Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

sâmbătă, 4 aprilie 2020

09. ÎN PEŞTERĂ: ENERGETICA ŞI STAREA VIBRAŢIONALĂ DE-A LUNGUL TIMPULUI


I. IDEI PRINCIPALE
1. Peștera Ialomicioarei a fost aleasă pentru activitățile Moșilor și Călătorilor Moșilor datorită stabilității sale vibraționale, mult mai avansată decât în alte peșteri din țară. 
2. Lucrările derulate pentru amenajarea locului (ca și a altora asemănătoare de pe întreaga planetă) s-au realizat cu un minim de aport lucrativ mental de către Moși, pentru a nu strica echilibrul vibrațional al locului, al întregii planete, a Soarelui și a tuturor planetelor guvernate de el. 
3. Lucrările realizate pentru echilibrarea sonică a Peșterii au avut în egală măsură și rol de echilibrare a vibrației în interiorul Peșterii; în plus ele, la fel ca și alte multe lucrări, activează însăși cunoașterea subconștientă a oamenilor care o vizitează, fără să fie nevoie de înregistrări în piatră sau orice fel de alte suporturi materiale.
4. Deși pereții s-au erodat în timp, majoritatea canalelor de acest fel au rămas în funcțiunile lor și azi, datorită energiilor compactizate din interiorul lor, atât cât a mai rămas din foițele de energie fundamentală compactizată depuse inițial, unele peste altele. 
5. Drumul prin Peșteră, începând cu locul numit ”La Cascade”, introduce vizitatorul într-un flux vibrațional echilibrant, ceea ce contribuie la echilibrarea energetică a tuturor corpurilor până la capătul Peșterii, o energizare, vitalizare care poate fi pe termen mai lung sau mai scurt, în funcție de conștientizările fiecăruia. 

