Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

marți, 4 septembrie 2018

8. ALTE CONFUZII LEGATE DE CORDONUL ASTRAL

I. IDEI PRINCIPALE
Datorită necunoaşterii structurilor corpurilor noastre fluidice şi funcţiunilor lor, se confundă canalul (cordonul) astral cu alte structuri ale sisemului corporal fluidic:
– cu canalul de împământare, aflat în prelungirea plexului rădăcinii;
– cu canalul de universalizare, aflat în prelungirea plexului coroanei;
– cu diverse formaţiuni: aţe, stringuri energo-materiale formate prin activităţi, comunicări fizice, deplasări astrale între oameni. 

II. DETALII, DISCUŢII
Se confundă deseori cordonul astral cu canalul de împământare (aflat pe direcţia chakrei Muladhara) şi cu cel de universalizare (aflat pe direcţia chakrei Sahasrara): am mai pomenit acest lucru. Este ceva care se datorează necunoaşterii structurilor corpurilor noastre fluidice şi funcţiunilor lor. Câteva detalii în plus pot fi oricând binevenite. 
Unele vieţuitoare pământene au două canale de împământare – ceea ce este un ajutor pentru întărirea sistemului corporal şi facilitarea manifestării spiritelor prin preluarea de fluxuri neamprentate de mediul înconjurător (direct din interiorul planetei), pentru a consolida învăţăturile proprii, la începutul evoluţilor lor. Aşadar nu trebuie confundat canalul astral, în cazul mamiferelor pe Pământ, nici cu al doilea canal de împământare, nici cu subplexul codal – care se află în capătul cozii mamiferelor, plex care încheie un canal energetic care străbate coada (celelalte vieţuitoare pământene au doar structuri premergătoare formării structurilor fluidice codale, chiar dacă prezintă ceea ce noi numim coadă). Şi omul are un subplex codal, care în viitor, pe măsura creşterii vibraţiei noastre corporale, urmând pas cu pas creşterea vibraţiei zonale, se va uni cu alte canale din jurul lui şi cu plexul rădăcinii (chakra Muladhara), mărindu-se capacitatea acestuia din urmă şi folosind în continuare – aşa cum se petreceau lucrurile înainte de ultima glaciaţiune – la dematerializarea cu împământarea materiilor creaţiei materiale umane. Tot la fel se va mări mult capacitatea plexurilor din regiunea capului uman, în special al plexului coroanei (chakra Sahasrara), care va folosi astfel omului la reluarea creaţiei materiale mentale, cu toate fazele ei – inclusiv creaţia materială eşantionară (pentru lămurire, se pot urmări studiile: Creatia materiala mentala (3): Elemente de creatie esantionara) şi următoarele) pentru regăsirea şi consolidarea siguranţei în creaţia materială de mare anvergură. 
De asemenea, nu trebuie confundat nici cu alte structuri ale corporalităţii fluidice sau ale canalului de destin (se poate urmări studiul: 12. Ramificatii în interiorul universurilor materiale de intrupare; canalul de destin în Universul Fizic şi următoarele) care protejează întregul sistem spiritual. 
Nu trebuie confundat nici cu stringurile, aţele energo-materiale care se formează prin obişnuinţe ale activităţilor emoţionale şi mentale ale întrupaţilor. Acestea se rup cu destul de multă uşurinţă, dar se şi întăresc când omul devine obsesiv în anumite manifestări ale sale (gânduri, emoţii de orice fel, negative şi pozitive deopotrivă) care le creează. De aceea unele, la prima vedere, se pot confunda cu ceea ce numim canalul (cordonul) astral. Dar cordonul astral are o constituţie compactă, chiar dacă este extrem de flexibil, având astfel o rezistenţă deosebit de mare, precum şi – prin structura sa interioară – posibilitatea de alungire până la limitele întregii galaxii pentru cei care au sarcini speciale în întreaga galaxie, sarcini de ajutători galactici. În asemenea cazuri (cam 8% din populaţia umană), sistemul corporal are în cuprinsul lui corpuri spirituale (grupul corpurilor spirituale: corpul spiritual (sau budhic), corpul dumnezeiesc (sau atmic), corpul enesic şi corpul supra-enesic) cu o frecvenţă foarte înaltă a vibraţiei, care conferă corpului astral o rezistenţă deosebită, permiţând realizarea unor sarcini de foarte mare pătrundere, pe măsura experienţei pe care o au monadele secundare cărora li se repartizează asemenea sarcini. 
Astfel stând lucrurile, un cordon astral nu se va rupe niciodată sub puterea unor conjuncturi exterioare – spre deosebire de aţele, stringurile formate din obişnuinţe mental-emoţionale. Cordonul astral, chiar dacă are aparenţă de subţirime, nu este firav, nu este fragil, nu se rupe. Însă în perioada intrauterină există o perioadă în care el poate aduce fătului un grad avansat de fragilitate, însă toate structurile corporale şi de protecţie se întăresc rapid începând cu luna a doua şi total până spre luna a cincea. De aceea primele 5 luni de sarcină a mamei purtătoare sunt cele mai importante pentru făt, şi sunt necesare protecţii speciale ale mamei, pentru cordonul astral al fiecărui sistem corporal al copiilor ei potenţiali, indiferent de vârsta mamei. În acest fel, pe lângă liniştea şi echilibrul interior al mamei (şi emoţional, şi mental, şi fizic), ambele sisteme corporale (al fătului şi al mamei) sunt protejate de entităţile ajutătoare în limitele destinelor tuturor. Căci spiritele umane trebuie să înveţe să se protejeze singure, nu numai să aştepte protecţii divine – tocmai de aceea cuminţenia părinţilor este imperios necesară, alături de o libertate de trăire de care însă ei nu trebuie să profite. 
Pe de altă parte, această perioadă a primelor 5 luni de viaţă intrauterină era în antichitate prilej de acţiune pentru oameni care urmăreau slăbirea corpurilor copiilor conducătorilor nedoriţi de preoţii templelor egiptene (familiile regale ale duşmanilor lor). Cordonul astral al copiilor nu era distrus, chiar dacă nici puterea mentală a preoţilor nu mai performa la nivele foarte înalte – dar era suficient pentru a-şi pune în aplicare planurile de slăbire a sănătăţii altora. Atacurile mentale asupra cordoanelor copiilor nenăscuţi conducea la instabilitatea emoţională avansată a acestora (stare de plâns compulsiv), la întreruperea odihnei, la obosirea întregului sistem şi slăbirea sistemului imunitar al corpului fizic, care nu-şi mai putea recupera şi menţine la standarde optime vibraţia individuală. Îmbolnăvirea şi decesul survenea chiar în primii ani de viaţă ai urmaşilor vizaţi astfel. De aceea spiritele învaţă treptat cum să se protejeze singure, protejându-şi astfel urmaşii (legendele şi chiar istoria scrisă menţionează fuga mamei de duşmani potenţiali, ascunderea în locuri tăinuite şi sub protecţia populaţiilor din jur prin activităţi zgomotoase şi puţin morale, care diminuau vibraţia locului şi tăinuiau în plus şi radiaţia spirituală puternică a copilului). 

