Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

miercuri, 7 august 2019

39. O IMAGINE DE ANSAMBLU ASUPRA DRUMEŢIILOR SPIRITUALE DIN VECHIME


Aşadar, discutăm despre drumeţiile oamenilor din vechime, cu cca. 10.000 ani în urmă – cam 8.000 ani î.H. Ele au început după adaptarea tuturor spiritelor umane la noile condiţii de mediu: după ultima glaciaţiune, când întreaga climă, pe toată planeta, s-a modificat substanţial. Ca urmare a condensării totale a plafonului ceţos care acoperea complet planeta de sute de milioane de ani, oamenii s-au confruntat direct cu o serie de experienţe noi privind impactul direct al radiaţiei solare asupra pielii, cu care omenirea nu se mai confruntase anterior, pe Pământ: cerul planetei fusese până atunci acoperit permanent, fără întrerupere, cu un plafon cețos gros la început, ulterior diminuat de la o glaciațiune la alta – glaciațiune pentru regiunile polare, în rest coborârea plafonului cețos până la tangența cu pământurile, apele și biosistemul planetei și astfel având loc condensarea lui treptată. Dar spiritele umane nu trăiau prima dată un asemenea fenomen în evoluțiile lor: nici folosirea majoritară a corpului fizic, şi nici impactul direct al unor elemente ale naturii asupra tuturor formelor de viaţă. Astfel de fenomene aveau să fie simţite de oameni multe milenii în continuare:
– radiaţia solară, şi cosmică în general, asupra corporalităţii de întrupare;
– accentuarea curenţilor aerieni (vânturi) şi marini (oceanici); în general variaţii extrem de puternice ale fenomenologiei atmosferice, planetare;
– circuitul apei în natură cu fenomenologia corespunzătoare (nori, ploi, ninsori, tunete, fulgere, trăsnete);
– pentru oameni, munca fizică a înlocuit lucrările realizate prin intermediul corpului mental și cercetarea prin călătorii astrale perfect conștiente; aceatsă muncă fizică cerea întărirea corpului fizic şi menţinerea lui în formă optimă, lucru care a condus la necesitatea unei hrăniri abundente comparativ cu perioadele anterioare (înainte hrana era compusă doar dintr-un fruct şi un tubercul de câteva ori pe an), care a adus pentru prima oară în viața oamenilor realizarea plantațiilor pentru hrana de care aveau nevoie oamenii. 
Aşadar, perioada primelor vieţi noi, cu percepţii şi manifestare prin corpul fizic, cuprindea şi adaptarea la noua formă de corporalitate, care favoriza şi alte feluri de trăire în plus faţă de cele de mai sus: în special creaţie materială fizică, cu cel mai mare impact asupra vieţii umane. 
Absolut toate aveau la bază cunoaşteri variate şi profunde din experienţa totală a spiritelor: o experienţă din alte locuri şi din alte timpuri, din evoluţiile anterioare. Toate fuseseră studiate în epoca trăirilor mentale, ca pregătiri tocmai pentru această etapă fizică. Omul avea toate cunoaşterile sale anterioare, le conştientiza bine pe toate, îşi amintea corect şi complet toate corecţiile pe care şi le făcuse şi el însuşi, şi toţi semenii săi la un loc începând cu epoca paznicilor din străvechimi  http://www.bucuria-cunoasterii.ro/articole/11.-paznicii-din-strvechimi.html . Ceea ce avea de făcut fiecare om, individual şi colaborând unii cu alţii pe tot globul, era să fie adaptată experienţa anterioară la condiţiile concrete pământene ale momentului.
După terminarea adaptărilor, după armonizările individuale şi comune, drumeţiile despre care discutăm au realizat o formă de acordaj fin în noua formă de viaţă planetară. Toate se derulau, să nu uităm, în condiţiile în care omul avea toate amintirile despre toate tipurile de trăire, și asemănătoare, şi de alte feluri, avea cunoaşterea integrală a Pământului, din perioada mentală cu cunoaştere complexă a sa, a întregii galaxii, a întregii vieţi care se derula peste tot, fizică, astrală, mentală, spirituală şi de multe alte feluri. 
De asemenea, toate manifestările umane se derulau la cele mai înalte standarde fizice ale tuturor manifestărilor umane, având o imagine clară a calităţii vieţii şi creaţiei materiale: mentală şi fizică, unde cea mentală din trecut era exemplu de urmat, de transpus în formă fizică, cu forţele fizice ale spiritului și cu resursele pe care planeta le punea la dispoziția omenirii. Omul avea o cunoaştere spaţio-temporală profundă şi asupra omenirii, şi a întregului biosistem de pe planetă, din toate timpurile. 
Avea o conştienţă perfectă asupra entităţilor astrale şi eterice ca ajutători de bază ai planetei, ai oamenilor şi întregului biosistem de pe planetă. De asemenea, avea o înţelegere a tuturor celor care puteau să ajute la confirmarea evoluţiilor personale care aveau să se desfăşoare după terminarea evoluţiilor pe Pământ, plecarea spre alte locuri de evoluţie cu toate liniile sporite de experienţă personală. 
Nu în ultimul rând fiecare om era conştient de importanţa vieţii în comunitate şi a experienţei proprii în familie şi în drumeţiile spirituale. Şi de asemenea toţi oamenii ştiau bine că toate acestea vor fi uitate în vieţile care aveau să vină din perspectiva lor, de aceea colaborau pentru transpunerera în formă fizică a cât mai multe repere de cunoaştere mentală şi astrală pe care le trăiau în acele vremuri. 
Noi înşine, acum, înţelegem de ce le numim “drumeţii spirituale”: nu era turism, nu era vacanță, dar toate erau realizate cu bucuria generată de toate trăirile curente. 
Azi spiritele umane vin la întrupare deocamdată bine pregătite pentru trăiri fizice, dar pe de o parte odată cu creşterea vibraţiei medii planetare, pe de altă parte pe măsura dezvoltării turismului şi internaţionalizării serviciilor, prin descoperirile multiple în domenii noi ale ştiinţelor, şi mai ales ale științelor de frontieră, au loc contacte individuale şi de grup cu spaţii, creaţii şi repere intelectuale care impulsionează intuiţiile, clar-intuiţiile şi intrarea în dezvoltările clar-simţurilor. În acest fel omul face o pregătire intensă şi pe plan fizic – necesară finalizării sarcinilor fizice pe Pământ, dar şi în plan emoţional, mental şi astral. Chiar dacă în plan astral şi mental pentru majoritatea oamenilor totul are loc doar în plan informaţional, chiar acest lucru este deosebit de important pentru experienţa pământeană totală. Având în vedere experienţa astrală şi mentală prodigioasă a spiritelor umane, dar şi necesitatea de a finaliza partea fizică a destinelor proprii, chiar şi informarea este suficientă pentru a face trecerea către perioada mentală următoare – indiferent dacă ea se va derula în continuare pe Pământ sau după plecare de pe Pământ, în alte locuri din univers.
Tabloul unor astfel de călătorii spirituale este însă necesar să fie completat cu alte câteva elemente particulare ale evoluţiilor umane pe Pământ: despre drumeţii cu sarcini spirituale proprii foarte clare, precum şi despre călăuzele lor.
Sunt câteva lucruri pe care azi puţini oameni le acceptă şi, chiar dacă le acceptă pentru un scurt timp al zilei sau la câteva zile odată, nu le acceptă ca un mod total de viaţă. Şi astfel discutăm despre:

