Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

sâmbătă, 6 februarie 2010

GRUPĂRI SPIRITUALE (4): Grupări spirituale în călătorii universice.

CĂLĂTORIA REGRESIVĂ ÎN TREPTE. CORPURILE DE CĂLĂTORIE (1)
(subiectul este de o complexitate deosebită, de aceea îl voi împărţi în două secţiuni)
După câte se poate observa, în aceste studii, pe acest blog, am pus accent în special pe cunoaşterile şi simţirile spiritelor care se află în călătorii de multe feluri prin univers. După părerea mea, regăsim rădăcini ale comportamentelor umane nu neapărat în manifestări de tip animalic, cât în astfel de rădăcini, ale devenirii noastre la toate nivelele. Căci, dacă vom crede numai în cele animalice, nu vom putea crede acum, în această viaţă (şi multora dintre noi ne trebuie acest exerciţiu de înţelegere…) că fiecare spirit în parte poartă cu sine puterea de a-şi depăşi agresivitatea, neînţelegerea. Indiferent dacă acum, în timpul vieţii sau imediat ce are loc ieşirea din destin.
Ideea este să cunoaştem aceste lucruri, căci cunoscând rădăcinile comportamentelor umane, putem să devenim mai toleranţi – chiar dacă nu suntem de acord cu exprimări sau atitudini agresive, răuvoitoare. Mulţi dintre noi cred că, dacă suntem cu toţii oamenii, dacă suntem cu toţii copiii lui Dumnezeu, toţi trebuie să fim cu toţii la fel, ceea ce se dovedeşte mai presus de puterile fiecăruia în parte. Iar faptul că suntem împreună, cu toţii, acum, pe Pământ, este dat pentru a învăţa fiecare dintre noi să ne tolerăm şi să învăţăm să ne ajutăm, în loc să ne distrugem reciproc: existenţial sau chiar şi numai în planul ideilor, încredințărilor.

Ştiu că este greu pentru mulţi oameni să-şi iubească semenii… Dar dacă noi, cei care ne preocupăm cu ardoare de creşterea, de înălţarea noastră spirituală, putem să o facem, să nu ne îndoim că vom contribui şi noi, cu puterile noastre mărunte, dar totuşi… PUTERI !! la schimbarea lumii…

Experienţele negative nu trebuie să ne oblige însă la acceptare şi încurajare. Spre exemplu, dacă cineva îmi reproşează că nu am păstrat comentariile agresive şi exprimate ruşinos, să ştie că am făcut acest lucru pentru ca omul respectiv să nu se facă de mai multă ruşine decât în momentul comentariului său, şi nici să nu încurajez astfel de manifestări. Am păstrat unul dintre comentarii, în eventualitatea că îmi veţi cere să dau acest exemplu, precum şi răspunsul meu potenţial la un astfel de comentariu. Este o învăţătură de care, dacă cineva are nevoie, să-mi spună şi voi oferi exemplul respectiv imediat. După care voi continua să fac ceea ce mi-am propus: păstrarea unei curăţenii a blogului precum şi protejarea parţială a persoanelor care agresează.
Spun toate acestea deoarece şi mie, şi altor prieteni ai blogurilor mele, ni s-a reproşat lipsa de spiritualitate în acest caz. Voi face o postare separată privind acest aspect.

NOŢIUNI GENERALE DESPRE CĂLĂTORIA REGRESIVĂ ÎN TREPTE
Detalii ale formării şi circulaţiei blocurilor spirituale piramidale puteţi citi la adresa:
http://bucuria-cunoasterii.blogspot.com/2009/12/grupari-spirituale-3-grupari-spirituale.html cu cele 4 secţiuni ale sale.
Cu toate acestea, o sinteză a formării şi călătoriei blocurilor spirituale piramidale este necesar a fi prezentată succint şi aici, legată de un aspect deosebit de important – dar mai puţin înţeles până acum: călătoria spirituală regresivă în trepte şi particularităţile ei subtile.
Este un subiect complex, căruia putem să-i facem acum, aici, o deschidere doar, urmând să discutăm pe parcursul studiilor multe alte aspecte.

