miercuri, 8 iulie 2020

14. CONSIDERENTE FINALE ASUPRA PERCEPERII LUMINISCENȚEI, SUNETULUI ȘI VIBRAȚIEI FUNDAMENTALE

Notă: 
În Peștera Ialomicioarei, la fel ca și în celelalte lăcașuri speciale destinate activităților îndrumate de Moși, vibrația a fost:
1. Stabilă în interior, deși în exteriorul peșterii aveau loc în toate această perioadă: și trecerea prin punctul de minim vibrațional planetar și zonal (ceea ce înseamnă că nu venea vreo influență de vibrație înaltă dinafară), dar și variații foarte mari de vibrație planetară și locală (în fiecare loc de pe planetă, oriunde s-ar fi găsit el), normale pentru fenomenologia schimbării forțate a vibrației planetei, având în vedere evoluțiile atipice care au loc pe Pământ (o planetă mică cu vibrația joasă, biosistem extrem de numeros și populație creatoare avansată extrem de numeroasă, cu spirite care au evoluție foarte diferită);
2. Mai înaltă (și stabilă în frecvența ei înaltă) decât vibrația din exteriorul peșterii, determinată fiind o astfel de situație de toate lucrările care au avut loc în interior: lucrări de amenajare, lucrări de amprentare, lucrări de estompare a zgomotelor dinafara lăcașului.
Diferențele se simțeau mult mai puternic în mileniile imediat anterioare nouă; azi se simte mai puțin, căci creșterea vibrației dinafara peșterii – creșterea vibrației generale planetare (și zonale) – estompează diferența față de cele resimțite în trecut. 

