Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

GRUPĂRI SPIRITUALE ÎN CĂLĂTORII UNIVERSICE: BLOCURI SPIRITUALE PIRAMIDALE (2)

1. DESPRE IMPORTANŢA CELOR PE CARE LE DISCUTĂM ÎN ACESTE STUDII
Aş dori să privim cele discutate aici în dublul lor sens:
– şi ca evenimente, trăiri, înţelegeri la nivelul evoluţiei spiritelor participante la formarea şi derularea călătoriilor spirituale;
– şi ca evenimente, trăiri, înţelegeri formatoare chiar în cursul unei călătorii, în fiecare punct al acesteia şi mai ales în punctul terminus – adică acel punct de cea mai joasă vibraţie a călătoriei: un punct de staţionare mai îndelungată, din care întoarcerea acasă, tot în trepte, înseamnă analizarea pe vibraţie în creştere a celor trăite în fiecare punct anterior, mai cu seamă a celor trăite în punctul terminus.
Fiecare punct din această călătorie are însă beneficiul intuiţiilor şi orientărilor din toată experienţa acumulată a spiritului. Astfel, intuiţii, înclinaţii, legături intergrupale, personale – toate îşi pun amprenta pe trăirile noastre cotidiene aici, pe Pământ. Este o experienţă în continuă formare, şi experienţa astfel formată este aplicată – parţial sau total – la fiecare nivel (oprire) din călătorie, în fiecare destin din ciclul mai lung din acest punct terminus, mai ales. Căci acest ciclu lung de aici creează un timp suficient pentru formarea unei continuităţi de manifestare, cu o anumită stabilitate în obişnuiri de manifestări în acelaşi loc universic. De aceea avem senzaţia că nu am mai trăit nicăieri decât aici, pe Pământ. Fiecare destin în parte introduce spiritul într-o conjunctură care facilitează un anume aspect al experienţei personale: în timp ce unele aspecte sunt dezvoltate în mod complex, altele sunt mai puţin dezvoltate – dar sunt incluse în tematica generală a celor complexe, pe care le influenţează, chiar dacă influenţa lor poate fi foarte puţin sesizată în ansamblul destinului. Sau în comparaţiile oamenilor, între ei – comparaţii care nu sunt încă pe deplin conştientizate în sensurile lor profunde. Un om, spre exemplu, poate fi numit „leneş” de către altul, când acesta din urmă are un destin prin prisma căruia ajunge să judece lumea comparativ numai cu el însuşi, cu liniile de dezvoltare ale destinului propriu: alert, plin de lucrări pe care el însuşi se simte obligat să le facă. De fapt ar trebui numai să se situeze între diferiţi indivizi sau grupuri, să vadă cu ce pot ei să-l ajute sau, dimpotrivă – să-i încetinească mersul, şi să se orienteze după astfel de informaţii din mediul său de trai. În loc să facă acest lucru, el judecă pe altul că nu face ceea ce face el însuşi şi se preocupă de alţii mai mult decât să se preocupe de treburile sale. De aceea trebuie să conştientizăm toate aspectele vieţii, dar să le folosim sau nu şi să ne preocupăm în mod orientativ de alţii. Ei vor înţelege prin comparaţie în acelaşi fel, iar rezultatele, efectele lucrărilor vor fi comparate împreună, analizându-le, sau rectificând, sau dezvoltând, sau limitând o sferă de acţiune sau alta.
Deocamdată, majoritatea trăirilor noastre cuprind experienţa întreagă pe care am cules-o în diferite părţi ale lumii, chiar dacă nu suntem conştienţi de acest lucru. Dar vremea inconştienţelor de acest fel este relativ scurtă, timpul conştienţei depline se apropie vertiginos şi vom fi cu toţii conştienţi de tot ceea ce putem folosi în viaţa noastră de zi cu zi, din experienţa pe care ne-o vom reaminti la nivelele de vibraţie aflate în continuă creştere: chiar aici, pe Pământ.

