Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

miercuri, 17 februarie 2010

CORPURILE DE CĂLĂTORIE (3)

GRUPĂRI SPIRITUALE (4): CĂLĂTORIA REGRESIVĂ ÎN TREPTE. CORPURILE DE CĂLĂTORIE (3)
- SOSIREA BLOCURILOR PIRAMIDALE ÎN TREPTE PE PĂMÂNT -
Acest moment – pentru blocurile piramidale care se află în prezent pe Pământ – s-a petrecut pentru blocurile formate pe drumul din terminalul zonei a II-a, până aici – cu mult timp înainte de prima glaciaţiune. Pentru blocurile piramidale ajunse în orice punct din zona I, acest moment (al sosirii în punctul terminus al călătoriei lor) are loc în timpul când vibraţia medie zonală este înaltă: pentru ca spiritele să se poată odihni după călătorie, să se poată acomoda repede la realităţile locale şi mai ales la postura de evoluanţi în acest punct al Universului Fizic, greu de suportat pentru cei ce fac prima lor călătorie de acest fel. Acomodarea la realităţile Pământului înseamnă cunoaşterea în mare profunzime (mult mai mare decât o putem face azi) a particularităţilor planetare din orice punct de vedere:
– energo-material: cunoaşterea particularităților fluxurilor de energii materiale şi locale, modurile de circulaţie prin elementele matriceale pământene, modul de circulaţie prin spaţiile interplanetare şi interstelare până în planul local, vitezele de circulaţie (vom vede cât de importante sunt toate acestea în procesul creaţiei materiale mentale); radiaţiile locale şi universice, modul în care se împletesc şi influenţele asupra fiecărui câmp planetar: fizic şi al celorlalte câmpuri, ale corpurilor noastre fluidice;
– studiul câmpurilor corpurilor fluidice umane şi ale celorlalte vieţuitoare planetare, precum şi ritmul modificării lor, factorii de influenţă (exterioară şi interioară), studiul structurilor, etc.;
– studii de biosistem planetar: adică vieţuitoarele cu corp fizic, cele cu corpuri astrale, cele cu corpuri spirituale (care sunt de fapt numai entităţile individuale – pe Pământ mamiferele şi oamenii), apoi entităţile cu corpuri dimensionale (care vor fi ajutătorii grupurilor astfel ajunse aici);
– şi în acest ultim caz, al spiritelor conştient-creatoare (care vor fi în întrupările lor cu corp fizic: oamenii) – cercetările se vor axa pe studiul diverselor tipuri locale de entităţi cu care vor intra în contact de-a lungul ciclului de evoluţii locale: entităţi spirituale – adică al călătorilor nou-sosiţi în preajma planetei, care nu au apucat să-şi schimbe corpurile de călătorie, efectuând primele lor cercetări asupra acestor realităţi planetare; studiul entităţilor astrale – foarte important, căci cu toţii vor evolua aici şi ca indivizi (întrupaţi cu corp fizic de manifestare) şi ca entităţi astrale: întrupate direct în corpuri astrale sau cercetând realitatea după terminarea unui destin, după părăsirea corpului fizic; studiul entităţilor dimensionale – căci o parte din noii veniţi vor lucra direct cu entităţile dimensionale, creatoare ale vieţii pe planetă, organizatoare, coordonatoare şi ajutătoare ale tuturor spiritelor întrupate: de la planetă şi stea, până la toate formele de vieţuitoare din jurul şi de pe planeta care se are în vedere, în cercetare;
– cunoaşterea modurilor de evoluţie ale diferitelor grupuri spirituale care evoluează în acelaşi timp pe planetă: alte blocuri piramidale, ajutătorii planetari locali, rezidenţii şi ajutătorii lor. Este necesară cunoaşterea lor înaintată, căci vor avea cu toţii legături puternice în derularea evoluţiilor lor, în continuare.
Vom discuta cândva pe larg despre fiecare element în parte, despre felul în care ele au modelat treptat simţirea umană de-a lungul unui timp foarte îndelungat; cum schimbarea lor, urmând modificările vibraţiei medii planetare, au condus treptat la virarea comportamentelor şi creaţiilor umane la ceea ce ştim azi că formează omenirea.