Totuşi, vom discuta despre călătorie, direct, fără să mai discutăm alte lucruri legate de formarea blocurilor piramidale, căci ele nu se formează înainte de plecarea în călătorie. Un bloc piramidal se formează odată cu plecarea la drum doar a grupului iniţializator, despre care am discutat anterior. Organizarea anterioară a etapelor de drum formează un modul de planificare doar, nu crearea unei formaţiuni complete de călătorie, un bloc complet care să pornească la drum. Adică aşa cum ne strângem azi mai mulţi oameni la un loc, pentru a efectua o excursie, o călătorie.
Din terminalul zonei a II-a porneşte aşadar doar grupul iniţializator, după ce a pus la punct toate detaliile călătoriei: adică după ce a planificat totul, circulând prin întreaga zonă, din terminal până la linia de despărţire de zona I, pregătind toate grupurile pe care le va lua cu el, pe parcursul călătoriei.
CORPURILE DE CĂLĂTORIE
În fiecare oprire a călătoriei, blocul care se formează astfel treptat, preluând câte un grup din fiecare oprire în parte, schimbă totodată şi corpurile de călătorie. Toate aceste corpuri de călătorie sunt cele mai înalte tipuri de corpuri de care se pot servi spiritele călătoare în punctul opririi. Dar ele sunt, de asemenea, funcţionale pe un anumit segment de vibraţii, dincolo de care devin nefuncţionale. Pe un spaţiu de o vibraţie cu care ele sunt armonizate, proporţionale, ele sunt cele mai uşoare de purtat, sunt cele mai pătrunzător-perceptibile din sistemul specific acelui punct. Poartă cu sine astfel de capacităţi până în momentul în care senzorii ajung la limita inferioară de pătrundere pentru care au putut fi creaţi.