1. LINIŞTEA INTERIOARĂ ŞI EXTERIOARĂ
Nu numai că putem discuta despre ele, ca azi, în perioade scurte de timp pe parcursul zilei, ci putem să înţelegem (chiar dacă mulţi nu ar accepta asta) liniştea ca mod de viaţă. Astfel, ar fi bine să înţelegem şi să acceptăm faptul că liniştea profundă, în care doar zgomotele naturii domnesc nestingherite de om şi de activităţile lui în aglomeraţie: fizice, industriale, de trafic, etc., era modul obişnuit de trai înainte de ultima glaciaţiune, în etapa mentală de trăire a omenirii, dar şi câteva milenii după ultima glaciaţiune, până în preajma primelor migraţii, când popoarele din care au pornit grupuri de migratori au simţit nelinişte interioară și au lăsat-o să se răsfrângă în exterior, nemaiavând astfel dorinţa de a se armoniza cu natura, ci luptându-se cu ea, nedorind mai departe să se armonizeze cu semenii de care au început să se despartă, încurajându-se în vrajba sufletelor să se manifeste zgomotos prin vorbă, strigăte, extinderea meseriilor prin cantitate fără să se mai ţină seama de calitate. Se forma un alt fel paralel de viaţă, în timp ce popoarele lor, lăsate în urmă, îşi continuau liniştite viaţa încă ceva timp în continuare: în pace sufletească şi linişte exterioară. Astfel încă o perioadă a mai domnit armonia trăirii omului în natură, în pace cu natura şi cu semenii, cu concentrare în continuare pe ambele planuri:
– în plan mental şi astral: cu percepţii mentale (omul rămăsese, cu noua lui corporalitate mai puţin dezvoltată, fără puterea creaţiei mentale: fără materializare, dematerializare sau remodelare mentală a creaţiei deja executată), având în schimb conştienţa astrală, a călătoriilor astrale spre cercetare şi trăire împreună cu ajutătorii astrali proprii, de destin, precum şi cei eterici, ai planetei;
– în plan fizic: cu amintiri clare despre experienţa generală pe care o aveau din evoluţii anterioare, cu experienţa de percepţie şi creaţie fizică care creştea vertiginos din cele trăite ale momentului. 
Împletirea celor două forme de trăiri necesita o concentrare deosebită a atenţiei omului în fiecare clipă a vieţii, a activităţilor sale, atent şi la desfăşurările activităţilor în familie, atent la desfăşurările din societatea proprie, dar şi din restul lumii prin urmăriri mentale şi trăiri astrale curente. 
Punem accent pe descrierea acestei linişti interioare, păstrată în trecutul mental şi căutată în prezentul lor fizic, întrucât în viitorul apropiat ne vom reîntoarce la această linişte, nu numai pentru concentrarea la activitatea desfăşurată, pentru a ne recupera priceperile, dar reîntoarcerea la creaţia materială mentală impune de la sine reducerea drastică a emisiilor de zgomot, căci vibraţiile fizice – de la vocea omului la marele zgomot industrial, de destindere (muzică) şi de trafic împiedică total desfăşurarea activităţilor mentale care se vor derula spre binele întregii planete şi a biosistemelor sale viitoare: deci tuturor popoarelor spirituale care vor evolua în continuare pe Pământ, în viitor. 
Desigur conştiinţa spiritelor umane se va înălţa din nou, într-o vibraţie medie planetară care creşte vertiginos, ca urmare a modificărilor de vibraţie în întreaga zonă în care se află galaxia noastră. 

