Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

miercuri, 5 februarie 2020

04. ALEGEREA AMPLASĂRII LĂCAŞULUI CONFORM DESTINULUI PLANETAR AL UTILIZATORILOR

Am vizitat pentru prima oară Peștera Ialomicioarei în anul 2001, la chemarea dlui profesor Grigore Albu Gral, Dumnezeu să-l odihnească în pace!... Era o dimineață frumoasă de vară și se planifica să mergem pe Platoul Bucegilor. Dar dânsul s-a întors către o tânără din grup și i-a spus că ar fi bine să mă ducă să văd peștera, până când ceilalți se vor pregăti pentru drumul pe Platou, spre Babele și Sfinx. 
Totul apoi s-a petrecut pentru mine ca în ceață... Eram copleșită, nu numai mental – căci mental vedeam tot interiorul ca un cristal luminos, într-o explozie de lumină, fără niciun punct întunecat, dar și fizic: mă simțeam protejată, înconjurată cu drag nespus de entitățile protectoare și lucrătoare din peșteră. Și, când am urcat chiar pe stânca numită Marele Preot, deși m-am așezat efectiv într-o baltă de apă (în stânga imediat fiind prăpastie), nu mai simțeam nimic neplăcut, nici oboseala drumului și urcușului, ci mă simțeam ca și cum cineva mă ținea în căușul palmei, cald și protector...
...Și azi îmi răsună în urechi vocea domnului profesor, orb, dar cel mai puternic văzător: ”Uitați-vă la Cristiana! Este complet schimbată...”
Da, Peștera Ialomicioarei, pe care am traversat-o de câteva zeci de ori de atunci, mi-a schimbat efectiv viața. Din anul acela am început studiile cele mai profunde: parcă până atunci fuseseră doar pregătiri, parcă toată viața mea lucrase cu mine pentru a ajunge astfel...
Am păstrat în suflet prezența entităților din peșteră și de fiecare dată când ajungeam acolo – mental sau fizic – veneau spre întâmpinare cu iubire, cu bucurie!!! Nu am mai putut merge din 2014, am aflat că, sub numele de modernizare făcută fără înțelegere față de comorile de spiritualitate din Peșteră, s-au distrus și ce mai rămăsese nedistrus din 2003 (când s-au făcut primele modificări și a fost spartă harta Atlantidei), și am simțit cum aerul acela de autenticitate s-a spart ca și în atât de multe alte locuri din țară... 
Energetica nu poate fi schimbată, normal, dar... 
Sigur, entitățile din peșteră mi-au spus că nu trebuie să mă întristez, căci noi, cei care am deschis ochii asupra acestor comori, ducem mai departe cunoașterea și înțelegerea noastră profundă, dăruind-o celor doritori...
Mi-am șters ochii înlăcrimați. Da, mergem mai departe povestind cu sufletul senin și cu toată căldura sufletului îndreptată către strămoși.
Către străMoși...




 I. IDEI PRINCIPALE
Alegerea cavităţii din munte s-a făcut având în vedere:
– folosirea peşterii pentru o perioadă extrem de lungă – de milenii – în egală măsură pentru Moşi, Călători ai Moşilor, dar şi oameni simpli (dar totuşi bine antrenaţi) în perioade mai apropiate de vremurile noastre: să trăiască şi să lucreze acolo uneori, în funcţie de sarcinile lor de destin;
– vibraţia locului este înaltă, dar echilibrată şi relativ constantă, fără a crea impulsuri vibraţionale deranjante asupra oamenilor: spre deosebire de alte locuri, sunt doar două puncte cu vibraţie încă şi mai înaltă, şi cu variaţii foarte mari;
– mişcarea fluxurilor energo-materiale este blândă în interiorul peşterii.
2. Activităţile Moşilor erau întotdeauna și fizice, și astrale și mentale cu mențiunea că punctual (pe spații punctiforme și timp de o clipă, sub o secundă) lucrau mental (ridicare de vibrație, materializare și remodelare) ștergând amprentele lucrării lor în mediul înconjurător; studiile Călătorilor Moşilor erau întotdeauna și fizice, și astrale, iar cele mentale erau în domeniul percepțiilor, comunicării și deplasării – niciodată în creație mentală; oamenii din aşezări aveau ca sarcină prioritară diminuarea activităţilor mentale (percepții, comunicări și deplasare), iar călătoriile astrale au rămas conștiente atâta vreme cât a putut fiecare om în parte: accentul conștient a rămas însă pe activităţile fizice.
3. În Peştera Ialomicioarei nu au lucrat Învăţătorii şi Măiaştrii aşezărilor, pentru ca impulsurile vibraţionale să nu-i influenţeze nici pe ei, nici oamenii din aşezările lor. Intrarea oamenilor în Peştera Ialomicioarei a fost mult mai târziu, când toate sarcinile de obişnuire cu viaţa fizică erau deja consolidate pe toate planurile. 