O scurtă orientare prin evoluţiile spiritelor, privind folosirea corpurilor lor
Este o mare diferenţă între corpurile pe care le au grupurile iniţializatoare pe tot parcursul pregătirilor de călătorie şi corpurile cu care aceste grupuri pornesc efectiv în călătorie. Corpurile cu care inițializatorii s-au născut în terminalul zonei, pentru a pregăti călătoria, sunt corpuri pe care le folosesc ei în calitate de organizatori ai blocurilor spirituale piramidale de călătorie regresivă. Sunt corpuri de lucrare în întreaga zonă: dar ele sunt corpuri specifice terminalului zonei şi în acelaşi timp specifice sarcinilor cu care se confruntă în acest moment. Sunt rezistente la variaţii mari de vibraţii, căci sunt corpuri cu vibraţie foarte înaltă. Corpuri cu care vor circula şi vor lucra pentru organizare fără să fie afectaţi de variaţiile mari de vibraţii de la o subzonă la alta.
Tot în terminal trăiesc şi popoare spirituale care se pregătesc pentru finalizarea evoluţiilor lor aici, dar încă nu le-a venit timpul să iniţializeze astfel de călătorii. Aşadar, ei vor avea corpuri adaptate doar sarcinilor pe care le vor realiza în funcţie de necesitățile momentului pe care îl trăiesc. Adică corpuri diferite de cele ale iniţializatorilor blocurilor piramidale. Şi diferite de corpurile de călătorie, corpuri pe care le vor avea în calitate de călători regresivi, în blocuri piramidale.
Diferenţa între aceste corpuri de organizare şi corpurile de călătorie, cu care vor porni la drum este unul dintre cele mai importante elemente ale călătoriei, deţinând aproape jumătate din ponderea necesităţilor totale ale unei călătorii în trepte. Este şi motivaţia pentru care pe Pământ suntem cu toţii, indiferent de evoluţie, întrupaţi în acelaşi fel general de corpuri: corpurile umane.
Şi răspund astfel şi întrebărilor pe care le-am primit din mai multe părţi: de ce a hotărât Dumnezeu să nu fim aici, pe Pământ, cu corpurile cu care venim din alte părţi ale universului.
Organizarea unei călătorii regresive presupune aşadar stabilirea opririlor din parcursul ei. Se observă diferenţe între întrupările obişnuite pretutindeni (aşadar nu numai referitor la grupurile iniţializatoare, despre care am discutat mai sus) şi călătoriile spirituale pe care le dezbatem, dorind să explicăm direct aspecte ale vieţii noastre, în care începem să ne punem tot felul de întrebări.
În mod normal ne naştem pe o planetă, adică ne întrupăm – şi nu călătorim prin mijloace create material. Nu intrăm în fiecare viaţă prin corpuri spirituale – aşa cum am mai discutat în alte studii. Naşterea noastră ca oameni este un proces care se desfăşoară în mijlocul unui lanţ de întrupări, unde capetele lanţului: intrarea în ciclul de vieţi (indiferent de lungimea lui: de la 1-2 vieţi la câteva sute) şi ieşirea din ciclu (adică: plecarea de pe o planetă) are loc – pentru spirite destul de înaintate în evoluţii şi pentru ajutătorii lor mai avansaţi – prin călătorie de cunoaştere a universului. O astfel de călătorie se efectuează prin corpuri speciale de călătorie: sunt ceea ce numim corpuri spirituale, adică corpuri cu senzori specializaţi în percepţii înaintate pe treapta lor evolutivă. Pe Pământ, asemenea spirite sunt cele ale mamiferelor şi oamenilor, cu particularităţi diferite de trăire pentru fiecare tip evolutiv în parte. Spiritele mamiferelor sunt şi ele în evoluţie individuală, la fel ca şi cele ale oamenilor: adică nelegate de planetă – aşa cum sunt cele pe care le-am numit intraplanetare (ajutate de planetă, la început, să evolueze). Spiritele mamiferelor sunt destul de avansate pentru ca o astfel de călătorie – de la o planetă la alta, pe distanţe scurte, de la o planetă la alta, să fie conştientizată deocamdată sub forma unui drum drept, efectuat fără frică de deplasare în grupuri compacte, însoţite de ajutătorii proprii ai poporului spiritual din care fac parte. Nu se opresc, nu fac cercetări, doar se obişnuiesc cu „cărările” fără delimitări tari, aşa cum sunt cele obişnuite pe planetele pământoase.
Ele au însă o experiență astrală foarte mare: majoritatea spiritelor de acest fel (aşadar cele ale mamiferelor, pe Pământ) au făcut evoluţii în special ca entităţi astrale, „zburând” cu corpuri uşoare, şi uşor de folosit, cercetând spaţiile din imediata apropiere a planetei pe care au făcut întrupări în corp fizic. Tot în corp astral, pentru obişnuinţa de a face călătorii şi mai lungi, ele călătoresc pe planetele sistemului stelar local, însoţiţi însă de ajutătorii lor personali. Orice deplasare înafara sistemului matriceal planetar are loc în grup propriu, însoţit de ajutătorii de grup. Căci vom vedea cât de importantă este trăirea în apropierea acestei matrici planetare, matricea planetei pe care s-au născut: pentru menţinerea vibraţiei proprii, atunci când oboseala îşi spune cuvântul.
Călătoriile mai lungi – rare, dar cumulând experienţă multă, siguranţă şi mai multă, de la o evoluţie într-un câmp planetar la altul – au loc numai în popor spiritual complet, simţindu-se astfel protejaţi şi prin mulţimea lor, şi de către toate entităţile ajutătoare ale poporului lor.
Spiritele umane sunt mult mai evoluate decât spiritele mamiferelor. Pentru că spiritele celor pe care le numim azi mamifere să treacă pe treapta spiritelor pe care azi le numim generic „umane”, adică creatoare conştiente înaintate, trebuie ca cele ale mamiferelor să parcurgă pe treapta lor, amândouă zonele I şi II. Marea treapta anterioară lor – aceea a evoluţiilor intraplanetare (pe Pământ: vieţuitoarele până la mamifere) – au de parcurs doar zona I (acum am aflat şi eu acest lucru). În calitate de creatori conştienţi, vor lua de la capăt zona I pentru treceri prin evoluţiile specifice creatorilor conştienţi cu cele două laturi: creaţia materială mentală şi creaţia materială manuală.
Pe o treaptă premergătoare, pentru a face legătura între cele două feluri de creaţie, spiritele învaţă creaţia tehnologică, care le îndeamnă să înţeleagă folosirea superioară a memoriilor spirituale, adică experienţa complexă pe care o au în asemenea momente evolutive. Înţeleg logica operaţiunilor simultane, consecutive şi secvenţiale: secvenţă cu secvenţă, consecutive – fiecare secvenţă având în interiorul ei şi elemente desfăşurate simultan, şi elemente desfăşurate consecutiv.
Revenind: în acest fel, finalizarea evoluţiilor în zona a II-a, în terminalul zonei a II-a, conduce popoarele spirituale la puterea de a realiza lucrări de mare complexitate, fineţe, subtilitate, simultane în puncte diferite din aceeaşi subzonă sau simultane subzone diferite. Nu toate spiritele ajung să opereze lucrări simultane în subzone diferite – singure sau în cadrul unor lucrări realizate de ajutătorii lor înaintaţi, dar au imaginea de ansamblu a mai multor subzone de vibraţie înaltă, în care pot opera lucrări de mai mică complexitate.
Dar au în acest fel imaginea complexă a celor pe care vor ajunge şi ele să le poată executa în viitorul evoluţiilor lor – într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat.

