duminică, 23 iunie 2019

36. MEGALIŢII DE PE DRUMURILE DINTRE VF. OMUL ŞI PADINA: DRUMUL NECUVÂNTĂTOARELOR

I. IDEI PRINCIPALE
1. Nu se află pe drumuri foarte umblate, întrucât geţii au respectat, până mult timp după ultimele migraţii, viaţa la modul general şi în special vieţuitoarele din preajma locurilor lor natale; au fost realizate pentru ultimele timpuri fizice ale omenirii, dar şi pentru drumeţii din popoarele din care se va migra masiv în preajma schimbării sensului vibraţiei planetare.
2. Grupurile de megaliţi reprezintă:
– cornutele mari: pe care omul nu trebuie să le omoare, ci de la care doar să folosească produse (lapte, păr, oase după deces natural);
– cornutele mici; ambele specii generale să le protejeze omul împotriva animalelor sălbatice (urşi, râşi);
– marile zburătoare: vulturii, şoimii şi corbii;
– şarpele casei. 

II. DETALII, DISCUŢII
Am discutat anterior despre statuile care străjuiau cândva drumurile de pe platoul munţilor Bucegi. Nu le mai vedem azi, căci de mult sarcina lor s-a încheiat. Singurul loc unde nu au fost amplasate statui, ci o multitudine de megaliţi – necunoscuţi de majoritatea celor care au tot colindat aceşti munţi (şi chiar de mulţi localnici tineri) – se înşiră pe această linie dintre vârful Omul şi Padina. Mulţi localnici (adică locuitori de pe Valea Prahovei) spun ceva foarte interesant: “Aceia se arată numai celor ce-i vor ei!“. Eu pot spune clar că mulţi dintre cei ce i-au văzut după o vreme spun că nu-şi mai amintesc decât că au auzit că există, dar nu i-au văzut niciodată... Oameni foarte serioşi, de altfel. Pur şi simplu vibraţiile înalte ale percepţiilor lor nu mai sunt decodificate cu timpul de creier, întrucât o dată, sau de prea puţine ori creierul a procesat informaţii cu vibraţii atât de înalte; nu discutăm aici despre oameni care neagă la un moment dat ceea ce au văzut, întrucât oficial orice “teorie metafizică” nu este acceptată în societate și omul care vorbește despre asemenea teorii este catalogat drept neserios, care nu este de încredere. 
Așadar să reținem că dispariția din memorie unor evenimente, informații de acest fel este întrucâtva normală în această perioadă planetară, din lipsa de obișnuință a creierului de a procesa informații de foarte înaltă vibrație. 
De remarcat rămâne faptul că, cu cât viaţa noastră o vom duce pe linia unor vibraţii din ce în ce mai înalte, cu atât percepţiile noastre vor avea şi profunzime crescută, şi creierul nostru va avea o putere de procesare din ce în ce mai mare şi mai variată. 
Un fel de eveniment asemănător este şi faptul că curcubeul, spre exemplu, nu este perceput de toată lumea, şi am constatat direct, personal, acest lucru, în aglomerații mai ales: sunt oameni care nu pot percepe decât acele lucruri, elemente, manifestări chiar umane, fenomene planetare care poartă majoritar vibraţiile materiilor fizice sau cele foarte apropiate de acestea, de asemenea din registrul vibrațiilor fizice – cele care sunt foarte apropiate vibrațiilor obișnuite omului, altele nu sunt percepute, chiar și la atenționare. Şi aici avem de-a face tot cu o problemă legată de experiența de gestionare a vibraţiilor la nivelul de vibraţie planetară – joasă încă – a Pământului, căci la nivele doar cu puțin mai înalte nici un om nu este în imposibilitatea de a percepe orice ține de fenomenologia Pământului. 
Aşadar, revenind, megaliţii despre care discutăm există, ei nu au vreo voinţă proprie de a se arăta sau nu drumeţilor, ci totul ţine de avansul pe care acceptăm să ni-l formăm pe drumul susţinerii vibraţiilor din ce în ce mai înalte. 
Drumurile acestea nu sunt foarte umblate, cunoscute, deşi nu sunt foarte grele. Mai uşor se merge pe drumul Cerdacului – mai greu este de coborât pe Obârşie: dar megaliţii se văd foarte bine mai ales de pe drumul ce urcă de la Padina spre Omul (sau coboară de la Omul pe Obârşie spre Padina: coborârea este mai uşoară, normal) şi se profilează bine pe cer, exact pe celălalt drum, care coboară chiar de la Cerdac, prin spate, spre Padina. 
Aşadar, să ne informăm şi să alegem drumurile, mergând către cunoaşterea adevărurilor lumii în care trăim. În consecinţă, să descoperim noi înşişi acest drum şi să înţelegem mesajul lui, după ce căutăm, şi găsim aceşti megaliţi exact acolo unde sunt ei de milenii, şi nu în alte părţi. 