II. DETALII, DISCUŢII
Lucrările din interior au început mult mai devreme decât lucrările din exterior, de la megaliţii de pe platoul de pe vârfurile Bucegilor, la începutul perioadei de călătorii spirituale – adică imediat după obişnuirea oamenilor de pretutindeni cu mediul fizic nou şi cu corporalitatea fizică. 
La început, Peştera Ialomicioarei a fost folosită de Moşi nu pentru a locui acolo – Moşii nu au avut spaţii anume de locuit, de dus o viaţă ca a oamenilor pe care îi ajutau, după tipicul necesităţilor omeneşti. Dar au asigurat Călătorilor care se adăposteau în lăcaşuri ca Peştera Ialomicioarei spaţii speciale pentru instrucţiuni privind lucrări, activităţi pentru oamenii din aşezări. Pentru Călători erau amenajate locuri interioare pentru dus o viaţă mai apropiată de cea obişnuită a oamenilor fără însă ca în incinte să se desfăşoare activităţi casnice, creative, lucrative de felul celor pe care le realizau în casele de călători din drumurile lor: la care au lucrat singuri sau, mai târziu, împreună cu drumeţii din așezări, în călătoriile lor spirituale.
Corporalitatea Moşilor, după ultima glaciaţiune a rămas la un nivel mediu pentru mult timp, pentru a nu consuma din fluxurile planetei care se adapta la noile sale direcţii existenţiale, pentru a nu deranja biosistemul planetar – intraplanetar (vieţuitoare până la mamifere) şi individual (mamifere sălbatice şi oameni):
– structurile profunde mentale ale Moșilor s-au închis o vreme, cât au născut primii lor copii și au rămas în stare latentă, asemenea tuturor copiilor lor;
– celelalte structuri corporale ale Moșilor au rămas la un nivel necesar altor lucrări ale lor, având o funcţionalitate la fel ca şi înainte: de la mediu la maxim.
În acest fel Moşii au rămas la un nivel maxim-omenesc al timpurilor, în timp ce oamenii au rămas la nivel mediu, de la care au fost tot timpul în diminuare de nivel mental-astral, accentul fiind pus în continuare pe activităţi fizice. După un timp după ajungerea copiilor lor la maturitate, Moşii au reluat activităţile mentale avansate, pentru a-i ajuta pe oameni în modul stabilit dinainte, adică cu o deosebită complexitate. Dar în continuare, spiritele umane au folosit prin voința lor părţi sau seturi de raze din radiaţia lor totală care aveau frecvenţe din ce în ce mai joase, după cum se diminua treptat şi vibraţia mediului planetar şi, implicit, după cum se diminua vibrația corpurilor materiale din întregul lor sistem și ale celorlalte viețuitoare din biosistemul planetar. 
Dar dacă activităţile curente ale Moşilor au rămas în vremea noilor începuturi la un nivel mediu al populaţiilor umane dinainte de ultima glaciaţiune, oamenii ocupaţi preponderent cu activităţi fizice au păstrat doar percepţiile lor, folosindu-le în programul de instalare a activităţilor şi percepţiilor fizice în viața curentă. Foloseau activităţi astrale – conştiente, prin voinţă, nu se punea problema de a face ceva inconştient dar ştiau că va veni o vreme când aşa va fi: făceau cercetare – dar mai puţin cosmică (doar generală, legată de activităţile curente ale vieţii) şi mai mult planetară, cercetând pământurile, apele, fenomenele atmosferice, vegetaţia şi animalele – căci toate erau relativ noi. Nu ca fenomenologie existentă în zona universului pe care o cunoşteau foarte bine, ci sub noile forme care constituiau noul Pământ în mijlocul noului Cer: noutatea era relativă, căci le ştiau dinainte – dar le retrăiau acum prin prisma simţilor, trăirilor fizice. 
Se bazau în activităţi curente pe percepţie mentală: ceea ce azi numim popular clar-simţuri şi foarte mult percepţia de vibraţie fundamentală, apoi percepţii fizice – vizuale, auditive, de gust şi de miros, tactil de asemenea, toate necesare pentru orientarea trecerii de la obişnuinţa mentalului creativ şi total-consultativ cu care fuseseră obişnuiţi – la percepţii fizice în limita nouă a dotării corporalităţii de tip fizic şi eteric. Foloseau mentalul pentru conştientizări spaţiale, dar şi temporale, pentru amintiri din vieţile anterioare, dintre cele pe care le puteau folosi acum, adaptându-le la viaţa fizică: la un nivel calitativ maxim, urmărind executarea conştiincioasă a lucrărilor, conştienţi fiind că forţele de conștiență și de conştiinţă se vor diminua şi ele treptat, şi vor rămâne la nivelul de experienţă personală de care erau conştienţi că o au, mai mult sau mai puţin. 
Conştienţa şi conştiinţa – pe care le-am detaliat în studiile anterioare au rămas la nivel înalt o lungă perioadă de timp, profnde și înalte, din obişnuinţele vechi, mentale, astrale şi cauzale. Omul continua să menţină legături permanente cu entităţile astrale îndrumătoare proprii, corectând permanent cele care erau deja ştiute din alte experienţe proprii, de pe alte planete, din alte cicluri fizice de vieţi. Toate eforturile erau realizate cu maximă conştienţă, cu maximă conştiinţă înălţată, bazându-se permanent şi pe programele trăite sub îndrumarea paznicilor din străvechimi . 

Lucrările în Peştera Ialomicioarei au fost realizate nu pentru un viitor al Călătorilor, ci pentru ca imediat lăcaşul să fie folosit pentru o instruire curentă a Călătorilor de către Moşi. Aveau nevoie de acest fel de instruire pentru ei înşişi, Moși și Călători, nu numai pentru cei ajutaţi din aşezări, căci era necesară și Călătorilor o reîmprospătare a cunoașterilor și percepțiilor în noile condiţii. Călătorii – secundari avansaţi şi experimentaţi în această zonă a universului, aveau nevoie de orientări diferite, în funcţie de blocurile spirituale piramidale aflate la evoluţii pe Pământ, orientări în particularităţi de evoluţie specifice lor în locuri cu vibraţie joasă. Oamenii nu le cunoașteau personal (ştiau doar la modul general că există) şi erau – sunt – pe Pământ tocmai pentru a şi le cunoaşte, recunoaşte chiar şi numai superficial conştientizate, urmând să şi le analizeze în condiţii optime în acele vremuri, dar foarte profund numai în locurile de unde veneau, acasă, în locuri cu vibraţii foarte înalte şi având o corporalitate cu simţuri mult mai multe; numai așa putem cu toții să pătrundem în memoriile noastre cuprinzătoare, folosind toate puterile noastre energetice radiante. 
Aici, în condițiile de acum și de aici, trebuie să înțelegem diferențele și să le folosim fără părtinire: să ne înțelegem pe noi înșine și pe toți cei din jurul nostru. 

