Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

joi, 25 iulie 2013

SĂ RĂSPUNDEM FĂRĂ TEAMĂ LA ÎNTREBĂRI

Uneori, pentru a nu aprinde spiritele (!!!) preiau întrebări din alte surse de internet şi răspund pe blogul meu, pentru că ştiu bine că sunt întrebări pe care şi le pun şi alţii, pe care mi le-am pus şi eu la începutul căutărilor mele. Să facem din această rubrică (Răspunsuri la întrebări) o dezvoltare cu subiecte de acest fel, folosind cunoaşterile acumulate şi prezentate pe blog până acum, urmând ca, odată cu prezentările generale ale studiilor de pe site, să fac trimiteri pentru cei care doresc detalii şi discuţii ample asupra celor mai puţin înţelese ale lumii în care trăim. 
Mult timp am răspuns pe larg la întrebări oriunde mă aflam. Am observat că mi-am făcut mulţi prieteni, oameni cu chemare către aprofundări, către discuţii detaliate asupra temelor cu orice direcţionare: exo-, sau ezoterice. Alţii au rămas la un nivel de urmărire a celor scrise sau discutate pe bloguri, forumuri, facebook, în grup, la o cafea sau la o bere. Alţii au luat discuţiile noastre ca pe un preambul conducător către vărsarea frustrărilor lor, simţind în jurul lor oameni blajini, care nu se exteriorizează agresiv în faţa celor nervoşi: adică în faţa cărora „le merge”!!... Dar am observat – mai ales în discuţiile pe facebook, de exemplu, unde am rămas activă în ultimii ani – că pot fi estompate agresiunile prin a mă „agăţa” de cuvinte din întrebările agresive la care oamenii nu acceptau răspunsuri directe, ci deschideau doar cale liberă nervozităţilor lor sau doreau să arate că au idee de întrebările frământătoare ale omenirii la care nu se poate oferi – după concepţia multora – nici un fel de răspuns. Am deviat încetişor discuţiile de la agresiune către alte forme de înţelegere şi astfel am estompat multe vrajbe, pornite de către oameni care şi-au făcut o meserie de bază din a-şi bate joc de tot ceea ce ţine de metafizică. Este o experienţă deosebită să se pornească de la o lipsă totală de acceptare a unui asemenea domeniu şi să se ajungă la discuţii care abordează viaţa noastră în mod complex, făcând astfel o trecere lină de la un mod de percepere exclusiv exoteric (adică mai concret: prin percepţii ale corpului nostru fizic, prin gândirea logică corespunzătoare învăţăturilor oficiale ale societăţii noastre) către o percepţie şi o înţelegere a unui segment larg din lumea numită a „misterelor”: adică celor percepute cu alte forme de senzori, ai altor corpuri dintr-un întreg sistem corporal pe care îl avem la dispoziţie, în calitate de spirite întrupate. Învăţăm astfel cu toţii să împletim lumea celor „văzute” cu lumea celor „nevăzute”, căpătăm experienţă în abordarea lină a diverselor aspecte ale realităţii noastre – care de multe ori s-au răspândit în mod necorespunzător statutului nostru de spirite avansate în evoluţii: aşa cum am discutat de atâtea ori în subiectele tratate aici. Strângem astfel suficientă experienţă pentru a face faţă oricărui fel de dialog, fără frici, fără jenă, îmbogăţindu-ne permanent experienţa prin cele aflate din cercetările altora, prin informări din cele prezentate în lume. 
Dispare astfel „bizareria” unor astfel de discuţii pentru mulţi oameni, iar comentarii de felul „Ce-ţi pierzi vremea cu astfel de oameni???...” începe treptat să-şi piardă din dispreţ, din agresivitate, din frustrarea că ai stat de vorbă cu începători, în loc să stai de vorbă cu cei care ştiu bine deja că există şi „lumea nevăzutelor” şi au multe întrebări de pus şi înţelegere pentru a primi răspunsuri de putere avansată. Eu zic să nu ne lăsăm duşi de un astfel de curent, ci să explicăm liniştit că este necesar ca tot mai mulţi oameni să perceapă altfel realitatea înconjurătoare şi, la nevoie, să ştie că se pot adresa unora care merg pe această cale de mai mult timp. Să se ştie că o ironie sau un cuvânt agresiv nu închide uşi, ci lasă deschise drumuri, posibilităţi de comunicare atunci când este nevoie, când ni se deschid ochii sufletului către lucruri de care ne-am ferit cândva...

Cu toţii avem nevoie de aşa ceva. Fără deosebire. Toţi suntem la început – important este să înţelegem că mergem pe un drum fără sfârşit...
Aşadar, să învăţăm prin propria experienţă să ajutăm atunci când putem. 

