Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

marți, 24 iulie 2018

11. DESPRE CĂLĂTORII, ÎNVĂŢĂTORII ŞI MĂIAŞTRII MOŞILOR

După cele câteva lămuriri privind Moşii, din studiul anterior, să facem câteva precizări despre trimişii Moşilor către populaţiile aflate în îngrijirea lor: Călătorii, Învăţătorii şi Măiaştrii. Formaţi şi îndrumaţi permanent de Moşi, ei duceau şi răspândeau îndrumările Moşilor în toate aşezările din grija lor. Astfel era format un lanţ întreg de asemenea trimişi – de la Moşi la aşezări, după cum urmează:

1. CĂLĂTORII MOŞILOR
Formau prima linie de trimişi (“iniţiaţi” i-am numi azi) – ajutători care erau întotdeauna secundari (adică spirite cu evoluţii specializate în activităţi de ajutători universalizaţi), avansaţi în experienţa trăirilor retrase din lumea largă, dedicându-şi vieţile exclusiv activităţilor de acest fel. Ei nu erau numai purtătorii de cuvânt ai Moşilor lor, ci ei înşişi cercetau permanent schimbarea vremurilor, după caracterele cerurilor, pământurilor, apelor şi vieţuitoarelor lor, verificând luminiscenţa (aura – spunem la modul general noi azi), sunetul fundamental şi vibraţiile lumii: toate fiind de aceeaşi natură, arătând în profunzime modul în care se schimba lumea. Pe acest fond de cunoaştere avansată a lumii primeau suplimentar îndrumări de la Moşi, privind ultimele tendinţe de modificări pentru perioada următoare, precum şi modul în care oamenii trebuiau să se orienteze şi să se adapteze acestor schimbări. 
În această categorie intrau de asemenea şi Călătorii între diferite popoare: spre exemplu – între populaţii atlantice şi mediteraneene, celtice şi tibetane, între ele şi geţi, şi invers: de la ei către alte direcţii, precum şi între popoare de pe continente diferite. Unii Călători erau în acelaşi timp şi călăuze pentru oamenii din popor care efectuau călătorii spre cunoaşterea lumii de-a lungul vieţii lor, iar cu acest prilej Călătorii înşişi făceau o cunoaştere complexă, cu aplicaţii complexe între ei şi alţi Călători, ai popoarelor din astfel de drumeţii spirituale (despre care vom discuta pe larg în studiile următoare). Alţi Călători mergeau singuri în astfel de drumeţii intercontinentale. Călătorii între popoare erau evoluanţi aflaţi în faza de a deveni ei înşişi, în ciclurile lor de vieţi următoare, Moşi - coordonatori spirituali. Erau vechi ajutători planetari, din perioada dinainte de ultima glaciaţiune, cu vibraţie planetară foarte înaltă, care acumulau experienţă în conlucrări de natură inter-continentală şi în perioada cu vibraţie planetară foarte joasă. 
Sunt numai câteva creionări ale Călătorilor Moşilor, despre sarcinile cărora vom discuta pe larg când vom studia drumeţiile spirituale oamenilor pentru care ei erau călăuze, ajutători spirituali şi îndrumători în aplicaţiile personale ale drumeţilor pe care îi însoţeau. 