Să reținem că nici Zalmoxis, nici ceilalţi Moşi nu locuiau undeva anume, special pentru ei înşişi; de asemenea nu erau „şefii” nimănui, Zalmoxis nu era „şeful” Moşilor aşa cum credem noi azi că este orice conducător. Chiar dacă spunem îndrumători este altceva decât, să zicem, sfătuitori prin experienţa pe care o aveau în toate universurile materiale, experiență extinsă pe care se sprijineau în mod egal, chiar dacă se concentrau în Universul Fizic: asta este necesar a fi înţeles pentru noi, cu privire la monadele centrale, aşa cum era – este – şi Zalmoxis, și mare parte din Moși. 
Zalmoxis coordona lucrările realizate de grupări de Moşi din toată aria lui de cuprindere, adică atât cât putea cuprinde profund din continent, în radiația lui: pentru că urmărea și constituția continentală, și biosistemul local, și oamenii-creatori avansați din regiunea aceasta. Să ținem cont că lucrările Moșilor sunt extrem de numeroase și de complexe, nu numai cele despre care discutăm în aceste studii. 
Lăcaşurile erau folosite de Călătorii Moșilor și de Moși – este mai corect să spunem aşa decât „locuite”. În studiile anterioare am discutat şi faptul că, în regiunile de deal din părţile fără munţi, casele de drumeți din așezări nu erau numai pentru ei, ci şi lăcaşuri pentru activităţile lor sub îndrumarea Moşilor; ele fuseseră create „sub deal” – aşa cum în alte părţi erau „sub munte”. Este de reţinut faptul că, aşa cum spun legendele de pretutindeni, acolo unde erau munţi, Moşii (Bătrânii, Patriarhii, Vracii, Nemuritorii) au desfăşurat activităţi în lăcaşuri naturale – de tip peşteră – sub/în munte sau între şiruri de dealuri sau de munţi, în desişurile codrilor. Acolo unde relieful nu permitea nici una dintre asemenea variante, s-au realizat primele piramide create de noii oameni, după ultima glaciaţiune: căci piramide au fost create de oameni în străvechimi, înainte de ultima glaciațiune, dar nicidecum nu au fost create din blocuri de piatră, din materiale planetare, pământoase sau pietroase, cu fel de fel de adaosuri metalice, cristale, etc. – ele au fost create pe principiul creaţiei materiale mentale, prin asamblarea unor piese create mental simultan, prin compactizări de fluxuri de filamente energo-materiale. Nicio astfel de piramidă nu a supravieţuit glaciaţiunilor, dar principiul general al creaţiei, întreţinerea şi funcţionarea lor a fost păstrat în memoria omenirii având drept model acele prime piramide: chiar imediat după absorbirea apelor şi uscarea pământurilor, după ultima condensare a plafonului ceţos din trecut, s-a trecut la crearea diverselor feluri de construcții, pe toate continentele și pe unele insule, după necesități. Chiar înainte de refacerea biosistemelor continentale au început lucrările de construcţie a primelor aşezări umane şi a unor construcţii de interes general. Aşezările restrânse de la începuturi erau chiar locuite de Moşi, pentru ca ei să dea naştere oamenilor pentru refacerea populaţiilor omeneşti. După primele întemeieri de familii sub îndrumarea lor, oamenii cei noi aveau să plece în spaţiile de mult hotărâte, pentru înfiinţarea aşezărilor lor proprii şi organizarea în felul care se va activa mult timp începând din acel moment. 
Chiar din acele începuturi s-au format îndrumători la nivelul noilor așezări:
1. Măiaştrii așezărilor: pentru îndrumări privind practicarea meseriilor. La început astfel de îndrumători s-au format pe loc, în familiile lor – până la retragerea Moșilor din mijlocul noilor așezări. După una dau două generații de oameni, cei ce aveau în destin să devină Măiaștri se năşteau în aşezări, după care plecau în lăcașuri depărtate, și erau formaţi de către Moşi, în funcţie de specificul spiritual al populaţiei aşezărilor: în lăcaşurile amenajate pentru îndrumare, despre care discutăm. După terminarea orientărilor și adaptărilor lor, se reîntorceau în aşezarea natală, urmând să lucreze cu Măiastrul de meserie proprie, până la retragerea celui vechi din destinul fizic; Măiastrul trecut în astral, ca entitate astrală, rămânea în continuare ca îndrumător astral cât era necesar în viaţa noului Măiastru. Avea să rămână îndrumător în continuare pentru întreaga sa familie și pentru fiecare om în parte, în direcţia meseriei pe care o practicase. Noul Măiastru prelua periodic îndrumările aduse de Învăţători de la Călătorii Moşilor: îndrumări generale pentru lumea întreagă și pentru propria așezare, precum şi îndrumări speciale pentru meseria sa, extinse pentru experiența personală;
2. Învăţătorii așezărilor: preluau îndrumările, în totalitatea lor, de la Călătorii Moşilor, le analizau împreună cu ei şi le discutau urmând particularităţile spirituale ale grupului spiritual întrupat în aşezarea proprie; apoi le duceau în aşezarea proprie, le discutau în primul rând cu Măiaştri, oferindu-le îndrumările specifice fiecărei meserii în parte şi legăturilor între toţi Măiaştrii aşezării. În continuare, aveau discuţii împreună cu fiecare locuitor în parte şi cu întreaga familie la un loc, având în vedere particularităţile încă şi mai profunde, spirituale, ale manifestării fiecărui om în direcţiile îndrumărilor momentului, precum şi împletirea înclinaţiilor în manifestare în cadrul familiei şi aşezării întregi, analizând cu fiecare familie ceea ce se dovedea necesar împletirii vieţilor tuturor în aşezare; 
3. Călătorii Moșilor: facem această specificare de fiecare dată, ca să înțelegem și să reținem că ei nu trăiau și nu aparțineau cu lucrările lor unei așezări anume, ci trăiau în munții unde se aflau locurile de legătură cu Moșii (cum a fost Peștera Ialomicioarei): locuiau pasager în casele de drumeți, de călători sau în locurile de contact cu Moșii. Astfel de organizări erau duse de oameni puternici, foarte pricepuți, cu experiență mental-astrală și fizică avansată, extrem de bogată. Erau experimentați în cunoașterea vremurilor, secundari puternic universalizați, iar sarcina lor centrală era circulaţia permanentă între locurile lor și așezări, ducând îndrumărilor de la Moşii care se retrăseseră din așezările dintâi, lucrând în marginea lor cu Călătorii, venind în locurile de contact cu ei cu puțin timp înainte de momentul plecării Călătorilor spre așezări, ducând îndrumările primite de la Moși. Călătorii se năşteau în aşezări, plecau la un moment dat al vieții lor de familie din așezarea natală pentru orientări luate de la Moși, dar nu se mai înapoiau în aşezarea natală pentru a trăi alături de cei în mijlocul cărora se născuse. În funcţie de destinul său, un Călător putea aparţine uneia dintre aşezările pe care avea să le deservească în calitate de Călător, sau să nu mai conlucreze cu învăţătorul aşezării natale. Dar contribuia la desfăşurarea procesului de îndrumare a tuturor Învățătorilor din așezări prin consfătuirile şi studiile pe care le realizau împreună toţi Călătorii dintre regiune. 
Cu toţii contribuiau la configurarea folosirii îndrumărilor moşeşti. 
De asemenea, în plus, aveau sarcini privind pregătirea oamenilor din așezări pentru drumeţii spirituale: şi în pământurile natale, adică cele cu vibraţii apropiate, dar şi în regiunile de pe planetă cu vibraţii foarte diferite, cu populaţii diferite şi omeneşti, şi cu alte specii de vieţuitoare terestre, aeriene şi acvatice.
Toate pregătirile pentru astfel de sarcini, prin îndrumări de la Moși, erau necesare, căci vibraţia medie planetară era mereu în diminuare, iar oamenii cunoscători lucrau şi pentru a se pregăti de diminuări succesive, dar şi de viitoarele creşteri care aveau să vină după ajungerea la minim vibrațional planetar, creșteri care aveau un specific diferit de vibrațiile în diminuare și minime. 
Să reținem că toate popoarele au trecut prin astfel de organizări; toate popoarele aveau până acum 6-7-8.000 de ani astfel de cunoașteri, iar tradițiile lor, acolo unde nu au fost distruse sau deviate, arată clar astfel de cunoașteri, chiar dacă conducerile nu au avut interesul să ofere sau să lase să existe în continuare cunoașteri avansate, lăsând propriile popoare în necunoștere, înlănțuindu-le în sclavie, sărăcie și multe deviații pentru a putea să le controleze și să le speculeze.
În acele timpuri, toată lumea știa că vremurile grele vor fi scurtate prin lucrări de amploare realizate de coordonatorii tuturor, de Făuritorii Dintâi cum îi numeau geții: știau că va fi o aducere mai rapidă de fluxuri proaspete din barierele de aprovizionare cu fluxuri care vin permanent din Universul Central: împrospătarea aerului avea să aducă pe Pământ, dar şi în toate ”cerurile” (spațiile dimensionale paralele le numim noi azi) văzute de ei cu ochii lor sau cu mintea lor. Avea să vină din nou Lumina Albă, Lumina Mare, care fusese înainte de Întunecarea Luminii. Erau perfect conştienţi că Lumina zilelor lor se întuneca din ce în ce mai mult. Azi noi spunem că vibraţia scade sau creşte, luminiscența scade (sau crește), la fel ca și sunetul fundamental (”Cântecul Lumii”, numit în vechime), toată lumea socoteau lucrurile cu precizie conform simţirilor lor profunde și extrem de bogate. Ar fi bine să revedem studiul „Variaţia vibraţiei medii zonale” ca să ne împrospătăm cunoaşterea cu referire la acest fenomen specific zonei I universului, unde se află galaxia noastră. 
După adaptările oamenilor şi obişnuirea lor cu viaţa fizică, în familie şi în aşezare, Moşii şi Călătorii lor s-au retras, iar în aşezări au rămas Măiaştrii şi Învăţătorii Moşilor. Vom discuta separat despre această perioadă – rădăcina multor obişnuinţe ale poporului nostru, chiar până în zilele noastre, despre care nu mai ştim de mult timp, din nefericire.