Să discutăm despre structura eterică a regiunii, așa cum am făcut și în cazul celorlalte obiective analizate până acum. 
Configurația eterică matriceală a muntelui pe Drumul Necuvântătoarelor
Legendă:
(1) = La Cerdac;
(2) = canale eterice matriceale groase, cu vibrație foarte înaltă;
(3) = canale eterice matriceale mai subțiri, dar tot cu vibrație înaltă și medie, care au la suprafață doar un cot: vin din adâncime, din interiorul planetei, și se întorc pe aceeași direcție sau asemănătoare;
(4) = canale care vin din interiorul planetei și se îndreaptă spre direcții diferite, paralel cu pământul: este unul dintre rarele puncte din munții noștri, care dau vibrație foarte echilibrată locului;
(5) = Vârful Omul, cu Piatra (sau Stânca) Omului. 

Este partea cea mai puternic și complex energizată și totodată cea mai echilibrată pentru corporalitatea viețuitoarelor cu corpuri spirituale – mamiferele și oamenii. Canalele eterice matriceale sunt foarte groase – de la 7-8 canale interioare la mai mult de 8-9, ceea ce face și celorlalte viețuitoare o energizare superioară, dar mai ales viețuitoarelor cu corporalitatea cea mai complexă (mamiferele, între oameni și celelalte necuvântătoare). Așadar, majoritatea celor mai subțiri au 6-7 canale interioare, dar aceasta nu înseamnă că nu sunt și canale încă și mai subțiri, cu până la 6-7 canale interioare, care se împletesc printre cele mai groase. 
Megaliții din această parte nu au fost făcuți odată cu cele mai vechi, începerea modelării lor este de dată mai recentă (cam mileniul VI î.H.) și au avut o premodelare mai avansată decât cei mai vechi: pentru ca modelarea lor, tot prin șănțuire și apoi acțiune atmosferică, să se facă mai rapid pentru a fi de folos oamenilor. De aceea, chiar dacă sunt extrem de preciși cu reliefurile concrete pentru a reprezenta concret tipul de viețuitoare la care se face referire, ei rezistă vremurilor și vor mai rezista o vreme destul de îndelungată pentru atenționarea oamenilor privind importanța protecției viețuitoarelor de tot felul ale locului: animale, zburătoare și târâtoare. 
La propriu, ei prezintă cele mai importante vieţuitoare pe care omul ar trebui, în primul rând, să le protejeze şi nu să le chinuie sau să le omoare, să folosească doar unele produse de la ele (de la vieţuitoarele pe care le numim domestice sau cele ce trăiesc în mediul aşezării sale), să ia exemplu de la ele pentru a se situa alături de biosistemul înconjurător şi nu în concurenţă cu ele pentru hrană sau pentru arealul în care trăim. 
Mesajul purtat de megaliţii de aici este unul de protecţie în primul rând: să nu fie ucise; despre ele drumeţul ştia că oamenii trebuie să ţină această sarcină cât mai mult timp posibil, chiar şi atunci când migratorii aveau să aducă şi pe aceste meleaguri omorul de oameni şi de tot felul de vieţuitoare. Oamenii din vechime ştiau că se va ajunge la creşterea şi la sacrificarea brutală a animalelor pentru hrănirea de plăcere mai mult decât de necesitate – dar se ştia în acelaşi timp că revenirea la respect pentru orice forme de viaţă va fi rapidă şi mai ales susţinută în profunzimea conştiinţei umane de toate formele de tradiţie, de moştenire ancestrală de acest fel şi încă multe altele. Revenirea marcată de hrănire vegetală era bucuria de atunci a celor care ştiau că nu vor rezista în faţa plăcerilor fizice culinare: dar simţirile tuturor erau, şi sunt în continuare, căile cele mai sigure de auto-analiză şi auto-corecţie în perioadele următoare ale evoluţiilor spirituale. 
Aşadar: megaliţii reprezintă grupuri de vieţuitoare din viaţa geţilor. Să le luăm pe rând.
1. Grupul cornutelor mari, pe care omul nu trebuie să le omoare, ci să le folosească produsele – dar nu să le înmulţească pentru consum de carne sau produse în exces de piele sau os (în alte părţi: păr, secreţii, etc.). 
2. Tot la fel ar trebui să aibă omul în vedere şi cornutele mici: capra, oaia şi berbecul, care pot furniza omului lapte şi lână şi le poate proteja împotriva animalelor sălbatice atunci când este cazul. 
Moştenirea aceasta rămasă în piatră trebuie înţeleasă şi din alt punct de vedere: vom înţelege mai bine acest aspect dacă vom şti că multe animale au fost domesticite ulterior creaţiei acestor megaliţi, întrucât la începuturi omul nu folosea animalele ca hrană, dar ştia bine că ele vor ajunge cândva şi aşa în viaţa şi conştiinţa sa. De aceea ele apar pe drumuri care nu erau folosite în mod curent de localnici încă, ci doar de către drumeţii care veneau din mari depărtări, din alte ţinuturi, chiar de pe alte continente, şi pentru care animalele de acest fel sau asemănătoare aveau să fie mult mai repede în situaţia de a schimba viaţa oamenilor: ajungând şi animale de tracţiune, şi de hrană curentă. Pentru timpul migraţiilor, care avea să vină mult mai repede decât pentru europeni în general, megaliţii aveau să fie un avertisment pentru a nu ajunge la asemenea folosiri ale animalelor, brutale şi criminale, decât cât se poate de târziu – dacă totuşi era chiar credibil că oamenii vor ajunge la asemenea manifestări. 
