Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

duminică, 14 aprilie 2019

30. DACUL (SFINXUL: VĂZĂTORUL CU OCHII TRUPULUI) ŞI ORBUL (VĂZĂTORUL CU MINTEA)


I. IDEI PRINCIPALE
1. Mesajul spiritual al Văzătorului şi Orbului la un loc: când văzătorul cu ochii trupului va vedea în mintea lui ceea ce vede orbul văzător cu ochii minţii, şi când orbul va vedea cu ochii minţii ceea ce văzătorul vede cu ochii trupului, atunci poporul îşi va fi împlinit sarcina în epoca sa. 
2. Când sunt priviţi amândoi, Văzătorul şi Orbul (numai de pe poteca dintre ei doi sau din vale, privindu-i pe amândoi în acelaşi timp) numai aşa putem să le vedem “figura” şi să le înţelegem mesajul. 

II. DETALII, DISCUŢII
Să spunem la studiul fiecărui megalit că în general megaliţii sunt purtători de mesaje, şi individual şi, prin răspândirea de la primii cunoscători către restul populaţiilor, mesajul devine cunoscut şi întărit prin intuiţiile celorlalţi, din toate vremurile. Pot oferi un exemplu personal în acest sens: pe calea studiului mental/astral cu îndrumarea ajutătorilor mei astrali am aflat şi treptat am studiat din ce în ce mai profund, despre casele de călători răspândite în regiunile din vale (spre exemplu: de la Valea Largă către platoul montan până la vârful Omul, şi de acolo spre vale către Padina până la Peştera Ialomicioarei, sau din Ţara Bârsei către Vf. Omul). Cum nimic nu e de loc întâmplător, am aflat de la localnici, după 2-3 ani de la primele studii că ... pe deasupra Cerdacului – acolo unde, de altfel, am simţit pentru prima dată că sunt case de călători, bine ascunse, ştiute doar de oameni serioşi, de localnici încrezători ai trecutului nostru: create în piatra muntelui pe vechi albii de pârâuri sau în apropierea lor (apa unora este captată azi pentru turişti între megaliţii care reprezintă membrii cuplului familial). Şi povestea acestor case, spusă cu tristeţe de un localnic, greu de suportat de iubitorii de neam, relata cum în timpul războiului au fost descoperite de nazişti şi folosite drept depozite de muniţie: unele au explodat în timp, altele au fost dezafectate până în anii ’70. 
Am povestit în amănunt aceste lucruri, căci atunci mi-a venit în minte mesajul Dacului Văzător (Sfinxul numit în contemporan): când văzătorul cu ochii trupului va vedea în mintea lui ceea ce vede orbul văzător cu ochii minţii, şi când orbul va vedea cu ochii minţii ceea ce văzătorul vede cu ochii trupului, atunci poporul îşi va fi împlinit sarcina în epoca sa. 
Sfinxul: Dacul (văzătorul cu ochii trupului)

Orbul (văzătorul cu mintea)