Să facem o scurtă prezentare a celor mai importante elemente discutate despre aceste particularități de evidențiere a energiei fundamentale  în Peștera Ialomicioarei (și în general în teritoriile geților): luminiscența fundamentală, sunetul fundamental și vibrația fundamentală.
1. La începuturi, în timpul primelor lucrări ale Moșilor, din perioada când oamenii din așezări se adaptau la viața fizică curentă: 
Toate capacitățile de percepție prin senzorii corpurilor cu vibrație înaltă (corpurile: astral, mental și cauzal) erau înalte și profunde pentru toți oamenii și din regiune, și de pe toată planeta; iar ca specific în acest loc pe care îl studiem (și altele asemănătoare) a existat o ridicare de vibrație comparativ cu starea naturală a incintei, necesară stabilității vibrației în Peșteră, necesară la rândul ei pentru studiile Călătorilor. După terminarea acestor studii, veneau îndrumările Moșilor pentru ei personal (pentru activitatea de răspândire a acestor îndrumări în așezări) și pentru toți oamenii din așezările aflate în grija acestui grup de Moși. 
Prin astfel de capacități umane generale, luminiscența fundamentală (aura) era puternic percepută în intensitatea ei, dar și ca bogăție de nuanțe. Sunetele fundamentale, percepute mental și astral, erau mai înalte și mai clare, în game mult mai înalte în comparație cu cele cunoscute azi de noi – între sunetele grave, groase și cele înalte, cristaline. Vibrațiile fundamentale erau înalte și în registre, nivele înalte, dar toate odihnitoare, la nivelul optim necesar vieții și studiilor tuturor Călătorilor. Vibrația foarte înaltă era necesară și lucrărilor pe care Moșii le-au realizat la începuturi în Peșteră, chiar dacă erau punctiforme (punctuale, cât un punct de mic) și timp extrem de scurt (de nivel aproximativ egal cu o milionime de secundă). În acest fel amprentarea era minimă și nu strica nivelul energetic/vibrațional al muntelui. 
2. În exterior, pe fundalul diminuării vibrației medii planetare, a avut loc terminarea adaptării oamenilor la viața preponderent fizică, dar ei au păstrat capacitățile de percepție în profunzime, comunicarea mentală și călătoria astrală conștientă pe întreaga perioadă în care s-au pus bazele trecerii de la activitățile mentale la activitățile fizice, specifice folosirii extinse a corpului fizic (corp fizic foarte puțin folosit înainte de ultima glaciațiune). Adică avem în vedere toate activitățile curente, gospodărești, în specificul așezării și pentru așezare, plus transpunerea percepțiilor fundamentale în activități fizice extinse – în special în arhitectură, decorațiuni interioare și exterioare, pictură, sculptură, scris/citit, cusături, muzică și dans, medicină și îngrijirea sufletului. Oamenii erau conștienți de puterile lor mentale și astrale – numite azi extrasenzoriale dar nu este corect, căci și celelalte corpuri, cu vibrație foarte înaltă, au senzori de percepție – erau conștienți de necesitatea folosirii extinse a corpului fizic și de tot ceea ce avea să se petreacă în condițiile viitoare ale omenirii: migrații, războaie, asuprire prin tot felul de sclavii, crime, perversiuni, boli degenerative, foamete, secetă, animale sălbatice agresive, fenomene terestre și atmosferice prea puternice pentru ca omul să le țină singur piept. Spiritele umane, indiferent de evoluție proprie, aveau nevoie să le simtă personal, mai mult sau mai puțin, individual și în grup. 
Călătorii Moșilor au rămas o perioadă în Peștera Ialomicioarei, sub îndrumarea Moșilor în caz de nevoie, după care Moșii s-au retras (prima retragere a Moșilor) și Călătorii au coborât în marginea așezărilor umane, lucrând constant pentru această transpunere a fostei forme de viață – în noua formă fizică. 
Cât timp au locuit în Peștera Ialomicioarei, Călătorii s-au folosit și de mici sfere foarte luminoase, lăsate de Moși în Peșteră – ca și în alte lăcașuri de același fel (spre exemplu și în Carpații Orientali – la fel ca și în alte locuri de pe planetă, spre beneficiul altor popoare ajutate astfel de proprii Moși). Sferele lăsate în peșteră erau formate din piatră cu vibrație mărită la nivelul vârfurilor stâncilor aflate în peșteră, care păstrau toate vibrația ridicată și luminau încă lăcașul. Oricum Călătorii aveau vederea extrem de puternică, dar pentru lucrările care aveau să se deruleze în continuare aveau la îndemână și acest fel de ajutor de la Moși. Tot aceste sfere luminoase mențineau o vibrație înaltă constantă și un sunet fundamental înalt, necesare studierii Călătorilor cu privire la:
– schimbările de vibrație planetară în lume, cercetate mental și astral, pentru care ofereau sfaturi oamenilor în continuare;
– transpunerii percepțiilor astral-mentale în creație fizică, și astfel punând bazele muzicii instrumentale și vocale, picturii, sculpturii pentru decorațiuni interioare, exterioare și arhitecturii cu elemente preluate din structurile eterice matriceale ale planetei, așa cum am mai discutat. S-au pus astfel bazele tradițiilor cunoscute de noi azi, iar până la a doua venire a Moșilor oamenii, care au participat permanent la crearea acestora, au creat primele obiceiuri fizice pe baza cunoașterii lor atât de bogate, le-au introdus în viața lor curentă și le-au consolidat, dându-le mereu generațiilor următoare. 
Moșii au venit însă periodic în teritoriile care intrau în sarcinile lor pentru a oferi sfaturi Călătorilor. Dar întâlnirile cu Călătorii erau mult mai rare decât venirile lor, căci Moșii aveau și alte sarcini în plus, de înalt nivel planetar, pe lângă îndrumări pentru oameni. La început Moșii s-au retras doar din mijlocul popoarelor care aveau în programul vieții lor migrarea către alte pământuri decât cele natale ale lor. Retragerea lor conducea treptat la schimbarea vibrației locurilor și, implicit, conducea la instalarea oboselii oamenilor, neglijarea vieții extrem de ordonată pe care o cunoscuseră anterior și neglijarea ajutorului oferit planetei și biosistemului ei. Vibrațiile locurilor înconjurătoare așezărilor scădeau, în mare parte în mod natural, dar și din cauză că nu erau tratate cu atenția și respectul deosebit pe care îl avuseseră oamenii înainte. Oamenii se înstrăinau de obiceiurile locale, moștenite din vechime. Rămâneau doar amintirile din alte locuri și vremuri, povestite de bătrânii așezărilor și aprinse uneori de dorul adus de intuițiile proprii privind drumurile lungi și frumoase de odinioară. Pădurile în multe locuri de șes sau de dealuri scunde din interiorul continentelor dispăreau, și așa au apărut treptat ierburile în locul lor (savanele) și apoi deșerturile în multe locuri, alungând populațiile din multe așezări. O parte s-au refugiat spre regiunile muntoase sau pe cursul marilor râuri, fluvii sau lacuri, mări și oceane, o altă parte au pornit spre locuri mai depărtate evitând aglomerațiile de așezări și din așezări, cu care nu erau obișnuiți până atunci. Schimbarea vibrației a condus în mod arhetipal (prin structurile corporale reactive în special la schimbările îndelungi de vibrații) la înmulțirea condițiilor corporale pentru nașteri mai multe pentru fiecare femeie, iar înmulțirea populației umane a condus la înăsprirea vieții în orice comunitate, crescând frecvența grupurilor care au migrat spre alte locuri. 
Să reținem faptul că grupurile migratoare nu au mai avut condiții de creație materială și întreținerea tradițiilor lor decât în foarte mică măsură, iar ruperea de pământurile natale, cu vibrația lor care dădea specificitate compoziției genetice a întregului sistem corporal uman, a condus la adâncirea continuă a înstrăinării oamenilor cu spirite mai puțin avansate în evoluții de tot ceea ce era esențial pentru drumul profund al înaltei spiritualități. 
Iată de ce ne este necesară cunoașterea vibrației fundamentale în care trăim și a propriei noastre corporalități. Iar în contextul istoriei umanității, iată ce importanță covârșitoare a avut – și are încă – vibrația locurilor pentru istoria populațiilor umane. 
Discuțiile despre migrații trebuiesc însă continuate, dezvoltate, la fel ca și alte aspecte ale acelor vremuri, după ce vom discuta despre alte elemente specifice acestui lăcaș spiritual deosebit de important pentru istoria noastră. 