Dar dacă la unele popoare ele au devenit sfinte, pentru altele tradiţiile au permis consum total (ouă, peşte), iar pentru alte popoare un consum rar, de necesitate de carne de mamifere (mielul pascal consumat pe picior de plecare, adică cu puţin timp înainte de plecarea de la masă, evitând astfel îmbuibarea, mâncarea de plăcere, de petrecere). Aşadar, geţii nu au omorât animale pentru hrană, dar vom întâlni vestigii care pot atesta asemenea manifestări după valul de migratori din mileniul I î.H., şi mai mult tot la migratori în mileniul I d.H., pentru care carnea era hrană pentru drumurile lor lungi. Generalizarea consumului de produse animale a fost la geţi, la început, consumul de lapte şi produse din lapte, produse apicole şi apoi, mai tâziu, ouă şi găina de duminică – dar consumul de fructe şi legume a rămas de bază în alimentaţia locală. În rest consumul de carne a fost nespecific populaţiilor europene tradiţionale, trăitorilor fără întrerupere din crearea speciei umane pe meleagurile lor, așa cum au fost geții pe aceste meleaguri. 
3. Grupul marilor zburătoare: vulturii şi corbii sunt în munţi şi, aşa cum pe alte meleaguri ceahlăii şi rarăii au fost marii vulturi ai meleagurilor bucovinene, nordice, ar fi trebuit să fie ocrotiţi şi consideraţi la mare cinste, exemple înalte pentru spiritele umane: ei, în schimb, au fost exterminaţi, fără milă, fără conştiinţa conservării lor şi a multor alte vieţuitoare apropiate cândva omului. Erau “sanitarii” locurilor, iar prezenţa lor ar fi trebuit să dea curaj omului, avânt spiritual şi puterea de a înfrunta vremurile grele. 
Meleagurile sudice adaugă corbul – care însă nu “duce” sufletele oamenilor decedaţi în alte lumi, dar există o legătură reală a lor cu oamenii decedaţi, care este cu totul alta, conform cunoaşterilor profunde ancestrale: corbul ca simbol ar fi trebuit să păstreze în lume legătura dintre cei vii şi entităţile astrale sub forma cărora rămân oamenii (la fel ca şi celelalte vieţuitoare) după deces, după retragerea spiritelor din corpul eteric şi corpul fizic, rămânând întrupate în restul sistemului corporal cu corp de manifestare astral. Entitatea astrală astfel rămâne în lumea noastră, pentru un timp proporţional cu evoluția sa generală, cu experiența sa, și rămâne astfel în deplină activitate, conştientă şi conştiincioasă, în zborul lor astral. Corbii sunt atraşi – la fel ca şi alte zburătoare, cum sunt cucuvelele – de emisii de sunete, infrasunetecare sunt emise de corpul fizicdublat de corpul eteric, amândouă aflate în curs de desprindere de restul sistemului corporal; acest proces începe cam cu 10-15 zile înainte de decesul declarat. Sunetele cu frecvenţă mai joasă decât sunetele emise de un întrupat sănătos, alternează cu sunete astrale puternice, care arată începutul întăririi corpului astral, al entităţii care va rămâne (în tot acest timp, omul începe să perceapă alte entităţi astrale). Aceste sunete atrag alte vieţuitoare, întrucât sunt asemănătoare cu cele emise de partenerii lor sexuali în perioadele de procreere. În vechime omul ştia bine acest lucru şi s-a folosit de o asemenea cunoaştere pentru a lăsa moştenire generaţiilor următoare o cunoaştere – care avea să se estompeze şi apoi chiar să dispară pe alocuri: existența și importanța entităților astrale în viața omului. În asemenea condiţii, literatura orală avea să păstreze un “semn” pentru păstrarea permanentă a legăturii omului cu lumea astrală: omul şi cei din jurul omului aflat în pragul “trecerii” să ştie că apariţia corbului vestea începutul ei. 
4. Pe acest drum spiritual mai apar vieţuitoare care azi nu mai sunt cunoscute decât poate din balade vechi: şi nici obiceiurile omului legate de ele. Omul avea cândva doi paznici deosebiţi, dintre care azi a rămas doar câinele de pază. În trecut (rareori şi azi) gospodăria omului mai avea un paznic: şarpele casei – o specie de şarpe neveninos, mic de mărime şi în general nocturn, care se hrănea cu şoareci, insecte mari şi uneori chiar cu păsărele prea dese care periclitau grădinile de zarzavat ale gospodăriei. 
Unul dintre megaliţi pune în atenţia drumeţului acest paznic al casei. Gospodarii nu uitau să pună în faţa găurii unde trăia micul şarpe o farfurie cu mâncare uşoară sau un mic vas cu lapte proaspăt – această specie fiind iubitoare de lapte. Obiceiul a devenit tot mai rar când sărăcia a cuprins locurile, rând pe rând. Multe specificări s-au pierdut de-a lungul veacurilor, iar azi majoritatea oamenilor nu concep încă să nu omoare orice şarpe apare în calea lor. Dar în perspectiva reîntoarcerii oamenilor în mediul rural – deja în aplicaţie mult mai mult decât în deceniile trecute, când oamenii din mediul rural erau atraşi de mirajul oraşelor mari – ar trebui să ne amintim treptat de toate cele uitate mai ales în ultimul secol, al ”modernizării” noastre. 
Din nefericire, de asemenea, majoritatea oamenilor nici nu concep să nu se omoare animalele pentru plăceri culinare, privind îndemnurile la protecţie cu vădit dispreţ, nerespectând viaţa ca atare şi evoluţia lor ca spirite întrupate. 
Azi rareori mai vedem şoimi, vulturi pe cerul nostru. Mă bucur mult când văd destul de mulţi oameni care sunt chiar fericiţi dacă văd un vultur, arătându-le copiilor, care se bucură alături de părinţii lor...
Da, deja destul de mulţi oameni sunt conştienţi că nu este de loc corect să se procedeze în acest fel brutal şi criminal cu vieţuitoarele cu care împărţim planeta – chiar dacă nu se pot dezobişnui deocamdată de unele dintre manifestările lor vechi. 
