Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

miercuri, 29 octombrie 2008

'Secretul ' haosului

Sunt foarte bucuroasa ca a aparut pe www.empower.ro acest articol (al carui link se afla mai jos), caci atitudinea care ni se propune acolo m-a condus si pe mine candva la realizari bune, pe care insa nu am putut sa le discut cu colegii mei la vremea respectiva.
In mic, iata despre ce a fost vorba: intr-un moment de haos (!!!) la serviciu, toata lumea statea descumpanita si astepta un final dureros, in timp ce eu incercam sa sustin moralul multora din jurul meu. Cand am vazut ca nu prea reusesc, mi-am vazut de ale mele: nu prea aveam de lucru pe teme de serviciu - mi-am introdus in PC puhoaie de studii pe care nu vedeam cand sa le mai introduc si pe acelea acasa, decat intr-un timp indepartat...
Dupa 3 luni eram multumita... La serviciu lucrurile s-au aplanat... toate au intrat in normal... eu aveam chiar si mai multa bucurie, pe care nu mi-o ghicea nimeni...

http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/si-m-am-nascut-din-haos/#comment-2436

Din punct de vedere socio-politic... Sa vedem...
Dupa parerea mea, haosul este tot ceea ce nu reusim sa intelegem in organizarile lumii in care traim. Credem ca traim intr-un haos, in care nu ne mai intelegem unul cu altul. In care totul pare a fi 'ca-n codru'...
Dar ati observat cum si cat de ordine este in codru?? Cata ordine este pe cer??
Credem oare ca vietile noastre sunt lasate de izbeliste?? Ca nu ne ajuta nimic in lume sa facem ceva ordonat, curat, frumos si bun??
...eu nu cred...

Si mai cred cu putere faptul ca exista un anume fel de ordine si in viata noastra socio-politica... Mai cred ca exista si acea categorie de conducatori care cunosc foarte bine acest lucru: ca nu exista haos, ci doar dezordine anume ordonata de undeva. Si atunci au facut si ei acelasi lucru, caci omul este foarte destept de felul sau. S-au incurajat recoproc si au descurajat pe cei care urmau sa le procure timp pentru orice fel de gandire asupra lumii, asupra felului in care urma sa fie condusa.. Au facut asta in toate timpurile - si au introdus variabile foarte precise, in momente alese cu multa stiinta, observand atent felul in care se desfasoare cercurile efectelor in orice clipa.
Exista 'secrete' mari (chiar daca se cunoaste existenta lor, nu se cunosc - poate doar banuie - precizia de tintire a planurilor lor) si exista 'secrete' mici care par a fi accesibile la nivele mici. Pentru ca cei care au acces la secretele mici sa faca parte dintre cei care fac 'secretele'mari trebuie mult compromis de la moralitate si legalitate. Asta deja nu e ... secret, doar ma mir ca cei care comenteaza filmul 'The secret' nu au in vedere acest lucru. Daca lumea a luptat pentru libertate - nu-i nimic, stapanii marilor secrete s-au adaptat si isi duc inteligenta pe caile ascunse pe care in trecut le-au folosit, dar nefiind nevoie sa ascunda prea mult, caci oricum lumea statea cu capul in frau. Acum exista alte fraie, iar cand oamenii de rand isi vor da seama ca au fost atenti doar la bucatelele de paine pe care le-au primit in dar, va fi oricum mai tarziu decat momentul in care stapanii au trecut demult la altceva. Exact ca si cu tehnologiile care ni s-au oferit noua - cele vechi, ca doar nu era sa ne ofere cele mai noi variante de ... orice: de la sapunurile Camay sau Palmolive (ati vazut ce diferente sunt intre parfumul sapunurilor noastre si cele originale) pana la apometrele care se monteaza separat pentru apa calda si apa rece - in timp ce in vest s-a trecut de mult la un singur apometru care inregistreaza apa calda numai de la 40 grd in sus !! Ca doar n-o sa traim decent inainte de a fi speculati cat se poate mai mult, acestea erau oricum tehnologiile pastrate in conservare... parca ar fi stiut (??!!) ca ceva se va schimba in blocul 'comunist' uite-acu'imediat !!
Lasand parantezele largi deoparte, teoria haosului ramane o teorie imbratisata doar de cei care se preocupa de telenovele, de cumparaturi, de invatat buchea cartii. Ceea ce nu este o rusine de loc: avem nevoie si de ele, dandu-ni-le spre prostire - ne-au facut un mare bine, caci am fost in mileniile trecute limitati in comunicare, relationare... Acum aflam ce este si pe alte meleaguri, invatam ceea ce nu am putut afla mai devreme... Dupa ce invatam buchea cartii, dupa ce ne cam saturam de facut cumparaturi chiar si in strainatate, ajungem sa punem cap la cap diverse informatii care oricum scapa printre multe randuri, si daca o iei putin razna (!!!) pe cararea prefigurata chiar de istorie (care, normal, nu este aceea din cartile de istorie !!!) iti dai seama ca nu exista nici un fel de haos in lume. Oricum nu este, oricum liniile de evolutie sunt clare pentru toti oamenii (si, Doamne! chiar stiu atat de multi oameni, care se straduie sa spuna si altora (cam in van)... sau asteapta sa vina 2012.. poate vine chiar mai devreme !!)

Dar discutiile despre evolutii le las pentru mai tarziu. Cand va fi timpul, orice om isi va aduce aminte ca le stia, ca le simtea... Doar ca pana atunci am finalizat multe... elemente de evolutie, care ne trebuiau ca aerul !! Iar stapanii au ramas deconcertati, cam amarati, mangaiati cu ingaduinta de cei care au inteles - dar i-au tolerat, caci oricum nu aveau tangenta cu dansii: au crezut ca conduc, ca ne induc haosul si nu au reusit decat sa ne faca mult mai puternici, mai concentrati, mai ingaduitori, mai toleranti !! Si atunci cand unii spuneau despre 'secretele lor' nici nu-i interesa asemenea 'secrete'... ceea ce seamana cu dispretul, adica cu aceeasi moneda - dar mult mai toleranta: 'N-au decat!! Pe mine tot nu ma ating!!'
Si atunci va fi durerea stapanilor, regretele lor, dar si inceputul luptei lor pentru a-si indrepta greselile.
Asadar... sa cunoastem - dar sa fim toleranti!! Aceasta este directia noastra de evolutie acum...

Niciun comentariu: