La mulţi ani, dragii mei!
Nu cred că ar fi rău să discutăm din când în când despre obiceiurile noastre: pentru unii sunt atât de obişnuite, încât se miră că cineva ar fi deranjat de ele sau că nu le adoptă şi ei!! Alţii, prin conjuncturile astral-energetice care se schimbă permanent, bine intuite, îşi schimbă obiceiurile cu alte noi „reguli”, căci schimbările noastre spirituale se petrec foarte repede. Schimbarea oamenilor merge în pas cu schimbările vremurilor, căci – fără ca vremurile să poată fi schimbate de oameni, oamenii schimbă societatea lor rapid, regulile de convieţuire, aşa cum ştim de fapt din evenimentele epocii contemporane.
Vreau să mă opresc deocamdată asupra petrecerii nopţii de Revelion, despre care am scris câteva cuvinte în articolul anterior. Mulţi oameni se întreabă de ce se petrece Revelionul cu atâta fast… poate „fast” este un cuvânt prea rafinat… să spunem zbucium, zarvă, zgomot, artificii, culori multe (unii numesc asta „bălţătură”) – ca să nu mai vorbim despre mâncare, băutură…
Alţii petrec în linişte, în familie, discutând liniştiţi, aşa cum le este felul, chiar dacă în trecutul lor familial sau personal preferau formele de manifestare explozive. Şi ştiu bine că nu este un fel de oboseală venită odată cu vârsta, nici dispreţ la adresa celor pe care le făceau odată, căci îşi aduc aminte şi povestesc cu bucurie despre toate cele trecute. Dar simt că liniştea frumoasă, curată, luminoasă în felul ei, cu sentimente calde în preajma lumânărilor aprinse sub vâsc, în tradiţia noastră, cu o muzică liniştitoare, cu copiii, părinţii sau nepoţii jucăuşi prin preajmă… da! simt că se armonizează cumva cu liniştea cerurilor şi câmpurilor în vară sau în iarnă… Şi trecerea dintre ani le este lină, şi ar putea jura că îngerii le-au fost aproape, şi nu se ruşinează să-şi spună – şi astfel să se întărească reciproc !!
Cei care petrec în zgomot şi lumină multă, forţată de cele mai multe ori, în belşug de hrană şi mişcare se conduc după două direcţii de trăire: moştenirea celor vechi, de la părinţi şi bunici: cu superstiţii, cu obiceiuri ale căror rădăcini nu le cunosc, dar le folosesc pentru că se simt bine, ori preluarea unor obiceiuri de la alte popoare, fixate rapid pe firea bună, deschisă, comunicativă a românului întotdeauna bine-primitor.
Superstiţiile par a nu avea rădăcini decât în temerile, fricile, ori orgoliile, dorinţelor de belşug cu orice preţ, chiar şi acela al unor forme de căpătuire rapidă, miraculoasă… De-unde-de-neunde să primim, să ne „vină”, să ni se dea… De fapt decurg din brutalitatea şi sărăcia unor trecute vremuri grele, în prezenţa unor conducători rapace, cărora chiar „le vine” fără muncă sau cu acel fel de muncă pe care românul îl numeşte şugubăţ „Musca-la-arat” !!! Avem obiceiuri pe care nu le înţelegem bine, dar le folosim constant, chiar judecând drept „ne-români” pe cei care nu le ţin... Multe sunt considerate reguli sfinte, care însă nu sunt cuprinse în nici o carte sfântă, adică religioasă. Obiceiurile însă au făcut şi fac parte din multe reguli religioase, sub alte denumiri, dar cu rădăcini pe care generaţiile vechi le-au făcut pierdute, apoi chiar această cunoaştere s-a pierdut, iar azi ne judecăm de parcă toţi am şti bine aceste lucruri… Şi totuşi nu este chiar aşa, chiar dacă marile organizări religioase au habar de rădăcinile, de devenirile sfinţeniilor lor. Majoritatea oamenilor de religie nu le cunosc, iar scoaterea la suprafaţă a multor scrieri vechi, studiul profund, cu puteri spirituale noi, conduc toate la dezvăluiri importante privind pseudo-sacralitatea unor elemente de cult.
Şi nu numai de cult religios, dar şi de ştiinţa, sociale, politice. Lumea prinde alte contururi şi, ca ori perioadă de trecere, exacerbările îşi au doza lor de normalitate într-o lume care îşi doreşte însă cunoaştere: pentru că porţile spirituale sunt descătuşate şi, indiferent dacă vrem să credem sau nu, ni se trage de la unul dintre marii coordonatori ai evoluţiilor noastre, care s-a ocupat personal de schimbarea diagramei energo-materiale a galaxiei noastre: numit simplu Iisus din Nazaret. De-asupra sau dedesubtul, la stânga sau la dreapta religiilor, lucrurile nu au fost atât de simple ca cele prezentate în Biblia hotărâtă omeneşte cândva. Complexitatea pe care un cercetător prin retrocognoscibilitate o poate înţelege azi se va dovedi în viitorul foarte apropiat din nou simplistă, prin nivelul încă scăzut al puterilor de clarviziune pe care îl putem poseda azi. Nivel care însă este în creştere, permanentă, puternică, nicidecum lină: căci lină a fost la începuturi, imediat după viaţa şi lucrarea coordonatorului nostru. Începând din mileniul al II-a rapiditatea ridicărilor spirituale a devenit din ce în ce mai ascuţită, mai strânsă – adică mai puternică.
Dar pe acest fundal al modificărilor rapide privind conştiinţa noastră, de la o generație la alta, rămân multe elemente neînscrise în cărţile acceptate. Sunt elemente tradiţionale ale poporului local, pe care conducătorii religioşi ai vremurilor trecute s-au sprijinit pentru a crea o atragere în cursa prin care întreaga populaţie europeană – pentru început – trebuia să fie prinsă şi ordonată astfel: pentru a putea fi condusă de structuri din ce în ce mai bine întărite în vremurile care lor, acelor vechi conducători, li s-au părut a deveni din ce în ce mai greu de condus.
