duminică, 19 octombrie 2008

5...10 %... sau cat din capacitatea creierului folosim curent?

Cred ca azi suntem mult mai apti sa intelegem ca folosirea tuturor cunoasterilor noastre are loc intr-o impletire complexa, in care toate apar si se dezvaluie secvential, in functie de activari la atingerea unor unde vibrationale emise de structurile materiale care ne inconjoara: intr-o permanenta emisie si receptie care coexista si functioneaza simultan in acelasi plan, chiar daca existenta tuturor se structureaza in planuri de vibratie diferite.
Nu prea aplicam cunoasterea pe care o avem la intelegerea complexitatilor cu care se confrunta creierul nostru:
1. uitam cat ii ia creierului pentru 'softul' organizarii functionalitatilor reale ale structurilor intregului nostru corp solid (macar pe acesta il cunoastem acum cu totii); nu mai vorbim despre celalte, corpurile fluidice, despre legaturile corpului solid cu ele, interacţiunile fiecaruia in parte in prezenta campurilor planetare exterioare, ale planetelor guvernate de steaua locala (Soarele), ale stelei insasi si ale sistemului stelar local din care Soarele face parte, aflate toate intr-o permanenta schimbare – si astfel necesitate de adaptare;Spaţiere de la stânga la dreapta2. uitam – pentru ca doar acum, de putin timp, stim – cat de mult din spatio-temporalitatea activitatilor sale ii poate ocupa creierului pentru primirea, procesarea si gestionarea tuturor informatiilor pe care le primeste clipa de clipa, din universul complex structurat care ne inconjoara; si nu numai cel exterior, ci si cel interior, despre care deocamdata credem ca stim multe, dar suntem abia la inceputul descoperirilor noastre;
3. nu prea stim – dar invatam – cat de mult ii ia pentru a face legaturi cu structurile campurilor de vibratii foarte diferite care ne inconjoara, care sunt abia la inceputul cunoasterii noastre, despre care vom afla treptat – dar repede – ca sunt mult mai multe, mult mai complexe si structurate pe trepte de vibratii diferite, primind influente din mediul cosmic si planetar, oferindu-ne astfel cunoasterea influentelor celor existente dincolo de noi, gestionand valente mereu noi, ale unui univers in continua schimbare, sub influenta altor dimensiuni paralele, altor universuri cu care se afla al nostru intr-o permanenta intercorelare…

Este mult?! Este putin?! Oricum am fi putut face mult mai multe, am fi putut sa ne cunoastem si sa ne exploram mult mai profund puterile si mediul in care ele se pot propaga, daca cei 800 de ani de intuneric religios nu ne-ar fi tinut pe loc.
Dar putem spune ca peste tot a existat aceeasi bariera in calea cunoasterilor, ca poate fi ceva… specific uman…Putem fi totusi intelegatori, toleranti... Poate ca, daca o mica parte din populatia lumii ar fi purces la explorarea cuminte a posibilitatilor umane, treptat restul ar fi urmat aceeasi cale. Cred ca fanatismul religios, despre care avem azi mult mai multa cunoastere de cat ieri, nu este altceva decat urmarea celor pe care vest-europenii l-au instituit pana la jumatatea sec. XX in lumea intreaga, iar esticii au continuat pana la sfarsitul secolului. Indiferent daca totul a fost fanatic-pro sau fanatic-contra... Amandoua au format un camp puternic de insclavagire, cu rezultate pe care le simtim permanent. Nici nu ne dam seama, poate, cum libertatea noastra se izbeste puternic de urmarile rigiditatii celor instituite in trecut…
Dar asta este alta poveste !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulţumesc pentru comentariu, imediat ce termin treburile răspund cu tot dragul!