17 comentarii:

  1. Stiu e traire atipica ,dar draga mea a fost si este prea mult . Chiar si la prima migratie s-a lasat cu razboaie ,dacii s-au retras ,dar popoarele din calea lor nu .Poate sunt eu agitata zilele astea ,dar sunt sigura ca azi vibratia a scazut din nou ,America-i in colaps ,Serbia fierbe , Bulgaria urla ,francezii au sta in strada pina a picat guvernul si tot nu-s multumiti . Partea de N ( de la Ecuator in sus ) a lumii e cu un picior spre revolutie ,noi mocnim usor ,dar sigur . Si acum intrebare : Cum ar trebui sa ne comportam acum ? Sa acceptam aberatiile guvernului ? Sa fim de acord cu noul guvern mondial ,sa iubim LGTB-istii ? Sa fugim in munti e cam greu azi ,suntem 19 milioane .Sa bagam capul in pamint ca pina acum ? Ce-ar trebui sa facem acum ca sa ne ridicam radiatia ? Ma gindesc ca a intoarce si obrazul alalalt e o porcarie ,bine pusa in cartulie pt prostime ,ii tii bine in lant . Sa ne luptam cu ei ,im.Am mai facut-o si s-au suit altii mai cretini pe umerii nostri .

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi traim ceva ce numai ridicarea vibratiei nu poate fi . Si totusi cum sa evoluezi in cloaca asta umana ? Au rapus popoarele arabe ,i-au impins spre migrare fortata ,le-au dat drumul din lat fostilor colonisti din Africa ,ne baga pe git religia astora ,acum au aruncat un virus ,care-i nesimtit rau ,nu face destule victime ,gripa din 2017toamna -2018primavara a avut 1700 000,ne iau putina libertate .Si eu ma intreb ce sa fac ? Cum sa reactionezi la asa ceva ? Nu mai am Mosii in spate ,n-am Calatori ,corpurile mele-s restrinse ,pestera nu mai are putere si daca ar avea degeaba ,n-am eu radiatia necesara .

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ma transform in observartor ? Cum sa vad binele? Cum sa transform raul asta in bine ?
    Acum nu-i vorba de Simona ,de egoul ei ,nu Simona si-a dat seama ca lumea-i atrasa in pilnia nebuniei cu intreg globul pamintesc .Ma uit la tara mea si-mi vine sa urlu ,biete oi duse la taiere .Poporul asta-i al meu ,eu sunt a lui ,soarta mea e legata de soarta poporului meu .Frica asta aruncata in lume ,ma calca pe nervi .Am vazut batrini fosti dascali ,cu frica nebuna-n sin nelasind copii sa-i viziteze . Si m-am gindit ce-ar fi facut parintii astia daca copilul lor chiar era bolnav si-ar fi avut nevoie de ei ? Cristiana noi suntem oameni ,avem compasiune ,minte as spune ca ar tebui sa avem si ceva intelepciune odata cu virsta . Si eu vad doar frica in jurul meu ,e o frica indusa ,dar sa nu-ti pui neuronul la munca ...30 de ani politicienii astia au mintit si furat tara si vin azi sa ne spuna ca fac toate astea pt a ne proteja . Pai draga mea cum sa-i crezi ? Azi ne pregatesc turul doi ,daca vor reusi o sa-i spunem pa si pusi industriei si apoi tarii .

