Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

marți, 12 noiembrie 2019

SCURTĂ ANALIZĂ ASUPRA SINUCIDERII

Tema sinuciderii este deosebit de importantă - dincolo de a o considera morbidă, discuţia pe aceste teme devine explicativă, şi tocmai de explicaţii ducem de fapt lipsă. Mai ales că trăim în ceea ce se numeşte "generaţia Emo" - generaţia oamenilor hipersensibili spre deprimaţi, a omului care se simte suprimat de societatea în care trăieşte (pornind de la copilărie spre, şi în maturitate). Am hotărât să supun dezbaterilor diverse teme, după care să prind cele discutate într-un studiu mai complex - bineînţeles preluând temele de discuţie şi păstrând decenţa anonimatului.
Deci mulţumesc celor ce participă la astfel de discuţii şi - în limita timpului disponibil, vă invit la discuţii.
Acele aspecte cu caracter transcendent pe care le aduc în plus nu aduc cauzalităţi-cheie deocamdată, dar e bine să le luăm în considerare până la înţelegerea şi încredinţarea proprie.
Aşadar, revenind...
Desigur, nu toată lumea poate fi Petronius şi Eunice (două dintre personajele-cheie ale romanului Quo Vadis? de H. Sienkiewicz), apoi mai sunt şi oameni care se sinucid interior pentru a lăsa pe altul să înflorească (de unde vedem că aspectele pot fi foarte multe şi foarte diferite...) sau bogatul care îşi "omoară" timpul vieţii înecat în droguri ori vitezomani, sau artistul care nu poate suporta viaţa decât la cotele sale interioare (ceea ce nu ştim - dar judecăm că ...ie'te ce viaţă ducea, câţi bani şi câtă faimă avea... ) ... Şi câte şi mai câte...
Depinde de om şi mai depinde şi de vremuri.
M-am tot eschivat să discut şi aspectul conform căruia există în noi un fond DE PĂRĂSIRE NATURALĂ A VIEŢII CÂND OMUL NU MAI VEDE ALTĂ SARCINĂ, ŢEL ÎN VIAŢĂ... Dar nu degeaba m-am eschivat. Când nu există o cultură a transcendenţei temporale - de la o perioadă mare de timp la alta, şi mai mult: când sunt deteriorări flagrante ale informaţiei ştiinţifice, nicio corecţie nu are pe ce să se aşeze. Dar fundamentul de experienţă omenească există, şi el funcţionează subconştient, de aceea cele ce apar NU sunt aberaţii, ci doar distorsiuni tot din cauza societăţii nepermisive.
La fel şi sinuciderea: în trecut, până acum 10.000 ani, omul care şi-a terminat sarcinile nu pleca de ...bătrâneţe sau de boală, ci se decorporaliza (ieşea în corp astral) şi îşi dematerializa corpurile cu vibraţie mai joasă decât cel astral: corpul dublu-eteric (sau vital) şi corpul fizic, iar corpul astral automat era absorbit de restul sistemului corporal, iar spiritul îşi continua viaţa ca entitate astrală.
Azi accidentul, boala sau bătrâneţea deteriorează corpul fizic care devine nefuncţional şi are loc decesul. Dar în situaţia în care:
- omul nu mai vede nici o cale de continuare a vieţii (destinului);
- există fundamentul de LIBER-ARBITRU (prin prisma căruia Dumnezeu ne iartă, căci El ni l-a dat, indiferent de om sau situaţie) subconştientul acţionează fără a judeca posibilităţile reale: PENTRU CĂ ÎNCĂ NU EXISTĂ O COMPLEXĂ (nicidecum completă) EXPERIENŢĂ ÎN CELE MAI DIVERSE CONDIŢII PĂMÂNTENE, CARE SE FORMEAZĂ ÎN TIMP - NU EXISTĂ DE LA SINE. Este o învăţătură treptată şi o consolidare în timpuri lungi, pe toate meleagurile universului...
Desigur, dacă nu există acum acceptarea acestei explicaţii - ea va veni oricum în timp, şi încă foarte repede.
DAR să reţinem această noţiune de LIBER ARBITRU: în virtutea căreia omul e lăsat până la un moment dat: să-şi siluiască aproapele, să-l dispreţuiască, să nu-l ajute, să nu-l iubească... Apoi, după conştientizarea răului făcut, spiritul învaţă SĂ NU-L MAI FACĂ. Ca să învăţăm să nu mai facem ceva, este necesar să trecem mai întâi prin experienţa de a face...

Desigur, nu ştim că de-a lungul timpului, conducătorii religioşi şi apoi cei laici au hotărât să pedepsească sinuciderea, pentru a nu pierde mâna de lucru, oamenii pe care îi chinuiau până la moarte. Şi pedeapsa religioasă mai dăinuie şi azi...  
Fiecare om care acuză sau nu este tolerant  cu sinucigaşii măcar în sufletul său - SĂ ŞTIE BINE CĂ A AJUNS LA ACEASTĂ POZIŢIE NUMAI TRECÂND PRIN A TRĂI FORMA DE MANIFESTARE PE CARE ACUM O ARE DE RENEGAT, DREPT ÎNTĂRIRE...
***
Post scriptum - comentarii la o postare mai veche, pe facebook:
Comentariu: 
 Daca tinerii, in special, ar fi invatati despre consecintele sinuciderii, poate nu ar mai face acest lucru. Insa de multe ori, nici maturii nu cunosc acest lucru si... o fac, condamnandu-se pe foarte mult timp. Din ce am citit eu, acesti oameni vor sta foarte mult in zone foarte neplacute si, posibil or sa o faca de mai multe ori cand revin in lume. Ex : In una din cartile dr. Brian L. Weiss, spunea ca a avut un pacient care avea ganduri suicidale. A fost adus la el, l-a dus in stare de transa si, uitandu-se la vietile viitoare, el urma sa faca fix acelas lucru mai multe vieti la rand. Cel ce voia sa se sinucida, avea sotia foarte, foarte bolnava, afacerile nu-i mai mergeau deloc bine si avea si doi baieti la facultate, nu mai avea cu ce-i intretine. Insa, asa cum Dumnezeu randuieste, el si-a schimbat gandul sinucigas si viata lui a luat o intorsatura favorabila. Foarte interesante cartile acestui autor.