În studiul următor vom discuta despre ieşirea temporară a corpului astral din sistemul corporal în vederea realizării călătoriilor astrale; deocamdată să înţelegem faptul că acest canal (cordon) astral este parte a sistemului de structuri ale canalului de destin: care este un canal protector ce nu poate fi distrus de nici o forţă de întrupare din acest univers, indiferent dacă ar fi fizică, astrală sau mentală – adică dacă ar fi dirijată din orice corp de manifestare umană planetară. Canalul de destin protejează întreg sistemul corporal cu toate structurile ajutătoare ale acestuia: toate la un loc şi fiecare în parte. Fiecare element corporal este protejat astfel de câte o structură a canalului de destin, iar canalul astral este de asemenea parte din structurile sale: adică este constituit din energie fundamentală puternic compactizată, constituire pe care o pot realiza doar coordonatorii evoluţiilor fiecărui popor spiritual şi ajutătorii avansaţi ai fiecărui spirit în parte, fiecărei monade din orice spirit şi monadelor individuale care evoluează şi ajută pe cei care au nevoie să fie ajutaţi. Fac această specificaţie ca să se înţeleagă clar că nimeni nu este înafara coordonărilor monadelor centrale care îndrumă, ajută şi creează condiţii pentru evoluţiile tuturor celor care se află în interiorul unui Centru de evoluţie.
De aceea am atras atenţia – şi o voi face ori de câte ori va veni vorba – asupra acestei confuzii de care se leagă frica de călătorii astrale, frica de rupere a cordonului astral sau chiar de inexistenţa acestuia.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Draga mea citesc ,citesc ,recitesc si simt cat de departe sunt de ceea ce cunosti tu.Ce stiam eu e asa o picatura in ocean (ii mult spus),ce-mi aduc insa bine aminte e o forma ciudata pe care eu o vad de sus si am impresia ca sunt paralel cu forma ,ca si cand eu zburam si m-am oprit brusc deasupra unei entitati care radia o lumina puternica ,entitatea e formata din cap ,o forma alungita si un corp oval ,nu vad membre ,in schimb ma apropii ,cobor de fapt deasupra ei si vad ca de fapt nu e ca o fiinta de pe pamant ,nu-i carne ,e o lumina care se formeaza de fapt din niste pamblici oblice pe tot corpul si care sunt ca si cum ar fi un material tesut una pe fata alta pe dos egale ca marime ,unde-i pe fata e o culuoare aurie sclipitoare ca si soarele ,unde-i pe dos radiaza lumina dar nu intensa .Imi pare rau ca folosesc acest limbaj de om al cavernelor dar nu pot descrie altfel .De fapt sunt constienta ca e o fiinta ,ceva imi spune asa arata omul aici .Fiinta aceea e vie si-mi dau seama ca pulseaza ,ca radiaza lumina din fiecare liniuta pe fata (sa-i zic asa )lumina care se intinde in sus si formeaza de fapt trupul entitatii .
Cat despre cordon ,eu nu-mi amintesc asa ceva ,ultimele dati am simtit ca ceva se ridica usor in sus incepand cu degetele de la picioare ,ca si cum te-ar descoperii cineva de o patura dar cu incetinitorul si fiecare bucatica e ridicata paralel cu corpul ,apoi am impresia ca fiecare celula a pielii mi-i mangaiata si de la omoplati in jos am impresia ca am o pelerina lunga facuta din multe ,multe fire verticale indreptate in sus ,cand ma misc acestea vin dupa mine falfaind si acum imi dau seama ca de fapt si astea iradiaza o lumina albastruie ciudata .