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Nu este de loc prea mult, draga mea !!! mai ales dacă iei în considerare faptul că în această perioadă spiritele umane în general au avut o singură întrupare grea, cu suferințe conform necesităților evoluției proprii fiecăruia în parte. Doar ajutătorii planetari au avut întrupări una după alta, în care au fost și greutăți, dar nu tot timpul unei vieți, și majoritatea au fost în marginea societății omenești. Noi luăm istoria în bloc – am mai discutat despre asta, s-ar putea să nu fi citit toate răspunsurile mele la întrebările tale. Sau dacă am sărit eu peste vreuna, să mă avertizezi, te rog frumos. Au fost întotdeauna valuri noi de spirite care au intrat la întrupări, nu aceleași spirite au venit în întrupări, în vieți una după alta. Nu facem aici evoluție progresivă, să reținem asta, și ”acasă”, acolo de unde am venit cândva pe Pământ. În schimb, secundarii, ajutătorii planetari, au vieți aproape tot timpul, una după alta, cu interval de 100 – maximum 200 ani între ele și cu o pauză mai lungă ca entitate astrală atunci când este cazul. Îți spun asta cu certitudine pentru că așa au fost și viețile mele, și se vede clar pentru un cercetător modul în care se derulează întrupările primarilor, spre deosebire de cele ale secundarilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. 2. La prima migrație nu au fost războaie: în mileniul al III-lea î.H., oamenii erau disperați – dar nu agresivi, nu criminali. Marile imperii s-au format în mileniul I î.H., Imperiul Roman, Imperiul Persan strivit la final de Alexandru Macedon.
    3. Ridicarea vibrației NU O FAC OAMENII, ESTE UN FENOMEN DE DINCOLO DE EI. Noi doar ne putem ajuta PE NOI ÎNȘINE și eventual pe cei din jur, raportându-ne la atitudinile, la comportamentele noastre în această perioadă și, mai ales, la faptul că facem evoluție, desigur, dar această evoluție nu este așa cum ni s-a vârât pe gât de către semenii noștri. Evoluțiile se fac într-un mod foarte complex, cu mișcări pe linii de evoluție și în spații, și în timpuri alese cu grijă și controlate doar pentru a nu exista un anumit fel de oboseală a spiritului, nu a corpurilor. Vibrația crește cu variații uriașe, datorate împletirii vibrațiilor vechi foarte joase cu cele noi foarte înalte. Dar fluxurile vin mereu, și mai ales rapid – dar eliminarea celor vechi de către planetă, eliberarea lor mai bine zis, nu se face rapid, căci fluxurile vechi nu mai sunt atrase în cantități mari de către corporalitatea oamenilor – DAR sunt folosite în continuare de restul viețuitoarelor. De aceea circuitul lor este îndelung, dar este bun pentru toată lumea. Din nefericire noi gândim totul doar raportat la noi, la oamenii de pe planetă – noi nu suntem obișnuiți încă să gândim că suntem extrem de puțini comparativ cu restul viețuitoarelor de la Pământ: de la viruși la oameni! Dar Moșii, dar Iisus – sub nicio formă nu uită de micuții lor copii !!! Noi suntem ca niște adolescenți acum, furioși, năbădăioși, disprețuitori, egoiști... puțini sunt oamenii echilibrați, profunzi, înțelegători.
    Am zâmbit la cele scrise de tine: Moșii, draga mea, sunt întotdeauna în spatele nostru, îi avem ca ajutători și protectori... dar noi vrem întotdeauna tot mai mult, tot mai des... știi ce am scris – dacă nu erau ei cu ”ochii” pe noi tot timpul, noi omoram planeta de 10 ori până acum... Corpurile noastre se deschid treptat, ți-am scris, altfel ar fi îngrozitor... Un fost coleg a înțeles pe pielea lui asta - și-a deschis plexurile singur pentru câteva clipe (nu știu care și cât) și într-o clipă a fost copleșit de toate ”păcatele” lui. Alți cunoscuți ai mei au folosit substanțe psihotrope, psiholitice în meditații și au suferit cumplit, văzând ce ar fi posibil: pierderea vieții, pierderea unor membri ai familiei – dar neavând cunoașterea reperelor le-au considerat posibile mâine, azi... Groaznic!...desigur că or să moară cândva, desigur că și cei ce azi le sunt copii vor muri, dar fiecare cu timpul lui – acel timp cronologic se confundă în asemenea situații cu timpul psihologic... multe pe care, nu-i așa? nu le știm. Experiențele pot cumplite pe care cu greu le înțelegem și tot ne ”mănâncă” în continuare. Trebuie să avem răbdare să le trăim pe rând, pe toate, cu înțelegere, cu calm, așa cum ne vin ele. Dar azi nici măcar cuvântul ”trebuie” nu-l mai acceptăm...

    RăspundețiȘtergere
  6. 4. Eu respect omenirea, căci este în mare durere. Unii își descoperă răutatea – alții: bunătatea. Uneori, cum ai văzut, devin severă – dar îngădui mai departe; cu unele chiar nu este de glumit, deși îmi plac glumele, dar la locul și la timpul potrivit. Și când ies efecte excepționale, cum a fost postarea ta și a Gabrielei, mă bucur și îmi simt sufletul atât de înălțat!... Simona, nu degeaba am insistat, și am plusat, și te-am adus acolo, în ”sufrageria” legăturilor mele cu lumea. Tu ești o mare iubitoare de țară, de oameni și te admir și te respect cum poate că nu-ți dai seama acum, dar îți vei da seama, cert, cândva.
    Lucrurile stau și rău, și bine pe pământ. Dacă eu scriu așa, înseamnă că ceea ce știu este și aplicat, și pe alocuri cresc chiar mlădițe de înțelegeri, de toleranță văzând cum stau lucrurile. Acum 2000 de ani Iisus m-a dojenit: ”De ce te revolți?! Bucură-te!!!” După 2000 de ani am înțeles asta din întrupare în condiții grele, și știu că trebuie să o spun și altora: să mă bucur că astfel oamenii își cunosc fețele ascunse a celor bune și a celor rele, iar pe cele bune le vor întări, pe cele rele le vor corecta și doar pe acestea din urmă le vor întări. Îi mulțumesc bunului Iisus pentru frumoasa lecție pe care zi de zi ajutătorii destinului meu mă ajută să o dezvolt, să o înfloresc și să dau mai departe fructele cu semințele lor minunate !!!
    Iată cum să te transformi în observator – dar unul care are milă și compasiune: și pentru cel bun care suferă, și pentru cel rău care va suferi îngrozitor când va simți în sufletul lui (și corpul emoțiilor noastre este de mii de ori mai sensibil decât cel pe care îl avem noi acum) tot răul pe care l-a făcut tuturor la un loc + reverberațiile care își lasă amprenta peste tot.
    Cineva a spus: ”Ah! Ce bine îmi pare că va fi pedepsit!” și i-am spus că este un rău cumplit să te bucuri de suferința cuiva... Să avem milă, să dăm exemplu de compasiune pentru suferințele de acum și de cele de apoi...