2. ÎNŢELEGERI EXTINSE PRIVIND DIVERSE NECESITĂŢI ALE ACESTUI TIP DE CĂLĂTORIE
În aceste studii am pus accent mai ales pe analiza diverselor înţelegeri ale spiritelor, cu trimiteri – atunci când este cazul – la viaţa noastră curentă chiar aici, pe Pământ. În viitorul apropiat, când vom studia împreună viaţa omenirii în străvechimi (la început în Lemuria, apoi în Atlantida) vom avea o imagine complexă: nu completă, niciodată nu va fi ceva complet, întotdeauna vom avea câte ceva de adăugat înţelegerilor noastre aici, pe Pământ.
Detaliile privind întregul proces al derulării unor asemenea călătorii spirituale le puteţi găsi la adresa:
http://bucuria-cunoasterii.blogspot.com/2009/12/grupari-spirituale-3-grupari-spirituale.html cu cele 4 secţiuni ale sale.
Toate învăţăturile prilejuite de cea dintâi călătorie regresivă – în tranzit interzonal – precum şi cele ale analizei, aplicării şi ale unei minime consolidări la întoarcerea spiritelor din această primă călătorie regresivă, stau la baza înţelegerii necesităţii următoarei călătorii regresive. În primul rând – după acela al poziţionării clare în postura de ajutător – ele înțeleg complet încă un lucru: necesitatea acestor organizări în blocuri piramidale, în care un grup de o anumită evoluţie, cu anumite înclinaţii, obişnuinţe, manifestându-se într-un mod personal în evenimentele vieţii curente, este în acelaşi timp în două posturi: de ajutător şi de ajutat. Chiar dacă au înţeles pe deplin necesitatea de a fi în lumea largă ajutător şi de a fi tratat de către cei mai evoluaţi drept spirite cu un grad înaintat de maturitate – comparativ cu timpul evoluţiilor lor progresive în zona I a Universului fizic – cu toate acestea, nimic în lume nu poate fi făcut fără ajutor din partea celor mai evoluaţi, cu mai multă experienţă în toate evenimentele cu care toţi ne confruntăm.
Diferenţa dintre ceea ce credeau înainte şi încredinţarea de acum, de după cea dintâi călătorie, este aceea că ajutorul va veni mereu numai atunci când totul devine prea greu pentru ele, sau pentru cei din jur, care se lovesc de lipsa de experienţă a semenilor lor. Acum ştiu bine că, mergând pe aceeaşi linie de înţelegere, de evoluţie, vor ajunge să aibă o conștientă atât de extinsă, încât să-şi poată da seama de tot ceea ce nu se armonizează cu curgerea lină a vieţii locale, şi să aibă suficientă experienţă pentru a-şi da seama ce este de făcut. Sau, dacă conştientizează că există lacune în propria experienţă, să le sesizeze dimensiunile reale – pe cât le este în putere – şi să apeleze la alţi evoluanţi, acceptând ceea ce le oferă ei. Căci s-ar putea ca să nu-şi fi dat seama că pot fi în stare să realizeze singuri anumite subpuncte sau legături cu alte grupuri care au alte puncte de vedere, care să le conducă măcar la rezolvări parţiale care, la rândul lor, să ajute – parţial sau total – la rezolvarea necesitată, din care au pornit toate căutările.
De multe ori, evoluanţi mai înaintaţi lasă pe cei mai mici să ajungă la conștientizarea faptului că se pot împiedica în anumite evenimente, dacă astfel de evenimente nu pornesc din apropierea lor. Tot rândul rezolvărilor, care pot ţine de celelalte trepte de evoluţie ale zonei lor, însă vor fi conştientizate atunci când cei mai mici îşi consolidează învăţăturile şi ajung să-şi dea seama că au judecat fără cunoaştere suficientă datele evenimentelor lor, şi nici nu le-ar fi putut sesiza toate subtilităţile în momentele aplicărilor lor de la început. Le-ar fi trebuit o oprire, care ar fi determinat ruperea propriului lanţ de aplicări, cu toate înţelegerile momentului respectiv, care ar fi condus la o îngreunarea înţelegerii sau chiar neînţelegerea fluxului despre care au aflat abia la sfârşit. În acest fel, se folosesc de orientările oferite de grupurile cu experienţă mai multă, la care ei ştiu bine că pot apela cu toată încrederea – renunţând la neîncrederile de o clipă, prin care i-au judecat pripit la început…
Cu toţii ştiu bine că numai învăţând să se orienteze în orice condiţii vor putea trece de toate greutăţile unei astfel de călătorii – mai cu seamă grupurile care merg pentru prima oară în călătorie în bloc piramidal. Deschiderea primită de la cea dintâi călătorie regresivă – în tranzit interzonal, de foarte curând realizată – ajută la înţelegerile complexe şi implicarea cu curaj în organizările călătoriei, bineînţeles de la nivelul evoluţiilor lor.
În acest fel, înţelegerile merg şi pe linia vieţii lor curente, dar şi pe linia înţelegerilor legate de această călătorie, pe care o pregătesc. Toate la un loc deschid largi conuri de înţelegeri mai departe, pe liniile viitoarelor călătorii regresive – baza dezvoltării înţelegerilor lor viitoare.