Nu-mi propun aici să analizez tradiţiile de acest fel, ci numai cele din noaptea de Revelion. Oamenii se îmbracă frumos, este o moştenire de intuiţie veche, pentru că au senzaţia că Cerurile se deschid şi Dumnezeu îi poate vedea direct, aşa cum unii văd câte ceva din Lumea Cerurilor în această noapte. De fapt nu se deschid cerurile, ci percepţiile noastre sunt mult mai puternice, rezultat al vârfurilor ritmurilor stelar-planetare locale. Ceva nou de îmbrăcat este necesar în astfel de condiţii, şi nu numai pentru că trebuie să fim frumoşi şi curaţi în faţa lui Dumnezeu: ci pentru că intuiţiile spuneau cândva omului că noul schimbă mai repede vechiul, îi schimbă faţa, lumina şi murmurul său interior… Sufletul omului se odihneşte astfel de cele vechi, care îl atrag către apucături cu care ele sunt amprentate: mânie, ură, durere.
Omul doritor de sănătate îşi pune vâsc la uşă şi sub lampă… vâscul atât de puternic radiant de energii albe, complexe, uneori vernil slab, alteori gălbui-vernil – dar strălucitor în puritatea sa. Se îmbrăţişează cu drag sub braţul de vâsc, căci sufletul încântat întăreşte, nu sfarmă puterea radiantă a vâscului!! Se ajută astfel reciproc să se întărească, iar în luna care va veni, casa va fi radiantă de lumina aceea păstrată de braţul de vâsc, iar cine va trece pe acolo va fi influenţat „benefic” aşa cum spunem noi, azi.
Însă multe altele pot fi superstiții provenite, după părerea mea, din sărăcia vremurilor trecute, în care, servitori la mesele bogaţilor, oamenii simpli au preluat obiceiurile stăpânilor lor: obiceiuri ale căror rădăcini nici aceia nu le mai cunoşteau. Iar aceste rădăcini provin din intuiţiile umane vechi, care vorbeau de amprentări foarte puternice atunci când energiile sunt deosebit de puternice. Aceasta este rădăcina – tulpina şi frunzele sunt impurificate de mult. Belşugul de mâncare – ca să avem de mâncat tot anul, făcea parte din dorinţele deşarte ale celor dispreţuitori de muncă, dorinţa de a le veni de-a gata, mult, din partea celor care nu aveau nici măcar dreptul să ceară acelaşi lucru…
Cunoaşterea acestor lucruri va echilibra omenirea, la vremea potrivită, vreme care va veni cu siguranţă curând, eliminând exagerările umane actuale. La fel ca şi artificiile şi zgomotele extrem de puternice. Artificiile – sprijinite şi ele pe intuiţii umane: exploziile-fleşuri de lumină astrală pe care oamenii le pot vedea, dacă sunt liniştiţi, în această noapte: foarte puternice – dar la fel de puternice şi în alte nopţi ale anului, despre care am mai vorbit şi vom mai vorbi. Şi sunt nopţi – pentru că ziua ele sunt estompate de lumina soarelui, fie ea chiar şi filtrată de nori, precum şi de tot felul de activităţi desfăşurate prin prisma socialului care ne prinde în mrejele lui şi atunci – şi când nu trebuie.
La fel ca şi sunetele puternice, ca vuiete îndelungi în urechi, fără ca ele să se regăsească în lumea simţurilor noastre concrete. Care sperie omul, care nu găseşte în jurul său, uneori, pe alţii care să-l întărească. Care crede că „a adat în mintea copiilor” dispreţuiţi astfel pentru lucruri pe care ei le văd şi le aud, şi care nu au corespondent în lumea ochilor şi urechilor ce simt astfel „realitatea”.
Până când vom înţelege că avem mai multe feluri de a percepe realitatea, care este mult mai bogată şi profundă decât ne-am obişnuit să o credem, până acum… Sunetele puternice au un dublu rol, intuit dar uitat: ne liniştesc prin acoperire percepţiile incredibile pe care le putem avea, iar obiceiul de a sparge sticle, pahare, are un ascendent bogat cunoscut cândva, în spargerea fronturilor de amprentări anterioare. Anul cu adevărat se înnoieşte – şi o grăbire se poate face şi în acest fel.
Un ultim aspect este, după părerea mea, de comentat aici. Ieşirea în stradă şi petrecerea împreună. Un obicei străin, care s-a mulat perfect, aşa cum spuneam, pe firea deschisă, comunicativă, a românilor. În străinătate există legi foarte stricte privind zgomotele în casă, care pot deranja vecinii, de aceea lumea petrece afară din casă, atunci când trăiesc în apartamente de bloc, la „comun”. La noi lumea nu se interesează dacă face sau nu zgomot, dacă deranjează sau nu, zgomotele nu încetează în mod curent după orele 22, chiar dacă se pune clar în vedere acest lucru la avizier… Dar românului îi place să petreacă şi, dacă a văzut la TV că în lume se petrece în stradă, a preluat şi el obiceiul! La fel cum a preluat şi sărbătorile care nu se leagă de poporul nostru, căci avem şi noi sărbători tradiţionale – dar necunoscute. Poate chiar nedorite, din cauza agresivităţii cu care anii comunismului ne-au forţat la un patriotism exacerbat. Sătui de ale noastre, mai vrem şi ale altora… Dar traiul nostru se leagă de obiceiurile noastre: voi reveni curând la acest aspect, al energiilor purtate de simbolurile preluate în mod artificial.
Cu toate acestea, mişcarea, dansul, râsetele, prietenia fac bine şi nu sunt de loc de lepădat, în acest sfârşit de epocă. Mişcarea abundentă scutură energiile rămase în corpul eteric în primul rând, ajută la eliberarea interstiţiilor corpurilor fluidice şi grăbeşte reînnoirea energiilor, creând drum sigur pentru ridicarea rapidă a corpurilor noastre, pe treptele vibraţionale ale noului an.
