joi, 19 februarie 2009

RASPUNSURI DETALIATE LA COMENTARII: acum DESPRE ALIMENTATIA VEGETARIANA

Voi reveni pe parcurs cu explicatii mai extinse ale problemelor puse de voi in comentarii, caci unele subiecte necesita raspunsuri extinse si multi cititori nu mai revin pentru citirea comentariilor celor care intra pe blog, pe parcurs. Va raspund pe scurt la Comentarii si reiau pe larg raspunsul in topic nou.
DESPRE ALIMENTATIA VEGETARIANA
Parerea mea despre alimentatia vegetariana este ceva mai echilibrata decat aceea a multor oameni pe care ii inteleg in dorinta lor sincera de a se rupe de obiceiuri alimentare nesanatoase. De regula, echilibrarea vine prin respingere si mai putin - la inceput - prin intelegere. Dar este necesar sa avem in vedere faptul ca la un anumit moment dat trebuie sa echilibram chiar si respingerea: prin acceptarea tuturor felurilor in care coexistam pe aceeasi planeta, a faptului ca ne manifestam in feluri diferite, in functie de necesitatile evolutiilor personale.
Sa nu uitam un lucru deosebit de important: suntem spirite intrupate care nu si-au finalizat sarcinile grele in acest ciclu de vieti, din care cauza consumul de alimente agresive poate ajuta inca pe doua cai:
- sa se inteleaga ca activitatea oamenilor se poate desfasura in orice conditii, ca puterea de munca nu tine neaparat de alimentatie proteic-animala, ci proteic-vegetala - ajutata cu produse rezultate din emisii corporale animale, si nicidecum prin sacrificarea animalului.
- sa se inteleaga ca multe pofte - care au conditii de satisfacere acum - provin din multele frustrari din vietile anterioare: iar oamenii nu aveau nici o vina, in conditiile dure in care populatii intregi au trait, imbuiband prin obligatie stapanii lor, traind in schimb in foame, frig, boli de saracie, etc. Gandind in acest fel, intelegem de unde se trag chiar bolile noastre: nicidecum din "pacate", ci din degradarea brutala a organismelor supuse unor vieti sub limita subzistentei - nemaivorbind de aceea a decentei... Tocmai conditiile liniilor genetice de azi, degradate, nu ofera decat un timp scurt de satisfacere a unor dorinte foarte normale, care nu au la baza nicidecum lacomia. Multi termeni au fost inventati de stapanitori pentru a limita drastic cerintele legitime ale populatiilor instapanite, acuzand saracimea in mod fals cu astfel de termeni, mascand de fapt propriile tare comportamentale. Mostenirea de acest fel, pe care o avem azi, este trambitata in continuare intr-o inconstienta naiva as putea spune, daca nu as simti ca acest termen se potriveste doar partial celor care merg pe aceeasi cale...
Intr-un asemenea context, intelegerea celor care nu simt nevoia sa renunte la consumul de carne sau produse prelucrate agresiv (prajeli, etc.) este necesara ca treapta de spiritualizare a celor care au adoptat deja schimbarea. Comportamentul de ajutator vegetarian ramane spre exemplificare cu propria experienta, pentru cazurile de necesitate. Sigur ca, atat cat permite organismul, alimentatia naturala este buna; sunt oameni care au tractul digestiv foarte sensibil si alimentatia naturala cauzeaza puternic - ceea ce trebuie inteles. Nu toata lumea are astfel posibilitatea de a se ralia noutatilor mileniului al IIIlea, de aceea exista multe facilitati in lume privind alimentatia umana prelucrata. Daca insa sunt si exagerari - si ele sunt normale, chiar daca cei care au sarcina de a echilibra nu inteleg intotdeauna resorturile intime ale acestor desfasurari. Intre cei care trag intr-o parte si cei care trag in partea opusa se va forma o stare de echilibru din care toata lumea are ce invata.
Este de inteles, de asemenea, protectia pe care cei intrati - prin puterea corpurilor lor - intr-o directie naturista, si-o creaza prin sustinerea cu tarie a celor castigate de ei: ei par agresivi, dar de fapt se autoprotejeaza pentru a rezista influentelor celor care isi protejeaza, la randul lor, ramanerea intr-o plaja de alimentatie veche, proteic-animala. Este de inteles si o pozitie - si cealalta, necesitatea fiecaruia in parte, fiecarui om care alege o forma sau alta de alimentatie. Este de inteles si pozitia celui care - dupa o perioada foarte lunga de alimentatie vegetariana revine la consumul de carne: asa ii cere organismul. Sunt cazuri care chiar cer o astfel de alimentatie, chiar azi am citit acest lucru: talasemia cere consum de carne. Stiam ca oamenii care au grupa sanguina "0" au nevoie de consum de carne, suficient 10 gr pe zi. Probabil ca mai sunt astfel de situatii.
Cu cat suntem mai intelegatori unii cu altii, cu atat suntem mai castigati, din orice punct de vedere. Telul nostru este dezvoltarea spirituala, nu mancarea de dragul mancarii - fie ea si vegetariana.
Politica actuala de alimentatie si reparare este o zbatere dureroasa a celor care simt cum isi pierd vertiginos puterea de influenta asupra populatiilor. Dureros este faptul ca se incearca distrugerea cu brutalitate a medicinei naturiste, a suplimentelor alimentare naturiste: voi cauta chiar articolul pe care l-am citit recent, cu privire la adoptarea unui set de legi privind scoaterea in ilegalitate a medicinei naturiste, pana la sfarsitul anului curent... Poate nu se va ajunge aici - dar nici nu m-ar mira asa ceva, in contextul acestei zbateri uriase cu care ne confruntam azi. Poate ca totul se va schimba in curand, in bine insa: vom vedea...


