Mergeţi cu bine şi cu sănătate în vremurile care vor veni !!!
(Urare getică străveche, primită prin comunicare astrală la Şinca Veche în anul 2001)

...Este blogul unui om care a ascultat mai degrabă de păsările care i-au cântat la ferestre... de florile care i-au crescut în fața ochilor, dimineață după dimineață, de norii care i-au vorbit despre libertate necuprinsă, de îngerii care i-au vorbit întotdeauna despre Moșii pământurilor străvechi și despre tainele ascunse ale omului mereu căutător în trecuturile sale, în prezentul său și în viitorul către care se îndreaptă cu încredere, străbătând valurile eternităților...



Roagă-te, mulțumește și taci.
Ajută și taci.
Dăruiește și taci.
Taci și taci.

(adaptare din articolul prezentat de

duminică, 15 august 2010

MI S-A SPUS CĂ AM BLOCAJE


ÎNTRUCÂT ÎN CURÂND VOI DESCHIDE SITE-UL www.bucuria-cunoasterii.ro, blogul "Jurnalul unui om cuminte" îl voi desfiinţa, voi prelua postările aici, pe acest blog, şi le voi continua tot aici, chiar sub denumirea Jurnalul unui om cuminte.
Voi continua, bineînţeles, subiectele mai ample începute aici, pe acest blog, în acelaşi ritm cu care ne-am obişnuit, pentru a lăsa timp de aşezare cunoaşterilor prezentate.
Încep prin a prelua postările, chiar de la prima, din martie 2010.
Îmbrăţişări!! Cristiana

MI S-A SPUS CĂ AM BLOCAJE
O prietenă îmi spunea:
– Mi s-a spus că am blocaje şi că trebuie să le elimin prin tratament energetic.
– Da, unele blocaje trebuie eliminate, desigur, dar: prin comportament, prin gândire, prin alimentaţie, prin cultivarea calităţii superioare a tuturor şi fiecăruia în parte. Ceea ce nu prea ştie lumea este faptul că mai avem anumite blocaje… care de fapt blochează ceea ce blocăm noi în exces. De aceea mă lupt cu unii clarvăzători-terapeuţi care nu înţeleg că nu blocajele trebuie înlăturate, ci trăirile noastre trebuie elevate. Dacă eliminăm artificial blocajele, nu mai avem repere. Şi chiar dacă ele, după un timp, se formează din nou, chiar şi câteva săptămâni pot să ne formeze obişnuinţe care să ne slăbească atenţia.

Multe blocaje energetice ne ajută: să le conştientizăm şi să ne îndreptăm singuri, căci, spre deosebire de timpurile trecute, putem azi să fim proprii noştri tămăduitori. Învăţăm ce sunt corpurile noastre, ce activităţi le ajută dezvoltarea, întreţinerea şi folosirea, cum să acţionăm spre a ne dezvolta echilibrat, prin toate felurile de cunoaşteri ale procedeelor actuale şi viitoare. Învăţăm să ne echilibrăm alimentaţia, să ne reglăm somnul, activităţile, să decelăm dintre ele pe acelea care trebuie să le facem noi înşine sau să participăm la cele comune, sociale - încercând să ne detaşăm de cele impuse de semenii noştri mai leneşi şi mai agresivi.
S-o facem cuminţi, dar severi atunci când trebuie să ne detaşăm de impuneri.
Să explicăm că severitatea şi observarea în continuare a derulării relaţiilor noastre nu este nici răutate, nici agresivitate. Să ne învăţăm semenii că noi suntem adepţii unor noi folosiri a forţelor spirituale pe care ni le conştientizăm azi şi mai departe, aşa cum vor veni noutăţile, treptat.
Unele transmisii energetice ajută chiar dacă sunt direcţionate de la distanţă, doar atât cât să-şi ia fiecare organism în parte ceea ce are nevoie. Doar în cazuri grele, care merg spre patologic, ar fi nevoie de intervenţie directă, cu punerea palmelor unui specialist, de-asupra plexurilor. Sau cu alte specializări: aromoterapie, cristaloterapie, meloterapie, etc. Pentru care avem specialişti buni, în care putem avea încredere.