2. TOATĂ CUNOAŞTEREA SE AFLĂ ÎN NOI
Sunt puţini oameni care acceptă că există o asemenea cunoaştere, care nu mai cred că evoluţia omului este o continuare a evoluţiei primatelor – maimuţele pământene. Dar TOATĂ cunoaşterea se află în memoriile noastre monadice (spirituale) de care noi, cu toţii, fără excepţie, eram conştienţi până acum câteva milenii: după ce 40-50 milioane de ani au fost folosite de oameni – deci nu numai că oamenii şi-au conştientizat cunoaşterile, în plus le-au folosit având abilităţi de folosire vechi dinainte de evoluţiile pământene. 
Şi azi avem toate aceste cunoaşteri; şi mulţi dintre cei care nu cred se trezesc faţă în faţă cu ei înşişi, cu tot ceea ce pot să cunoască chiar pornind de la intuiţiile începuturilor, din orice timpuri. Pot să-şi amintească, şi să se recucerească pe ei înşişi, pe măsură ce se consolidează conştienţa acestei uriaşe cunoaşteri, care ne pregăteşte azi pentru a fi din plin folosită în viitorul apropiat. Deci azi o avem, desigur, chiar dacă este neexplorată acum, cu forţele spirituale pe care le folosim la acest nivel de vibraţie a planetei, a zonei universului în care ne aflăm. Pentru a ajunge să ne obişnuim cu folosirea ei în toate condiţiile de trai, la orice nivel de vibraţie, este necesar să ne străduim să ne informăm, apoi să ne-o reamintim, cu ajutor primit din partea entităţilor noastre ajutătoare de destin, în condiţiile cele mai variate de vibraţie – condiţii pe care le trăim azi, pe Pământ. 
Noi, oamenii de pretutindeni, ne ajutăm reciproc. Avem în noi o vastă cultură radiantă:
– a exteriorului: moştenirea fizică pe care o avem azi, ajutătoare – ea însăşi profund creatoare, înălţătoare;
– a interiorului: care cuprinde experienţa noastră, personală, generală, acumulată în întrupările în toate popoarele continentelor, din întreaga perioadă anterioară ultimei glaciaţiuni. 
Totul este aşadar o cunoaştere păstrată integral în memoriile monadice, cu accente puternice pe profunzime, care astfel oferă permanent putere fiecărui spirit, cu care se va putea situa la nivele din ce în ce mai înalte de cunoaştere, de orientare, adaptare, o experienţă de folosire, direct, sau indirect, prin adaptarea ei situaţiilor din întrupări, oriunde în universuri. 