Toate mesajele care sunt purtate de megaliţi au o egală valoare: nu există un mesaj mai important decât altul, iar acest lucru în sine este deosebit de important. Toate au fost la fel de importante şi în ochii generaţiilor trecute, în vechime, sunt şi rămân la fel de importante în ochii generaţiilor prezente şi viitoare. Pentru că şi azi, în perioada cea mai grea a omeniri, deşi în general nu se dă importanţa cuvenită vieţuitoarelor, sunt oameni care o fac şi luptă, fiecare în felul său, pentru a arăta permanent acest lucru. Sunt lucruri care au o importanţă pe care fiecare om o va înţelege, într-un viitor foarte apropiat, căci acest proces al înţelegerilor profunde a început deja la nivel de mase: la nivel de individ nu a existat nici o perioadă în istoria omenirii în care gândirea şi simţirea elevată să înceteze să existe. Iar acestor oameni le datorăm menţinerea omenirii întregi pe o linie generală absolut ascendentă până la noi, azi, în pofida greutăților din ultimele vremuri.
Despre acest drum, cu megaliţii săi, este necesar să mai abordăm un aspect.
Platoul Bucegilor a fost în acele vremuri în drumul oamenilor veniţi de pe alte continente, din locuri care rezonau puternic cu vibraţiile de aici: în special oameni din popoarele toltece – numim popoare toltece toate popoarele cu nativi sud-americani, impropriu-zis: “indieni” sud-americani, chiar dacă azi cunoaştem aceste popoare mai mult sub forma cuceritorilor lor brutali, spanioli sau portughezi, cu secole în urmă. Drumurile spirituale ale geţilor cu drumurile toltecilor, mai ales ale celor din munţii Anzi, se împleteau în modul cel mai armonios. Iar popoarele andine nu foloseau nici ele, încă – şi nu trebuiau să folosească, pentru hrănirea proprie cu carne, animalele din munţii lor, mai cu seamă cele cu talie relativ mare care, asemenea geţilor, nu le foloseau în trecut nici măcar la tracţiune. Laptele a fost utilizat de ei, de asemenea, foarte târziu, spre sfârşitul mileniului II î.H. Drumul toltecilor pe continentul lor, pe care călătoreau şi geţii când aveau nevoie de cunoaşteri de pe alte continente și le vizitau ținuturile, erau create pentru a se autosusţine în condiţiile unei vegetaţii mult mai abundente decât la noi, în munţii noştri, de aceea erau pietruite, realizate din pietre şlefuite astfel încât să se îmbine perfect şi ierburile care cresc rapid să nu pătrundă între şi sub dalele de piatră, dislocându-le. Traversau teritorii extrem de largi şi susţineau drumeţiile organizate de Moşii lor şi de trimişii lor mult mai mult timp decât în Europa. Asemenea populaţii nu au avut parte de migraţii sub forma celor cunoscute de noi, căci destinele lor includeau mutarea periodică din vetrele aşezărilor vechi în alte locuri noi, atunci când terminau obişnuinţele de trăire în ultimul loc. Își consolidau obișnuințele și învățăturile într-un loc și, când se petrecea o schimbare semnificativă de vibraţie, plecau spre alt loc. 
Spre deosebire de tolteci, geţii rămâneau în vatra lor, dar aveau de schimbat obişnuinţele lor chiar pe loc, de la o perioadă de timp la alta, tot sub îndrumarea Moşilor lor. La popoarele andine – toltece în general, dar mai ales andine – Moşii porneau alături de populaţiile unei aşezări, folosind drumurile acestea largi, bine croite și întreținute, pe care puteau merge relaxat cu toții. Mergeau cu animalele lor (lama, alpaca) de la care foloseau la început doar părul pentru realizarea de ţesături şi, în perioadele de drum de la un loc de vatră, de stabilire, la următorul, foloseau şi laptele doar pentru copii mai mici de 7 ani, care puteau merge la pas alături de părinţii lor. Moşii şi Călătorii lor în regiunile toltecilor erau deschizători de drumuri cu mersul lor plutit, înaintemergători pentru a pregăti câmpul eteric pe unde vor trece oamenii în urma lor pentru a-i întări, căci oamenii erau sensibili mai ales fizic (fiind la începutul epocii fizice a omenirii) dar tot atât şi emoţional, neobişnuiţi cu schimbări bruşte de locuri. Și la ei fuseseră la început drumuri lungi pe diferite continente: toate populațiile umane au trecut prin aceste călătorii departe de locul de naștere, dar cu întoarcere la vatra așezării lor. Vom discuta separat într-un studiu în continuare. Noutatea era pentru tolteci aceste drumuri interioare, întăritoare, învățătoare, care alternau locurile de munte cu cele de șes, apoi pe firul marilor ape curgătoare, totul fiind o experiență uriașă pentru toate spiritele participante.
La noi distanțele scurte și pregătirile pentru întâmpinarea marilor grupuri de migratori nu au permis astfel de schimbări de vetre ale așezărilor, dar drumurile spirituale pe care le-am descris anterior creau o experiență de asemenea uriașă, alături de drumurile pe alte meleaguri, pe alte continente. 
Am pomenit despre tolteci, care ne-au vizitat de multe ori în călătoriile lor prin lume, cu potrivirile învățăturilor comune despre animalele lor, căci pe platou chiar mai există un bazorelief care reprezintă o lamă – alte reprezentări s-au pierdut de-a lungul timpului, din nefericire. Drumul toltecilor trecea printr-un punct cu vibrație foarte apropiată de aceea de acasă, de la ei, aflat în dreptul locului unde intră Dunerea în țara noastră: un mănunchi de canale eterice matriceale cu mare forță de vibrație, care puteau odihni călătorii andini care aveau drumul către Platoul munților bucegi.
Toate acestea le vom discuta şi când vom studia Peştera Ialomicioarei. 