    RăspundețiȘtergere
  7. 5. Simona, țara asta a noastră va deveni un loc minunat și îmi pare rău că nu voi trăi acele vremuri ce vor veni. Dar să fiu echilibrată, am trăit frumuseți comparabile cândva și știu că sarcinile mă chiamă altundeva, departe de aici. Mulți știm asta, și asta mă face fericită, iar cei care pleacă acum dintre noi muncesc în astral să trecem cât mai lin posibil la acea devenire a viitorului pe care cândva, la începutul mileniului trecut, a văzut-o și Sundar Singh, și tu știi asta.
    Noi personal nu putem transforma răul în bine, dar putem face, gândi, vorbi binele din orice situație. În loc să acuz pe cel care a făcut rău cuiva, îl încurajez pe cel bun suferind; analizez ceea ce nu a făcut bun și sfătuiesc pe ceilalți cum să se preocupe mai departe de treburile lui. Am acuzat suficient și eu pentru a nu o mai face acum... DOAR FIECARE OM SE POATE TRANSFORMA PE SINE și crede-mă că am văzut și văd mereu mulți oameni care sunt stăruitori pe calea schimbării lor personale.
    Deci fiecare are de muncit cu sine, conștient sau inconștient-intuitiv. Cât am muncit și cât muncesc și eu cu mine este o poveste lungă și bineînțeles că este departe de a fi terminată. De aceea înțeleg și revolta altora, și durerea, frustrarea, neputința cu marea ei greutate... pe mine mă pot schimba – cu greu, e drept – dar astfel întăresc acel câmp, egregor al binelui pentru oricine, de pretutindeni. Și dacă am ceva de dorit – este să nu abdicăm de la lupta-munca cu noi înșine. Sigur că este greu de făcut asta, dar când vezi că unii o pot face, te poți mobiliza să faci și tu... oricând, mai devreme sau mai târziu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Și să nu uităm niciodată: toți oamenii suntem egali în fața lui Dumnezeu – dar nu suntem egali între noi... frați suntem, dar trebuie să ne purtăm unii cu alții ca frați buni, împletindu-ne frumos viața sau așteptând să crească unii pentru a ajunge să înțeleagă rosturile lumii...

    RăspundețiȘtergere
  9. Adica sa accept prostia ,chiar daca-i prostie? Sa aplaud LGTB-stii . Sa bag capul in pamint si sa accept noul guvern al omenirii? Stiu ca n-am rabdare ,stiu ”ca-s mica si putina ” si culmea n-as putea spune ca n-am ce minca ,ce imbraca etc . Nu vreau mai mult de la viata asta ,dar vreau sa inteleg de ce prostia si incompetenta e la mare rang ,de ce sa accept ca valorile morale ale omenirii sa fie direct opuse si sa nu fac nimic .
    Cit despre am ridica singura vibratia ,nici nu ma gindesc ,eu stiu ce am vazut si fara sa fiu nevoita sa fac ceva .Multa vreme am considerat ce am eu un blestem . Am vazut lucruri frumoase ,dar am vazut acele creaturi ,oamenii aceia de o culoare verde pamintie ,care-mi dadeau o tava pe care era un cap de sopirla mare . Si n-a fost vis ,m-am sculat de atitea ori in toiul noptii si-i vedeam in coltul camerei de parca erau vii .N-am uitat ,aveam 5 ani . N-am uitat frumusetiile ,dar n-am sa uit noptile in care ma trezeam intr-o casa cu multe usi si fiecare dadea afara spre o padure care te infiora . Dupa visul asta de fiecare data cineva din familie avea necaz . De douazeci de ani am invatat cumva sa-mi dau seama ca-i un vis si sa am puterea sa schimb visul .

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubita ,uita-te in jur ,citi dintre noi ne gindim si la animale ,plante ? Noi nu ne respecta oamenii intre noi . Stiu ca-s nerabdatoare ,dar sunt si curioasa din fire ,imi bag nasul in toate cartile care-mi pica in mina ,intotdeauna vreau mai mult. Am invatat multe ,dar au aparut si mai multe intrebari .Stiu ca mai am mult de cizelat la mine .Dar eu sunt un om direct si am invatat sa nu mai mint ,pt ca nici mie nu-mi place sa fiu mintita . Am lucrat ceva timp la asta ,n-a fost usor . Si de multe ori am o limba schifuitoare .Nu-mi place nedreptatea si atunci iti spun in fata oricine ai fi ( am facut-o si cu directori ,sefi ,colegi ). Am invatat legi ,doar ca sa le pot arunca in fata ”marilor sefi de carton”. Crezi ca merge ? Pas ,tot asa incompetenti ,tot asa nu se gindesc la populatie ,le dam totusi apa .