Mesajul lor, în profunzimea cunoaşterilor pe care le-a avut omul – şi care vor reveni, aşa cum este normal – este legat de faptul că omul trebuie, conform evoluţiei sale spirituale, să combine în conştientul lui partea de percepţie fizică cu partea de percepţie mentală, cu partea astrală şi, în timp, pe măsura creşterii vibraţiei planetare, cu partea de percepţie cauzală: adică prin senzorii corpurilor astral, mental şi cauzal. La nivel majoritar fizic – omul să trăiască luând în considerare toate realităţile timpurilor sale, cu toate posibilităţile sale, deşi cu toate deteriorările corporale care apar, de care trebuie să ţină seama mereu, fără a marginaliza, fără a dispreţui pe nimeni: nici pe el însuşi, nici pe cei din viaţa lui. 
Aceasta este de fapt sarcina poporului, pentru ca omul să ştie astfel clar că doar REVINE la normal indiferent de stare lui corporală – nicidecum nu este acum un început al spiritului în evoluţia lui planetară. În perioada cu vibraţia cea mai joasă, omul ar fi trebuit să fie ajutat de conducătorii societăţii sale, laici şi religioşi deopotrivă, să-şi urmeze intuiţiile, clar-intuiţiile şi, acolo unde este şi posibil, clar-simţurile: mai corect – capacităţile multisenzoriale. Iar dacă accentul a fost în această perioadă pe senzorial (cum am numit în lumea noastră percepţiile cu senzorii corpului fizic), aceasta a fost doar pentru a se dezvolta şi consolida toate manifestările fizice pe care în restul timpului, la nivelul evoluţiilor spiritelor umane creatoare conştiente avansate aflate în curs de universalizare, nu pun acest accent pe fizic, întrucât condiţiile sunt propice pentru activităţi cu corpurile care au vibraţii foarte înalte: mental şi astral. Dar lucrurile devin tot mai complexe pe măsura avansării în evoluţii, de aceea învăţăturile – şi astfel acest mesaj deosebit de complex – sunt extrem de importante, chiar dacă nu înţelegem bine acest lucru acum. 
Treptat înţelegem şi alte aspecte, nu numai că evoluţiile nu conţin dezvoltarea prioritară a capacităţilor fizice în întrupări, cu ajutorul corpurilor materiale; înţelegem că manifestările cu corpul fizic sunt necesare doar pentru:
– a fi ajutător pentru evoluanţii începători care nu au ajuns încă la o manifestare avansată (în comunicare, deplasare, creaţie) mentală şi astrală; manifestările cu corpuri care au vibraţie foarte înaltă se desfăşoară în evoluţii înaintate, în vibraţii foarte înalte, materia fizică având vibraţia naturală cea mai joasă în această subzonă a universului;
– pentru a ne corecta manifestările fizice de la începutul evoluţiilor începătoare, care ne trag înapoi pe măsura avansării în evoluţii, în locurile cu vibraţii din ce în ce mai înalte ale universului. Manifestările pământene mentale şi astrale nu sunt nici ele cele mai avansate ale spiritelor umane, dar sunt cele mai avansate posibil la nivelul vibraţiei pe Pământ. De aceea se fac evoluţii mentale şi astrale foarte îndelungate – milioane de ani, aşa cum au fost înainte de ultima glaciaţiune – iar cele fizice o perioadă foarte scurtă de timp pe Pământ. În acest fel se fac conştientizări ale manifestărilor impulsive, cu înclinaţii vegetative (lene, lipsă de activitate) sau agresive, animalice: cei ce pot îşi fac acum corecţiile, în timpul vieţii, cei care nu pot – le vor face după terminarea vieţii fizice, în perioada astrală. În acest fel se corectează manifestările memorate de spiritul începător, care trag mai târziu ca nişte pietroaie în orice fel de manifestare, încetinind curajul de a avansa cât mai repede şi cu oboseală cât mai puţină prin evoluţii. 
Eforturile noastre în această direcţie sunt astfel deosebit de importante: să împletim toate manifestările necesare nouă, evoluanţii avansaţi. Evoluţiile vor merge în eternitate cu accente pe manifestări directe fără corporalitate, dar razele corespunzătoare corporalităţii fizice rămân, se dezvoltă, se sublimează în timp – adică dezvoltate şi întărite se folosesc pentru orice fel evoluţii, în orice condiţii de trai, de manifestare, păstrând mereu puterea de a nu distruge orice formă de viaţă sau de creaţie - iar în ce priveşte creaţia: de a nu distruge decât pentru a înlocui cu ceva superior, mai calitativ, mai performant, spre binele tuturor, armonizându-se toate cele ale creatorilor, necreatorilor şi însăşi planetei, între ele, după valorile cele mai înalte ale spiritualităţii de pretutindeni. 
Permanent vom folosi razele împletite de toate felurile. În evoluţii înaintate, la nivele foarte înalte de vibraţie, aceste raze cu vibraţii joase sunt folosite pentru destructurări (în universurile materiale pentru ceea ce numim dematerializări), împrăştieri line ale celor destructurate – de aceea învăţăm să folosim fizicul în echilibru, în linişte, în înţelegere: căci dacă le folosim impulsiv la nivele înalte de vibraţie ele ne pot târâ în antrenări de raze încă şi mai joase ca vibraţie, aşa cum se petrec lucrurile acum: un eveniment negativ ne antrenează nervos, devenim irascibili, intoleranţi. Învăţăm astfel să folosim aceste radiaţii strict aşa cum este cazul oricând, în orice situaţii.

