Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

sâmbătă, 7 mai 2016

„LUMINA” PAŞTILOR ÎN ORTODOXIE

Anul acesta am citit cele mai multe dezbateri cu privire la Lumina Paştilor în creştinismul ortodox. Multe de spus, atât de multe încât simt că nu am putere să dezbat atât cât ar fi de discutat... Dar vor mai fi astfel de prilejuri şi vom dezbate de fiecare dată câte ceva în plus. Poate anul viitor să discutăm mai pe larg despre cunoaşterile bizantine.
https://ioanflorin.wordpress.com/2016/05/04/inca-un-gand-si-cateva-concluzii-dupa-cearta-despre-focul-din-cer/ cu trimiteri la alte scrieri contemporane de mult bun simţ şi har, la care mi-aş fi spus şi eu doar o mică părere: de ce când în ţară, prin bisericuţe mici, cu oameni mulţi care vin la preoţi modeşti curge mir pe icoane (până şi pe uşa de la intrare, cum am văzut cu ochii mei în noaptea slujbei de Paşti, ţinută de părintele Marin fie-i ţărâna uşoară, la bisericuţa de la Vadu Lat, acum vreo 5-6 ani...), sau prin alte părţi – dar nu vreau să mai nominalizez, pentru a nu-i băga în bucluc pe preoţii şi aşa „pecetluiţi” de autorităţi: reprezentanţii BOR au spus că e făcătură, căci dacă era ceva real în primul rând la patriarhie ar fi trebuit să fie, că patriarhia e mai mare decât o biserică de sat... 
Dacă asta este explicaţie, vă las pe voi să hotărâţi.

