... nimic nu ni s-ar mai pare greu. Dar pentru că muncim fizic mai mult sau mai puţin decât ar trebui - unii aşa... alţii aşa... şi ne-am făcut o adevărată dogmă din asta (adevăr incontestabil, indiscutabil).
Sigur că nu sunt de acord cu asta, prin prisma întregii mele activităţi (oricum eu lucrez egal şi liniştit tot timpul, fără să mă opresc, după exemplul strămoşilor noştri veritabili, tradiţionali) de aceea nu am simţit niciodată această greutate. Este într-adevăr o chestiune de iubit munca, lucrul ca atare.
Dar pentru că alţii resimt această greutate, încerc şi eu să fac omului clipele mai uşoare!!
Mulţumesc că ai observat!!
Ceea ce am discutat cu câteva familii de-a lungul ultimilor 3 ani este faptul că de duminică după prânz ei pornesc la cumpărături, îmbinând plăcutul cu utilul. Mai ales femeile spun că oricum cumpărăturile trebuiesc făcute pe îndelete, folosind mintea şi nu numai plăcerea, aşa încât cumpărăturile de duminică seara pentru săptămâna în curs sunt o activitate numai bună.
În trecut era şezătoarea, cu lucrul mâinii, cântec lin, discuţii liniştite... Azi stăm fără vlagă la TV... Internetul tot schimbă ceva prin tastatură şi conversaţie pe care unii chiar o fac interesantă !!!
Aşadar... încurajări şi din partea mea !!
Mergem înainte... ROZ !!!
Îmbrăţişări din partea mea !!!