Văzătorul şi orbul se înţelepţesc împreună în aceste vremuri grele. Fără vederea interioară, mentală şi astrală deopotrivă, orbi suntem cu toţii dacă perverşii lumii (pe care totuşi să-I privim cu compasiune, căci grozavă le va fi durerea cândva…) ne încredinţează că asta-i boală care se tratează cu pastile de moţăit amorţiţi toată ziua… 
Iar în alt plan, Văzătorul este un extrovertit care nu trebuie să-şi uite introvertirea care îl conduce la linişte interioară şi apoi pe tărâmul esoteric: el are nevoie pentru evoluţia sa spirituală de o pătrundere puternică în fizic, de activităţi fizice intense; aşa cum introvertitul pătrunde pe tărâmul esoteric, dar şi el a fost un extrovertit în alte vremuri, în alte vieţi. 
Toate ne trebuie. Şi ne trebuie să vedem importanţa tuturor celor ce aparţin evoluţiilor noastre.
Cunoaşterea care ne-a fost ascunsă trebuie să vină în viaţa noastră la întâlnirea dintre veacuri. Şi dintre milenii – căci mileniul al III-lea a venit cu potop de dorinţe de călătorii astrale, clar-simţuri pe fondul dezvoltării încrederii în intuiţii şi clar-intuiţiile proprii. Cu înţelegerea metafizicii ne care ne vorbeau străbunii, dar noi nu-i înţelegeam până acum. Nici acum nu sunt totuşi mulţi care cred, care înţeleg, căci ne credem tot maimuţe incapabile de profunzimile descrise ici-colo, şi de aceea preamărim extratereştrii cu navele lor zburătoare prin cosmosul prea puţin înţeles azi care ne-ar fi ajutat cândva. Şi nu este chiar aşa!...
Când sunt priviţi amândoi, Văzătorul şi Orbul (numai de pe poteca dintre ei doi sau din vale, privindu-i pe amândoi în acelaşi timp) numai aşa putem să le vedem “figura”. Orbul mai mult nu este cunoscut decât să fie cunoscut chiar de către românii iubitori ai platoului… dar în nişte filme SF am văzut clar profilul Babelor noastre străjuit de Orbul cel cu aspect de cobră a înţelepciunii, ale cărei reprezentări se puteau vedea până acum câţiva ani şi străjuind scările care conduc spre sala Marelui Preot din Peştera Ialomicioarei. Nu am mai fost acolo de 5 ani, am înţeles că “s-a curăţat” locul pentru “modernizarea” peşterii: care oricum se putea face şi fără denaturarea esenţei supra-cunoaşterii coborâtoare din vremurile străbunilor noştri…
Dar toate şi-au dus destinul la bun sfârşit: noi cunoaştem, descifrăm deja adevărul grăit acolo, în piatră, trăim sub stindardul cunoaşterii energiilor, ne cunoaştem ajutătorii astrali şi avem încredere în ei, şi în noi înşine, noi-văzătorii după trup şi după minte… Adică: vedem cum normalitatea se instaurează treptat: încet – dar sigur…