Mulţi mai au nevoie de cele vechi, alţii nu mai au… şi ar trebui să ne înţelegem reciproc, să nu ne desfiinţăm înclinaţiile doar pentru că nu le înţelegem…
Deocamdată să ne oprim aici…
Ceea ce ar fi de adăugat este faptul că există o perioadă de acest fel, nu neapărat o anume zi. Eu am comentat ziua standard ca atare, pe care o cunoaştem cu toţii, nu vreau să intru în polemici privind date fixe. Pentru fiecare om, fiecare moment al acestei perioade poate fi vârful său energetic personal, în care poate simţi orice din cele de mai sus, intuitiv sau concret, prin simţurile corpului său fizic. Cerurile nu sunt deschise o singură zi, ci o perioadă mai lungă, în care astfel de evenimente pot fi pentru fiecare om în parte ceva asemănător. Dar dacă el se ţine în „petrecere” tot timpul acestei perioade, oboseala, ajungând până la surmenaj, poate estompa perfect orice percepţie extra-senzorială.
De care încă suntem temători…
Nu cred că ar fi rău să discutăm din când în când despre obiceiurile noastre: pentru unii sunt atât de obişnuite, încât se miră că cineva ar fi deranjat de ele sau că nu le adoptă şi ei!! Alţii, prin conjuncturile astral-energetice care se schimbă permanent, bine intuite, îşi schimbă obiceiurile cu alte noi „reguli”, căci schimbările noastre spirituale se petrec foarte repede. Schimbarea oamenilor merge în pas cu schimbările vremurilor, căci – fără ca vremurile să poată fi schimbate de oameni, oamenii schimbă societatea lor rapid, regulile de convieţuire, aşa cum ştim de fapt din evenimentele epocii contemporane.
Vreau să mă opresc deocamdată asupra petrecerii nopţii de Revelion, despre care am scris câteva cuvinte în articolul anterior. Mulţi oameni se întreabă de ce se petrece Revelionul cu atâta fast… poate „fast” este un cuvânt prea rafinat… să spunem zbucium, zarvă, zgomot, artificii, culori multe (unii numesc asta „bălţătură”) – ca să nu mai vorbim despre mâncare, băutură…
Alţii petrec în linişte, în familie, discutând liniştiţi, aşa cum le este felul, chiar dacă în trecutul lor familial sau personal preferau formele de manifestare explozive. Şi ştiu bine că nu este un fel de oboseală venită odată cu vârsta, nici dispreţ la adresa celor pe care le făceau odată, căci îşi aduc aminte şi povestesc cu bucurie despre toate cele trecute. Dar simt că liniştea frumoasă, curată, luminoasă în felul ei, cu sentimente calde în preajma lumânărilor aprinse sub vâsc, în tradiţia noastră, cu o muzică liniştitoare, cu copiii, părinţii sau nepoţii jucăuşi prin preajmă… da! simt că se armonizează cumva cu liniştea cerurilor şi câmpurilor în vară sau în iarnă… Şi trecerea dintre ani le este lină, şi ar putea jura că îngerii le-au fost aproape, şi nu se ruşinează să-şi spună – şi astfel să se întărească reciproc !!
Cei care petrec în zgomot şi lumină multă, forţată de cele mai multe ori, în belşug de hrană şi mişcare se conduc după două direcţii de trăire: moştenirea celor vechi, de la părinţi şi bunici: cu superstiţii, cu obiceiuri ale căror rădăcini nu le cunosc, dar le folosesc pentru că se simt bine, ori preluarea unor obiceiuri de la alte popoare, fixate rapid pe firea bună, deschisă, comunicativă a românului întotdeauna bine-primitor.
Superstiţiile par a nu avea rădăcini decât în temerile, fricile, ori orgoliile, dorinţelor de belşug cu orice preţ, chiar şi acela al unor forme de căpătuire rapidă, miraculoasă… De-unde-de-neunde să primim, să ne „vină”, să ni se dea… De fapt decurg din brutalitatea şi sărăcia unor trecute vremuri grele, în prezenţa unor conducători rapace, cărora chiar „le vine” fără muncă sau cu acel fel de muncă pe care românul îl numeşte şugubăţ „Musca-la-arat” !!! Avem obiceiuri pe care nu le înţelegem bine, dar le folosim constant, chiar judecând drept „ne-români” pe cei care nu le ţin... Multe sunt considerate reguli sfinte, care însă nu sunt cuprinse în nici o carte sfântă, adică religioasă. Obiceiurile însă au făcut şi fac parte din multe reguli religioase, sub alte denumiri, dar cu rădăcini pe care generaţiile vechi le-au făcut pierdute, apoi chiar această cunoaştere s-a pierdut, iar azi ne judecăm de parcă toţi am şti bine aceste lucruri… Şi totuşi nu este chiar aşa, chiar dacă marile organizări religioase au habar de rădăcinile, de devenirile sfinţeniilor lor. Majoritatea oamenilor de religie nu le cunosc, iar scoaterea la suprafaţă a multor scrieri vechi, studiul profund, cu puteri spirituale noi, conduc toate la dezvăluiri importante privind pseudo-sacralitatea unor elemente de cult.
Şi nu numai de cult religios, dar şi de ştiinţa, sociale, politice. Lumea prinde alte contururi şi, ca ori perioadă de trecere, exacerbările îşi au doza lor de normalitate într-o lume care îşi doreşte însă cunoaştere: pentru că porţile spirituale sunt descătuşate şi, indiferent dacă vrem să credem sau nu, ni se trage de la unul dintre marii coordonatori ai evoluţiilor noastre, care s-a ocupat personal de schimbarea diagramei energo-materiale a galaxiei noastre: numit simplu Iisus din Nazaret. De-asupra sau dedesubtul, la stânga sau la dreapta religiilor, lucrurile nu au fost atât de simple ca cele prezentate în Biblia hotărâtă omeneşte cândva. Complexitatea pe care un cercetător prin retrocognoscibilitate o poate înţelege azi se va dovedi în viitorul foarte apropiat din nou simplistă, prin nivelul încă scăzut al puterilor de clarviziune pe care îl putem poseda azi. Nivel care însă este în creştere, permanentă, puternică, nicidecum lină: căci lină a fost la începuturi, imediat după viaţa şi lucrarea coordonatorului nostru. Începând din mileniul al II-a rapiditatea ridicărilor spirituale a devenit din ce în ce mai ascuţită, mai strânsă – adică mai puternică.