5 comentarii:

simona spunea...

Zilele astea ma intrebam cum se desfasoara ”viata ”in stare astrala pt entitatile astrale ?Nu ai corp fizic dar nu conteaza il ai pe cel astral.Stim ca dupa moarte avem acel plan astral si citeam ce-ai scris cu ani in urma ce se intampla dupa moarte si cum invatam mai departe si eu tot n-am inteles .Cert e ca nu exista ingerasi dolofani cu lire in manutele lor butocanoase si nu ne țuțuna nimeni pe genunchi . Si atunci ce face un om in astral ?Creeaza mental?

simona spunea...

Sti ce, pana la urma suntem de admirat .De la a fi zeu si pana la a fi acest om batut de vant si ploi ,uitandu-si esenta lui ,pierzandusi puterile ,uitand totul ,traind si murind si de la capat si de fiecare data vibratia era mai mica si mai mica si pierzand putin cate putin sau mult din ceace stia cu o viata inainte;ei bine iata-ne azi noi cei de ieri traind in aglomeratii ,dezvoltand tehnologii care acum 3000-2000 de ani nici nu ne imaginam ,chiar daca nu se compara cu cele din epoca de dinainte.Suntem ,existam ,cu bunele si relele noastre .Chiar daca azi mai mult ca oricand ne folosim de tot ce ne da Pamantul ,chiar daca am smuls bucati pamantul fratilor nostri mai mici ,pe care intre noi fie vorba de cateva mii de ani nu le-am dat atentie,chiar daca si azi mai putem fi dusi de nas de unii si altii sa ducem razboaie stupide ( si ne intrebam uneori cat de ignorant sa fii sa faci parte dintr-o armata care nu te invata decat cum sa-l ucizi pe cel din fata ta sa ai meseria de chiler ),chiar daca inca ne este frica de moarte ,chiar daca uneori ne manifestam cum nici nu am fi conceput in alte vremuri eu sunt mandra de noi .Am ajuns aici .Habar n-am cu ce m-am ocupat in vieti trecute ,dar azi stiu sigur ca ma lupt cu mine insumi ,cu minusurile mele si sincer nu-mi iese de fiecare data dar ceva imi spune ca de data asta e ceva mai bine ca data trecuta .Si cred ca o mare parte a populatiei merge in directia asta .
Si saptamanile acestea am inteles ca a trebuit sa existe cazul Caracal ca sa ne dam seama ca poporul asta merge in directie gresita .Ne-am dat seama ca ne-am lasat viata in mainile unei puteri neputincioase ,te uiti la ei si vezi toate neajunsurile noastre ale tuturor :oameni carora nu le place munca ,administratori ai tarii care depasesc orice hot din lumea asta ,minciuna pe care am acceptat-o 30 de ani ,sloganuri tampite pe care o parte dintre noi nu doar ca le trambitam dar le-am si aplica daca am avea puterea si-am fi in locul lor .Dar sti ce in toata mizeria asta am intalnit o masa mare de oameni care parca se scutura de valul care l-au avut pe ochi si-si dau seama ca noi toti trebuie sa ne schimbam .Bunul simt trebuie sa primeze din nou pe Pamant .Si noi toti putem sa facem asta impreuna .Avem puterea asta ,nimic nu ne mai poate sta in fata .

Cristiana spunea...