11 comentarii:

  1. Entitatea astrala ramane in lumea noastra ?
    Dupa deces dupa retragerea spiritelor din corpul eteric si corpul fizic -cate spirite avem ?Sau e vorba de monade?Scuze dar raman uneori confuza ,am citit mult in ultima vreme dar am ramas cu un gust amar exista ceva comun si multa confuzie in legatura cu moartea omului ,intelesesem ca corpul eteric ramane dupa moarte ,ca sa nu mai spun ca-n unele scrieri acesta pazeste corpul fizic aflat in deteriorare ,lucru care mi s-a parut absurd ,dar mai caut ....
    Acum vreo 10 ani colegul meu atrase o veverita (uzina de apa e pe dealuri si -i inconjurata de paduri)care s-a invatat cu noi si incet ,incet devenise neanfricata venea pe umarul meu si ma cauta in buzunarul de la piept ,stia ca va gasii acolo nuci ,alune si seminte de dovleac ,dar in anul acela ne-a vizitat o familie de corbi ,stateau in plopul traznit si ma urmareau peste tot unde mergeam ,apoi le-am adus mancare ,pe care le-o lasam pe gard ,in anul acela au avut 2 pui ,in toamna ni i-au prezentat ,i-am mai vazut in iarna si apoi a inceput daramarea vechii uzine si desi nu le-a fost afectat arealul n-au mai venit dar cumva am fost atrasa de aceste pasari care impun respect .

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci e adevarat ca oamenii acelor timpuri treceau oceanul?Intuiesc ca cel care il insotea il ajuta sa-si creeze nava aceea despre care am mai vorbit ,nu cred ca foloseau barci .