Corpurile de călătorie spirituală regresivă
Toate au loc însă prin intermediul unor corpuri care le permit spiritelor, pe fiecare treaptă de evoluţie, să se implice în lucrări pe măsura experienţei lor. Când pornesc în călătorii regresive, călătoriile care au loc în trepte, aşa cum am specificat, din subzonă în subzonă, până în punctul terminus al călătoriei, ele pornesc cu corpurile de manifestare de vibraţia cea mai înaltă a subzonei lor de evoluţie curentă. Pentru orice spirite care pornesc din zona a II-a, corpurile cu care pornesc la drum sunt de vibraţie mult mai înaltă decât cele pe care le numim corpuri spirituale pe Pământ.
Numim în mod generic corpuri spirituale acele corpuri care fac legătura între corpurile de manifestare concretă şi experienţa generală de manifestare a spiritului în planul local.
În fiecare loc din univers ele vor fi proporţionale cu vibraţia locului şi cu nivelul mediu de experienţă al spiritelor care au ajuns să evolueze în acea regiune a universului.
Aşadar, dacă numim corpuri spirituale la modul general, cele specifice subzonei Pământului sunt de vibraţie mică, comparativ cu orice corpuri de călătorie din traseul blocurilor piramidale. Şi aceasta rămâne valabilă chiar dacă pe Pământ sunt corpurile de vibraţie cea mai înaltă dintre toate tipurile de corpuri ale vieţuitoarelor planetare. Corpurile se schimbă la fiecare oprire, spiritele se obişnuiesc cu ele în 1 2 întrupări locale, se obişnuiesc cu folosirea lor alături de poporul spiritual din care vor prelua următorul grup – grupul care s-a pregătit pentru blocul piramidal aflat astfel în formare.
După care pornesc la drum către următoarea oprire, unde lucrurile se vor petrece în acelaşi mod.
Schimbând corpurile, se schimbă şi complexitatea celor care pot fi percepute de către spirite, dar numai la nivel local. Cu corpurile de la un nivel vibraţional se pot distinge elemente structurale şi de vieţuire a spiritelor întrupate numai în segmentul de valori locale: nici mai „sus” şi nici mai „jos”, iar aceasta trebuie să înţelegem. Şi nu trebuie să confundăm ceea ce nu vedem cu ochii trupului (pe segmentul de valori ale ochilor) cu ceea ce putem percepe cu mulţimea senzorilor celorlalte corpuri din întreg sistemul nostru corporal.
Dar este necesar a fi specificat că, datorită vibraţiei treptat diminuate, este necesar câte un corp specializat în plus sau o structură specializată în plus care să se adauge celorlalte structuri anterioare, pentru ca spiritele să-şi poată folosi forţele lor complexe. Forţe pe care au ajuns să le aibă în momentul desfăşurării călătoriei. În acest fel experienţa totală nu se diminuează prin folosirea unor corpuri de vibraţie mai mică decât aceea de la care au plecat. Şi schimbarea treptată a corpurilor formează aşadar obişnuirea treptată de folosire a unor corpuri de care spiritele s-au dezobişnuit să le folosească între timp, de la primele lor evoluţii în punctul vizitat acum şi până la timpul călătoriei regresive în curs.