1. Nu ai răbdare să ajungem la prezentarea entităților astrale!!! Până atunci citește pe site http://www.bucuria-cunoasterii.ro/articol/922/generaliti-despre-entiti-1.html
Entitățile astrale au toate corpurile de la astral în sus, nu au numai corpul astral: numai corpul astral îl au doar viețuitoarele (normal și oamenii) în întrupările cu corp fizic când sunt în călătorie astrală.
Îngerașii-copii sunt reprezentările rezidenților umani, care sunt entități foarte avansate, însă cele mai puțin avansate dintre spiritele umane: dar care nu suportă agresivitatea oamenilor și de aceea ies din întrupările cu corp fizic și în această perioadă (cât o viață de atlant, de oameni din străvechime, cca 10-20.000 ani) stau în întrupare de tip astral și ne ajută pe noi să ne echilibrăm insuflându-ne bunătate, omenie, gânduri bune, frumoase, înălțătoare !!! Spre deosebire de ei, alte entități astrale au puterea de a se întrupa în mijlocul nostru ca oameni, sunt cei care au ieșit din întrupările cu corp fizic sau s-au întrupat direct ca entități astrale, ajutându-ne pe noi și toate viețuitoarele Pământului, planeta și tot sistemul stelar.
Lirele (și trompetele) din reprezentările religioase reprezintă SUNETELE NATURALE ARMONIOASE ALE ENITĂȚILOR, ale corporalității lor cu câmpurile lor protectoare, cu energiile lor înalte reprezentate prin aripioarele lor. Ei nu ne țin pe genunchi, dar ne învăluie cu iubire infinită și ne alină durerile, ne potolesc nervii, ne transmit toate simțirile frumoase care să echilibreze greutățile sufletului nostru. Nu-i simțim, nu-i auzim pentru că suntem prea puternic ancorați în ale noastre, bune și rele deopotrivă.

Cristiana spunea...

2. În astral se derulează în primul rând STUDIILE despre profunzimile tuturor celor existente peste tot, viețuitoare, stele, planete, toate cele care par atât de complicate în cele scrise de mine sunt cam 1% (unu !!!) din cele ce se pot studia ca entitate astrală. Sunt studii ale întrupaților și între ele, împreună, entitățile astrale studiază modul în care se comportă ele în situații similare. Sunt lucrări de stabilizare vibrațională a unor locuri – dar nu totală, pe de o parte pentru că nu au putere mare, dar și pentru că noi trebuie până la un moment dat să suportăm o parte din efectele manifestărilor noastre agresive. Când totul devine prea greu de suportat și ele oricum nu au putere mare, vin Moșii din spațiile interdimensionale și echilibrează mental dar din corp fizic (își remodelează vibrația în funcție de necesități) vibrațiile grele rezultate din activitățile noastre. Așadar, pe scurt, activitățile entităților astrale sunt de natura studiilor, relaționărilor între ele și ajutor vibrațional (emoțional, mental) oferit tuturor viețuitoarelor planetei: deci TUTUROR viețuitoarelor planetei. Această activitate se derulează pe toate planetele și stelele din sistemul stelar din care face parte Soarele (cu toate planetele și planetoizii lor), iar pentru evoluanții primari galactici și pentru secundari, întreaga galaxie este în vederea activităților lor, în compania ajutătorilor lor astrali de destin, cu putere și experiență încă și mai mare.
Mental nu creează acum entitățile astrale, nu că nu ar putea – dar AR IMPULSIONA PREA PUTERNIC VIEȚUITOARELE CREATOARE (oamenii pe Pământ) cu ceva ce nu pot face organic și experiențial vorbind la nivel foarte jos de vibrație, cu corpuri cu structuri restrânse și cu variații mari de vibrație de al o perioadă scurtă de timp la alta. Pe tot parcursul acestor vremuri cu vibrație joasă ele nu participă la nici o lucrare mentală înafară de percepție și comunicare. În perioada cu vibrație foarte înaltă da, participă la creația eșantionară a oamenilor, fiind învățătorii și îndrumătorii tuturor în toate activitățile pe care le desfășoară, alături de activitățile desfășurate pentru biosistemul planetar.

Cristiana spunea...

Da, cu toate acestea pe care le-ai enumerat, învățăm zi de zi, clipă de clipă, ne orientăm și lucrăm fizic făcând lucruri minunate – chiar dacă alții le distrug sau le disprețuiesc… Și chiar trebuie să fim mândri de realizările noastre! Asta nu este orgoliu, este expresia bucuriei de a răzbate în ciuda tuturor greutăților vieții !!!
Și la modul general chiar primează bunul simț pe Pământ !!! Avem repere înguste privind viața oamenilor, veștile aduc relele mai curând decât bunele în viața noastră, dar de fapt popoarele muncesc și trăiesc frumos, în viața lor de zi cu zi, iar acesta este un ”ceva” extrem de îmbucurător !!! M-a impresionat foarte mult ceea ce ai scris și mulțumesc mult pentru totul !!!