Răspuns:
Este de comentat ceva aici - am aşteptat un moment liber să atrag atenţia asupra acestui lucru: toate aceste experienţe sunt utile, dar este în plus important să ne îmbogăţim cunoaşterile permanent.
1. Tot ceea ce trăim rămâne în memoria spiritului fără nici o alterare, etern (aşa cum este şi viaţa oricărei monade - un grup de monade formează un spirit);
2. Experienţa se acumulează, se îmbogăţeşte nu numai cu elemente noi de aceeaşi natură şi de acelaşi sens, ci şi cu învăţături de corecţie a unor sensuri care apar pe parcursul acestei vieţi eterne.
Aşadar, dacă s-a manifestat o asemenea trăire, ea rămâne acolo şi, pe de o parte, se consolidează cu suma tendinţelor din societate (ca să se manifeste în anumite alte conjuncturi sau ca să nu se manifeste de la un moment dat înainte). Deci într-o societate în care suicidul există, amprenta va avea putere şi se va manifesta din nou reamintind spiritului că a trecut şi el prin aşa ceva şi trebuie să manifeste înţelegere, toleranţă, iubire pentru cei astfel chinuiţi, învăţând astfel şi pe alţii (aşa cum şi el însuşi a învăţat) să nu mai folosească acea formă de manifestare, ci să se ridice cu curaj peste ea, găsind alte forme de trăire care să-i îmbogăţească spiritual viaţa.
Deci dacă observatorul nu ştie anumite principii, va rămâne cu ideea că cel căruia face observarea va avea în vieţi următoare tot aşa mai departe o astfel de manifestare : DAR pe de o parte vieţile de felul celor din ultima vreme se termină - în max. 200 ani se va reveni la vieţile manifestate mental-astral în cunoaştere deplină şi nu va mai fi în nici un caz vorba de aşa ceva - deşi peste multe cicluri de vieţi (un ciclu având în jur de 100 de vieţi) când se va reveni la acest nivel de vibraţie, va veni sub formă de ajutător, să ajute şi alţi întrupaţi să se obişnuiască să treacă peste asemenea înclinaţii ; iar pe de altă parte 80% din spiritele care fac acum evoluţie sub formă de oameni, pe Pământ, îşi încheie sarcinile aici şi vor pleca acasă la ei, de unde au venit: în vibraţii extrem de înalte, unde nu se mai pune sub nici o formă problema manifestărilor de o astfel de natură ca aici. Dar se va manifesta spre exemplu şi acolo fără probleme de o astfel de natură contopindu-şi corporalitatea cu existenţa unei stele care are nevoie de acest fel de susţinere pentru a supravieţii unor evenimente cosmice. Mă arunc în soare ca să ajut toate planetele să trăiască mai departe, facilitând reacţii chimice pe toate nivelele de vibraţie (un exemplu banal). Deci altfel, cu totul altfel se pune astfel problema, de aceea să avem grijă să nu acuzăm, neştiind ce este la rădăcina tuturor celor pe care orice om le manifestă.
Deci în vieţile ce urmează nu se pune o astfel de problemă, dar AMPRENTA RĂMÂNE ÎN MEMORIILE SPIRITULUI PENTRU A FI ÎN CONTINUARE DE AJUTOR LUMILOR ÎN CARE SE TRĂIEŞTE. AŞADAR, E CORECT DOAR PÂNĂ LA UN MOMENT DAT, MULŢUMIM TUTUROR OBSERVATORILOR MENTALI ŞI ASTRALI PE BAZA CĂROR CERCETĂRI ÎNVĂŢĂM MAI DEPARTE.

20 de comentarii:

simona spunea...

N-am uitat de tine ,am citit despre monade ,energii si inceputurile ,inceputurilor .Pe bucuria cunoasterii nu poti timite comentarii .N-am timp ,plec la lucru de noapte .Am atatea sa-ti spun ,atatea sa te intreb,maine.

simona spunea...

Constientizarea raului ”ca sa invatam sa nu mai facem asa ceva este necesar sa trecem mai intai prin experienta de a face „atat de brutal dar atat de adevarat .Daca am sti cu ce ne-am ocupat in vietile anterioare am realiza ce -a vrut sa spuna Issus cu ”sa nu judecati pe nimeni ”(Doamne si cum o mai facem pt ca nu intelegem ,uitarea e cumplita).Ni se spune iubeste pe aproapele tau ,dar de fapt legea asta a universului e mult mai adanca si se rasfrange asupra intregului nu doar a omului .
Vorbeam la inceput ”sa trecem mai intai prin experienta”,urasc razboaiele si nu le vad rostul oare intr-o viata trecuta am participat la vreunul pe post de chiler?,Nu-mi plac oamenii care calca destine in picioare prin actiunile lor dar asa am invatat ce inseamna sa dea cu tine de pamant ,dar eu am fost un om puternic si m-am ridicat (multumesc si azi D-zeului meu pt ca a lasat sa am capacitatea de a ma reinventa ).ani de zile m-am tot intrebat cum sa iubesti toti oamenii ?Cum sa intelegi ce-i in mintea unui ucigas ,cum sa-l iubesti,cum sa iubesti politicienii care nu doar ca au vandut tara dar au nenorocit milioane de vieti .Pana am inteles -orice actiune vine cu o reactiune ,sau ce-ai sadit azi va lovi chiar si peste zeci sau mii de ani.Am trait si am simtit pe pielea noastra anii 90 si mi-am dat seama ca de fapt noi poporul am gresit amarnic ,nu ne-am unit ,ne-am facut rau unii altora ,ex minerii cu mineriadele care n-a fost decat introducerea la desfintarea industriei extractive care se va rostogoli ca un bulgare si va nimicii industria siderurgica ,care la randul ei va omora industria constructoare de masini si utilaje . Si totul a plecat de la faptul ca noi n-am avut incredere in omul care ieri si-a dat viata pt un ideal si-a crezut in libertate . Ne-au aruncat unii asupra altora si-am reusit sa omoram industria ,sa aducem foamea ,ura ,ignoranta ,migratia,etc .Ei au fost creierul si noi am cazut in plasa .Daca iubesti pe cineva ai incredere in el .Daca ne iubeam noi romanii intre noi n-ar fi putut face nici o putere din lume nimic ,n-ar fi existat mineriadele ,n-ar fi existat tavalugul asupra Romaniei .E groaznic ,azi minerii ar avea nevoie de noi ,dar nimeni nu spune nimic tacem si-i lasam sa-i inchida ,sa-i arunce ca pe caini afara .Uitam ca vom platii cu varf si indesat inchiderea ultimelor mine de carbuni ,vom platii energia mult mai scump ,uitam ce greu ne-a fost noua dupa actiunile lor cand au clacat fabricile noastre .Ar trebui sa ne ajutam intre noi macar din egoism ”maine necazul lui se fa rasfrange asupra mea ”,ca va dura un an ,doi ,o mie ,nu conteaza actiunea de ieri va bate la usa maine .Dar asta o inveti pe pielea ta si doare ....Asa ca parerea mea e ca nu trebuie sa fii calau ca sa inveti sa nu mai ucizi ,e de ajuns sa fii cel de sub secure .

