sâmbătă, 2 aprilie 2011

REFERITOR: EVENIMENTE DE TIP "ORA PAMANTULUI"....

De acord cu participarea la astfel de evenimente, insa numai dintr-un anume punct de vedere: de sensibilizat opinia publica din Romania cu privire la atentia acordata ECONOMIEI. Noi ajungem de multe ori să asimilăm faptul de a face economie – cu sărăcia, ceea ce este cu totul altceva… Avem impresia că, dacă împrăştiem fără nici o reţinere orice ne cade în mână – înseamnă că “nu tragem a sărăcie!!” … De asemenea, dacă nu ne umplem casa cu “troace”, punându-le claie peste grămadă (!!! Scuze că folosesc românisme, dar ne mai şi trebuie, pe lângă englezisme !!!). Împrăştiem mâncare, apă, şi nu mai vorbim încă de… curent electric… că doar e luat din aer şi aerul e peste tot!!!
Eeei… nu e chiar aşa…
Dar mai este un aspect de comentat, care conduce deseori la gânduri agresive, de multe ori chiar nocive pentru înaintarea noastră spirituală: în ceea ce priveste evenimentul in sine, de fiecare data cand a fost o astfel de invitatie europeană sau mondială, am atras atentia asupra faptului ca ea se face ori de cate ori este nevoie de un experiment care se desfăşoară în capacităţi uriaşe de producţie, consumatoare de energie nu mai puţin uriaşă (ciclotroane, etc.) - indreptate catre experimentari ale unor materiale şi utilaje strategice (militare, economico-strategice – adică folositoare economiei militare, chiar dacă unele aplicaţii sunt date, către camuflare, firmelor producătoare de bunuri materiale de larg consum). Sau experimente privind influenţări subliminale asupra populatiei.
Nu vad peste tot teoriile conspiratiei mondiale, prietenii mei stiu bine acest lucru, dar acolo unde este cazul... este cazul sa cunoastem!!
Si este verificat practic, ori de câte ori a fost câte o propunere de “economie”, în următoarele 1-2 luni am fost informati ca se va desfăşura câte ceva… care de fapt s-a şi desfăşurat, iar populaţia află despre ultimele determinări, de fapt aplicaţii cu caracter popular, căci cele strategice s-au desfăşurat de mult !!! Se cam amageste lumea cu ideea ca acest consum, al populatiei, este prea mic pentru a fi semnificativ pentru astfel de experimente... dar lucrurile nu stau chiar asa... Tocmai acest procent mic este folositor pentru a nu se lua din productia generala indreptata catre profit...
De reflectat...

Trebuie sa stim pe ce lume ne aflam, dar sa profitam noi insine de anumite evenimente pentru a ne remodela atitudinea fata de consumurile planetare. Lasam de multe ori lumina aprinsa prin baie, bucatarii, camari... dormim de frica intunericului chiar cu luminile aprinse, in loc sa ne cunoastem si depasim fricile... Sa nu ne mai fie frica de... frica!! ci sa invatam sa ne gestionam fricile, caci nu degeaba exista aici, pe Pamant, frica... Si asta este de stiut, de invatat...
Voi dezvolta in curand acest subiect: gestionarea fricilor.
Aşadar...
Să nu nelimităm la această Oră şi să nu ne abţinem de la economie în ideea că economia noastră se duce pe profitul  celor inconştienţi, pe experienţe de tip “strategic” – de fapt: războinic, distrugător, dominator asupra populaţiilor de pretutindeni. Să fim conştienţi că există interes de distrugere, că este posibil, dar să avem o atitudine deschisă faţă de ştiinţa care trebuie îndreptată asupra dezvoltării umane - nicidecum către distrugere.
Atitudinea noastră să fie deschisă către conservarea resurselor planetare, dar să nu ne ferim să susţinem discuţii pe astfel de teme din toate punctele de vedere, căci contează enorm de mult - dacă tot credem că suntem radianţi: căci chiar suntem radianţi şi radiem uneori teama de abordare, care poate fi chiar mai mare decât atitudinea de conlucrare, de susţinere a părţii pozitive.  Să ne folosim astfel încredinţările spirituale înălţătoare, fără să ocolim să ştim bine pe ce lume trăim. A şti înseamnă a avea întotdeauna demnitatea atitudinii umane de cea mai înaltă calitate.

Bun, deci particip si eu, avand in gand acest impuls catre români, caci admir in primul rând popoarele nordice care au o grija deosebita pentru economie (mai ales de curent electric)...
Imbratisari tuturor !!!

