Câteva linkuri despre acest subiect, dvs. veţi găsi şi altele:
Înafară de informaţiile istorice oficiale pe care le putem citi azi despre tricolorul românesc, este bine să ştim şi următoarele:
Culorile tricolorului au apărut prima dată pe steagul dacilor - şarpele cu cap de lup. Ansamblul reprezintă calea către eliberarea de câteva clipe a sufletului care călătoreşte prin ceruri spre a şti din ce în ce mai multe despre lumea pământurilor, apelor lor şi apelor cerurilor.
În anii din urmă, ai răspândirii deschise a cunoaşterilor ezoterice orientale şi în ţara noastră, am aflat că avem cu toţii cunoaşteri comune...
Chakrelor despre care am aflat astfel că au rol determinant în energizarea corpului nostru fizic, despre care ştim acum că marchează drumul de întărire a ceea ce orientalii numesc “şarpele kundalini”, le corespund culorile:
1. muladhara (plexul rădăcinii): roşu;
2. manipura (plexul solar sau central): galben;
3. vishuddha (plexul gâtului): albastru.
Este bine să ştim, în plus: dacii ştiau că din neamul lor, ajutat de pământul pe care nu şi l-au părăsit niciodată şi cerul de deasupra lor, au plexul coroanei (sau căciula de lumină) dezvoltat puternic, care ajută la dezvoltarea privirii peste munţi sau peste Soare.
Vestitele brăţări dacice erau instrumente pentru întărirea şi echilibrarea acestor plexuri (chakre) de mare putere energetică, la fel ca şi roţile create dintr-un conglomerat de pământuri şi pietre din situl arheologic al cetăţii Sarmisegetuza.
Nu insist asupra acestor învăţături, căci nu a venit încă clipa dezvoltărilor lor.
Dar va veni în curând.
Mă bucur că se răspândeşte o astfel de cunoaştere – cu greu, dar totuşi...
Mergeţi cu bine, cu sănătate, în vremurile care vor veni !!!
2 comentarii:
Sunt detalii cat de cat importante pe care ar trebui sa le stim, macar in ziua in care celebreaza 17 ani. La multi ani cu putina intarziere!
La mulţi ani, niciodată nu e prea târziu pentru o urare sinceră!!!
Ce este adevărat - este adevărat!! dar sunt şi multe chestiuni exagerate care circulă pe internet despre daci. Dar până nu călcăm în baltă nu ştim să o ocolim cu respect altă dată.
Toate cele bune!
Trimiteți un comentariu