    RăspundețiȘtergere
  3. Încep cu a doua temă, prima am văzut-o mai târziu, o pregătesc pentru mâine.
    Da, treceau oceanul și pentru că discutăm despre epoca începutului creației fizice a omenirii pe Pământ – despre care am scris accentuat că spiritele umane vin aici cu experiență uriașă comparativ cu ceea ce credem azi – discutăm și aici despre creație fizică: deci toate erau create fizic, doar că era o creație fizică bine gândită astfel încât să rezulte obiective optime pentru viața de atunci a omenirii, obișnuită cu ajungerea la calitatea maximă a vieții în condiții de simplitate pe care o putem numi azi austeritate (dar nicidecum sărăcie). Discutăm despre nave create mental doar înainte de ultima glaciațiune, când omul nu putea realiza, cu corporalitatea lui cu densitate mai mică decât ceea ce avem azi, o creație din materiale planetare (pământuri, metale, cristale, fibre vegetale sau animale, secreții, etc.). Dar după glaciațiune, toată creația omenirii a fost fizică, iar oamenii au adaptat cunoașterea anterioară și percepțiile lor fizice pentru o creație de o calitate mult mai înaltă decât ceea ce facem azi chiar industrial. Deci chiar se foloseau bărci de toate felurile, dar de dimensiuni relativ mici, pentru două persoane, iar în călătorii de acest fel discuțiile între drumeț și călăuza sa mergeau pe firul complexității celor care aveau să fie realizate mai târziu în toate societățile umane, în complexitatea lor crescândă din viitorul pe care îl trăim azi. Astfel fiecare om știa atunci bine cum se realizează orice componentă a tuturor felurilor de ambarcațiuni, le-am numi nave antice sau contemporane, dacă omul avea în destin să le folosească în viețile lui următoare, chiar dacă erau puține (am mai discutat despre această confuzie, după glaciațiune doar ajutătorii planetari au realizat vieți una după alta, nu și restul omenirii). Că nu ținem acum minte tot ceea ce știam atunci nu este o nenorocire, pentru că în experiența noatră generală fiecare dintre noi știe bine cum sunt și structurate, și cum trebuiesc folosite. Epoca de acum nu este o pierdere pentru spirite, mulți cred asta, experiența doar se întărește, astfel încât vedem oameni care sunt extrem de pricepuți, experți în folosiri, inovatori doar pentru această formă de societate, dar pentru o societate tipică idealul nostru de azi este de fapt viață curentă în mod normal. O normalitate pe care puțini dintre noi și-o amintesc – dar avem intuiția că ceea ce facem acum este de proastă calitate, că viața noastră poate fi mai bună, o căutăm dar nu o găsim, pentru că puțini se pricep să facă lucrurile și bine, și curat, și cu un comportament frumos față de oamenii din jur: conlucrativi și nicidecum concurențiali.
    Dacă drumețul nu avea în destin legături cu călătoriile pe mări și oceane, drumețiile cuprindeau alte feluri de discuții, legate de vehicule de transport individual și în comun, de drumuri, poduri, viaducte, construcții, etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. 2. Entitățile astrale fac parte din rândul întrupaților ÎN ACEST UNIVERS. Dar da, se fac confuzii și trebuie mult studiu până înțelegem cum stau treburile cu evoluțiile progresive, pentru că ele nu sunt progresive după cum credem în lumea noastră: doar în același loc, doar pe aceeași planetă, doar într-o singură galaxie. Poate că putem face o analogie cu viața noastră de azi: trăim neîntrerupt zi de zi, dar: avem o viață dimineața în familie (spălat, îmbrăcat, mic dejun, telefoane, ceva internet); apoi plecăm la serviciu – altă viață, specifică meseriei noastre, cu prea puțină legătură cu familia, dar ce facem acolo ne poate ajuta și în familie și invers. Mergem la magazine pt cumpărături – altă perspectivă, altă formă de trăire, dar cu legătură cu întreținerea, familia, etc., 5 zile tot așa; week end-ul – cu totul altceva, la mare, la munte, la casa părinților de la țară, ai mei, ai soțului, lumi diferite, chiar dacă întrucâtva asemănătoare.
    La fel și cu universurile noastre. Despre entitățile astrale voi face o etichetă întreagă cu toate elementele de bază la un loc. Se fac confuzii între trăirile cu corp astral din Universul Fizic (să-l notăm cu UF), la fel și călătoriile astrale din stările de somn care ne sunt necesare în manifestările cu corp fizic: toate sunt în acest univers, UF.
    Universul Astral (UA) este un alt univers, la fel ca și Universul Cauzal (UCz) – nu un mediu sau spațiu în acest univers; iar din acest univers nu putem sub nici o formă să ieșim și să trăim unde, și după cum ne-ar place nouă. Orice ieșire din sistemul corporal pentru ceea ce numim călătorie astrală are loc aici, în acest univers, aici am descris asemenea confuzii și dacă este necesar voi mai insista asupra unor aspecte (https://cristiana-blogulunuiomcuminte.blogspot.com/2019/02/alte-analize-privind-fotografii-cu.html) .