În contextul studiilor privind societatea getică la începuturile ei, este necesar să înţelegem faptul că oamenii din vechime, despre care nu ştim mai nimic, crezându-i în mod obişnuit necunoscători coborâtori direct din animalitate – ceea ce nu este de loc adevărat, pentru nici un grup spiritual aflat în întrupări umane – au avut cunoaştere extrem de bogată, au avut pricepere în aplicarea acestei cunoaşteri şi au avut căi mentale şi astrale de îmbogăţire permanentă a cunoaşterii şi a aplicării ei. Adică au avut o experienţă vastă cu care au venit pe Pământ, pe care au ştiut s-o adapteze aici şi să facă lucruri minunate. Vibraţia joasă a transformat însă, vremelnic doar, spiritele bune, harnice, muncitoare, universal-ajutătoare – în oameni care au dispreţuit munca şi oamenii pe care i-a obligat să muncească pentru ei. Dar asemenea situaţie este bună pentru ca fiecare om, asuprit şi asupritor, să-şi cunoască modul în care poate să se corecteze, să-şi socotească moduri personale de a devia drumul spre crimă, perversiuni, lene, sentimente urâte, grele: chiar din rădăcinile pe care le-au trăit aici, pe Pământ, să prevină decăderile sale, chiar dacă sunt vremelnice, trecătoare. 
Megaliţii ne vorbesc despre vremurile bune ale omului şi de încredinţările de revenire la aceleaşi bune sentimente, la hărnicie, frumuseţe a relaţiilor, percepţii profunde, universale, despre care omul din vechime ştia în mod precis că vor veni din nou. 
Tocmai de aceea era atât de important – şi este în continuare – acest mesaj pe care îl construiesc împreună Văzătorul dac şi Orbul. Împletirea capacităţilor de percepţie cu senzorii tuturor corpurilor – fizic, astral, mental şi cauzal – este modul principal de construcţie a unor societăţi umane solide, puternice, sănătoase din orice punct de vedere. Revenirea aceasta, treptată şi echilibrată prin fondul general de intuiţie şi clar-intuiţie, determină o formă de trăire şi de conlucrare care în vremea creării megaliţilor era încă baza societăţii umane pe toate continentele. Nu exista nimic, nicăieri, care să frângă prietenia, aprecierea reciprocă, relaţiile frumoase între oamenii de pretutindeni: care se cunoşteau, se recunoşteau reciproc din toate evoluţiile anterioare, indiferent dacă fuseseră numai pe Pământ timp de aproximativ un milion de ani cel puţin – până la 40-60 milioane de ani anterior. Acest simplu, unic fapt: cunoaşterea, va lucra în conştiinţa fiecărui spirit în eternitatea vieţii sale, astfel încât niciodată să nu mai existe măcar înclinaţia, măcar tendinţa de a opri alţi semeni de la cunoaştere în felurile petrecute aici, pe Pământ, cunoaştere dobândită cu trudă prin forţe proprii, prin acest multisenzorial care universalizează spiritele de pretutindeni. 
Tocmai de aceea discutăm atât de mult pe baza acestui subiect – de o deosebită împortanţă pentru noi, pentru fiecare om. Azi din ce în ce mai mulţi oameni îşi doresc să aibe puterea să facă călătorii astrale, să aibă puteri şi percepţii mulţisenzoriale. Până să le şi poată avea, este de datoria celor care le au deja să aducă la cunoştinţa oricui ceea ce ştie, percepe, studiază el însuşi în aceste feluri, cu toate forţele sale spirituale şi în modul cel mai altruist posibil, pentru ca teama insuflată interesat sau panicard în lume cu privire la acest subiect – dar nu numai – să dispară definitiv din lumea pământeană. 
Să ne oprim deocamdată aici, iar în studiul următor să discutăm despre cele ce se află în spatele Văzătorului (Sfinxului). 

5 comentarii:

simona spunea...

Atat de simplu ,atat de frumos ai conturat ultima parte ,draga mea ai descris lupta mea ,cautarile mele ,nelinistile ...Imi dau seama ca aceste trairi care le am sunt deosebite si da vreau sa pot intelege mai mult .
In ultimul an am evoluat inca un pas ,acum pot sa-ti spun ,am vrut sa fiu sigura ,mai ales ca ce iti spun acum n-am vazut ci doar simtit ,pielea mea ,senzorialul simte de ceva timp in momentul desprinderii ceva diafan care vibreaza pe toata suprafata corporala dar mai ales in locul in care am fost lovita de masina (pana la urma a fost ceva bine),e ca si cum se apropie si se departeaza ceva de corp ,vibreaza si apoi are loc desprinderea ,fara zgomotul acela asurzitor de tonalitate joasa ,fara caderea in putul acela interminabil .Nu vad nimic in acele momente dar simt cu toata pielea mea .Din pacate nu prea tin minte ce se intampla dupa ,dar sunt fericita ca mai nou se intampla seara de seara ( am avut o perioada de cateva luni in care am crezut ca nu se mai intampla nimic). M-am decis sa-ti spun toate astea dupa ce am fost foarte sigura de ce simtit ,nu vreau sa incurc pe nimeni ,nu vreau sa dau vreo informatie care sa nu fie reala pana la urma .Ce pot spune fiecarui om pe care-l incearca iesirile extracorporale e ca de doi ani sigur nu mai e infricosator ,nu se mai aude vuietul acela jos si n-am mai cazut la infinit ,nu e nimic iesit din comun ,uneori esti constient de ceace vezi si tii minte de cele mai multe ori 99% uiti sau ramai doar cu flesuri ca un fel de poza dar care are miscare ,sunete si simti sentimente ca si cum faci parte din poza desii ceva iti spune ca nu tu esti cel care face sau vede astea ci altcineva vede toate astea si-ti da informatia (poate gresesc )dar cu timpul am invatat cand sunt eu eoul principal si cand nu .
Acum mintea mea se intreaba unde a mai auzit ca orbul trebuie sa vada cu ochii fizici ,iar cel care vede cu ochii fizici va trebui sa vada cu ochii orbului ,sunt sigura ca stiam aceasta informatie ,nu stiu de unde .