simona spunea...

Cauzele sinuciderilor sunt multiple .Cert e ca peste tot se afirma ca asta duce la oarece repercursiuni ,chiar si Demetrescu afirma in cartea lui .Sinucigasul e considerat las ,fricos ,etc .Dar eu zic ca-i un curajos . Ni se spune ca suntem prea materiali ,ca iubim prea mult lumea materiala ,ca de aia suntem atrasi de ea si totusi sinucigasul nu doar ca renunta la cele materiale dar daca stai si te gandesti renunta si la cele spirituale ,toate religiile te repudiaza ,ba intr-un foc vesnic ,ba in centura nu stiu cui de fotoni ,oricum la ceva cazme pe perioade nelimitate de timp .Si cu toate astea sinucigasul reuseste sa-si ia viata renunta la tot la materialism dar si la spiritualism .E las ? E fricos ? Ce-i in mintea lui ? Unii o fac pt ca au o boala incurabila ,care da dureri infernale si nu merita nimeni dar nimeni asa ceva .Desii pe acest om l-am putea ajuta si unele tari dezvoltate au inceput sa o faca (Germania ) ,bolnavilor de cancer sau alte boli cu dureri infioratoare pe ultima suta de metrii(6 luni) li se induce coma si sunt drogati continuu cu analgezice foarte tari ,e mult mai omenos decat sa-i dai morfina care intre noi e nimic in fata cancerului de oase sau cartilaj care te face sa te sui pe pereti (crede-ma mi-am vazut rudele in stadiul acela si nu-i doresc nici celui mai rau om de pe fata pamantului asa ceva ).
Altii se sinucid pt ca i-au parasit persoana iubita ,altii pt ca le-a murit cineva drag .Pt prima categorie ai putea spune egoism ,il ,o iubesti dar vrei sa ai control absolut asupra lui ,nu poti si ...Oricum ar fi totul pleaca de la neintelegerea iubirii. Si pana la urma egoismul asta tot un fel de iubire pt cineva dar pe o alta treapta de vibratie .Pt ce-i din urma am spune ca se sinucid din prea multa iubire si aici societatea cocheteaza pe pozitia asta ,sinucigasul are circunstaate atenuante .Dar cine sa ne explice ? Cine sa ne faca sa intelegem ce-i iubirea ?Cum sa invatam sa iubim ,cum sa dai drumul omului drag de langa tine si sa-ti transformi dragostea de sot ,in dragostea unui bun prieten ?Tipare si incorsetari ,societatea umana e sacul lui La Fontaine Iar simtamintele noastre sunt racul ,broasca si o stiuca ,trag cand intr-o parte ,cand in alta .Suntem incorsetati in legi peste legi ,ca sunt politice ,religioase sau nescrise ale societatii in care traim nu mai are importanta in lumea asta .Nu suntem in stare sa schimbam raul in bine ,sa fim observatori ,sa scoatem tot binele din orice situatie ,sa fim constienti ca aici am imbracat o haina (carnea ) si ca moartea e doar o trecere ”dai halatul jos si ramai in rochia de seara si mergi la bal ,astralul te asteapta . Nu suntem convinsi nici de povestea cu astral ,nici de cea de rai ,nemurirea e un cuvant de necrezut .Si uita-te la sinucigasi pt ei nu mai conteaza nimic .Ori se deregleaza ceva in constiinta ,ori psihicul o ia razna ,oricum ar fi apare curajul nebunesc de a termina cu toate astea ,nu-ti mai pasa de eternitate si nici de material ,atunci cum poti sa-i spui sinucigasului las?
Eu zic ca-i o mare lectie inca neinteleasa de noi oamenii .Si apoi mai e ceva in istoria omenirii au existat eroi care au stiut ca vor fi aspru pedepsiti pt actiunile lor .Si totusi au facut acel sacrificiu desii stiau ca vor muri .Asta nu-i o forma de sinucidere ? Ia oricare ostas ,al oricarei armate stie ca meseria lui e razboiul ,invata sa omoare dar de fapt invata sa se sinucida zi de zi pe campul de lupta.E sinucigas?

simona spunea...