Am scris şi eu articolul „LUMINĂ DIN LUMINĂ””  cu punctul: FENOMENUL STUDIAT: LUMINA PERIODICĂ A PAŞTELUI CREŞTIN-ORTODOX – MODEL DE GENERALIZARE A CREĂRII DE CONDIŢII PURE PENTRU VIAŢA PLANETARĂ (pentru cei care nu sunt interesaţi decât de acest subiect).  De asemenea, pentru doritori, invit urmărirea articolului cu titlul PĂDUREA HOIA-BACIU (CLUJ): îndrumare şi analiză astrală   . 
Desigur nu mă apuc acum să reiau tema, dar aş puncta câteva chestiuni care mi s-au părut întotdeauna deosebit de importante. 
Este un fenomen NATURAL, cotidian, cu intensităţi mai mari sau mai mici, după cum merg ritmurile planetare sau cosmice. De aceea putem discuta despre un asemenea fenomen oricând, nu numai în timpul sărbătorilor pascale sau a unor mari sărbători puse cândva în mod intenţionat – cu bună şi profundă ştiinţă, cunoaştere: pentru a determina la origine fixarea cunoaşterilor străvechi în conştienţa populară şi întărirea intuiţiilor normale pentru orice spirit uman atunci când lumea şi vremurile pe care ea le străbate nu mai pot impulsiona experienţa înalt-spirituală proprie să răsară; când doar urechea şi ochiul fizic, la fel ca şi ameninţarea şi pedeapsa cruntă vor obliga omul la o manifestare impusă şi nicidecum cea dorită, cu înaltă spiritualitate. Adică o realitate care nu ar fi trebuit de loc să fie impusă cu variante misterizate (“Asta este un mister!”), ci doar încurajată să iasă la iveală, să susţină frumos şi curat lumea, să se susţină om cu om, popor cu popor: prin cunoaştere, conlucrare şi orientare în perioadele cele mai grele prin care a trecut omenirea pe Pământ.
Lumina pascală nu e nici minune, nici înşelătorie, e un fenomen cât se poate de natural, căruia i se creează local condiţii de amplificare, concentrare, existenţă sub forma pe care o ştim acum – indiferent dacă o acceptăm sau nu ca fiind reală. 
Lumina aşa cum o percepem noi nu este propriu zis numai lumină, aşa cum ne-am obişnuit să o numim, în necunoştinţă medievală perpetuată încă, din nefericire: şi nimeni nu are de gând să explice în mod oficial, deşi se ştie bine. Nu este nici lumină necreată – şi eu am folosit această expresie, aderând spontan la ea, pentru că nu e creată de mâna omului, adică prin unelte de obţinere a focului. Este însă creată de Dumnezeu: formată din filamente energo-materiale pe care numai Fiii de Dumnezeu (entităţile centrale, coordonatoare de evoluţii) le pot crea. A venit timpul să ştim bine fenomenul, chiar dacă vom numi în continuare aşa cum numeşte lumea, dacă nu dorim să deranjăm pe alţii sau să ne deranjeze imaginea în serviciu sau societate. Este, şi trebuie să fie deocamdată de înţeles acest compromis socio-profesional, deşi e bine să căutăm explicaţii simple pe care să le introducem treptat în vorbirea curentă. 
Dar oricum să ştim că nu este o făcătură, nu este integral un artificiu mincinos decât atunci când se foloseşte aşa ceva în scopul întăririi încredinţărilor de către autorităţi, în scopul unei continuităţi de încredinţare atunci când condiţiile locale devin precare. Singurul lucru care este făcut este de fapt crearea de condiţii locale de curăţare a amplasamentelor, care determină aglutinări de fluxuri energo-materiale în acel loc, la o dată periodică cunoscută încă din antichitate. 
Dar ar fi bine să ştim – voi mai accentua de altfel – că în prezent vibraţia este în permanentă creştere şi nu va mai fi nevoie de artificialităţi, întrucât fenomenul cere doar curăţarea locului pentru a se atrage şi aglutina, coagula, compactiza fluxuri circulante prin spaţiie planetare, în anumite momente, în locuri cunoscute. 
Ceea ce nu ar trebui însă să diminueze cu nimic credinţa noastră, bazată nu pe miracol – căci nu sunt nicăieri “miracole” – ci pe învăţăturile pline de esenţe profunde ale oricărei forme a dumnezeirii... 
De asemenea, să ştim că ceea ce apare în plan fizic este luminiscenţa proprie oricărei compactizări de astfel de fluxuri cu vibraţie foarte înaltă: este dată de aspectul de lumină albă vie, care este asociată rapid cu ninsoarea, cu zăpada (nea, omăt), comparată deci cu apa în diferite stări de agregare, cu care se confundă în prima clipă perceperea spontană a fenomenului. Ulterior ne lămurim că nu plouă din cer senin şi nici nu ninge la 30 grd temperatura momentană a aerului. Luminiscenţa foarte aprinsă este în alb complet, care în prezenţa unui material inflamabil devine verzui-gălbuie strălucitoare. 
(Şi aici este discutabilă, desigur, împărţirea de lumânări special răspândită mai ales la astfel de sărbători, discuţiile fiind foarte aprinse chiar în sânul bisericii, autorităţile bisericeşti pedepsind preoţii care vând lumânări de altă provenienţă; au fost destule momente de impostură – or mai fi şi acum, dar restul discuţiilor de acest fel nu ne interesează acum, aici.)
Când capacităţile noastre vor prinde putere din ce în ce mai mare, vom putea percepe nu numai luminiscenţa, ci şi sunetul deosebit, foarte înalt, cu unduiri în deplasare, precum şi vibraţiile care oferă omului contemporan o stare de înaltă recunoaştere şi recunoştinţă faţă de ajutorul pe care îl primeşte alături de întreaga lume, creată de acelaşi înalt-Creator...
Fenomenul, cunoscut aşa cum este el perceput azi, poate fi asemănător necunoaşterii eclipselor de soare şi lună, fenomene periodice astronomice care în trecut constituiau material de manipulare a maselor: pe care de fapt s-a solidificat rugăciunea populară în faţa unui Dumnezeu care de fapt nu are nevoie de atenţionările noastre, pentru că deja ştie ce ne trebuie şi, mai ales, deja ne-a creat condiţii de trecere a greutăţii care a determinat rugăciunea. Ceea ce nu înseamnă că rugăciunea nu ar fi bună în felul ei, în faţa necunoaşterii altor posibilităţi de trecere, ci dimpotrivă, ruperea de atitudinile disperate ne conduce la relaxare, la primirea îndrumărilor din partea îngerilor, la înţelegerea apoi, treptat, a mecanismelor de susţinere a puterilor proprii în situaţiile prin care trecem. 
Dar să revenim cu câteva explicaţii sumare în plus. Fluxurile de filamente energo-materiale  stau la baza circulaţiei universice, la baza creării corporalităţii tuturor celor existente în univers (în toate universurile materiale) şi formează, prin atracţii energetice complexe, circulaţii de fluxuri bogate prin spaţiile universice. Fiecare zonă a universului are circulaţii specifice: în zona în care se află Pământul, atracţiile determină formări de bulgăraşi de filamente, care se desfac în lungi fuioare dacă sunt atrase cu putere de macrostructurile universului: planete, stele, galaxii. Ajunse în preajma planetelor, unele se desfac şi hrănesc corpurile de întrupare ale spiritelor în întrupări locale, altele îşi continuă drumul susţinând doar vibraţia planetei şi biosistemului său în drumul către alte planete care le vor folosi. De aceea unele sunt percepute de oameni în toată complexitatea lor, prin senzorii de percepţie ai corpurilor de la fizic la cauzal – sub formă de fulgi luminoşi (la o vedere mai slabă: ca o ploaie deasă) sau chiar de bulgări care par a fi de nea (omăt, picături de apă îngheţată) – un fel de “nea” care nu se topeşte chiar la 40 grade temperatura mediului, fără să fie influenţată de nici un factor pământean. 
Pe lângă ele, care contribuie bogat şi complex la hrănirea planetei, biosistemului ei, la curăţarea părţilor astrale şi eterice ale planetei, la ridicarea şi menţinerea vibraţiei planetei şi biosistemului, sunt şi alte fenomene contribuie la curăţarea planetei şi biosistemului ei însoţitor: ploi, zăpezi (fizice, de această dată!) vânturi, nori în circulaţie permanentă, apoi fenomene electrice: trăsnete, fulgere, fenomene sonice: sunetul trăsnetelor, dar şi sunetele altor fenomene pe care urechea omului nu le poate încă percepe, ale structurilor planetei şi atmosferei sale – iar aici cele mai puternice sunt sunetele emise de aurorele polare. 
Să rămânem însă în sfera circulaţiilor energiilor planetare. 
De multe ori coagularea fluxurilor – prin atrageri ale unora de către altele, în circulaţiile lor prin spaţii – are loc şi prin sunet, prin spaţializarea fluxurilor: cuprinderea unor asemenea bulgări într-un spaţiu condensat de energie fundamentală; dar asemenea spaţii pot fi create conştient sau inconştient în special de mamifere (inconştient) şi oameni (şi inconştient, şi conştient) prin acţiuni mentale sau emoţionale: prin mentalizări puternice, efecte de voinţă, cu direcţionare specială sau prin emoţii puternice, fie ele pozitive sau negative. 
Dar trebuie să facem diferenţa între aceşti bulgări – spaţializaţi sau nu prin acţiuni ale spiritelor întrupate – şi ceea ce fotografiem cu aparatele noastre: care sunt entităţi astrale, întrupaţi cu o corporalitate clară, puternic şi stabil conturată şi structurată, în stare stabilă. Unele pot fi spaţializări de acest fel, dar să ştim că este diferenţă între unele şi altele dintre structurile pe care le fotografiem.
Vom mai discuta în viitorul apropiat despre asemenea fenomene, în cursul unui capitol distinct despre entităţile astrale.
Să adăugăm numai, spre cunoaşterea noastră generală: faptul că, în trecutul cu vibraţie ceva mai înaltă – până la foarte înaltă, când puterile mentale umane erau mari sau oricum, spre contemporan, când erau încă mari, conducătorii înălţaţi ai societăţilor umane şi pădurenii ajutători cu sarcini de mare putere planetară (Moşii popoarelor şi lucrătorii lor) puteau prin sunete: vorbe, cântece, să realizeze:
– îndesirea ploilor prin coagularea fluxurilor de filamente materiale de natură apoasă pentru curăţirea atmosferei;
– evitarea în plan local (nicidecum general-planetar) a variaţiilor bruşte de vibraţie care puteau determina spargerea coagulărilor naturale din timpurile speciale pentru planetă; acestea puteau proveni şi din activităţile umane, dar şi din frica animalelor în preajma unor fenomene naturale (cutremure, furtuni solare).
Pentru alte feluri de evitări, cum ar fi vibraţii bruşte care puteau scoate oamenii din percepţii şi lucrări de cercetare a celor care se ocupau de lucrări de amploare subtil-societare, se poate menţiona:
– folosirea podelelor cu rol special de stabilizare vibraţională locală pentru vibraţia lucrătorilor în interiorul locaţiilor de cercetare (nicidecum temple, nicidecum rugăciuni religioase). Aici ar fi de discutat existenţa acelor rondele de piatră de la Sarmisegetuza, precum şi lespedea care se prezintă a fi un ceas solar – când ea este de fapt o parte din podeaua centrului de cercetare mental-astrală a cercetătorilor Moşilor;
– folosirea unor instrumente de tip amplificatori-echilibratori pe vibraţiile înalte: coroane, brăţări, centuri (brâuri);
– în construcţiile contemporane: catapeteasma din aur/argint cu reprezentări (icoane) ale unor scene înălţătoare ale sufletului uman;
– muzică, rugăciuni cântate, cu vibraţii specifice pământurilor la nivele cât mai cuprinzătoare, nu neapărat la nivel mediu (segmente foarte largi de vibraţii);
– folosirea unor substanţe puternic mirositoare pentru contracararea mirosurilor trupeşti şi ridicarea pe această cale a nivelului de vibraţie prin olfactiv: păstrarea esenţelor puternic mirositoare în boluri în locuri retrase şi ungerea trupurilor cu uleiuri puternic mirositoare. Colectarea mirului se făcea în perioade locale cu vibraţie foarte înaltă şi stabilitate vibraţională de cel puţin 24 ore. Azi erupţiile de mir sunt în perioadele în care „ninsorile” energetice sunt cele mai puternice, coagularea lor în locurile cu vibraţie înaltă (pe icoane) nefiind azi – dar fără explicaţii normale – acceptate de autorităţi în bisericuţele cu oameni echilibraţi, iubitori, făuritori de pace sufletească. 
Una dintre elementele de bază ale sesizării unor asemenea fenomene este data la care pot avea loc. Data este moştenită din vechimile cunoscătoare (în bazinul mediteranean: Babilon, Egipt, preluate de iudei şi ca obiceiuri, şi ca cercetare de popor care completează permanent cunoaşterile vechi). De aceea nu ar trebui să fie de mirare că întâlnim multe fenomene asemănătoare la diferite popoare – nu numai obiceiurile şi cunoaşterile religioase – pentru că în multe cazuri este vorba despre o preluare, o transmitere de la un popor la altul. Dar pe aceeaşi linie temporală vom găsi acelaşi tip de obiceiuri şi acelaşi tip de observaţii în locuri depărtate unele de altele, care denotă percepţii de aceeaşi natură, o cunoaştere comună, doar modul de prezentare este specific locurilor de trai ale fiecărui popor în parte. De exemplu – şi vom discuta detaliat în viitor – ceea ce la egipteni şi în orientul îndepărtat este asimilat şerpilor: de fapt cordoane structurale din corpurile eterice umane, la popoarele de origine toltecă vom găsi sub formă de păsărele: se vede bine diferenţa mai ales la structurile eterice ale capului. 
Aşadar, data vârfului de fenomen este foarte importantă, iar aici moştenim ştiinţele foarte exacte ale Bizanţului, preluate de estici pentru că vibraţiile se potrivesc locuri şi populaţii dintre Alpi şi Urali. În aceste pământuri, la date destul de fixe, apar fenomene pe care acum începem să le cunoaştem şi să le studiem. Musonii şi ploile ecuatoriale, eclipsele de soare şi lună, etc., nu sunt singurele fenomene cu repetabilitate înţeleasă şi cunoscută de oameni din cele mai vechi timpuri – doar că noi nu ştim decât pe cele foarte evidente, cu care ne întâlnim în viaţa curentă şi pot fi percepute prin senzorii corpurilor noastre fizice. Dacă s-ar schimba data fenomenului, la fel şi locul, puterea nu ar mai fi atât de mare sau nu ar fi de loc, dar cei interesaţi ar spune doar că cei credincioşi nu mai cred cu putere în Paştile Domnului şi de aceea Dumnezeu nu mai trimite Lumina. Şi faptul că suntem ţinuţi în întuneric ştiinţific formează fanatismul cunoscut deja de noi. 