În Peştera Ialomicioarei, despre care vom discuta în studiile următoare pe larg, nu intrau nici drumeţii în călătoriile lor spirituale, discutate anterior pe larg, nici Învăţătorii şi nici Măiaştrii din aşezări. Vibraţia locului era foarte înaltă; Învăţătorii şi Măiaştrii o puteau lesne suporta, dar le-ar fi activat memorii şi radiaţii spirituale purtătoare de informaţii pe care nu toată lumea din aşezare le-ar fi putut aplica în acel moment: le cunoșteau cu toții, dar nu mai avea toată lumea putere să le aplice. Nimeni nu avea nimic de ascuns nimănui, iar toţi oamenii ştiau bine acest lucru, inclusiv motivaţia concretă a derulării lucrurilor în acest fel. 
Lăcașurile nu au fost alese neapărat când s-au ales locurile pentru așezări, dar Moșii știau bine ce trebuia ales pentru lăcașurile în care aveau să formeze specialiști (cum îi numim azi) pentru îndrumarea oamenilor de pretutindeni. 
Este necesar să ştim un lucru în plus, legat de alegerea acestui loc, nominal privind Peștera Ialomicioarei. Câteva alte peşteri din Carpaţii Meridionali ar fi fost bune pentru un astfel de lăcaş, prezentând o energetică asemănătoare, însă fluxurile puternice circulante în acele locuri nu puteau fi suportate de oricine pe termen lung. Peştera urma să fie destinată Moşilor şi Călătorilor lor, ca să fie locuită temporar, pe timpul dinaintea solstiţiilor – şi oricum nu pentru o lungă perioadă, aproximativ lunile noiembrie-decembrie pentru iarnă şi mai-iunie pentru vară. În rest cu toţii aveau alte treburi de făcut, intinerante de cele mai multe ori. Dar pe de o parte, după plecarea Moşilor, urma ca în continuare Călătorii să locuiască în interior, modelând manual sălile interioare pentru necesități umane pe termen lung, iar după un alt timp în incintă urmau să se desfăşoare lucrări pregătitoare pe plan politic pentru daci, urmând să locuiască o parte dintre Moşii care aveau să rămână în continuare, precum şi Călători ai lor şi unii dintre conducătorii politici ai ţării. Pentru odihna lor era necesar ca energetica interioară să fie echilibrată, constantă, fără a crea impulsuri energetice puternice asupra oamenilor. Exemplul cel mai bun, pentru locuri care nu puteau fi astfel folosite, este peştera Polovragi, unde fluxurile foarte puternice pot fi chiar fotografiate cu aparatele digitale de azi: ele ar fi perturbat în toate timpurile activitățile mental-astrale ale utilizatorilor – oamenii, oricât de puternici ar fi, nu mai erau în puterile lor corporale ca pe vremuri. Nici Peştera Ialomicioarei nu este perfect moderată din acest punct de vedere, dar sunt doar două spaţii interioare de acest fel – la intrarea în peşteră şi în fundul peşterii (actual), acolo unde se află un culoar care azi este permanent inundat. În rest, pe o porțiune foarte lungă din spațiul peșterii, fluxurile sunt blânde, au o mişcare blândă şi astfel pot fi permise impulsuri accentuate rare – dar suficient de slabe pentru ca ele să impulsioneze pe cei care locuiesc acolo mai mult timp, şi câte puţin pe orice vizitator de ”ieri” și de ”azi”, pregătind astfel în schimb spiritul pentru schimbările care vor veni, activând treptat, lin, memoriile corespunzătoare vremurilor în care asemenea puncte de impuls au fost create. 
Vom detalia toate acestea în studiile următoare. 

