Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

miercuri, 4 martie 2020

08. DETALII PRIVIND CANALELE DE AMORTIZARE A SUNETELOR DIN PEREȚII PEȘTERII

I. IDEI PRINCIPALE
1. Forme de estompare și amortizare a sunetelor în Peștera Ialomicioarei:
– intrarea lungă și cotită, care estompează propagarea sunetelor exterioare în peșteră;
– crearea unor microstructuri de amortizare a sunetelor sub forma unor canale săpate în peretele stâncos.
2. Structura unui canal de amortizare a sunetelor:
– un canal îngust săpat fin în peretele stâncos;
– în interiorul canalului se află un dop de filamente energo-materiale puternic compactizate: eterice în majoritate, în care sunt fixate filamente fizice.
Forma și direcția canalului au fost alese în funcție de grosimea și direcția stabilă a canalului eteric matriceal de-a lungul căruia s-a creat canalul fizic în peretele stâncos. 

II. DETALII, DISCUŢII
În articolul anterior ”Importanţa lucrărilor de amenajare complexă a peşterii Ialomicioarei”  am discutat despre amortizoarele de sunet (canale absorbante de sunet) create de Moși, necesare pe de o parte menținerii lăcașului de cercetare în perfectă liniște pentru lucrătorii din interior, iar pe de altă parte creării unei atmosfere nedorită de animalele care s-ar fi refugiat în interior, pe timpul cât Călătorii Moșilor erau plecați pe drumuri către așezările din văi: atmosferă nedorită, ceea ce nu înseamnă agresivă. Animalele se orientează mult după sunete, mai ales în perioadele de creștere a puilor, dar și în restul timpului vieții lor, de aceea o incintă care nu amplifică sunetele, ci le amortizează, dezorientează și animalele, și păsările (păsările spre exemplu, nu ”socializează” prin ciripit, ci pe de o parte descarcă inconștient energiile fizice acumulate prin nemișcare în timpul somnului sau pe timp de arșiță, iar pe de altă parte prin sunete cunosc/recunosc locurile în care trăiesc și se obișnuiesc între ele – se cunosc și se recunosc, formând un cumul de experiență de recunoaștere care nu se va pierde toată viața). 
Structurile de acest fel sunt suplimentare configurației peșterii la intrare – un culoar lung și cotit care estompează în mare parte pătrunderea undelor sonore din exterior în peșteră. În plus mai sunt și acele variații puternice de vibrație, acel ”vânt” energetic care se produce la intrarea în peșteră cu intensități variate, dar permanent existente și la intrarea, și în fundul peșterii, care necesită măsuri în acest sens. Asemenea măsuri erau neapărat necesare mai ales în perioada de început de folosire a corpului fizic, când se folosea în mare măsură corpul mental și corpul astral, astfel încât oamenii erau foarte sensibili la energii și vibrații. Tocmai de aceea era absolut necesară protejarea celor care lucrau în special prin percepții mentale și astrale în interiorul lăcașului, Călătorii Moșilor aveau o astfel de sensibilitate la cele mai mici variații de sunet și lumină pe timpul desfășurării lucrărilor lor de cercetare mental-astrală avansată. 
Astfel a fost ales acest sistem al micro-canalelor săpate în peretele muntelui – crearea canalelor (pot fi numite și celule) de amortizare a sunetelor, despre care scriam anterior că este un sistem vechi în experiența oamenilor de pretutindeni, folosit în străvechimi la construcția caselor și navelor de deplasare pe planetă, pentru estomparea sunetelor propagate din codrii înconjurători către așezările umane. 
Aceste micro-structuri au asigurat în plus o vibrație medie echilibrată în peșteră, necesară mai ales în perioada în care Pământul a trecut prin punctul de vibrație minimă zonală, dar și în perioada imediat-următoare, la începutul creșterii rapide a vibrației: cu variații foarte dese, rapide și puternice, prin care mai trecem încă și azi. 
Structura canalelor de amortizare a fost concepută astfel încât ele să funcționeze timp îndelungat, oricât de tocite ar ajunge ele să fie până la revenirea clar-simțurilor oamenilor. Azi ele sunt foarte tocite, pereții sunt foarte deteriorați. Chiar dacă apele nu au acoperit niciodată peștera până la nivelul tavanelor, s-a luat în considerare deteriorarea datorată fenomenelor atmosferice și telurice, chiar dacă incinta este modelată astfel încât să suporte un impact minim din aceste puncte de vedere. Astfel, canalele de amortizare au fost create la înălțime, și ele funcționează și azi, deși pereții sunt tociți, iar conținutul lor și-a pierdut de mult puterea de amortizare pe care a avut-o la începuturi. 
Un asemenea canal (sau celulă, sau por) de amortizare a sunetelor cuprinde:
1. un canal foarte îngust și lung de 5-7 mm, pe alocuri chiar puțin mai lungi, acolo unde peretele este mai fragil din constituția pietrei, și cu o lungime în funcție de structura fibrei pietrei muntelui, de variațiile peretelui în adâncimea lui. Canalul de amortizare este creat pe un canal eteric matriceal din matricea eterică locală, pe un canal eteric subțire, îngust, dintre cele foarte dese care se află la intrarea și la terminarea drumului în peșteră (Fundul Peșterii). În cuprinsul Peșterii, așa cum am mai scris, se mai află răspândite asemenea canale de amortizare a sunetelor care sunt create tot de-a lungul unor canale eterice matriceale subțiri, care le înconjoară pe cele groase și unele capete se infiltrează din exteriorul peșterii printre canalele groase care străbat peștera de la un capăt la altul. Așadar forma și direcția generală a unui canal de amortizare a sunetelor este stabilită conform profilului general al canalului eteric matriceal care dublează partea fizică, stâncoasă;
2. în interiorul canalului săpat în piatră se află un dop de filamente energo-materiale puternic compactizate: în principal eterice, dar care cuprind și filamente fizice în proporție bine gândită. Astfel, filamentele eterice sunt alese în funcție de vibrația canalului eteric matriceal pe care este creat canalul de amortizare și fixate în canal prin introducerea, între filamentele eterice, a unui număr limitat de filamente fizice, cu vibrația medie aleasă comparativ cu vibrația medie a corporalității fizice a oamenilor. Dopul de filamente împiedică astfel vibrarea peretelui la impactul cu sunetele și reverberațiile lor. 


Fig.nr.1: Canal de amortizare a sunetelor provenite din exterior și reverberațiilor lor în interiorul peșterii: la origine, la momentul creării canalelor de acest fel
Legendă:
(1) = peretele stâncos al peșterii, la momentul amenajării lăcașului;
(2) = canal de amortizare a sunetelor, cu variații de direcții, după cum dictează densitatea materialului stâncos și conformația canalului eteric matriceal pe care este creat canalul de amortizare a sunetelor;
(3) = dop de filamente energo-materiale puternic compactizate, care umple spațiul interior al canalului de amortizare, împiedicând vibrația peretelui la propagarea zgomotelor în interiorul peșterii. 

Fig.nr.2: Rest din canalul de amortizare a sunetelor în peretele corodat (tocit) de intemperii și activități telurice (vibrații fizice), dar și diverse activități umane în mileniile din urmă
Legendă:
(1) = locul peretelui la origine; tot spațiul până la dimensiunile actuale s-a corodat (tocit) de-a lungul timpului;
(2) = poziția actuală a peretelui care s-a corodat (tocit) și a ajuns la această poziție astăzi;
(3) = rest din canalul de amortizare rămas în piatra muntelui, în zilele noastre;
(4) = rest de dop de filamente energo-materiale compactizate, rămas în zilele noastre. Aceste resturi de dopuri au rezistat până azi datorită vibrației foarte înalte a filamentelor din care a fost creat dopul, acum cca.8-9.000 ani și a compactizării lor, realizate de către Moși.
Este bine să știm că de la origine până spre a doua jumătate a mileniului I d.H., când au plecat Moșii de pe teritoriul Daciei, compactizarea puternică a dopurilor de filamente energo-materiale crea o luminiscență puternică în locurile unde erau amplasate. Structurile de acest fel sunt foarte dese, ele aveau un aspect asemănător ledurilor din zilele noastre. În locurile strâmte din cuprinsul peșterii, ele au fost create pentru luminarea lor în perioadele în care oamenii de legătură cu Moșii aveau să vină și să locuiască vremelnic în peșteră.
Așadar să reținem că aceste canale și conținutul lor au fost create integral de către Moși; și în alte asemenea lăcașuri s-a folosit acest procedeu, cu excepția celor care au fost create special pentru vindecători, care și-au desfășurat sarcinile și pentru oameni, și pentru animale. 