II. DETALII, DISCUŢII
Aşa cum spuneam în studiile anterioare, Peştera Ialomicioarei a fost aleasă pentru că prezintă o stabilitate vibraţională mult mai mare decât alte peşteri din ţară. Variaţii mai mari, şi pe o perioadă relativ scurtă de timp, sunt la gura peşterii – care era deschisă în trecut (azi locul este închis de o biserică poziţionată chiar la gura peşterii). De asemenea, variaţii mai mari şi rapide sunt şi La Cascade (locul cel mai jos al peşterii), precum şi în fundul peşterii (atâta cât se poate azi vizita), deşi peştera continuă dincolo de îngustarea drumului; deschiderea se măreşte substanţial dincolo de actualul punct-terminus al călătoriei vizitatorului în peșteră. 
Dincolo de fundul peşterii variaţiile vibraționale sunt mai mari, de aceea nu s-a amenajat pentru lucru decât partea relativ stabilă din punct de vedere vibraţional, care nu oboseşte omul prin necesitatea de a se adapta variaţiilor. Sunt acolo locuri unde vibraţia este foarte înaltă și imediat, pe spații restrânse, ea devine foarte joasă, provocând mişcări diferite de fluxuri energo-materiale: prin atragerea fluxurilor foarte bogate și despărțirea lor în fuioare care provoacă mișcări ale altor fluxuri atrase de alte canale din regiune. Deci nu este o circulație blândă, calmă, amplă. 
Dincolo de fundul de azi al Peşterii nu curgeau însă apele atunci (fiind deviate în cea mai mare parte) şi de aceea se puteau strecura animale mărunte dinspre partea opusă a muntelui, de aceea s-au realizat lucrări energetice şi la gura sa, şi la fundul de azi al Peşterii, așa cum am discutat în studiul anterior. Canalele realizate sunt înguste, filiforme: spuneam că sunt ca nişte capilare, care au în lungul lor – de la capăt spre exterior – pachete de fluxuri energo-materiale compactizate ca nişte foiţe puse una peste alta – în acest fel s-a evitat curgerea conținutului pe măsura deteriorării în timp a peretelui. Canalele şi pachetele energetice interioare au fost realizate mental de către Moşi, iar aceasta este una dintre puţinele lucrări realizate mental de către Moşi; în acel moment, numai Moşii, pe Pământ, mai puteau realiza lucrări de creaţie mentală, deşi aveau grijă să fie extrem de puţine astfel de lucrări, pentru a nu influenţa energetica generală a planetei. Lărgirea iniţială a peşterii, a spaţiului Peşterii, NU a fost realizată tot de Moşi, se reţinem asta cu prioritate: ca să nu se creeze nici o amprentare prea puternică de energii mentale superioare, dar şi pentru a nu se realiza un echilibru vibraţional artificial interior – cu influenţe asupra exteriorului peșterii, influențe care desigur s-ar fi estompat în timp, dar nu într-un ritm suficient de alert pentru a se ajunge la vibraţia naturală exact în preajma momentului în care s-a schimbat sensul vibraţiei planetare (lucrare energetică realizată de către Iisus Hristos pe Pământ); iar în asemenea caz schimbarea ar fi fost întârziată, adică ar fi avut loc fără să-şi realizeze rolurile ei importante, pentru care majoritatea spiritelor de azi de pe Pământ veniseră în mod special aici. Amprenta vibraţională ar fi rămas chiar milioane de ani în continuare, ceea ce ar fi schimbat total regimul vibraţional al Pământului. O asemenea schimbare ar fi fost comodă pentru toată lumea, DAR ea nu se face în acest fel cu orice preţ, anulând specificul Pământului, al evoluţiei ca planetă şi a întregului sistem al întrupărilor pe planetă. S-ar fi împiedicat diminuarea drastică a vibraţiei medii planetare, cu imposibilitatea derulării unor trăiri – nu numai umane, ci ale întregului biosistem pământean și ale biosistemelor stelei și planetelor din sistemul ei. Iată așadar cât de importantă este atenția cu care se socotesc toate lucrările de către coordonatorii evoluțiilor noastre. 
Dar crearea canalelor pentru amortizarea sunetelor, cu pachete de energii în interiorul lor, nu era o lucrare de mare amploare – pe porţiuni restrânse, care nu a avut repercusiuni vibraţionale decât în interiorul Peşterii. Pentru restrângerea influenţelor de acest fel s-au folosit pachete energetice extrem de fine, aproape microscopice, care amortizează în principal sunetele, dar păstrează echilibrul vibraţional prin menţinerea vibraţiei interioare în limitele diminuării vibraţiei generale a Pământului, fără mari variaţii în interior – variaţii care s-au menţinut înafara Peşterii, ajutând la derularea normală a vieţii şi destinelor vieţuitoarelor. 
Canalele au fost amplasate după cum dicta energetica locului, urmând drumul unor canale fine eterice planetare, din manşonul eteric al Pământului. Lucrarea aceasta nu a avut acelaşi fel de formatare ca şi lucrările exterioare despre care am discutat la capitolul Platoul munţilor Bucegi. În peşteră, Moşii au pornit lucrarea, iar vibraţia înaltă a pachetelor compactizate a lucrat în timp – dar rapid – asupra pietrei muntelui, astfel încât la plecarea Călătorilor (după plecarea Moşilor) ele erau deja la adâncimea necesară. 
Lucrările de şănţuire a stâncilor pentru crearea megaliţilor de pe platoul munților Bucegi (despre care am discutat în capitolul anterior) a NU fost realizată în acelaşi fel – lucrarea megaliților de pe platou NU a fost începută de Moşi, ci a fost realizată de Călătorii Moşilor, prin lucrare fizică, manuală întrucât era vorba despre şanţuri lungi la suprafața peretelui pietros și pe firul conglomeratului pietros, nu în adâncimea pietrei, filiforme, extrem de înguste – ca în peșteră. Dar, la baza şanţurilor de la megaliți, au fost totuşi folosite pachete de energii compactizate de către Moşi, mult mai subţiri decât cele din Peşteră întrucât nu era necesară rămânerea lor în spaţii, ci doar pentru protecţie, pentru ca piatra să nu se spargă decât încet, în perioade foarte lungi de timp, treptat, și numai pe anumite direcții care să formeze profilul pe care îl cunoaștem și noi, acum. Astfel încât sau păstrat şanţurile, nu s-au deteriorat repede ele înseşi, ci numai stânca din jur-împrejur a fost roasă de vânturi, de ploi, de ninsori, pentru ca la un moment dat să se disloce şi să rămână exact forma dorită, planificată. Crearea acelor şanţuri pe stâncile de pe Platou s-a limitat iniţial la o formă ca şi cum ai trage cu degetul o dâră pe nisip, dar pe fundul liniei în piatra muntelui au fost lăsate asemenea pachete de fluxuri energo-materiale compactizate, care au acţionat în timp, astfel descris. 
Sistemul de canale din Peştera Ialomicioarei a funcţionat şi mai funcţionează încă şi azi; alături de ele, mai acționează și liniile de aerisire din peşteră, care creează un scut antifonic la intrarea în Peşteră dinspre apa Horoabei şi la actualul punct terminus al Peşterii dinspre versantul opus al muntelui, împiedicând astfel vieţuitoarele să intre şi să trăiască în Peşteră, aşa cum făcuseră cândva, înainte ca peștera să fi fost folosită de oameni. 
Vibraţia pachetelor din fundul canalelor este pe de o parte şi păstrătoarea unei vibraţii generale echilibrată în Peşteră, iar pe de altă parte – în felul lor – păstrătoarele cunoaşterii oamenilor din vechime şi din străvechimi. În primul rând, prin existența lor, arată cunoaşterile extrem de avansate ale omenirii în acea perioadă, prin însăşi existenţa lor, pe de altă parte vibraţia lor impulsionează subconştientul uman să se apropie de conştient şi omul să înceapă să-şi amintească toată cunoaşterea pe care o poate avea orice spirit uman întrupat în acele vremuri. Așadar NU sunt concret înregistrate informaţii, înmagazinate astfel (aşa cum se crede şi despre cristalele din vechile civilizaţii atlante), ca într-o carte sau de pe un stick de memorie de azi, ci valorifică ÎNSĂŞI CUNOAŞTEREA UMANĂ, memoriile spirituale pe care le avem cu toții. În acest fel se activează memoriile noastre spirituale și, chiar dacă nu apar multe elemente acum, pe loc, multe vestigii lucrează tot în acest fel, pentru ca toată cunoașterea să fie decopertată mai devreme sau mai târziu. Deci înmagazinarea cunoașterii nu este niciodată în suport material, ci vibraţia locului cu diverse alte lucrări interioare determină reamintirea omului, activarea memoriilor spirituale, aşa cum este principiul general al manifestărilor spiritelor: sub impulsul energiilor, radiaţiilor exterioare. 
Impulsurile din întreaga peşteră, nu numai cele ale canalelor amortizoare, realizează o pregătire în plus (pe lângă multe altele, elemente materiale din lumea largă) pentru epoca mental-astrală care va veni, care începe să se ivească de pe acum deja. Am trăit – şi trăim încă, chiar dacă totul este pe sfârşite – o scurtă, dar extrem de densă perioadă de manifestare pe Pământ, aşa cum ştim acum: epoca fizică, dar ne pregătim, suntem mereu azi în pregătire, pentru următoarea epocă mental-astrală. De aceea unul dintre motivele pentru care spunem că nu contează dacă omul vine în peşteră doar ca turist, şi nu ca doritor de cunoaştere, este faptul că Peștera însăși lucrează, alături de multe alte elemente de acelaşi fel din lumea întreagă, aşa cum am mai scris, acţionează asupra subconştientului uman, pregătind spiritele pentru tot ceea ce va veni, va reveni curând pe Pământ. 
Canalele săpate în piatră au rămas foarte scurte azi: piatra s-a ros, s-a spart, nu numai din cauza apelor şi altor elemente de eroziune naturală, dar azi şi din cauza turismului intens şi mai ales fără reguli interioare (fără urlete în Peşteră, mai ales). Pachetele energetice au rămas în scobitura canalelor, în profunzime, sunt locuri cu multe la număr – dar şi locuri în care ele sunt rare, întrucât ele sunt răspândite în locuri ferite din parcursul Peşterii. Pe lângă existența lor, marile canale eterice, pe firul cărora s-au construit drumurile prin Peşteră, care au valori vibraţionale după care s-au creat aceste pachete (valorile vechi, din timpurile în care s-au creat la începuturi), au conservat lucrarea lor: dar în acelaşi timp, chiar canalele amortizoare au fost create în lungul canalelor eterice ale manşonului, ceea ce înseamnă că vibraţiile lor se transmit – ca şi curentul electric prin cablurile de transmitere – pe tot canalul eteric, care străbate Peştera, străbate muntele şi duc în exterior, la fel ca şi în interior, aceste vibraţii, întărindu-le. Aşadar, dacă există oameni care, la locul de obişnuire cu muntele şi Peştera, nu pot merge mai departe, nu au puterea de a se linişti chiar dacă spun o rugăciune, ei oricum sunt ajutaţi prin subconştientul lor şi în interior, dar şi în exteriorul Peşterii, unde își așteaptă grupul, familia, să-şi termine vizitarea. Sunt – în liniştea aşteptării înafara Peşterii – impulsionate corpurile lor fluidice, memoriile corespunzătoare vibraţiei lor din monadă, cu privire la cunoaşterea vieţii de înaltă spiritualitate cu care au fost obişnuiţi până acum doar câteva milenii. 
Este drept și că variaţia vibraţiei medii planetare determină formarea unor impulsuri de activare a memoriilor ancestrale, ale spiritelor de pretutindeni, corespunzătoare întregului biosistem: şi fizic şi astral, și uman și animal (să ținem cont că avem nevoie cu toții) – şi fac astfel tranziţia mult mai uşoară. Toate lucrează împreună asupra noastră, ajutându-ne să ne adaptăm treptat pentru epoca revenirilor.
Să mai spunem câteva idei privind locul de acomodare cu interiorul Peşterii. Am mai pomenit de acest loc din Peşteră: este locul de liniştire şi cu privire la obişnuirea trecerii de la tumultul vieții de afară la liniștea și puterea pătrunzătoare a Peșterii, dar mai ales cu privire la reacţiile organismului nostru la schimbările vibraţionale după trecerea prin fluxurile puternice de la intrarea în Peşteră. Tradiţia îndrumă să fie spusă acolo o rugăciune, care linişteşte sufletul vizitatorului, dar însăşi energetica locului creează o stare de echilibru prin străbaterea lui: sunt canale eterice ale locului cu vibraţia asemănătoare vibraţiei medii a corpurilor dublu eterice umane, care au fost special alese în momentul lărgirii peşterii, în mod special pentru acest nobil scop. 
De altfel, toate galeriile au fost create astfel încât să activeze corpurile noastre fluidice să susţină şi intensifice activitatea diverselor seturi de raze, corespunzătoare fiecărui corp în parte, şi ele la rândul lor să activeze şi glandele endocrine ale corpului fizic care, de regulă, se adaptează mult mai lent variaţiilor de vibraţie. Variaţia drumurilor – îngustările pe orizontală şi pe verticală, urcuşurile strânse cu diferenţe mari de nivel, cotind şerpuind în toate direcţiile – nu sunt făcute la întâmplare, cum s-ar crede, chiar dacă la origini nu erau trepte, ci drumul urca lin, urmând direcţiile canalelor eterice, în parcursul cărora au fost create cu o precizie remarcabilă, specifică pentru văzători mentali din vechime. Drumurile cu tavanul foarte jos, obligând drumeţul să meargă în „pasul piticului” are rostul de a arcui puternic spatele drumeţului, activând astfel plexurile corpului dublu eteric de pe partea dorsală a trupului – de regulă mult mai închise, cu activitate diminuată comparativ cu cele de pe partea ventrală (din față). O asemenea lucrare o fac şi practicile religioase: metaniile ortodoxe, am mai discutat noi pe acest blog despre faptul că religia ortodoxă (ca şi alte religii, în alte planuri) este o carte de învăţături din nefericire destul de închisă lumii: chiar foarte puţini călugări sau preoţi mai știu azi semnificaţia acestei ştiinţe spirituale şi interzic enoriaşilor practicile străvechi (reiki, qi gong, şamanism, etc.) fără să ştie de cele mai multe ori că toate practicile lor au aceleaşi origini, purtând toate la un loc aceeaşi pecete – A OMULUI ATOTCUNOSCĂTOR, ÎN CURS DE UNIVERSALIZARE. 

Discutând despre energetica locului este corect să începem vizitarea Peşterii coborând la început „La Cascade” – sau, cum mai este numit locul: „La Vrăjitoare” – cu specificarea că doar religia Evului Mediu a denaturat complet, şi intenţionat, semnificaţia vraciului, vrăjitorului. Moşii din răsăritul continentului Africa erau numiţi Vraci, aşa cum în Europa au fost numiţi Moşi, Bătrâni şi în Orientul Mijlociu – Patriarhi. De aici şi până la ruşinoasa ameninţare a copiilor cu „Moşul cu sacul” („Vine să te ia moşul cu sacul dacă nu eşti cuminte!”) a fost numai un pas, pe care modernismul l-a desfiinţat în oraşe – dar am aflat de curând că încă mai dăinuie în unele sate, din nefericire. Vom reveni asupra acestui subiect când vom discuta despre mesaje tradiţionale în literatura orală şi pe suport material (decoraţiuni interioare şi exterioare, obiecte de uz gospodăresc, etc.). 
Să revenim: La Cascade are loc intrarea drumeţului în fluxul energetic şi vibraţional a tot ceea ce există în acest loc. Cunoscătorii artelor orientale (căci sunt mult mai mult decât sunt azi numite: practici energetice orientale: yoga, reiki, qi gong, etc.) au asemănat acest loc cu chakra muladhara – plexul rădăcinii – şi urcarea în peşteră cu activarea „şarpelui kundalini” și urcarea lui la sahasrara. 
De fapt este vorba despre o puternică echilibrare vibrațională a corpurilor noastre fluidice: corpul dublu-eteric, astral, mental, cauzal și, pe această bază, o circulație energetică superioară în, și între corpuri, diferită de aceea a trăirilor noastre curente. În plus, sunt activate toate corpurile – ceea ce în mod obișnuit nu se petrece, căci omul nu-și folosește în traiul lui curent toate forțele energetice pe care le are, ci doar cele corespunzătoare lucrărilor pentru care este obligat să le desfăşoare de către societatea contemporană. Pe de o parte este o stare de bine, odihnitoare, vitalizantă, pe care omul o va căuta în continuare, căutând dacă dorește manifestări tolerante, liniştitoare. Pe de altă parte ajută la uşurarea deschiderilor spirituale proprii omului înaintat sau chiar înălţat spiritual – baza, esenţa celui ce a fost cândva şi îşi doreşte să rămână tot aşa, oricare ar fi condiţiile sale de trai curent. 