Corpurile de călătorie sunt, în momentul sosirii blocurilor piramidale pe Pământ, cele pe care le cunoaştem acum: corpul spiritual (budhic) – de manifestare – apoi: corpul dumnezeiesc (atmic) şi, după evoluţia şi necesităţile de efectuare a lucrărilor, încă două corpuri ajutătoare, care vehiculează energii şi materii distincte: corpul enesic şi corpul supraenesic.
Este un set de corpuri cu care fiecare spirit în parte se poate manifesta şi poate cerceta, din mijlocul experienţei sale personale acumulate până în prezentul pământean. Spiritele din aceste blocuri piramidale, care evoluează progresiv în zona a II-a, şi care nu au sarcini de anvergură planetară (excluzând ajutătorii însoţitori), au un set de corpuri format din: corpul spiritual (numit în scrierile ezoterice corp budhic) şi corp dumnezeiesc (în acelaşi fel: corp atmic sau atma). Spiritele care însoţesc blocurile piramidale ca ajutători înaintaţi (secundarii şi centralii însoţitori, cu sarcini de mare anvergură, şi planetară, şi stelar-galactică, cuprinzând aici şi dimensiunile structurale ale zonei) mai au în setul lor de corpuri, în funcţie de complexitatea sarcinilor lor, încă două tipuri de corpuri pe Pământ: corpul enesic şi corpul supraenesic.
Toate fac împreună sistemul de corpuri spirituale specifice Pământului, unde corpul de bază (de manifestare directă în spaţiile străbătute) este corpul spiritual (budhic). Este de fapt sistemul corporal fluidic pe care spiritele îl au pe timpul desfăşurării ultimei lor trepte de călătorie, cu care ajung pe Pământ. Numirea lui: set de corpuri spirituale – este corectă, pentru a accentua legătura dintre spirit şi corpurile sale, directă şi foarte complexă, din care celelalte corpuri preiau experienţa spiritului şi o folosesc în funcţie de desfăşurările generale cu care se confruntă în viaţa curentă.
În desfăşurarea ciclului lor de vieţi pe Pământ vor avea acelaşi tip de sistem corporal, format din acelaşi tip de corpuri. Şi vreau să accentuez acest lucru, căci sunt scrieri care arată faptul că se păstrează aceleaşi corpuri, de-a lungul vieţilor, ceea ce este o confuzie. Confuzia apare din faptul că se observă cum spiritul pleacă din destinul lui cu corp fizic, dar evoluează în continuare încă o vreme în corp astral, care foloseşte informaţiile venite prin intermediul corpurilor spirituale, de-a lungul destinului cu corp fizic. Se crede şi faptul că ultimul corp din setul spiritual este de fapt spiritul însuşi, confundată fiind construcţia materială cu existenţa spiritului (monadei care se întrupează, în cazul omului), iar de aici curg multe confuzii.
Un astfel de sistem corporal are un grad foarte înaintat de sensibilitate, de acuitate a percepţiilor: cuprinzând în raza de acţiune a senzorilor lor câmpuri întregi (cel puţin galactice, în medie, pe grupurile spirituale umane), cu toate structurile lor, percepute la maximul existențial în această dimensiune structurală a planetei.
Pentru spiritul care percepe realitatea prin intermediul acestor corpuri de călătorie, universul perceptibil este foarte luminos, şi orice componentă a sa este o lumină în oceanul de lumină înconjurător. Corpurile pe care le au spiritele aflate în călătorie regresivă, în trepte anterioare Pământului, relevă încă şi mai multe “nuanţe” de lumină în care tipurile de emisii ale structurilor universice şi vălătucilor de energii şi materii care formează “drumurile” lumii largi, au foarte puţine “culori” – aşa cum le percepem noi ca oameni. Nu culorile, ci intensitatea luminii şi mişcarea ei în planurile delimitate de întrupaţi formează temelia universului perceptibil în fel şi chip cu senzorii corpurilor noastre. De fapt, perceptibil de orice spirite, în mod direct – doar mijlocit de corpurile sale – corpuri care le ajută să cunoască lumea – apărând uluitoare în descoperirea ei în valuri succesive, mereu nouă şi totuşi existentă înainte de a o conştientiza noi: fiecare o descoperă la rândul său, după cum ne vine rândul în oceanul evoluţiilor care ne marchează mereu drumurile infinite ale Vieţii…

5 comentarii:

gabi spunea...