40 de comentarii:

simona spunea...

Deci pana la urma canalele de amortizare au avut rol nu numai de a nu lasa zgomotul sa patrunda dar si de a crea un mediu optim pt lucrari astrale sau mentale .
S-a creat un cadru neutru presupun .Stralucirea peretilor a fost data de vibratie ?
Draga mea stiu ca te pasioneaza canalele eterice si de care or mai fi dar e greu de patruns in lumea asta fara exemple sau legaturi .De ex spuneai ca se faceau lucrari astrale .Asa si ce vedeau ? Toti vorbesc de astral ,mental ,etc dar vreau o descriere una cat de mica :ce vezi acolo ?Vreau sa inteleg lumea aia are flori ,ape, pamant? Seamana cu Pamantul nostru ?Cine locuieste acolo ? Ajutatori mi se spune .Asa si cum arata ? Si da am inteles ca e o lume fizica dar pe un alt nivel ,vibratie mult mai fina ,mult mai inalta mai fluidica .

simona spunea...

Mai ti minte Demetrescu ne spunea de trei zone rosii ,trei albastre ,trei albe functie de porcariile facute in viata .La un moment dat apare un tigan din zona rosie si spune ca unde sta acum e intunecat .Apoi ni se explica ca functie de evolutia fiecaruia vezi lumina in astral diferit si percepi lucrurile diferit .
Din tot ce-ai descris tu e doar astral fara zone .Dar daca tine de evolutia noastra si atunci ne creem singuri o lume ?
Nu vreau sa fiu rea dar am obosit sa caut si sa aflu atat de putin si aceleasi lucruri .Keshe vorbeste de campuri magnetice de diferite vibratii ,materie grosiera ,materie eterica ,antimaterie si materie neagra .Totul facut din campuri magnetice ,totul duce la o matrice .Totul vibreaza diferenta e cat de sus sau cat de jos .

Cristiana spunea...

1. Păi tocmai pentru ca cei din interior să poată lucra în liniște deplină au fost realizate aceste structuri, dar ca orice lucrare, niciodată nu este ceva lucrat doar pentru om, în mod egoist; am evidențiat faptul că animalele sunt stresate de liniștea profundă din interior și nu-și caută culcuș acolo, dar acesta nu este singular doar pentru motivul uman, și chiar de la intrare, pentru a nu se adăposti decât acolo, temporar și nu definitiv în interior (așa cum este spre exemplu la Șinca Veche, la Templul Ursitelor – înainte ca oamenii să fi pus definitiv mâna pe interior și să fi pus lumânări, obiecte create de om care alungă viețuitoarele acum – în interior erau bondari, fluturi de noapte în cotloanele întunecare, etc. ). Întotdeauna se gândeau la tot ce poate fi mai bun pentru absolut toate viețuitoarele și oameni deopotrivă.
Chestia asta cu ”pasiunea” pentru canale eterice nu este chiar așa, Simona, pentru că am venit pentru toate, să scriu despre toate, dar dacă vei observa, (poate chiar voi căuta să accentuez asta ca să fie mult mai clar) adevărata mea direcționare este către modul în care omul folosea particularitățile planetare pentru a învăța să se orienteze, să se adapteze condițiilor existente, să le folosească în viața curentă din ce în ce mai profund. Este drept că asta ni se pare cel puțin ciudat pentru că NU FOLOSIM AZI CEEA CE AR FI TREBUIT SĂ FOLOSIM – SĂ PERCEPEM ȘI SĂ FOLOSIM ÎN MOD CONSTANT CHIAR ȘI ÎN CONDIȚIILE MAI GRELE PLANETARE DE AZI. Mă cam satur să scriu asta, e ca și cum aș acuza conducerile tot timpul, să scriu că în ultimele milenii atenția ni s-a abătut în mod constant negativ de la profunzimile realității înconjurătoare, pentru a munci pe brânci pentru stăpâni - și azi la fel dar suntem tentați ca indienii pe vremuri cu pietricele colorate, cârpe pufoase, mâncăruri și băuturi proaste... Asta e realitatea vieții generale hai să mai adăugăm și armele care ne dau ”bărbăție”... și mă opresc aici.
Crezi că ceea ce a descoperit o studentă româncă acum câțiva ani, niște canale sau ”entități” care ies din pământuri și ape, etc., deci crezi că au rămas doar un articol pe internet? Pe ascuns se fac studii intense în asemenea direcții, dar nouă nu ni se spune nimic. De fapt nici nu se mai găsește acum pe internet în limba română (eu am copiat articolul, dacă vrei îl pun aici, nu este de loc lung), a dispărut (http://ro.blastingnews.com/actual/2015/06/o-studenta-uime-te-lumea-tiin-ifica-entita-i-gigantice-i-invizibile-deasupra-pamantului-00430103.html nu mai e pe google, dar am descoperit un film făcut de Cleo Loi, cea care a făcut această descoperire https://www.youtube.com/watch?v=ymZEOihlIdU) .
Ne plac Sânzienele, dar celor care au văzut entități în nopțile de Sânziene li s-a făcut o frică teribilă (efectele politicilor laice și religioase). Iar mă opresc aici...

Cristiana spunea...

2. Da, mulțumesc frumos, voi accentua acest aspect, chiar dacă, repet, nu interesează prea mult, căci azi, acum, lumea nu înțelege că avem nevoie măcar de informare, că există și alte aspecte ale realității, pe care nu ni le ”facem noi”: cineva a văzut cândva o parte întărită a unui canal, cu aspect de ”portal” și a fost convinsă că ea l-a creat și eu, pentru că m-a întrebat și i-am explicat ce este și că el era acolo de miliarde de ani, nu l-a creat ea atunci, a fost convinsă că nu am dreptate și că ea a creat acel portal... Ce poți face? Ce poți spune? Asta este omenirea de azi. Mâine va înțelege că lucrurile nu sunt chiar așa, când din ce în ce mai multă lume va percepe și va înțelege totul.
Da, cam așa, în Peșteră s-a creat un cadrul într-un fel neutru, mai curând nealterat, pentru că cercetătorii din interior aveau nevoie să asculte sunetele fundamentale ale pământului, despre care am scris pe site. Și aici să accentuez că luminiscența nu este conferită de vibrație – folosim vibrația ca să exprimăm pe scurt o stare de fapt, DAR luminiscența (strălucirea, lumina) fundamentală, sunetul fundamental și vibrația fundamentală sunt particularități distincte ale energiei fundamentale, nu se creează reciproc, nu se influențează reciproc, CI COEXISTĂ în același plan, sunt percepții simultane. Vibrația este puternică, luminscența este puternică, sunetul este înalt, cristalin. Noi folosim doar pe scurt: vibrația (și eu am lăsat așa exprimarea, și așa nu prea se înțelege această simultaneitate) dar tocmai de aceea am insistat asupra acestui aspect pe site, la capitolul ”Studii generale: energie fundamentală”.

Cristiana spunea...