2. ÎNVĂŢĂTORII AŞEZĂRILOR
Dacă Moşii şi Călătorii erau la modul general învăţători şi îndrumători de neam, de popor, fiecare aşezare îşi avea Învăţătorul său propriu. Acesta avea prin destin sarcina de a prelua de la Călători îndrumările Moşilor: Călătorii primeau îndrumări generale, valabile pentru toate aşezările aflate în armonia lor, iar când ajungea în apropierea unei aşezări, era întâmpinat de Învăţătorul aşezării şi dezbăteau împreună temele perioadei, adaptându-le la situaţia aşezării. Era o dezbatere de adaptare a îndrumărilor în funcţie de caracteristicile aşezării şi de sarcinile generale ale întrupaţilor din aşezare. Ulterior plecării Călătorului, care îşi continua drumul către altă aşezare, Învăţătorul rămânea în aşezare şi lucra la aprofundarea îndrumărilor primite, pentru lucrările locale şi de comportament în aşezare: lucrările pământurilor, creaţia materială specifică aşezării (case, unelte agricole, pădurene, maritime, etc.), creşterea animalelor, întreţinerea naturii în preajma aşezării şi a animalelor în condiţii grele de trai (perioadă secetoasă, perioadă ploioasă, instabilitate tectonică, etc.), întreţinerea drumurilor şi a caselor de călători (nu numai pentru Călătorii Moşilor, ci şi pentru călătorii care aveau sarcini de cunoaştere a lumii, printre multe altele); veneau la rând relaţiile inter-umane, în aşezare, în familie, între aşezări, între popoare, conştientizarea percepţiilor în schimbarea vremurilor, conlucrarea între oameni, orientări comparativ cu alte popoare, etc.
Apoi Învăţătorul lucrau cu treapta următoare a specialiştilor din aşezare: Măiaştrii aşezărilor – specialiştii pe meserii ai aşezării. Dacă Măiaştrii erau mai mulţi în aşezare, Învăţătorul era unic. Dar el nu conlucra numai cu Măiaştrii, ci participa personal la aplicaţiile oamenilor în gospădăriile lor, în familiile lor sau pe terenurile comune ale aşezării, îmbogăţindu-şi şi el experienţa în funcţie de înclinaţiile fiecărui om în parte. 

3. MĂIAŞTRII AŞEZĂRILOR 
Azi îi numim maeştrii, specialişti în diverse meserii; erau specializaţi, tot prin sarcinile personale de destin, pe diverse meserii fizice: agricultori, constructori, obţinerea şi prelucrarea metalelor, prelucrarea lemnului, creşterea animalelor, etc. La fel ca şi Călătorii şi Învăţătorii, ei erau secundari avansaţi şi profund specilizaţi în meseriile lor, prin studii speciale universalizate în direcţii multiple – chiar dacă în aşezare se ocupau cu o singură direcţie: totul era studiat şi amplu analizat pe principiul universalităţii pe care îl foloseau în orice epocă, în orice etapă de destin, oriunde, fiecare spirit creator avansat. Nu degeaba spunem deseori: spirit creator avansat, în curs de universalizare, căci oricând spiritele de acest fel – pe Pământ, oamenii – îşi adaptează cunoaşterile, experienţa anterioară la condiţiile momentului, chiar dacă o face intuitiv în timpurile