Așadar, să reținem: vibrația nu crește pe măsura urcării în peșteră, dar echilibrarea și energizarea, vitalizarea organismelor noastre avansează cu fiecare pas pe care îl facem prin interiorul acestui neprețuit lăcaș spiritual !!!

Să nu uităm că întreaga regiune este echilibrantă prin constituţia matriceală a locului – în primul rând a canalelor eterice matriceale cu vibraţii foarte apropiate între ele: de la Bolboci până la vârful Omul – aşa-numita Gură de Rai, în care loc întregul sistemul nostru corporal se echilibrează trecând prin canalele eterice uriaşe foarte dese, fără mari diferenţe de vibraţie între ele, cu şiruri de celule de stabilizare vibraţională în poziții regulate, care echilibrează energetic-vibraţional orice drumeţ. Cu atât mai mult în condiţiile din peşteră, despre care discutăm, cu condiţiile sale speciale din punct de vedere vibraţional, care au un astfel de efect asupra vizitatorilor. 
Vom discuta separat despre luminozitatea în Peşteră, dar este bine s-o legăm şi de vibraţia cu totul specială a Peşterii: mental se poate vedea cum vibraţia echilibrată oferă un fond al interiorului foarte luminos. Ceea ce azi se poate vedea mental: un interior ca de cristal, cu aspect translucid – deşi nu se poate vedea prin piatra astfel străluminată – cândva se putea vedea cu ochii trupului, direct, imediat după ce a fost modelată de Moşi. Iar mental totul avea permanent sclipiri aurii şi argintii, ca şi cum ar fi fost presărată cu foiţe de mică, datorită celor mai înalte fluxuri energo-materiale cu care operează Moşii. 
De-a lungul timpului, vibraţia aceasta foarte înaltă s-a estompat treptat, căci lucrarea a fost realizată în faze scurte şi nu foarte dese, într-un ritm proporţional cu ritmul natural de diminuare a vibraţiei medii planetare în planul local (în funcţie de condiţiile geografice, geologice, de regimul de temperatură locală, etc., care sunt diferite în regimul polar, temperat, tropical şi ecuatorial cu toate derivatele locale). Să reţinem că acest ritm de diminuare a vibraţiei interioare a fost aşadar proporţional cu cel de diminuare din exterior, astfel încât Peştera Ialomicioarei a rămas totuşi la o limită inferioară, dar  din nivelul vibrației înalte eterice – fără să se depăşească nivelul mediu al locului. Aşadar şi azi se păstrează o vibraţie în medie puţin mai ridicată decât cea a exteriorului Peşterii. 

37 de comentarii:

simona spunea...

Ma bucur ca ai postat . N-am mai putut sa-ti scriu pt ca m-am simtit rau .Diaree ,tuse ,fara febra . Si ghici ce mi-am dat seama de micimea mea . Mi-a murit o fosta colega ( a fost data afara in 2018 de partidul iubit PSD )de covit ,dupa cum stii am lucrat continuu pana in 31 03 dar munca mea e pe dealuri singura ,fara contact cu cineva pana in 29 si 30 03 cand am incercat sa le explic capetelor incoronate ca APA orasului e mai importanta decat covit 19 . Functii mari scoli putine ,astia n-au deschis nici o arte de biologie daramite de chimie in viata lor.Cred ca de acolo am luat ceva . Tusea era doar in momentul in care ma intindeam ,iar diareea a venit joi ,vineri eram dishidratata la greu . Am incercat sa fac ce zic alte capete luminate la TV -Fara Antibiotic . Fata mea astia ori sunt prosti ,ori eu n-am avut covit,pt ca de vineri seara iau ampicilina de 250 mg din 6 in 6 ore .Si ghici ce ? Sambata la pranz a incetat cu totul diareea ,de tusit mai tusesc foarte putin sa zicem de 4 ori pe zi ,cand mi-aprind cate o tigara . Dar ar trebui sa stii de ce iti spun toate astea :m-am gandit ca ai cunostinte care au probleme . Sunt hipertensiva si am si artmie si-am observat ca de miercuri mi-a crescut si tensiunea si aritmia . Doctorul nu raspunde deci mi-am dublat doza la concor si la Noriprel ,in loc de o data pe zi le-am luat de doua ori ,tensiunea s-a optimizat dar bataile si acum sunt 93 pe minut cu tot dublatul . Joi am facut pt prima data in viata atac de panica .Arsuri pe muschii lungi ai spatelui ,muschii toracelui ,stomacului ,maini si picioare ,toate erau super incordate (apropo toata prostia ca plantele calmeaza e praf in ochii prostilor ) Am rezolvat-o cu un diazepam imprumutat de la vecina (de fapt mi-a dat 5 ). Nu mai dormisem de mai bine de trei zile si trei nopti deloc si nu din cauza tusei ,iar de alte 5,6 zile am dormit iepureste cate 2,3 ore .Cu tabletica aia am adormit bustean 10 ore ,am luat si sambata una si muschii s-au relaxat total .

simona spunea...

Oricat m-am chinuit sa zic Eu sunt pace si liniste radianta pt sufletul meu -n-a iesit nimic pana n-am luat tableta . Si desii nu mi-a fost frica ,sau mai bine zis nu m-am gandit ca sunt pe moarte mi-am dat seama ca prietenul subconstient lucra si ce lucra . Apoi am constientizat ce micime-i in mine ,in mintea mea se cheama frica .dar nu frica aia care te paralizeaza ,nu,nu. Asta a fost frica aia care te insoteste mereu ”si daca nu fac bine ,sau si daca nu-mi raspunde favorabil etc ,etc ”.Atatea de si daca adunate in ultima vreme sau poate in toata viata au iesit la suprafata ,au erupt ca si Etna ,s-au impletit si-au devenit una in momentul in care am aflat vestea ca Filica nu mai este .Medicii stiu bine ca cei cu aritmie cand sunt agitati incep sa hiperventileze ”respiratia iepurelui” ,stiu bine ca indiferent de ce boala ne loveste creste si aritmia care se face bine cu cel mai slab drog -DIAZEPAM .
Atat de mici ,atat de neputinciosi ,atat de fara cunostinte . Chiar am acceptat asta la venirea pe Pamant???? .Asa o fi ,dar e super dureros sa te vezi asa cum esti . Sa n-ai cunostintele „naturale„ despre virusi si bacterii care sunt in noi ,cu noi ,care sustin viata in unele conditii si care sterge viata in altele .
Oare ce faceau Mosii ,sau ce ar face in asemenea situatii? Ce ar trebui sa stim noi ,cum ar trebui sa lucram cu asta ?
Am observat ca partea cu calmatul e primul lucru care-i musai sa-l faci .Si mai departe ? Eu sunt dintotdeauna sanatate radianta pt sufletul meu . Asa -i ,dar daca n-ai suficienta credinta ,care nu vine peste noapte ,eu o practic de la sfarsitul verii trecute (drept ii ca au fost zile fara practica ,cel putin o data sau de doua ori pe saptamana) .Credinta vine prin vointa 1 ,credinta vine prin repetitie 2 ,credinta vine prin forta spiritului 3. Ei bine la ultimele doua sunt deficitara ,mai ales ca nu stiu cum sa ma intalnesc pe mine cea eterna .

simona spunea...