    RăspundețiȘtergere
  11. Desigur, fiecare procedează cum crede de cuviință, tu ai pus o întrebare, eu ți-am răspuns, scumpa mea !!! Viața m-a învățat că și eu sunt proastă din alt unghi de vedere - adică nepricepută, eu nu mai folosesc epitetul acesta. Fiecare dintre noi e priceput din alt unghi de vedere decât altul, și atunci m-am potolit imediat, chiar a fost cel mai ușor lucru cu putință! Eu nu mă pricep să fur - dar știu că m-am priceput odată, însă de atunci mi-am acoperit verbul cu a nu fura, la fel a omorâ, a minți, etc.
    Visele sunt pentru învățătură și jumătate din activitatea mea cu oamenii se referă la ”tălmăcirea” lor din punct de vedere spiritual, metafizic, pentru altceva or fi fiind alți oameni. Eu am avut coșmare toată copilăria cu faptul că eram obligată să stau într-o hazna (și mai am o prietenă care a trăit excar același lucru). Cel mai mare greu pt alții, dar pt mine nu mai e greu, este să întrețin curățenia corporală a unui bătrân, și fără experiența copilăriei nu știu cum și cât de greu mi-ar fi fost acum...
    Capul tău de șopârlă presupun că a fost o mentalizare, nu un vis - așa cum și eu mentalizam noapte de noapte schelete care veneau peste mine, până când nu am mai putut să mă opun și cu groază am spus: gata, veniți, mă predau! și mă pregătisem să mor... dar era o hologramă, ele veneau spre mine și treceau pe lângă, pe deasupra, prin mine, ca și cum mă deplasam printr-un film holografic! Din acel moment au dispărut definitiv și nici nu mi-a mai fost frică de moarte. Probabil că era bine să fi acceptat capul , dar știu bine că ACUM dacă accepți acel cap și te gândești cu milă că a fost tăiat de la o viețuitoare VIE... cred că vei scăpa de oroarea ca atare. Ești în mijlocul unei învățături și, dacă nu o vei accepta acum, o vei accepta altă dată, în această viață sau în alta... Tu alegi... Este timpul tău psihologic care de fapt se suprapune celui cronologic și la un loc - celui experențial...
    Mie mi s-a rupt sufletul simțind suferința ta, Simona, și mi-aș dori să reușești să te domini pe tine însăți... dar în același timp am simțit că tu, personal, poți să treci peste toate, cu înțelegere, cu milă - pentru că ești un om milos - altuia nici nu i-aș spune ceva ce aș simți că nu înțelege...
    Eu nu mai am nimic cu LGTB când am văzut că toate vor fi învățături de viață aici și pe alte planete. Am pierdut mare parte din cititorii de pe facebook când am spus asta, inclusiv o verișoară pe care de altfel o iubesc mult. Dar AICI trebuie să ținem cont de faptul că a înțelege nu este același lucru cu a încuraja - dimpotrivă, descurajarea cu tact și înțelegere ar fi nevoie chiar de către conduceri să fie onorată. Dar și acesta este un început de corecție. Ce se poate în altă parte - aici nu se poate, ci trebuie să ne adaptăm și să ne descurcăm cu ceea ce este nativ; o să scriu mult pe această temă.
    Dacă sunt înțeleasă e bine. dacă nu - oricum e bine, mergem mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  12. Este bine să spunem adevărul. Acum... fiecare cum simte, eu procedam exact la fel ca tine, dar am învăţat să spun adevărul cu tact şi am avut MULT mai mult de câştigat, să vadă omul că nu-i vreau răul. Adică în echilibru sufletesc - în revoltă m-am obişnuit să tac, pt că radiam revolta, frustrarea şi omul nu reacţiona decât la sentiment, nu la cuvânt, pentru că sentimentul are vibraţie puternică decât cuvântul, în cazul nostru, al oamenilor. Mă potolesc în interiorul meu şi abia atunci îi spun omului părerea mea, iar procedând în acest fel am întotdeauna mult mai multe şanse să mă audă - altfel nu se aude decât pe sine, furia sa, frustrarea sa, supărarea sa... Şi munceşti ca surdu'n oaste ... E greu să înţelegem şi să acceptăm că de fapt ne zbatem degeaba, nu realizăm absolut nimic, iar supărarea ne distruge şi pe noi, sănătatea noastră...
    Desigur, procedezi cum crezi, dar eu atât am avut de spus, îmi văd mai departe de treburi acum. Toate cele bune, Simona!