24 de comentarii:

Anonim spunea...

A inflorit vara aici, in plina iarna!
Ti-e dor de vara, Cristiana?
Tocmai in aceasta iarna de poveste?

Cristiana spunea...

Da, mi s-a facut dor de vara!! mai ales privind tablurile prietenei blogului nostru, dna Mariana Hera!! Imi pare rau ca nu am salvat irisii mei frumosi, pe acest PC.. Poate gasesc cand voi avea timp ceva foarte frumos. Eu am inceput de la jumatatea lui octombrie cu nametii cat casa, cand am fost la Babele si am inghetat cu totii de un frig crancen... afara ca afara, dar in cabana nu mai spun ce frig era...
Acum, nu mai zic cum ruleaza repartitoarele (stam la parter pe colt, pe subsol tehnic, unde este frig ca si afara..)ca sa nu mai spun de alte chestii, vreau sa ma gandesc la lucruri mai frumoase.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Cristiana spunea...

Cu respectul care, din nefericire, nu este obiect de invatatura nici in scoala, nici in multe familii, ROG ANONIMUL TOTAL LIPSIT DE BUN SIMT sa-si anuleze PERSONAL comentariile agresive de pe acest blog sau, IN TERMEN DE MAXIMUM 4 ORE VOI PROCEDA EU INSAMI LA ANULAREA COMENTARIILOR DVS.

Geanina Lisandru spunea...

Am citit postarea cu mare drag , când am ajuns la pagina de comentarii am văzut cu ce probleme te confrunţi din cauza unuia care nici măcar nu are curaj să se semneze. Pune moderare pentru ca blogul tău să nu mai găzduiască măşti venite din neant şi dispărute tot acolo.

Regret să aflu că neica nimeni a poposit şi pe blogul tău. Toţi avem astfel de "măşti".

Ignorare totală, draga mea.

Mi-a plăcut tare mult incursiunea în care ne-ai introdus.

Te citesc de fiecare dată cu mare drag chiar dacă nu sunt prezentă întotdeauna cu comentarii.

Zi plină de frumos, draga mea!

Cristiana spunea...

Multumesc frumos, Geanina, si pentru vizita, si pentru cuvintele frumoase, incurajatoare.
Intelegerea acestor comportamente face parte din ceea ce scriu, dar cand simti ca unii comentatori agreseaza numai ca sa dovedeasca faptul ca cele scrise nu sunt puse in practica, plusand la infinit, trebuie gasita o atitudine care sa dovedeasca echilibru.
Si nu de putine ori echilibrul nu este inteles. Pentru ca cel care nu se straduieste sa il practice, nu-l va agrea, ci se va simti mereu impulsionat.
Si aici trebuie gasita o atitudine si aplicata cu incredere.
Si singura atitudine pe care pot s-o am eu, personal, este sa caut sa raspund, cand este cazul, explicand si facand legaturi chiar din inima agresiunilor.
E greu sa fim punctul yang din campul yin, dar straduinta da roade pana la urma.
Dar suntem din ce in ce mai multi, har Domnului !!