simona spunea...

Draga mea ,tu spui ca ceeace se intampla pe Pamant cu noi oamenii e atipic si eu vreau sa te intreb ceva .Stim ca nu suntem singurele fiinte omenesti din univers ,ca noi oamenii exista miliarde de planete care ii gazduiesc ,intrebarea mea ar fi :toti acestia trebuie sa treaca la un moment dat printr-o perioada atipica ?Pt ca atat in lectiile tale (asa-mi place mie sa le numesc) cat si in multe scrieri am gasit ca asa ceva se intampla foarte rar .

Cristiana spunea...

1. În primul rând mulţumesc pentru împărtăşirea celor petrecute în viaţa ta, căci încurajezi mult pe cei care îşi doresc să facă călătorii astrale (ieşiri extracorporale) este foarte important şi bun pentru oricine. Eu nu am avut, de la 16 ani când am simţit, văzut, auzit exact ca şi tine realitatea ieşirii în astral, de atunci aşadar nu am mai avut nici un fel de alte simţiri decât intrarea directă în “peisaj”, căci nu am avut niciodată nici frici, nici îndoieli. Poate din obişnuinţa de a vedea cu ochii deschişi altceva decât ceea ce vedem în mod normal cu vederea fizică care se înlocuieşte automat cu vederea mentală, ca şi cum m-aş uita pe un TV sau PC. Trecerea de la mental la fizic, deci înapoi se face pe loc, uşor, doar prin mişcarea (aplecarea) ochilor şi încep să scriu ce văd, iar mă uit, iar scriu, perfect conştientă. Nu am nici o greutate, nu simt nimic special, doar percep şi scriu. Uneori duc discuţii cu ajutătorii mei, care mă îndeamnă să merg mai departe sau/şi să mă axez pe ceva/altceva din peisaj. Cât despre simţirile vibraţionale, am avut şi eu la un moment dat, când am intrat în cristal sau alte momente de la început, conştientă, uitându-mă şi conducând prin voinţă ca şi cum te-ai plimba printre camere sau peisaje. Până în anii ’90 totul era spontan, rar şi spontan, dar tot aşa, vederea mentală lua controlul asupra celei fizice, însă clipeam dar nu trecea nimic, nu mă speriam dar copil fiind – copiii nu se sperie aşa de uşor – eram curioasă şi nu mă străduiam să dispară imaginea, peisajele care erau mirifice, extraordinare!!!). Pe urmă m-am obişnuit.
Aşadar – nu induci în eroare pe nimeni, stai liniştită.

Cristiana spunea...