Dar pe acest fundal al modificărilor rapide privind conştiinţa noastră, de la o generație la alta, rămân multe elemente neînscrise în cărţile acceptate. Sunt elemente tradiţionale ale poporului local, pe care conducătorii religioşi ai vremurilor trecute s-au sprijinit pentru a crea o atragere în cursa prin care întreaga populaţie europeană – pentru început – trebuia să fie prinsă şi ordonată astfel: pentru a putea fi condusă de structuri din ce în ce mai bine întărite în vremurile care lor, acelor vechi conducători, li s-au părut a deveni din ce în ce mai greu de condus.
Nu-mi propun aici să analizez tradiţiile de acest fel, ci numai cele din noaptea de Revelion. Oamenii se îmbracă frumos, este o moştenire de intuiţie veche, pentru că au senzaţia că Cerurile se deschid şi Dumnezeu îi poate vedea direct, aşa cum unii văd câte ceva din Lumea Cerurilor în această noapte. De fapt nu se deschid cerurile, ci percepţiile noastre sunt mult mai puternice, rezultat al vârfurilor ritmurilor stelar-planetare locale. Ceva nou de îmbrăcat este necesar în astfel de condiţii, şi nu numai pentru că trebuie să fim frumoşi şi curaţi în faţa lui Dumnezeu: ci pentru că intuiţiile spuneau cândva omului că noul schimbă mai repede vechiul, îi schimbă faţa, lumina şi murmurul său interior… Sufletul omului se odihneşte astfel de cele vechi, care îl atrag către apucături cu care ele sunt amprentate: mânie, ură, durere.
Omul doritor de sănătate îşi pune vâsc la uşă şi sub lampă… vâscul atât de puternic radiant de energii albe, complexe, uneori vernil slab, alteori gălbui-vernil – dar strălucitor în puritatea sa. Se îmbrăţişează cu drag sub braţul de vâsc, căci sufletul încântat întăreşte, nu sfarmă puterea radiantă a vâscului!! Se ajută astfel reciproc să se întărească, iar în luna care va veni, casa va fi radiantă de lumina aceea păstrată de braţul de vâsc, iar cine va trece pe acolo va fi influenţat „benefic” aşa cum spunem noi, azi.
Însă multe altele pot fi superstiții provenite, după părerea mea, din sărăcia vremurilor trecute, în care, servitori la mesele bogaţilor, oamenii simpli au preluat obiceiurile stăpânilor lor: obiceiuri ale căror rădăcini nici aceia nu le mai cunoşteau. Iar aceste rădăcini provin din intuiţiile umane vechi, care vorbeau de amprentări foarte puternice atunci când energiile sunt deosebit de puternice. Aceasta este rădăcina – tulpina şi frunzele sunt impurificate de mult. Belşugul de mâncare – ca să avem de mâncat tot anul, făcea parte din dorinţele deşarte ale celor dispreţuitori de muncă, dorinţa de a le veni de-a gata, mult, din partea celor care nu aveau nici măcar dreptul să ceară acelaşi lucru…
Cunoaşterea acestor lucruri va echilibra omenirea, la vremea potrivită, vreme care va veni cu siguranţă curând, eliminând exagerările umane actuale. La fel ca şi artificiile şi zgomotele extrem de puternice. Artificiile – sprijinite şi ele pe intuiţii umane: exploziile-fleşuri de lumină astrală pe care oamenii le pot vedea, dacă sunt liniştiţi, în această noapte: foarte puternice – dar la fel de puternice şi în alte nopţi ale anului, despre care am mai vorbit şi vom mai vorbi. Şi sunt nopţi – pentru că ziua ele sunt estompate de lumina soarelui, fie ea chiar şi filtrată de nori, precum şi de tot felul de activităţi desfăşurate prin prisma socialului care ne prinde în mrejele lui şi atunci – şi când nu trebuie.
La fel ca şi sunetele puternice, ca vuiete îndelungi în urechi, fără ca ele să se regăsească în lumea simţurilor noastre concrete. Care sperie omul, care nu găseşte în jurul său, uneori, pe alţii care să-l întărească. Care crede că „a adat în mintea copiilor” dispreţuiţi astfel pentru lucruri pe care ei le văd şi le aud, şi care nu au corespondent în lumea ochilor şi urechilor ce simt astfel „realitatea”.
Până când vom înţelege că avem mai multe feluri de a percepe realitatea, care este mult mai bogată şi profundă decât ne-am obişnuit să o credem, până acum… Sunetele puternice au un dublu rol, intuit dar uitat: ne liniştesc prin acoperire percepţiile incredibile pe care le putem avea, iar obiceiul de a sparge sticle, pahare, are un ascendent bogat cunoscut cândva, în spargerea fronturilor de amprentări anterioare. Anul cu adevărat se înnoieşte – şi o grăbire se poate face şi în acest fel.
Un ultim aspect este, după părerea mea, de comentat aici. Ieşirea în stradă şi petrecerea împreună. Un obicei străin, care s-a mulat perfect, aşa cum spuneam, pe firea deschisă, comunicativă, a românilor. În străinătate există legi foarte stricte privind zgomotele în casă, care pot deranja vecinii, de aceea lumea petrece afară din casă, atunci când trăiesc în apartamente de bloc, la „comun”. La noi lumea nu se interesează dacă face sau nu zgomot, dacă deranjează sau nu, zgomotele nu încetează în mod curent după orele 22, chiar dacă se pune clar în vedere acest lucru la avizier… Dar românului îi place să petreacă şi, dacă a văzut la TV că în lume se petrece în stradă, a preluat şi el obiceiul! La fel cum a preluat şi sărbătorile care nu se leagă de poporul nostru, căci avem şi noi sărbători tradiţionale – dar necunoscute. Poate chiar nedorite, din cauza agresivităţii cu care anii comunismului ne-au forţat la un patriotism exacerbat. Sătui de ale noastre, mai vrem şi ale altora… Dar traiul nostru se leagă de obiceiurile noastre: voi reveni curând la acest aspect, al energiilor purtate de simbolurile preluate în mod artificial.