FRICA CREEAZĂ CĂUTAREA DE ARTIFICIAL
Desigur aici intervine şi acel aspect al artificialului, al minciunii, în dorinţa perpetuării fenomenului. În perioada cu vibraţiile cele mai mici, prin care trece Pământul periodic, când întreaga lume se zbătea în mizeria, cruzimea şi întunecimea Evului Mediu, perpetuarea s-a făcut prin artificii., prin minciună. Preoţii ştiau bine toată fenomenologia legată de variaţiile vibraţionale şi se pregăteau dinainte folosind artificii precum lumânări tratate cu multă isteţime, candele ascunse etc. Pe astfel de mărturii, din astfel de vremuri se bazează azi detractorii fenomenului, negându-l complet: ceea ce nu este de loc adevărat, fenomenul există şi este într-adevăr creat de Dumnezeu, aşa cum TOTUL ESTE CREAT DE DUMNEZEU, DAR NU CREDEM ASTA. Nu credem că omul, ca specie, a fost creată de Dumnezeu, unde Dumnezeul ca mod de exprimare este suma entităţilor coordonatoare, învăţătoare şi înalt-creatoare din întreg Centrul de evoluţie – dar nici asta nu credem încă, îndoctrinaţi din tată în fiu împotriva „zeilor”: adică împotriva entităţilor care nu sunt clar pomenite în biblie. Dar bisericile vechi păstrează împreună cu locurile unde au fost înălţate (chiar pe locul vechilor aşezări ale sihaştrilor din vechime) cunoaşteri clare ale structurilor dimensionale paralele şi legăturilor cu dimensiunea noastră structurală planetară, demonstrarea cunoaşterii canalelor energetice transcontinentale, etc. Este considerată cunoaştere barbară şi am mai scris despre acestea, nu mai reiau acum. Dar cunoaşterea este clară, mai mult: este preluată de religii şi folosită în ascuns în fel şi chip, după sufletul şi interesele fiecărei grupări. 

