Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

marți, 16 martie 2010

SĂ ÎNVĂŢĂM DE LA COPII...........



Cuvintele sunt de prisos.
Slavă Domnului că sunt atât de mulţi oameni-copii...
Şi numărul lor creşte pe zi ce trece.........

16 comentarii:

Ryanna Pop spunea...

buna seara Cristiana,si in sfarsit multumesc cerului ca am reusit sa intru pe blogul tau,ca mai mereu ma nimeream cand era inchis:)..acum insa sper sa pot citi multe din temele deosebit de interesante ce le postezi aici..imi face placere ca ti-a placut "leapsa lui Serban",si vreau sa spun ca eu sunt mai noua prin zona,si evident cum ca fiind prima insemnare de genul asta o pot considera "norocul prostului",,..tu ai o sensibilitate si o frumusete a sufletului aparte,iata de ce sunt magulita la superlativ de randurile tale lasate pe blogul meu..nu reusesc sa te bag in lista de bloguri cum nici pe Sandel Lisandru nu pot,cred ca e de vina calculatorul meu..dar o sa mai incerc eu.oricum intru prin alte “ferestre” ba de la Serban,ba de Blueiris..(ca hotii:)]..revenind la postarea ta…ai dreptate in ce priveste faptul ca nr.oamenilor copii creste din ce in ce mai mult..insa nu stiu si daca e bine…e greu sa ai langa tine un om ce nici la o anume varsta nu se maturizeaza,nu?...dar stai ca inteleg la ce parte din sufletul de copil te referi..si da,eu am cam uitat sa ma bucur de lucrurile marunte de zi cu zi..te imbratisez cu tot sufletul meu,Ryana!...

Cristiana spunea...

Buna Ryana! Si eu ma bucur ca ai reusit sa intri pe aici, Google face mari figuri... Am scris un anunt, sa nu renunte oamenii şi... nu renunţă!! Poate in viitor o sa fac un ning si o sa fie mult mai bine, cu chat si cu tot dichisul ning-urilor!!
Si ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa spun, nici nu am vrut sa dezvolt, chiar mi se par cuvintele de prisos...
Cei care nu se maturizeaza da, sunt o problema a vietii noastre, nu neaparat ca am fi noi cine stie ce maturi, dar e dureros sa traim in preajma celor care nu inteleg sa ia viata in serios.
De fapt, sunt foarte putini cei care constientizeaza raul pe care il pot face, superficialul in care traiesc si astfel deyordinea pe care o creeaza in jur. In fiecare locsor al lumii sunt oameni care cred ca fac bine ceea ce fac si tot ceilalti nu procedeaza corect. Nu le poti schimba parerea, pana ce nu isi dau ei insisi seama.
In scrierilor mele incerc sa determin oamenii sa inteleaga ca suntem pe trepte diferite de evolutie si ar trebui macar sa incercam sa intelegem pe toti cei din jurul nostru, sa nu le refuzam sansa la intelegere, chiar daca ei nu ne inteleg. Insa, chiar daca am cunoasterea, o zbarcesc si eu de multe ori, caci evolutiile sunt foarte complexe si slefuiesc multe parti ale sufletelor noastre.
Dar incerc sa intind o mână plina cu buclele sufletului meu, din care sper, copilareste si eu! ca se poate pune ceva in sufletul celor din jurul meu!
Te imbratisez si eu, cu tot dragul !!
Toate cele bune, tuturor!!

hera mariana spunea...

O, DA,
putem să învăţăm de la copii,
am primit şi eu filmuleţul de la tine şi îţi mulţumesc.:)
Cristiana şi pe mine m-au tot logat, dar am bifat să mă reţină şi acum nu mai cer parola.
Te pup draga mea,
şi îţi zic SOMN UŞOR!

Cristiana spunea...

Buna, Mariana!
Chiar ieri mi-a explicat un coleg de la centrul de calcul ca se petrece acest lucru pt. ca intru de pe mai multe calculatoare, in principal doua - acasa si la serviciu - dar mai intru uneori si din alta parte.
Cat depsre filmulet, ori de cate ori il vad ma emotioneaza pana la lacrimi...
Sa stii ca am dormit biiiineeeee... Mesajul tau a functionat subconstient !!! :)))
Fug la serviciu acum!!
Toate cele bune!!