Cu toate acestea, mişcarea, dansul, râsetele, prietenia fac bine şi nu sunt de loc de lepădat, în acest sfârşit de epocă. Mişcarea abundentă scutură energiile rămase în corpul eteric în primul rând, ajută la eliberarea interstiţiilor corpurilor fluidice şi grăbeşte reînnoirea energiilor, creând drum sigur pentru ridicarea rapidă a corpurilor noastre, pe treptele vibraţionale ale noului an.
Mulţi mai au nevoie de cele vechi, alţii nu mai au… şi ar trebui să ne înţelegem reciproc, să nu ne desfiinţăm înclinaţiile doar pentru că nu le înţelegem…
Deocamdată să ne oprim aici…
Ceea ce ar fi de adăugat este faptul că există o perioadă de acest fel, nu neapărat o anume zi. Eu am comentat ziua standard ca atare, pe care o cunoaştem cu toţii, nu vreau să intru în polemici privind date fixe. Pentru fiecare om, fiecare moment al acestei perioade poate fi vârful său energetic personal, în care poate simţi orice din cele de mai sus, intuitiv sau concret, prin simţurile corpului său fizic. Cerurile nu sunt deschise o singură zi, ci o perioadă mai lungă, în care astfel de evenimente pot fi pentru fiecare om în parte ceva asemănător. Dar dacă el se ţine în „petrecere” tot timpul acestei perioade, oboseala, ajungând până la surmenaj, poate estompa perfect orice percepţie extra-senzorială.
De care încă suntem temători…
Cristiana, in primul rand la multi ani si tie! :)
RăspundețiȘtergereDespre obiceiuri ar fi multe de spus si pro si contra. De fapt, contra nu prea ar fi, mai degraba s-ar putea explica/motiva tendinta de a renunta la ele. Din modernism, din snobism sau chiar din comoditate. Cred ca cel mai mult din cauza acesteia din urma. Obiceiurile populare sunt complexe si presupun o oarecare "stiinta", care s-a pierdut mult, in special in zonele urbane. E mult mai simplu sa adoptam obiceiul american de a ne strange gramada intr-o piata, chiar daca iesi de acolo calcat pe ghetele noi-noute si cu hainele gaurite de la scanteile "stelutelor" si petardelor care zboara innebunite, basca baia de sampanie ieftina...
5, 4, 3, 2, 1... zeroooo, "la multi ani" si fuga acasa la masa cu de toate. Te uiti la ceruri ca sa vezi stelutele colorate si eventual vreo cutie metalica de coca-cola in ruta de coliziune cu caciulita ta de Mos Craciun cu leduri...
Cine isi mai aduce aminte din care motiv se sarbatoreste? La ce bun? Important este sa fii "on top". Cate unul mai face cate o cruce, cumva mai cu fereala. Ceilalti il privesc ingaduitor,cu un suras vag zeflemitor. Inca...
La multi ani! Sa visezi frumos si visele tale sa lumineze lumea!
RăspundețiȘtergereLa multi ani! iar si iar, sa fi sanatoasa si voioasa!
RăspundețiȘtergerete imbratisez.:)
LA MULTI ANI, DRAGII MEI!!
RăspundețiȘtergereSi eu am pierdut mesajul pe care il scrisesem initial pentru voi, dar este normal, poate, in acest sfarsit de vacanta. Toata lumea ataca netul acum !!!!
Va urez si eu voua sa aveti parte de sanatate, bucurii si oameni de nadejde in jurul vostru! Sa fiti voi insiva lumina pentru toti cei din jur si astfel sa ne facem daruri unii altora mereu!!
Va multumesc si pentru comentariile frumoase (chiar daca, Sorin, atat de multa tristete am simtit in cuvintele tale... nici aici, in Romania, de multe ori, lucrurile nu stau uneori prea bine...)
Imediat ce termin studiile pe care le-am inceput, revin si eu cu discutii.
Adi, daca mai intri pe aici, discutam, de fapt ti am raspuns un picut in ultimul paragraf al acestui articolas.
Va imbratisez cu mult drag si va doresc un week end placut!!
La multi ani, draga Cristiana, si multa Lumina in jurul tau si in suflet!
RăspundețiȘtergereAnul acesta, am simtit un puternic impuls sa fiu la miezul noptii acasa, unde stau acum, cu mama mea, cu sotul meu si cu fiica mea, si mi-a fost bine asa, m-am simtit impacata si linistita, am trecut pragul dintre ani alaturi de cei dragi mie. Sotul meu dorea sa mergem la niste prieteni, dar a acceptat sa amanam plecarea dupa intrarea in noul an si a fost atat de bine!!!
Sa avem un an minunat din punct de vedere spiritual si nu numai, sa ne lasam calauziti de Iubire si Intelepciune!
Cu mult drag, ganduri bune tie!
Ruxandra
La multi ani, Ruxi!!
RăspundețiȘtergereSi sa ti mearga din plin, alaturi de intreaga ta familie!!
Da, multi spun ca simt aceasta bucurie, sa petreaca revelionul linistiti, in familie, lasand vizitele pentru o zi-doua mai tarziu! Chiar multi mi-au spus ca au simtit chiar rudele, parintii sa stea fiecare acasa, chiar de vreo 3 4 ani. Oamenii spuneau sa... nu le spuna cineva ca este ceva anormal, caci ei simt ca este chiar ceva foarte normal!! Si s-au inteles bine cu ceilalti, prieteni, parinti, rudele cu care faceau de obicei revelionul impreuna!!
Insa ar fi trebuit sa mai scriu ca se prea poate ca, la un moment dat, sa simtim nevoia sa iesim din tiparul proaspat format, ceva nu s-a "umplut" si de aceea se simte nevoia la unele reveniri. De aceea nu trebuie sa ne rusinam, ci sa facem exact ceea ce este al momentului!!
Cred ca asta va face subiectul unui intreg alt articol!!
Week end placut in continuare!!
