Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

joi, 2 septembrie 2010

MANDALA

Reprezintă imaginea stilizată a sistemului corporal fluidic complex al omului, văzut de de-asupra capului, de-asupra întregului sistem corporal, cu toate structurile sale anexe, posibile la toate nivelele omeneşti.


Spuneam în studiile anterioare despre faptul că subconştientul nostru nu este câtuşi de puţin "prost" sau "neînţelegător", el cuprinde o serie de activităţi ale altor corpuri, cu funcţionările lor, cu memoriile lor, cu procesările proprii de informaţii. Funcţionarea şi procesarea informaţiilor la nivelul celorlalte corpuri din sistemul corporal propriu poate să se apropie, în timpurile pe care le trăim acum, cu ridicările de vibraţii pe care le suportăm clipă de clipă, de conştientizări care să determine activităţi complexe (emoţionale, mentale, cauzale), despre care avem vag cunoaştere. Sau doar intuiţii că ar exista.
De aceea, percepţia unor asemenea mandale (desene după o formă care aduce foarte aproape de conştient ceea ce există în subconştientul fiecăruia)  poate conduce, mai repede sau mai lent, pe cel care o foloseşte, către o simţire de bine: se va simţi mai energic, mai înţelegător chiar şi, în timp, se va confrunta chiar cu activarea - în regim de liniştire bucuroasă - întregului organism, şi astfel însănătoşire sau păstrarea sănătăţii până la vârste înaintate, dacă permite moştenirea sa genetică.

Este foarte bine, foarte sănătos, să avem o astfel de imagine în casă şi să o privim ori de câte ori ne aducem aminte.

COMENTARII SALVATE CU DRAG:
Anonim spunea...
Ar fi la fel de bine, sa incercam sa ne-o facem (pictam singuri); nu conteaza cat de talentati sau mai putin talentati suntem. Importante sunt experienta si exercitiul de autodiscilina si perseverenta pe care il presupune.
    G
  
Cristiana spunea...
IDEEA MI SE PARE GENIALA, G !!
Si da, indiferent de talent, sa ne urmam intuitiile, cu incredere, mergand pe linia formei preluate din desen si punand culorile aurice ale momentului: ele sunt de obicei relativ constante - cu variatii mici de la un moment la altul al trairilor noastre - si pe perioade destul de mari de timp. Astfel nu este nevoie sa refacem decat dupa cum intuim ca au loc schimbari majore in distributiile culorilor.
Este de discutat, daca tot a venit vorba, despre acele mandale care au o culoare predominanta. Cred ca am gasit eu una candva, pe tonuri de portocaliu parca, o sa caut sa o gasesc si am sa completez articolul.

MANDALA (II)


Mandala lui Budha

Pentru noi, oamenii de azi, oamenii obişnuiţi care suntem noi azi, ideal este sa ajungem la Mandala-Curcubeu (mai pe româneşte), ceea ce înseamnă că omul este echilibrat pe toate activităţile corpurilor sale: fizic, vital, astral (emoţional), mental, cauzal, spiritual (budhic) si dumnezeiesc (atmic).
Pentru noi, cei care avem o viaţă foarte activă, se poate ajunge la culoare aurică predominantă în urma unei activități unilaterale deosebit de intensa. Spre exemplu, culoarea predominant albă apare pe scurtă durată după rugăciune foarte concentrată, ceea ce pentru Budha era o stare predominantă de activitate sub semnul simţirilor echilibrate, pe registrul celor mai înalte şi pure valori. Puritatea absolută oferă albul intens şi de durată lungă.
Putem ajunge la o astfel de stare de echilibru înaintat în rugăciune pentru elemente vitale umane, inclusiv materiale, însă o rugăciune făcută cu încredere, nu cu frica. O rugăciune intensă din frica, şi nu cu încredere nu oferă o aură albă. Sunt multe nuanţe de comentat, discuţiile pot fi foarte lungi.

Dacă - aşa cum sugera cititorul nostru în comentariile primului articol despre Mandala - ne facem noi, după intuițiile propriilor culori aurice, o mandală proprie, ea poate fi doar la un moment dat de o culoare predominantă, pe care o intuim, dar de obicei culorile sunt variate. Am observat că în primele ore ale dimineţii pot apare culori foarte vii, perceptibile chiar in registrul ocular: mâinile, de culoare portocalie, pot fi puternic vindecătoare. În cursul zilei şi spre seară, culoarea verde cu fulgere roşii (de un roşu foarte curat) indică de asemenea puteri vindecătoare (medicii cu har au o astfel de combinaţie de culori aurice, de obicei).

14 comentarii:

Nima spunea...

De ma las "sa cad" spre/in mine ...ma emotioneaza eternul PUNCT in care ma cufund.

Si daca "ies" din mine ...nelinistea nemarginirii ma face sa-mi intorc privirea spre eternul PUNCT din care ma inalt.

De ce PUNCT sa ma sprijin ?:))

Imi desenez Mandala colorand irisul unui ochi( VERDE !)imaginandu-mi pupila neagra ca pe un PUNCT de sprijin ...AICI si ACUM !!!

Multumesc Chris ...
Voi aseza Mandala la vedere si-i voi da...numele tau.

Cristiana spunea...

Doamne, Ni!!
Da-i ce nume doresti, dar lasa-ma sa fiu punctul care se pierde in multime!! Nu ma scoate de acolo...
Noi ne odihnim doar inimile una langa alta...