P.S. : un prieten al blogurilor mele spunea foarte frumos aşa:
“..Eu mi-as dori o zi, chiar o luna sau un an pentru a ne salva (…) Ar fi minunat si pentru Terra si pentru noi…”

9 comentarii:

  1. criza energetica e o mare mare pacaleala pentru a motiva ridicarea preturilor. Au aparut becuri economice in case,energofag e un cuvant depasit in ziua de azi,uitat pot spune. Experimnetul care banui domnia Ta ca.l fac ei il fac in fiecare zi cu noi nu le trebuie nici o pauza energetica pentru a putea sa faca cine stie ce Big banguri sau tunele in timp. Problema e ca prea am devenit OI intr-o turma care se apropie de o mare prapastie. Problema e ca prea suntem dependenti de energia lor,prea ne-am facut comozi si le cumparam robotizarea care ne injuga in jocul lor. Defapt ei suntem chiar noi. Pentru ca luam noua jucarie ne jucam cu ea si dupa un timp descoperim ca ne-au cazut dintii de la ea. Cat dura sa se testeze toate inventiile si pe fata si pe dos si sa alegem din ele doar pe cele care ar fi armonizat cu locul unde le-am descoperit?
    Succes in Lupta Cristiana...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristiana, ma roade si pe mine o intrebare de cate ori aud de economii in masa impuse populatiei (nu ca as aproba risipa)... economiseste populatia ici colo... dar un razboi cat costa? Acolo nu mai e planeta in criza?
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. cred că cele mai importante aspecte din toată problema ar fi două: primul e coeziune maselor, ideea de cominiune în acţiune care ar trebui să dea de gândit multora şi al doilea ar energia şi intenţia pe care le pui în actul acesta. pentru că atunci cînd în ora pământului aprinzi o lumânare, faci o plecăciune în faţa mamei pământ şi îi trimiţi toată dragostea ta, eventual împărtăşită şi de cei de lângă tine, poate fi începutul unei noi conştiinţe, a OM-ului, către care începem cu paşi mici să simţim că ne îndreptăm.

    PS: a fost destul de greu să postez aici, s-au întâmplat diverse ca eu să nu. interesant e că e primul loc unde păţesc aşa ceva... de obicei oamenii îmi spun despre blogul meu de aşa ceva :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca in linii mari, daca ii raspund lui Sorin va raspund tuturor cu 2 3 cuvinte in plus!! Dar mai adaug inca 2 3 cuvinte fiecaruia, caci imi e drag sa va raspund!!

    Sorin, nu ma lupt.. pornesc de la cele care se petrec pentru a arata celor interesati, sau necajiti, sau nedumeriti, etc., ca stiu foarte bine faptul ca exista oameni inconstienti de problemele reale (ma rog, inconstienti este un fel voalat de a ma pastra in linie echilibrata! ca asa sunt eu si incerc sa ma pastrez asa pana ce nu-mi sare si mie tzandara!). Nu putem scapa de ei, sau de actiunile lor dezastruoase, atunci sa ne orientam in astfel de situatii catre a participa (stiu ei altel cum sa ne fure...) in mod inofensiv, si nu catre a nu participa gandind de rau asemenea oameni. Eu asa am invatat: decat sa refuz gandind de rau, mai bine gasesc o cale de a face ceva de bine cu astfel de ocazii.
    Orice element, eveniment, fenomen, manifestare umana poate fi astfel folosit ca o trambulina catre inaintarea noastra spirituala. Acesta este, de fapt, motivul pentru care venim in astfel de situatii, acesta este motivul pentru care astfel de conjuncturi sunt de un real de folos tuturor: si lor, si noua.
    Si tocmai de aceea nu lupt, ci caut expresii de inaintare. Daca as lupta, mi/as pierde repede puterile, nu as mai avea puterea mea spirituala de a face ceva in aceasta lume. Credem ca nu facem, dar facem.. Eu personal am vazut rezultate concrete in jurul meu, incurajand si nu încontrând..
    Bine, normal ca fiecare face dupa cum poate, stie, intelege, si are rezultate dupa cum i se potriveste...
    Da, imi place mult ideea pe care ai expus-o mai sus! "Problema e ca prea suntem dependenti de energia lor,prea ne-am facut comozi si le cumparam robotizarea care ne injuga in jocul lor." Eu caut sa fiu cat mai putin dependenta de energie, dar daca as avea 1 2 copii de crescut, parinti si socri cu probleme, o ruda de ajutat, etc., as face ce pot pentru a-i ajuta si i-as incuraja sa faca si ei ce pot in casa ajutandu-ne de acest real progresu - sa recunostem - al societatii noastre. Ce este exagerat tine de puterea noastra de infranare. Daca o avem, daca VREM s-o construim.. Personal mai dau cu matura (15 minute la 2 zile ce mare scofala de efort...), pun un pulover in loc sa dau caloriferul pe treapta 4, am grija de apa, de becurile ramase aprinse noaptea pe la 3 (nu ai ce face, batranii uita, ii inteleg cu drag, chiar daca le atrag atentia ca sa aiba in vedere cat pot si ei) etc.
    La asta ma refer aici, de fapt. Si fac totul sustinut, chiar daca sunt atacata ca sunt inconstienta - adica: ne-luptatoare, ne-otravitoare la adresa politicienilor, evreilor, masonilor, tiganilor, bogatilor, etc. multe etc.-uri in continuare! Da, SUNT si ma fac SI MAI SI :))!
    Cu voiosie... mai departe pe drum!