Si acum vibratii ,monade ,sunete si as adauga eu culoare .O mare de culoare au aceste fuioare de emergii si nu conteaza ca sunt materiale sau doar energii . Am inteles mai greu ce-i cu culrile pe care le tot visez .O mare de galben ,de fapt un crem in degrade care-i impistritat cu pete de verde si unde si unde alte culori rare din tot spectrul pe care-l stim al luminii .Asta am vazut ,noptile cu vise la care eu le zic de categoria 1.Eu in spatiu ,nu ma vad dar vad totul dintr-un colt ,ma simt asa de mare ca am impresia ca sunt peste tot si la steaua asta si la alealalte ,vad niste puncte de unde vine aceast mare șal ,bucati mari care se intalnesc si se contopesc .Nu-mi aduc minte decat un bazait care se estompeaza rapid ,dar dansul ,asa am decodificat eu ”chestiile astea danseaza”si formeaza o masa de culoare care se umfla si dezumfla si parca asta-i da si miscarea si asta-i da si viata galbenul ala e sucul in care traiesc celelalte culori si atunci daca alea pulseaza inseamna ca traiesc si galbenul e ceace e apa pt pesti Viata.
Nu stiu daca ce-am vazut e manifestarea pt astral sau pt fizic .Tu spui ca ele se comporta la fel in cele trei universuri fizic ,astral ,cauzal .Dar eu cred ca si daca au aceiasi manifestare culoarea se schimba in functie de nivel si de univers :Intra in univers ,hraneste ,aduce informatie ,vitalitate se incarca la randul lor .Sau mai bine hai sa vedem ex :plantele fac de fapt rost de azot noaptea cand toata biosfera Pamantului primeste energie de la fuioarele de energie ,azot care daca n-ar exista n-ar exista nici fotosinteza de peste zi ,ca sa nu mai vorbim ca ziua acumuleaca CO2 si noaptea vor da O2 afara ,
azotul fiind cel de-al treilea element care desii neutru va folosii producerii de O2 .Si acum stim ca flori sunt si-n astral ”precum in cer asa si pe Pamant”cum se hranesc ele ,ce efect are soarele asupra lor ,noaptea cu fuioare incarcate de energie si materialism ,ce primesc ,ce cedeaza ,azotul e si pt ele element neutru in astral ? Cum percep monadele sistemului de fuioare omul pamantean ,omul astral ?Are omul astral nevoie de aceiasi energie pt hranirea corpurilor sale ca si cel pamantean ?Sau functie de univers si gradare vine aceiasi energie si fiecare nu numai ca-si ia ce-i trebuie si difera doar reactiile care au loc ?
Noi stim ca sunt tot felul de energii in univers ,tot felul re raze ,gama ,beta ,etc si o energie careia ii spunem energia neagra (pt ca stim prin masuratori ca exista dar nu o vedem )poate e chiar aceasta energie cred ca Keshe despre ea vorbea ,dar in univers totul se petrece ca o treime daca vine o energie fizica ,una a fuioarelor de energie sa zicem neagra ,atunci care-i a treia energie ?Si care-s pozitive ,care-s neutre ,care-s negative?
Si pana la urma corpurile noastre eterice ,fluidice sunt hranite de catre aceasta energie ,dar de reparat cine le repara ?

simona spunea...

”Ma arunc in soare ”,ei bine draga prea faci dezvaluirile cu pipeta deci asta era una din lucrarile celor din stravechime ajutau steaua guvernanta si planetele ,inclusiv Terra banuiesc ?Ma tot intrebam ce faceau concret .Deci reactii chimice pe toate nivelele de vibratie si -i mai spui un exemplu banal .Ar trebui sa ma gandesc ca se fac corectii in momente decisive cum ar fi fuioarele de energie aduc informatii care bulversau ritmul normal al stelei sau planetelor ?Sau e nevoie de asta cand apar cometele?Ca se arunca in soare ai mai mentionat ,stiu si din alte scrieri dar nu stiam ce faci acolo.Poti sa dai si alte exemple”banale”?
Draga mea ma faci sa zambesc ,cand nu esti un inginer batos ,esti o mare pischera .Sti ma intrebam ce se intampla daca avem acelasi caz pp soarele are probleme atunci cum va fi manifestarea unui pamantean ,unui astral ,dar a unui cauzal ,toti trei se arunca-n soare dar sunt sigura ca exista diferente pe trei nivele ?Desii vor lucra la aceiasi problema care ar fi diferentele?

Cristiana spunea...

Simona, draga mea, mulţumesc pentru comentarii, îţi răspund imediat ce mă întorc de la târgul de carte. Mulţumesc şi pentru glume, m-ai făcut să râd şi te rog să mă crezi că viaţa mea are nevoie mare de râs !!! Te îmbrăţişez cu mare drag !!!

Cristiana spunea...

Simona, m-am apucat de răspuns și a ieșit o postare întreagă, de aceea am pus-o în continuare pe site, la capitolul Energie Fundamentală: legat de cele expuse de tine din acest punct de vedere - http://www.bucuria-cunoasterii.ro/articol/991/10.-frumuseea-percepiilor-i-cunoaterilor-noastre-privind-energia-fundamental.html . Despre iubire... a ieșit o altă postare, pe care o finalizez acum!!! Mulțumesc din suflet, draga mea !!! Sper doar să mă ierți de întârziere !!!

simona spunea...