    RăspundețiȘtergere
  13. Scuza ma .Am reflectat la ce ai scris.Sunt prea -repezita (scriu de pe telefon si tot intra corectorul repezita-reptezinta ).Eu chiar inteleg ca toti avem loc sub soare.Dar ce ar fi sa o facem cu bun simt?Ok sunt femeie si stim amîndouă ca oricît de bine am muncii tot un bărbat e mai bine plătit chiar daca facem aceiasi munca.Nu mai vorbim de cele care mai au parte si de.un sot idiot,sau de ce.au parte femeile arabe ,ori mai stiu eu.din ce triburi .Nu intru in detalii macabre.Nu sunt de acord cu.asta dar nici nu ma dezbrac in public sa mi cer drepturile.Daca vrei sa ai un rezultat pozitiv ai nevoie de moralitate ,fiind mai multe femei de acord cu tine vei obtine mai multe si mai repede rezultate.Nici nu mai vorbim ca i infringi cu legea lor.Dar daca iesi ca o cocota si urlu ca toti bărbații sunt porci...Pe bărbați ii bați cu.armele lor.Si daca nu vezi în ei completarea noastra ...Greseala noastra si a mea personal e ca
    uit ca n față mea sta un om.Eu vad doar actiunea .Stiu ca trebuie sa fiu sireata ca vulpea,alunecoase ca sarpele , adică diplomația,nu mi iese tot timpul.Poate ar trebui sa nu mi pese asemenea celor 80/ de pe glob.Sa mi pun ochelarii de cal si sa mi vad de bucățică mea de drum.Nu pot sa bag capul in pămînt .Nu pot cînd vad bătaia de joc la adresa bolnavilor din României ma ia nervii.Bun statul e cretin ca.asa i el.Dar tu medic ce ai?Unde i constiinta ta? Participi cu buna stiinta la.omorîrea unei bune.parți a.populației pt ca ai primit un ordin cretin.Daca ti spunea sa omori toti nou născuți o făceai doar pt ca zice statul?
    Au murit in astea patru luni.cu 12678 mai multe persoane ca n anii trecuți si nu de covit.Ăstia au murit ca si cîinii uitati de stăpîn nu i au primit doctorii in pretioasele lor spitale.Nici nu mai vorbim de cîte cadouri poți primi in spitalele din Romania:stafilococi,bacteriivirusi rotavirusi riie păduchi si nelipsitii rusi.Dar asa cum erau parca tot mai aveai 50/ sanse sa scapi.Si acum zi mi ce i de facut ?Facem ca sa învățăm ce?Cum vom ajuta noi ailaltă.bolnavii spunîndu le trebuie sa acceptăm ?Pardon nu va luati tratamentul pt cancer,crapati fericiți în chinuri.Eu nu cred ca Dumnezeul cel adevarat vrea sa ne chinuim pe.acest pămînt.Nu vreau sa.cred ca I egoist si simte o bucurie nebuna sa ne vadă la pămînt ca doar doar om invata ceva din asta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Poporul asta a ajuns jos ,jos de tot .Mai ne lipseste un razboi ca sa fie totul ok.Sunt constientă ca daca am face o revolutie s ar urca altii pe umerii nostri.Altii mai rai si mai slab pregatiti.De ce?Din vina noastra ,am gresit dîndu le putere asupra vieții noastre Greseala i de 2000 de ani si se răsfrînge pînă n zilele noastre .Unde am gresit noi?Cînd ne am lăsat dezbinati.Si cînd am uitat ca suntem oameni si ca noi putem ,dar nu singuri.Oricîtă moralitate as avea,oricîtă bunătate,bunăvoința nu merge nimic daca esti singur.Tu ai primit vreodată răspunsul ;pe mine nu ma intereseaza decit familia mea .Eu l am primit si initial am rămas muta .Mai apoi in ani s a dovedit ca nu i pasă nici măcar de familia lui.ii pasă doar de persoana sa.N am venit eu pe pămînt sa schimb lumea ,dar nici sa accept rahaturi pt ca le este greu sa gîndească cu .creierul.din dotare.Trebuie sa învățăm ca n unire sta puterea dar fara minte si întelepciune n avem nimic.Ce stim noi doua nu merge sa aplicăm.pe oameni ar fugii.mîncînd pămîntul .Fericiți cei săraci cu duhul.Azi regret ca m am încumetat sa caut necunoscutul .Esti mai fericit cu turma.Nu vezi ,nu auzi e doar burta ta,daca i plina i de ajuns.
    Sa nu te superi pe mine
    De ce.oare nu pot eu sa.visez la bogăția mea ,ce mi a trebuit mie sa visez la o lume mai buna pt toata Terra?