20 de comentarii:

George spunea...

Un astfel de comentariu atît de amănunţit nu am găsit nicăieri,deşi citesc dar şi practic anumite tehnici de spiritualitate- Rugăciunea permanentă,Meditaţia ,asane ,ritualuri străbune, purificări, detoxifieri -cînd simnt nevoia...... Mă bucur că am găsit acest material în care CINEVA se axează în mod explicit şi asupra comorilor spirituale ale neamului meu. Mi-am dorit din tot deauna să intru în peşterile Ialomicioara, Polovragi, nu departe de mine în munţii Godeanului se află o peşteră în care mi-am propus ca în acest an de graţie 2020 să o vizitez. te rog să mă primeşti cu inima deschisă,dacă poţi să mă scanezi -energetic- deoarece te simnt extraordinar de puternic în cîmpul meu ! Mulţumesc încă odată. Dacă vrei şi esti curioasă să mă cunoşti cel puţin virtual ,mă găseşti pe pag. mea F.book la adresa LUMINA,EU-SPIRIT,UNDE PUTEM SCHIMBA ŞI CÎTEVA OPINII. MULŢUMESC ÎNCĂ ODATĂ ! GeorgedeDrobeta.

Cristiana spunea...

Mulțumesc pentru apreciere, George, dacă vrei și ai timp, găsești și etichetele: ”Poveștile Geților” și ”Platoul Munților Bucegi”. La ”Peștera Ialomicioarei” abia am început și am în plan și peștera Polovragi, Rarăul, Ceahlăul, regiunea numită Țara Luanei (Boziorul Buzăului, Aluniș, mân. Ciolanu de discutat deocamdată), mânăstirile fortificate din nordul Bucovinei și apoi și altele pe care le am în program de studiat. De asemenea îți recomand și site-ul meu www.bucuria-cunoasterii.ro, e mai tehnic, dar interesant (acolo am început și viețile mele anterioare, la Studii Istorice, care vor avea cam peste 35 de capitole). Mai discutăm !!! Spor în tot ceea ce faci!!!

Cristiana spunea...

Tot pentru George: am intrat pe blogul tău FRAGALACTICI http://anghelgeorge05.blogspot.com/ și am văzut că apreciezi și călătoriile astrale; ai o etichetă și aici, Studii prin călătorii astrale, poate găsești ceva interesant și pe acolo.

simona spunea...

In pestera se gaseau cumva desene? Ma intereseaza un hexagon care are unghiurile opuse legate prin diagonale .Au existat cumva trei linii paralele ,sau mai multe pictograme cu trei linii paralele ,cea din centru fiind ceva mai scurta? Litera E ;N sau 11 ,K ,L ?
Ce sunt sferele din a doua poza ?
Entitati ? Si atunci acolo e un loc unde se intrepatrund doua lumi ?
Aici era un loc in care omul (bine nu oricare )putea sa faca dedublare corporala si sa vada orice continent ,tara ,loc anume ?Sau nu era nevoie de dedublare?

simona spunea...

”Omul continua sa mentina legaturi permanente cu entitatile astrale ajutatoare propri ”.Adica aveai o nelamurire si puteai sa intri in contact cu astralul si erai ajutat sa-ti aduci aminte sau vedeai rezolvarea ?
Iubito ma uimesti si ma faci sa ma intreb din nou :”cine suntem noi?”.
Ma crezi sau nu asta -mi ziceam si eu despre piramidele atlantice dar si despre toata creatia lor ,ca au fost create mental in universul eteric si cumva aduse aici pe Pamant.Si despre cele din Egipt am impresia ca totusi initial a fost consultarea eterica inainte de creatie si sunt sigura ca ascund mult mai mult .(e tarziu pe maine).

simona spunea...

Dar ceva imi spune ca si piramidele din Egipt au fost realizate prima data in plan eteric sau cel putin inspiratia a fost de acolo .Si ca au fost suprapuse peste configuratia stelara Orion si ca de fapt erau folosite ca niste emitatoare telepatice (Robert Bauval).
Existau acum 12000 portaluri de trecere intre universul eteric si cel fizic ?Sau mai bine zis au existat vreodata ?

Cristiana spunea...