3. În Peștera Ialomicioarei nu făceau lucrări astrale sau mentale, făceau CERCETĂRI MENTALE, PRIN PERCEPȚII MENTALE SAU ASTRALE, PRIN CĂLĂTORII ASTRALE, PERCEPÂND CU SENZORII CORPULUI ASTRAL – ce numim azi clarviziune, clarauz, clarmiros, simțirea vibrațiilor – în continuare voi scrie despre toate acestea în Peșteră. După cum se schimba intensitatea forțelor energetice galactice (noi știm doar de lumina Soarelui, care pălea de la un an la altul, se instaura așanumita Lumină Neagră, Lumină Întunecată – ceva asemănător cu diferența între un bec de 40W față de un bec de 200W), se schimba luminiscența (pălea, intensitatea scădea), sunetul (se îngroșa) și vibrația (devenea grea, obositoare). Se studiau efectele asupra manșoanelor planetei (de la nucleu la ultimul manșon), asupra circulațiilor fluxurilor energo-materiale care pierdeau din putere, din vibrație, din luminiscență și sunetele lor deveneau joase și distrugătoare în esența fină a lumii; se studia cosmosul – galaxia, alte galaxii; apoi asupra mișcărilor tectonice (se accelerau), asupra apelor curgătoare (apăreau tot mai multe ca urmare a generalizării circuitului apei în natură și a mișcărilor tectonice care spărgeau pungile de ape interioare), asupra biosistemului vegetal și animal.
Lucrau de asemenea asupra modului de transpunere a percepțiilor multisenzoriale, cum am mai discutat de multe ori, în creație fizică. Vom mai discuta asupra acestor schimbări în studiile viitoare.

Cristiana spunea...

4. Nu discutăm despre alt univers, despre alte lucruri, fenomene, viețuitoare, efecte, etc., LUMEA ASTRALĂ ESTE LUMEA FIZICĂ PERCEPUTĂ CU SENZORII CORPULUI ASTRAL SAU MENTAL!!! Deci nu este de loc altă lume !!! este lumea noastră cu vegetație, animale, cu fenomenologia planetară pe care o știm atât de bine azi !!! Locuită de oameni, plante, animale, insecte, pești, păsări, viruși !!! cu cerul plin de stele, planete, planetoizi, grupate în galaxii – tot așa cum știm azi !!!
Aveau relații directe cu entitățile eterice, astrale, dimensionale și interdimensionale, cu coordonatorii de evoluții, cu toți ajutătorii de pe planetă: mental și astral.
Dacă vrem, prin senzorii corpului astral percepem această lume exact așa cum o vedem cu senzorii fizici (văz, auz, miros, gust, tactil), dar dacă mai vrem în plus, o vedem în plus cu toate cele legate de corporalitatea cu vibrație mai mare decât a materiilor fizice, cu circulațiile energiilor între întrupați, cu toate cele pe care azi le știm cu privire la macro-, și micro-univers, căci de fapt nu am descoperit noi acum atomii, particulele subatomice, câmpurile electro-magnetice, schimburile fizico-chimice despre care azi doar ne informăm, dar nu le vedem, le socotim după efectele lor pe care ne bazăm în creația noastră materială.

Cristiana spunea...

5. Cele scrise de Demetrescu, am mai discutat cândva, sunt legate de modul de explicație mult mai simplist decât ne putem exprima noi azi (cărțile dânsului au fost scrise la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX). Dar este un anumit mod (evident cu totul deosebit pentru vremea aceea) de a descrie realitatea – roșu pentru puțin evoluați, albastru pentru cei mai evoluați și albi care de fapt arată un echilibru între fizic, emoțional și mental, adică încă și mai evoluați care sunt echilibrați spiritual (galacticii, secundarii și centralii). Desigur diferențele se percep diferit, cu accente puternice, prin vedere astrală și mentală, și nu numai, se consideră simultan luminiscența, sunetul și vibrația (toate fundamentale).
Keshe discută DESPRE MATERII EXCLUSIV FIZICE, după ceea ce ai înșiruit tu mai sus. Da, desigur, dacă vrem numim împletitura tuturor MATRICE, dar lumea nu are decât extrem de puțină formă fizică, noi spunem că universul de fapt e gol și la nivel macrocosmic, și la nivel microcosmic, pentru că nu luăm în considerare materiile eterice, astrale, mentale, cauzale și spirituale care sunt în același spațiu cu noi; sunt niște particularități pe care le-am descris în studii noi, care vor fi puse pe noul site, despre materiile astrale, mentale, cauzale și spirituale din acest Univers Fizic: adică pe scurt materiile de bază sunt tot fizice, dar sunt materii fizice cu vibrații mult mai înalte față de materiile fizice ale acestui loc din universul nostru, aici, dar tot fizice – doar cu adaosuri mici, de susținere, din alte materii (astrale, mentale, etc.)
AȘADAR, DA!!! TOTUL VIBREAZĂ, DIFERENȚA CUM SPUNEAI TU ESTE CÂT DE ”SUS” SAU CÂT DE ”JOS”...

Cristiana spunea...

Încă o dată, mulțumesc mult pentru comentarii, Simona, căci mă orientezi foarte concret către ce trebuie să accentuez în studiile viitoare.
Toate cele bune și frumoase !!!
Tuturor !!!

simona spunea...

Nu ne-am vazut niciodata dar sufletul meu tînjeste dupa tine . Ma intorc ,ma sucesc si tot la scrierile tale revin . Iarta-ma daca sunt nerabdatoare .
Cat despre unele entitati ,da ai dreptate sunt infricosatoare . Dar am crezut ca a fost doar un cosmar repetitiv al unui copil . Dar eu am vazut si frumusete de nedescris a carei aura stralucea ,nu exagerat era o lumina calda placuta .Sa nu ma intelegi gresit ti-am povestit despre ele ,erau doar vise . Vise din trecut care insa mi-au ramas intiparite bine in minte .
Si de cand un om poate deschide portaluri ? (de ce sa crezi ca ai deschis unul?).

simona spunea...

Tu stii bine ca omul este pervertit (sper c-am scris bine) ,uitarea si domnii ,religia si egoismul exagerat al unora ne-au adus aici .Intr-un fel e bine ca ceeace scri tu acum nu prea are corespondent in viata de zi cu zi .N-ai cu ce sa-l pervertesti . Desi mintea mea zboara la tarîmul de dincolo din basmele de odinioara .
Dar sa lasam astea . Tu esti bine? Eu muncesc non stop :apa trebuie sa curga la robinet cu si fara coronavirus .Si asta ma amuza cel mai mult .Noi ce-i din linia intîi alimentatia ,gazele ,curentul electric nu facem boala .La Resita la Uzina de Apa ar fi jale daca unul ar face asa ceva .Suntem doar sase care stim sa lucram cu instalatia (restul au fost dati afara cand au venit pesedistii).

simona spunea...

Am incercat amandoua variantele (adrese ) prima nu o gaseste si la a doua imi da muzica . Si nu am citit despre studenta in trecut ,nu am stiut .

Cristiana spunea...