    RăspundețiȘtergere
  5. 3. Sunt așadar 3 universuri materiale (http://www.bucuria-cunoasterii.ro/articol/730/3.-schema-generala-a-universurilor-din-centrul-de-evolutie.html) . Avem evoluții peste tot, iar mecanismul confuziilor este destul de simplu – societatea nu ne permite să vorbim deschis despre asemenea lucruri, de aceea confuziile sunt în acest moment normale; dar pe măsura trecerii timpului și creșterii vibrației planetare, tot mai mulți dintre noi își vor aminti și vor înțelege că trebuie să ne ajutăm semenii să înțeleagă și ei. Despre UA și UCz nu discutăm prea des, doar în puține studii, ca să înțelegem complexitatea evoluțiilor noastre, despre complexitatea corporalității noastre în cadrul unui sistem spiritual (http://www.bucuria-cunoasterii.ro/articole/9.-sisteme-spirituale.html) extrem de complex, care ne ajută să evoluăm mult mai simplu și nedureros decât au trăit coordonatorii evoluțiilor noastre de acum, creatorii și organizatorii Centrul nostru de evoluție. Dar este necesar să știm corect despre UA, să-l deosebim de UF (și Ucz), căci îl folosim între vieți pentru un timp relativ scurt. Așadar noi trăim și ca entitate astrală după decesul corpului fizic, dar mai departe și ca evoluant astral în UA, însă numai după terminarea destinului ca entitate astrală desprinsă de corpul fizic, ieșită din manifestările fizice. Deci trebuie să înțelegem doar ordinea generală a întrupărilor.
    Confuziile vin de la denumiri, dar păstrăm asemenea denumiri ca să înțelegem bine că există o legătură naturală între corpul astral de aici, din UF și corporalitatea de întrupare din UA, total astrală: toate au vibrație din același nivel cuprinzător, nivelul astral, cu straturi din subnivele mai joase (dar nu atât de joase ca și corpul astral din UF, unde corpurile au vibrația mai joasă decât cele din UA) și cu subnivele mai înalte (dar nu atât de înalte ca cele din UF, unde corpurile nu ajung niciodată la subnivelele atât de înalte ca în UA).
    La fel se petrec lucrurile și în cazul corporalității noastre cauzale de aici, din UF, care are drept corespondent corporalitatea cauzală din UCz: care are valori ale subnivelelor mult mai mari decât ale celor ale noastre, de aici din UF.
    Astfel ne folosim treptat, pe măsura creșterii razelor prin evoluție, absolut toate formele raze, de putere radiantă, chiar dacă sunt foarte mici la început și chiar dacă experiența noastră de manifestare este doar la începutul formării ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. 4. Așadar să recapitulăm trăirile noastre, ale spiritelor umane, în acest univers (UF):
    1. Manifestările monadei prin corpurile spirituale, create de ajutătorii de destin deasupra corporalității mamei; practic ne ”naștem” odată cu nașterea mamei noastre, dar avem o manifestare doar ca percepție și analiză a mediului și evenimentelor curente din spațiile galaxiei noastre, corporalitatea spirituală având o vibrație foarte înaltă și oboseala manifestării prin ele fiind practic nulă.
    2. Nașterea ca om, ca urmare a procesului sexual între părinții de destin; manifestarea ca om, așa cum știm, urmează procesele marcate de destin prin sarcini speciale pentru fiecare om în parte: nașterea, creșterea, maturizarea, îmbătrânirea și decesul. Acestea sunt etapele în această perioadă cu vibrația joasă, când vibrația este foarte înaltă o singură etapă este eliminată în mod natural: îmbătrânirea, datorată în principal vibrației planetare foarte joasă, dar și, într-o societate creatoare atipică, foarte rară și agresivă dar total necesară evoluției noastre, datorită muncii brute obligatorii și emoțiilor negative care nu sunt în mod normal specifice populațiilor creatoare; am discutat de multe ori despre acest lucru. Cunoaștem azi condițiile în care a evoluat omenirea, maturitatea omului nu este egală cu maturitatea spirituală pe care o desfășoară plenar în condiții optime de trai, dar avem nevoie să ne cunoaștem toate manifestările și în condiții optime, și în condiții agresive de trai.
    3. Decesul fizic: desprinderea totală a întregii corporalități de la corpul astral în sus (astral, mental, cauzal și corporalitatea spirituală deasupra lor). Este desprinderea radiației de corpul dublu eteric și corpul fizic, și manifestarea ca entitate astrală în continuare în spațiul universic fizic al galaxiei în care a avut loc întruparea de la bun început. O numim entitate astrală, pentru că în mod curent corpul de manifestare este corpul astral.
    4. Finalul destinului în UF, prin închiderea canalului de întrupare corespunzător acestui univers; corporalitatea rămasă se destramă rapid în circulația cosmică a fluxurilor energo-materiale din galaxie.