1. Nu, nu sunt desene propriu zis în peșteră, sunt hărți realizate în relief, precum și chipuri umane realizate foarte inteligent și original: privind în lumină indirectă, neregularitățile unor pereți determină apariția unor chipuri umane prin jocul de lumini și umbre: o întreagă tipologie de fețe care redau sentimente umane – noi am numărat pe o lespede aflată deasupra scărilor care urcă în unghi drept către Sala Marelui Preot cca 25 de chipuri umane. Pe peretele de peste șanțul de la stânga megalitului Marele Preot este o porțiune ovală, clar delimitată de restul peretelui, unde de asemenea sunt chipuri umane. Dar pentru ca jocul de lumini și umbre să se creeze, este necesar să fie luminate de la depărtare și oblic (de aceea sunt poziționate sus, pe lespezi aflate la înălțime destul de mare) pentru ca neregularitățile să producă umbre: când le-am fotografiat în lumina blitzului era doar perete stâncos – nimic altceva. Cu greu am fotografiat Bătrânele (sau Ursitoarele, sau Vrăjitoarele) de pe marginea peretelui din dreapta când se coboară la Cascade: Ursitoarele se uită către două elemente trasate cu claritate prin șanțuri ca să se realizeze un relief – la fel ca și cele din Sala Hărților. Pe o lespede aflată deasupra scărilor este schițat astfel un cap de atlant: cu fața prelungă pe orizontală (ca un bot scurt, așa erau capetele atlanților datorită masei mai bogate a creierului – corpul calos era foarte dezvoltat creând alungirea puternică a capului: vezi capetele unor oseminte descoperite, sau ale oamenilor care azi suferă de sindromul Marfan – ca formă, creierul lor nu este dezvoltat ca un cap de atlant, dar au înclinația și forma rămase ca o ușoară moștenire din trecut; craniile vechi descoperite NU SUNT DE ATLANȚI, ci ori modelate agresiv la creșterea capului copilului, ori dacă sunt foarte vechi ele aparțin unei subspecii străvechi cu spirite în evoluții începătoare) și cu aura sahasrarei aplecată mult spre spate (azi este în poziție verticală deasupra capului).
Iar sus, pe peretele vertical de la dreapta capului de atlant, este trasat conturul părții nordice a României, care oferă mesajul privind locul până la care geții puteau rămâne în siguranță în fața popoarelor slave – conturul frontierelor de nord, actuale, ale României.
Am ”deconspirat” o parte din lucrările viitoare!
În stânga Marelui Preot, ascunsă într-o nișă (grotă mică) cu deschidere înafară (se poate doar privi înăuntru, numai un copil mic se poate strecura, dar spațiul este mic și înăuntru) se pot vedea două lespezi cu o scriere regulată săpată în piatră, de sus până jos, un fel de scriere runică. Pe lespedea din dreapta deschiderii este sculptat chipul întreit – omul copil-matur-bătrân. Amănuntele vin în articolele viitoare.

Cristiana spunea...

2. Da, sferele sunt entități astrale. Nu se întrepătrund două lumi, coexistăm în același spațiu unii întrupați cu corp fizic de manifestare, alții cu corp astral de manifestare.
Da, una dintre metodele folosite de Călătorii Moșilor era și cercetarea astrală – nu este corect să o numim dedublare corporală. Dar într-adevăr capacitățile mentale ale Călătorilor Moșilor puteau merge către o percepție+analiză profundă, dar se folosea în egală măsură și călătoria astrală, pentru a derula sarcini împreună cu entitățile astrale ajutătoare de destin; azi avem nevoie uneori și de călătorie astrală pentru a simți în mai mare profunzime evenimentele sau structurile cercetate, dar mulți oameni preferă percepții mentale în locul călătoriilor astrale, de frică sădită în noi de biserică, de conducerile care păstrează pentru ei călătoriile astrale - în schimb ne amenință în fel și chip pe noi, poporul, ca să nu ne deșteptăm prea repede (dar ei știu bine că nimic nu poate fi evitat). Percepția mentală poate fi realizată și din mers, și cu ochii deschiși – în timp ce noi, azi, nu putem efectua călătorii astrale decât în stare de nemișcare a corpului fizic și cu ochii închiși. Se confundă deseori mentalizarea cu călătoria astrală – am scris detaliat despre acestea la eticheta ”Studii prin călătorii astrale”.

Cristiana spunea...

3. Legătura cu entitățile astrale proprii de destin pe vremurile acelea nu era atât de simplistă, omul nu cerea lămuriri dacă avea nelămuriri: pentru că experiența lui (a oricărui om) era totală – nu intervenise nici un fel de uitare încă, uitarea s-a instalat mai întâi la migratorii rupți de pământurile lor natale, apoi au indus-o prin obligare și pedeapsă cruntă tuturor acelora care au început să depindă de ei (războaie, sclavie, alte forme agresive de impunere care au fost aduse de religii și apoi de politici laice).
Legătura cu entitățile astrale aveau un caracter practic; era vorba despre calitatea execuțiilor creative în viața curentă. Entitățile atrăgeau atenția atunci când elemente deviante apăreau în creația fizică – când discutăm despre viața fizică (în stare de trezie, în stare cerebrală alfa cum o numim azi) și aprofundarea prin analize, relaționare cu alte popoare pentru îmbogățirea experienței aveau loc pe timpul călătoriilor astrale speciale pentru cercetare, sau pe timpul somnului, mai amplu, mai depărtate, cuprinzând toată galaxia.
De viețile anterioare nici nu mai discutăm, căci nimeni nu uita absolut nimic, cum mai spus, mai sus. Mai ales la populațiile tradiționale (nu migratoare), care erau mult mai dese acum câteva mii de ani, cum erau cele din Asia Centrală, Africa, America de Sud și Insulele din Pacificul de Sud.
În Africa și America nu a impus nimeni nimic, uitarea s-a instalat treptat în perioada cu minim de vibrație planetară și instalarea vieții agresive (războaie, sclavii, etc.) și populațiile tradiționale și-au păstrat în general o cultură bazată pe TRADIȚII (vezi șamanismul african, sud-american, maori) dar și pe spații întinse din Asia Centrală, India, Indonezia, insulele Pacificului. Asta este cultura lor tradițională, care la noi a fost înlocuită cu cultura tradițională a iudeilor, evreilor. Chiar și șamanismul siberian trebuie considerat tradițional, deși a fost confiscat de la 1900 de guvernele rusești și șamanii au fost obligați să se ascundă.
Multe de spus...

Cristiana spunea...

4. ”Noi” suntem tot cei din vremurile străvechi, redescoperim treptat asta. Dacă nu ni se impunea, de către conducerile hrăpărețe, renunțarea la capacitățile noastre mentale și astrale, la intuiții și clar-intuiții, nu ni s-ar fi terminat niciodată viețile frumoase, înalt-spiritualizate. Dar suntem într-una din rarele societăți atipice despre care am mai discutat pe larg, poate citești și comentariile trecute!

Cristiana spunea...

5. NICI O PIRAMIDĂ, NICIO ALTĂ CREAȚIE nu a fost realizată în alt univers, în alt spațiu și adusă aici ”cumva”. Nicăieri nu a fost vreo consultare eterică – nicio entitate eterică nu colaborează în acest fel cu oamenii, ci numai ENTITĂȚILE ASTRALE CARE POT FI AJUTĂTOARE PENTRU OAMENI. Entitățile eterice sunt ajutătoare pentru restul biosistemului planetar, chiar dacă pot comunica și cu mentalii înaintați sau cu noi când suntem în călătorii astrale. Entitățile eterice au sarcini foarte complexe, de aceea de comunicări se ocupă entitățile astrale. Cele astrale au o specializare corporală mult mai apropiată de specificul corporalității umane, dedicată creației materiale în principal.
(Se pare că ai pierdut mai multe dintre răspunsurile mele la întrebările tale, când ai timp reia comentariile la postările anterioare și abonează-te la primirea comentariilor pe email – este o căsuță pe care trebuie să o bifezi la fiecare comentariu pe care îl scrii aici). Oricum voi dezvolta mult tema entităților astrale, a tuturor entităților.