FENOMENE CONEXE PE CARE ESTE BINE SĂ LE LUĂM ÎN CONSIDERAŢIE
Chiar m-am bucurat că cineva scria, pe facebook, că cerurile sunt deschise doar în duminica Învierii. De fapt în această zi este doar vârful unui val de vibraţii cosmice care se împleteşte cu un val de vibraţii planetare, întărindu-se şi întărind astfel puterea locurilor şi a omului. Din nefericire pentru noi, autorităţile încurajează nefolosirea puterilor astrale şi mentale în asemenea momente, prin încurajarea praznicului bogat şi metodelor de estompare a liniştii trupului, minţii şi emoţiilor, pentru ca omul de rând să nu se concentreze asupra lui însuşi, ci să se concentreze pe orice altceva ce nu i-ar dezvolta puterea şi atenţia, încrederea în forţele proprii şi în cunoaşterile posibile. Concentrat pe munca curentă în serviciu şi gospodărie, cele câteva zile libere omul necunoscător le „petrece” în acţiuni dezordonate, relaxare prin accente fizice, mâncare şi băutură fără prea multă măsură, sexualitate. Adică: pierdere de puteri. Ceea ce îl determină să nu creadă, în continuare, că de fapt nu cerurile ar fi deschise – ele nu sunt „închise” niciodată, doar noi nu ştim asta – şi capacităţile la care se gândeşte omul chiar uneori cu jind, cu ciudă, cu invidie pe alţii, se volatilizează fără finalitate. 
La fel se petrec lucrurile cu toate sărbătorile, din nefericire. Încă. 
Desigur însă, tot mai mulţi oameni se „trezesc” la realitate şi încep să asculte, să-şi pună întrebări, să găsească momente de pace, odihnă adevărată, meditaţii profunde active, etc. Tot din nefericire, familiile multora însă se opun cu hotărâre unei asemenea atitudini corecte, ispitei mâncării, băuturii, clevetelii, obscenităţilor de diferite feluri: toate fiind încă o obişnuinţă izvorâtă din amprentarea mediului în special urban de către conducătorii vremurilor, în ţara noastră numai de cca.1000-1200 ani, dar prin împrumut continental s-a înrădăcinat repede şi puternic. Mai sunt însă locuri în care lumea este echilibrată şi, spre bucuria mea (şi a multor altora) asemenea obişnuinţe noi corecte, înalt-spiritualizate atrag din ce în ce mai mulţi oameni echilibraţi, modeşti, doritori de înaintare spirituală. 
În articolul Lumină din Lumină citat mai sus am oferit câteva îndrumări pentru universalizarea obiceiului perpetuat chiar la Sfântul Mormânt: se întreţine mereu curăţenia materială şi spirituală care conduce la crearea condiţiilor optime de curgere a energiilor în perioadele cu circulaţie intensă. Este ceea ce se petrece în orice „templu”: şi să nu uităm că şi trupul nostru, şi casa noastră ar trebui să fie un adevărat templu al dumnezeirii: curat nu numai de sărbători, pentru a cărui întreţinere ne-ar trebui cât mai puţine lucruri, şi mai ales ordonate. Iar puritatea sufletească, greu de obţinut şi mai ales de păstrat în asemenea vremuri tulburi, să fie un deziderat permanent, unde iertarea călcării înafara drumului să fie dublată de o străduinţă pe cât posibil din ce în ce mai mare. 
DAR să nu obligăm şi pe cei din jur la ceea ce dorim noi să facem, ci să le oferim exemplul nostru personal, tolerându-le (fără a-i urma) propriile lor atitudini, comportamente. 
Ne dezvoltăm experienţa trăind-o şi găsind în sufletul nostru noi căi de înaintare pe drumul dorit. Trăim într-o societate care pune accentele sale încă în altă parte, în care locul, lucrul, obiceiul şi dorinţa unde aşezăm noi accentul sunt cele ale viitorului. 
Ceea ce avem de înţeles noi acum este faptul că lumea merge spre mai bine şi nicidecum spre mai rău. Şi semne sunt multe. Important este să le vedem acolo unde sunt semănate, căci de cele mai multe ori ele nu sunt semănate de noi, ci de oameni care pregătesc din neştiut schimbarea vremurilor. 

În concluzie: departe de a nu fi nimic, fenomenul acesta este cât se poate de real, doar că se petrece în locuri în care vibraţia este înaltă şi rămâne perioade lungi de timp stabilă, cu variaţii nesemnificative de vibraţie, mai ales când curăţenia locului se păstrează permanent: prin apă (spălare, însoţită de sorirea lucrurilor – ţinerea la soare), foc (lumânări, focuri echilibrate şi urmărite cu multă atenţie, acolo unde casa are o curte), parfum (flori, tămâie, smirnă curată, naturală) şi vibraţii înalte (bucurie de viaţă, vorbă blândă, calmă, muzică liniştită). Toate au şi proprietatea de a dezamprenta şi a menţine o vibraţie echilibrată, străbătută în mod natural de vibraţii complementare din vecinătăţi.
Să reţinem că avem toate şansele să avem acolo un fenomen natural din ce în ce mai rapid şi curat, pe măsura creşterii naturale a vibraţiei planetare. Desigur, până la urmă se va găsi un preot, un papă care să recunoască oficial acest adevăr, limitând încredinţările celor care nu cunosc realitatea şi se prevalează de istorii adevărate despre oameni mincinoşi, fără iubire de Dumnezeu... 
Doamne, iartă-i şi iartă-ne...
Tacit, Dumnezeu ne arată cum să ne menţinem viaţa, casa, atitudinea şi comportamentul la un nivel echilibrat, plăcut, bucuros de toate şi de toţi, să ne menţinem credinţă fără fanatism în tot ce poate fi mai înălţător în timpurile pe care le trăim. Să ne căutăm acceptarea intuiţiilor proprii şi formarea unor obişnuinţe noi acolo unde este posibil: căci rugăciunea este un obicei preluat de la egipteni, care a înlocuit acceptarea intuiţiilor omeneşti, alături de misterizarea vieţii noastre (totul este un mister) care a înlocuit cunoaşterea străveche – considerată „barbară”.
Undeva, la o bisericuţă de la poalele munţilor am primit următoarea vorbă de la îngerii mei şi ai locului: „A venit vremea ca omul să tacă în faţa icoanelor şi să-l lase pe Dumnezeu să-i vorbească...” 
Şi de atunci am lăsat gândul propriu al rugăciunilor egoiste sau crezut-altruiste, primind oriunde un cuvânt de încurajare, de înălţare sufletească din partea îngerilor proprii şi ai aşezământului bisericesc. 

...Vremurile sunt în mare schimbare. Cine are ochi să vadă şi urechi să audă va fi pregătit să le primească fără mirare şi fără suferinţă. 

13 comentarii:

andra spunea...

multumesc :) Hristos a Inviat!

Mary Buffman Lawrence spunea...

Multumesc, Adevarat a inviat!
Vezi si lista top universitati din Romania.

Anonim spunea...

Doamna, sunt foarte interesante aceste articole. Si mai exista cateva bloguri cu astfel de informatii. Stiti care este problema? In mod normal nu ar trebui sa fie nicio problema, in mod normal ar trebui sa fie o adevarata binecuvantare astfel de informatii. Dar cand vorbiti de ajungerea la niveluri superioare, de atingerea unor capacitati, de sensuri si posibilitati care pentru un om normal pare paranormale evident, toate acestea de exemplu pe mine ma dau peste cap. Rau. Pentru ca tind sa le cred, DAR, nu se manifesta, nu se materializeaza. Si e ca si cum exista posibilitatile acestea evocate de dvs, ele sunt acolo, se vorbeste despre ele, dar eu.. ciuciu! Sa ma simt un ratat? Da, ca nu conteaza, ca se poate trai oricum, ca sa fim doar pozitivi si fiecare in sensul a ceea ce ii este data, etc. Dar cum sa mai creada cine va asculta ca e ok ceea ce face cand iata dvs vorbiti de atatea minuni. Intelegeti ce faceti cuiva care inclina sa creada in astfel de lucruri? In ce blocaj il puteti aduce? Eu de exeomplu...