Anonim spunea...

Draga Cristiana,
Te rog frumos, cand mai pui astfel de filmulete, sa pui si un avertisment ....atentie, pentru persoanele cu probleme cardiace!
Emotie? prea putin spus.
G

Brandusa spunea...

Copii fac lucrurile direct din inima, mintea lor e libera.
Nu cred ca societatea aduce nici 10% gandire pozitiva.

Un filmulet reusit !

Cristiana spunea...

Ei, ma bucur ca v-a placut!! Aveam de ales intre el si altul... Celalalt ramane in urmatoarea pauza de lucru!! Sa va mai destind un pic, caci recunosc ca am subiecte destul de greuţe !! Este drept, de asemenea, ca v-am lasat un pic mai lejer in ultima vreme, dar revin in forta imediat ce copacii vor fi toti in floare!!
G, inima sus!! Eu fentez toti cardiologii promovand bunatatea, bunul simt, iubirea, suportand cu stoicism rautatea si superficialitatea..
Brandusa, draga mea, pe mine filmuletul acesta ma da peste cap ori de cate ori il revad... si revin obsedant la el !!!
Va doresc o dupa amiaza placuta !!!

andreiraduM spunea...

Bun regasit, tuturor!
Nu am mai intrat de ceva vreme pe aici si mi-am zis: "hai sa vad ce mai e nou sub umbra omului cuminte"
:)

Voi face nota disonanta cu voi.
:)
Ai prezentat partea frumoasa a lucrurilor, Cristiana.
Adica o parte din adevar (care se regaseste in proportie foarte, foarte mica in realitate).

Copii nici pe departe nu sunt inocenti, buni si plini de suflet inaltator.
Violenta intrinseca este reprimata de educatia parintilor, din fericire, altfel am ajunge sa privim animalute sfasiate din placere, batai crunte intre copii etc.
Norocul face ca mai exista parinti care-si iau in serios "meseria".

Daca vorbim despre naivitate, da, atunci trecem in alt registru.
Insa gasim naivitate si la adulti, ba chiar si la oamenii de varsta a III-a. Si se inmultesc pe zi ce trece.
Nu vad niciun beneficiu in "ridicarea la slavi" a copiilor, prezentandu-i drept modele.
Cine are sau a avut copii stie foarte bine cum se comporta un copil si cum trebuie sa-l corijeze.

Lumea basmelor si a minciunilor pentru adulti ar trebui sa dispara, sa privim realitatea in fata si sa decidem cum vrem sa construim societatea pe viitor.

Da, ai dreptate Cristiana, numarul oamenilor ce se manifesta infantil a crescut in ultima perioada.
Si nu e de bine.
Privim nu numai catre societatea romaneasca ci spre toate societatile mileniului III si nu vedem tocmai directia buna pe care o tot propovaduiesc unii caligrafi spirituali, ci dimpotriva, vedem opusul.

Slava Domnului ca mai sunt oameni al caror creier nu a fost facut tabula rasa de catre tot felul de curente spiritualiste care, in esenta, nu au nicio legatura cu spiritualitatea sau de catre mercantilismul democratic.

Toate cele bune!

Ramona spunea...

Ziua buna, om bun si cuminte!
Iarta-ma ca n-am mai intervenit in scris, ma multumesc doar sa citesc postarile...si sa rezonez cu mesajul general pe care-l percep ca fiind speranta intr-un viitor bun si luminos. Nu-ti ascund faptul ca am ramas cu mici neintelegeri, dar de asta cred ca deja te-ai saturat:), asa ca te imbratisez cu sufletul si iti multumesc pentru postarea care ne intoarce in timp la "varsta fericirii fara minte".
Lucrez cu copiii si stiu ca ei mai au inca daruri pe care le vor pierde (sau nu ) ca adulti: spontaneitate, sinceritate, iubire neconditionata. Este adevarat ca unii dintre ei par a purta o povara care le provoaca o anumita agresivitate, dar se intampla ca acestia sa vina din familii care nu gasesc o cale de comunicare cu ei decat impunerea vointei celui mai mare cu forta fizica, fara alte argumente...dar, cum spui tu, poate toate aceste suferinte vor fi uitate candva...Doamne ajuta!

Cristiana spunea...