Am citit raspunsul de pe bucuria cunoasterii .Imi place cum ai formulat .Deci am inca doua corpuri unul in astral si unul in cauzal ,care :
nu sunt cu mine aici
sunt oarecum intr-o stare de inconstienta
ele pot lua legatura cu informatia detinuta de mine ,chiar si cea mai adanc ascunsa (aia pe care am uitat=o de mult ,dar care exista si uneori reapare odata cu declansarea unui declic produs de un cuvant ,imagine etc).
Stiu sigur ca am mai citit undeva ,(daca nu tot pe aici pe la tine ) dar n-am bagat de seama profunzimea acestei propozitii ”mai avem doua corpuri ,unul in astral ,altul in cauzal”.Pai draga mea propozitia asta face cat zece . Poate peste milioane de ani intr-un alt loc ,pe o alta planeta ,guvernata de un alt soare eu si cu tine vom putea sa ne folosim si de aceste doua corpuri .Adica vom fi omniprezente in 3 universuri ?Si daca da , aceste doua corpuri vor fi folosite pt a trai trei vieti diferite ?S-au se vor impletii cumva intre ele si vom reusi sa facem lucrari cum ziceai chiar tu .
E foarte ciudat. Mi-am adus aminte -prietenul Demetrescu amintea de cele doua corpuri ,spunea ca daca moare corpul fizic ,mergi in astral ,daca moare si acesta mergi in cauzal ”ca ai o haina si acolo ,si daca moare si acesta mergi in soare unde ai o alta haina-corp .Dar atunci avem doua corpuri astrale si doua cauzale ?
Dar daca mori ,mergi in astral ,atunci ce face corpul tau din astral ,(asta care sta acolo tot timpul)?Sau mai bine zis cand ajungi acolo il iei si pe el alaturi de celelalte corpuri ale tale ?Normal n-ar mai trebui sa fie in stare latenta cand esti in astral ?
Lucrez de noapte ,deci am o mie de intrebari ,dar ma mai gandesc si vreau sa vorbim ,e ceva ce nu-mi da pace .


simona spunea...

Citeam zilele trecute pe celalalt sait despre ajutatorii nostri cum ar fi mosii ,ingerii ,etc si tu spuneai ca pt ei evolutia a fost mai grea decat a noastra .Si mai spuneai ca D-zeu creaza in infinit ,mereu si mereu ,etc .
Iar eu m-am gandit ca urmatoarele monade ,suflete care vor pleca de acum din marea ”Uzina „(asa-mi place sa-i spun centrului )vor fi mai puternice ca noi ,vor avea mai multa informatie pt noul drum .Vor pleca spre primele lor planete cu ajutatorii lor, dar cumva le va fi mult mai usor decat ne-a fost noua .Si e normal sa fie asa .Dar eu cred ca nu despre usurinta e vorba pana la urma ci cum privesti lucrurile ,cata informatie ai despre ele ,cum te raportezi la ele . Si cumva invatatura celor dintai se rasfrange aupra urmatorilor .D-zeu creaza continuu planete ,sisteme solare sori ,eu cred ca urmatoarele vor fi la o mare inaltime ,cu mult nou in manifestarea lor ,cu popoare de intrupare care vor avea ca manifestare si ceva in plus fata de cele de acum ,indiferent de univers .Nici nu-mi pot imagina ,desii as vrea sa am puterea de a vedea cu ochii mintii urmatorul univers ,urmatoarea manifestare a fizicului ,astralului ,fluidicului ...
Vise ,eu am atatea de vazut si analizat in lumea noastra fizica si umblu cu capul in nori .
Cristiana tu crezi ca-n momentul in care luam legatura cu astralul corpul nostru astral de acolo ne insoteste ,se alatura noua? In stravechime cand creeam cu gandul ,cu mintea si reuseam sa intram in astral ,cauzal si ne aruncam in soare (asa ca sa facem posibil niste reactii cum spunea cineva ... )corpurile astea doua erau sau nu folosite?
Si daca nu sunt folosite acum pt ca va trebui sa treaca mult timp ,poate milioane de ani si noi vom pleca de aici in curand ,ce se intampla cu ele ? Vin cu noi ? Raman aici ?Si daca Demetrescu si altii au dreptate si spun ca la sosirea noastra aici am primit ”corpurile ”astea aici si ca in momentul plecarii vom fi ”dezbracati rand pe rand :in astral lasam corpul astral ,in cauzal pe cel mental ,si atunci ...Ori au gresit ei ,ori nu inteleg eu rostul acestor doua corpuri dar daca sunt doar pt acest sistem solar si la plecare nu le luam cu noi atunci la ce folosesc cu adevarat pt noi oamenii ?

Cristiana spunea...

Dragă Simona, să stabilim câteva lucruri de la început.
Avem 3 SISTEME CORPORALE în 3 universuri:
– un sistem corporal în Universul Fizic (să notăm acest univers UF);
– un sistem corporal în Universul Astral (UA);
– un sistem corporal în Universul Cauzal (UCz).
Sistemul corporal din UCz este format din mai multe corpuri de tip cauzal, adică cu vibrații pe SUBnivele din marele NIVEL cauzal al întregului Centru de evoluție.
Sistemul corporal din UA este format din mai multe corpuri cu vibrații pe SUBnivele ale marelui NIVEL astral.
Sistemul corporal din UF este format – spre deosebire de cele din celelalte două universuri, din corpuri cu vibrații DIN DIFERITE NIVELE:
– câte un corp din fiecare NIVEL – de la fizic la ultimul corp spiritual;
– fiecare corp din fiecare nivel are straturi independente unul față de altul (adică nu sunt lipite), fiecare strat având un SUBnivel propriu de vibrație, foarte apropiate între ele aici în UF, dar în celelalte două sisteme din UA și UCz au vibrații pe subnivele foarte diferite între ele dar tot de același fel: astrale în UA, cauzale în UCz, cu structuri dezvoltate pe mai multe straturi fiecare din ele.
De aceea corpul nostru astral îl numim așa, ca să vedem legătura cu acea corporalitate din UA, deosebit de importantă pentru noi și acolo, și aici. La fe și cu corpul cauzal.

Cristiana spunea...