1. Prin anii 2000 existau reviste (tipărite pe hârtie) cu tot felul de idei printre care și ideea că suntem dumnezei (asta mai circulă și azi prin lumea virtuală) și putem crea orice, universuri, chestii, etc. Desigur, putem lua orice hotărâre – ca probă lumea în care trăim, cu bune și rele, pentru unii sunt consecințe legale, pentru alții nu, deși teoretic toți am fi supuși legilor doar că unii sunt mai puțin sau de loc supuși, alții sunt foarte-foarte supuși!!! Așadar dacă noi credem că ne imaginăm ceva, asta ar fi însemnat că așa ceva chiar se creează, în capul nostru, dar și undeva. I-am explicat persoanei că de fapt în cazul ei era legat de intuiție (chiar era o persoană intuitivă) și intuiția a determinat-o să înoate (era în mare) și să se uite într-o anumită direcție unde era un canal cu vibrație mai apropiată de fizic ca vibrație, deci în anumite condiții mai repejor vizibil, cu ajutorul entităților noastre ajutătoare de destin la început, apoi și singuri! Eu știu bine că vibrația în acela loc este destul de înaltă și cineva antrenat în vedere mentală poate ajunge să vadă cu ochii deschiși ceea ce este perceput mental – eu funcționez așa, văd cu ochii deschiși, văd un astfel de portal (=celulă de stabilizare vibrațională, îngroșare a unei porțiuni dintr-un canal energetic matriceal, cu vibrație foarte puternică, compactizare foarte puternică) care este peste două blocuri și o șosea, și eu o văd mental ca și cum ar fi drept în fața mea, în locul peretelui camerei mele! Ca și cum am vedea la TV, ca să spun așa. Persoana din povestire era foarte sinceră, era chiar convinsă, văzuse cu ochii ei cum se ... desena și se întărea treptat... Explicația este că se întărește treptat și repede ”decodificarea, traducerea” de către creier într-o imagine, pe fundalul peisajului curent (apa mării în acest caz). Posibil între timp să se fi lămurit, oricum eu dau diverse exemple fără să dau nume, indiferent dacă este sau nu persoană publică.
Bine, eu nu am crezut niciodată că aș crea ceva dar sunt mai pragmatică de felul meu, mai tehnică...

Cristiana spunea...

2. Basmele, legendele, miturile, au – metaforic sau direct – un mare grad de realitate... Sunt multe de spus despre ele, indiferent cum au fost schimbate numele personajelor de-a lungul timpului (Zeus, Dumnezeu, Zalmoxis, etc. – doar un exemplu, religiile și-au arogat dreptul de a schimba miturile, legendele, basmele noastre – moșteniri din ... Moși StrăMoși !!!) Dar, așa cum spunea și Lady Galadriel în Stăpânul Inelelor, nu mai este nimeni acum să-și amintească istoriile de demult care au devenit legende, și legendele – mituri... (citez din memorie, în carte nu Galadriel, ci ArboreBărbos spunea asta...) De fapt, dacă am ajuns la asta, citește cărțile astea plus Silmarilion, dacă poți, sunt miturile ancestrale ale finlandezilor și englezilor, excepționale!
Tocmai de aceea intuiția te duce acolo, pe tărâmurile de basm pe care azi nu le credem reale (chiar dacă sunt metaforizate, cosmetizate în fel și chip) – pe care ”mâine” le vom sorbi adevărurile cu nesaț !!!

Cristiana spunea...

3. Da, mulțumesc frumos, Simona, sunt bine, chiar dacă viața mea de familie e destul de grea, dar comparativ cu alții zău că sunt bine !!! Mulțumesc din suflet pentru gândul tău bun și frumos !!! până la urmă ne-om vedea noi, n-am îndoială !!!
Mă bucur că ai de lucru, ai grijă de tine, draga mea !!! și pentru instalații, și pentru tine personal !!! Spor în toate îți doresc din tot sufletul !!!

simona spunea...

Sper ca esti bine ,sper ca mai ai putere sa-ti rezolvi problemele personale si sper sa -ti continui munca .Iata-ne si-n punctul asta tancuri pe strazi ,politie ,tari cu susul in jos .Si toate astea de la ceva infim de micut ca nici nu-l vedem macar la microscop ,vedem doar reactile chimice care se deruleaza dupa ce te invadeaza .Si totusi parca sunt nebuni : am invatat la scoala (care am mai pus mana pe carte )ca atat bacteriile cat si virusii se dezvolta fiecare in parte (dupa felul lor ) in medii propice lor .Nimeni nu se bazeaza pe asta .Poate le place mediul acid cum l-avem cu totii in organism inafara de bebelusi ,poate le place mediul bazic ,ma indoiesc sa le placa cel neutru . Neutru sa ai ph 7 la urina care se poate realiza usor cu litoren .In fine ,in sfarsit prostia doare .

simona spunea...

Cum s-a gandit virusul asta sa-si schimbe singur destinatia ? I-a venit asa peste noapte ideea ”Ma cateva milioane de ani m-am ocupat de animalute ,ia sa vad cum ii la oameni ”.Serios ? Brusc si fara sa se joace nici un destept de cercetator cu el ? Sincer nu -mi este frica ,cu o moarte suntem datori toti ,dar tara ,dar economia ? Oamenii s-au tampit ,nu vad ca legile economice le-am facut tot noi oamenii ,poate trebuiesc rescrise (oricum schimbarile din ultimii 20 de ani ....).Cum adica sa nu poti reporni economia? Ce-i prostia asta ,n-au decat sa socoteasca ca lumea si-a luat un concediu de o luna ,decalam cu o luna ,trezoreria scoate ceva bani noi pe piata si nu-i considera inflationali .Ce-i atat de greu ,oricum si marele licurici si bancile tot asa produc bani ca doar n-au nici o acoperire in aur .Deci care-i smecheria ei au voie si restul nu ?
Pa e tarziu plec la lucru .

Cristiana spunea...

Dragă Simona, abia așteptam un semn, o vorbuliță de la tine !!! Mă bucur că ești bine, și eu sunt, mulțumesc pt întrebare, și se pare că o să mai fim bine mai departe, Doamne ajută!!! Am avut o viziune scurtă cam pe la 8-10 martie, eram pe o stradă aglomerată și preț de 1-2 secunde s-a făcut un întuneric total, după care s-a făcut din nou lumină, exact ca înainte, nu mai mult și nu mai puțin, aceeași aglomerație - și am deschis ochii. Concluzia o poate trage oricine, vom reveni la ceea ce a fost: unii spun că oamenii se vor ”trezi”, că vor fi mai buni decât înainte... dar eu zic că deocamdată oamenii abia așteaptă să revină totul la normal pentru satisfacerea aceleiași pofte nebune de tot ceea ce era înainte, cu toate dichisurile din lume. Trag nădejde doar că nu vor mai pleca atât de mulți în străinătate și vor rămâne acasă, să ridicăm puțin țara noastră din mlaștina în care se află acum...
Dar vom trăi și vom vedea!
Da, eu scriu, mă ocup din greu cu noul site, dar pentru că greul a trecut (refac toate capitolele acum, mai greu a fost la Evoluții, căci am redistribuit materialele, am conceput altele noi, cu explicații mai extinse) încep să țin un ritm cât mai alert cu blogul, sper să încep să public de mâine. Am voie să ies între 11 și 13, așa că am planificat să ies la aer în fiecare zi, pe străduțele din jur care oricum și înainte erau pustii, dar frumoase, curate, liniștite și apoi mă întorc cu forțe proaspete și scriu.
Te îmbrățișez cu mult drag, sănătate și ție, și tuturor dragi !!!
Îmbrățișări și sănătate tuturor !!!

Cristiana spunea...

O să fac un articol pe această temă, Simona !!! Îl ”coceam” eu de ceva vreme ... Sănătate multă!!! Și spor la lucru, să-ți fie bine !!!
Tuturor !!!

simona spunea...