Inca odata un AN nou,cu adevarat NOu in tot si toate.Sa incercam sa trecem dincolo de traditii,instincte si obiceiuri,fiindca acestea sunt trena noastra mentala,o creatie mostenita si dusa inainte din oarecare inertie,care in momentul aparitiei poate a avut un sens constructiv,care sa pierdut pe parcurs prin necunostere,interpretare si acceptare.
RăspundețiȘtergereDaca stau sa reflectez,1 ianuarie nu inseamna mare lucru,este o conventie,un accept colectiv la schimbarea de an,insa perioada capricornului este perioada in care lucrurile se aseaza,prind contur,se construiesc bazele.Faptul ca petrecerea de anul nou are un anumit fast tine tot de capricorn,care ne ajuta ca anumite trairi sa le putem materializa,in haine,suntete,zgomote si lumini,ca o razvratire impotriva staticului miezului iernii.Am aflat ca frecventele joase,ultra bassul la moda din muzica,actioneaza ca un drog la nivel fizic,modificind oscilatia organismului fizic,practic amesteca vibratiile tuturor celor expusi,care chiar daca nu se mai pot intelege verbal,se armonizeaza unii cu ceilati intr o betie de sunete,care pentru un om echilibrat energetic si mental pare doar zgomot mare,multi decibeli.si nu rezista prea mult intr o astfel de atmosfera muzicala,indiferent de genul de muzica care se asculta.
Altfel,din punctul meu de vedere,anul nou este pe 21 martie,la solstitiul de primavara,cind intradevar putem spune ca incepe un nou an,influxurile energetice naturale si astrale fiind deosebit de puternice,iar schimbare fiind rapida si evidenta.Un alt punct de vedere este experienta milenara a chinezilor,respectiv trecerea in anul nou chinezesc,care este din nou un element evident de schimbare,in psihologia colectiva si individuala,iar anul tigrului care ne asteapta este un an spectaculos,cu rasturnari bruste de situatie la toate nivelele,tigrul fiind prin excelenta inteligent si imprevizibil.Insa este necesra sa ne obisnuim cu maxima:Tot raul spre bine,fiindca indiferent cum pare cea ce se intimpla,sensul nu este neparat pozitiv,insa suta la suta este constructiv si dinamic.Restrictiile care apar peste tot,limitari si lipsuri,sunt deschideri si optiuni in alte parti,noi perspective,pentru ca tigrul nu merge niciodata inapoi si nu ii pasa de ce se intimpla in urma.E nevoie de curaj,o oarecare dinamica,deschidere si atentie maxima,multa intelepciune,si mai ales mult altruism,pentru ca suntem in masura sa ne hranim practic unii pe altii,si nu numai cu alimente,chiar cu informatie,si mai ales cu vibratie,acea vibratie a prieteniei dezinteresate care depaseste orice obstacol fizic,formal sau aparent.Indiferent de modul de schimbare al anului pe care il acceptam.conventional,antic chinezesc sau natural astronomic,schimbarea ca si stare exista in noi si prin noi,de fapt lucrurile sunt mult mai simple,trebuie doar sa ne acordam si sa ne aliniem la cicluri,fluxuri si frecvente natural universale,iar pentru asta avem la dispozitie o diversitate extraordinara de forme,trairi experiente si stari particulare,fiecare cu caracteristicile proprii,iar intreaga armonizare tine in fapt,de gradul de acceptare si constientizare al fiecaruia.
Sa nu imi spuneti ca sunt Urania 2,nu sunt chiar atit de pesimist,si nici orientare intelectuala nu am,cit luciditate si bun simt,cred.
Trebuie sa mai aduc o precizare,respect alegerile,parerile,imaginile si credintele tuturor,cea ce am insirat mai sus sunt doar frinturi din propria traire si nu implica nimic pentru nimeni.Prietenii nostri in care am investit timp ,stari si multe altele au preferat sa sarbautoreasca fara noi,iar eu le respect alegerea si astfel suntem pusi in postura de a rezona cu altcineva,nimic nu e permanent si nimic nu e batut in cuie,nu am nici un fel de resentiment,dimpotriva,ma bucur pentru alegerea fiecaruia de a merge inainte,asa cum stie si cum poate el.Indiferent ce fel de sarbatori alegem sa avem,sensul este acelasi,o mai buna apropiere intre noi,o armonizare cu viata si universul,o noua deschidere in cunoastere, si nevoia sincera de a impartasii,pentru ca spiritul,viata,se hraneste cu satisfactii mici sau mari,si cu pasiune in orice domeniu de viata.Deci,important este nu sa cautam permanent altceva,cit sa folosim la maxim cea ce avem,iar satisfactia in fata faptei,a experientei,vine de la SINE.
RăspundețiȘtergereAdy, tu stii bine ca te respect din tot sufletul meu!!
RăspundețiȘtergereDar in acelasi timp cred ca eu am alte pareri despre lucrurile pe care le-ai scris, in primul rand legate de faptul ca eu caut sa inteleg permanent ceva nou, chiar daca ma sprijin pe elemente care stau la baza multor evenimente actuale: vechi de cand e lumea - lume, dar necunoscute pentru ca ni s-a furat dreptul la cunoastere. Si nu vreau sa ma opresc pentru ca sunt oameni in jurul meu care simt ca ma imping, cu delicatete ca tine sau cu brutalitate, ca altii, sa renunt la ceea ce fac. Ca este prea intelectual..
Nu incurajez comoditatea si fuga de cunoastere, cred ca ne hranim in egala masura si cu lucruri mici, si cu lucruri mari, si cu vechi si cu nou deopotriva.
Fac bloguri de multa cunoastere, fac site cu si mai multa cunoastere, spun ca acesta este doar inceputul si in urmatorii 30 de ani tot asta am sa fac!
Imi pare rau daca se crede ca eu am scris toate cele din articol in sensul ca nu sunt de acord cu ele, caci nu este adevarat. Fiecare om are nevoie sa traiasca acest moment, la fel ca si momentul pe care l-ai pus tu in discutie. Am explicat care sunt radacinile, din punctul meu de vedere, radacinile evenimentelor pe care le traim in fel si chip.