Unknown spunea...

Am uitat sa-ti spun fiinta era translucida ,aveam impresia ca vad prin ea si totusi nu vedeam prin ea .
Cat despre canalul de destin sper ca am inteles bine :monada mea ,eu am sarcini de destin sa invat sa constientizez toate trairile mele ,acctiunile mele ,perceptiile mele ,creatile mele .Toate astea sa le inteleg si sa constientizez ca pt fiecare caz aparte ,gandire ,actiune ,orice as face eu ma folosesc de fapt de un set de raze sau de set de subraze .In functie de vibratia in care traiesc sau mai bine zis cand ea creste eu voi fii constienta de aceste raze si voi invata sa le folosesc pt a creea ,atat in mediul astral cat si in mediul fizic .Deci pana la urma voi invata sa ma folosesc de aceste raze si-n vibratii mari si-n vibratii mici?Deci voi evolua pana la punctul in care nu o sa mai fie nevoie de intrupare ,monada avand propia vointa sa pregateasca evolutii de manifestare .Asa si de aici se nasc o multime de intrebari .Deci voi constientiza ca eu sunt formata dintr-un set de raze si subraze ?Voi invata sa ma folosesc de ele dar si de razele si subrazele care se intalnesc atat in zona materializata cat si-n zona astrala ?Voi intelege informatia ,adica din ce-s alcatuite si ce pot face cu ele individual si apoi combinate ?Si voi invata sa ma folosesc de ele si daca acelasi fel de raze vibreaza mai jos si daca vibreaza mai sus ? Asta ai vrut sa spui ?