8 comentarii:

  1. "mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam"

    Parerea mea: pro alimentatia diversificata, cumpatata!!!

    Ce doresc a te intreba, in legatura cu tema: sa fie adevarat ca ceea ce mancam ne influenteaza si sub aspect energetic? nu, evident al reactiilor din organism, in urma asimilarii nutrientilor, ci dpdv a energiei materialului ingerat, a incarcaturii sale energetico-informationale;
    am auzit ca in momentul sacrificarii unui animal este indicat "a o face cat mai frumos", a-i inlatura frica, suferinta, caci altfel, a sa carne nu va mai fi de calitate, va purta insemnele fricii, suferintei.....ce ne vor fi posibil noua transmise, nu numai sub aspectul fizic, al unei carni greu de fiert, usor cauciucate, insa si sub aspect energetic. Posibil?

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspunsul meu este prin noua postare "Alimentatia si energiile" Poate gasesc un alt titlu cand o sa fiu mai odihnita!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt cea ce gindesc,rugaciunea cu cel mai mare impact asupra constientizarii.Ca grupa 0 are nevoie de carne,ca tigarea este daunatoare(adevarat,pe un fond denaturat),ca unii au facut foame acum sau in alte vietii,acestea sunt aspecte care nu justifica patologia si conceptele aduse la rang de realiatate din inconstientul colectiv.Sa nu uitam ca acum 1000 de ani,daca erau citeva sute de milioane de entitati si acum suntem peste 6 miliarde.cea ce ne face sa credem ca multi dintre cei intrupati sunt la primele incarnari,cel putin pe aceasta lume,si nu au experienta planului fizic de aici.Pe de alta parte,trecerea la un alt mod de a percepe alimentatia,implica un pic de fanatism in prima faza,urmat de intelegere in a doua faza,si in sfirsit,fapte,doar fapte.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://triunitate.blogspot.com/.Hop si eu,ce parere ai?Merge pentru inceput?

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Da, nu as numi chiar fanatism, ci mai curand necesitate de desprindere prin negare agresiva, folosirea unor cai de detasare uneori chiar agresive. Se pot spune multe lucruri legate de experienta detasarilor. Dar foarte pe scrut, fanatismul presupune si incrancenare, si agresivitate, e drept, dar incredintarile fanaticului sunt puternice, consolidate; la ruperea de obiceiuri constatate nesanatoase, omul se afla in perioada de consolidare a incredintarilor; iar agresivitatea vine din nesiguranta, nu din neincrederea in fata altor cai de rezolvare, neincrederea in puterea proprie de a face faţă schimbarii, oricarei schimbari, in general.
    2. Am intrat pe blog, acum nu trebuie decat sa scrii!! Succes, Ady!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma refeream la "un pic de fanatism".La inceput apare o tendinta doctrinara:asta nu e buna,asta nu e naturala,asta e chimica,urmind apoi o filozofie a alimentatiei,prin constientizare si intelegere si mai ales prin efectele benefice, care sunt de necontestat.
    Tocmai pentru a ne feri de "fanatism',de extreme chiar si alimentare,mai coacem un cartof,mai fierbem un spanac,o prajiturica,un bors,insa ,spre dezamagirea gurmanizilor,fara Carne si nu se intimpla absolut nimic.Dimpotriva,constientizam ca alimentatia este mai degraba o alegere,decit o necesitate.Referitor la blog ul nou deschis,nu de succes am nevoie,cit de Eu si de Voi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, asa este, eu am cultivat de la inceput ideea de a nu deveni eroul celor in preajma carora traiesc, caci oamenii au de multe ori tendinta de a ridica in slavi si fereasca Dumnezeu sa calci o data stramb - te taxeaza dur, fara mila... Cu cat admiratia este mai mare - cu atat (unii, repet) au tendinta de a lovi dureros imediat cum li se creaza impresia de inselare a asteptarilor.
    Ajungand la admiratia celor din jur pentru aceasta tema, mi-am dat curand seama ca unii oameni nu au limite nici in admiratie, nici in dispret. Oricum este de folos pentru propria evolutie sa tinem o cale de echilibru, astfel incat acest fel de momente mi-au format obisnuinta de a "gresi", de a "calca in strachini" cu nonsalanta. Acum traiesc linistita, iar nemultumitii traiesc si ei satisfacuti prin jur!!! Asa se taie uneori fanatismele din jur!.. Si oamenii inteleg bine de tot, si incearca sa se replieze.
    Ti-as sugera sa primesti urari de noroc, caci el, "norocul" reprezinta calea de invatatura pe care o primesti de la cele necunoscute!! "Eu" si "Voi" sunt cei cunoscuti... Voi dezvolta un pic acest subiect.

    RăspundețiȘtergere

Mulţumesc pentru comentariu, imediat ce termin treburile răspund cu tot dragul!