M-am saturat sa ma reinventez .Am facut-o de prea multe ori .Ce se vrea de la mine ? Am fost copilul cuiva ,am fost la gradi apoi la scoala si mi-au zis scolarita,apoi am fost sora ,apoi la liceu si mi-au zis liceeana .N-am reusit la facultate si a trebuit sa muncesc mai intai la fabrica de tunuri (masina de gaurit -mecanica fina doar faceam tunuri) ,apoi brusc decizia comitetului PCR toata promotia 88 nu mai poate lucra la vestitul IMR -redistribuire -confectii (initial mecanic -brusc la calcat nu eram de nici o culoare la masina de cusut ) .Intre astea doua joburi m-am maritat si-am devenit casatorita ,reinventeaza-te Simona .Intre timp dau un concurs si ocup postul de sef de unitate la coperativa Viitorul -curatatorie chimica ma reinventez .1 06 1989 devin mama ,ma reinventez din nou .Fica ,muncitoare ,sefa, casatorita ,mama.Trei ani mai tarziu somera ,fac cursuri de tot rahatul care nu folosesc nimanui .Brusc se fac 300 de locuri la autobaza (IJTL) obtin postul de magazioner ,ma reinventez . 7 ani mai tarziu totul se duce de rapa si anul 2002 ma gaseste taxatoare -ma reinventez dar nu pot, simt ca mor ,prima data in viata cand renunt .Ajung prin transfer la Uzina de apa ,cursuri peste cursuri ,e bine imi place .Faci ceva deosebit pt oameni APA m-am reinventat ,mi-am impletit frumos viata de mama ,sotie ,fica ,meserie pana cand dupa 16 ani vine partidul si-ti zice nu exista meseria de operator hidraulic -reinventeaza-te Simona ,cursuri ,examene nervi ,intre timp nu mai sunt fica nimanui .In acelasi timp te cunosc pe tine . In acest timp viata ma loveste din toate partile sot ,copil ,mama bolnavi ,ma loveste masina ,si PSD -ul imi da colegii afara ,dau examene peste examene din legi peste legi ca sa devin muncitor necalificat .

simona spunea...

Lupt ,ma ridic ,ma reinventez ,fac curs de 8 luni sunt singurul opertator tratarea apei din Caras-Severin . Si vine azi si ma trezesc ca am un defect ,unul singur nu sunt barbat .Am muncit toata viata de doua ori mai mult ca si colegii mei ,nu m-am plans niciodata cand am lucrat cu vane de 1000 pe care le deschizi cu drugul de fier invartindu-te ca magarul in jurul ei cu drugul in umar ,n-am cracnit in nici o iarna cand spalam filtre la minus 14-20 de grade in uzina ( e mult mai frig ca si afara ) ,cu un furtun plin de turturi in mana .
Si azi mi se spune ca voi ramane in 75 % ,ca se vor dispersa pt moment ,ca vom vedea pe viitor si doar pt ca sunt femeie ,barbatii fac aceiasi munca dar ei raman .
Am obosit sa ma reinventez ,am obosit sa mai fiu ceva . A ,apropo intre timp am devenit si soacra .
Cine sunt eu ? De ce ma joc continu Sus -Jos ? De cate ori o sa ma mai ridic ? De cate ori o sa mai cad ?

simona spunea...

Iarta-ma nu trebuia sa te incarc cu asta .Sunt atati oameni in aceias oala ....
Azi s-au dus pe apa sambetei 9 luni de munca ”eu sunt din totdeauna pacea si linistea sufleteasca pt sufletul meu ””eu sunt dintotdeauna intelepciune radianta pt sufletul meu ”.Eu sunt mantre si mantre ,antreneaza-ti mintea sa taca ,antreneaza-ti mintea sa nu gandeasca rau altora .Asa ca hai Simona intr-un colt si priveste virusul care ingenuncheaza Pamantul .Sa te vad cum transformi de data asta raul in ceva bun .
Iarta-ma .

simona spunea...

Ma lupt cu morile de vant . Lumea e mai nebuna decat imi puteam imagina . De la 7 explic directorilor si sefilor ca au bazine de apa fara garduri ,cu usi vaide de lume ruginite de-ti bagi degetele prin ele ,fara lacate ,fara geamuri ,cu oameni saraci care umbla prin padure dupa lemne ,care se vor inmulti acum cu cei intorsi de dincolo ,e plin de ei cauta urzici ,lemne ,leurda si ce mai da draga natura ,oricine poate sa intre acolo ,si la cat de darapanate sunt cladirile ,fara nici o pancarda .Oricine ne poate arunca ceva in apa orasului .Si nebunii pamantului ne trimit acasa .Si asa eram 3 femei care alergam de la o statie la alta pe trei schimburi . Nu mi-a fost frica niciodata sa umblu pe dealurile astea ,acum mi-e groaza.Pe nimeni nu intereseaza aceste locuri de importanta vitala pt oras .Virusul e mic copil ,pe langa ce pot face bacteriile din apa ,corpului uman ,daca covidul lor loveste 15% din bolnavi ,ecoli ,salmonela etc loveste de la 40%-75% diareea ,varsaturile ,Dizenteria care-i de neoprit mai ales la copii si batrani .Acum doi ani cand TV se intrecea in a arata cat copii sunt imbolnaviti cu dizenterie si mor bla ,bla .Nu spuneau ca de fapt de la apa cu care se facea laptele li se trage .Au facut teste cu fracturare hidraulica si mase de apa pline cu nitriti si nitrati s-au amestecat cu panzele freatice de adancime (desi si astea erau in pamant s-au dus mai adanc si toata Muntenia si S Moldovei au fost lovite) . Niciodata nu-si dau telefon cursurile de apa de adancime ca sa se intalneasca .Au musamalizat totul ,nebunii au crezut ca va ramane doar la sate ,la fantani ,uitand ca orasele sudice ale tarii se folosesc de apele de adancimi ,neavand lacuri iar apele de suprafata necesita prea mari costuri de potabilizare .

simona spunea...

Sper ca esti bine .
Cristiana ce se intampla ? ”Ceva-i putred in Danemarca ”- ce bine se potriveste filmul azi .De la 14 zile au trecut la 3 luni de stat in casa .
Cine pune in pamant ?In iunie mai pui flori care ies toamna .
Brusc le pasa de cati murim acestor puteri mondiale .Acum vad ei ca nu sunt spitale destule ,ca nu sunt dotate cu aparatura ? Ies tot felul de cercetatori si striga clorchinina pt toti cei raciti si se adauga azitromicina (sper ca am scris bine) pt cei care fac pneomonie .Dar toate tarile au dorinta de a scoate ele un medicament mai scump si mai cu mot . Acum vedem ce fata urata are omenia unora .
Tot ce se intampla seamana cu o resetare . Dar stim bine ca si leptopul iti da cu tifla uneori la resetare .
4 miliarde de oameni in casa !!??
Au reusit ,ramane sa-si faca guvernul unic ,pe mai tarziu sa ne prezinte Isusul lor si restul prostiei din apocalipsa .

simona spunea...

De doua saptamani nu mai trece nici un avion deasupra Resitei ,inaintre treceau din 15 in 15 min.De joi noaptea trece un avion ,a fost inorat zilele astea dar aseara nu ,zgomotul pe care-l face e de neconfundat ,dureaza mult ,nu se vad lumini ,zboara destul de jos daca-l auzim ,azi noapte la 2 si 30 min ,l-am auzit vreo 5 minute si ma intrebam daca se roteste pt ca sunetul nu -si micsora intensitatea .Nu stiu de ce iti spun toate astea ,m-a frapat .

Cristiana spunea...