Parerea mea este ca avem nevoie chiar de cunoasterea traditiilor reale ale poporului nostru, iar celelalte sa le cunoastem pentru a respecta traditiile lor, nu pentru a le imprumuta. Am imprumutat candva.. ma rog! ni s-au impus traditiile poporului iudeu, si nu noutatea universala pe care a adus-o Iisus in lume, plasandu-se ca Om acolo unde se aflau cei mai echilibrati dintre cei mai mici evoluanti planetari umani: pentru ca de ei tinea intelegerea unor elemente de cunoastere necesara lor, ei trebuie sa invete regulile de buna purtare in mijlocul unor aglomeratii planetare cu totul speciale. De la ei aveau sa invete multe alte popoare sa-si aduca aminte ca si ele au traditiile lor, nu cele pe care imperiile le-au impus cu brutalitate..
Mai mult decat invataturile lui Iisus nu cred ca ni se potriveste, este parerea mea. Oricum El a spus ca nu a venit sa schimbe legea fiecarui popor, fiecare popor sa stea in legea lui, dar sa respecte celelalte popoare.
La momentul actual preluam ceea ce spun orientalii, sud-americanii, nord-americanii, musulmanii, filipinezii, etc., facem patima din orice.. ce sa mai spun.. si nu credem ceea ce ne apartine noua! pentru ca totul este atat de greu de acceptat ca am fi putut si noi sa fim la nivele ridicate - si nu barbarii, paganii, despre care au spus multe texte straine..
Astfel incat, asa cum constatam din discutiile pe diferite forumuri, noi chiar avem foarte multa cunoastere, iar cei care vor sa ne invete constata cu mirare ca venim noi, romanii cu lucruri mult mai concrete si detaliate! Si se blocheaza, ii apuca chiar nervii uneori, parasesc discutiile.. Imi pare bine ca lumea vrea sa cunoasca!! Aceste bloguri imi spun clar acest lucruri, de aceea nu ma opresc.
Vrei sa ma opresc din scris, doar pentru ca unii oameni nu au inclinatii intelectuale? Altii au.. :))!! Chiar sunt plina de bucurie cand scris asta, chiar imi scria cineva pe mail, acum, sa nu cumva sa ma opresc!!
Asa ca nu ma opresc!! Dimpotriva, chiar povestesc, da! sub forma de povestire de multe ori, ca sa se inteleaga sensul, trairea celor care suntem, chiar din radacinile noastre, noi - oamenii pe Pamant..
Nu ma opresc.. Cu respect, dar NU! Zica cine-o vrea - ce-o vrea!
Si o fac cu mult drag, cu multa-multa bucurie!!
La Multi Ani draga Cristiana! Ma intreb oare cati din acesti multi ani pe care ni-i tot uram unii altora vor mai urma? Eu oricum sper ca orice va veni, oricate schimbari ne vor scutura, sa ramanem cu sufletele deschise spre cer. Iti doresc sa ai parte de sanatate pentru ca sa poti crea in continuare si sa ne bucuri/luminezi cu asta.
RăspundețiȘtergereAn Nou Fericit!
Tocmai de aceea am adaugat ceva,ca si completare si anticipare{zimbet ca nu am emoticon)Asa e,respect orice ,oricind,oricum de la oricine iar lumea intelectuala e cea care creeaza viitorul,asa cum e el.Faptul ca putem folosii gindirea ca pe un instrument de creatie e minunat si:CUnoasteti toate lucrurile si alegeti cea ce e bun.Curaj si intelepciune.
RăspundețiȘtergereLa multi ani Cristiana!
RăspundețiȘtergereAi tot ce-ti trebuie pentru acesti multi ani care urmeaza. Ai har, daruire, minte, suflet mare si misiune. Noi, pe-aici, pe langa tine, ne uitam prin ochii tai la spectacolul lumilor. Sa fii sanatoasa, de restul are El grija!
La multi ani , Brandusa!!
RăspundețiȘtergerecred ca tu o sa te bucuri mult de filmul AVATAR, daca nu cumva te ai bucurat deja !!!
Cat despre anii de acum incolo... eu chiar cred ca sunt de ordinul sutelor de milioane!!! Asa ca.. o tinem tot asa !!!
Ady, am inregistrat!!
RăspundețiȘtergereMergem mai departe!!
Dan... DA DA DA!! EL STIE BINE CE FACE, IAR EU NU VREAU SA FAC MAI MULT DECAT VREA EL...
RăspundețiȘtergereAsa ca stau cumintica in bancuta mea si scriu, ma mai uit colo-colo si vin sa va povestesc... Nu va mai dura mult timp, peste doar putin de acum incolo toata lumea va trebui sa se cunoasca bine pe sine insasi pe acelasi drum, cu posibilitatile de sinteza, abstratizare, cercetare personala in fel si chip.
Eu chiar cred.
Si cand va fi, o sa fiu si eu crezuta!!!
Cei care vor sa tina numai pentru ei.. vor cam ramane de caruta.. In fine... vom trai si vom vedea...
E-atata duiosie in crenguta de vasc agatata sus...
RăspundețiȘtergereDe data asta n-am avut-o...
Daaa... asa este!! Mie mi a adus mama o crenguta si am pus-o langa un aranjament cu crengute de brad si globulete pe care l am primit cadou de la o prietena! Sunt si acum acolo!!
RăspundețiȘtergereScuze... De ce nu ai mai avut anul acesta crenguta???
Daca mai intri cumva pe blog, ai 2 zile o crenguta din partea mea!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereDin inima!
Hei, hei!
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI!
Tzugulea a venit cu plocon!
Esti greu de gasit, dar si cand te gaseste omul...
In ce consta ploconul?!
Intr-o invitatie la o placinta literara, cu iz de scortisoara si nuca dreasa cu emotii terestre.
:)
Toate cele bune
pe curand
Tzugulea, prezent!
RăspundețiȘtergere:)
Buna seara, acum am intrat in Bucuresti, in casa, in laptop si in viata voastra... vad ca va distrati la "o placinta literara, cu iz de scortisoara si nuca dreasa cu emotii terestre"...