Cristiana draga mea ,avem nevoie de pestera ta .S-au de ceva asemanator cu ea ,acum 4000 de ani . Acolo am fi gasit raspunsuri ,echilibru . Si fac pariu pe orice ca solutia e simpla . Am invatat pe propia-mi piele ca-n viata toate problemele grele au raspunsuri usoare si ca de fapt noi oamenii complicam lucrurile pt ca dorim raspunsuri academice ,fandosite ,grele si complicate .
Intr-o zi va trebui sa luam MIORITA la puricat ”Pe un picior de plai
Pe-o gura de rai /...”Ma intereseaza :moartea ,fluierul ,nuntasii ,maicuta si cam tot .Iti imaginezi c-am putea scrie zeci de pagini ,viata ,basm ,ezoterism ,filozofie ,astrologie .Si daca o sa gasim si alte variante ...
Dar hai inapoi la pestera : ”echilibrarea si energizarea organismelor noastre cu cat se avanseaza prin pestera ”,ca sa nu mai vorbim de echilibrarea corpului dublu eteric ,astral ,mental ,cauzal . Intrebare care din corpurile astea au ca menire sa apere corpul fizic de boli ? Care de prostie ? Stiu nu suna frumos dar ma intreb de ce acum in postul pastelui ,de ce reluam pasii lui Issus ,ce facem ,e o lucrare sau prostie ?Cine se joaca ,de-a ce se joaca ,e o joaca sau un ritual ?

Cristiana spunea...

Îți răspund la toate, doar păsuiește-mă puțintel ca să răspund la cele din postarea anterioară, am scris de mână, mâine bag la tastare și pe urmă îți scriu aici. capul sus!!! Dar acum pe loc să știi părerea mea: caută să nu te mai tulburi așa de tare cu șefii și porcărioarele lor, și dacă totuși te ia capul pe dinainte (!) ca să te liniștești și să dormi binișor nu mai lua diazepam (mama ia de 50 de ani, iar înainte de 89 luam și eu uneori dar cineva priceput mi-a spus să iau Nitrazepam, era într-adevăr mai ușor; mama a căzut acum 6 ani tot din cauza nemernicuțului de diazepam...) deci ai două variante naturale:
- tinctură de valeriană;
- Sedatif PC.
Pentru puls mare întreabă doctorul pentru Metoprolol.
Pe mâine !!! Sănătate și suflet cald și pentru cei cu neputințe sufletești, Simona !!! Te pup, ai grijă de tine!!!

simona spunea...

Ce faci ? Esti bine ?

Cristiana spunea...

Da da , scumpa mea, chiar sunt bine, mulțumim lui Dumnezeu, sper că și tu! Dar mă obosește toată tevatura asta, cu ordonanțe, cu stat la cozi pt cumpărături, spălat mere, lămâi, pungi cu de toate, spălat cu Domestos etc., plus ale casei, mâncare, mama, rufe, sunt doar obosită, dar am reușit să scriu măcar răspunsuri la întrebările tale, imediat ce termin de tastat, corectez și public, sper din tot sufletul astă seară... Dacă nu, mâine dimineață. dar sper că acum, după ce întind rufele.
Te îmbrățișez cu mult drag.

Cristiana spunea...

1. Îmi pare foarte rău Simona, pentru decesul fostei colege, Dumnezeu s-o odihnească în pace...
Deși știu că nu sunt nici persona potrivită, nici timpurile nu sunt potrivite, îndrănesc să te sfătuiesc să nu mai fumezi... Și eu am fumat de la 17 ani, după 24 ani am ajuns la 1 pachet pe zi, iar la 34 ani când m-am lăsat de fumat ajunsesem la 2 pachete pe zi și nu puteam adormi fără încă 3 pachete puse la uscat între elemenții caloriferului...
Când umblam singură pe munți și îmi tremurau nădragii pe mine de frică prin pustietăți, zău că m-am gândit nu o dată că ar fi fost bine să fi avut niște țigări la mine... Buzunarele mele erau pline cu mere și biscuiți !!! și am rezistat tentației.
Mai ales că și tu, ca și mine, ești hipertensivă... Ai grijă și cu Concor, e toxic, nu-ți mai dubla doza (eu am refuzat din start să iau Concor). Am scăpat de trigliceride și colesterol (deși sunt vegetariană, nu scădeau sub 300) pt că toți îmi spuneau că este pe fond de stres, că nu am ce face, că trebuie să iau Concor... atunci am zis că e bine să scap de stres, că stresul este reacție la imposibilitatea de a accepta realitatea, fără însă să devin insensibilă la durerea și necazurile altora sau la agresivitatea și răutatea altora... Când am reușit să înlocuiesc atitudinea revoltată cu una de părere de rău că omul este așa cum este, amândouă au scăzut sub 200... A fost o perioadă în care totul a rămas un pic peste limita superioară, și nu scădea sub linia aia – până mi-am dat seama că stăteam încordată, doream să fac lucrurile bine și nu ieșeau întotdeauna așa, astfel încât am acceptat că nu pot să fac tot ce trebuie - și mult, și bine, așa că am început să fac mai puține lucruri și să accept că nu sunt peste tot ultrapricepută, că nu voi fi niciodată apreciată de mulți semeni, oricât efort aș depune...
Efectul? Scădere sub 200...

Cristiana spunea...

2. Da, nu numai că am acceptat cu toții o asemenea viață când am venit aici, dar am așteptat-o cu dorință practic o eternitate comparativ cu o viață pământeană de acum. Căci ocaziile să ne vedem neputințele sunt extrem de rare, tocmai pt că sunt extrem de obositoare, dar absolut toți cei ce suntem acum pe Pământ am avut același fel de dorință ARZĂTOARE să vină o astfel de perioadă... Iar acum trăim ultimii ani, după care va mai trece un val de eternitate până când iar vom avea acest prilej. Între timp trăim extrem de frumos, înălțător, dar analizând, corectând, apoi muncind, învățând, consolidând tot ceea ce învățăm.
Dar e ceva oarecum hilar, apropo de remarca ta: când știm totul despre viruși, bacterii, etc., noi avem o corporalitate extrem de puternică, comparativ cu corporalitatea restrânsă și deteriorată pe care o avem acum; cea de odinioară ne apăra oricum contra oricăror viruși, fungi, etc.: câmpul extrem de dens, cu vibrație foarte înaltă nu lasă niciodată să fie atacată de astfel de viețuitoare mărunte – dar nici de cele mai mari, care fug din calea oamenilor care au aceste corpuri puternice, câmpuri puternice, puternic-vibrante. Dar este necesar să trăim o asemenea experiență pentru că numai astfel învățăm pe de o parte să ne respectăm corporalitatea, să o folosim echilibrat, să o întreținem permanent. Pe de altă parte, ne va veni și nouă la un moment dat rândul să creăm corporalități pentru alți evoluanți începători, și tocmai așa învățăm treptat, în nenumărate feluri de dureri și greutăți cum să facem corporalități protectoare atât cât trebuie, nici mai mult – nici mai puțin, pentru ca spiritele să învețe și ele să se protejeze, nu numai să se bazeze pe ajutorul altora. Numai așa învățăm.

Cristiana spunea...

3. În asemenea contex, Moșii nu trec în această calitate a lor, prin asemenea situații ca și noi, căci ei au exact același fel de corporalitate pe care o aveam și noi înainte de ultima glaciațiune. Ca spirite întrupate, când au nevoie și ei, ca și noi acum, se întrupează cu sarcini de om obișnuit, cu destine asemănătoare nouă, cei de acum, căci ÎNTOTDEAUNA sunt corecții de făcut, oricât de subtile pot fi ele. Noile raze care ni se dezvoltă permanent ne fac să trecem prin situații vechi de acest fel, pentru ca și ele să se dezvolte trecând prin același fel de manifestări pe care le cunoaștem azi.
În situația lor, ca Moși acum, ei au nevoie de o corporalitate cu vibrație foarte înaltă, care se le ofere posibilitatea folosirii întregii radiații care poate fi folosită pentru sarcinile lor, cu experiența lor întreagă. Dacă ar avea corporalitate ca și a noastră, restrânsă, nu ar fi posibil să realizeze o echilibrare vibrațională permanentă a mediilor planetare, nu ar fi posibil să circule între spațiile dimensionale și cele inter-dimensionale pentru a percepe foarte clar, dinafara universului, locurile unde este nevoie să se aplice anumite impulsuri vibraționale, care să antreneze răspândirea lor în toată lumea, să beneficieze toată planeta și să susțină efectiv viața, pe noi și celelalte viețuitoare, planeta însăși, diminuând influențele nefaste asupra stelei și planetelor sale, surorile Pământului!...

Cristiana spunea...