1. Draga mea, sunt mai necăjită din cauză că îți ceri în mod repetat scuze, credeam că până acum ți-ai dat seama că nu ai nici un motiv să-ți ceri scuze... Cum aș putea să mă simt ”încărcată” cu ceva??? Da, într-adevăr mă simt încărcată frumos cu încrederea ta pe de o parte, și pe de altă parte mă simt plină de drag, de compasiune, de dorință ca toate acestea să intre în echilibru, normal, pentru toți. Căci în aceste vremuri toată lumea este în suferință, chiar dacă pentru unii suferințele altora par derizorii (lipsa mall-urilor, magazinelor pline de lucruri de fițe, etc.) iar disprețul celor fițoși față de cei care au o viață simplă lovește crunt în sufletele necăjite astfel neînțelese...
Eu te înțeleg pentru că am trecut de multe ori prin evenimente asemănătoare cu cele povestite de tine... Este drept, ceva asemănător am trăit și eu acum 6 ani, când m-am pensionat forțată de împrejurări cu pensie penalizată; și 2 ani, pentru că și mama a căzut atunci la pat, făceam de mâncare și-i dădeam ei grosul, iar eu mâncam pâine muiată în sosul rămas de la ea, în timp ce mă luptam cu escarele ei, candidoze de la cremele care nu o ajutau cu nimic... Pe urmă au trecut 2 ani și mi-a mai crescut pensia un pic, apoi a mai crescut un pic – exact cât să acopăr alte cheltuieli mari căci a căzut din pat și s-a rupt proteza, iar doctorii nu au mai vrut s-o opereze. Au trecut 6 ani, în care m-am luptat singură cu reabilitarea blocului, care a avut la noi, cei de la parterul blocului o specificitate extrem de obositoare. Și m-am procopsit cu o tensiune arterială de 170/ceva până la 200-230/ceva, fără să pot lua medicamente pentru că am intoleranțe groaznice.
Timp în care am și scris, cu greutăți la site, acum facem unul nou, remodelez totul... Aveam până acum 1-2 ore pe zi de plimbare pe străduțe frumoase, liniștite, curate, timp în care îmi făceam și studiile mentale ... acum nu mai am nici astea, după ce acum 6 ani am suferit enorm că nu mai puteam merge la munte... Dar acum mi se pare atât de derizorie o asemenea suferință față de altele cunoscute de atâția oameni... Mai fug și acum 1 oră din când în când pe străduțe curate și liniștite din apropierea blocului, dar duc lipsa parcurilor în care mai fugeam din când în când... ți-am spus, unii avem dorințe care pot fi considerate derizorii, dar să îngrijesc singură un bătrân este greu și chiar am nevoie de puțină plimbare măcar (nu mai avem rude, prietenii mă ajută enorm, dar nu-i pot solicita toată-ziua-bună-ziua).
Deci asta este – greutatea, durerea – la ordinea zilei.
Dar... DAR...

Cristiana spunea...

2. Privitor la ceea ce întrebai, avem două lucruri de făcut sau cel puțin de luat în considerare și în timp de încercat să se aplice:
a. Da, să facem ce putem mai departe, lucruri de fiecare zi, căci viața așa cum ne este ea, este ÎNTĂRIRE, să nu-ți pară rău că ai făcut cursuri de pomană, căci nu e de loc ”de pomană”... iar dacă vom gândi mereu așa, vom ști că avem un țel spiritual pe care să-l urmărim permanent și astfel vom trece toate evenimentele vieții cu mai multă seninătate, cu înțelegerea unor scheme generale prin care să tolerăm toate pietroaiele vieții. Dacă înțelegem că totul este spre întărire, spre diversificarea modurilor noastre de a ne orienta, de a ne descurca, de a ne adapta celor ce ne ies în cale, apoi de consolidare: astfel ajungem să ne privim viețile cu totul altfel – dintr-un alt unghi de vedere, unul pozitiv, constructiv. La concret. Și discut despre consolidare în condițiile în care mulți oameni spun că nu înțeleg de ce trăiesc același fel de greu - deși ei au înțeles unde au greșit, s-au corectat... Dar de fapt nu e totul așa de simplu, avem nevoie de consolidarea modurilor de a reacționa pozitiv în fața vieții. Dacă suntem atenți, vom vedea că puteam să avem o atitudine chiar superioară, dar nu am fost prea atenți, sau de fiecare dată am învățat ceva, am descoperit ceva în plus, am făcut un exercițiu de gândire în plus. Dar majoritatea dintre noi (și eu, de multe ori) ne pierdem cu firea și ne lăsăm abătuți de repetitivitate, de frustrare, de necăjire.
b. Da, să folosim mantre, yantre, să spunem cuvinte frumoase, înălțătoare, etc., pentru că SUNTEM RADIANȚI, DEJA SPUNÂND CHIAR NUMAI ÎN SINEA NOASTRĂ, AVÂND ASTFEL DE ATITUDINI ÎN CĂSUȚA NOASTRĂ, DEJA AM RĂSPÂNDIT ATITUDINE DE LINIȘTIRE, DE SENIN, atât cât putem noi, chiar dacă ni se pare puțin – de fapt nu am întărit atitudinea de greutate, de rău, de frică, panică, etc. Și asta este deosebit de important... Răspândim exemplul nostru personal, de echilibru emoțional: de calm, de înțelegere, toleranță – nu mai întărim tulburarea, revolta, frustrarea celorlalți cu propria noastră tulburare.
Așadar, hai și tu alături de mine (și alții – nu-i știm, dar îi simțim) să punem ”umărul” să ținem pe cât putem cu micile noastre puteri echilibrul oamenilor din jurul nostru și chiar de mai departe...
Căci crede-mă... la un moment dat diferența se simte, devine reală...

Cristiana spunea...

Nu, nu te lupți cu oamenii surzi și alte-alea, TU ÎȚI FACI DATORIA ȘI LE SPUI, este atitudinea ta personală față de situație, de greutăți, un fel de ”Să nu spuneți că nu v-am spus!” dar cu înțelegere că AȘA SUNT EI ȘI NU ALTFEL, deci îți faci DATORIA DE OM în primul rând, și le spui. Așa procedez și eu, știu că nu pot asimila cele pe care le spun, dar RĂMÂNE UNDEVA ÎN SUBCONȘTIENT ȘI ÎN TIMP SE ADUNĂ: DE LA MINE, DE LA TINE, DE LA ALTUL... Și toate la un moment dat fac o masă critică, adică trec de jumătate plus 1%și din acel moment începe CONȘTIENTIZAREA ... Acesta este Drumul... Viața... evoluția...
Este bine că îmi spui, mai știm și noi, mai auzim câte ceva, îmi pare rău că nu putem să discutăm pe facebook (mesaje private, îți pot da nr. meu de telefon și mai discutăm, este bine și aici, chiar nu-i nicio problemă), am acolo o activitate de susținere a moralului oamenilor, și mă bucur că reușesc cât de cât.
Chestia cu avionul este și la noi, sunt avioane utilitare, se profită de ocazia asta pt dezinsecție, deratizare (pe străzile Bucureștiului sunt peste tot șoareci și șobolani morți) și într-adevăr se aud mai bine că nu este trafic intens acum, iar mersul lor este rotocol, așa e, am observat și eu, e normal ca să cuprindă o arie cât mai largă.
Orice putem discuta, nu-ți mai face probleme din asta, ai tu destule pe cap... Eu doar îmi cer scuze că am întârziat cu răspunsurile, dar mă înțelegi tu, nu-mi fac probleme. Te îmbrățișez cu tot dragul, Simona !!!

simona spunea...

Buna -Dimineata !Azi am dormit mai mult.Adio munca ,o sa ma apuc de fotosinteza .Glumesc ,sefutii au hotarat noi acasa ,statiile inchise ,dar pompele merg ,fara nici un control .Ei raman la lucru .S-ai vad daca D-zeu dragutu da ploi cum ar fi normal in primavara asta ,si ai cateva zeci de avarii pe schimb ,ce se fac ca se opreste tot .
Lumea si Pamantul au examen ,asa mi se pare mie zilele astea .Cum or fi reusit sa tina in casa 4 miliarde de oameni ? Prin frica ,e raspunsul . Frica de moarte e groaznica intre noi oamenii . Omoara covitul?Serios ? Si hipertensiunea (mea) omoara zeci de mii la nivel mondial si asta in fiecare zi si diabetul omoara ,si cancerul se debaraseaza de oameni cu sarg in fiecare zi ,hepatita C face ravagii in lume .Sa mai punem razboaiele pornite de cate unii care se cred conducatorii lumii ?
D-nul acela de la ONU era ingrijorat ca inca mai exista razboaie ,ii roaga sa inceteze razboaiele si sa moara de covit.Mai sa fie ,nenea ala ar face bine sa interzica comertul cu armament.Mai spunea ceva haios ”stati in casa sunteti toti suspecti de boala ,dar lasati granitele deschise pt migranti ,acestia n-au coronavirus ” . Cat de prosti ne cred ? Cat de prosti suntem ? Oamenii aia sunt pe drum de luni de zile ,altii au stat in Turcia in lagare ,acum pe timp de iarna si nu au boli ? Pai i-a sa se apuce sa faca vaccin din sangele lor ,daca-s imuni ...
Minciuni ,minciuni ,frica si teroare ,nesimtire si prostie .Se urca unii pe umerii celorlalti .

simona spunea...