Cristiana spunea...

Da, vă înţeleg foarte bine. Pentru că trăiesc şi printre oameni care au astfel de capacităţi şi sunt rejectaţi de propria familie pentru că nu o fac pentru bani, aşa cum o fac alţii deşi nu au capacităţi reale şi câştigă saci de bani... Şi printre oameni care - aşa cum spunea un cititor în alte comentarii: 10 ani a umblat pe la medici, a cărat bani prin spitale, etc., pentru ca cineva să scrie (aici!) că cei ce văd ploaie pe cer senin complet sau ninsoare în 40 grd temperatură văd energii, fluvii, ninsori de energii... Omul plângea pur şi simplu...
De asemenea, discut cu oameni ca dvs. care INTUIESC CĂ TOTUL ESTE ADEVĂRAT DAR EI NU VĂD NIMIC... Şi se simt îmgrozitor... Unora le spun aşa: vrei să te ocărască familia? pe mine familia mă ocărăşte de 45 de ani... Poate Dumnezeu te ajută aşa, precum pe mine m-a ajutat aducându-mi preoţi şi laici când şi când care m-au încurajat să scriu. "Ce să scriu, părinte??" Aveam să înţeleg că atunci când am început să scriu, unora le-am răspuns la întrebări dureroase, altora le-am dat îndrumări şi ieşiri din confuzii... Oameni care fac meditaţii active zilnice şi văd vrute şi nevrute, înţelese şi neînţelese, discut cu ei, îi liniştesc şi ne lămurim împreună asupra multor lucruri pe care şi ei, la rândul lor, le transmit mai departe.
Altora le mai spun: Dacă intri în rândul celor văzători, vei deveni o primejdie pentru cei care spun abureli pe bandă şi cei care văd cu adevărat devin o reală primejdie pentru cei dintâi. Suporţi? eu mă confrunt cu oameni de acest fel într-un mod cumplit, uneori mă simt ca o cârpă de spălat podele, dar după o zi - două am ridicat capul sus şi merg mai departe... Păi Cristiana, nu cred că aş suporta, Doamne, tu cum poţi? Uite că tocmai de aceea sunt aici, se pare că pot! Mă dreg de inimă, de ulcer şi merg mai departe, şi scriu deşi este o muncă grea rău de tot, dar grea de tot!!! Blogul, siteul care este muntele de foc... realitatea neînţeleasă pentru că şcoala este superficială şi chiar intenţionat-superficială pentru a crea oameni buni numai de munca necesară unora puţini şi foarte deştepţi, care ştiu multe şi nu dau nimic.
Cât vom putea vom da şi noi, până ce ne vor pune pumnul în gură, e pe pregătite... Pe urmă ne vom retrage la marginea pădurilor şi vom spune ... poveşti cu zâne, cu moşi străvechi, cu tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte...
Este foarte trist când cineva scrie ceea ce aţi scris dvs. Este foarte dureros... Bibliorafturi întregi aşteaptă să le public şi stau să mă gândesc de multe ori pentru ce? pentru cine să scriu? pentru că aşa spune un înger? pentru că doar câţiva oameni spun un cuvânt bun... Culmea este că scriam azi pe facebook următoarele, cu încredere... comentând cu oamenii obişnuiţi ai paginii mele:
"Sentimentul înălţător, ca fundament emoţional, nu trebuie să piară în apele tulburi ale vremurilor pe care le trăim. În momentul în care începem să cedăm - în acel moment începem să alunecăm către dezinteres, tulburare, psihoze şi dezolare.
Dar să avem în vedere că în lume complementarităţile sunt încă manifestările cele mai dure: indiferent ce vom face, scrie, vorbi, se va găsi imediat cineva care să profite de ocazie pentru a-şi etala opoziţia. Şi nu de puţine ori neconstructivă, ci cu intenţii distructive clare: şi aici fundamentul pe care îl croim şi creştem noi înşine ne va susţine, cu cât este el mai puternic, mai întărit. Putem depăşi orice moment astfel dureros gândind nu la a găsi vină celuilalt (implicit o percepem, dar nu cu ea trebuie să rămânem), ci prin a gândi la potrivirile măcar parţiale cu rezultatele celor înaintate de noi înşine: de la cele mai grosiere - la cele mai fine, negândite de noi - dar pentru asemenea conştientizare vine întotdeauna un moment prielnic.
Care va întări acel fond, fundament emoţional înălţător, susţinător în munca noastră de îndumnezeire prin înlumire..."

Toate cele bune, Anonim.

Cristiana spunea...

Ei, mi-am şters lacrimile şi merg mai departe. Ce-o fi - o fi...

Anonim spunea...