Aceasta este părerea mea, bineînţeles. Fiecare procedează exact aşa cum doreşte. De asemenea, cei care sunt azi bioterapeuţi au lecţiile lor de învăţat. De aceea nu mă amestec în treburile lor, doar îmi spun părerea atunci când am prilejul.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Să fie într-un ceas bun deschiderea noului blog. Te urmez cu bucurie şi curiozitate, oriunde ai scrie, Cris.

Cred că ai multă dreptate în ceea ce i-ai spus prietenei tale.
Blocajele apar atunci când ceva din ceea ce facem este defectuos. Şi orice tratament este util până la un punct, dar vindecarea se va găsi de fiecare dată în mecanismul nostru evolutiv. Faci up-grade, trece şi blocajul.
E o situaţie pe care şi eu o întâlnesc în practica terapeutică. Un caz este vindecat abia când persoana a înţeles şi acceptat ceea ce este defectuos în comportamentul său şi purcede la modificarea conduitei în mod conştient şi implicat, de pe o treaptă superioară de cunoaştere a fenomenului. Altfel, oricâte manevre terapeutice ai face, blocajul are tendinţa de a reveni fiindcă mecanismul funcţionează pe acelaşi pattern defectuos.

Cu drag,

Nima spunea...

Azi ...te imbratisez !

LA MULTI ANI de ziua PREA-SFINTEI MAICI A DUMNEZEULUI NOSTRU !

Cristiana spunea...

Multumesc pentru incredere, BlueIris!! (ah! ce-mi place mie acest BlueIris... imi place mult cum suna LiegeBlueIris!!)

Referitor la problemele noastre corporale, este bine sa intelegem ca nu numai terapeutii au nevoie sa cunoasca elemente legate de corpurile noastre fluidice, ci orice om. Spuneam la un moment dat ca de calatoriile astrale nu scapa nimeni!! si avem nevoie sa cunoastem cate ceva, pentru a nu ne mai speria de fenomenele care anterior au fost doar descrise - nu si intelese apoi explicate.
Ar trebui sa avem cunoastem detaliate, cu totii.. Sa ne informam si sa ramanem cu o cunoastere generala, ca sa nu ne sperie viata... Sa o primim cu curaj, pregatiti!
Ne nastem intr-o cunoastere si migram catre alta cunoastere, pastrand totul si explicand tuturor cum se imbina toate, fara sa mai credem altceva, treptat, decat ca nu gresim, ci acumulam, inlocuim treptat o forma de manifestare cu alta. Le folosim pe toate, asa se acumuleaza experienta.
Dar trebuie s-o facem pe cat posibil singuri, asupra noastra. Cand lucrurile sunt grave, inseamna ca invatam cum sa primim ajutor, si chiar terapeutii invata sa... invete chiar de la cei pe care ii ajuta. Sa invatam din fiecare moment pe care il traim astfel impreuna.
Aceasta este o idee pe care vreau sa o accentuez: ca ne estompam manifestarile distructive pe care le-am invatat din societate, spre insanatosirea proprie. Aratam ca - chiar asa, cum au fost in mod fortat deteriorate linii genetice, AVEM PUTERE sa muncim, sa cream, sa invatam, sa crestem copii, sa invatam de la ei, sa mergem impreuna cu totii mai departe, cu curaj, infruntand impreuna greutatile. De ce nu.. sacrificandu-ne chiar.
Mie ajutatorii mi-au spus in nenumarate randuri ca un om agresiv invata mai curand din suferinta celui agresat decat sa-si dea singur seama ca a gresit. Nu din indiferenta sau din dispretul cu care este tratat. Ca toti conducatorii nostri din suferintele ce ni le induc - pe care noi le-am acceptat la intrarea in destin - invata sa nu mai faca asa ceva, in veci!!
Ca tot asa am invatat si noi, la randul nostru...
Daca nu ar fi existat o suferinta atroce (pe care unii vor s-o minimalizeze) nu am fi inteles lucrarea de sacrificiu a lui Iisus! Ar fi bine sa intelegem ca el asta a prefigurat.. ca fiecare va trebui sa sacrifice ceva in vremurile care aveau sa vina.
Pe care le traim acum..
Avem urechi si ochi de deschis - chiar si mai mult: suflet de deschis. Degeaba vorbim de iubire, daca nu ne deschidem catre A PRIMI iubirea. Credem ca e de ajuns sa o oferim. A venit timpul SA O PRIMIM !!
Putem sa facem efort constat din ce in ce mai mare, sa ne deschidem din ce in ce mai mult catre tot ce avem de primit. Sa nu acceptam sa ni se impuna, dar sa constientizam ca din tot ce primim - invatam: chiar si sa nu primim - atunci cand este cazul, cu respect si incredere in intelegerea de candva a celor din jur.
Putem sa intelegem multe.
Pentru ca avem putere multa.