RăspundețiȘtergerePe unde???!!!!
Cristiana, cum pe unde?
RăspundețiȘtergerePrin ciberspatiu!
:)
Ne e dor sa te citim, sa deslusim.
RăspundețiȘtergereTe asteptam cu cele noi, abia primite.
Multumesc frumos... ACUM SUNT GATA, am facut detaliile pe blogul Bucuria Cunoasterii, ca sa fac de acum incolo trimiteri la ele, sa nu mai incarc textul cu explicatii mai complexe. De aceea am intarziat cu aceste Calatorii, deosebit de importante pentru toti oamenii de pe Pamant!!
RăspundețiȘtergeremai am un pic de corectat si postez.
Pe urma intram in continuarile studiilor pe care le-am inceput anul trecut.
Multumesc pentru incurajare!!! Foarte frumos, special de frumos acest moment!! O sa il iau drept cadou de ziua mea!!!
"Cadou de ziua ta"?
RăspundețiȘtergereA fost sau urmeaza?
Oricum ar fi, o imbratisare calda insoteste "cadoul".
La multi ani, Cristiana!
Aaaaa... m-am rusinat un pic inainte de a scrie cele de mai sus... dar pe urma m am gandit ca ceee... de ce sa ma rusinez, ca nu am furat de nicaieri ziua mea !!! Va fi maine... pe la ora 13,30 !!!
RăspundețiȘtergereAsadar... MULTUMESC FRUMOS!! LA MULTI ANI SI TIE!! SI TUTUROR, NU NE STRICA NIMANUI UN "LA MULTI ANI!!!" FRUMOS SI BUN !!!
Dar... la mine este o zi trista de data asta... Daca era sigura legea pensiilor, ieseam in somaj (dorit..) acum, si peste un an intram in pensie anticipata... Cum nu e sigur ca ramane valabila legea in curs... stau in continuare... As fi vrut sa ies la pensie... uite! sa fac ceea ce fac acum, sa citesc, sa ma plimb si eu, sa scriu... SA SCRIU...
Eeei, cum vrea Dumnezeu... Oricum imi place ce fac si acolo, chiar mult de tot, dar am lucrat 30 ani ... cat 60... in fine!!
MERGEM MAI DEPARTE !!!
Toate cele bune!! Multumesc pentru seara asta (nu speram, 2 zile nu am avut net acasa!! dar... iaca-ta a vrut Dumnezeu!!!)
14 ianuarie, ora 13:30...
RăspundețiȘtergereMa voi gandi la tine in minutul acela! Si te voi imbratisa exact in clipa magica!
La multi ani, draga mea Cristiana!
Ei... acum chiar m am rusinat !!!
RăspundețiȘtergereDar in universul acesta frumos al nostru orice gand plin de bunatate este o Raza de Lumina !!
La multi ani !!
Un mic omagiu :
RăspundețiȘtergerehttp://someonestonomat.blogspot.com/2010/01/enya-only-time.html
:)
Sorin... ce sa zic... MULTUMESC SI LA MULTI ANI SI TIE, DIN TOT SUFLETUL...
RăspundețiȘtergereM-ai induiosat, pentru ca Only Time este una dintre cele mai indragite melodii ale Enyei, pentru mine.. Toate sunt frumoase, dar aceastea sunt pe sufletul meu... Colega mea a crezut ca am pus-o de drag ca sa ma simt bine, cu melodiile mele preferate, de ziua mea !!!
Multumesc, Sorin!!
Multumesc pentru intregul blog, este cu adevarat deosebit!!
LA MULTI ANI ! DRAGA Mea PRIETENA ,cu suflet de inger ,,in sufletul meu te asociez tot timpul cu o prietena draga pe care o cunosc de o viata si am certitudinea ca facem parte din aceeasi familie de suflete
RăspundețiȘtergereSa ne traiesti mult suflet drag minunat si maret ,intr-un multi ani sanatosi ,bucurosi si fericiti
te imbratisez cu multa iubire
http://www.youtube.com/watch?v=OxY0ViA3DjY&feature=related
Ma bucur ca te-am "nimerit" cu melodia. Asta imi confirma ca "antena" functioneaza, chiar daca nu inteleg cum. :) E atat de simplu sa faci o bucurie cuiva, desi se afirma mereu contrariul...
RăspundețiȘtergereSa ne traiesti, cuminte, asa cum stii tu sa o faci! :)
Draga Anonim, am dat drumul la comentarii ca nu mi vine sa dau drumul la laude... Sa mi spui - asa i am spus si lui Dan - daca este de inteles ce scriu, daca este ceva care este ceea ce cautai, daca este ceva de spus in plus, ... lauda de doua ori ma blocheaza!! :)) !!!
RăspundețiȘtergereSi a luat si Serban portia de atentionare.. Dar radea cineva, am inchis si deschis comentariile astea ca sa nu pierd raspunsurile, caci se pierde mailul de la gmail, dar "blocajele mele" ma determina iar sa le deschid!! Pana ce ma veti intelege ca ma ajutati doar daca ma indreptati, daca ma canalizati catre ce mai pot explica sau studia.
Ai imbratisarile si multumirile mele !!Dupa pumnii incasati de la Ciufulitorul Universal, recunosc cuminte si curat ca mi-a picat bine gandul tau bun !!!!
Fug la Tartorul RVA !!!
A propos de imbratisari....
RăspundețiȘtergereAu inceput sa vina sa ma imbratiseze oamenii care sunt disponibilizati...
Doamne... ce durere...
Oricat ai intelege tot felul de situatii de destine, ascensiune spirituala si alte lucruri, poti sa nu te intristezi, cand omul iti spune cu lacrimi in ochi acest lucru??
Eu nu........
Mi se pare atat de derizorie tristetea mea de ieri....... ca o gluma de prost gust pe pagina unei aniversari.......
La multi ani, Cristiana! Acum am aflat ca a fost ziua ta pe 14 ian, aproape de cea a lui Eminescu... Ce frumos!
RăspundețiȘtergereIti doresc sa ne traiesti sanatoasa, cuminte si cu minte ca sa ne inveti cat mai multe!
La multi ani!