Ramona, draga mea, nu te scuza pentru nimic, te rog frumos!! Acum, pt. ca am un jurnal, reflecțiile mele le voi scrie acolo, ca sa nu mai încarc textele de aici eu, cu vorbăria mea !!! Uneori sunt atât de vorbăreața... alteori mutulică rău de tot !! Asa ca îmi fac instrumente!!

Vârsta fericirii fără minte este o formulare cu care cred ca ar trebui sa fim foarte reținuți. Faptul ca azi copiii dau dovada de calități deosebite de la vârste fragede arata doar ca părintii ... PĂRINȚII nu apreciază mintea copiilor... Asa au fost generațiile trecute. Acum părintii se preocupa de lucrurile mai avansate și copiii vin pe teren schimbat. Pentru ei e nevoie doar de o șoaptă. Pentru alții este nevoie de o piatra aruncata sa spargă geamul insensibilității. Pentru ei sunt copiii agresivi, percep și răspund cu aceeași moneda.
Acolo unde se apreciază ceea ce simt, percep copiii, apar alte lucruri demne de discutat: spunem ca ACUM se nasc copiii deosebiți.. Eu cred așadar ca părinții deschiși la minte și la alte feluri de percepții sunt deschiși spre a urmări și a accepta cu atenție ceea ce spun copiii.
Generații de-a rândul am considerat copiii ca fiind prea mici ca sa aibă minte, ne-am oripilat de faptul ca școala a devenit obligatorie tot mai devreme, ca jocurile video sunt acaparate azi de copiii de vârsta tot mai frageda..
Copiii au foarte multa minte...
Dar de multe ori sunt, Într-adevăr, sunt obligați prin forța fizica, Ramona, deși nu numai.. Știu foarte bine familii de oameni blânzi și buni care abat obsedant atenția copiilor de la lucruri uluitoare - pentru părintii lor!! - spunând ca ii învață la grădiniță basme pe care ei nu le-au dat copiilor tocmai pentru a-i obișnui de la început sa fie.. adulți!!
La polul opus, uite o experiență trăită de mine: copilul de 4 ani care se plimba printre picioarele noastre în timp ce discutam despre aura, energii și materii, s-a oprit în fata mamei lui , i-a făcut semn sa se apropie cu faţa de el și i-a spus: Mami, ești verde aici (și i-a arătat o parte a obrazului) și roz aici (și i-a arata fruntea). Scena a fost uluitoare, mama și-a luat copilul in brate, cu lacrimi în ochi, și l-a rugat sa ii mai spună.. Atunci copilul i-a spus ca, dacă eu spusesem ca nici tivul rupt de la rochie nu-l vede cineva, cum sa mai vadă și aura?? întâi sa vadă si sa rezolve problema tivului (materiei, de fapt) și apoi o sa ajungă la energii. Copilul i-a spus mamei la ureche, în continuare: mami, ai un nasture lipsa la hăinuţă.. (și s-a înroșit puternic..)
Ei, poftim scena de familie..
(Nu cred ca mai vine Robert pe aici, sa discutam.. A dat și a fugit.. sau poate ca nu..)
Sunt doar câteva repere după care chiar voi face alte postări privind SI rolul copiilor, și rolul bătrânilor în societatea intuitiva..

Părintele Arsenie Boca a fost întrebat referitor la vremurile bune care vor veni și dânsul a spus ceva care mi-a adus lacrimi de bucurie in ochi. Citez din memorie: Nu se poate sa nu fie din nou ceea ce a fost, asa e normal sa fie..
Asa încât eu chiar sunt încredințată.
Dar nu poți oferi încredințări, poți oferi doar idei care eventual sa contribuie la formarea încredințărilor proprii..

Ramona spunea...

Cristiana, multumesc! Chiar am vrut sa pun inr-o mica paranteza parerea mea cu privire la versul poetului, dar m-am gandit ca, totusi, nu a gresit prea mult daca a facut analogia minte=intelect, rationalizare excesiva.
Da, exista si o presiune psihica uriasa din partea unor parinti, cu rezultate descurajante...sper sa se infiinteze o scoala a parintilor care nu-si inteleg copiii.

P.S.Mie imi plac raspunsurile tale lungi :), ma incarca energetic pentru mult timp.

Cristiana spunea...