4. Toți suntem deficitari la câte ceva, într-o asemenea situație planetară cum este aceasta prin care trecem acum: vibrație planetară foarte joasă, aglomerație planetară extrem de mare, corporalitate restrânsă și corpuri fizice deteriorate, astfel încât nu pot prelua corect și total energiile care vin de la corpurile din sistemul propriu, de la corpurile cu vibrație foarte înaltă, care nu se deteriorează. Deci să reținem: corpul fizic se deteriorează, corpurile fluidice nu se deteriorează, dar sistemul lor este restrâns, la corpurile: astral, mental și cauzal, care rămân doar cu 2 straturi la fiecare, în loc de 4 straturi (la corpul astral și corpul cauzal) și 5 straturi (la corpul mental). De aceea când le avem total dezvoltate, și noi suntem puternici și cunoscători; azi nu ne putem concentra bine la ceea ce avem de trăit, de făcut, după regulile moralității, echilibrului emoțional și mental, înțelegerii profunde a lumii în care trăim. Practic ne descurcăm cu intuiții și cu cât ne-a mai rămas din cunoașterile anterioare. Tocmai de aceea este necesară lucrarea Moșilor – fără ei nici nu ar veni spiritele care fac azi societatea umană să fie atât de atipică: cu dezechilibrele pe care le cunoaștem, cu agresiunile, cu răutatea, indolența, perversitatea pe care le cunoaștem atât de bine, cu superficialitatea = greutatea aceea de concentrare, de răbdare, de liniște lăuntrică și exterioară, apoi cu protejarea naturii, planetei... Vibrația însă crește, epoca aceasta se sfârșește și toate vor intra în normalul, în tipicul societății unor întrupați creatori conștienți avansați.

Cristiana spunea...

5. Da, dacă ai fi fost în Peșteră chiar în zilele noastre, dar în 2001, când am fost eu prima dată – ai fi înțeles, ai fi simțit în toată ființa ta ceea ce am simțit eu acolo, atunci: o armonie, o simțire frumoasă, simțire cu totul specială. În 2013, când am vizitat ultima oară, îmi era greu de recunoscut, după deteriorări mari, distrugeri pentru a băga mai multă lumină (lumina era bună, dar se stricaseră creații extraordinare de acolo); dar entitățile protectoare de acolo mi-au spus că nu trebuie să mă simt abătută, necăjită, pentru că ceea ce era mai important am simțit noi, cunoscătorii, puțini la număr e drept, dar care putem să povestim și în plus să nu uităm că suntem radianți și tocmai acea simțire devine permanent radiantă în lume prin noi !!!
Acum s-a schimbat încă și mai mult, prin distrugeri efective în numele turismului de masă, punându-se traverse de metal care schimbă vibrația; eu chiar de la distanță o simt străină și rece, golită de aceea ce știam atunci, în 2001. Acum simt căldura sufletească a entităților, mai ales este o entitate care mi s-a arătat întotdeauna ca un călugăr bătrân, dar ”viu” – suflet viu, frumos, cald, răbdător, tolerant, înțelept...
Peștera Ialomicioarei a ținut piept vremurilor, dar prietenul-călugăr îmi spune că peștera și-a făcut datoria în toate vremurile, iar reverberațiile se simt, trăiesc prin noi și prin ceea ce a rămas acolo, plus amprentele care vorbesc mereu subconștientului nostru... Desigur, când voi putea, când se va putea, voi ajunge din nou acolo, voi vedea, voi simți ceea ce este încă, ceea ce a mai rămas.
La fel sunt și Peștera Polovragi, Peștera Dâmbovicioarei, sau locuri deschise cum este muntele Ceahlău sau Pietrele Doamnei din Rarău. Mai sunt și altele, eu nu am putut călători prin toată țara, dar o voi face, cu răbdare, în viitor. Cred că mă voi putea ține pe drumuri până pe la 85 ani !!!
Deci răspunsuri și echilibru am primit, și am îndrumat la ascultare în liniște mulți oameni. Am mai povestit, voi mai povesti...

Cristiana spunea...

6. Mare atenție la ideea de pe urmă. Corpurile nu au menirea să ne apere de boli – ci NOI ÎNȘINE trebuie să ne apărăm, exact cum am scris mai sus (dar parcă putem?!...) Spiritul este acela care se manifestă prin uneltele sale: corpurile. Nu poți cere unui topot să taie lemnul într-un anume fel – experiența omului face lucrarea prin intermediul toporului. Deci experiența omului conduce, mânuiește toporul. Conduce corpul, îl protejează - știe să facă asta, dar nu leagă știința sa de necesitățile reale ale sale.

Cristiana spunea...

7. Da, problemele grele au răspunsuri ușoare, și știi de ce ? pentru că așa le percepem noi, grele, pentru că nu am fost crescuți să le primim cu curaj, să le privim cu calm, să facem ce putem și să așteptăm și ajutor dinafară: omenesc sau providențial. Toate par grele pentru că suntem obosiți, nu facem în viață doar ceea ce ar trebui să facem fiecare – facem și ce nu fac, nu au făcut alții. Puturoșii – neputincioșii spirituali – sunt mereu odihniți și nu înțeleg niciodată oboseala celor ce muncesc pentru încă mulți care nu muncesc... Nu suntem învățați să ne protejăm, să ne îngrijim conștient, ci doar conjunctural când suntem frânți de oboseală sau bolnavi. Putem să învățăm să le facem echilibrat când descoperim adevăruri fundamentale, doar că obișnuințele nefaste ne trag mereu înapoi... poate că suferind și azi, și mâine, etc., ne-o veni mintea la cap mai multora înainte de a fi prea târziu...

Cristiana spunea...

8. Da, o să luăm cândva la ”puricat” și Miorița, și basmele românești !!!
Cu privire la cele legate de Iisus – nimic nu este o prostie, dar se fac mai multe lucruri care au fost gândite în Evul Mediu, după gândirea din acele vremuri a celor care se aflau la conducere – conduceri laice și religioase. Motivul pentru care și ortodocșii, și catolicii au introdus elemente din Vechiul Testament și tot Noul Testament în practicile religioase au fost legate de necesitatea de a se înlocui vechile tradiții locale sănătoase – dar diferite de la popor la popor, după cum erau și popoarele tradiționale (locale) și populațiile migratoare. Toate tradițiile sunt părți ale aceleiași tradiții fundamentale, universale pe Pământ, ale cunoașterilor profunde de pe toate continentele, dar fiecare popor ajunge în timp să se adapteze după vorbirea și gândirea curentă a populațiilor migratoare – migratorii între timp pierduseră mult din sensurile subtile anterioare, înainte de migrările din propriul lor popor. Sigur că tradițiile iudee aveau la bază tot tradiția universală, doar că ea era mai bine organizată, închegată, căci fusese deja adaptată necesității de a face față unor populații extinse, formată din numeroase grupuri locale – nu migratoare din locuri îndepărtate, cum era cazul în Europa (și migratori din depărtări, și populații strămutate prin sclavie). În Europa, unde domnea încă Imperiul Roman, peste tot era un amalgam de zeități, încredințări, obiceiuri, astfel încât modelul iudeilor a fost preluat, fiind simplu pentru conducerile de peste tot, astfel s-a impus o linie strategică așa-zis dumnezeiască. Totuși, această linie religioasă amesteca elemente moștenite prin propria tradiție cu elemente împrumutate de la babilonieni, de la egipteni, dar baza de formare a noii religii avea în primul rând o expunere coerentă, logică pentru vremurile acelea, care răspundeau unor dorințe ale conducătorilor europeni.
Preluarea asta a fost făcut cu multe inadvertențe, care însă pe vremea compunerii scrierilor de bază nu puteau fi observate de poporul neinstruit. Un singur exemplu este necesar aici, chiar dacă încarc comentariul: că ar fi spus Dumnezeu să nu cumva oamenii să ajungă la Pomul Vieții – ceea ce Dumnezeu nu ar fi spus niciodată, căci pomul vieții era de fapt sistemul corporal cu toate corpurile și straturile lor complet dezvoltate – care oricum nu putea fi atins, extins, de niciun om din omenire: numai prin creșterea vibrației planetare ele puteau ajunge la dimensiunile vechi, dar preoții iudei – care de fapt aveau mare parte din învățăturile templelor babiloniene și egiptene (se vede bine azi când avem cu toții posibilitatea de a compara textele), știau că va reveni curând și această cunoaștere, această ”ajungere” la Pomul Vieții, când oamenii de pretutindeni vor redeveni ”nemuritori”, adică viețuind într-o singură viață pe un termen extrem de lung, atât de lung încât comparativ cu viața omului antic era nemurire curată! Iar acest fel de revenire – căci toate sursele spuneau clar că aceste ”vremuri de aur” vor reveni – trebuiau împinse mult, mult dincolo de viețile lor de atunci și a urmașilor lor imediați. De aceea se temeau cel mai tare atunci, aceasta era frica lor cea mai mare, să nu-i ajungă din urmă ”vremurile de aur”, să nu se dezvolte gândirea și practica mentală a oamenilor. Tocmai de aceea au și instituit moartea pentru cei care arătau că știu, cunosc multe, și pot face multe lucruri în plus față de alții: vânătoarea vrăjitorilor (vraci, mentali care înțelegeau mersul vremurilor, etc.), așa cum știm bine în zilele noastre.

Cristiana spunea...