Cristiana spunea...

6. Da, piramidele ascund ”ceva” – ele nu au fost create pentru a fi morminte – doar au fost ulterior folosite uneori ca morminte într-o epocă în care oamenii chiar credeau că morții vor putea reînvia cândva, concret – nu prin reîntrupare în alte corpuri. Ele au fost la origine create ca instrumente de echilibrare vibrațională a tuturor corpurilor din sistemele corporale umane: majoritatea lor sunt pentru cele 7 corpuri pe care le au majoritatea oamenilor, doar Marea Piramidă (Keops) este instrument pentru 9 corpuri (în plus enesic și supraenesic pentru ajutătorii secundari planetari) și tocmai de aceea se numește ”Marea” - și nu pentru că ar fi înaltă decât altele (se poate observa lesne asta). De asemenea piramida de la Saqqara (în trepte) sau piramidele din Sudan (în două părți de mărimi diferite între care se face o trecere lină, de la o mărime de bază la cea dinspre vârf) sunt de asemenea departe de a fi fost construite inițial ca monumente funerare: au fost construite tot ca instrumente pentru întărirea activităților mentale deosebite, pentru preoții care aveau absolută nevoie de o putere constantă (echilibrată) în vederea derulării activităților lor mentale și astrale.

Cristiana spunea...

7. Nu, nicio construcție nu a fost realizată în plan eteric și transferată în plan fizic: ai avut probabil o intuiție de ceva din viețile tale anterioare sau ai fost influențată și de ideile citite pe site despre creația mentală: creație din materii eterice în care se inserau elemente fizice (particule care condensate formează praful fizic, cu compactizări diferite în funcție de necesități).
Inspirația piramidelor a fost din creațiile dinainte de ultima glaciațiune, primele piramide fiind create cam acum 20 milioane de ani în nordul Americii de Sud.
Amplasarea piramidelor de la Gizeh (sau Giza) a fost aleasă în mod special pe acel teren și în această structură, pentru ca generațiile următoare să știe că acolo, în acea constelație, se află un loc prin care se face o trecere pentru blocurile de călători care vin în această parte a galaxiei: dar Centura Orion nu este ceva care să influențeze în mod special Pământul, ea este ceva asemănător unui punct pe un drum pe care se află o stație pentru călătorii care se odihnesc puțin; dar blocurile spirituale piramidale care au venit pe acolo pe Pământ nu se opreau propriu zis acolo, ci aveau parte de un ajutor de reechilibrare vibrațională prin intermediul structurilor particulare ale locului: care pentru călătorii prin zona aceasta este resimțită ca atunci când noi ne relaxăm, ne odihnim.
Peste tot sunt semne pentru populațiile care își vor aminti în aceste timpuri despre ei înșiși, cine sunt, de unde vin, pe unde se vor întoarce ca să plece acasă. Este după câte știu eu, primul și ultimul punct de revenire prin același loc prin care au venit, acum 20 milioane de ani (primele) sau acum 1 milion (ultimele) blocuri spirituale piramidale. În călătoriile astrale, generații după generații de preoți egipteni călătoreau spre Centura Orion, cercetând și cunoscând amănunte ale călătoriilor generale spirituale.

Cristiana spunea...

8. Multe situri poartă diverse feluri de cunoașteri (vom vedea în amănunt și la noi în țară) pe care nu le-am descoperit încă. De exemplu, se crede că piramidele emit în ultima vreme șuvoaie de energii către univers cu destinații necunoscute. Dar de fapt piramidele au fost create în locuri speciale, pentru chestiuni speciale; astfel majoritatea – cele create începând cu mileniile V-IV î.H. – au fost create pe un canal eteric matriceal vertical pe suprafața pământului. Acuitatea aparatelor noastre din ultima vreme a determinat descoperirea acelor canale, care apar ca niște șuvoaie drepte de energie albă; sunt canalele eterice matriceale ale planetei, cu vibrația cea mai apropiată de vibrația corpurilor noastre eterice. Dar canalele sunt acolo de la formarea planetei, iar piramidele au fost create astfel încât pe linia perpendiculară care coboară din vârful lor (sau din centrul platformei la piramidele care au formă de trunchi de piramidă, mai ales cele din Mexic) să existe un asemenea canal pe care preoții îl vedeau clar, la fel ca și alte nenumărate canale matriceale. Unele piramide au avut la origine chiar un canal drept (culoar) care cobora din centrul platformei superioare, special creat pentru derularea diverselor activități în templele amplasate chiar pe platformă. În ultimele milenii au fost acoperite.

Cristiana spunea...

9. Nu se poate spune că erau piramidele emițătoare telepatice, dar cum scriam mai sus, ele sunt la origine stabilizatoare vibraționale pentru cei ce derulau activități mental-astrale: printre care și corespondența mentală între persoane sau grupuri de persoane aflate la mare distanță unele de altele (de regulă pe continente diferite). Zidurile din America de Sud cu capete reliefate pe ele arată clar cum aveau loc asemenea transmisiuni nu numai pe gând, ci pe comunicare verbală și viziune în același timp – așa cum vorbim noi azi prin web-cam. Moșii nu aveau nevoie de piramide, Călătorii foloseau la noi în țară alte metode, despre care vom discuta în viitor. În general în popoarele tradiționale ajutătorii nu aveau nevoie de piramide, dar în timpurile cu vibrație planetară minimă au folosit și ei diverse instrumente.

Cristiana spunea...