Ne-au spus 14 zile in casa ,acum vin la tembelizor toti cercetatorii lui peste si zic pana dupa Pasti ,altii mai curajosi pana in iunie ,altii si mai tari noua luni ,nenea Rafila al nostru nu se lasa mai prejos zice un an si jumatate.Ma astia cu cat au facultati mai multe cu atat lungesc perioada .
Eu in prostia mea ,ma intreb : ce o sa mancam ?Cat timp o sa aibe guvenele bani pt a tine milioane de oameni in casa ?
Daca te uiti pe unele saituri o sa curga lapte si miere ,au sa scoata tehnologiile alea noi (mai batrane ca mine )dar tinute la secret ,altii mai tari spun ca au sosit extraterestri ca aduc cu ei tehnologie si o sa curga lapte si miere .
Si exista unii mai prapastiosi ca mine care cred ca nulitatile se joaca de-a sfarsitul lumii .Eu astept sa-i vad pe gloriosii lumii -presedinti ,regi sa ne anunte ca e nevoie de un sg guvern si ca puterile lor vor fi cedate .Trebuie sa recitesc apocalipsa ,dar stiu sigur ca si acolo totul incepe cu o molima ,dupa care se elibereaza o alta uraciune foametea samd .N-am crezut niciodata ca Creatorul cel adevarat e crud ,n-am putut sa fiu niciodata de acord cu Iahve cel care o tine dintr-o pedeapsa in alta .
Nu-mi place ce se intampla .
Ca societatea umana trebuie sa se schimbe ,asta am simtit-o de ani si chiar am mai scris-o pe-aici pe colo .Dar resetul am crezut ca-i adevarul .

simona spunea...

Nebuna de mine credea ca omul va muncii pt oameni si invers oamenii pt om .Ca da o sa ne folosim de o tehnologie mai acatarii care sa nu mai puna in pericol viata omului dar si ale animalelor . Ca au sa aibe o pastila miraculoasa care sa inlocuiasca apetitul nostru pt carne .Ca o sa avem habitate nu doar ecologice dar o sa muncim fiecare cate 2-4 ore pe zi si in rest o sa invatam .Stim atat de putine despre planeta noastra ,atat de putine despre organismul nostru ,atat de putine despre tot si toate .Ca o sa ne intrebam cu totii :Si cum ii cu reintruparea asta ?
Pacat ,am fi putut pune prima caramida spre ceva mai bine .Dar e bine guvernele lumii nu mai au batai de cap cu greve ,nemultumiri ,nu-si mai bat capul cu economia ,acum au armata ,politia si toate organele de control la butoane .Si mai au ceva 4 miliarde de oameni ascunsi in case . Ar putea arunca in fiecare zi cu bombe biologice in noi zicand ca-i dezinfectant .
Daca te uiti pe INS -institutul de statistica dar fa -o repede ca dispare de pe internet cat de curand daca se prind ca unii mai stim sa citim si intelegem ce citim ,o sa intelegem ca in 2019 au murit 127 sau 123 de oameni de gripa in Romania ,in 2018 cu vreo 40 mai mult ,etc frapant nu-i nr mortilor ci al imbolnavirilor care din 2016-2019 e intre 80000-90000in fiecare an .

Cristiana spunea...

Draga mea, eu sunt bine, și trupește, și sufletește, dar zic Doamne ajută mai departe... Mulțumesc pentru întrebare! Chiar 3 luni nu cred că e necesar să ne țină fără muncă - pe ei asta îi interesează, să se revină repejor la muncă! Dar cred că așteaptă să devenim toți disperați, nu să stăm în balcon și să cântăm arii din opere! Dar vom vedea... Și eu cred că pe ”ei” nu-i interesează cu adevărat că noi murim - noi suntem ”victime colaterale” sau ”nu contează că mor câteva mii când vor fi salvate câteva miliarde”. Experiența de după război, când ”savanții” germani au fost preluați cu onoruri în USA și puși la muncă să-și continue atrocitățile – este de luat în considerare, doar că mulți nu știu și alți mulți știu, dar așa ne învață NLP american – să nu privim înapoi și doar înainte... Tot NLP-ul american ne învață să plivim buruiana aia care se numește ”sacrificiu” că nu există așa ceva, iar psihologia de aceeași sorginte îți dă în cap cu ”compulsiv” la patriotism, și altele la fel... Și ne mai mirăm că medicii de pretutindeni își dau demisia, deși azi se spunea pe undeva că le-a venit echipamente, dar au familii, etc. Eu înțeleg asta, normal, dar nu pot uita cum stăteau în stradă și cereau mărire de salarii, și tot nu erau mulțumiți... Nu am nimic cu ei la modul general, dar zic și eu ca prostul că eu nu am văzut-o niciodată pe dr. de familie venind la amărâta de maică-mea, dar am auzit o țigancă care îi spunea ”Mai veniți pe la noi, dna dr, că știți bine că nu degeaba!!!”
Cam pe aici pare că se învârte putreziciunea, cred eu. Desigur ... da, DESIGUR că nu s-a învățat absolut nimic din evenimentul ”COLECTIV” chiar speram... acum nu mai sper nimic din evenimentul COVID-19 ...
De guvernul unic madam Merkel chiar a spus și cred că doar s-au prefăcut ceilalți că nu au sesizat, dar pastila asta a fost aruncată DEJA... Vom vedea...
Le-om trece noi pe toate. Eu chiar cred că România ar putea fi buturuga mică care le răstoarnă carul lor maaare, căci s-a văzut în toată istoria cum nu ne-a îngenunchiat nimeni, chiar dacă ne-au mai tremurat genunchii.
Stăm drepți, cu fruntea sus și le trecem noi pe toate. Fără îndoială.

simona spunea...

Nu pot sa dorm .Dar sunt fericita de dimineata mi-am putut incepe exercitiile :”Eu sunt dintotdeauna sanatate radianta pt sufletul meu ”,Eu sunt pace si liniste sufleteasca pt sufletul meu ,....De alaltaieri imi da tarcoale un fel de raceala ,tusesc foarte putin ,m-am simtit apatica ,am luat cate ceva meditinuri si nimic .Dar de dimineata m-am trezit morcovita si m-am rugat lui D-zeu sa ma ajute sa accept inacceptabilul ,sa accept orice ar fi si sa pot trece usor peste ele chiar daca va fi ultima statie .Mi-am dat seama ce -mi face starea de nervi ,de iritatie .Imi incordeaza toti muschii ,ma trezesc ca ma doare maxilarul ,e de la incordare ,aveam un junghi sub omoplatul drept si mintea a luat-o razna ”e plamanul,e plamanul ”,”esti o fumatoare inraita ”drept ii am fumat cam mult in ultimul timp .N-am mai putut face exercitile ,mantrele de doua saptamani .
Dar azi dupa ce m-am rugat greutatea ,apasarea aia care o simteam in piept a plecat .Initial am crezut ca sunt iritata de la sefii mei sau de la incertitudinea existentei covitului ,dar azi dimineata am realizat ca m-am incarcat negativ cu toate dar si cu un mic dracusor de frica .L-am luat de urechi si m-am intrebat e frica pt mine ,e frica pt viata sotului meu ,pt a fiului meu ,pt a cunoscutilor ?
Cert ii ca m-am incarcat cu negativitate in astea doua saptamani pt tot anul .

simona spunea...

Mai tii minte ca la sfarsitul anului trecut NASA si unii cercetatori spuneau ca se apropie de Pamant o masa de praf cosmic ? Nu-mi da pace gandul asta

Cristiana spunea...

