Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

vineri, 8 aprilie 2011

DE LA BONSAI ŞI GHIVECE CU FLORI LA CRÂMPEIE DE VIAŢĂ LEMURIANO-ATLANTĂ

Am o mare "problemă" cu bonsaii, care plac tuturor...
Dinainte de a ştii despre bonsai, am început să nu mai agreez cultivarea florilor în ghivece, căci mi s-a părut un anume fel de chinui plantele... Dar pentru că la serviciu cresc plantele pe care le-am pus în trecut, plus cele rămase de la colegele care au plecat, plus ce mai primesc la aniversări... le primesc, ce să fac?! Sunt oferite cu mult drag şi nu toată lumea poate să-mi înţeleagă încă reţinerile...
Le cresc cu drag, cu bucurie, măcar atât pot face pentru ele...
Bonsaii mi se par surorile de palat ale plantelor crescute de noi, oamenii de rând, în ghivecele noastre... O artă a chinuirii inconştiente, dusă la extrem...
Însă respect munca şi plăcerea altora.
Atât cât va mai fi. Căci lumea este în schimbare şi va simţi, înţelegând astfel, diferenţa între viaţa liberă şi aceea după gratii, fie că este vorba despre om, animal sau plantă... Căci deja mulţi oameni încep să simtă ce înseamnă traiul doar între pereţii de beton şi acela în aer liber...

PUŢINĂ ISTORIE STRĂVECHE NU STRICĂ...
Mai mult, înţeleg bine care sunt rădăcinile acestei dorinţe a omului de a avea flori în casă, înainte de a şti că produc oxigen!! de pe când omul ştia doar că îi face plăcere să le vadă înflorindu-i permanent în casă...
Această dorinţă este o intuiţie cu rădăcini foarte adânci în memoriile spirituale ale omului. Şi pot să vă povestesc acest lucru, chiar dacă nu am ajuns încă să povestesc încă multe alte rădăcini ale comportamentelor umane.
În primele faze ale civilizaţiilor omeneşti pământene, printre multe alte particularităţi de trăire umană, existau oameni care trăiau în păduri, pe insule pierdute în mijlocul oceanului, pe versaţii munţilor de unde realizau sarcini deosebit de complexe pentru susţinerea planetei şi activităţilor umane de pretutindeni. Ei au fost printre primele generaţii de ajutători planetari, după care celelalte populaţii umane au trăit peste tot în acelaşi fel, având exemplu de trăire din partea acestor ajutători răspândiţi peste tot, în toate părţile planetei.
Trăiau în tot felul de construcţii simple, cu rol de adăpostire deosebit de complex: dar nu neapărat adăposturi împotriva fiarelor - cu care de altfel erau prieteni întotdeauna. Fiecare membru al familiilor unor asemenea ajutători trăia într-o "cameră" proprie, căci fiecare avea o sarcină proprie de îndeplinit. Pentru ca spaţiul să fie cât mai redus, pentru a nu lua din spaţiul de trai al vieţuitoarelor pământului, fie ele vegetale sau animale, îşi construiau "case" pe versantul muntelui sau dealului, astfel încât casa să "curgă" ca un râu, luând forma muntelui. În spatele unei carcase de material asemănător apei curgătoare, câte o cameră pe verticala muntelui - aşa cum sunt ferestrele blocurilor de azi - era locul retras de lucru al fiecărui lucrător.
Nu asupra unor astfel de lucrări ne vom opri acum, ci asupra faptului că nici un fir de iarbă nu se clitea de la locul său, pe muntele care doar sprijinea o astfel de construcţie fluidă, uşoară şi totuşi foarte rezistentă la mişcările aerului, permabilă la aer - cu toate componentele sale hrănitoare: energii, gaze, vapori de apă. Un astfel de acoperământ era întrutotul asemănător cu o cascadă de sub cerul liber şi asta era tot ceea ce necesitau mai departe plantele care creşteau pe versantul muntelui. Delicateţea şi cuminţenia oamenilor nu deranjau câtuşi de puţin viaţa calmă a plantelor, nu mai puţin decât adierea unei brize de seară peste natura liniştită de la apusul soarelui... Oameni şi plante trăiau astfel o viaţă comună, văzându-şi liniştiţi de traiul lor personal.
Peste timpurile care au dus la schimbarea totală a lumii, oamenii au dus cu ei nenumărate intutiţii privind viaţa lor anterioară, desfăşurată înainte de ultima glaciaţiune. printre care şi dragostea de a avea plante în propria lor casă, de unde moştenim ghivecele cu flori pe care le aşezăm la fereastră !!

16 comentarii:

Anonim spunea...