actuale, fără să ştie de unde îi “vin ideile”. Măiaştrii aveau în atenţia lor avansarea pe această cale a tuturor oamenilor, prin aplicaţii în care nu uitau să facă asocieri cu elemente din trecutul evoluţiilor de care erau conştienţi cu toţii, contribuind în acele timpuri la pregătirea fiecărui om pentru vremurile grele care aveau să vină. Este foarte adevărat că secundarii au o experienţă mult mai bogată decât primarii pe care astfelîi ajută, îmbogăţindu-le cu noi elemente în plus propria lor experienţă şi preluând, învăţând din înclinaţiile celor cu care trăiau. 
Sarcina lor principală era aceea de a prelua de la Învăţătorul aşezării – care avea în cuprinderea sa toate liniile generale şi cele particulare ale tuturor activităţilor umane din aşezare la un loc – îndrumările necesare meseriei pe care o avea fiecare în parte în aşezare, prin destin: şi nu prin hotărâre după îndemânarea sau plăcerea cuiva din aşezare.
Aşadar, dacă Învăţătorul era unul pentru întreaga aşezare, aşezarea avea Măiaştri pentru fiecare activitate care trebuia să fie desfăşurată în aşezare: şi conform specificului aşezării - la şes, la deal, la munte, pe marginea apelor curgătoare sau la ţărmul mării sau oceanului; dar îndrumau şi după specificul altor aşezări, cu alte feluri de amplasare, când oamenii plecau în drumeţii spirituale, dincolo de ţinutul de naştere şi canalizau cu contribuţii personale la povestirile drumeţilor, la întoarcere, în mijlocul familiei şi ulterior în discuţiile între oameni în întreaga aşezare. 
Fiecare om învăţa totul – din copilărie până la maturitate, indiferent dacă era femeie sau bărbat, adică toate activităţile care erau necesare în aşezare:toate direct de la Măiaştrii aşezării. În plus, în linii generale, învăţa alte meserii, necesare în alte feluri de aşezări ale poporului său ori ale altor popoare: de exemplu – cei de la munte învăţau activităţi specifice ale celor de pe ţărmurile marilor ape curgătoare şi de la ţărmul oceanului planetar (mări, oceane) şi învers.
Când era nevoie, fiecare familie îşi crea tot ceea ce îi era necesar pentru derularea vieţii, împreună cu Măiastrul fiecărei meserii în parte. Spre exemplu: elemente de fierărie – în fierăria aşezării, în curtea Măiastrului fierar, la care contribuia fiecare membru al familiei, cu energiile sale în încrengătura vibraţiilor locului şi perioadei respective din an: mai mult sau mai puţin masculine sau feminine – echilibrând pe cele de acest fel aflate în exces masculin cu cele de tip feminin sau invers; făcând loc sau nu copiilor purtători de uriaşe energii prin corpurile lor, prin plexurile lor de tip malaxor. Vom discuta din nou, la momentul oportun, asemenea complexităţi ale evoluţiilor omeneşti din vechime, căci ele au trimitere expresă azi către schimbările societăţii umane într-un viitor apropiat: în sensul revenirii omenirii la modul de trăire al aşezărilor din vechimi.