Doamna, imi pare rau pentru sentimentele neplacute pe care vi le-am provocat. Este clar ca ceea ce faceti si afirmati, ma refer la informatiile care depasesc normalul/orizontul/simtirea unui om obisnuit, o faceti cu incredere si bunavointa. Nu imi doresc in niciun fel sa stric o astfel de chemare doar pentru ca eu probabil nu reusesc sa o inteleg/ating si va sustin total in demersul dvs daca ceea ce aduce este adevarat. Dar nu pot sa nu ma intreb, dupa ani de zile de asimilat astfel de informatii, cu ce ajuta un om ca mine? Care poate fi finalitatea unei astfel de indrumari, pentru ca este o indrumare pana la urma, pentru o persoana care nu reuseste sa atinga/vada astfel de lucruri? Da, au de multe ori logica, da, sunt de cele mai multe ori de foarte mult bun simt si se potrivesc perfect in intampinarea chintesentei sufletesti pozitive si luminoase a omului, da, ar oferi niste raspunsuri. Si, vedeti dvs, tocmai prin aceste atribute, pentru un cautator de-o viata ca mine, nelinistit, atrag, dau bucurie pe moment, apoi...nimic, ba din contra, creeaza frustrare, creeaza conflict cu realitatile, cu Credinta etc. Si nici nu mai stiu pentru ca sa ma rog sau pentru ce sa meditez: sa acced catre ce? sa comunic cu cine? sa imi deschid ce fel de ochi/simturi etc? Si chiar daca incerc, nu numai prin informatiile dvs, sunt si altele, nu se intampla nimic, ba chiar dau o stare de dezorientare si demotivare grea. Adica, iata toate aceste minunatii despre care se vorbeste, dar eu cum sa le iau, ca literatura? Nu, cum spuneati si dvs, aveti bibliorafturi care nu se vor drept literatura, ci informatii adevarate. Ce imi lipseste? Ce fac gresit? De ce nu pot sa ies din conditia limitata de om cu instincte, aplecari omenesti, conflicte omenesti, placeri omenesti etc, si nu ating astfel de intelegeri si simtiri luminoase prin care sa nu mai fiu nici egoist, nici sa nu ma mai supere altii ci sa am aceasta baza de lumina prin care sa pot sa dau plus acolo unde apare minus, pt mine sau pt altii etc.
Nu inteleg exact problemele de care spuneti dvs cu cei din jur. Eu credeam ca astfel de capacitati, astfel de intelegeri, nu mai se lovesc de zidurile mici, ca sa zic asa, ridicate de cei din jur sau de neintelegerea lor. Ma gandeam ca este o intelegere superioara, cu o lumina/capacitate de Adevar superior, care probabil dau, iata prin informatiile superioare, niste abilitati si masuri concrete, sau macar o liniste din alta dimensiune ca sa spun asa. Iar in viata mea nu am cunoscut decat un numar infim de persoane care sa vorbeasca de astfel de capacitati, si erau intr-adevar persoane care o faceau pe bani dar nu am putut observa nimic concret, darminte sa invat ceva in acest sens.
Vedeti dvs, in Crestinism de exemplu, ca sa explic de ce ridic aceste asteptari spirituale si imi cer sincer scuze ca o fac fata de dvs in acest fel, luati-o ca un gest de neputinta si deloc peiorativ va rog, deci in Crestinism, in Credinta noastra, nu ni se spune ca putem ajunge la capacitati deosebite in aceasta viata si nici nu este necesar. Traim intru Dumnezeu, in pozitiv, ne infranam/ispasim/etc limitarile despre care stim ca sunt in noi ca incercari, iar sufletul nostru se intoarce la Dumnezeu apoi. Pe de alta parte, aceste noi informatii spirituale ca cele ale dvs vorbesc despre alta cale, chiar daca nu este in antiteza cu Crestinismul si este vorba tot despre Dumnezeu desi cu unele nuante de descriere, aceste informatii vorbesc despre nivele spirituale, despre necesitatea unei ascensiuni, despre alte tipuri de fiinte/spirite nevazute, posibilitatea comunicarii cu ingeri sau spirite din diverse sfere/universuri, transformari, cunostinte/intelegeri/simturi nelucrate, inhibate, tinute ascunse de oculta lumii etc. Iar astfel de lucruri, pe cat de oricat de multa sau putina bucurie, motivare, mobilizare aduc, pe atat de multa frustrare lasa cand eu, ca om simplu si increzator in a cauta spiritual, nu reusesc astfel de lucruri. La aceste lucruri ma refeream, si nu doresc sa va aduc umbre, tristeti, imi pare rau si va doresc numai lucruri bune si curate.

Cristiana spunea...

(1) Dragă Anonim... Oooof! vă răspund cu câteva cuvinte, repede, ca să înţelegeţi că în sufletul meu nu e nici pic de supărare, lacrimile sunt pentru că simt durerea dvs. şi a altora asemenea. Pe urmă o să scriu ceva mai detaliat într-un articol aici. Mi-am revenit între timp, dar e foarte bine că mi-ai scris, vă mulţumesc pentru asta.
Sunteţi un om bun, se simte cum poate nici nu vă imaginaţi poate în acest moment, dar sunt oameni care trec prin acelaşi fel de dileme şi devin cruzi, duri, agresivi.. Şi le iau în piept, pentru că vedeţi.. celor care sunt asemenea mie li se dezvoltă o sensibilitate, o empatie profundă şi practic durerea celor din jur se varsă ca un fluviu în sufletul meu şi a celor asemenea mie. NICI POMENEALĂ SĂ DEVENIM INSENSIBILI... În plus, sunt om NORMAL, aşa cum spuneţi atât de frumos: "...om cu instincte, aplecari omenesti, conflicte omenesti, placeri omenesti etc," şi asta face viaţa mai frumoasă - nu seacă, nu de piatră, cei care zic că se pun deasupra altora depăşind toate acestea sincer nu cred: mai curând cred că este o imagine de superioritate, care ei cred că i-ar avantaja. Eu cel puţin nu pot crede, iertată să fiu - că sunt acolo unde se cred dânşii a fi, dar desigur, asta este tema lor de cuviinţă. Vedeţi, suntem însă puşi în aceeaşi oală cu dânşii, eu îi respect şi înţeleg şi pe ei, chiar dacă ei ne alungă pentru că le stricăm interesele... Cum vin cu o explicaţie, cum vreau să clarific o confuzie pusă nedrept în lume de oameni superficiali (dar nu îi acuz, este o treaptă ce va fi depăşită) - cum mi se spune că mă pun pe un piedestal şi nu accept nimic decât ceea ce ştiu eu... Dacă dau un exemplu de om recunoscut mare (dar umbrit intenţionat de către cei mici) acuzele se amplifică. Dar aşa e VIAŢA omenească.
La ce ne trebuie totul - sunt multe de spus. Creştem prin toate. Am încercat să scriu acum în fel şi chip în ultima oră - am şters... iar şi iar... Avem nevoie să ştim ca să nu fim frunză în vânt: ne întărim prin tot ce putem face mai bun şi mai frumos, prin tot ceea ce ştim, ce căutăm şi găsim.

Cristiana spunea...