Da, este o structură complexă, dar ea este realizată în funcție de dezvoltarea razelor specifice din radiația totală a spiritului. Toate au legătură între ele, se susțin reciproc, și dincolo de corpuri – sunt razele noastre, ele se dezvoltă, ajutându-se, influențându-se reciproc.
Lucrurile stau așa în UF pentru că acest univers are vibrația cea mai joasă, iar foarte multe raze ale spiritelor primare sunt puțin dezvoltate încă și toate au nevoie de folosire, pentru ca spiritul să-și consolideze la orice nivel manifestările. Puține raze sunt foarte dezvoltate la începutul evoluțiilor – cele medii sunt cele canalizate în UA, și încă și mai puține în UCz.
Noi nu ne putem folosi conștient corporalitățile din UA și UCz când suntem întrupați aici, în UF. Nu avem experiență și vor trece extrem de multe etape până vom ajunge ca monadele centrale, coordonatoare de evoluții, creatoare de universuri. Deci NUMAI MONADELE CENTRALE pot să-și folosească corpurile independent și simultan, în cele 3 universuri (oricum ele se pot manifesta ȘI în universurile spirituale, nu numai cele materiale, tot simultan și independent – deci vedem forțe uriașe care se dezvoltă în toate aceste etape de evoluție, și experiența uriașă de folosire a acestora).
De asemenea, evoluțiile noastre sub nicio formă nu se poat măsura cu anii, chiar cu milioanele de ani, sau cu miliardele. Nici măcar cu un număr de întrupări, pentru că facem întrupări întrerupte (din cauza oboselii) când aici, când în UA, când în UCz, unde timpul are altă valoare, altă destinație, alt consum. Noi uităm permanent că avem o viață eternă, deci facem evoluții care se măsoară în etape, subetape, cicluri și subcicluri – ca să mă exprim într-un mod obișnuit de noi, aici, dar astfel de evaluări ale temporalității sunt superflue chiar în acest univers, în alte zone ale acestuia. De asemenea, unele spirite pot să evolueze mai repede decât altele, dar ele fac nenumărate întrupări pentru a-i ajuta pe cei care merg mai lent. De aceea mergem în același pas cu toții, dar intrăm în momente diferite în evoluții, de aceea unele spirite sunt mai dezvoltate la un anumit moment dat decât altele.
Așadar, ca să ajungem la nivelul celor mai evoluate monade ne trebuiesc valuri de eternități !!! de aceea este necesar să înțelegem profunzimea acestui lucru : VIAȚA NOASTRĂ ESTE ETERNĂ. Fără sfârșit. Evoluțiile sunt fără sfârșit!
Este o sinteză pe site privind treptele și subtreptele de evoluție ale monadelor (la SINTEZE).
Așadar corporalitățile nu au nici o legătură cu Soarele, Sc. Demetrescu a făcut o schemă conform mentalității timpului său, mecanicistă, redusă la repere cât de cât de înțeles pentru media societății de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX; dar este o schemă extraordinară pentru că ne pune foarte clar în posesia cunoașterii faptului că numărul Taților este uriaș - nu este UN TATĂ, și pătura lor înconjoară tot spațiul universurilor și structurilor inter-universice!... Ceea ce nu era de loc puțin pentru acele vremuri…

Cristiana spunea...

Chestia cu ”Ne aruncăm în Soare!” nu este o acțiune de realizat în zona în care se află galaxia noastră, aici, unde suntem întrupați acum, pe Pământ. Aici spiritele venite prin călătorii regresive se pregătesc pentru astfel de feluri de acțiuni: dacă este necesar de schimbat ceva, undeva, dar NUMAI ÎN ZONELE II ȘI III ALE UNIVERSULUI, unde vibrațiile sunt foarte înalte comparativ cu cele de aici, unde nu sunt doborâtoare ele însele pentru un spirit evoluat, dar spiritele în evoluție primară, începătoare, nu știu să facă diferența dintre acțiunile sacrificiale acolo și cele distrugătoare care nu mai există în locurile lor, dar spiritele au intuiția existenței lor la rădăcinile evoluțiilor lor de spirite creatoare conștiente. Aici, în zona I, la rădăcinile evoluțiilor lor, au ori o atitudine indiferentă sau, mai rău, disprețuitoare la adresa unui sacrificiu și nu o atitudine de respect pentru orice sacrificiu în sine, dispreț rezultat din corecții ale acestui fel de manifestare, sacrificial, din evoluții doar puțin mai avansate decât aici, pe Pământ. Vezi cum azi circulă ideea că nu trebuie să discutăm despre sacrificiu, fiind o exagerare, tocmai pentru că cei ce au născut-o nu au decât dispreț la adresa acestei idei, nu au niciun fel de înclinație pentru așa ceva și sunt în stare dimpotrivă să calce peste cadavre, chiar ale apropiaților lor pentru a accede la ceva dorit. Prin întrupările de aici spiritele de acest fel de simțire își corectează atitudinile, comportamentele, când la sfârșitul destinului, în calitate de entitate astrală, simțim toate durerile în fața cărora am fost indiferenți, disprețuitori de-a lungul destinului cu corp fizic. Atunci când spiritele de acest fel ajung înapoi ”acasă”, de unde au venit aici, pe Pământ, deja sunt corectați și nu se mai eschivează în fața unor asemenea lucrări tămăduitoare pentru o stea, restabilind un echilibru energetic în întreaga galaxie sau chiar într-un nor de galaxii. Este un alt fel de a privi – nu neapărat sacrificial, ci corector, a lucrărilor pe care le avem de făcut noi, ajutătorii.

Cristiana spunea...

Cei ce spun că nu fac asta se confruntă și aici cu confuzii – de altfel normale pentru multă lume – fiind acum la granița intuițiilor privind trăiri în diferite locuri din univers, de unde avem amintiri, datorită faptului că este timpul creșterii vibrației planetare. Toate se împletesc și dau de multe ori o viziune deformată asupra realității - și ne repezim să o facem publică, fără să o studiem profund; suntem la granița intuițiilor din ce în ce mai profunde, din diverse locuri din univers, de unde avem amintiri îngropate destul de adânc în subconștientul nostru, din cauza interdicțiilor religioase și mai nou științifice, la care ne-a supus, și ne supune încă societatea. Dar din toate acestea învățăm enorm de multe lucruri și nu vom mai face în viitor astfel de confuzii – un alt exemplu este acela al faptului că am trăi simultan și aici, și ”acasă” și am putea intra oriunde pe parcursul vieților de aici pentru a ne corecta comportamente: lucru care evident nu-l putem face cum vrem, nu ne putem programa nici măcar ceva pentru viețile următoare, când avem alte sarcini de făcut și, oricum, nu avem mediul vibrațional care să ne permită manifestări precare, așa cum încă se mai petrec azi. Noi ne-am programat anumite condiții, pentru anumite manifestări, specifice acestor vibrații, astfel încât pentru corecții ale celor de acum este necesar ori un mediu global asemănător, care nu se mai petrece în viitor pe Pământ, ori creări de condiții într-un mediu mental cu vibrație foarte înaltă (un spațiu, o mică bulă mentală) pe care nu le putem crea și folosi decât ”acasă”, nicidecum aici: deci corecțiile și consolidările le facem acasă, nu în călătorii regresive, și fac parte din evoluțiile viitoare acolo, la nivele înalte de sublimare, care să le cuprindă pe toate.