Măiaştrii şi Învăţătorii mergeau şi ei periodic la Moşi, după asimilarea noutăţilor în aşezare, de către oameni, după zilele trecerii Călătorilor cu mesajele Moşilor. Învăţau în micile, dar puternicele aşezări ale Moşilor, în vibraţia lor extrem de înaltă, de puternică, liniile generale ale lucrărilor pe care cu toţii le aveau în plus, în destinele lor, pentru evoluţiile tuturor oamenilor de pe Pământ. 

Să avem în vedere faptul că anul getic era împărţit în două mari anotimpuri: vara şi iarna, conform energiilor predominante: feminine în timpul verii, masculine în timpul iernii sau, din alt punct de vedere: fizice pe timpul verii, spirituale pe timpul iernii. Să dezvoltăm puţin drumurile Călătorilor cu mesajele Moşilor: Călătorii porneau la drumul îndrumărilor de două ori pe an, în:
– Ziua Mijlocului de vară: unde această zi oferă întotdeauna un impuls vibraţional lucrativ majoritar fizic, cu specificul vibraţional al anului următor: adică în punctul maxim vibraţional-fizic al verii vieţuitoarele se pregătesc, instinctiv, intuitiv sau nu, conştient sau nu, în funcţie de evoluţie, de vibraţiile anului viitor. Aceste vibraţii azi sunt acum mereu în creştere, dar în perioada anterioară, despre care discutăm, când vibraţia era în diminuare, pregătirile organismelor erau pe direcţia diminuării vibraţiei. Iar pregătirile oamenilor erau trăiri adaptate unor vibraţii mai joase. În perioada următoare nouă, pentru noi, când se vor relua obişnuinţele vechi, trăirile se vor adapta creşterilor de vibraţie, cu toate cele ce vor reveni la dimensiuni din ce în ce mai ridicate vibraţional: mai conştient, mai conştiincios, mai calitativ, mai înţelegător, mai iubitor, cu cunoaşteri mai elevate. Pentru că azi sensul este mereu ascendent – înafară de variaţiile locale şi trecătoare, normale, naturale, şi aşa va fi în tot restul perioadei de evoluţie a spiritelor umane pe Pământ, vibraţia medie planetară urmând să crească în continuare, mereu, până la un maxim pe care alte popoare spirituale îl vor trăi aici, pe Pământ.
Să înţelegem că impulsurile Zilei Mijlocului de vară – simţite într-o perioadă cuprinsă după numerotarea noastră de azi cam între 16 şi 25 ale lunii iunie – ofereau putere Călătorilor care porneau la drumurile lor către aşezări, folosind mersul astral-mental: întărirea energetică a corpurilor dublu-eteric şi astral ridica corpul fizic ca un balon puţin de-asupra pământurilor şi apelor (ceea ce azi mulţi numesc mersul solomonar). Astfel încât drumurile se parcurgeau mai repede, odihnitor, şi lăsau timp pentru anumite perioade de oprire în case special amenjate pe drumurile dintre aşezări, pentru hrană, odihnă şi mai ales pentru analizele percepţiilor şi cercetărilor proprii ale Călătorilor, cu privire la adaptări ale celor cunoscute de ei - pentru aşezările din parcurs.
– Ziua Mijlocului de iarnă avea aceleaşi caracteristici generale ca şi Ziua Mijlocului de vară, cu deosebirea că punctul maxim era între 15-26 decembrie, când avea loc în mod natural impulsul vibraţional pentru anul următor, acum cu vibraţie crescută – în trecut cu vibraţie diminuată. După acest moment, preluând îndrumările Moşilor, Călătorii porneau la drum spre aşezări. Vibraţiile aveau, şi au şi azi un caracter majoritar spiritual faţă de cele de tip lucrativ din timpul verii, ceea ce însemna impulsuri venite de la corpurile spirituale pentru întregul sistem corporal, inclusiv corpul fizic. Îndrumările cuprindeau elemente de lucru şi comunicare: şi în familie, şi în aşezare, conlucrări între membrii aşezării, adaptarea celor din aşezare la cele ale altor aşezări din jur. Însă ziua Mijlocului de iarnă avea drept caracter urmărit special pentru analizarea percepţiilor în permanentă schimbare, a simţirilor umane, a tuturor înţelegerilor de peste an şi a celor care aveau să vină. 
Astfel încât întreg parcursul anului era acoperit cu modificările cele mai recente privind absolut toate manifestările umane.

4 comentarii:

simona spunea...