(2) Am luat hotărârea să scriu la fiecare studiu la ce ne trebuie să ştim - pur şi simplu să ştim. Dacă vine şi altfel de percepţie - vine şi e bine - dacă nu, nu e vina nimănui, asta trebuie înţeles: NU E VINA NIMĂNUI, ESTE DOAR CURGERE ŞI UMPLERE. Avem nevoie de toate. Cine crede că este un merit desoebit o percepţie în plus, ar fi bine să înţeleagă că nu este de loc aşa. Că este o etapă de evoluţie de ajutător, care va veni tuturor, rând pe rând, pentru a oferi lumii o cunoaştere drept pregătire pentru o revenire viitoare. Sau în orice timpuri - pentru timpurile lor viitoare.
Pot să vă spun că fiecare lucru are un rost deosebit, scriu deseori despre asta, ştiu că peste tot se scrie că vom ajunge să fim măreţi şi luminoşi, ascensionaţi şi câte şi mai câte... Este multă dreptate în toate, doar că nu ni se spune şi că nu ar trebui să luăm ca unitate de măsură timpul vieţii noastre de acum... Este un viitor foarte apropiat pentru noi, adulţii de acum, dar este începând cu viaţa următoare, şi numai pentru o parte dintre oameni, care se vor retrage din oraşe şi vor trăi liniştiţi departe de ele. Schimbările au început de pe acum, dar nu se vorbeşte mult despre asta. Transformările au început, dar noi nu le putem percepe bine, pentru că energia ni se duce pe muncă brută, mâncare, băutură, sexualitate, certuri, trafic, etc. Sunt încă în curs de fiinţare, dezvoltare şi nu mulţi spun asta. Se scrie că va fi, dar mai este nevoie de un timp pentru asta. În aşteptare, mulţi se retrag la ţară, dacă pot, şi îşi găsesc pacea, liniştea. Alţii se retrag, dar se mulţumesc doar cu acea pace, linişte, fără să mai ceară altceva, deşi şi-ar dori, dar citesc despre toate pe o bancă în faptul serii, în miros de petunii şi regina nopţii sau iarna la gura sobei. Dacă într-o meditaţie văd ceva, merg imediat la un cunoscut şi caută să înţeleagă ce au văzut; dacă nu, se consideră fericiţi că au citit ceva despre galaxii, despre evoluţii, despre canale energetice transcontinentale...
Eu nu vreau să vă fac iluzii, dar avem speranţe că toate se vor petrece tuturor cândva. Acum, sau altcândva... Acum este o deschidere. S-a încercat şi mai de mult, dar asemenea oameni erau vânaţi ca animalele. Ştim asta...
Până atunci câte cineva mai aduce o informaţie, ne îndrumă cum să nu mai facem confuzii, cum să primim şi să privim o informaţie. Ce s-a mai petrecut în lume... Creşterea spirituală este clară, la dvs. este clară, recitiţi ce aţi scris, cât de frumos, coerent, chiar dacă şi deznădăjduit... EU am mai spus multora, oricâte explicaţii aş da, nu pot să ostoiesc dorinţa, durerea altuia. DAR BINE CĂ EXISTĂ DORINŢA! Nici nu vă îmaginaţi ce important poate fi... Eu nu pot îndruma pentru că nu am descoperit făcând cursuri, ci fiind din copilărie aşa, de pe la 4 ani. Dar până la 38 de ani nu am avut decât 10-15 maximum de viziuni care m-au înfricoşat teribil, astfel încât dormeam vara cu pătura peste cap de frică să nu mai percep ceva care să mă înspăimânte... a fost ceva cumplit... Apoi, din 1994 am învăţat să folosesc pendului, ansa radiestezică, apoi repede am intrat pe comunicare coerentă. A fost greu. Azi lumea are norocul că are internet şi o sumedenie de posibilităţi de înţelegere... Dar pentru cei care am început fără îndrumare din anii '90 nu a fost de loc uşor.

Cristiana spunea...

(3) Vom mai discuta, desigur, dar în primul rând sfatul meu este să nu abdicaţi de la drumul cunoaşterii, să ştiţi că venim din epoci în care toate cele dorite erau uluitor de bogat dezvoltate, dacă puteţi crede. Am descris şi voi descrie pe site viaţa noastră dinainte de ultima glaciaţiune... acum facem o pauză de activitate mentală extrem de intensă, după care vom reveni pentru încă o eternitate practic în toate cele dorite: pentru că de aceea ni le dorim, PENTRU CĂ LE-AM AVUT ŞI ACUM NI SE DEZVOLTĂ DORUL DE ELE...
Acesta este adevărul. Şi eu îmi doresc ceea ce a fost de mult şi ştiu că va veni din nou vremea să fie din nou. Voi scrie despre societăţile normale, tipice, în comparaţie cu cele atipice în care trăim acum, pentru puţin tim - cele pe care le-am trăit de câteva milenii încoace. Şi cele frumoase, calme, liniştite vor reveni din nou în viaţa noastră.
Ne trebuie doar linişte sufletească... răbdare... iertare... acceptare...
Toate cele bune şi frumoase! Doamne ajută!

Anonim spunea...

Va multumesc pentru raspunsuri. Informatiile stiintifice recunoscute, testari facute in mediu controlat sub supraveghere si dublu control orb etc, nu au putut din pacate sa confirme pana azi lucruri precum radiestezia (https://ro.wikipedia.org/wiki/Radiestezie) sau abilitati de alta natura (exista institute care ofera premii substantiale celor care pot dovedi asa ceva, de exemplu James Randi care ofera 1 milion de dolari https://www.youtube.com/watch?v=2MFAvH8m8aI). Ce incerc sa spun este ca astfel de lucruri/informatii sunt practic imposibil de crezut. Problema apare, cum va mai spuneam si incercam sa va explic, cand oameni ca mine doresc sa caute ceva mai elevat, dar ceva substantial, nu doar teorii. Iar aceste informatii, teoretice, imposibil de practicat/verificat, cum va spuneam, pot genera blocaje si chiar deviatii Doamne fereste celor mai sensibili/slabi/etc. Parerea mea este ca daca astfel de informatii nu pot fi verificabile sau invatate si studiate, nu prea au ce bine sa faca mai ales cand sunt atat de complex teoretizate pe siteul celalalt al dvs, bucuria-cunoasterii. Altfel, voi fi intotdeauna de acord cu binele, pozitivul, caldura, dragostea, si le doresc absolut tuturor, dar in afara de credinta in Dumnezeu, simpla, pentru toate cele, oricum ne sunt date noua, nu am aflat nimic in genul celor exprimate de dvs in mod ezoteric, astral, sau cum trebuiesc ele numite. Cel putin atata timp cat nu exista dovezi, pentru ca in acest sens v-am scris. Multe multumiri inca o data si numai bine, Doamne ajuta.

Cristiana spunea...