2. Da, aşa este – chiar dacă ne îndoim pentru că aici, în zona aceasta unde suntem acum, unde este galaxia noastră cu Pământul: dar am mai scris şi o să mai scriu despre cum stau lucrurile aici, la rădăcina tuturor evoluţiilor; însă începând cu zona a II-a, aglomeraţia de galaxii, de stele şi planete în interiorul galaxiilor, este uriaşă, şi chiar dacă este un întrupat sau cel mult o familie de întrupaţi pe o planetă (unde planetele sunt cât Luna noastră de multe ori), însăşi zona este de câteva ori mai mare decât aici, zona I, iar zona a III-a cu galaxii întrupate simultan (stele, planete, biosisteme, etc.) este o forţă de întrupare şi vibraţională de neimaginat pentru noi acum, aici.
Şi da, din acele locuri cu vibraţie uriaşă comparativ cu vibraţia de aici, întrupaţii vin extrem de rar în călătorii regresive aici, în zona I. Dar dacă aici am răsufla uşuraţi că lucrurile stau aşa, cum ieşim din destinul fizic nu este nici bucurie, nici nefericire, căci înţelegem perfect necesitatea acestor reveniri spre începuturile evoluţiilor noastre. Când spiritele ajung în evoluţii comune: stele şi planete în zonele I şi II, precum şi galaxiile din zona a III-a, între două întrupări comune se fac pauze foarte lungi de întrupări individuale, pentru că altfel ar deveni foarte grea obişnuirea cu evoluţii individuale, ca vieţuitoare pe planetele şi pe lângă stelele lor. Sunt trăiri prin zonele I şi II, în circuite prin locurile în care alţi întrupaţi începători au nevoie de ajutători: îi numim primari galactici şi sunt foarte importanţi învăţători şi ajutători pentru cei din evoluţii începătoare. Călătoriile lor nu se mai numesc călătorii regresive, pentru că ele sunt deja extrem de obişnuite, deja obişnuinţele cu ele nu le mai deosebesc de cele progresive. Dar şi atunci nu se merge neapărat în societăţi atipice, pe unde fac spiritele din zona a II-a călătorii regresive în zona I. Nici măcar în evoluţiile de ajutători, în evoluţiile secundare, nu merge nimeni fix acolo unde vin blocuri piramidale, unde se fac evoluţii atipice, iar când chiar mergem în locuri unde se petrec asemenea evoluţii, sunt doar câteva mii de ani – comparativ cu zeci de milioane de ani, care sunt mai grele. Locurile unde se desfăşoară evoluţii de acest fel, atipice, cu blocuri piramidale care creează situaţii grele, agresive, perverse, criminale, sunt puţine, dar toate se bucură de aceste momente, căci manifestările grele, rele atârnă îngrozitor în “spinarea” întrupaţilor din zona a II-a, care nu pot evolua mai departe din cauza apariţiei fricilor de înaintare: iar la revenire, după ce trăim analizele şi corecţiile, când ştim rădăcinile, este totul ca un zbor uşor de fluture din floare în floare!!! Din planetă în planetă, din galaxie în galaxie !!! Voi mai scrie despre asemenea chestii, e bine să mai scriu aşa, pe scurt, din când în când.

Cristiana spunea...

Deci până la urmă ABSOLUT TOATE spiritele trec prin asta, până când ne obişnuim şi nu ne mai pasă decât de faptul că putem ajuta, oricât de greu pare trăind clipă de clipă în compania agresivilor. Ştim CLAR că am fost la fel de ajutaţi când am avut şi noi nevoie să trecem prin astfel de cunoaşteri de sine, făcând tot felul de orori. Cel ce azi consideră totul oroare – a trecut deja prin învăţătura să nu mai facă nicicând aşa ceva. Cei indiferenţi sau manifeşti concret acum sunt în vremea lor de a cunoaşte toate ororile de care sunt în stare. Apoi să înveţe săanalizeze şi să se corecteze, să nu mai facă în eternitate aşa ceva...
De regulă oricine face doar o viaţă grea, suportând netrebniciile altora. Secundarii pot face mai multe, dar sincer, toate trec şi sarcinile împlinite sunt bucurii uriaşe... Eu am avut vieţi grele de sclavă sau chiar dacă eram cineva important am fost bătută şi aruncată dincolo de ziduri crezându-se că eram moartă. Dar ceea ce am trăit mai departe – căci nu eram moartă – a fost ceva atât de frumos, încât binele trăit şi făcut a şters clipa de foc trecută. Vor veni “poveştile” mele la rând în Studiile Istorice, pe site. Chiar sunt frumoase, chiar dacă sunt chestiuţe mai puţin drăguţe pe ici şi colo !!!...