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu mă supăr, Simona...
    M-am obișnuit să vorbesc în pustie, când omul vrea să sufere pentru că nu i se dă dreptatea pe care și-o dorește...
    Dar eu vorbesc mai departe, scriu, îmi conduc barca pe apele pe care le am în față și trăiesc frumos atunci când eu personal aș putea avea motive să urlu mai dihai decât cei din jurul meu. Pentru că vreau. Privesc cu atenție cum este lumea, văd partea groaznică și văd partea uluitor de frumoasă... Văd neputințele umane și mi-e milă de toată lumea asta, nu o judec, chiar dacă așa pare atunci când o analizez. Mă judec pe mine dacă îmi dau seama că analizând-o - am judecat, am acuzat, am osândit...
    Și eu visez la o lume mai bună, așa cum văd că a fost odată, așa cum știu că va fi cândva. Pe tot Pământul. Când cei ce sunt acuzați acum, vor duce în univers dorința de un bine uriaș, din care nu au fost aici în stare să schimbe în bine nici cât o nucă. Să trăiești cu dorința de mai-bine pentru toată lumea nu înseamnă să acuzi pe cei care nu doresc mai-binele decât pentru ei înșiși. Dar dacă tu crezi asta - nimeni nu te împiedică să o faci...Scopul nu scuză uneori nimic... Este drept, acum este timpul FIECĂRUIA dintre noi să ne cunoaștem limitele. Vezi, tocmai de aceea eu nu aș putea să mă supăr pe tine. Pentru că e dreptul tău să fii liberă să acuzi și să nu accepți să ierți. Eu îmi zic că pot să fiu severă, dar nu am dreptul să acuz. Pot să atrag cuiva atenția că nu procedează corect, dar este DREPTUL LUI să facă ce vrea mai departe.
    Doar că am ceva de făcut aici și trebuie să limitez timpul în care spun de multe ori ceva și nu merge de partea cealaltă; eu nu mi-am propus să îți schimb unghiul de vedere, de aceea nu voi mai răspunde decât la întrebări noi, puncte de vedere noi, pentru că la acestea am mai răspuns. Tu hotărăști cum vom discuta mai departe.
    Toate cele bune și frumoase !!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Te admir si ocupi un loc in inima mea . Scrierile tale ,au deschis alte orizonturi de orientare pt mine .Chiar nu vreau sa te supar .Nu-mi place nedreptatea si nesimtirea ,zilele astea ne-a fost servita pe tava . Dar promit ,nu mai vorbim despre oameni si neajunsurile societatii .Acum am inteles :pasivul invata suferind ,activul invata cugetind si studiind suferinta pasivului . Mi-a luat ceva sa ma reorientez . Tu Cristiana esti activul ,o sa invat si eu sa studiez .Activul ,superior va da sugestii,nu ordine ,va indemna ,va da un imbold .Iarta-ma inca o data ,sunt mai grea de cap uneori .

    RăspundețiȘtergere
  17. Neaţa bună, Simona !!! de fapt, eşti, la fel ca toată lumea (şi eu, la începuturi!) încastrată într-un anumit fel de gândire, conform căreia, cu cât suntem mai reactivi în bine, cu cât arătăm cu degetul mai hotărât, cu atât este mai bine! Spovedania are o acţiune benefică prin punerea accentului pe sine - nu pe altul, dar nu am întâlnit decât un preot care să spună de la uşă omului: "Du-te şi împacă-te cu vecinul ăla care te face să fii la fel cu el!" Pentru că preotul ştia bine că dacă nu face aşa, nu se va putea niciodată ţine de promisiunea făcută la spovedanie, să nu se mai înfurie pe vecinul lui... Acela îl va zgândări mereu şi nu va scăpa de furia personală pe vecin...
    Noi nu ne putem duce la şefi, miniştri, parlamentari să le spunem cât de revoltaţi suntem pe ei şi totuşi îi iertăm, dar în căsuţa inimii noastre putem să spunem: "Măi Ioane, nu e bine ce faci, eu te iert, dar vezi că ai pierdut încrederea mea! te iert, dar mă rog la Dumnezeu să îţi deschizi ochii asupra greşelilor tale şi să te schimbi când îi putea tu..." şi deja îi dai prin câmp un impuls, prin inima ta contribui la trecerea răului din el, iar dacă ştii că pui şi tu o cărămiduţă acolo, te linişteşti şi, mai ales, cândva se va sprijini pe ea, ca să se schimbe! dacă laşi mereu furia, se va sprijini pe ea ca să fie furios pe toţi cei care sunt în contra lui, deci şi a ta, întărindu-ţi astfel propria furie!
    Iată că e relativ simplu - dar de fapt tot ce e simplu este greu! pentru că NU DĂM IMPORTANŢĂ SIMPLITĂŢII, care de fapt, în liniştea sufletului are o acţiune uriaşă... Să luăm aminte de la picătura de apă care sapă în timp grote uriaşe, dărâmă munţi şi croieşte împreună cu altele albii, chei splendide!!! Avem eternitatea de partea noastră să ne schimbăm - greşeala vădită a unor religii este tăierea eternităţii!!! sau recroirea ei în moduri mincinoase: răul etern sau binele leneş.
    Mă duc să mai scriu despre daci!!! Să avem cu toţii o săptămână frumoasă !!!

    RăspundețiȘtergere

Mulţumesc pentru comentariu, imediat ce termin treburile răspund cu tot dragul!