Intrebari :
1 Cand vibratia a scazut a avut loc o era glaciara si mai apoi un potop ,acum daca va creste vibratia , ce fenomene vor avea loc ?Sau daca vor avea loc?
2 Cresterea vibratiei e pt a ne reobisnui cu ea pt plecarea spre casa ?Sau vom fi ajutatori pt viitoarele ”carduri ”de suflete care vor venii la intrupare pe Pamant ?
3 Aceasta crestere are loc treptat pt ca corpurile noastre sa se obisnuiasca ,ca sa se remodeleze la ce au fost odata ,pt ca mintea noastra sa ”prinda puteri„(parerea mea ).Dar de aici se naste urmatoarea intrebare :stim ca fiecare din noi e pe diferite trepte de evolutie (moral,spiritual),deci vom ajunge toti in punctul de a fi „evoluati”sau unii vor ramane in stadii diferite ?
4 Aceasta schimbare de vibratie inseamna ca am ajuns la jumatatea perioadei de stat pe Terra ?
5 Odata cu noi oamenii trebuie sa se schimbe si animalele ,plantele ,pietrele ,etc .Ai incercat sa-ti imaginezi cum ar fi?Eu am facut vreo cateva scenarii si zici ca-s basme sau SF-uri .
Dar ce cred eu ca va exista cu siguranta ,va fi un fel de scoala ,in care vom invata atat de multe si vom intelege altfel fenomenele care ne inconjoara ,pe unele le vom simtii chiar daca pana acum au avut loc dar noi nu le-am putut banui .Inchid ochii si ma vad plutind in spatiu am o rochie albastra deschis in degrade ,cu margini roz ,rochia e cumva vie ,vibreaza ,are simturi pe care mi le transmite ,e cumva intr-o continua miscare chiar daca eu stau pe loc ,fiecare fibra a ei traieste ,o simt cum nu numai ca ma protejeaza dar imi e si decodificator.Sa stii ca ai avut dreptate cu hainele entitatilor de demult ,am simtit ai am vazut-o cu ochii mei acum vreo 8 ani :eram in spatiu purtam rochia (crede-ma nu te citisem ,nu stiam nici macar ce-i ezoterismul) apoi am auzit pe cineva zicand :”ii este frica arata-i altfel ”si brusc m-am vazut pe mine in haina aceea dar eu radiam lumina ,eram eu dar ata de frumoasa ,trasaturile mele dar ...Si fiinta aceea ”eu ” mi-arata un grup de stele si-mi zicea acolo-i acasa ,stelele formau un L .Si brusc am inceput sa plutesc (dar cu ceva viteza )si ma insotea o gheata de aur care iradia ,stralucea si radea .A fost un vis atat de real ca si dupa ce m-am trezit simteam cum zambesc si cum ma mangaie inca rochia.
Cand am inceput sa vad lucruri ,cand eram copil mi-era frica ,la pubertate a fost groaznic sa cazi in fiecare noapte ,sa auzi vibratia aia joasa ,sa nu poti misca ,striga ,sa te rogi sa se termine ,si sa nu poti spune nimanui caci ai facut-o odata si ti s-a spus ca-i necuratul ,apoi durerile de cap ,encefalograme ,undele beta functionau la comanda :”gandeste-te la ceva frumos ,ca esti intr-un loc placut ”.De abia prin 2010 am aflat ce insemnau toate astea ,dar frica a fost nemarginita pana am invatat sa o accept .De obicei uit visele, dar pe care le tin minte sunt ca si cum le-as fi trait la propriu ,si azi vad pas cu pas tot ce s-a intamplat.Specealistii spun ca nu visam color ,ei bine ale mele sunt pline de culoare .
Dar nu visele sunt importante acum ci faptul ca ai dreptate vibratia a crescut ,nu as fi crezut daca nu mi s-ar intampla mie ,azi vibratia nu mai e ca un bas urat si jos ,e cu ceva (nu cu mult)mai ridicata ,pt mine cam de doi ani .
Tu vezi in profunzimea lucrurilor ,mie imi trezesc ”amintiri din alta lume” un desen (prin anii 80 aparusera niste caiete cu coperti avand ca si desene casi ciudate ,cladiri cu o arhitectura diferita de ce vasusem vreodata ),mintea mea a tesut imediat o poveste cu fiecare imagine in parte .Uneori si un miros poate declansa o avalansa de ganduri ,de inseilaturi ,dar nu m-am gandit niciodata ca acea lume ar putea fi reala .Yuca mi-a adus aminte de desenele de pe copertile caietelor ,la ce s-o fi gandit pictorul?Ca eu stiu sigur ca nu numai ca m-au atras ca un magnet dar am creat adevarate povesti despre locuitorii de acolo ,cumva aveau puterile celor de pe timpul lui Yuca (eram clasa a cincea ,azi am 48 de ani).Dar astea sunt lucruri pe care eu mi le imaginez ,la tine dupa cate am inteles functioneaza altfel.
Sper ca anu te-am plictisit.

Cristiana spunea...