10. Nu, nu a existat niciodată un ”portal” de felul celor imaginate de noi azi între partea eterică a planetei – răspund exact propoziției tale ca să discutăm din toate punctele de vedere, cu corecțiile necesare. Nu există un univers eteric, iar Universul Fizic în care ne aflăm nu are nicio formă de legătură directă cu alte universuri materiale. Discutăm despre asemenea treceri pentru oameni obișnuiți DAR, există structuri de trecere numai pentru entitățile dimensionale sau interdimensionale, care se preocupă constant de menținerea unei vibrații echilibrate în spațiile noastre; ajutătorii secundari planetari le știau, călugării unor mânăstiri de la noi (și nu numai de la noi) le știau bine, pentru că aveau uneori sarcini de lucru sub îndrumarea lor, învățau de la ei.
Moșii circulau prin diverse puncte perfect ascunse, vom discuta în viitor. Asemenea treceri pot fi pentru entitățile dimensionale oriunde pe planetă; dimensionalii pot face oriunde asemenea treceri, nesesizate de oameni, și numai ei le pot face, căci orice trecere presupune o serie de acțiuni pe care oamenii nu le pot face decât dacă au în destinul lor aceste feluri de treceri, pentru care sunt bine pregătiți și mai ales însoțiți de o entitate dimensională.

simona spunea...

Mersi mult .Si scuze dar am citit atatea carti in lunile anului asta si cred c-am facut un ghiveci .
Getii cunosteau lumea cerurilor si pamanturilor prin clar simturi . Puteau sa descifreze tainele universului cu toate regiunile sale paralele ,cu segmente vibrationale diferite percepute prin lumina si sunet .Puteau sa vada de la Pamant liniile universice vibrationale acolo unde barierile interzonale despart universul nostru de alte universuri.Stiau sa faca diferenta dintre Lumina Alba care facea sufletul sa zboare la lumina din maruntaiele universului-grea ,dureroasa.Stiau ca aveau sa vina schimbari dupa cum zburau sufletele in somnul lor constient .
Mosii incurajau fiecare om sa cerceteze sg tot ceeea ce se putea sub indrumarea Calatorilor .Getii aveau inca puterea de a-si construi atat linistea launtrica cat si exterioara .Stiau fiecare strat al stelelor de la miezul lor pana la exterior ,la fel si cu pamanturile si vietatile locuitoare acestora .

simona spunea...

Si-au fost invatati pt timpurile care aveau sa vina ca au dreptul sa se apere dar sa nu urasca ,au dreptul sa lupte dar sa nu supuna popoare . Au dreptul sa creeze si sa-i invete si pe altii dar n-au dreptul sa distruga sau sa-i invete pe altii sa distruga .Sa lupte dar sa nu jefuiasca .Sa-si dea viata dar nu pt a ajuta pe altii sa loveasca .Si multe altele .
Apai draga mea poate am incalcat multe invataturi dar n-am subjugat pe nimeni si nici n-am distrus ,Si am reflectat la tot ce ai spus tu despre geti si mi-am dat seama ca poate de aia am stat 1800 de ani divizati in 3 parti ca sa putem tine nealterate invataturile acestea .Doamne Cristiana adanc mai sunt sapate in sufletul nostru servim si robim de atata timp si suntem pasnici .Ni s-a luat si ni se ia necontenit totul si noi tacem .N-am avut timp sa rasuflam in astia 2000 de ani .












23333

Cristiana spunea...

TOT RESPECTUL pentru tine, Simona, draga mea !! pentru faptul că citești, te informezi, unele le discutăm pe aici. Nu toate confuziile sunt făcute și lăsate intenționat în lume cum a fost - și este – tematica OZN-urilor: drone de diferite generații de tehnologie pusă la punct de Tesla și Coandă între anii 1920 și 1940: de la uriașe – la cele de azi miniaturizate. Dar nouă ni se spunea că sunt ... ”farfurii” zburătoare, obiecte zburătoare neidentificate!!! Și la fel cu extratereștri: aici este o temă foarte amplă și uneori subtilă – de la oameni modificați genetic (pentru mușchi, inteligență sau cel mai des pt capacități multisenzoriale) la efecte ale folosirii, pe oameni furați din lume, de stupefiante sau substanțe psihotrope; au fost filme pe you tube – păcat că nu am descărcat, prin 2010 -12 erau pe canal sau pe bloguri filme ale unor oameni care luaseră diferite substanțe de acest fel (LSD de ex.) și au desenat modul în care s-a deviat imaginea unui om treptat, după ”n” minute de la înghițire sau injectare: ultima imagine era aceea a omului care nu mai semăna de loc cu un om, ci cu imaginea unui ET așa cum sunt prezentați spoiți în verde sau în gri, prelucrați apoi pe PC ca să dea bine în imagine, pe baza cărora s-au scris cărți și s-au făcut filme – o întreagă politică cu rădăcini în război și apoi războiul rece până în prezent. De 100 de ani se fac tot felul de experimente de acest fel pe oameni, dar nouă nu ne vine încă mintea la cap.
Deci confuzii sunt peste tot în lume – cei care o sporesc nu au interes să le îndepărteze, deși ei știu bine adevărul... O să încep și eu să mai scriu despre diverse confuzii, începusem cu călătoriile astrale, o să mai scriu după ce termin cu Peștera.

Cristiana spunea...

2. Dragă Simona, recunosc că eu nu aș fi făcut o sinteză așa de bună despre geți, așa cum ai făcut-o tu aici! Din nou spun: TOT RESPECTUL pentru modul în care te preocupi pentru cunoașterea ta. Un singur lucru este de corectat – cu privire la barierele interzonale care nu despart universurile între ele – ci în cadrul Universului Fizic, ele despart doar zonele și subzonele acestui univers între ele. Când va fi gata noul site, voi dezvolta mult acest subiect, ca să fie foarte clar.
Istoria noastră este aceea a unui popor care a dus o viață bună – greul a început cam de prin anul 1000, în timp ce a altor popoare a durat mult mai mult. Dar învățăm multe lucruri neclare și ni se împlântă în memorie ca niște cuțite tot felul de inexactități plus că comuniștii au denaturat mare parte din prezentarea istoriei din urmă. Însă asta nu înseamnă că greul nu a fost - și nu este prin efectele grele pe care le mai simțim și azi – un greu de fapt îndurat cu drag de Dumnezeu, prin sacrificii pe care le-am suportat din cauza celor care azi ne impun linii directoare de conduită social-politică pe care ei nu le-au urmărit niciodată, ci le-au impus altora. Multe de spus...