    RăspundețiȘtergere
  7. 5. Să lămurim și tema spiritelor. Un spirit (http://www.bucuria-cunoasterii.ro/termen/spirit-grup-spiritual.html) este format prin alăturarea (cu ajutorul unor pături energetice realizate numai de către coordonatorii evoluțiilor, monadele centrale) unui număr între 2 și 10 monade (http://www.bucuria-cunoasterii.ro/termen/monad.html). Unii consideră că monada este un grup de spirite, dar nu este corect (în plus, spre lămurire: https://dexonline.net/definitie-monad%C4%83 : MONÁDĂ s.f. 1. Termen folosit de diverși filozofi pentru desemnarea celei mai simple unități indivizibile materiale sau spirituale din care ar fi alcătuită lumea.) Astfel am primit și eu încă de la primele comunicări astrale, când nu știam amboslut nimic privind spiritualitatea, studii despre lumea noastră, etc.
    Viețuitoarele până la mamifere, pe Pământ, se întrupează cu întreg spiritul, toate monadele din spirit, într-un singur sistem corporal și se manifestă sincron prin corpul fizic (iar după deces prin corpul astral, cum am discutat, este același principiu); sunt la începutul evoluțiilor și singură o monadă în acest stadiu nu poate susține o corporalitate și nici să se manifeste prin aceasta. Mamiferele, și oamenii desigur, se întrupează monadă cu monadă, căci evoluțiile au condus la creșterea monadelor, la creșterea puterii lor radiante, și astfel pot să-și susțină o corporalitate dezvoltată și să se manifeste din ce în ce mai complex. Dar totuși spiritul rămâne întreg, unit încă, toți fiind ajutați de păturile energetice care țin spiritul unit, mai departe, până la finalizarea evoluțiilor primare. Așadar fiecare monadă trăiește pe cont propriu în evoluțiille umane și în continuare, dincolo de evoluțiile pământene, mai departe în evoluțiile pregresive, indiferent dacă sunt primare sau secundare.
    Deci tu ești o monadă întrupată pe Pământ, indiferent de corpul de manifestare. Așa vei fi ca entitate astrală, după terminarea destinului fizic, la fel mai departe în evoluții.
    Și eu la fel !!!...

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate sunt complexe, sper să fi reușit câte ceva. Voi reface multe dintre cele publicate pe site, mai schematic, ca să se înțeleagă poate mai multe, și idei principale la toate studiile.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristiana !Cristiana !M-am trezit c-o stare de fericire si dupa mersul la baie ,invartitul prin camera mi-am dat seama ca de fapt noi toti ,impreuna cu Pamantul si galaxia din care face parte facem o calatorie continua .N-am idee ce-am visat ,unde am fost azi noapte de mi-am umplut inima de bucurie ,dar mintea mea gandeste continuu la marea calatorie astrala si cumva ma intreb daca te-ai putea situa deasupra galaxiei si sa-i vezi calatoria ...ce-ai vedea ?Culoare ,multa culoare ,voaluri de culoare ,totul radiaza .Nu stiu ce am dar mintea mea se gandeste continuu la asta .(ca doar stiu de ani si ani ca galaxia noastra se misca continuu ,de ce acum ma incanta lucrul asta ?).Iubito noi toti suntem acum in marea calatorie si nava ne este Pamantul !

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. Mă bucur mult pentru bucuria ta, am văzut mesajul tău dar nu m-am simțit bine zilele acestea… trece!... Ce să spun în plus?!... doar că nu a fost un simplu vis, ci o călătorie prin galaxie, ai simțit și libertatea și ai rămas cu ea în suflet la scularea din somn, dar și cu frumusețea peisajului cosmic care nu este de loc întunecat de fapt, ci lumină în lumină, voaluri de lumini pe fondul luminos al galaxiei! Așa este peste tot, și în jurul Pământului și oriunde în galaxie, și oriunde înafara galaxiei! Peste tot sunt aceste voaluri mereu în mișcare lină, grațioasă (acele fluxuri uriașe energo-materiale despre care discutăm des), voaluri luminoase cu nuanțe de toate culorile pale…
    Și suntem într-adevăr într-o călătorie permanentă și nava ne este Pământul!!! Daaaaar…. după terminarea sarcinilor noastre pe Pământ, începe marea noastră călătorie în univers, spiritele care au evoluat pe Pământ ca oameni se întorc acasă, de unde au venit pe Pământ, își vor termina cele pământene și vom pleca DAR FĂRĂ NAVE, ci într-un zbor uriaș cu propriile noastre corpuri spirituale!... prin forțele noastre proprii…
    Am descris și eu câte ceva în primul capitol de pe site, la Studii Istorice, Olco.
    Da, este o uriașă bucurie să simți așa ceva!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. 2. Să mai spun ceva pentru alți cititori care au ajuns la călătorii astrale: unora cosmosul din preajma planetei le poate apărea de culoare violetă, o imagine de înserare violetă: este o percepție cu senzorii corpului astral inferior, cel mai ușor de perceput așa. După acumularea de experiență, putem comuta pe senzorii corpului astral superior (este necesar doar să ne dorim să vedem lumina și ea va apare). Și astfel putem să vedem totul ca o lumină nesfârșită, de toate nuanțele fine, pale, am mai scris despre asta, dar e bine să mai scriu din când în când…

    RăspundețiȘtergere

Mulţumesc pentru comentariu, imediat ce termin treburile răspund cu tot dragul!