Corpurile de călătorie cu care ajung blocurile spirituale piramidale pe Pământ
Aşadar, referindu-ne acum la corpurile cu care ajung pe Pământ blocurile piramidale, să reţinem că un asemenea complex corporal de călătorie este primit (schimbat) în ultima staţionare anterioară Pământului: un loc care face adaptarea spiritelor la subzona în care se vor opri pentru o lungă perioadă de timp într-un punct pe care îl denumim în aceste studii: punctul terminus al călătoriei blocului piramidal. În cazul nostru: Pământul.
Corpurile pregătite astfel pentru punctul terminus sunt valabile pentru vibraţia medie a planetei, vibraţie care se va modifica în continuare – şi nu în creştere, ci în diminuare. Blocurile piramidale sosesc în orice punct din zona I atunci când vibraţia zonală este în proces de diminuare, căci evoluţiile spirituale au nevoie de vibraţii mai mici decât cele parcurse până în punctul terminus. Şi vor părăsi punctul terminus (Pământul, în cazul nostru) atunci când vibraţia planetară va creşte, şi astfel nu va mai corespunde necesităților lor de trăire în vibraţii mai mici. Pe de altă parte, este foarte bine în ca lucrurile să se petreacă în acest fel, căci perioada de evoluţie aici este foarte lungă comparativ cu puterile lor: întoarcerea acasă este astfel binevenită. Iar drumul spre „acasă” va cuprinde puncte din alte subzone care sunt în creştere de vibraţie, la rândul lor. Astfel conştientizarea mereu mai profundă a celor trăite anterior se petrece fără să se piardă nici un element care poate fi conştientizat în acest moment al evoluţiilor lor. Restul rămâne pentru alte călătorii, în viitor.
Putem vorbi astfel – şi acum răspund întrebării care mi-a fost adresată la studiul anterior – despre un punct terminus în plan spaţial, dar şi de un punct terminus în plan temporal: momentul în care spiritele îşi termină evoluţiile în punctul terminus spaţio-vibraţional al călătoriei lor – punctul de cea mai mică vibraţie pe care îl pot suporta bazalii blocurilor piramidale în trepte evolutive şi blocurile asimilate bazalilor (de aceeaşi evoluţie ca şi bazalii celor dintâi blocuri). Atunci când vibraţia planetară începe să crească, spiritele îşi finalizează evoluţiile lor şi se pregătesc de întoarcere „acasă”. Momentul final este valabil pentru fiecare bloc piramidal în parte: ele vin treptat şi pleacă treptat de pe planetă, pentru ca nici sosirea lor, buluc, să nu destabilizeze biosistemul planetar, şi nici plecarea lor să nu destabilizeze viaţa pe planetele care îi vor găzdui pe drumul întoarcerii lor.
Voi mai detalia astfel de amănunte în viitor.

4 comentarii:

Geanina Lisandru spunea...

"este dat pentru a învăţa fiecare dintre noi să ne tolerăm şi să învăţăm să ne ajutăm, în loc să ne distrugem reciproc: existenţial sau chiar şi numai în planul ideilor, încredințărilor."

Mult adevăr în aceste cuvinte.
Oamenii devin tot mai egoişti pe zi ce trece, nimănui nu-i mai pasă de suferinţa aproapelui, se calcă pe cadavre pentru ajungerea în vârful piramidei.

Am citit postarea de 7 ori, fără exagerare.

Zi plină de frumos alături de cei dragi!

Cristiana spunea...

Buna Geanina! de fapt acesta este mesajul, sa intelegem ca Dumnezeu ne iubeste pe toti - si sa stim si de ce o face.
Iata de ce nu sunt de acord cu acea parte a religiei care vorbeste despre pedeapsa, de chinuri vesnice si de distrugere...
Da, lucrurile stau exact asa cum spui, dar tocmai de aceea trebuie sa dam exemplu de traire frumoasa, fara sa ignoram existenta manifestarilor agresive din jurul nostru. Ele nu ar trebui sa ne influenteze, dar daca o fac, atunci sa ne ridicam repede de-asupra lor, cu tot ceea ce este mai bun in noi, sa dam exemplu pozitiv cu toate puterile noastre.
A ALEGE DINTRE MANIFESTARILE POSIBILE CEEA CE ESTE MAI ECHILIBRANT SI FRUMOS NU ESTE DOVADA DE IGNORANTA SAU DE PERVERSITATE...
Insa da! depinde de sensul pe care il ofera omul mesajului sau, caci sunt oameni care pervertesc frumusetea in unealta a dispretului, denigrarii si chiar cruzimii...
Noi putem sa oferim sensul real si inaltator al cuvantului, cu puritatea sufletului nostru.
Sa intelege si sa nu uram, chiar daca ne doare atitudinea agresiva de cele mai multe ori.
Citeste si raspunsul pe care l-am dat Corei pe 100ro la postarea Daca vrei sa fii rege... Sii... acum pregatesc un raspuns pentru postarea lui Cristian !!!
Cred ca acest sfarsit de saptamana a fost un regal al prieteniei noastre pe net !!!!!!!!

Anonim spunea...

Multumesc!
http://www.youtube.com/watch?v=8UNrXAMbAhg&NR=1

Cristiana spunea...

MULTUMESC, DIN TOT SUFLETUL !!!
Este un cadou pe care il apreciez enorm, dar tu stii bine asta!!!
Imi vine sa cant si eu!!!