Simona, îmi pare rău că îți răspund cu întârziere, suflețel! Cred că deocamdată am terminat cu părțile mai grele de scris pentru site, așa că voi fi mai promtă, o fac cu tot sufletul, scumpa mea !!!
Știu și eu cum iau șefii hotărâri anapoda... Un șef de-al meu, când am plecat din birul condus de el, a aruncat doi pereți de documente rămase în urma mea și s-a descoperit după câteva luni că aruncase inclusiv dosarele de omologare ale unor utilaje și le-au trebuit 2 ani să le refacă, cu noi probe de anduranță din nou, la unele dintre ele.
Dar eu am o vorbă: sunt șefi nu pentru că știu (rari sunt cei ce știu, cei care se implică, care pun suflet în tot ce fac, sunt aici pe Pământ ca să dea exemplu celorlalți) – ci pentru că nu știu și destinul le arată asta, iar ei vor ști unde, și cum să se corecteze după terminarea acestui destin, cum să-și consolideze cele corectate și astfel să știe bine pe viitor, să nu mai încurce lumea...
Toți avem multe de corectat, căci suntem cunoscători pe unul sau doar câteva domenii – dar nu în toate!... Un destin în această perioadă planetară ne ajută să ne perfecționăm în enorm de multe direcții, pe baza aceluiași mecanism spiritual de corectare ca cel de mai sus. Nici nu ne dăm seama cât de multe avem cu toții de corectat – de la subtil la grosier... Dacă ne-ar spune cineva despre carențele proprii foarte fine, dar extrem de important de corectat – nici nu am crede așa ceva, dar ”dincolo” înțelegem perfect și ne corectăm.

Cristiana spunea...

2. COVID 19 nu omoară, el în sine, dar devine factor determinant când sunt afecțiuni cronice sau chiar necunoscute, nedescoperite până la moment. Nu se spune pe toate cărările, dar cineva a atras la un moment dat atenția (știi, glasul celui care strigă în pustie, vorba Bibliei) că nu numai boala în sine este îngreunată astfel, din cauza virusului, ci CHIAR MEDICAMENTELE agravează totul: și sunt cu totul de acord, căci eu practic muream cu zile anul trecut din cauza tratamentelor pentru TA mărită - ți-am mai povestit, deci nu m-ar fi omorât virusul propriu zis, cât efectele dezastruoase ale medicației unanim prescrise (Enap 20 și Preductal).
Și da! În loc să fie atenția centrată pe ușurarea stării datorată bolilor, ne fandosim că de vină este virusul...
În rest, total de acord cu tine. Două industrii ne omoară pe lângă altele (poluarea, alimentația proastă): industria farmaceutică și de armament, iar cercetările sunt în direcția creșterii volumelor lor – nicidecum altceva...

Cristiana spunea...

3. Nenea Rafila este un om inteligent, nu zic ba, îmi place cum vorbește, DAR este reprezentantul nostru la OMS, care nu are alt program decât să ne scoată ochii că face de toate, dar nu-și face decât datoria de fapt să ne omoare!!! Nu sunt adepta teoriilor conspiraționiste câtuși de puțin – pe multe le-am dezbătut arătându-le inconsistența – dar directivele NOM sunt reale (și nu mai comentez, nu este de loc ”sănătos”). Așa că, oricare ar fi situația, datoria noastră, a celor care mai știm câte ceva, este să ne orientăm și să ne adaptăm cu cele mai înalte manifestări spirituale, cu calm, cu răbdare pentru a nu întări tulburarea din lume. Să fim curajoși și mai ales consecvenți.
O să rezistăm noi – noi, românii poate chiar mai bine decât multe alte popoare, avem experiență în domeniu! Văd că se trezesc conducătorii, au început să vadă că nu globalizaraea, ci autonomia fiecărui stat este viabilă în zilele noastre. Mă rog, unii pentru – dar și unii contra, ceea ce este un început. Sprijiniți sau nu, unii români vor munci pentru dezvoltarea agriculturii, cred, a micilor meserii, mai curând decât să meargă în străinătate.
Dar vom vedea, desigur...

Cristiana spunea...

4. Lasă apocalipsa, căci acolo se spune despre cu totul altceva, nu te mai speria degeaba, fii vitează cum te știu eu și vom fi bine, ai încredere!. Societatea încă nu se va schimba, așa cum am dori noi, cei schimbați – majoritatea oamenilor abia așteaptă să se reîntoarcă zilele ”dinainte”; perioada aceasta întărește numai oamenii – cei schimbați deja, celorlalți doar le umple ceva din sacul necesar pentru schimbare: se vor schimba, dar nu acum – ci doar când trăirile și încredințările lor bune, necesare schimbărilor în bine, vor ajunge la o masă critică (deci suficient de mult), însă atenție! la nivelul acesta de vibrație. Căci din viața viitoare, nivelul vibrației planetare va fi atât de înalt, încât automat oamenii vor reveni la manifestările lor înăltătoare dinainte, pe care cu toții le-am avut timp de milioane de ani până acum 6-7.000 de ani... Schimbările în profunzime, și mai ales conjuncturale, la nivele foarte joase ale vibrației planetare așa cum au fost în ultimele milenii, au nevoie de multe cicluri de vieți pentru ca ele să ajungă să ne modifice comportamentele, atitudinile. Unii dintre noi sunt mai avansați în schimbare, alții mai puțin, dar toți suntem pe același drum. Nu este nicio problemă, avem eternitatea de partea noastră!!!
Vom mai discuta în viitor despre toate aceste lucruri.
Resetarea nu este numai adevărul – adevărul resetează doar când experiența spirituală este foarte avansată, multă și profundă: în funcție de etapa de evoluție proprie în care este fiecare dintre noi, fiecare grup spiritual în parte. Trebuie mult mai multă muncă pentru a acoperi toată moștenirea vegetal-animală pe care o avem și noi, din evoluțiile anterioare, și ele sunt cu mult mai multe decât felurile despre care știm noi acum, pe Pământ.

Cristiana spunea...

5. Și nu ești chiar de loc nebună, ci BUNĂ cu toate încredințările tale; omul este așa cum este el azi, dar nu numai atât. Și eu am crezut că mă înșel – dar după ani buni mi-am dat seama că REZONEZ DOAR CU PARTEA BUNĂ A OAMENILOR, dar ei o folosesc preponderent pe cea rea într-o lume pe care o văd rea și au încredințarea că ei trebuie să se poarte ca atare: rău. Când le spun că este necesar să participăm NOI la construcția unei lumi mai bune, așa cum o vrem noi, dând noi personal exemplu – își văd singuri neputința de a merge cu curaj mai departe și doresc să se schimbe, conștienți și consecvenți. Dacă noi nu o facem – cine să o facă??

Cristiana spunea...

6. Da, staticticile acestea circulă tot timpul pe facebook și WhatsApp, dacă dispar de acolo, rămân oricum în circulație ani de zile – cu replici inteligente care le arată lor, celor ”de sus” că noi, ”ăi de jos” suntem deștepți și nu-i mai credem. Ceea ce se petrece însă acum nu a trezit pe nimeni la cruda realitate – DAR se întăresc cei deja treziți...
Fii tare, Simona, fii puternică, fii bună, fă-ți exercițiile zilnice de bunătate, toleranță, înțelegere, iubire!!! Să contribuim și noi cu puținul nostru la dreptate în strâmbăciunea din lume!...

Cristiana spunea...

7. Lasă praful din cosmos, alea vin permanent, ei nu mai știu cum să ne mai sperie ca să nu vedem realitatea... Meteoriți, praf, asteroizi, etc, e calea lor, e drumul lor, vin, trec mai departe, câinii latră – caravana trece... Stai liniștită, omenirea mai are ceva milioane de ani în continuare, iar Pâmântul încă mult mult mai multe !!! Te îmbrățișez, pe curând !!!