Placerea de a avea flori, verdeata, in casa noastra o resimtim mai ales noi, cei care traim in orase, in blocuri. Nevoia de natura in imediata apropiere ne impinge la a ne-o aduce cum putem cat mai aproape de noi, de ochii nostri, de sufletele noastre. Citind articolul tau m-am simtit un pic vinovata in fata florilor cu care ma inconjor.
Dar ma intreb, totusi: oare sufera o muscata frumoasa si luxurianta ca traieste in ghiveciul din balconul meu? unde in alta parte oare ar fi ea mai fericita? oare care ar putea fi manifestarea libertatii ei daca as vrea sa i-o acord, s-o "eliberez" din ghiveci, din balcon, din oras?
Pot sa asociez ghiveciul cu gratiile, dar nu pot sa "vad" libertatea muscatei dincolo de gratiile in care ea creste acum? Cine ar mai avea grija de ea asa cum am eu?
Cred ca este o dependenta reciproca.
O daruire reciproca.
Plantele n-au liber arbitru. Nu cred ca pot alege unde si cum sa traiasca. Oare unele dintre ele, precum muscata mea, nu au tocmai acest rost pe lumea asta - de a ne fi aproape oriunde le "chemam" noi sa traiasca? Nu au ele acest "destin"? Ma intreb.......

Cristiana spunea...

Buna seara, Anonim!!
Am mai scris eu despre liberul arbitru (dar acolo era vorba despre predestinare si liberul arbitru!), însă voi face imediat o mică postare despre liberul arbitru pe diferite trepte de evoluţie.
Acesta este un blog care priveşte viaţa din punct de vedere spiritual: al evoluţiilor spiritelor în universurile unei creaţii conştiente, situată mult peste puterile generale de creaţie ale oamenilor, ale pământenilor care suntem noi, azi. Dar catre care puteri tindem cu totii, valorificând forţele spiritului si dezvoltându-le mereu, pe trepte poate inimaginabile pentru noi de aici, de pe Pământ. Trepte printre care se află şi omul, dar şi toate vegetalele şi animalele terestre.
Asadar, un bob răbdare, pentru a crea acest articol şi voi expune punctul meu de vedere.
Va doresc un sfarsit de saptamana agreabil si odihnitor!!

hera mariana spunea...

Sărbători de primăvară cu flori şi bucurie în sufletul tău, să vină!
Te îmbrăţişez Cris!
Mariana

Cristiana spunea...

Oooo ...!! Te pup si te imbratisez cu mult drag si dor !! Multumesc pentru urari si iti doresc si eu la fel, Mariana draga !!Si florile, si bucuriile infloresc in sufletul meu !!Sa dea Dumnezeu sa fie tot asa in sufletul tuturor !!!

Anonim spunea...

I'd like to find out more? I'd care to find out more details.


my page: cel mai tari jocuri

Anonim spunea...

Wonderful article! We are linking to this particularly great
content on our website. Keep up the good writing.


Look at my web blog ... mario jocuri vechi

Anonim spunea...

I will immediately take hold of your rss as I can't in finding your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me know in order that I may subscribe. Thanks.

Review my weblog - Juegos

Anonim spunea...

Hi there, I want to subscribe for this weblog to obtain most recent updates, therefore where can i do it please assist.


Also visit my web-site; mario jocuri online

Anonim spunea...

Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to take a look.

I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers!
Fantastic blog and outstanding style and design.


my web site ... bancuri deochiate noi

Anonim spunea...

Marvelous, what a blog it is! This weblog provides helpful data to us, keep it up.


My blog post: jocuri cu camioane

Anonim spunea...

I loved as much as you will receive carried out right here.
The sketch is attractive, your authored material stylish.
nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following.
unwell unquestionably come more formerly again since exactly the
same nearly a lot often inside case you shield
this increase.

Here is my weblog; jocuri online ben 10

Anonim spunea...

I was more than happy to find this website. I want to to thank you for ones time for this particularly fantastic
read!! I definitely savored every little bit of it and i also
have you book-marked to see new things on your site.


my blog post - jocuri gratis cu masini

Anonim spunea...

It's an amazing paragraph in favor of all the online people; they will take advantage from it I am sure.

my web-site Jocuri masini

Anonim spunea...

Wow, superb weblog structure! How lengthy have you been blogging for?
you made running a blog glance easy. The total glance of your website is magnificent, let alone
the content!

Also visit my blog - jocuri cu mariio

Anonim spunea...

Marvelous, ωhat a weblog іt is! This blog
preѕents helpful data to us, kеep іt up.

Herе is my pаge: cheap car insurance quotes online

carmen spunea...

blog frumos si interesant
Gasesti lucruri interesante si aici daca doresti
Ghivece