Ei, Blue, mergem mai departe!
Imbratisari!!

Cristiana spunea...

NiMa!! MULTUMESC!! Imbratisari cu drag, alaturi de un nou LA MULTI ANI TIE SI INTREGII VOASTRE FAMILII!!
Sanatate inca o data si SFATNTA MARIA SA ITI AJUTE LA EXAMENE !!!
Noi, muritorii de rand... iti tinem pumnii!!!!

Cristiana spunea...

DA!!!Da, AntiIgnorantu, si daca nu ne referim la sinucideri, eu ma gandesc, impreuna cu mama si cu prietenii mei, la AGRESIVITATEA CU CARE NE TRATEAZA, DE PARCA AM FI PERPETUI PACATOSI SI IGNORANTI, ACUM SI PURURI SI IN VECII VECILOR ...
E drept ca sunt si medici, si preoti, si profesori plini de har... numai ei acei PUTINI ar trebui sa fie...dar... asta este lumea de azi. Maine va fi cu altfel si cei HARICI stiu bine asta, si totcmai harul lor ii sustine in lumea agresiva pe care EI de fapt o sustin...cei harici..

Eeei... greu punct ai mai ochit, dragul meu!!!
Sa traiesti fericit, caci tu intelegi multe...

hera mariana spunea...

Dragă Cristiana,
pentru mine "m-am blocat" e un fel de a spune...
Când zic aşa deja încep să mă gândesc ce am de făcut în continuare.
La cele scrise de tine am o completare nesemnificativă, adică să nu uităm de cromoterapie, care împreună cu cele amintite de tine poate face "minuni" sau artă.:)
Mult spor la lucru pentru site-ul tău care desigur va fi la înălţime aşa cum îţi doreşti tu.
Te îmbrăţişez şi dacă ai Mării, Măriuţe etc. la mulţi ani pentru toate!

Li spunea...

Multumesc pentru ca ai fost cu gandul alaturi de mine la greaua incercare prin care trec azi.
Numai bine Cristiana!

Nima spunea...

Multumesc, Chris...
Pe 28 august incep restantele ...
Incerc sa fac fata la toate 10 materii :d
Apoi, la sfarsitul lui septembrie , sunt programata la ...scos suruburile cu shaiba din picior :d

Cristiana spunea...

Ni...
Fii foarte atenta: (stii ti! eu sunt cu punctele!!!)
1. Noi tinem pumnii pana la aldoilea master!! Pe urma sa ne spui daca mai tinem!!
2. Ii multumim lui Dumnezeu pentru cat te sustine si ii spunem ca stim ca te va lecui frumos si bine!! Iar noi te vom sustine de data aceasta cu sufletelele noastre sa se cicatrizeze frumos si sa radieze chiar mai departe toata energia blanda, iubitoare si sever-binevoitoare cu care ne sustii pe noi si cand iti facem bucurioare, si cand ne tinem de prostioare!!!
Caaa... asa suntem noi.. Fetele tricoteaza si prostioare... Baietii mai bat prostioare ca si cuiele prin scanduri... Eee!! asta este!! Ce sa i faci??
Bine ca are cine sa ne mai ierte!!!

Imbratisari, sanatate si minte CLARA, LIMPEDE CA APA DE IZVOR, SOLIDA CA SI FILELE ASTRALE CARE NU PIERD NIMIC, IN ETERNITATE!!!

Cristiana spunea...

Li, draga Li! fruntea sus!! Florin este langa tine!! te ajuta si doreste, ca orice entitate care ne insoteste drumul, ni-l cizeleaza si ni-l perfectioneaza, sa nu mai vada lacrimi in ochii tai, ci sa ti-i vada inaltati spre cerul larg deschis, luminosi si increzatori!!
La fel ca si noi, cei din jurul tau, chiar daca suntem la distanta, dar apropiati cu sufletul nostru de tine!!
Asa cum ai simtit, cu certitudine, azi!!!
Mariana si cu mine nu suntem singurele persoane care te imbratisam azi cu mult drag!!!