9. Revenind, VT nu este o scriere originală (este multă literatură pe internet cu privire la acest lucru, pentru curioși), dar are multe elemente bune, curate, învățături de bună calitate, realiste pentru omenire. Dar s-au înlocuit toate tradițiile noastre cu tradițiile iudee, lucru care este clar că nu ni se potrivește (pentru cununie poate era mai bine să aducem exemplul lui Făt Frumos ca erou general-tradițional și al frumoasei și curajoasei Ileana Cosânzeana...). Dar NT repară tot ceea ce VT nu ni s-a potrivit nouă niciodată: că Dumnezeu ar fi o entitate ermetică, răzbunătoare, cineva orgolios, vanitos. Doar că geții știau bine că din partea Făuritorilor Dintâi nu a venit și nu va veni niciodată decât iubire, înțelegere profundă, ajutor total altruist. Tocmai de aceea trebuia distrusă credința lor, căci astfel preoții hrăpăreți nu mai aveau acoperire printr-un altfel de ”stăpân”, exemplu după care ei să fie exact la fel...
Cele aduse de Iisus erau, alături de cel mai important lucru pentru omenire: revenirea la activitatea mentală = minuni considerate și la acea vreme, și în vremurile noastre (el a spus clar: ce poate face el vom putea face și noi, și încă mult mai multe în plus), deci în plus a adus poporului larg practicile știute și folosite doar de către preoți: a adus botezul după spălatul ritualic, spovedania și împărtășania. Ceea ce însemna iertarea tuturor păcatelor, dar Iisus a spus clar: Mergi și nu mai păcătui – ceea ce aduce elementul deosebit de important al NEREPETIȚIEI, căci preoții se spovedeau, se considerau iertați de păcate și o luau de la capăt, urma altă spovedanie deci altă iertare... Iisus pune asta în vedere, dar din nefericire și azi facem același lucru, fără să ne străduim să nu mai repetăm... Ceea ce ar trebui corectat, dar cine are interesul să se îndrepte cu adevărat lumea???...

Cristiana spunea...

10. Chestia cu mielul pascal este – a fost de la început o îmbrobodire de care omul de atunci nu mai avea cum să-și dea seama: Dumnezeu nu avea nevoie de însemnarea cu sânge a ușilor iudeilor pe timpurile pedepselor egiptenilor, dar aveau nevoie preoții care mental au făcut acea treabă oribilă, omorând copiii egiptenilor, plus celelalte pedepse care nu veneau de la Dumnezeu, ci erau lucrările lor mentale (nu ne imaginăm, nu credem azi ce puteau face ei încă, la vremea aceea, mental; vom discuta cândva pe larg). Aceasta este rădăcina, sau o parte din rădăcina iudee: era nevoie de sânge de pui care este foarte strălucitor în percepția astrală, iar timpul când se petrecea evenimentul era timpul mieilor, astfel încât sângele de miel era mai la îndemână.
Am găsit o sursă pentru înțelegerea celor care nu cunosc istoria acelor vremuri:
https://adevarul.ro/locale/timisoara/de-taie-mielul-paste-devenit-isus-mielul-dumnezeu-1_50ad55a37c42d5a663932e70/index.html
Dar sacrificiul animal pentru consum de carne a fost o necesitate pentru migratorii care nu aveau grădini și tarlale cultivate, a fost o PERMISIUNE pe care creștinii nu au preluat-o exact așa cum o făceau iudeii: să se mănânce ca ultim fel de mâncare (deci când omul deja este sătul) și pe picior de plecare – să nu savureze plăcerea de a consuma, ci să ia totul ca pe un sacrificiu necesar pentru a nu-l uita pe Dumnezeu. Creștinii, ca și comercianții alungați de Iisus din Templu, au făcut dintr-un moment pios într-un act de adevărat desfrâu culinar. Așa au trecut toate din registrul sacru – în registrul profan. Mai clar – profanarea sacralității.
Desigur, nu este o joacă, pare a fi un ritual, dar pe de o parte azi este făcut din frică față de pedeapsa lui Dumnezeu dacă nu este făcut, preoții au avut grijă să ne facă încredințarea păcatului și pedepsei lui Dumnezeu. Sau a unei promisiuni în acest caz și altfel nu ar exista speranța ajutorului dumnezeiesc. Pe de altă parte, s-a pierdut nuanța simbolului, deși este fredonată peste tot: Iisus – Mielul lui Dumnezeu... Și noi îl răstignim permanent, iar cumințenia Lui, credința Lui este de mult uitată. Acum, timid, apar voci care arată asta, dar nu se uită nimeni la asemenea voci. Sau prea puțini. Încă.
Suntem însă pe terminate, vremurile acestea sunt pe sfârșite.

simona spunea...

Draga mea tu zici ca toti suntem deficitari cu ceva . Ei daca e sa fiu sincera am ceva mai multe deficiente . Dar am observat ceva cand traiesti una din deficiente ,cand te lovesti cu capul de pragul de sus din cauza ei ,dar te lovesti cu adevarat ,ei atunci si numai atunci scapi de ea ,pana atunci persisti in ate complace . Si nu o data nici nu ti-ai dat seama ca e ceva rau .Poate e si bagajul pe care-l caram dupa noi de acasa ,de la scoala ,societate ,etc .Dar vine o zi cand te loveste si-ti dai seama ca gresesti .Si apare Constiinta ,ei bine (zic si eu ca Creanga) nu stiu cum sunt altii dar eu ...cand ma loveste apai zile in sir ma gandesc doar cum am gresit ,nu pot dormi si nu pot manca .Incet ne debarasam in a mai gresi .Dar apar alte situati si alte greseli . Atata nedreptate in lume ,atatia care vor sa rupa din placinta .I-am vazut pe cei mari -mari pt functiile lor ,cu unii am luptat direct .Dar mi-a lasat un gust amar cand am avut certitudinea ca saracul nu isi doreste sa existe o societate in care sa munceasca si traiasca omeneste toata lumea .Nu ,nu el sarantocul ,el marginitul ,el pe umerii carora bagajul se ingreuneaza ,el ”sireacul” vrea sa i-a locul opresorului. Sa fie el ala cu biciul . Si atunci m-am retras in lumea mea . Nu merita ,atatia nervi ,atata incarcare negativa ca sa afli ca doar vei schimba opresorul cu ”nebunul”de langa tine care pana mai ieri iti producea mila .

Cristiana spunea...

Da, și eu am întâlnit specimene ca acesta... Ca spirit în evoluție, va ajunge și el exact la fel ca și tine, ca și mine - căci și eu mă frământ mereu când mi se pare că greșesc, oricât de fină ar fi deviația mea, chiar dacă mi-a dat numai prin cap dar m-am autocorectat imediat și nu am mai spus sau făcut prostia... trebuie neapărat să fim consecvenți mai departe...

simona spunea...

Hai sa ne intalnim la noapte printre stele ,
Haide sa cantam alaturi de ele .
In hora sa ne prindem cu nestiutul
Si poate vom vedea necunoscutul .
Mi se spune mereu- ai o eternitate sa intelegi
Si alta eternitate sa inveti .
Doamne te-as ruga ,
Sa ma-ngadui a -nvata .
Ajuta-mi doamne sa-nteleg neintelesul .
Lasa-ma sa vad cine sunt ,
Adu-mi aminte cine-am fost .
Oare-am invatat in atatea randuri ceva cu folos?
Iarta Doamne ale noastre uitari nesfinte .
Iarta-ma ca am ramas far de cuvinte .

Cristiana spunea...

...eu am rămas fără cuvinte, Simona...
Îţi mulţumesc !!!

simona spunea...

Eu nu stiu sa ma rog . Eu vorbesc cu Creatorul ,sper ca ma aude uneori si ca nu-l deranjez prea mult .M-am ghidat toata viata dupa dictonul Creatorul m-a inzestrat cu minte ,cu un creier functional ,doua maini ,doua picioare si vointa deci : munceste si invata ,invata si munceste ,nu intinde mana ,nu fa rau altuia .Cere atunci cand vezi ca nu gasesti portita spre nazuinta ta . Si-am invatat sa nu cer sa rezolve EL ci sa -mi dea putere si sa ma ghideze spre a face . Dar pot sa scriu asa ceva . Aseara toti se agitau la TV bisrica ,lumina ,bla ,bla .Si mie mi-a venit in minte poezioara care ti-am trimis-o .Eu scriu poezii doar cand un clopotel suna in mintea mea ,un cuvant ,o imagine e tot ce declanseaza inspiratia ,altfel nu scriu nici un fel de poezie .
Chiar mi-as dori sa pot zbura spre stele si sa-mi intalnesc ajutatorii ,chiar as vrea nu doar sa nu ma sperii( pt ca frica de necunoscut exista si-n vise ) dar si sa -i inteleg si sa inteleg si daca se poate sa nu uit .

simona spunea...

Sa-ti lumineze sufletul draga mea si bucuria sa-ti cuprinda inima .

Cristiana spunea...