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura, ingeras! Pai sa nu te mai roada.. chiar ajunge sa te roada pe dinauntru si pe urma nu mai stim de ce ne apar tot felul de chestii pe dinafara! Glumesc doar pe jumatate!
    Sigur ca un ..ha!! ce UN razboi.. O STARE PERMANENTA DE INTRETINERE A ATITUDINII RAZBOINICE IN LUME costa chiar mai mult decat ne putem imagina. Caci ne imaginam doar dupa cate NI SE SPUN, dar nu dupa cate se petrec in realitate. Spiritualitatea mea se bazeaza pe cunostere cat mai profunda, dar pe depasirea starii de revolta contra lor.
    Am momente de stare de revolta si punctare chiar severea de tot: daca ma rog de cineva sa ma lasa sa traiesc cum vreau eu daca nu deranjez pe altul, iar daca nu intelege - are de-a face cu severitatea mea, fara sa port pica, fara sa dau cu piciorul. Dar pun punct. Pot, pentru ca atenuez pana la anulare celelalte stari de revolta, care ar amplifica ceva pana la mânie, furie, respingerea oamenilor si agorafobie. Chiar cunosc cazuri, nu vorbesc degeaba. Toate se leaga in nevazut si izbucnesc in partea celor vizibile, fara sa stim de unde vin si ce le sustin.. Spunem de multe ori: "Nu pot sa nu fac asa sau asa". "Am incercat si nu pot sa ma las!", " Nu pot sa nu fac asa, sa fac asa!" Radacinile le-am cunoaste, dezvoltarile - mai putin. aici trebuie sa muncim MULT.
    Si eu analizez starea politica, economica a lumii in care traiesc, dar pentru a trage concluzii. Retin foarte multe amanunte, dar le folosesc pentru a explica totul din punct de vedere spiritual, NECESAR, da... poate sa se supere cine vrea pe mine, dar ne trebuiesc multe din cele in mijlocul carora traim, ce spun eu! ne trebuie TOTUL, chiar si numai pentru a ne intari in sfera lui NU. Stii ca eu spun asa frecvent.
    Toate se petrec, noi trebuie sa invatam sa ajutam in multe feluri. Nu numai cu arma in mana. Fie piatra, cutit, mitraliera sau: cuvantul-piatra, cuvantul-cutit, cuvantul mitraliera. Sau gândul-..
    Mie imi ies rafale, daca spun omului timp de un an sau doi ceva cu vorba frumoasa si nu intelege sa ma lasa in pace. Si nu-mi e rusine, caci asa are si el de invatat. Unii pun capat prieteniilor, eu prefer sa pun capat situatiilor.
    Dar acolo unde nu se poate, unde nu putem atinge, canalizez energia mea catre limitarea, prin fortele mele, a celor care ALIMENTEAZA cele neconvenabile. Nu alimentez furia altora prin furia mea, am ce face cu energia mea.
    Asta am scris, economisesc energia ca sa particip la a radia ATITUDINE ECHILIBRATA DE CONSUM. Poate ca ar fi fost util chiar sa fi punctat asta. Decat sa neg pentru ca ei sunt asa-si-pe-dincolo, mai bine profit de situatie ca sa am o atitudine radianta de sustinere a unei invataturi, pe care poporul meu nu o prea are, spre deosebire de alt popor. E un exemplu bun. Si acel popor are MULT si consuma putin, iar noi DACA AVEM MULT FACEM RISIPA.
    Corect?
    Oricum mai vorbim, Laura, draga mea!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Filipi... Sigur, fiecare simte, percepe ceva important din punctul sau de vedere. Parerea mea este ca o astfel de coeziune se formeaza abia atunci cand exista o atitudine intr-o masa critica de oameni: o masa de oameni care ajunge la un moment favorabil sa poata schimba atitudinea tuturor semenilor. Care cu totii pornesc la a schimba fata planetei lor.
    Exista tot felul de coeziuni, de comuniuni, unii spun ca economicul poate avea ponderea cea mai mare, altii ca religia ar avea... Eu nu cred ca religia bazata de frica si denaturarea adevarului istoric si spiritual poate sa creeze o adevarata comuniune, dar poate crea o atitudine care sa impulsioneze ceva: virarea catre intelegerea diferentei intre religie si CREDINTA. Care credinta este sustinatoare universala, prin iubire, simtire, aderare, comuniune adevarata, libera, stand - asa cum spune Biblia despre anumiti oameni - DREPTI in fata lui Dumnezeu. (..ce s-a mai impurificat si acest cuvant.. Doamne..)
    In zilele noastre - chiar remarcam acum 2 seri - spre exemplu: oamenii au virat mult in Romania de la literatura beletristica catre literatura de cunoastere. CEEA CE SPUNE ENORM DE MULTE UNUI ANALIST SPIRITUAL.
    In asemenea conditii, putem sa mergem un pic mai departe: daca vorbesti omului de Mama Pamant si Tata din ceruri.. se poate sa nu se fi observat ca se cam termina treptat dorinta de mamiceala, dorinta de tata-sever. Mama si tata, părinţii, sunt prieteni si parteneri de viata, daca ei nu inteleg asta - cei care sufera sunt tot ei. Omul simte de foarte tanar nevoia sa fie co-creator. (E singura expresia care vine din cartile americane pe care am primit-o cu bucurie, la care sufletul meu adera bine) Constiinta omului este acum de creator-lucrator-iubitor, si nu e nevoie sa faci plecaciuni gratuite in fata cuiva, dar sa stai in fata pamantului si cerului imbratisandu-le cu sufletul pentru ca POTI !! este cu totul alta atitudine. Sunt niste subtilitati aici. Ma aplec chiar cu evlavie ca sa fac curatenie, aprind o lumanare pentru a ridica vibratia, pentru a contribui activ si fizic, si emotional, si mental la ridicarea ei, dau exemplu de lucrare permanenta pentru ca POT, pentru ca STIU. Asa este coborarea mintii in inima. Nu anihilarea si dispretuirea mintii - acestea sunt doar etape de recalibrare a mintii - dar si a inimii deopotriva, pentru multi dintre noi.
    Viata devine astfel un act constient profund cunoscator. Lenea si comoditatea vor dispare repede din viata noastra, caci vom invata cu totii sa ne odihnim lucrand: echilibrat, moderat, calm, cu bucurie.
    Spiritul uman nu este un spirit contemplativ, chiar daca are momente de odihna. Meditatia fara lucrare, fara a cauta intelegerea, este relaxare. Vorba orientalului "Linistea in liniste nu este liniste".
    Este drept, suntem la inceput. Unii au suficienta energie si dorinta de lucrator, altii doresc sa se odihneasca activ. Unii stau pana la 5 dimineata sa cunoasca, altii stau tot asa ca sa relationeze pe facebook sau netlog! Altul sa mediteze, puternic-activ in starea sa de meditatie, asteptand informatiile, viziunile, intelegerile. Toti facem ceva, fiecare dupa felul sau de a fi, de a cuprinde, de a astepta, de a actiona.