Cristiana, cumintico,
m-am mutat aici :

http://gabitzu.eu/

te astept !

O zi senina iti doresc !

Anonim spunea...

Cristiana, recitind textul, ultimul paragraf mi-a generat urmatoarea stare de uimire: in atatea forme de lumina, culoare si intensitati diferite ale luminilor si culorilor din lumea noastra (vizibile la nivel obisnuit, uman), dar mai ales din intreg universul (vizibile doar de ochii mult-mult evoluati ai celor putini) cat de greu poate fi sa le distingi existenta?
Cum le poti deosebi? Ma minunez in fata acestor descoperiri mult mai tare decat bunica mea in urma cu 20 - 25 de ani. Ea, batrana de peste 70 de ani atunci (acum e fericita in bratele Domnului), venita pentru prima data in Bucuresti, a fost uimita de minunile pe care le vedea la... televizor.
Multi batrani au trait atunci socul acestor descoperiri. Insa pe bunica mea cel mai mult a socat-o sa vada desenele animate! Puterea ei de acceptare a fost depasita complet! Eram un copil atunci si nici eu nu puteam intelege ce i se pare atat de iesit din comun? Doar erau niste simple desene care... doar se miscau!
Acum sunt in postura de a ma minuna si eu de toate cate "vezi" tu acolo, sus, pe "televizorul" Cerului sau al Pamantului si nu pot cuprinde cu imaginatia mea aceste frumoase "desene animate" care ne inconjoara pe toti.
Abia astept sa fiu din nou copilul care vede firesc ceea ce exista la fel de firesc in jur.
Multumesc!

Cristiana spunea...

Da, asa este, totul este minunat, sufletul nostru vibreaza la tot ceea ce este vizibil - dar si invizibil si doar intuit...
Nu va trece mult, cu siguranta, si toata lumea le va vedea, si inca mult mai mult decat ceea ce pot vedea eu acum. De asta chiar sunt sigura.
Acum ai ajuns sa vrei sa citesti ceva din cele pe care le scriu eu aici, in curand le vei "vedea" cu ochii tai pe toate, si inca si mai mult... Si nu numai cei care accepta astfel de lucruri, ci toata lumea. Si mai ales, indiferent daca vom ramane aici sau vom pleca in alta parte... Si, cum imi place sa spun... indiferent daca azi oamenii sunt buni sau rai, caci aceasta este doar o parte, o mica parte din tot ceea ce neapartine, iar venirea noastra aici are ca scop echilibrarea si inaltarea chiar si acestei parti.
Stiu ca nu accepta multa lume asa ceva, dar eu chiar sunt incredintata de acest lucru, chiar daca si eu, la randul meu, sunt afectata de multe ori de negativitatile celor din jur. Multe astept eu sa se echilibreze, caci echilibrarea unui om nu este o actiune de moment - pentru intotdeauna, ci actiunea concertata a multor semeni, alaturi de munca sustinuta, personala, a omului. Pentru ca un om sa se schimbe dupa cum are nevoie azi, el are nevoie efectiv de inca 6 miliarde in jurul sau!! Si inca pe atat in astralul Pamantului, adica aceia care ne ajuta, asteptand sa ne ducem trairile pana la capat !!
Toate le vom simti, treptat... fiecare la timpul sau, in modul sau. Poate chiar le simtim acum, dar nu ne dam seama!!
Toate vin, cu siguranta!!

Elena spunea...

Cristiana mea draga,bine te-am regasit! In sfarsit am calculator si iti pot scrie.Mi-e dor de tine si de tara!Te sarut ,ai grija de tine!

Cristiana spunea...

Elena, scumpa mea, te rog sa-mi scrii pe mail, am senzatia ca mailurile mele nu ajung la tine.
Te imbratisez cu mult drag, Chris