Hristos a înviat !!!
Mulţumesc pentru urări, Simona! Sărbători cu sufletul înălţat îţi doresc din tot toată inima !!! Să-ţi dea Dumnezeu tot ce-ţi doreşti şi tot ce îţi doreşte El pentru înălţarea ta spirituală!!!
Asemenea tuturor! Sărbători fericite !!!

simona spunea...

Am fost ocupata la greu ,sîmbata a fost cununia fiului meu . A fost ceva pe repede inainte ,8 persoane .Si uite asa ma inventez din nou ,acum sunt si soacra .
Tu ce faci iubire? Sper ca esti bine .Zilele astea au fost cam dure pt noi ,m-am vazut nevoita sa -i scriu d-nlui ministru al sanatatii . M-au infuriat la greu tîmpeniile spuse de el si monseniorul Cercel . I-auzi Vacanta mare -inainte ii ia pe cei cu vîrste peste 65 ,apoi urmam noi intre 40 -65 .Pai asta NU . Am stiut ca clasa politica nu-i cu toate la cap .Dar chiar ne cred prosti ? Eu nu mai am parinti ,dar asta nu conteaza ,macar din egoism si tot nu sunt de acord cu ei . Azi sunt ei, mîine noi ,imbatrinim ,nu intinerim si daca-i lasam o data ,o sg data nimeni nu-i va mai putea retine .
Acum merge tv si ni se spune ca o sa avem politie dupa noi la usile tuturor magazinelor ,scolilor etc,deci dupa 15 mai am bodiguarzi . Porcaria ,porcariei .Unde-i politia cînd se vînd droguri ? Unde-i politia cînd tara mea e furata zi de zi ?
Vreau sa muncesc ,vreau inapoi la lucru . Nu mai pot eu de intîiu lor mai .I-auzi nu ne lasa la lucru pt ca facem gratar de 1 Mai . Astia nu-s normali ei zic ca nu scapam de virusul asta si trebuie sa convietuim cu el . Pai atunci hai sa convietuim . Ca doar n-o sa traim in case pt ca s-ar putea sa murim . Oricum oamenii mor zilnic in nr mult mai mare de infarct ,ACV-ri ,cancer ,foame ,razboi ,ucisi . Acum ne spun ca trebuie sa purtam masti .Asa si de unde le cumpar ? Port si masca dar sa ma lase in pace . Nu mai vreau sa se intereseze statul de sanatatea mea ,mersi nu . Vezi ce ridicol suna ,pîna acum ne plîngeam ca statul nu se intereseaza de sanatatea noastra .Nu mai spun cît traiesc asta .
Sa-mi spui tu mie stat roman ca n-am voie sa-mi strîng la piept copilul ,dar ce cred nebunii ca daca copii nostri s-ar infecta noi o sa-i aruncam afara ,daca parintii nostri s-ar imbolnavii i-am arunca la ”Vacanta Mare ” .
Parerea mea e ca nebunii lumii sa bage de seama s-ar putea sa se intoarca impotriva lor .
Ni se spune mereu economia e la pamant . Tu ai fost economista ,chiar nu merge sa spunem ca am stat in concediu 2 luni si sa o luam de la capat ? Ce-i asa de greu ? Si daca ai legi care zic nu ,nu le poti schimba ? Noi oamenii am facut legile astea economice ( de rahat dupa mine ,mai ales fandezarea din ultimii 20 de ani ) ,noi le putem schimba . Suntem dependenti de mai marii lumii pt ca ne-am distrus tot ce insemna economia Romaniei ,dar asta o putem schimba . Draga mea daca pici jos nu te ridici ? Ce-i asa greu . Eu stiu ca ,ba nu am certitudinea ca organizarea societatii umane se va schimba curînd . Asa zisa democratie musca ( a muscat ea inca din Elada -hi,hi democratie cand ai sclavi ,nici nu mai vorbim de femei si drepturile lor ),a fost terfelita ca si religia .E compromisa ,nu vor sa arate la tv ,dar lumea vibreaza ,oamenii vor altceva . Auzeam jurnalistii lui peste prajit ca s-ar putea sa trecem la un capitalism ca inainte de 33 sau la un comunism .Eu zic sa se mai gîndeasca . Omul poate mai mult . Putem sa visam la o lume mai buna . Sa visam la o societate pt OM .

simona spunea...

Avem nevoie de-o lume mai buna . Avem nevoie sa intelegem ca intreaga Planeta are nevoie ca noi sa ne schimbam . Avem atîtea de indreptat incepînd cu noi si terminînd cu prostiile politice . Putem sa ne facem o lume mai buna ,putem sa renuntam la a mai face averi si a visa la o societate care munceste pt OM .Omul pus in fata banilor .

simona spunea...

Deci pt a treia oara ( m-au scos afara si mi-a mailul si parola ),esti bine draga mea ? Scrie-mi doar da sau nu daca nu poti .

Cristiana spunea...

Adevărat a înviat !!!
Da, Simona, eu sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu, nu știu ce se petrece de nu poți intra aici. Și mie mi s-a întâmplat asta, cu ani în urmă dar și mai recent, pierdeam tot ce am scris, dar m-am obișnuit să scriu într-un Word ce vreau să scriu și să copiez în căsuța asta, dacă nu prinde - întotdeauna se întâmplă asta când sunt rețelele încărcate - măcar nu mai pierd ce am scris. Încearcă să îți faci cont pe facebook, trimite-mi un mesaj privat și discutăm acolo câte ceva. dacă nu poți, încearcă să faci cum am descris mai sus.
Eu nu am răspuns decât la comentariile din 22 și 24 aprilie, am fost pe fugă, treburi, programul zilnic, voiam să scriu mâine dimineață.
Încearcă să-mi răspunzi acum, oricât de târziu, eu mă culc după 1 noaptea.
Te îmbrățișez cu mult drag !!!

Cristiana spunea...

Mai voiam repede să-ți spun că m-am bucurat de cununia băiatului tău !!! La urez din tot sufletul Casă de piatră!!! să fie fericiți și sănătoși, alături de voi, părinții buni pe care îi are !!!
Să vă fie bine tuturor !!!

simona spunea...

Doamne ajuta ! Acum n-am timp dar revin mai tîrziu .

simona spunea...

Nu-mi place ce traiesc . Stati in case ca noi sa ne facem de cap . Nu mai zic in viata mea ca statul sa-si faca datoria ,sa aibe grija de sanatate ,etc . Ne,ne ,ne mai bine lipsa .Ma simteam asa de bine cind nu-i interesa ,acum de cind mimeaza ca-i intereseaza ma calca pe nervi . Am avut o saptamina de lupte cu primaria ,mi-au facut varza gradina cu flori 28 de tandafiri regali pa ,arbustul cu flori liliachii pa( si facea flori din iunie pina dadea bruma ). Primarul pacii a decis sa faca intre doua blocuri care-s la distanta de 23 de m intre ele si inconjurate de vilute cochete ( zona se cheama LA INDESIRE -oare de ce )teren de baschet -1 milion de euro costa distractia . Pîna acum era loc de joaca amenajat pt copilasi -l-au ras .Pe la mine prin fata au adus zgura bruta -bolovani sa faca drum pt utilaje . Timpitii (stiu nu-i voie sa spui ,dar Dumnezeule mare am parte doar de retardati in ultima vreme)de la primarie n-au auzit ca cifaroamele au azi brate de sute de metri si nu-i nevoie sa fie linga locul faptei -mergea din strada -10 m . Bine c-au scapat mitele .Mi-a fost teama ca le-au prins inauntru in canalul termic .
Cristiana am descoperit vaccinul pt covit . BUGETAR - esti bugetar ,lucrii la primarie ,finante ,casa de pensii si alte locuri caldute unde se produc scame -NU faci covit si daca stati 8 persoane in birou .

simona spunea...

Am invatat pe pielea mea ce pret are libertatea . Mare lucru .l-am pierdut si-l vreau inapoi .
Dupa 15 mai n-=aveti voie in parcuri ,la iarba verde ,in paduri ( nenea prim ministru) n-aveti voie sa parasiti orasele ,satele de domiciliu . .In schimb ministrul mediului deschide sezonul de vînatoare citez ”Romania are prea multe animale salbatice ,cele mai multe din Europa si avem mari probleme ca-si parasesc habitatul ” . Neica Nimeni uita sa spuna ca taie in draci padurile si adio habitat .
Acum am inteles pina-n strafunduri pt ce au murit stramosii nostri .Si da daca va trebui pt libertate sa iau arma in mina ,DA .Toata viata am fost pt PACE ,toata viata m-am intrebat cum pot sta doua armate fata in fata si sa se omoare ,ce cistiga ? Azi ma intreb cit o sa-i mai lasam sa se intereseze de sanatatea noastra si de libertatea noastra . Dar ne-au anuntat ca-n urmatorii 3 ani nici vorba sa mai faca vreun spital . Cine-i hotul ,cine-i prostul ?

simona spunea...