Cristiana spunea...

Aici modificări energetice și vibraționale se fac doar de către entitățile dimensionale și interdimensionale: numai prin atragere de fluxuri din circulațiile cosmice și emisii de sunete corespunzătoare lucrării necesare. În zona a II-a și a III-a, unde stelele și planetele sunt extrem de apropiate și astfel foarte numeroase, a lua un flux format din aglomerări de diferite vibrații și volume înseamnă a strica alte echilibre galactice și intergalactice – care oricum sunt mult mai sensibile decât cele din zona I; în celelalte zone, spiritele sunt mult mai puternice dar și mult mai sensibile decât aici, unde este Pământul. De aceea unii se nasc tocmai pentru asemenea corecții, învățând în același timp și ei înșiși, și o linie extrem de bogată de evoluanți, cum sunt trăitorii într-un nor de galaxii!
Și eu am făcut confuzii de acest fel, așa cum voi descrie în capitolele Studiilor Istorice, pe site, în viitorul apropiat.
Ajutătorii planetari întrupați cu corp fizic, în etapa planetară cu vibrație foarte înaltă, contribuie substanțial la astfel de echilibrări, care fac aici parte din învățăturile și consolidările lor: dar ei lucrează numai cu emisii de sunete - fizice, astrale (emisii ale corpului astral), mentale (emisii ale corpului mental) și cauzale (emisii ale corpului cauzal), simultane sau/și consecutive, care sunt lucrări periodice – așa cum de asemenea voi descrie în viitor.

Cristiana spunea...

Sc. Demetrescu a scris bine că lepădăm corpurile pe rând. Mai întâi lepădăm corpul fizic și corpul dublu eteric, când finalizăm sarcinile fizice, iar corpul eteric se destramă rapid – am mai scris asta – sub puterea atragerii filamentelor lui de către fluxurile puternice din mediul atmosferic.
După terminarea sarcinilor în calitate de entitate astrală, cum rămânem după decesul corpului fizic, dacă nu mai avem alte sarcini aici, ne reîntoarcem pentru ultima oară în acest ciclu de vieți și ne întrupăm într-un sistem de corpuri spirituale, ca la oricare întrupare, dar în loc ca aceste corpuri să fie poziționate deasupra unei mame, la acest final îngerii noștri împreună cu noi constituim un sistem de corpuri spirituale CARE VA DEVENI CORP INDEPENDENT DE CĂLĂTORIE: de plecare de pe planetă. Părăsim cu aceste corpuri galaxia și ne continuăm drumul spre unde avem de realizat sarcini în continuare. Le vom schimba la prima oprire, cu altele tot de călătorie, dar cu vibrația corespunzătoare necesităților continuării călătoriei.

Cristiana spunea...

"Cei ce spun că nu fac asta" se referea la cei care spun nu trebuie să facem sacrificii.

Cristiana spunea...

Corporalitatea noastră ne este de folos în multe feluri, pe scurt aș pune acum două puncte, dar vom discuta mult în viitor:
1. Generale, valabile pentru orice spirit: prin întrupare, prin corporalitate viața monadelor a devenit eternă și etapele de evoluție au devenit mult mai ușoare, cu derulări mult mai rapide, nemaifiind astfel liniare și greoaie; posibilitățile de extindere au crescut uriaș.
În aceeași măsură a importanței lor, corpurile sunt canale materiale pentru seturi de raze din radiația totală a monadelor, ajutând la învățături distincte de direcționare, și astfel obișnuire rapidă de folosire a razelor, contribuind la parcurgeri rapide de etape de evoluție.
2. Particulare pentru oameni, pe Pământ: la un nivel general al speciei umane, cu arhetipalitatea lor, sistemele noastre corporale sunt adaptabile tuturor schimbărilor care survin în vibrația medie planetară. Vom înțelege profund acest lucru când vom cunoaște cu toții, prin reamintire (prin povestire este ceva mult mai puțin pentru simțirea noastre, este doar un nivel informativ) toate schimbările prin care a trecut specia umană, cu toate utilizările din fiecare etapă, cum ar fi:
– în etapa mentală: facilitează manifestarea unui potențial uriaș de creație materială mentală, de comunicare mentală, deplasare menatl-astrală, trăire emoțională la cotele cele mai înalte pentru orice om de pe Pământ, iubitor al întregului biosistem pământean, al planetei, cosmosului apropiat și tuturor spațiilor universice;
– în etapa fizică: facilitează manifestarea unui potențial tot la fel de uriaș de creație materială fizică, deși agresivitatea se dezvoltă distrugător în aceeași măsură; permite însă un potențial uriaș de autocunoaștere – chiar dacă nepusă în funcțiune decât prea puțin azi, dar constituind un material de autocorecție practic infinit pentru perioadele următoare de evoluție;
– în orice timpuri, corpurile astrale facilitează manifestări de tip astral: autostabilizare vibrațională absolut necesară vieții, cercetări și învățături astrale: și în timpul destinelor fizice (în stare de somn), și ca entități astrale, după finalizarea destinului fizic;
– în același fel, corpurile spirituale ne facilitează evoluții ample și profunde premergătoare întrupării fizice, chiar dacă ele se află la punct fix deasupra mamei purtătoare; venirea pe planetă și plecarea de pe planetă se face tot cu corpuri spirituale, numai acest tip de corpuri facilitând deplasările intergalactice și interzonale.
Toate la un loc au ca rezultantă o experiență uriașă bogată, profundă la acest nivel al vibrației zonale, o adevărată temelie pentru toate fazele următoare de evoluție ale tuturor spiritelor, indiferent de starea lor evolutivă cu care au venit pe Pământ.