    PS: cand se asteapta reinnoirea ADOBE FLASH este mai greu de postat acolo unde blogul, siteul este incarcat, de aceea ti-a fost mai greu. Dupa reinnoire este mai usor. Mie imi este imposibil sa deschid propriul blog de la serv., unde lucrez cu Windows 98! Nici nu pot posta comentarii la facebook! Toate cele bune si frumoase iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uiih :))... Cristiana draga mea :)... De ceva vreme nu ma mai revolt in felul in care probabil am lasat sa se inteleaga din comentariu :). Nu ma las cuprinsa de furie sau sentimente negative :)... am depasit stadiul asta. Imi place insa sa studiez ce se intapla in lume, pentru ca imi place sa fiu informata, dar nu ma mai afecteaza ca pe vremuri. Socul initial a trecut :).
    Sunt perfect de acord cu tine... sincer. Cand am zis ca "ma roade", a fost o expresie ... nimic mai mult.
    Imi puneam... si puneam o simpla intrebare, care mi se pare ca are sens. Ca facem risipa asta stiu... in era consumismului risipa e la moda, din pacate. Referitor la mentalitatea de la varf... mi-a traznit insa intrebarea respectiva si am scris-o! :)
    Seara faina! Te pup:)
    Toate

    RăspundețiȘtergere
  8. "Toate" de la sfarsitul celui de-al doilea comentariu mi-a ramas agatat:)...

    Deci... normal ca noi trebuie sa contrabalansam cu o altfel de atitudine si stare interioara cat mai calma. Altfel s-ar inclina balanta intr-o singura directie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, Laura, scumpa mea !! Ma bucur mult pentru tot ce imi scrii !!! Te imbratisez din toata inima !!

    RăspundețiȘtergere

Mulţumesc pentru comentariu, imediat ce termin treburile răspund cu tot dragul!