Eu robul acestui Pamînt
Ies acuma din rind
Nu am o jalba-n bat
Si vad cum ma priviti toti cu dispret .
Nu am nici o valoare
Nu contez pt nimeni sub soare .
Inca din burta mamei
M-ati pus la numaratoare
Ati stiut ca daca traiesc
Voua o sa va folosesc .
Mi-ati clarificat fiecare pas al vietii
Mi-ati luat cei mai frumosi ani ai tineretii .
De cind ma stiu problemele curg girla,
Muncesc sa traiti voi .
Nu a fost niciodata vorba despre noi.
Nu v-ati intrebat cum traiesc robii ca noi.
A fost vorba doar: cum traiti voi .
Nu conteaza ca ai mei au murit
Pt tara si pamant .
Nu conteaza ca muncim in ploaie si vint
Noi nu avem de spus un cuvint .
Unde sa strig Doamne!
Pina si popa-mi zice rob
Si-mi da o seama de legi
In care primeaza cezarul ,
Imi spun ca esti un zeu rece ,crud si surd .
Eu n-am ce face
Tin capul in pamant
Caci nimeni sub soare
Nu face cu-n rob legamint .
Pe noi doar moartea ne iubeste ,
Ne ia-n brate cu drag
Cu pamant ne-nveleste.

Au trecut ani de cind s-a scurs cerneala
Pt fiecare rind .
Tineretea a trecut in zbor .
Si azi am schimbat robia cu puscaria .
Ne-au luat tot ce se putea lua
Unde esti Doamne ?!!
Unde sunt eu ?
Nici moartea nu mai este ce era !
Azi nu mai au nevoie sa robim
Doar cu o conditie avem voie sa murim .
Covit .
Frica-i cuvintul de ordine .
Frica ce-ti intra-n oase ,
Frica ce sta cu noi in case .
Eu robul acestu Pamant
Ies inca o data din rind .
Azi strig la voi fratii mei !
Straini si goi ,plini de nevoi.
N-aveti voie sa stringeti copii la piept
Nu -mbratisati un prieten cu drag .
Nu primiti la voi pe nimeni in prag .
Frica-i cuvintul de ordine acum .
Nebunii pamantului au uitat
Ca de frica ,
O oaste se ridica .
Cum sa ne fie frica de singurul lucru care ne scapa ?
Moartea-i o zina de treaba .
De esti rob sau bogat
Nu intreaba .
Te ia de mina ,te duce acasa .
Robia carnii descatuseaza .

simona spunea...

Zamolxis de mult ne-a invata
Ca moartea-i o poarta
Spre-o alta viata .
Eternitate ne-a promis,
Intr-un loc unde azi mergem doar in vis .
Stramosii l-au crezut
O lume intrega-au mirat,
Cum moartea fara frica au imbratisat .
Secole-au trecut ,alti zei in brate am luat
Promit si ei o viata eterna
Scindata in rai si buni
O casa de nebuni cu rai si iad
In strafunduri ni s-a implementat .
S-ar spune c-am evoluat ?!
Ne-am facut legi peste legi ,
Ne-am dat drepturi si-ndatoriri mii ,
Pe care nici nu sti sa le scri.
Atit de mult am evoluat
Ca la drepturi am renuntat .
Patru miliarde de oameni in case
Tremurind de frica ,dirdiind din oase .
Ne este frica sa nu murim
Cind de fapt ne e frica sa traim .

simona spunea...

Iubita ???Alo ?Esti bine ?Sper ca nu te-ai infectat .Nu mi-am facut Facebook ,imi pare rau dar am eu o problema cu facebook-ul asta .Am incercat anul trecut l-am facut ,am primit zeci de prietenii si am renuntat brusc ,a trebuitt sa dau zeci de telefoane sa-mi cer scuze . Vreau doar sa stiu ca existi .

Cristiana spunea...

1. Hai să-ți zic mai întâi de facebook, mai am rude care s-au înnebunit cu cele de pe acolo. Îți faci cont, DAR facebook îți înaintează propuneri de ”prieteni” pe care tu NU TREBUIE SĂ LE IEI ÎN SEAMĂ. tu faci cont și intri cerând în căsuța din STÂNGA SUS unde scrie Caută (Search) Cristiana Antonovici
SAU
DECI: SAU - CEL MAI SIMPLU
INTRI PE GOOGLE ȘI PUI ÎN CĂUTARE ADRESA ASTA:
https://www.facebook.com/cristiana.antonovici ȘI ENTER.
intri pe pagina mea și vezi:
LÂNGĂ ”ADAUGĂ” - pe care poți apăsa ca să-mi faci cerere de prietenie, dacă mai ai contul sau dacă îți faci unul - pe centru-dreapta este o căsuță de mesaj, îmi trimiți acolo mesaj din partea ta - Simona, iar acolo îți răspund eu. Te mai ajut pe ici și colo, restul la care m-am gândit îți comunic pe loc (oricine acum poate să ne fenteze, dacă am pus aici aceste îndrumări, dar am eu două elemente de baraj, așa că totul e ok)
OOOF, SIMONA, ABIA AȘTEPT SĂ VĂD CEREREA ȘI MESAJUL DE LA TINE !!!

Cristiana spunea...

Nu draga mea, nu am fost de loc bine de o săptămână: TA 18-20, plus mă bat cu ENEL de luni pt că BCR mi-a făcut plățile pe cod ENELTEL, cum a fost până la 31.12.2019 - de la 1.01.2020 ei au schimbat codul și nu a fost nici BCR, nici eu anunțată că s-a schimbat. Eu plăteam tot (chiar mai mult, plătesc de obicei rotund) și primeam că am restanță, plăteam chiar și așa, doar doar s-o înregistra ceva. Primesc emailuri dezorientante - unul că nu mai am de plată, altul că am fost pusă în urmărire generală. Dau telefon la ENEL, mi se spune că nu am de plată, pe MyEnel mi se mulțumește că nu am facturi restante !!! Luni am urlat (e drept că, conform atitudinii mele, sunt calmă, liniștită, dar fac tot ce pot: se pare că așa-i românul, până nu faci criză nu te ia în seamă!!!) și nici atunci doamna respectivă nu și-a dat seama, o ținea ținea langa că am restanțe, până ce i-a sărit și ei țandăra și a urlat că din ianuarie nu am mai plătit. Atunci mi s-a clopoțit ceva în cap și am luat-o ușurel, până când am depistat că ... și-au schimbat codul din ianuarie!!! Noroc că am păstrat întotdeauna chitanțele și i-am bombardat cu adrese, pt că între timp mi s-a comunicat că că am fost băgată pe INTRUM și mi-a venit hârtie că mi se va tăia lumina dacă nu plătesc până la 27.05. Le-am răspuns că eu pot să-i dau în judecată dar nu o voi face, voi plăti suma de la somație (noroc că am depistat cum să plătesc, altfel plăteam din nou ca un om de bună credință tot acolo, pe codul vechi!!!) și aștept să mi se returneze banii, în condiția în care pe EnelVerde din anii anteriori există o sumă de 2100șiceva (mama a pățit pesemne la fel și a plătit aiurea, eu nu am știut, sau au încurcat tot ei codurile !!!). Recuperarea se face cu cerere specială, cu formular luat de la naiba-npraznic (!!!) și așteptat nu știu câte luni ca să mă duc să-i iau iar de nuștiuunde !!!
Ha ha!! ți-am povestit și eu aventurile mele prin birocrația română contemporană !!!
Și nu, nu cred că sunt infectată, spăl fructe, legume, pachete, plasele de cumpărături, pun mască, pun mănuși, spăl cu mopul cu Domestos de 4 6 ori pe zi mocheta de la intrare și papucii de casă, pantofii, când duc gunoiul (e normal când ai o persoană pe pampersi în casă) și pe urmă dansez cu mopul și pe la mama asta fiind normal în asemenea condiții !!! Cu 19 TA, cu discuții pe tel cu prietenii, pun glume pe facebook și retransmit pe whatsApp... Aș mai spune dar trebuie să merg să fac mâncare !!!
Ține cont că 2 ore mă fâțâi prin cartier la mișcare (când plouă și e frig - doar 1 oră!) și fac poze cu liliac, trandafiri, iasomie, pomi înverziți apusuri și jocuri de nori, împletiri de verde-crud și bleu-senin !!! De aia ziceam să intri pe facebook. Să te mai înseninez și pe tine puțin !!!
HAI, ABIA AȘTEPT SĂ-MI FACI CHIAR AZI O SURPRIZĂ !!!

Cristiana spunea...

Mai e încă ceva de zis cu facebook: poți să nu-ți faci cont, dar la adresa aia de pe google să-mi trimiți mesaje - mulți nesimmțiți fac asta (pe care nu-i băgăm în seamă sau îi blocăm foarte ușor, cu un singur click !!!) dar și persoane ok, iar acolo vedem noi ce facem mai departe. Doar să ajungi acolo.
Abia aștept !!!