Anonim spunea...

Oh, am intrat azi aici dupa doar doua zile de absenta si parca este un camp dupa razboi....
:(
Cristiana, inteleg ca cineva te-a suparat... un anonim...
Imi pare atat de rau.
Iarta-l. Poate asta a fost lectia sa. Sa simta cum este sa greseasca si apoi sa simta iertarea.
Eu sunt Anonimul care stie sa fie cuminte si bun. :)

Cristiana spunea...

Ce m-as face daca nu as crede ca sunt si Anonimi cuminti si buni??!!
Ar trebui sa pun comentariile sub obligativitatea IDului.
Inca nu o fac.
Nu ma deranjeaza foarte tare asa ceva (desi acela se da drept agramat si fara clasa... foloseste expresii tip "propriile umori".. eu cred ca are foarte multa scoala, eventual o facultate!!)..
Sunt multi de fapt care fac un dublu joc, nu numai aici, dar si pe alte bloguri.
Pe forumul Copii Indigo s-a pus deja in vedere faptul ca se depisteaza usor azi IP-ul computerului (oameni care isi fac adrese diferite de pe PC-uri diferite si se auto-sprijina in propriile atitudini agresive); la 100ro chiar s-a demonstrat cum apare IP-ul, chiar daca s-a ramediat intre timp.

Nu am suferit din cauza invectivelor acestui anonim la adresa mea, cat am suferit pentru Anonimul care mi-a luat apararea si aici, si pe 100ro - agresat mai rau decat mine. Anonima fara bun simt n-are decat sa stie, nu ma intereseaza - vreau sa stie bine Anonimul Aparator (...!!!...) ca il pretuiesc si m as bucura sa ramana printre noi.
Multumesc, mergem mai departe.

Cristiana spunea...

Intre doua scrieri nu am citit mesajul dvs cu atentie.
Nu e cazul de iertare, caci cred ca nu am capacitatea de a ma supara cu adevarat, astfel incat sa... iert... Ma doare, asta e altceva - chiar daca sunt destui oameni care nu inteleg astfel de subtilitati. Imi pare rau doar ca sufera oameni, dar asta este lumea noastra...
Asa cum ii scriam si Geaninei, trebuie doar gasita atitudinea cea mai corecta, echilibrata - chiar daca implusioneaza si echilibrul de multe ori. Eu nu pot face altceva decat sa scriu, dincolo de aceasta seara (fac o pauza stand acum la taclale pt. ca am terminat urmatorul articol si trebuie o mica pauza inainte de corectura).
Asta este atitudinea, scriu, iar cand in agresinui gasesc un fel de intrebare, chiar si rauvoitoare... raspund la ea, daca are sambure de explicatie ce stiu bine ca ar interesa si pe altii. Poate sa ramana oricui in cap si sa-i foloseasca candva.
Nu as numi asta totusi intoarcerea obrazului. M-as suspecta de oarece indaratnicie!! dar stiu ca trebuie sa scriu si o fac cu placere.
Sa-ti fie inima buna in continuare, Anonim cuminte si bun!!
Sanatate tuturor!!

Anonim spunea...

Ideea cunoasterii a IP-ului computerului celor care lasa mesaje este binevenita.
Un numar de IP duce la o anumita identificare a anonimilor "uscati" din padurea de anonimi, dar totodata asigura anonimatul acelor care sunt "verzi" si care mai si infloresc!

Acum am trecut doar sa las o adiere de parfum de primavara ridicat din petale de flori ivite prin crengile de brad, mereu verzi!

Cristiana spunea...

Doamne! imi aduci aminte de splendida imagine a unor meri infloriti printre cetina brazilor, cu ani in urma, la iezerul de la man. Sambata de sus... Azi este totul betonat, asfaltat... frumos si acum... dar acum totul e omenesc... atunci totul era dumnezeiesc...
Multumesc din tot sufletul meu!! Ma simt de parca nu as mai fi pe Pamant...
Sunt convinsa ca toti cititorii nostri se bucura de darul tau !!!

Dan Ioanitescu spunea...

Acum e mult mai bine!