Cristiana spunea...

Da, ai dreptate, popoarele spirituale care au trăit, și trăiesc pe Pământ, în viitoarele lor manifestări vor fi mai evoluate: fiecare ciclu de vieți mărește considerabil experiența spiritelor. Dar, pe măsură ce avansează, locul lor de evoluție va fi altul. Aici, pe Pământ, începând cu viața viitoare, oamenii vor reveni la cele trăite înainte de ultima glaciațiune – dar nu pentru că vor face un salt uriaș cum cred unii (așa cum se crede că a existat o cădere uriașă în preajma ultimei glaciațiuni, lucru care nu este adevărat și condițiile schimbării le vom relua în curând, când vom începe eticheta nouă ”Peștera ialomicioarei”): de fapt vibrația înaltă, și înălțarea ei continuă, va determina revenirea la forțele spirituale restrânse temporar, iar corporalitatea, pe bazele ei arhetipale (adică: care variază ca dezvoltare în funcție directă de vibrația planetară), va reveni la dezvoltarea ei de odinioară.
Revenind: în evoluția lor pregresivă, aici, în această parte a subzonei ALTE popoare spirituale vor desfășura evoluții, în aceste vibrații cu care aici acele popoare spirituale vor fi compatibile în evoluția lor: asta este evoluție progresivă, în timp ce spiritele care au evoluat aici vor merge în alte locuri, corespunzătoare creșterii vibrației lor. Pe de altă parte, blocurile spirituale piramidale care formează cea mai mare parte a populației umane de acum, care au venit prin călătorie regresivă din zona a II-a a universului, dar și ajutătorii lor (galacticii, secundarii, centralii), vor avea o experiență mărită care le va fi de folos în egală măsură ori de câte ori vor reveni aici, în acest loc din univers, dar și acasă, de unde a venit fiecare grup spiritual, în evoluțiile lor mai departe. Orice ciclu de vieți formează o experiență uriașă la orice nivel de vibrație (călătoriile de oriunde, cu trăiri oriunde) pun bazele experienței extinse de ajutători, care se va consolida în evoluțiile primare ulterioare, dar și pentru secundari în egală măsură.

Cristiana spunea...

Evoluțiile nu au loc consecutiv de la un univers la altul, nu se așteaptă trecerea evoluțiilor în UF, ca să urmeze apoi în UA și apoi în UCz. Ele sunt intercalate, pentru ca înaintările să se desfășoare cu toate razele deodată (să nu uităm că rezultatul evoluțiilor înseamnă în profunzime dezvoltarea radiației energetice a monadelor): să nu se dezvolte anumite raze din radiația totală a monadei în timp ce altele ar rămâne mult timp în urmă. Dar este foarte important de văzut efectele unui asemenea șir de călătorii regresive asupra trăirilor spiritelor când ajung acasă: dispar rețineri (acolo nu mai există frici, reținerile de la anumite trăiri au aceeași putere ca și frica, panica de aici), se dezvoltă conlucrările cu alte spirite pe care le-au amânat din cauza lipsei de încredere, etc. Le va fi o viață eliberată, deschisă altor experiențe, din care se vor ivi alte feluri de limitări pentru care vor fi necesare alte călătorii regresive pentru corecții din ce în ce mai profunde, pe planete cu vibrații mai joase decât Pământul. Astfel treptat spiritele vor ajunge să se întrupeze fără probleme nu numai în locuri cu vibrație joasă, care ne creează cele mai multe probleme de manifestare, dar oriunde în UF.

Cristiana spunea...

În nicio etapă planetară noi, primarii și secundarii, nu suntem conștienți de sistemele noastre corporale din celelalte două universuri materiale – Astral și Cauzal, deci nu putem lua legătura cu ele. (Este bine că ai pus problema – orice comentariu al tău este extrem de important și conduce la multe elucidări și pentru alți cititori, nu numai pt. tine.) Ele rămân în stare latentă, așa cum am discutat. Doar coordonatorii evoluțiilor noastre, monadele centrale, sunt conștiente de corporalitatea lor din toate universurile materiale și spirituale deopotrivă, pentru că orice ei manifestă undeva produce reverberații în orice alt univers. Noi – nu; noi discutăm numai de implicarea în orice activitate a tuturor corpurilor din sistemul nostru corporal de aici, din UF. Toate cele pe care le manifestăm se imprimă simultan în memoriile monadei și când suntem în orice univers folosim experiența de pretutindeni. Chiar și aici nu știm cât de importantă în manifestarea noastră curentă este experiența din UA și din UCZ, dar ea se manifestă, o avem ”la purtător” și facem orice prin prisma ei totală. Ca și aici pe Pământ, unde folosim experiența totală (și aceea de care ne amintim, și intuiții conștientizate că există, nu neapărat și de unde vin) și de la serviciu, și de acasă, și din vacanță, de oriunde. De altfel este o perioadă extrem de scurtă din evoluțiile noastre în care nu putem să ne amintim în orice situație, iar evoluând, ajungem să ne amintim orice, oriunde, oricând, chiar dacă ne folosesc sau nu concret. Ne raportăm la experiența mentală, astrală și fizică fără probleme, chiar dacă nu știm asta. Experiența anterioară TOTALĂ ne determină să ne manifestăm ca oameni: noi credem că o învățăm treptat pe parcursul copilăriei – dar de fapt noi doar o descoperim și ne orientăm în această situație atipică de acum. În viitor nimic nu ne va mai împiedica să ne amintim viețile anterioare, să folosim experiența noastră mentală și astrală în concordanță cu experiența fizică.
Vom detalia toate acestea în Studii Istorice.