Dragă Simona... este impresionant ceea ce îmi povesteşti... a fost ca şi când aş fi stat cu tine la o cafea depănând amintiri... Nu am apucat să îţi răspund la aceste minunate mesaje... nu le pot numi comentarii, e prea rece, sec... Sunt mesaje pentru inimă, ce trec dincolo de lume deşi te poartă prin lume... o lume străveche, una nouă... iar ne întoarcem în străvechi...
Sper să te întorci şi să citeşti ce-ţi scriu - oricum scriu pentru toată lumea, dar mi-ar plăcea să te întorci, să nu-ţi fi pierdut încrederea... Pe parcursul mai multor zile voi lua toate la rând - este o adevărată plăcere să scriu !!! De asemenea voi mai pune aici, pentru cititorii mei, şi un răspuns de pe facebook, la o întrebare care mi-a venit de la o prietenă - aceeaşi de la care mi-a venit şi ideea de a scrie despre paznicii din străvechimi, tot de pe site.
Repejor, îţi scriu acum despre faptul că toate tradiţiile au fost realizate pentru a ne menţine undeva la hotarul dintre subconştient şi conştient , absolut toate cunoaşterile pe care noi, în străvechimi, le-am avut, s-au pierdut pentru scurtă vreme dar ele au dăinuit în viaţa noastră sub formă de elemente de arhitectură, muzică, literatură, decoraţiuni exterioare şi interioare, ţesături, vorbe şi obiceiuri intrate în cotidian despre care nu ştim mai nimic... Dar ele ne susţin mai ales acum, la timpul revenirii omului la puterile de odinioară, mentale şi astrale, vorbindu-ne de toate câte au fost şi toate câte vor reveni din nou în viaţa noastră !!!
Voi merge mai departe, după Poveştile Geţilor, cu aprofundarea vremurilor şi activităţilor spirituale ale omenirii - căci au fost peste tot, chiar dacă eu scriu ce a fost în viaţa geţilor. După Platoul Munţilor Bucegi şi Peştera Ialomicioarei, voi scrie despre tradiţii, formarea lor ca transpuneri ale percepţiilor omului mental-astral în viaţa fizică. Încerc să merg cât pot eu de repede, strecurându-mă printre problemele familiale.
Pe curând, cu respect şi cu mult drag !!!

simona spunea...

Multumesc pt raspuns .Si nu pot parasi blogul tau ,ceva ma atrage ,recitesc de la inceput ``Bucuria cunoasterii ``si crede-ma e cu totul altceva ca acum 8 luni cand l-am citit pt a doaua oara(prima data cu trei ani in urma nu intelegeam mai nimic).Unele fraze trezesc in mine amintiri ,altele ma fac ,sa fac legaturi cu ce stiam si multa informatie noua pt mine .De atata vreme caut raspunsuri si desi de multe ori credeam ca le-am gasit ,intotdeauna apareau o avalansa de intrebari si enigme la ce-am descoperit .
Draga mea azi am privit soarele si pt prima data mi-am dat seama ce diferenta enorma e intre anii 80 si ce-am vazut azi ,soarele nostru a devenit argintiu cu o slaba tenta de galben deschis pe margine ,aveai dreptate se schimba vibratia ,se schimba vremurile .
Imi pare rau ca ai probleme ,stiu ce-nseamna astea ca din noiembrie si pana acum nu m-au ocolit :s-a inbolnavit sotul meu in noiembrie ,la sfarsitul lunii ma calca masina (si asa am ajuns pe Bucuria Cunoasterii ,avand piciorul in ghips),in februarie s-a operat fiul meu ,la inceputul lunii martie o internam pe mama cu o asa zisa infectie urinara ,tot atunci au inceput problemele la servici ,(restructurari ,examene ,stres),aprilie am dus-o pe mama la Timisoara acolo am aflat ca avea un cancer avansat ,in 8 mai a murit si dupa doua saptamani au reaparut durerile la spate unde am fost lovita ,chiar ieri am fost din nou la medic .Traiesc palpitant in ultima vreme .Dar poate e timpul sa mai invatam cate ceva .

Cristiana spunea...

Întrebările de la această postare mi se par foarte bune pentru analizat mai pe larg, şi îţi mulţumesc pentru ele, de aceea fac nişte răspunsuri detaliate ca postări, ca să aibă parte de ele toată lumea.
Aşadar, pe curând!!! Să-ţi fie bine !!!