Caci si Cel Dintai se pierde in multimea tuturor celor ce sunt Creatia Sa si nu se pune decat in valorea care se pulverizeaza si se raspandeste astfel fara nume, in Lume...
Cand vom intelege ca nu stim, si nu stie cu adevarat nimeni unde este acela si ce face acela, cot cot, umar la umar cu puzderia sa de ÎnaltCreaţi, atunci ni se va face rusine ca i-am nesocotit cea mai fierbinte dorinta, ca ni l-am inchipuit si ne-am inchinat Ideii Existentei Sale.. Si ne-am dorit sa fim in vazul lumii ca si ideea pe care am tinut-o nesocotita, inconstienti si tandri in iubirea noastra nestiut a fi nesfarsita...
Te rog, Niiiii... Te rog cuminte si frumos.......

Nima spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nima spunea...

:)))
Eu nu sunt cuminte !
Chiar deloc !
Am rascolit multimea ca sa dau de tine si sa aduc necumintenia mea la nivelul cuminteniei tale :d

Cristiana spunea...

(...sa-ti spun un mare-mic secret! nici eu nu sunt cuminte!! :))) !!! Dupa lume nu sunt, dupa ajutatorii nostri... incerc... dar nu-mi reuseste intotdeauna.. Zic ca e ceva daca ne straduim.. Ca nu ne iese, e alta perna in alta traista!!! Hi!Hi!Hi!)
Imbratisari!! Bafta in continuare la examene!!

Anonim spunea...

Cris, sunt tristă. Am primit un "verdict". Treci pe la ultima mea postare, te rog. Mi-ar prinde bine părerea ta.
:(

Citesc postarea ta şi-mi dau lacrimile. Ştim atât de puţin, dar chiar şi puţinul acesta este sublim. Ce păcat că încă ne arătăm nepricepuţi şi nevrednici pentru a afla mai mult.
Te-mbrăţişez.

Li spunea...

Mandala este o forma a artei spirituale stravechi
folosita de diferite popoare ale lumii, dar este ea prezenta si in cultura noastra stramoseseasca?

Li spunea...

Scuze,rectific-stramoseasca.

Cristiana spunea...

Nu stiu, Li, nu m-am preocupat de acest aspect prea mult, am scris acest articol pentru ca am tot vazut pe diferite bloguri, in diferite articole (chiar voi analiza unul dintre ele, l-am scos pentru a incepe analiza) cum diverse tipuri de mandale sunt luate drept desene ale Shamballei, Agarthei, etc. Este un subiect pe care il voi continua, imediat ce voi prinde un pic de timp.

Va veni o vreme in care voi discuta despre arta romaneasca, ca mostenire a unei cunoasteri inaintate, care ne ajuta practic fara sa stim.
Deocamdata ceea ce pot spune este ca sunt elemente de cunoastere pe care le vom intalni la toate popoarele continentelor, si elemente care apar in fiecare continent in parte. Orientalii au aceasta mostenire, despre care vom mai vorbi. Dar dupa cate am inteles, semnul spiralei, care vadeste cunoastere clara, precisa, a multor elemente universice, dupa conjunctura in care apare, este un semn al intregii omeniri.
Se poate spune insa ca s-a distrus majoritatea cunoasterilor stravechi europene, prin puterea romanilor si apoi a religiei. Si acesta este insa un alt subiect de discutie.

Nima spunea...

Chris...a fost un moment cand a disparut blogul tau ...Acum este bine !

- Ma gandeam , la "scoartza" pe care a tzesut-o mama ca sa acopere un perete din camera ...Oare de ce n-am pozat-o pana acum ?
Are un motiv geometric , incadrat de frunze. De multe ori adormeam pierzandu-ma in punctul central .
- Ma gandesc la fantana din batatura case unde m-am nascut...
Ma aplecam , lasand galeata sa plesneasca in mijlocul ochiului de apa in care "cadea" cerul incadrat de cercul pamantului sapat si patratul din scanuri ce proteja totul ...
"Hipnotizata" incercam sa desenez asta ..

Nima spunea...

:d "scanduri "...nu scanuri

Cristiana spunea...

Mi-am imaginat totul, Ni...
Desenul ar fi semanat cu o mandala...
Impresionant!!!
Si eu am privit fantanile de parca de acolo ar fi trebuit sa gasesc raspunsurile la toate intrebarile puse si nepuse vreodata...
Cand am putut, m-am uitat in strafundurile Pamantului. Atunci nu stiam de mandale.
Am o schema desenata empiric si pot sa o pun acum pe blog, oricum o voi reface in tus, aceasta este o schita de studiu pentru capitolul Energetica Planetara de pe site.

mandala spunea...

Draga Cristiana, azi cautam o mandala care sa
se potiveasca cu postul meu de pe blog:
ZILE TIBETANE CU PUTERI DE ZECE MILIOANE DE ORI IN 2011 si am dat peste tine un univers intreg !!!
Multumesc ca existi !
Si eu fac mandale dar mai simple daca vrei sa le vezi aici :
http://www.mandalecristina.ro/

Si blogul unde am pus mandala de la tine aici:
http://consilierspiritual.blogspot.com/
MULTUMESC !
CRISTINA.

Cristiana spunea...

Cu mare placere, Cristina. Ti-am scris, de altfel.
Voi cauta sa fac o sinteza a postarii tale prin care sa anunt si pe blogul meu (chiar rog si alti prieteni sa faca acest anunt, pe blogul lor) referitor la CELE 4 ZILE IMBELSUGATE SPIRITUAL... printre care ziua de maine ne aduce prima intalnire de acest fel!!!
Cu drag, Chris