Mulţumesc frumos pentru urări!
Problema acelor domni care oferă bani pentru aşa ceva este că au nevoie de asemenea oameni cu capacităţi de vizualizare mai ales pentru cercetări de natură politică: întotdeauna au existat astfel de oameni. Problema multora este că îi cred, aşa cum au crezut şi în OZN-urile dovedite a fi cercetări materializate în drone care folosesc şi metode de deplasare tradiţionale dar şi alte metode prin care pun în practică cercetări furate, dosite ale unor oameni de ştiinţă ca Tesla, Coandă, etc. Se ştie acum asta, doar că nu toţi cei ce prezintă materiale pe net sunt bine informaţi sau se vehiculează tot felul de informaţii, filme vechi.
Tema pe care o pot discuta nu este neapărat frustrarea (nu sunt blocaje cu adevărat) cât ajutorul pe care îl au oamenii care trăiesc experienţe spontane şi nimeresc în mâna unor medici care nu cunosc şi nici nu vor să cunoască altceva decât medicina tradiţională: bună şi aceea, asta este cert, dar în lume mai există şi altele, care se dezvoltă neîncetat. Din fericire cunosc medici care ştiu bine despre ce este vorba şi îi încurajează pe cei care trăiesc aşa ceva, precum şi pe cei care la rândul lor îi încurajează prin explicaţii privind asemenea experienţe, pe toţi cei necunoscători şi pe toţi cei ce intră pe un asemenea făgaş, în mod natural. Pentru că nu se poate intra decât dacă natura sistemului corporal permite, iar aceasta este o experienţă cu care mulţi s-au confruntat în ultimii ani mai ales. Se fac cursuri care promit marea-cu-sarea, dar uită să spună plătitorului că numai dacă natura proprie permite vor avea parte de călătorii astrale acum. Poate mai târziu, dar e bine să fie informaţi.
Da, acesta este adevărul, mai târziu sau acum, există mulţi oameni care intră pe acest drum. Dacă cei ce nu pot intra încă nu-şi pierd energia necăjindu-se, am înţeles că se poate în timp să ajungă la astfel de percepţii. Dacă nu, eu se informează cuminţi de la cei ce pot. Personal nu am căutat, aşa m-am născut şi ajut şi eu cum pot şi pe cei care se nasc aşa, şi pe cei care spontan au astfel de trăiri. Desigur, mă confrunt deseori cu oameni care după ce i-am ajutat să se echilibreze după ce au trecut prin trăiri dezorientante pentru ei, m-au lovit ca să poată ţine chiar dânşii cursuri despre cele trăite... Dar e de aşteptat, dacă nu se petrece aşa ceva, e minunat, dacă da - mergem mai departe, nu ne-au făcut ei, nu ne omoară ei. Dar desigur poate că vor fi primii care vor arăta cu degetul în vremuri devânătoare de vrăjitori...
Pun în balanţă şi astfel de experienţe, dar... şi descoperirile cele mai moi ale ştiinţei, cu aparatură din ce în ce mai sofisticată, mai performantă!! Cred că din modestie nu am scos ochii nimănui cu un articol privind o descoperire fizică, în sens perceptibil fizic: http://ro.blastingnews.com/actual/2015/06/o-studenta-uime-te-lumea-tiin-ifica-entita-i-gigantice-i-invizibile-deasupra-pamantului-00430103.html Cu aparatură deocamdată se por percepe canalele care formează matricea planetară despre care am scris de mulţi ani, voi mai scrie tocmai pe bucuria-cunoasterii.ro: voiam să pun articolul, m-am reţinut... Dar nu, o să-l pun negreşit.
Entităţile astrale sunt deja ştiute acum, vorba populară cu fantomele poate fi explicată profund, clar, până când toată lumea va vedea cu ochii minţii mai ales în evenimentele planetare (solstiţii, echinocţii, alte sărbători cu vibraţii echilibrate sau înalte). Voi începe o serie de articole despr ele, pentru că tot mai mulţi aomeni le simt, le văd, le aud...
Este realitatea unor dimensiuni fizice reale, concrete. Când se vor generaliza, altfel vom discuta. Deocamdată eu îmi fac datoria şi scriu. Şi îmi zic, aşa cum îmi zic mulţi oameni care cu acest prilej m-au susţinut, m-au ajutat şi cărora le mulţumesc din tot sufletul.
Vă mulţumesc şi dvs. pentru prilejul de a mă întări şi explica. Căci nu?? aşa se spune:) ce nu te omoară te face mai puternic !!!
Doamne ajută şi să auzim numai de bine !!!

Anonim spunea...

"ce nu te omoară te face mai puternic"..? Am inteles. Dvs considerati solicitarea de dovezi drept agresiune/intimidare/etc. Pacat. Oricum, eu nu voi mai crede nimic pana nu apar niste dovezi, nume de persoane care pot fi contactate si experimenta ceva real, practic.

Cristiana spunea...

Da, mulțumesc frumos.
Cele mai grele lucruri nu se petrec cu mine sau dvs. sau cu cei care au trăit fără să cunoască asemenea experiențe, sau trăiesc în continuare, fără să fie vorba despre boli, psihoze sau altceva. Sunt lucruri mult mai grele pe Pământ.
Oricum nu credeați în ele anterior discuțiilor cu mine și purtați discuții cu mine pentru că sunt deschisă discuțiilor, nu tai comentarii incomode pentru unii - pentru mine nu sunt incomode. A fost greu de suportat ideea că aș produce altora greutăți psihice altora, am înțeles apoi că nu sunt singura la care vă referiți; doar că eu nu iau bani pentru așa ceva... Pentru astfel de oameni am toată compasiunea, iar pentru cei care m-au susținut în această situație creată acum, aici, pe blog - dar și altă dată (probleme pe un forum cu oameni care nu cred decât în dovezile științei - dintre care unele nu sunt dovezi, ci doar păreri ridicate la rang de dovezi) le mulțumesc cu mult respect.
Nu am considerat agresiune sau intimidare, dvs. ați spus asta acum, mă mir, căci la început credeam că sunteți un om bun, pătruns de dorințele de a simți mai mult, de a pătrunde mai mult. Sunteți oricum om bun, nu zic altceva ca să nu ne încurcăm în devieri, toți suntem oameni buni, doar că unii își strigă frustrările, alții doresc sincer să și le depășească.
La un moment dat am promis cuiva să scriu despre teme legate de fizică și metafizică - pe acel forum despre care scriam mai sus - dar am renunțat, căci degeaba aș scrie, și oricum nu este tema mea de prezentare să mă dedic schimbării încredințării oamenilor. Dincolo de clarificări, atâta cât pot studia eu acum - este poate treaba altora. De aceea nici nu mă necăjesc să știu că în urma citirii unui site cineva și-a schimbat părerea sau nu. Eu scriu pentru cei care doresc să cunoască, să se clarifice, alții vor veni sau nu în această situație, deci este tema sau nu este tema destinului lor. Eu chiar am crezut că vă plânge sufletul că nu reușiți ceva asemănător.
TOTUȘI... dacă percepeți ceva asemănător sau altceva, nu trebuie în nici un caz să veniți să-mi spuneți mie asta - fiți încredințat că asta e treaba dvs., că eu mi-am făcut treaba și am scris că nu este nici psihism și nici boală.
Este valabil PENTRU ORICINE. Vreau să se știe clar asta.
Am așteptări privind schimbările vremurilor și am așteptări de la oamenii care au trecut prin asta și vor ști să susțină și pe alții.
SĂ SUSȚINĂ OAMENII CU DRAG, CU ÎNȚELEGERE, CHIAR DACĂ LA ÎNCEPUT VOM FI LOVIȚI ȘI NE VA DUREA... CĂCI SUNTEM OAMENI, FIINȚE VII, NU PIETRE AMORFE SAU NORI PE CER...
Chiar o să scriu asta la Gândul Zilei.
Să avem cu toții putere și demnitate să le trăim pe toate!!!