Să începem aşadar prin răspunsuri la o serie de întrebări, care se vor înmulţi cu tot ceea ce se doreşte a se discuta, din astfel de puncte de vedere. Să nu uităm că un răspuns pe scurt pregăteşte terenul pentru detalii, extinderi pas cu pas, în viitor. Este foarte adevărat că noi vrem totul, acum, oricum: dar descoperim că totuşi nu vrem prea multe detalii, neîncrezători în complexitatea Creaţiei care ne orientează, ne îndrumă, ne sprijină, ne ajută să învăţăm pas cu pas nu numai despre existenţa ei, dar şi cum să devenim creatori asemenea acelor Mari Creatori care au făcut universurile, apoi le remodelează permanent pentru ca ele să corespundă necesităţilor evoluţiilor spiritelor care merg, val după val, urmând fazele generale de evoluţie prin care trec toate monadele mai devreme sau mai târziu. Când descoperim adevărul complexităţilor care ne înconjoară, ne pare rău că am refuzat cândva: dar în acest fel vom înţelege la rândul nostru şi pe alţii care trec prin aceleaşi neîncrederi, şi căpătăm înţelegere în plus pentru ajutătorii noştri care au avut răbdare, înţelegere faţă de neputinţele noastre. 
Pe de altă parte, cei care au ridicat un colţ al voalului de pe ochii sufletului lor vor şi ei să spună totul, cer celorlalţi să accepte totul, se necăjesc că nu sunt acceptaţi, înţeleşi, urmaţi. Pentru ei lumea se împarte în „treziţi” şi „netreziţi” – ceea ce am arătat pe aici, prin alte articole, că nu este de loc bine să folosim astfel de expresii dispreţuitoare sau tolerante în sens de „Treacă de la mine, dar eu nu mă cobor la nivelul lor...” Se poate demonstra că nu ştim niciodată cât de „netrezit” poate fi cel ce se consideră „trezit” – comparativ cu alţi semeni care din modestie stau în banca lor şi îşi văd de studiile lor, acceptând frumos lumea cu toate cele specifice trecerii lumeşti de care avem parte acum. 
Să mai reţinem faptul că nimeni nu trece pentru prima dată prin astfel de etape de evoluţie, şi mai mult: „energiile noi” nu sunt o perdea care ne delimitează de tot ceea ce am învăţat şi consolidat în „energiile vechi”. Nimic nu stă în aer, totul se bazează pe experienţa uriaşă a spiritului: mai mult, ne sprijinim pe experienţa pe care am acumulat-o ca orice fel de vieţuitoare până la om – totalul vieţuitoarelor pe care le cunoaştem azi pe Pământ fiind o infimă parte din totalul uluitor de întrupări pe care le-am avut de-a lungul eternităţii din care venim pe Pământ: întrupări în vibraţii mai mici, în vibraţii mai mari – toate creând o temelie solidă de manifestare pe care o putem avea şi folosi aici, şi pe care ne străduim s-o înălţăm permanent. 
Să avem în vedere faptul că:
– avem în jur persoane pe care le cunoaştem şi suntem lămuriţi că pot înţelege ceea ce le spunem, dar trebuie să ţinem cont de înclinaţiile lor, poate mult diferite de ale noastre;
– avem în jur persoane ancorate în viaţa curentă pentru că aceasta este sarcina lor acum, aici: de desfăşurare a vieţii prin activitate fizică în special. Pentru asta au venit acum pe Pământ, chiar dacă sunt spirite avansate în evoluţii şi înţeleg avansat. Dar ceea ce au ei de făcut este să pătrundă sensurile fizicului – de cea mai joasă vibraţie din câmpurile corpurilor noastre, cu folosirea razelor din radiaţia cea mai joasă comparativ cu alte raze proprii, de vibraţie mai înaltă. Cu toţii avem astfel de sarcini: unii dintre noi le-am finalizat, alţii nu, iar ceea ce avem noi de făcut este să-i lăsăm pe ei să ajungă liniştiţi la finalul necesităţilor lor de acest fel. Dacă anumite aspecte le sunt folositoare chiar şi numai pentru menţinerea lor la o linie de plutire normală pentru evoluţia lor, să avem înţelegere, răbdare să le oferim tot sprijinul necesar, fără să forţăm: doar în limita celor cerute de ei. 
Căci trebuie să pornim de la lucruri curente pentru a ajunge la profunzimi din ce în ce mai înaintate. 

De asemenea, ar trebui să acceptăm faptul că unii scriu după experienţa lor, întărită de aceea a altora, despre care află pe diferite căi. Alţii scriu doar după cele auzite, citite în diferite părţi, informaţii privite cu diferite ocazii: să nu ne mirăm că astfel apar confuzii, după asocieri ale unor cuvinte cu altele cunoscute de ei, dar nefiind de aceeaşi natură. Chiar dacă este greu de suportat retransmiterea cu adăugări şi folosiri pline de confuzii, este bine să facem precizări suficiente pentru ca cei care primesc informaţiile să ajungă să facă deosebirile de rigoare. 

Eu scriu pentru cine vrea, simte, poate acum, ştiind că în viitor toată lumea va considera ceea ce scriem azi ca fiind banalitate. Ceva „puţin”, ceea ce în viitor un copil de 9-10 ani ajunge să jongleze cu cunoaşterea-simţire pe toate axele spaţiale şi temporale (cred că nu vom mai numi „dimensiuni” – ci axe sau ceva asemănător...)
______________________

Au fost reluate studiile despre CĂLĂTORIILE ASTRALE pe site, la adresa:
http://www.bucuria-cunoasterii.ro/category/alte-studii/calatorii-astrale/

Un comentariu:

Anonim spunea...

hello!,I like your writing very so much! proportion we be in contact extra approximately
your article on AOL? I require an expert in this area to
solve my problem. May be that's you! Having a look forward to peer you.

my web site :: Funny Videos