Da, Ramona, ai dreptate!!

ia te uita!! Si eu care credeam ca plictisesc cu raspunsurile lungi, dar le pastrez pentru ca pot raspunde mai multor probleme deodata!!!
Oricum pastrez si Jurnalul, ca sa scap de bibliorafturile cu notite, cu idei care nu ajung niciodata sa fie puse pe undeva... !!!!
Iti doresc o duminica frumoasa, ca si sufletul tau frumos!!!

Anonim spunea...

Cristiana, niciodata nu-i vei plictisi cu raspunsurile lungi pe cei care te cauta si te citesc.
Dimpotriva. Noi venim aici insetati dupa cuvintele tale in care cautam si adunam roua buna si dulce pentru sufletele noastre.
Deci, niciodata sa nu te mai retii in a ne transmite ceea ce vrei sa ne transmiti cu atata generozitate.
Da-ne tot ce poti! Avem palnii mari prin care lasam sa curga in noi licoarea plina de energie a incredintarilor tale. Nu ne vom satura vreodata de cunoastere. Am aceasta convingere.

Cristiana spunea...

Si eu sunt la fel ca si voi!!!
Si eu am ochii si urechile palnie!!Si voi ma ajutati in exact acelasi fel sa cunosc si eu, sa privesc si in alte directii decat aceea care imi vine mie in fata. Am mai spus-o si o s-o spun ori de cate ori imi veti scrie si voi despre acest lucru.
Si nu m-am putut abtine sa nu scriu mare, pe prima pagina, cat va apreciez pentru aceasta sete de cunoastere.
Doamna G spunea: RÂVNĂ... Câtă dreptate!!
Si inca ceva EXTREM DE IMPORTANT, cel putin pentru mine: pentru crearea site-ului a trebuit sa o iau de la capat cu remodelarea: si a textului, si a detaliilor explicatiilor, dupa experienta deosebita pe care am capatat-o alaturi de voi, in acest an-si-jumatate care a trecut!! Erau scrise, acum le remodelez dupa cum am invatat sa explic si sa caut in tot acest timp. Este ceva deosebit de placut, am crezut ca va fi greu, dar este o aventura mereu noua si frumoasa, cu fiecare pagina care apare in plus!! Chiar daca voi imi stiti in linii mari parerea despre evolutii, cel putin pana la textele istoriei stravechi, reluarea detaliilor - spre exemplu - privind evolutiile a fost o bucurie imensa - in loc de disperarea de o clipa pe care am avut-o vazand cat de deosebit este modul de a scrie acum, fata de cel de acum un an...
Nu puteam sa nu va impartasesc aceasta bucurie!!
Probabil ca o sa vi-o mai spun, in bucuria mea!! Si voi.. cred, sper!! ma veti ierta!!
Sunt si eu un copil, la urma urmei !!!!!!!!!!!!!!!

fly2sky spunea...

Foarte interesant blogul..n-am reusit sa citesc prea mult, pentru ca nu am avut linistea necesara, dar mi-a starnit interesul si o sa-l citesc. Copii au puritatea si o intuitie fantastica pe care adultii o pierd cu timpul.. Pe plan afectiv, daca primesc dragoste..sunt capabili la randul lor sa daruiasca dragoste, daca simt violenta...vor raspunde tot cu violenta, asa cum spuneai in comentariul tau...cu care sunt de acord. Numai ganduri bune :)

Cristiana spunea...

Multumesc pentru aprecieri si urarile de bine, pe care ti le intorc si eu cu bucurie!!
As avea enorm de multe lucruri de spus in plus despre copii si cred ca o voi face in curand cu prilejuri multe, si aici, si pe site.
Incerc sa scriu cat mai putin in ultima vreme, sa comentez putin prin alte parti, dar preiau subiecte si pregatesc incet, cu grija, studiile in continuare. Pentru ca am incarcat cititorii cu foarte multe lucruri, majoritatea noi, iar omul are nevoie sa lase sa se aseze noutatile, pentru ca ele sa fie lucratoare, spre intelegere.
Asa incat, daca doresti sa citesti blogurile mele iti recomand, la fel ca si tuturor cititorilor mei, sa mearga la pas, incet, caci sigur ajungem la intelegeri profunde. Cum spuneam si in Jurnalul meu, avem o eternitate in fata !!!
toate cele bune! Tuturor !!